ΦΩΚΙΚΟΣ 3 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5



Εχθές είχαμε την ρεβάνς του κυπέλλου με αντίπαλο των Φωκικό, ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το ποιος θα έπαιρνε την πρόκριση. Το τελικό σκορ 3-5 υπέρ της ομάδας μας απλά επιβεβαιώνει τα πράγματα που ξέραμε και πριν το παιχνίδι για την ομάδα του Μίτσελ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μίτσελ παρέταξε μια ενδεκάδα με πάρα πολλούς από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, Ο Σαλίνο με τον Βούρο στα άκρα και ο Αβραάμ με τον Μεντζανί στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο ο Γιαταμπαρέ με τον Εντιγκά, με τους Βάις, Φουστέρ  και Ολαϊτάν μπροστά τους και τέλος μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ο Σκέποβιτς.
Για την ιστορία του παιχνιδιού τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Φράγκος στο 8΄, ο Ράντι στο 51΄ και ο Άλβαρεζ στο 76΄για τον Φωκικό., ανώ για τον Θρύλο σκόρερ ντύθηκαν οι Φουστέρ στο 16΄, ο Βάις στο 23΄, ο Ολαϊτάν στο 25΄, ο Εντιγκά στο 33΄ και ο νεαρός Παπασάββας στο 86΄. Ο Μίτσελ πλην του νεαρού Βούρο που ξεκίνησε τον αγώνα, χρησιμοποίησε και τους νεαρούς Σάλιακα και Παπασάββα στην θέση των Εντιγκά και Φουστέρ στην ανάπαυλα του παιχνιδιού και έκλεισε τις αλλαγές με τον Παπάζογλου στο 63΄να παίρνει την θέση του Σαλίνο.
Τα θετικά του χθεσινού παιχνιδιού είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν είδαν το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν αγγαρεία. Αντίθετα έδειξαν όρεξη και αγωνιστικότητα, δείγμα πολύ σωστής συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν έμπρακτα ότι αν δεν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προπόνηση και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν, τότε πολύ δύσκολα θα καθιερωθούν στην ομάδα όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι. Ο Μίτσελ είναι δίκαιος προπονητής και η διαχείριση του ρόστερ είναι εντυπωσιακή. Κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι έχουμε κάνει συνήθεια τις 4-5άρες τον τελευταίο καιρό, πράγμα πολύ καλό στην ψυχολογία μας κυρίως, αλλά κυρίως χαλάμε και την ψυχολογία των αντιπάλων μας. Τέλος είναι το δέυτερο παιχνίδι συνεχόμενο που αγωνίζεται 90 λεπτά ο Αβραάμ κι αυτό από μόνο του συνιστά είδηση θετική και ελπιδοφόρα για το μέλλον του παίκτη στην φετινή χρονιά.
Οι νέοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν καλά στοιχεία, αν και δεν ήταν παιχνίδι για να βγάλεις συμπεράσματα, θα ήταν άδικο για αυτούς πρωτίστως. Προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς τους δεν είναι ακόμα έτοιμος σήμερα για να ανέβει στην πρώτη ομάδα, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον και μόνο κι αν δουλέψουν πολύ μέχρι τότε. Πάντως ταλέντο και προσόντα έχουν, φαίνεται ότι δουλεύουν καλά και πολύ και το μέλλον σίγουρα τους ανήκει.
Όλα καλά λοιπόν, πάει κι αυτό και τώρα ασχολούμαστε μόνο με το παιχνίδι στην λαγοφλώρο. Ας αρχίζουμε να ζεσταινόμαστε λίγο, γιατί μας βλέπω όλους χαλαρούς λες και πάμε να παίξουμε κανά παιχνίδι της πλάκας. Το Σάββατο έχουμε ΠΟΛΕΜΟ, όποιος δεν το έχει καταλάβει ας μείνει σπίτι του. Το πρόσφατο παρελθόν με το στήσιμο και την απόδοση της ομάδας και των παικτών πέρυσι στο ΟΑΚΑ, δεν μας αφήνει χώρο για να επαναπαυτούμε στην τεράστια φετινή διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα συμφωνήσω με τον Σάββα. Δεν θα κάτσουν να δουν την ομάδα τους να ξεφτυλίζεται οι βαζέλες μέσα στο γαμώσπιτό τους. Μπορεί να το διακόψουν ακόμα και στο 0-1 γύρω στο 80' κάτι. Καλά, για 0-2 και άνω δεν το συζητάω. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπ' όψιν τη δύσκολη βδομάδα που έρχεται, θα ήθελα να προηγηθούμε 0-2 στο 5', να το διακόψουν οι βαζέλες και να ξεκουραστούν οι παιχταράδες μας εν όψει Μπενφίκα. Να δείτε που για μας θα δουλέψουν οι βαζέλες, ακολουθώντας τον πρόεδρό τους...

Πάντως πέρα από την παραφιλολογία των ημερών περί διακοπής κλπ., αγωνιστικά ο βάζελος είναι τρύπιος πίσω, μπροστά όμως μπορεί να μας κάνει τη ζημιά. Θέλει προσοχή το ματσάκι και προσωπικώς μου αρκεί μια απλή νίκη.

ΘΡΥΛΕ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!!

Εικόνα dono

Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, αν και δεν επιθυμώ να γνωρίσουν οι νέοι παίκτες αυτά τα καφριλίκια. Όπως λαλεί κι ο Σάββας αν γίνει ροντέο το παιχνίδι στην λαγοφλώρο που απέχει 50μ μακρυά από την ΓΑΔΑ, τότε τι να πω...
Συμφωνώ πάντως με το σκεπτικό σου, κυρίως με την αγωνιστική εικόνα του ζέλα κι αυτό είναι το επικίνδυνο με τους δικούς μας φιλάθλους. Αν το παιχνίδι λήξει νικηφόρα με 0-1 τότε όλοι θα είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν τους διασύραμε. Αν λήξει νικηφόρα με 0-3 όλοι θα λέμε σιγά το θηρίο που σκοτώσαμε κτλ. Πολύ περίεργο παιχνίδι...

Εικόνα red apple

Αν και μέσα μου με τρώει να συνταχθώ ασμένως μετά των ιδεών του Κλαρκ Γκέιμπολ, εν τούτοις κρατώ μικρό καλάθιον καθότι, όπως είπε ΣΑΦΩΣ ο αρχιστράτηγος του μοιράζειν ΑΝΤΡΙΚΑ ΜΟΡΙΑ δεξιά κι αριστερά, κύριος Μίτσελ, το ματς της χρονιάς είναι η αναμέτρηση μετά της Μπενφίκου! Επομένως και επειδή πιστεύω πως τα ατροφικά λαγουδάκια θα τη δουν γεωργικά εργαλεία, ήγουν ΤΣΑΠΕΣ, ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ, ΑΞΙΝΕΣ και τέτοια, οι δικοί μας καλά θα κάνουν να προστατέψουν τα ποδάρια τους επειδή οι ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ θα παίξουν με μίσος για να μας βγάλουν κανά τριάρι παίκτας off εν όψει ΤΣΟΥ.ΛΟΥ...

Κλείνω την μετριοτάτη ταύτη παρέμβασή μου ανακράζοντας...

ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΒΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΤΣΕΛ

Εικόνα dono

Για εμένα η αναμέτρηση της χρονιάς μετά την Μπενφίκα είναι η επόμενη με τον μπάοκ. Αν τους κερδίσουμε πρακτικά αγκαλιάζουμε το πρωτάθλημα, αφού θα έχουμε φύγει 5 βαθμούς και θα τους κουνάμε μαντήλι. Πρακτικά το παιχνίδι με τον ζέλα είναι μόνο για το ηθικό και τίποτα άλλο.

Εικόνα dono

Με τον φετινό ζέλα εννοώ.

Εικόνα savvas gridlock

Πάνω από δύο γκολ διαφορά αποκλείεται να έχουμε. Θα το διακόψουν και δεν ειναι να διακινδυνεύουμε τραυματισμό παικτών μας, τρεις μέρες πριν την Μπενφίκα. Εγώ λέω να πάμε με σκεπτικό ''νίκη με μηδέν-μισό'' και στο δεύτερο γύρο να τους τσακίσουμε στα κλοτσομπουνίδια στο Καραισκάκη. Κλοτσομπουνίδια αγωνιστικά, δηλαδή γκολ κι ευκαιρίες, μην το παρεξηγήσει αυτό κάποιος...

Εικόνα dono

Ρε δουλευόμαστε τώρα? Το πρωταρχικό είναι νίκη με μισό μηδέν. Από εκεί ξεκινάς πάντα στα ντέρμπι.
Εγώ δεν θυμάμαι την ομάδα να πηγαίνει χαλαρή (αναφορικά με την διαφορά βαθμολογίας και δυναμικότηττας) και να περνάμε εύκολα και άνετα.

Εικόνα clark gheibol

Μάγκες, αφήστε να 'ούμε τα βαζέλικα και σκεφτείτε γαύρικα. Θα πάμε και θα τους κάνουμε το σουραύλι μπουγαδοκόφινο. 8 απόδοσις ότι θα βάλουμε πάνω από 3,5 τεμάχια, 19 απόδοσις ότι θα βάλωμε πάνω από 4,5.

Εικόνα dono

Μακάρι αλλά εγώ προβλέπω χηνάρι, άντε μια κλειστή νίκη.

Εικόνα Petross

Αυτό που με προβληματίζει στο παιχνίδι με τον Παο, είναι η συμπεριφορά και η ψυχολογία των παιχτών μας. Η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων είναι απλά χαοτική, το πρόβλημα είναι ότι παίχτες σαν τον Καμπελ, Σαβιολα, Γιαταμπαρε κτλ δεν έχουν παίξει ποτέ τους σε παρόμοιο πολεμικό και βάρβαρο κλίμα όπως αυτό που θα συναντήσουν στην Λεοφλωρο. Ναι μεν είναι επαγγελματίες και υψηλού επιπέδου μάλιστα αλλά δεν νομίζω να έχουν παίξει ποτέ τους αγώνα με μαϊμούδες γύρω τους. Ας ελπίσουμε ότι έχουν τους δίδυμους γενετήσιους αδένες και να τελειώσουν το παιχνίδι στο 30ο λεπτό.

Εικόνα dono

Σωστό γενικότερα αλλά προσωπικά θεωρώ κομβικό τον ρόλο του Κυρ Σάββα στο σαυγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να τους βάλει στην ψυχολογία του ντέμρπι, να τους προετοιμάσει ψυχολογικά για το τι καφριλίκια θα αντιμετωπίσουν

Εικόνα vagio

Αν και αυτο που προσωπικα επιθυμω, ειναι να διακοπει το ματς στο 0-5, η ρεαλιστικη προσεγγιση των πραγματων λεει πως παμε να νικησουμε με 1-0 και να κρατησουμε δυναμεις για το ματς της χρονιας με την μπενφικα. Αυτο ειναι ΤΟ ματς, και δευτερο πιο σημαντικο με το μπαοκ να τους τελειωσουμε απο νωρις.
Οι βαζελοι ειναι τελειωμενοι απο μονοι τους, εξαλλου υπαρχει και ο δευτερος γυρος και εκει ειναι που πρεπει να τους ξεκωλιασουμε.
Οποιος νομιζει οτι ειναι ευκολακι παντως, πλαναται. Ειναι πολεμος οπως λες, ασε που οι καινουριοι παιχτες θελουν καιρο να καταμνοησουν τα ειδικων συνθηκων ματς στο ελλαντα. Κι απο καινουριους εχουμε πολλους.

Εικόνα dono

Απολύτως συμφωνώ. Είναι ένα παιχνίδι που κάλλιστα μπροεί να κερδιθεί αλλά να έχουμε ακόμα και γκρίνια μετά την λήξη. Ο φετινός ζέλας είναι ομάδα για άνετη επικράτησή μας, αλλά δεν είναι ομάδα του πετμανατού και σίγουρα παίζει το σημαντικότερο παιχνίδι πρωταθλήματός του. Αν το χάσει εύκολα θα έχει πρόβλημα, αν το χάσει δύσκολα ή πάρει κανά χινάρι θα παραμιλάνε κανα 3μηνο.