ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1


Tags: -

Εχθές το βράδυ είχαμε την 3η αγωνιστική για το φετινό Champions League με την ομαδάρα του Μίτσελ (μπορούμε να το λέμε φωναχτά πλέον), να παραχωρεί εντελώς άδικα την ισοπαλία στην Μπενφίκα εκτός έδρας, με ένα τελικό σκορ 1-1.
Ο Μίτσελ εχθές εξέπληξε πολλούς κατεβάζοντας την ακόλουθη ενδεκάδα. Στο τέρμα ο Ρομπέρτο, στα άκρα της άμυνας ο Χολέβας και ο Σαλίνο, με τον Μανωλά και τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους δύο αμυντικά χαφ ο Σάμαρης (πιο κλασσικός) και ο Μανιάτης και μπροστά τους ο Τσόρι. Χωροταξικά στα άκρα ο Βάις με τον Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή με τους παίκτες όμως του Ολυμπιακού να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο των αντιπάλων του μετά το αρχικό μούδιασμα των πρώτων 5 λεπτών. Μέχρι το ημίωρο η ομάδα έχει να επιδείξει τρεις εκπληκτικές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου (6 – 9 – 24)΄, αλλά και ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και συνεργασίας. Ήταν το 29΄ όταν σε ένα κόψιμο στην μεσαία γραμμή, κυριολεκτικά οι Φουστέρ, Μήτρογλου έκρυψαν την μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Τσόρι που με εκπληκτική ντρίπλα πάνω στον Γκαράι και υπέροχο πλασέ έγραψε το 0-1 για την ομάδα που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Κάπου εκεί η ήδη δυνατή βροχή που έπεφτε στην Λισσαβόνα άρχισε να δυναμώνει πολύ και ο αγωνιστικός χώρος να γίνεται βαρύς και δύσκολος για να παίξεις ποδόσφαιρο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Θρύλο μας να προηγείται της αντιπάλου του, με τον Μίτσελ να έχει στήσει υποδειγματικά την ομάδα, να μην υπάρχει κενός χώρος για τους αντιπάλους μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, να πιέζουμε ψηλά αλλά τακτικά και καθόλου άναρχα και τέλος να υπάρχει μια εκπληκτική αλληλοκάλυψη τόσο των παικτών του κέντρου μεταξύ τους, αλλά το κυριότερο των δύο αμυντικών χαφ με τους ακραίους μπακ και τα στόπερ. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο και πιο ποιοτικό ημίχρονο της ομάδας με τον Μίτσελ προπονητή.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν απολύτως ακατάλληλος για να παιχτεί μπαλίτσα, αλλά ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, η ομάδα μας ήταν αυτή που έβγαζε φοβερές αντεπιθέσεις έχασε την ευκαιρία του ημιχρόνου όταν στο 59΄ ο Φουστέρ πλασάρει τον Αρτούρ, αλλά η μπάλα κόλλησε στα λιμνασμένα νερά μπροστά από την εστία του Πορτογάλου και δεν έγινε το 0-2 για να τελειώσει και το παιχνίδι. Στο 84΄ είχαμε την φάση της ισοφάρισης για την Μπενφίκα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγικό λάθος έξοδος του Ρομπέρτο, ο Καρντόζο από το μισό μέτρο ισοφάρισε για την Μπενφίκα. Κατ’ αρχήν η φάση προέρχεται από καραμπινάτο λάθος της διαιτητικής 3άδας. Το κόρνερ που προήλθε  το γκολ δεν υπάρχει εξ΄ αρχής. Η φάση είναι πεντακάθαρο άουτ με τον διαιτητή, τον διαιτητή γραμμής και τον βοηθό διαιτητή να σφυρίζουν αδιάφορα και να παίζουν έδρα. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, κυρίως στο θέμα του πειθαρχικού ελέγχου των ποδοσφαιριστών, χάρισαν αβέρτα τόσο κίτρινες, όσο και μια κόκκινη στον Πέρεζ. Αυτά θα τα έχεις πάντα στα εκτός έδρας παιχνίδια σου, δεν είναι ωραίο αλλά είναι πλέον δεδομένο. Οι αλλαγές του Μίτσελ ήταν στο 56΄ ο Ν΄ Ντιγκά πήρε την θέση του Βάις, στο 69΄ ο Γιαταμπαρέ πήρε την θέση του Φουστέρ και τέλος στο 88΄ ο Μεντζανί αντικατέστησε τον Τσόρι.
 
Ατομική κριτική παιτκών
 
Ρομπέρτο
Παραδόξως εχθές δεν ήταν ο γνωστός Ρομπέρτο των προηγούμενων αγώνων. Δεν είχε αυτή την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση κυρίως στις εξόδους του, που μας είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Το γκολ είναι αποκλειστική ευθύνη του, μιας και κάνει κακή εκτίμηση στην φάση. Δεν πειράζει αυτά συμβαίνουν, πάμε παρακάτω.
 
Σαλίνο
Για εμένα η αποκάλυψη εχθές. Πολύ σοβαρός αμυντικά, κουβάλησε την μπάλα και στην επίθεση, ανέβηκε την σέντρα, όχι πολύ, τόσο όσο χρειάζονταν για να δημιουργήσει στήριγμα ή πλεονέκτημα στην ανάπτυξη από την πλευρά του. Προσωπικά τον χαρακτηρίζω αποκάλυψη γιατί δεν περίμενα από τον παίκτη να κάνει τόσο ώριμη εμφάνιση.
 
Χολέβας
Μετά από καιρό, ήταν σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα, προσπάθησε πάρα πολύ, έδωσε απίστευτες μάχες στο β΄ ημίχρονο, οι περισσότερες κερδισμένες. Στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, είχε θέματα στις προσωπικές μονομαχίες με τον Όλα Τζον, κάτι όμως που δεν στοίχισε στην ομάδα και ο αντίπαλος είναι πολύ καλός παίκτης στο ένας εναντίον ενός, άρα κάτι τέτοιο δεν είναι έκπληξη ούτε κάτι που πρέπει να χρεωθεί αρνητικά στον Χοσέ. Σε αυτό συντέλεσε και η ανύπαρκτη βοήθεια από τον Βάις.
 
Σιόβας
Σοβαρός, με καλές τοποθετήσεις, τελείωσε όποιον κίνδυνο του παρουσιάστηκε. Πολύ καλός και η χθεσινή του εμφάνιση δικαιώνει πλήρως τον προπονητή του για την ΄΄εμμονή΄΄ της χρησιμοποίησής του και φυσικά βουλώνει τα στόματα όλων αυτών που τον αμφισβητούν, δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω. Πλέον θα υπάρχει αυτό το παιχνίδι για να φέρνει κάποιος στην μνήμη του τον καλό Σιόβα.
 
Μανωλάς
Για εμένα ο κορυφαίος εχθές της ομάδας μας. Απροσπέλαστος στην άμυνα, νίκησε κατά κράτος τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε αποφασιστικότητα όποιον αντίπαλο έπεφτε επάνω του, σε έναν αγωνιστικό  χώρο που δεν σήκωνε ούτε ένα λάθος, δεν σήκωνε ούτε μια ασοβαρότητα σε προσωπικό επίπεδο. Ο Κωστάκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, η χθεσινή του άψογη παρουσία συντέλεσε στον εκνευρισμό των Πορτογάλων, αφού έβλεπαν ότι εχθές η άμυνα δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει τίποτα στην τύχη, τίποτα διεκδικήσιμο. Άρχισε δύσκολα την σεζόν, αλλά η πρόοδος του μέσα από τους αγώνες είναι εντυπωσιακή.
 
Σάμαρης
Αθόρυβος, απολύτως θετικός, βοήθησε πολύ παίζοντας σαν μοναδικός κλασσικός αμυντικός χαφ. Σαφώς τέτοια παιχνίδια ανεβάζουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του στα ύψη και δικαίως γιατί εχθές ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας μας. Όποτε χρειάστηκε ντούμπλαρε τόσο τους ακραίους μπακ όσο και το κέντρο της άμυνας, δίνοντας ουσιαστική βοήθεια και καθαρίζοντας όποια φάση πήγε να δημιουργηθεί.
 
Μανιάτης
Μέσα στην πρώτη τριάδα των διακριθέντων σίγουρα στο χθεσινό παιχνίδι, ίσως αν δεν θεωρούσα τον Μανωλά MVP, να έδινα τον τίτλο στον αρχηγό. Εχθές ήταν εξαιρετικός, με πολύ τρέξιμο στο κέντρο, ουσιαστικές αμυντικές βοήθειες και αλληλοκάλυψη στον παρτενέρ του στο κέντρο, αλλά και με τους αμυντικούς. Ο Μανιάτης φέτος δεν έχει καμία σχέση με τον περυσινό. Όταν αγωνίζεται στα άκρα της άμυνας, η ομάδα χάνει τα τρεξίματά της στον χώρο του κέντρου, χάνει την πίεση στον αντίπαλο. Εχθές πολύτιμος και αναντικατάστατος, γουστάραμε που τον βλέπαμε.
 
Τσόρι
Σκόραρε, έκανε μια εμφάνιση από τα παλιά για εμάς που τον έχουμε ξαναδεί να αγωνίζεται, μια εμφάνιση σούπερ για τους υπόλοιπους. Είναι απίστευτος με την μπάλα στα πόδια, μάρκαρε όσο μπορούσε, βοήθησε πάρα πολύ εχθές. Πέτυχε ένα γκολ ποίημα και γενικά έδωσε στο κέντρο μια άλλη δημιουργική οντότητα, ένα άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Εξαιρετικός.
 
Βάις
Η παραφωνία στην χθεσινή εμφάνιση της ομάδας. Προσπάθησε πάρα πολύ, από ένα σημείο και μετά όμως, ειδικά μόλις βάρυνε ο αγωνιστικός χώρος, εξαφανίστηκε. Αμυντικά μάρκαρε με τα μάτια, και την συγκεκριμένη του αμυντική εικόνα την χρεώνεται ο Χολέβας που σταματούσε μεν ότι μπορούσε, είχε όμως πίεση συνεχόμενη από τους αντιπάλους και ήταν μόνος του. Ο Βάις είναι παίκτης χώρου και ταχύτητας κυρίως. Μετά το 30-35΄ του παιχνιδιού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά τα δύο λόγω του νερού στον αγωνιστικό χώρο, άρα ορθώς αντικαταστάθηκε.
 
Φουστέρ
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του χαλύβδινου. Παιχνίδι που ήθελες πίεση, αμυντική προσήλωση αλλά και ευκαιρίες για καλές αντεπιθέσεις. Και τα τρία τα είδαμε εχθές από τον χαλύβδινο γίγαντα της ομάδας, θα μπορούσε δε να χριστεί σκόρερ και να τελειώνει η υπόθεση νίκη, αλλά ας όψεται η λιμνούλα με το νερό μπροστά στην αντίπαλη εστία…
 
Μήτρογλου
Εχθές προσωπικά ο Μήτρογλου με εξέπληξε. Μπορεί αν έχασε 2-3 γκολ από αυτά που δεν χάνονται, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά και συνεισφορά του στο σύνολο είναι αξιοθαύμαστη και δείχνουν ότι αλλάζει στυλ παιχνιδιού. Μακάρι να μπορέσει να εξελιχθεί, δουλεύοντας με έναν προπονητή που φανερά τον έχει υπό την καθοδήγησή του και τον εμπιστεύεται απόλυτα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί μόνο κάτι καλό θα βγει από αυτή την ιστορία.
 
Ν΄ Ντιγκά
Εντάξει μπάλα δεν ξέρει, δεν είναι τεχνίτης, δεν είναι καλός πασέρ, είναι όμως καθαρό αμυντικό χαφ χωρίς αμφιβολία. Παίζει πολύ καλά τον χώρο ευθύνης του, έχει καλές τοποθετήσεις και στο χθεσινό παιχνίδι που χρειαζόσουνα έναν παίκτη που να μην κάνει φθηνό λάθος στον χώρο του κέντρου, έναν παίκτη που δεν θα διστάσει να διώξει την μπάλα με την μία από τα πόδια του, τότε η συμμετοχή του κρίνεται σαφώς επιτυχημένη.
 
Γιαταμπαρέ
Για αν είμαι ειλικρινείς δεν μπορούσα να καταλάβω την στιγμή της αλλαγής τι ακριβώς χρησίμευε ο Γιαταμπαρέ στον αγωνιστικό χώρο. Μετά μου λύθηκαν οι απορίες, με τον παίκτη να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, βγάζοντας τεχνική, δύναμη, καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, και γενικότερα μια φρεσκάδα που χρειαζόταν στον χώρο του κέντρου, στην δεξιά μεριά.
 
Μεντζανί
Μπήκε για να δώσει βοήθειες σαν τρίτο στόπερ, δεν έγινε φάση που να χρειαστεί να επέμβει. Έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ εχθές απέδειξε πράγματα στους άπιστους και άμπαλους, τους έκλεισε τα στόματα με εμφατικό  τρόπο και σε κάθε περίπτωση πήρε με το σπαθί του και την δουλειά του μια πίστωση χρόνου και περίοδο ηρεμίας για να δουλέψει στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Για αυτό το θέμα αναμένουμε κωλοτούμπα από τους γνώστες και τους ειδήμονες του χώρου, θα το κάνουν με βαριά καρδιά αλλά αν φοράνε παντελόνια το οφείλουν.. Μην τους ψάχνετε εδώ μέσα. Ήμασταν και είμαστε οι μοναδικοί ίσως που στηρίζουμε διαχρονικά τον προπονητή, κάνοντας υπομονή για να φανεί η δουλειά του, ενάντια σε όλους (σύγαυρους και αλλόθρησκους), ενάντια σε ένα σύστημα που πάντα φταίει ο προπονητής και αυτός είναι ο αναλώσιμος σε κάθε ομάδα. Απέναντι στην νοοτροπία ότι κάθε καλοκαίρι μια ομάδα χρειάζεται 12-14 νέους παίκτες, αφού κάθε καλοκαίρι έρχεται ένας νέος προπονητής.
Το χθεσινό στήσιμο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο ήταν υποδειγματικό, ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε και το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα φάνηκε ξεκάθαρα να δουλεύει πάνω σε ένα προπονητικό πλάνο. Σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του αντιπάλου, σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο απειλής της αντίπαλης εστίας. Αυτό αποτυπώθηκε στο χορτάρι, με τους παίκτες να ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον προπονητή από τον πάγκο να διευθύνει την ορχήστρα. Οι αλλαγές του ήταν καίριες και με πλάνο, ειδικά κρίνοντας από τις συνθήκες του παιχνιδιού την χρονική στιγμή που έγιναν.
Έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα και βεντέτες. Εχθές καταλάβατε ποιος κάθισε στον πάγκο, ποιος θεωρείται μέχρι στιγμής στην σεζόν δεύτερη επιλογή στην επίθεση? Το ακριβότερό μας απόκτημα του φετινού καλοκαιριού, ο Χαβιέ Σαβιόλα. Αυτό δείχνει πάρα πολλά για το δίκαιο του χαρακτήρα του προπονητή, για τις ισορροπίες που κρατάει στα αποδυτήρια και κυρίως για το αίσθημα ισονομίας - ίσης μεταχείρισης που τυγχάνουν όλοι οι παίκτες.
Η εικόνα της ομάδας και φέτος δείχνει μια σαφώς μεγάλη πρόοδο στην νοοτροπία μας. Όταν ακούς και βλέπεις μετά από ένα παιχνίδι εκτός έδρας με την Μπενφίκα που έληξε ισοπαλία, στεναχωρημένα πρόσωπα παικτών και τεχνικού επιτελείου που δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη που άξιζαν από το παιχνίδι και κρατούσαν με μια εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 84΄, δείχνει ότι η ομάδα έχει ανέβει σκαλοπάτι πλέον και έχει αποκτήσει Ευρωπαϊκή νοοτροπία και χαρακτήρα. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο που κρατάω από το χθεσινό παιχνίδι.
 
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Απ τις καλυτερες-αν οχι η καλυτερη-ευρωπαικες εμφανισεις εντος κι εκτος! Μπαλαδορικα,μαγκικα και με ψυχη! Τα καλυτερα ερχονται!

Εικόνα dono

Εχθές ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, με πολύ σημαντικό στοιχείο για εμένα την διάρκεια. Ήταν καλή εμφάνιση για σχεδόν όλο το παιχνίδι

Εικόνα nikos michalopoylos

Ακριβως! Με ολους τους παιχτες πειθαρχημενους και συγκεντρωμενους σ ολο το ματς! Πολλα συγχαρητηρια και σ αυτους!

Εικόνα μαουνιέρης

Μεγαλειώδης εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της. Ο Ολυμπιακός παίζει (πάντα) ποδόσφαιρο, όχι κάτι ποδοσφαιροειδές. Και δεν κλαίγεται! Η ισοφάριση ήρθε από καθαρό διαιτητικό λάθος - πόσο "χάρηκα" τη στάση όλων μας, που δεν είμαστε μοιρολογίστρες να κλαιγόμαστε για την αδικία. Το επισημάναμε απλώς, και τέλος. Όμορφα και γαύρικα!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα dono

Το ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει ειδικά την χρονιά Βαλβέρδε και την φετινή, δεν έχει ξαναπαίξει καμία Ελληνική ομάδα ΠΟΤΕ

Εικόνα dion

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γίνει (ή καλύτερα μας έχει κάνει η ομάδα με τις εμφανίσεις της) πολύ λαρτζ. Το λέω αυτό γιατί έβλεπα το ματς σε αγγλική μετάδοση και το τί του'σουραν του διαιτητή οι Άγγλοι δε λέγεται. Στην αρχή του β' και για κάνα εικοσάλεπτο, τη μισή ώρα γέλαγαν με το θέαμα και την άλλη μισή τον έβριζαν ότι ξεφτιλίζει το θεσμό. Στη φάση του Φουστέρ, έλεγαν ότι πλέον δεν παρακολουθούμε ματς ποδοσφαίρου, αλλά παρωδία, αφού το σκορ έπρεπε να είναι ήδη δύο μηδέν υπέρ μας κι ό,τι και να γίνει από δω και πέρα είναι ήδη τεράστια αδικία. Και φυσικά στο τέλος φάγανε τρελή ξενέρα, τί ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε κάτι τέτοιο όχι μόνο λόγω γιατί ήταν καλύτερος, αλλά γιατί τον κλέψανε, μ'ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ με καθαρή ευθύνη του διαιτητή κι άλλο ένα που προήλθε από κόρνερ που δεν υπηρξε ποτέ. Ειδικά για το γκολ, τ'άκουγε κάνα δίλεπτο ο διαιτητής κι οι βοηθοί του, αφού ήταν τρία άτομα μπροστά και "δεν είδε κανείς τίποτα". Μάλιστα αναρωτιόντουσαν τί στον άνεμο κάνουν αυτά τ'ανθρωπάκια που έχουν βάλει έξω από την περιοχή, αφού η φάση του άουτ-κόρνερ έγινε μπροστά στα μάτια του καινούριου βοηθού και δε γίνεται να μην το είδε. Όλα αυτά οι Άγγλοι έτσι? Που μας έχουν πρήξει τα σκώτια εδώ πέρα ότι δεν ασχολούνται με τη διαιτησία ποτέ κι άλλα τρελά, σ'ένα εντελώς αδιάφορο γι'αυτούς ματς, έβγαλαν όση γκρίνια δεν έβγαλε ολόκληρος ο "αντικειμενικός" δικός μας τύπος.

ΥΓ: Πήραν θέση και για το πέναλτι που λέει ο Καρπετόπουλος του Εντιγκά, κι είπαν ότι η ενέργεια αυτή καθαυτή είναι πέναλτι, αλλά οποιοσδήποτε διαιτητής θα'ταν γελοίο να το δώσει, όταν είναι δική του ευθύνη το ότι ο Εντιγκά τη χάνει και μες στον πανικό του κάνει το πέναλτι: πολύ σωστά κάλυψε την μπάλα κι αυτή κόλλησε αντί να βγει έξω, κι αυτό φυσικά είναι ξεκάθαρα ευθύνη του διαιτητή, με τί άντερα λοιπόν να σφυρίξει το πέναλτι σε μια φάση που δεν έπρεπε να υπάρχει καν? Αυτά φυσικά είναι ψιλά γράμματα για τους δικούς μας "αντικειμενικόπουλους". Βγήκε κανείς να πάρει τέτοια θέση υπέρ του Εντιγκά?

ΥΓ2: Όλα τα παραπάνω δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά των Άγγλων εκφωνητών, ασχέτως του ότι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

ΥΓ3: Κανονικά δεν ασχολούμαι ποτέ με τη διαιτησία, άλλο είναι αυτό που με τρελαίνει: δε γίνεται ρε ξεφτιλισμένοι όταν έχετε κάνει επάγγελμα την ενασχόληση με τη διαιτησία και το παρασκήνιο, όταν ψάχνετε να βρείτε το παραμικρό και κάνετε θέματα ολόκληρα για ψύλλου πήδημα, δε γίνεται να τα περνάτε όλα αυτά στα ψιλά ή ακόμα χειρότερα στη μούγκα κι από πάνω να μου το παίζετε κι "αντικειμενικόπουλοι". Αλλά τί να σας πει κανείς που σας έχει κάνει ο ΘΡΥΛΟΣ να μην έχετε πού να κρυφτείτε κι από πού να πιαστείτε.

Εικόνα savvas gridlock

Αν τα πεις αυτά εδώ στην Ελλάδα, θα σε βγάλουν ''υπάλληλο'', όχι μόνο τα ΑΡΔάκια της δεκάρας, κάτι τενεκέδες Καρπετόπουλοι και Πανούτσοι, αλλά και Ολυμπιακοί ''σκεπτόμενοι, δίχως τσίμπλα στα μάτια''. Το μουνί που σας ξέρναγε πατσαβούρες...

Εικόνα dono

Διον είναι απολύτως τραβηγμένη η φάση του Ν΄ Ντιγκά για να δοθεί πέναλτι.
Αντίθετα αν τώρα πρέπει να ασχοληθούμε σώνει και καλά με τον Μαγιέχο, προσωπικά θεωρώ απολύτως άδικη την φάση του Πέρεζ με τον Χολέβα, είναι φάση για κόκκινη μαρς που απλά δεν την δίνει γιατί δεν θέλει να χαλάσει το παιχνίδι. Το να καθόμαστε εδώ στην ελλάδα, οι Έλληνες δημοσιογράφοι να ασχολούμαστε που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός αντί να κάνουμε την δουλειά μας και να τα λέμε όλα, αυτό είναι σίγουρα Ελληνικό φαινόμενο.

Εικόνα dion

Όπως είπα και πιο πάνω, σπανίως ασχολούμαι με τη διαιτησία και δε θέλω να το κάνω ούτε και τώρα. Δεν μπαίνω καν στη λογική του αν αδικηθήκαμε ή όχι, απλά κάνω τη διαπίστωση ότι "οι Άγγλοι που δεν ασχολούνται καθόλου με τη διαιτησία", πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ της ομάδας μας, κάτι που δεν έκαναν οι δικοί μας "αντικειμενικοί" ΑΡΔ σε καμία περίπτωση. Για μένα υπάρχει παράβαση στη φάση του Εντιγκά, σε ένα κανονικό ματς θα'λεγα μέσα μου "τη σκαπουλάραμε", ενώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι συμφωνώ απόλυτα με τους λόγους που έδωσαν οι Άγγλοι κι έγραψα παραπάνω, ότι "δε γίνεται γίνεται να το δώσεις, αφού στην ουσία εσύ το'χεις προκαλέσει με την απόφαση να παιχτεί το παιχνίδι στο βούρκο". Και για να λήξει αυτή η κουβέντα, αφού δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, για τη φάση που λες το σχόλιο ήταν "that's a red card for me, every day of the week".

Εικόνα dono

Καλά ειδικά στο ννησί είναι κόκκινη χωρίς πολλά πολλά
Ναι ρε καταλαβαίνω πως το λες, συμφωνώ και το πάω λίγο παρακάτω.

Εικόνα vagio

Ετσι ακριβως σδερφε. Απλη αναφορα και τελος. Ετσι κι αλλιως, μετα το λαθος υπηρξε μεγαλυτερο λαθος απο το τερμα μας. Σαν κατι αλλους που μυξοκλαιγονται του στυλ ενα τεταρτο πριν απο το κορνερ ειχε δωσει αναποδο πλαγιο στο κεντρο.??
Απαπα, μακρια απο μας αυτα..

Εικόνα dono

Σωστός, όλα τα άλλα για την συγκεκριμένη φάση είναι βαζελιές.
Για την συγκεκριμένη φάση μιλάμε, αν μιλήσουμε για παράδειγμα για την διαιτησία στον πρώτο αγώνα με την Λεβάντε, ε τότε οφείλεις να κάνεις και ειδική αναφορά στον κόρακα για αλλοίωση αποτελέσματος.

Εικόνα savvas gridlock

Αμπράβο. Όταν σκούζεις για ένα κόρνερ και σε μέρα που έχεις πατήσει χάμω την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, δίνεις δικαίωμα μετά στο χολεριασμένο ''αντικειμενικίδη'', όταν σε σφάξουν πραγματικά και τρελαθείς, να πει το ηρωικό ''μια ζωή με τη διαιτησία ασχολείστε. Μιλάνε οι γαύροι για διαιτησία, κατάλαβες?''. Στη γωνία σε περιμένουν ο Γεωργίου με το Χελάκη.

http://www.dailymotion.com/video/x15wamk_%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%86%CE%B1...

Εικόνα red apple

Συγπροσφυγάκο μου έγραψες... Έβαλες τα γυαλιά σε όλες τις μεγαλό-Α-σχημες δημοσιογραφικές αργυρώνητες γραφίδες, εκεί έξω... ΜΑΝΩΛΑΣ-ΦΟΥΣΤΕΡ- ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Τεράστιες ποδοσφαιρικές μορφές... Κι όλοι οι άλλοι να έπονται, ελαφρώς, αλλά κοντά στην ποδοσφαιρική τελειότητα. ΑΠΟΛΑΥΣΗ ο Θρύλος μας χτες.

Εικόνα dono

Δεν πιστεύω ότι έχουμε δει ούτε το 75% των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας. Προσωπικά θεωρώ ότι τα ακόμα καλύτερα έρχονται

Εικόνα vagio

Και κατι αλλο σημαντικο:
Ελπιζω ο κοσμος μας (ο οποιος κοσμος μας που τοσο μας εχει προβληματισει), να ζεσταθηκε επιτελους με την ομαδα, να καταλαβε πως γινεται δουλεια και οχι κοροιδια, η τουλαχιστον υπαρχει καλη προθεση.
Και να γεμισει το γηπεδο με την κλαψα της πορτογαλιας. Χρειαζομαστε ατμοσφαιρα απο τα παλια για να τους κοψουμε τα ποδια γρηγορα γρηγορα. Το πιο σημαντικο ματς ερχεται και ο κοσμος πρεπει να παιξει μπαλα.

Εικόνα dono

Εχουμε καιρό ακόμα μέχρι το παιχνίδι με την Μπενφίκα. καιρός όλοι μας να ασχοληθούμε αποκλειστικά στα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Το πρώτο με τον ΟΦΗ που παραδοσιακά μας δυσκολεύει και το δεύτερο με τον ζελάκο που πάντα είναι ένα ντέρμπι.
Μακάρι να βγεις σωστός με τον κόσμο, ότι κι αν έχει αητήσει φέτος έχει πραγματοποιηθεί (καλή μπαλίυσα, ευρωπαϊκή πορεία, φθηνά εισιτήρια, κτλ)

Εικόνα red apple

Μεγάλη κουβέντα έγραψες για την...ΚΛΑΨΑ... Ιβηρικό Βαζελιστάν εντελώς... Όλο βουτιές σαραβάκικες για πέναλτι και γκρίνια, κλάψα καραγκούνικη....Ας δώκει η Παναγιά να τους γειώσουμε στον ΝΑΟ

Εικόνα savvas gridlock

Με την Μπενφίκα θα γεμίσει. Με τον ΟΦΗ την Κυριακή ελπίζω να΄χουμε πάνω από 20 χιλιάδες. Το γράφω και δεν ξέρω αν κι εγώ συνειδητοποιώ το τι γράφω. Στόχος οι 20.000 σε ματς στο Καραισκάκη...

Εικόνα savvas gridlock

Αυτή η ντρίμπλα του Τσόρι και το τελείωμα μετά, είναι για να του κάνεις επί τόπου κλειστό πενταετές συμβόλαιο. Τι να λέμε τώρα, για Αργεντίνο μιλάμε...

Εικόνα dono

Η ντρίπλα είναι πάνω στον Γκαράι κι όχι στον Λουιζάο, όλα έχουν την σημασία τους

Εικόνα nikos michalopoylos

Ναι ρε φιλε! Στις ταμελες εφτασε ο αμυντικος!

Εικόνα vagio

Ναι ρε φιλε!
Βρωμοαργεντινοφατσα με το βλεμμα του κατι μεταξυ μειδιαματος και χλευης, και με ολιγη απο τσαμπουκα που λες δαντελενιος ξεδαντελενιος αλλα δε μασαει. Λες κι επαιζε με τα παιδακια του στον κηπο ηταν το γκολ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

με όσα είχε δείξει ο γιαταμπαρέ μέχρι στιγμής, να πω την αλήθεια τη στιγμή της αλλαγής τρόμαξα. Αλλα ο παίχτης εκτός από σκύλος ξέρει και μπάλα. Πολλές δυνάμεις, πολύ καλή τεχνική και μάλιστα σε ένα γήπεδο βούρκο. Αλλη μια περίπτωση που θα οδηγήσει σε πολλές κωλοτούμπες. Τελικά και οι άνθρωποι που τον φέρανε δεν είναι μυρωδιάδες, αλλα και ο Μίτσελ διαχειρίζεται το έμψυχο δυναμικό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Ο Μανωλάς θα αφήσει εποχή. Αντί να σκεφτόμαστε το ποσό που θα φέρει στην ομάδα, μήπως να σκεφτούμε να χτίσουμε πάνω του?

Εικόνα red apple

Α γεια σου...Αρκετά με τα "βαζελίστικα" του στυλ, πόσα λεφτά θα φέρει ο Μανωλάς. Να μείνει στο λιμάνι, το βαθύ, να χτίσουμε πάνω του. Χόρευε, χτες, μέσα στη βροχή... Dancing in the rain

Εικόνα dono

Συμφωνώ ως προς την διαχείρηση του προπονητή, είναι εξαιρετική και μέσα στο σ/κ θα ανεβάσω και σχετικό άρθρο περί χρόνου συμμετοχής παικτών μέχρι σήμερα σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Γιαταμπαρέ εχθές ήταν εξαιρετικός, αλλά η μόνη μου απορία είναι η θέση που παίζει τελικά. Αν δεν κάνω λάθος τον αποκτήσαμε ως 8άρι και εγώ βλέπω έναν παίκτη που παίζει κάτι σαν 8άρι, κάτι σαν εξτρεμάκι, αλλά μέχρι στιγμής κάτι σαν. Αν σταθεροποιηθεί σε συμμετοχές, τότε θα αναλάβει και κάποιους συγκεκριμένους ρόλους, άρα τότε θα τον κρίνουμε γι΄ αυτό που βλέπουμε, όπως η χθεσινή του εμφάνιση.
Για τον Μανωλά τα έχουμε ξαναπει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και η σκέψη σου προσωπικά την θεωρώ απόλυτα σωστή με το δεδομένο της ανετοιμότητας του Αβραάμ. Αν ο Αβραάμ ήταν αυτός που ξέραμε, τότε ανέβασε τον Μανωλά και μοσχολούλησέ τον. Τώρα είναι ρίσκο.

Εικόνα vagio

Απο τις μεγαλυτερες εμφανισεις της ομαδας στα εκτος εδρας ευρωπαικα διχως αμφιβολια. Αφηνοντας το παοτελεσμα στην ακρη και κρινοντας αυτο που βλεπουμε πλεον το δυνατοτερο συμπερασμα ειναι πως εχουμε μια ομαδα που δουλευει και βελτιωνεται συνεχως.
Οταν βλεπεις σχεδον την ιδια 11αδα με την Αντερλεχτ (με τη διαφορα της συμμετοχης του Φουστερ, σιγουρα πολυ σημαντικη) σιγουρα παντως την ιδια φιλοσοφια να ακυρωνει την αναπτυξη της μπενφικας οταν οι βελγοι μας ειχαν κανει πολλες ευκαιριες.
Οταν βλεπεις το Σαλινο στην αρχικη 11αδα και λες (η τουλαχιστον λεω) αμαν τι τον εβαλε!
Οταν βλεπεις το Βαις να ειναι κομματακι καλυτερος αμυντικα/τακτικα τουλαχιστον για τα κυβικα του.
Οταν ο Σιοβας κανει τετοιο ωριμο ματς (ημουν δυσπιστος, κι ακομα ειμαι καπως).
Οταν, οταν, οταν.. Τοτε λες ΝΑΙ, η ομαδα δουλευει. Κι αυτο σε κανει να πιστευεις πως εχουμε κι αλλα περιθωρια βελτιωσης, αυτο ειναι το σημαντικοτερο.

Δεν ξερω αν ο Μιτσελ ειναι ο καλυτερος προπονητης που ειχαμε, ειναι σιγουρα ο πιο ΔΙΚΑΙΟΣ με τους παικτες του κι ο λιγοτερο εμπαθης/κολλημενος. Κι οπως ειπε κι ο Αδαμ, δεν του αξιζουν εγκωμια, απλα μια συγγνωμη απο εμας που χωρις να τον κραζουμε και να τον μειωνουμε, ημασταν επιφυλακτικοι απεναντι του.
Απο τους αλλους δε χρειαζεται συγγνωμη. Απλα οι συνηθισμενες κωλοτουμπες Τσωχο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έκανες κατά τύχη ένα ορθογραφικό λάθος, που έχει πολλή σημασία. Το αποτέλεσμα το είπες παοτέλεσμα. Άλλα αποτελέσματα τα δικά μας διπλά στην Ευρώπη και άλλα του βάζελου. Του βάζελου είναι παοτελέσματα και διαφέρουν από τα δικά μας αποτελέσματα. Τα δικά μας είναι κατοχής και επιβολής και των αλλωνών είναι λεωφορεία μπροστά από την εστία και κωλοφαρδία. Παοτελέσματα! χαχαχα!!!

Εικόνα dono

Και γεννήθηκε λοιπόν η νέα μας λέξη στο γαύρικο λεξιλόγιο... ποατέλεσμα

Εικόνα dono

Συμφωνώ σε ΟΛΑ εκτός της τοποθέτησής σου σχετικά με τις ομοιότητες της ενδεκάδας μας στα δύο ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια.
Καμία σχέση δεν είχε η ενδεκάδα που κατέβασε στο Βέλγιο με αυτή στην Πορτογαλία. Ούτε σε σχήμα ούτε σε πρόσωπα. Στο Βέλγιο έπαιξες ένα ψευτο 4-4-2 με Μήτρογλου και Σαβιόλα μπροστά. Εχθές έπαιξες ένα καθαρό 4-2-3-1 με τον Τσόρι στην κορυφή του κεντρικού τριγώνου ελεύθερο πίσω από τον Μήτρογλου. Άλλαξες όμως και πολλά πρόσωπα, άρα αυτόματα και ρόλους σε θέσεις κλειδιά. Για παράδειγμα είχες τον Σάμαρη 8άρι στο Βέλγιο, εχθές είχες τον Μανιάτη που στην θέση του στην ενδεκάδα έβαλε τον Σαλίνο. Στο Βέλγιο είχες δύο κλασσικά ακραία χαφ Βάις και Ολαϊτάν, εχθές έχεις μόνο έναν τον Βάις και τον Φουστέρ από την άλλη. Στο Βέλγιο είχες αμυντικά άκρα σαφώς πιο αμυντικογενή από εχθές, γι αυτό και δεν πήρες ανάπτυξη από εκεί. Εχθές ανέβηκαν τα μπακ σου, όχι πολύ, αλλά ανέβηκαν.