ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 - ΟΦΗ 1



Εχθές είχαμε το παιχνίδι στον ναό στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος. Το τελικό 5-1 σηματοδοτεί δύο πολύ πράγματα. Το πρώτο είναι η παράσταση σοκ και δέος που παρακολουθούν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τελευταία και το δεύτερο είναι ότι και επίσημα άνοιξε το κυνήγι του λαγού…
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.  Ο Μίτσελ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, τον Παπάζογλου και τον Χολέβα στα άκρα της άμυνας με τον Αβραάμ και τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ανασταλτικοί άρχισαν οι Ν΄ Ντιγκά και ο Σάμαρης, στα άκρα οι Βάις και Κάμπελ και επιθετικούς τον Σαβιόλα με τον Μήτρογλου.
Το παιχνίδι άρχισε κάθε άλλο παρά ιδανικά για την ομάδα, αφού κυριολεκτικά με την σέντρα, στο 12ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με τον Λαμπρόπουλο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον οικοδεσπότη Ολυμπιακό. Η απάντηση της ομάδας ήταν άμεση και γρήγορη, αφού στο 4΄ ο Μήτρογλου έπειτα από ασίστ - σέντρα του Κάμπελ ισοφάρισε για την ομάδα μας. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα να χάνει ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά να μην πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό της, που ναι μεν ήταν κλεισμένος στην άμυνα του και κρατούσε λυσσαλέα το αποτέλεσμα, αλλά μέχρι το 35΄ δεν είχαμε τον ρυθμό και την ένταση στην πίεση  που ασκούσαμε στον αντίπαλο. Από το 35΄ έως το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα αύξησε την πίεσή της, έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά λίγο η ατυχία, λίγο η σιγουριά στέρησαν από την ομάδα αυτό  που δικαιούταν στην ανάπαυλα του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικότερη χαμένη ευκαιρία του παιχνιδιού είναι σαφώς το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου στο 44΄.
Στο ημίχρονο είχαμε την πρώτη διορθωτική αλλαγή του Μίτσελ. Ο Γιαταμπαρέ πήρε την θέση του Βάις. Στην πρώτη καλή φάση που δημιουργήσαμε ευτυχίσαμε να σκοράρουμε στο 52΄ πάλι με σκόρερ τον Μήτρογλου, αυτή την φορά ύστερα από τραγικό λάθος στην έξοδο του Δασκαλάκη και ασίστ του Κάμπελ. Από αυτό το σημείο και μετά άρχισε η καταιγίδα. Είδαμε έναν ολυμπιακό να αποδίδει ωραίο, γρήγορο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τον Μίτσελ να έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους βασικούς εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Χολέβας με απ’ ευθείας εκτέλεσης φάουλ έγραψε το 3-1 στο 58΄. Στο 65΄ο Ολαϊτάν πήρε την θέση του Μήτρογλου. Στο 75΄ είχαμε την αποβολή του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 79΄ο Μανιάτης αντικατέστησε τον Σάμαρη. Στο 85΄ ο Μανιάτης έγραψε το 4-1 ύστερα από ασίστ του Κάμπελ και ένα λεπτό αργότερα ο Γιαταμπαρέ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την ερυθρόλευκη ύστερα από ακόμα μία ασίστ του Κάμπελ στο χθεσινό παιχνίδι. Άλλη μία πεντάρα έγραψε το κοντέρ και μην μιλήσει κανείς για την δυναμικότητα των αντιπάλων, γιατί θα του ζητήσω να μου πει πόσες πεντάρες έχει ρίξει ο έτερος διεκδικητής του τίτλου (σύμφωνα με τους αντικειμενικούς) μπάοκ.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Μετά το 12ο δευτερόλεπτο δεν ακούμπησε την μπάλα, δεν μπορεί να κριθεί αφού ήταν θεατής και όχι αγωνιζόμενος στον χθεσινό αγώνα.
 
Παπάζογλου
Δεν ξέρω τι άλλο να πω για τον παίκτη. Την θέση έτσι όπως την ορίζει και την θέλει ο Μίτσελ, δεν την έχει με τίποτα. Σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται κάποιες στιγμές δεν χρησιμοποιεί το μυαλό του, βέβαια βγάζει πάθος και σου δίνει την εντύπωση πως κάνει υπέρβαση των δυνατοτήτων του κάθε φορά που αγωνίζεται, μια εικόνα που θυμίζει λίγο Αμανατίδη. Εχθές υπήρχαν 4 περιπτώσεις που ο προσωπικός του αντίπαλος του φεύγει με ακριβώς ίδιο τρόπο, λες και έβλεπα επανάληψη της φάσης. Λογικά με την είσοδο του Τόρες στην ομάδα είμαστε καλυμμένοι με τις εναλλακτικές στα δύο άκρα της άμυνας.  
 
Αβραάμ
Δεν είναι καλός ακόμα γενικά, δεν ήταν καλός και εχθές. Δεν είναι ο γνωστός Αβραάμ, δείχνει αργός και βαρύς. Ο παλιός Αβραάμ σου έδινε της εντύπωση ότι φάσεις σαν το γκολ που δεχτήκαμε τις καθάριζε για πλάκα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βελτιωμένη η εικόνα του, αλλά από την άλλη ο ΟΦΗ δεν μπήκε στην περιοχή μας, οπότε δεν πιέστηκε η άμυνα καθόλου. Είναι σημαντικό πάντως που παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, γιατί αυτό είναι μονόδρομος για να γυρίσει ο παλιός Αβραάμ που ξέραμε.
 
Σιόβας
Σαφώς καλύτερος του παρτενέρ του. Τελευταία κάνει καλές εμφανίσεις και επιβραβεύει τον προπονητή του για την συνεχή προτίμηση στο πρόσωπό του. Εχθές έβγαλε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πλέον τον βοηθάει και η καλύτερη χημεία μεταξύ του κέντρου ανασταλτικά και του κέντρου της άμυνας της ομάδας.
 
Χολέβας
Υπάρχει σίγουρα θέμα με τον Χοσέ. Δεν είναι ο παλιός Χολέβας ούτε καν στην αγωνιστικότητα που έβγαλε και εχθές σε συνέχεια των υπολοίπων παιχνιδιών που αγωνίστηκε φέτος. Δεν θέλω να γίνω εμπαθής ή κακός, αλλά αρχίζει και μου θυμίζει εντονότατα τον γιδοβοσκό από την Ξάνθη, αυτό το ότι είμαι κορυφαίος με την εθνική και σέρνομαι στον Ολυμπιακό... Δεν ξέρω τι θέλει, ή τι του φταίει αλλά αν το πρόβλημα είναι η μη ολοκλήρωση της μεταγραφή του, τότε δώστε τον στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πάει στο καλό . Ο καλός Χολέβας μας έχει λείψει και θα μας λείψει στο μέλλον, αυτός ο Χολέβας που βλέπουμε φέτος καθόλου.
 
Ν΄ Ντιγκά
Εχθές ήταν μέτριος, δεν εκτέθηκε αλλά δεν βοήθησε και στην δημιουργία του παιχνιδιού, όπως στην κυκλοφορία της μπάλας, στην προώθησή της μπροστά ή στα άκρα. Αμυντικά όπως είπαμε δεν εκτέθηκε καθόλου σχεδόν αλλά έπαιζες και με μια ομάδα που ουσιαστικά δεν έχει το βάρος ή το βάθος για να σε απειλήσει ουσιαστικά. Ίσως περιμένω από αυτόν πράγματα που δεν τα έχει, δεν μπορεί να τα δώσει ο παίκτης, επειδή όμως δεν έχω άποψη για τις ικανότητες του στην μέχρι τώρα καριέρα του, εγώ θα περιμένω ακόμα λίγο πριν καταλήξω σε μια ολοκληρωμένη άποψη
 
Σάμαρης
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν μετριότατος. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, όπως και όλη η υπόλοιπη ομάδα. Επιθετικά και δημιουργικά στάθηκε καλύτερα από τον παρτενέρ του, αμυντικά ήταν στα ίδια επίπεδα. Μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα, πρέπει να πάρει κι αυτός λίγες ανάσες.
 
Βάις
Πρέπει να δούμε λίγο τι θα γίνει με το τετράποδό του, γιατί εγώ βλέπω έναν παίκτη στα τελευταία παιχνίδια με νεύρα, αλλά κυρίως να αγωνίζεται χωρίς μυαλό. Εχθές έδειξε ότι σε όποια πλευρά έπαιζε με τον δεδομένο προσωπικό αντίπαλο μπορούσε να μπουκάρει ανενόχλητος.  Όταν το έκανε η ομάδα δημιουργούσε τεράστιες ευκαιρίες. Γιατί δεν το έκανε με κάθε ευκαιρία είναι απορίας άξιο.
 
Κάμπελ
Ο MVP του παιχνιδιού. Εξτρέμ που μπορεί και τελειώνει παιχνίδι με τις μισές  ασίστ που είχε πέρυσι ο κορυφαίος μας πασέρ, δεν είχαμε ποτέ. Εξτρέμ που βοηθάει στην άμυνα, αλλά είναι εξαιρετικός και επιθετικά δεν είχαμε ποτέ. Εξτρέμ που να έχει όλα τα παραπάνω αλλά να είναι και αθλητικός πολύ, δεν είχαμε ποτέ. Ο παίκτης είναι υπερπολύτιμος για κάθε προπονητή, μου αρέσει που μερικοί γνώστες του αθλήματος έλεγαν μετά το παιχνίδι με την Καλλονή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ότι είναι άμπαλος, είναι μονοκόματος, τι παλτό μας φόρτωσε ο Βενγκέρ, ελπίζω μόνο να έχουν βγάλει τώρα την τσίμπλα από τα μάτια και να βλέπουν ποδόσφαιρο.
 
Σαβιόλα
Μετριότατος, έχασε αρκετές φάσεις και ευκαιρίες εχθές. Οκ δίνει την μπάλα με την μία, μοιράζει καταπληκτικά το παιχνίδι κάθε φορά που περνάει η μπάλα από τα πόδια του, αλλά εχθές δεν τελείωσε φάσεις εύκολες για την δική του τεχνική και κλάση. Μακάρι να τα κρατάει μέσα του μέχρι το παιχνίδι στην λαγοφλώρο.
 
Μήτρογλου
Επιθετικός που σκοράρει συνεχώς γενικά, αλλά και εχθές δύο γκολ, δεν μπορεί να τον κρίνεις αρνητικά. Δεν ήταν όμως σε καλή βραδιά και αυτό φάνηκε από τα γκολ που έχασε κι όχι τόσο από αυτά που έβαλε. Θέλει ξεκούραση, παίζει ακατάπαυστα σε Ολυμπιακό και Εθνική.
 
Γιαταμπαρέ
Ήταν πολύ καλός σαν δεξί εξτρέμ. Έχει κορμί και προσόντα να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, μου κάνει πολύ καλή εντύπωση και η διαχείριση του προπονητή προς αυτόν. Τον βάζει σταδιακά μέσα στην ομάδα και αυτό μόνο καλό θα κάνει στον παίκτη. Έχει αθλητισμό που ξεχειλίζει, έχει τεχνική που είναι αφύσικη για την σωματοδομή του και εχθές έδειξε και καλό τελείωμα σε φάσεις όχι τόσο ξεκάθαρα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα.
 
Ολαϊτάν
Είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα ασχοληθούμε στο μέλλον με την πάρτη του. Εχθές κράτησε μπάλα, προσπάθησε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, είχε διάθεση και γενικότερα η χθεσινή του εμφάνιση κρίνεται ως θετική.
 
Μανιάτης
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ευκαιρία να πάρει ανάσες ο παίκτης. Μόλις μπήκε προς το τέλος του παιχνιδιού, πρόλαβε να πετύχει ένα ωραίο γκολ, ύστερα από ασίστ του Κάμπελ. Στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε με την ταυτόχρονη επίτευξη του γκολ, η εμφάνισή του κρίνεται ως θετική. Τον έχουμε ανάγκη τον καλό Μανιάτη που έχουμε δει φέτος, στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ εχθές είχε στο μυαλό του να κάνει ένα τύπου ροτέισον στην ομάδα. Στην αρχική του ενδεκάδα δεν φάνηκε κάτι τέτοιο με τις επιλογές του, αφού πολύ επιβαρυμένοι παίκτες του τον τελευταίο καιρό από τα συνεχή παιχνίδια, όπως είναι ο Σάμαρης, ο Σιόβας, ο Χολέβας, ο Βάις και ο Μήτρογλου άρχισαν κανονικά το παιχνίδι. Αντίθετα ο Μανιάτης, ο Φουστέρ και ο Σαλίνο που προέρχεται από τραυματισμό έμειναν στον πάγκο. Στην διάρκεια του παιχνιδιού έκανε πράξη το ροτέισον με αλλαγές στην λογική ξεκουράζω παίκτες. Για ακόμα μια φορά πρέπει να του χρεώσουμε ότι βλέπει και διαβάζει καλά το παιχνίδι, σπανίως δε θα τον βρεις λάθος στις αλλαγές των παικτών που κάνει στην διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό που συνεχίζω να υποστηρίζω εγώ είναι ότι με αντιπάλους όπως ο Όφη και η Βέροια δεν ξεκινάς τον αγώνα με δύο αμυντικά χαφ. Δεν είμαστε στην Πριμέρα που η τελευταία ομάδα της κατηγορίας μπορεί να σου κάνει την ζημιά αν την πάρεις αψήφιστα. Δεν το λέω από άποψη θεάματος, γκολ, απόδοσης (όλα αυτά τα βλέπουμε σε υπερθετικό βαθμό στις εγχώριες διοργανώσεις, τα χαιρόμαστε και προσωπικά τα χρεώνω στα θετικά του προπονητή), το αναφέρω από την άποψη της προσέγγισης του κάθε παιχνιδιού.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Σημαντική η επιστροφή του Γκαλέτι στο Καραϊσκάκη. Δεν έκανα όμως ιδιαίτερη μνεία στο άρθρο γιατί δεν πιστεύω ότι η συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε. Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην θέση του που έχουν αγωνιστεί με την φανέλα μας. Άλλο αυτό, άλλο η στάση του απέναντι στην ομάδα, με δικαστήρια και τέτοια.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

H αριστερή πτέρυγα στο πρώτο ημιχρόνιο ήταν για να αρχίζεις λειτουργία. Ο ένας είχε το μυαλό του στην Εθνική Ελλάδος=μεικτή Κουτσολιάκου, ο άλλος στο κοπρόσκυλό του που έπαθε βαβά και ο Μπούρμπος αλώνιζε. Στο δεύτερο ημιχρόνιο, μόλις φράξαμε τη δίοδο, βρήκαμε τη λύση για την ''περίοδο'' της ομάδας. Τώρα για τον Γκαλέτι μην μιλήσουμε καλύτερα. Καλά να'ναι το παιδί εφόσον επανήλθε στην δράση, αλλά τα υπόλοιπα είναι να μασάς και να φτύνεις. Με όλους...

Εικόνα dono

Συμφωνώ, ο Μπούρμπος ρε, ο Μπούρμπος τον έκανε γιογιο