PSG 2 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1


Tags: -

Εχθές είχαμε την πρώτη μας ευκαιρία (από τις δύο συνολικά), παίρνοντας ένα αποτέλεσμα στην έδρα της πρωταθλήτριας Γαλλίας PSG, να έρθουμε πιο κοντά ή και να πέρναμε ακόμα κι από εχθές την πρόκριση στην επόμενη φάση του CL. Δυστηχώς ήρθε τελικά η ήττα, μια τσάμπα ήττα με 2-1 με γκόλ σχεδόν στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.
Ο Μίτσελ επέλεξε εχθές τους Ρομπέρτο στο τέρμα, Μπονγκ, Σιόβα, Μανωλά και Σαλίνο στην άμυνα, Μανιάτη και Σάμαρη στα αμυντικά χαφ με τον Φουστέρ πίσω από τον επιθετικό, με τους Κάμπελ και Χολέβα στα άκρα της επίθεσης και τον Μήτρογλου μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.Η έκπληξη ήταν η επιλογή του Χολέβα για να παίξει μπροστά από τον Μπονγκ, μια επιλογή που την έκανε και ο Ερνέστο σχεδόν σε όλα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, μια επιλογή που είναι λογική όταν θέλεις να κλείσεις τους διαδρόμους στον αντίπαλο, χτυπώντας όμως στην κόντρα έχοντας έναν γρήγορο παίκτη στα άκρα. Το ζητούμενο για την ομάδα εχθές ήταν να ελέγξει και να ρίξει αν μπορεί τον ρυθμό, να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο και να απειλήσει με μια κόντρα, με ένα στημένο την αντίπαλη εστία. Αυτό γενικά είναι το ζητούμενο όταν παίζεις με έναν αντίπαλο πολύ καλύτερο, με μεγαλύτερη ποιότητα από εσένα. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε κάπως μουδιασμένα, η Παρί μας πίεσε με συνεχή κατοχή μπάλας έξω από την περιοχή μας και ευτύχησε στην πρώτη και μοναδική της ουσιαστική ευκαιρία στο πρώτο μέρος να ανοίξει το σκορ στο 7΄ με τον Ζλάταν, σε μια φάση που χρειάστηκε και μια κόντρα στο πόδι του Μπόνγκ η μπάλα να αλλά ξει πορεία και να φτάσει στον αφύλακτο Ζλάταν που από την μικρή περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρομπέρτο. Στην συγκεκριμένη φάση φταίει όλη η αμυντική λειτουργία της ομάδας, από την πίεση στο κέντρο που ο αντίπαλος την έκοψε σαν τυρί, αλλά και της αμυντικής γραμής τόσο στην αρχή της φάσης, όσο και του κεντρικού διδύμου στο τέλος της φάσης. Γενικότερα το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με την Παρί να έχει μια ανούσια κατοχή μπάλας (70-30)%, να μην μπορεί να κάνει μια φάση και αντίθετα ο Ολυμπιακός να απειλεί και μάλιστα ουσιαστικά τον αντίπαλό του δύο φορές με τον Μήτρογλου σε φάσεις εξαιρετικές για να σκοράρει.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Μπόνγκ άφησε την θέση του στον Βάις με την ταυτόχρονη αλλαγή θέσεις του με τον Χολέβα (ο Χολέβας στο άκρο της άμυνας με τον Βάις μπροστά του). Στο 46’ της αναμέτρησης άλλαξαν και οι αγωνιστικές ισορροπίες στο παιχνίδι, μιας και η Παρί έμεινε με 10 παίκτες μετά την δικαιότατη αποβολή του Βεράτι με δεύτερη κίτρινη. Στο 57΄ο Τσόρι παίρνει την θέση του εξαιρετικού εχθές Σαλίνο σε μια αλλαγή τακτικής, πράγμα που ήταν λογικό την δεδομένη στιγμή αφού ήθελες έναν παίκτη για να συνδέσει τις γραμμές, να κρατήσει την μπάλα και να τροφοδοτήσει πιο ορθόδοξα τους συμπαίκτες του. Στο 77΄ ο Μίτσελ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να τα παίξει όλα για όλα με τον Σαβιόλα να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κάμπελ με την ομάδα να αγωνίζεται με δύο επιθετικούς. Ταυτόχρονα στο 79΄ είχαμε και τον τραυματισμό του Μήτρογλου στο πόδι, κάτι που σηματοδότησε και την επαναφορά των αριθμητικών ισορροπιών στο παιχνίδι, αφού κσι οι δύο ομάδες από εκείνο το σημείο και μετά έπαιζαν με δέκα παίκτες. Στο 80΄  είχαμε την ισοφάριση για την ομάδα μας με σκόρερ τον Μανωλά που μετά από κόρνερ του Χολέβα. Ο Μανωλάς παίρνει την κεφαλιά, ο Τσόρι από θέση οφ σάιντ χάνει τετ α τετ, αλλά ο Μανωλάς με δεύτερη προσπάθεια από την μικρή περιοχή βάζει το γκολ. Ένα γκολ που επιβραβεύει την προσπάθεια της ομάδας, που πραγματικά είχε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα στο χθεσινό παιχνίδι. Ήταν το δεύτερο γκολ για τον διεθνή αμυντικό στο φετινό CL και μάλιστα συνεχόμενο.
Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η ομάδα προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στον αντίποδα η Παρί κατάφερε με μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 90΄ να πετύχει με τον Καβάνι το νικητήριο γκολ της, όταν σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο βγήκε ο σκόρερ στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Και σε αυτή την φάση η αμυντική λειτουργία μας δεν ήταν καλή. Η άμυνα ήταν πολύ ψηλά, δεν μπόρεσε να βγάλει οφ σάιντ τον Καβάνι, ο Μαρκίνιος που έβγαλε την τελική πάσα είναι ανενόχλητος στο κέντρο και γενικότερα έπρεπε να γίνουν πολλά για να έρθει αυτό το γκολ.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο

Όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ήταν εκεί με καλές και σωτήριες επεμβάσεις στο χθεσινό παιχνίδι. Στο πρώτο γκολ θα μπορούσε ίσως να αντιδράσει διαφορετικά αφού το τρώει από την μικρή περιοχή, αλλά στο δεύτερο γκολ δεν φέριε καμία ευθύνη αφού το πλασέ του Καβάνι είναι φοβερής έμπνευσης και εκτέλεσης.
 
Μπονγκ
Δεν ήταν καλός. Είχε πολλά θέματα, ήταν μέσα στην φάση του πρώτου γκολ της Παρί με την αμυντική αντίδραση του να είναι κακή. Δεν είχε βοήθεια από κανέναν, αλλά έμοιαζε θολωμένος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Δικαιότατη η αλλαγή του στο ημίχρονο.
 
Σιόβας
Το κεντρικό δίδυμο εχθές δεν ήταν κακό, άρα ούτε και ο Σιόβας. Φταίει κι αυτός για το γκολ του Ζλάταν, αλλά εντάξει μια φάση σε αυτό το επίπεδο, με αυτό τον αντίπαλο θα χάσεις σίγουρα. Εντάξει προφανώς σε προσωπικές μονομαχίες που οι απαιτήσεις ξεπερνούσαν την δύναμη, ήταν αναμενόμενα 1-2 κλικς πίσω από τους αντιπάλους του, αλλά γενικά στάθηκε αξιοπρεπέστατα και σε προσωπικό επίπεδο δεν αντιμετώπισε τελικά ιδιαίτερα προβλήματα.
 
Μανωλάς
Ισχύουν τα ίδια με τον παρτενέρ του, αλλά προφανώς ήταν στους διακριθέντες του χθεσινού παιχνιδιού, αφού και καλή απόδοση είχε, και το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε. Αν έλειπε η κακή του τοποθέτηση στο γκολ του Καβάνι τότε μπορεί να μιλάγαμε για τον MVP του παιχνιδιού.
 
Σαλίνο
Προσωπικά τον θεωρώ ως τον ΜVP του χθεσινού Ολυμπιακού, έστω κι αν αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής στο 57΄. Εχθές έσβησε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του παιχνιδιού τον ΄΄πολλά βαρύ΄΄ Λαβέτσι. Ήταν συγκινητικός στις προσωπικές μονομαχίες του και ήταν πολύ καλός στον χώρο ευθύνης του, δεδομένου και ποιόν παίκτη είχε απέναντί του. Μόλις βγήκε από το παιχνίδι ο αντικαταστάτης του σαν δεξί μπακ ο Μανιάτης δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο.
 
Σάμαρης
Το παιδί θέλει επειγόντως ανάσες. Δεν μπορεί ακόμα να τις διαχειριστεί στην διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που θέλει και εμπειρία. Εχθές στο τέλος του παιχνιδιού δεν υπήρχε στο γήπεδο, όχι βέβαια ότι και στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν σούπερ. Γενικά εχθές έκανε αρκετά λάθη, είχε μετριότατες εκτελέσεις στημένων όταν τα αναλάμβανε και γενικότερα σου έδινε την εντύπωση ότι δεν πατούσε καλά. Ίσως θα έπρεπε να ήταν αυτός μία από τις αλλαγές της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Μανιάτης
Εχθές δεν ήταν καλός, έτρεξε πολύ, προσπάθησε ακόμα περισσότερο, αλλά σίγουρα δεν έκανε την διαφορά στο κέντρο της ομάδας. Υπήρχαν και δύο περιπτώσεις που έδωσε στους αντιπάλους την ευκαιρία για επικίνδυνες αντεπιθέσεις από τραγικά λάθη στον χώρο του κέντρου. Αντιλαμβάνομαι την λογική του Μίτσελ στην αλλαγή του Σαλίνο, αλλά μάλλον θα έπρεπε να φύγει ο αρχηγός από το παιχνίδι σε εκείνη την χρονική στιγμή. Στο γκολ του Καβάνι είναι και δική του ευθύνη η φύλαξή του και το κόψιμο της πάσας, πράγμα που δεν κάνει και φαίνεται να είναι και εντελώς εκτός θέσης.
 
Φουστέρ
Χαλύβδινος, υπερπολύτιμος για την ομάδα και το πλάνο κάθε προπονητή. Εχθές έδειξε για άλλη μια φορά το γιατί. Έτρεξε, πίεσε πολύ, κράτησε μπάλα, πήρε φάουλ και γενικότερα ηρέμησε την ομάδα σε στιγμές που αυτό ήταν απαραίτητο. Όλα τα παραπάνω τα είδαμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.Αν ο Σαλίνο δεν ήταν εχθές απλά υπέροχος, τότε ο χαλύβδινος γίγαντας θα ήταν αυτός ο MVP του αγώνα
 
Κάμπελ
Πέρασε και δεν ακούμπησε. Εντάξει ήταν καλός στην αμυντική κάλυψη του Σαλίνο, αλλά η δουλειά και οι απαιτήσεις του προπονητή δεν τελείωναν εκεί. Επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι μια εξαιρετική σέντρα στον Μήτρογλου στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα που για μια αγωνιστική παρουσία 77 λεπτών δεν το λες και επιτυχημένη εμφάνιση. Στα εκτός έδρας παιχνίδα του CL έχει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που μας έχει συνηθίσει στην μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα κι αυτό πρέπει να προβληματίσει λίγο.
 
Χολέβας
Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, παρόλο που προσπάθησε αρκετά. Δεν κάλυψε με επιτυχία τον Μπονγκ και γι αυτό φάνηκαν τα τεράστια αμυντικά κενά του Μπονγκ αφού ο Χοσέ δεν μάρκαρε κανέναν. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίζοντας σε μπακ ανέβηκε η απόδοσή του και ήταν καλός. Εξάλλου δεν θυμάμαι ούτε μία φάση του αντιπάλου να βγαίνει από την μεριά του, παρόλο που είχε σαν κάλυψη τον Βάις, που μαρκάρει με τα μάτια.
 
Μήτρογλου
Ο Κώστας εχθές δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, αλλά οι δύο φάσεις που του έτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο, την μία από τις δύο έπρεπε να την κάνει γκολ ένας επιθετικός με την δική του εκτελεστική δεινότητα. Δυστηχώς τα συνεχόμενα παιχνίδια και η κούραση έφεραν και τραυματισμό, που ευτυχώς οι πρώτες πληροφορίες δεν τον θέλουν να είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Ήταν μεγάλη η απώλεια του παίκτη στο τελευταίο δεκάλεπτο εκεί που θέλεις πίεση μπροστά και κάποιον να γεμίσει την περιοχή και να κάνει γκολ την μισή ευκαρία που θα σου δοθεί.
 
Βάις
Μία που μπήκε και μία που τελείωσε το παιχνίδι. Αν καταλάβει κανείς τι έκανε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο ο παίκτης αμείβεται αδρά. Για εμένα ο χειρότερος μακράν παίκτης της ομάδας εχθές, με αρνητική συμβολή στην προσπάθειά μας να γυρίσουμε τούμπα το ματσάκι. Δεν έδωσε ταχύτητα, δεν συνεργάστηκε με κανέναν πλην του εαυτού του, έκοβε συνεχώς προς το κέντρο με την μπάλα στα πόδια και αυτό φυσικά ήταν βούτυρο στο ψωμί της Παρί κόβοντάς τον εύκολα, μιας και αυτό περίμεναν από εμάς κι αυτό τους πρόσφερε απλόχερα και συνέχεια ο παίκτης.
 
Τσόρι
Ο χθεσινός Τσόρι ήταν εξαιρετικά χρήσιμος. Κράτησε την μπάλα, την μοίρασε στα άκρα, ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας και σίγουρα βοήθησε πολύ από την στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο
 
Σαβιόλα
Η στιγμή που μπήκε ήταν περίεργη. Η ομάδα ισοφαρίζει αλλά αυτόματα μένει με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού του Μήτρογλου. Προσπάθησε αλλά δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά μιας και ακούμπησε την μπάλα ελάχιστα.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ εμφάνισε μια ομάδα στημένη καλά, που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ήξερε πως θα το καταφέρει. Εχθές τα ζητούμενα ήταν ο έλεγχος του ρυθμού, να απειλήσεις τον αντίπαλο και να σκοράρεις αν μπορείς με γρήγορες και οργανωμένες αντεπιθέσεις ή κανά στημένο και τέλος να κλείσεις τους διαδρόμους του αντιπάλου περιορίζοντας την λειτουργία του άξονα του. Στο πρώτο ημίχρονο πλην του γκολ η Παρί δεν είχε ούτε μια άλλη καθαρή ευκαιρία, παρότι είχε 70% κατοχή μπάλας. Προσπαθούσε μονότονα με παιχνίδι από τα πλάγια να μπει στην περιοχή αλλά κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε. Άρα θεωρώ ότι το πλάνο του Μίτσελ στο να περιοριστεί ο άξονας του αντιπάλου πέτυχε. Ο Ολυμπιακός απείλησε την Παρί στο πρώτο ημίχρονο αλλά και τελικά είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους Γάλλους, ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που παίχθηκε και παιχνίδι 11 εναντίων 11. Άρα και σε αυτό το τομέα η ομάδα έκανε αυτό που είχε σχεδιάσει ο προπονητής. Εχθές ελέγχαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά υπήρχαν διαστήματα που αυτό χανόταν (με την Παρί έπαιζες κι όχι με την Άνω Ραχούλα Πρεβέζης) και τότε μαζί του χανόταν και η μπάλα. Η ταχύτητα με την οποία η Παρί μπορεί να αλλάξει και να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από την περιοχή σου είναι πραγματικά αντιπροσωπευτική της ποιότητας που έχουν σαν ομάδα. Ο προπονητής διαχειρίστηκε και προσέγγισε πολύ καλά το παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Έχω μια ένσταση για την αλλαγή του Σαλίνο, αλλά καταλαβαίνω ότι ήθελε άλλο τύπο μπακ εκείνη την στιγμή. Βέβαια η απόδοση του Μανιάτη σαν δεξί μπακ δεν τον δικαίωσε, όπως επίσης καταλαβαίνω την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης του Βάις, αλλά ούτε αυτός τον δικαίωσε εχθές. Φέτος αυτό το μπόλιασμα των παικτών στην νοοτροπία ότι μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, με όλους τους αντιπάλους, σε όλες τις έδρες, είναι σαφές δείγμα και δουλειά του προπονητή.
Συνεχίζουμε λοιπόν, το χθεσινό παιχνίδι αφήνει μια πίκρα ότι θα μπορούσες να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα, ειδικά όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του αγώνα μετά την αποβολή του παίκτη της Παρί, δεν τα καταφέραμε και προχωράμε μπροστά. Καλό θα ήταν να μην περιμένουμε χάρες από τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική, εμείς θα πρέπει να νικήσουμε τους Βέλγους. Αν κάνουμε αυτό, δεν περιμένουμε και δεν ασχολούμαστε με κανέναν άλλον. Το παιχνίδι στον ναό είναι το πιο δύσκολο της χρονιάς. ΄Ενα παιχνίδι που ουσιαστικά ακυρώνει τα προηγούμενα πέντε του ομίλου, ένα παιχνίδι που κρίνει μια πρόκριση, μια ευρωπαϊκή χρονιά, μια ποδοσφαρική χρονιά γενικότερα αν θέλετε καλύτερα. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα χειροκροτήσουμε μια ομάδα που είναι ικανή για όλα, μια ομάδα που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα παρατήσει κανένα παιχνίδι και για κανέναν λόγο. Μια ομάδα που ότι και να γίνει φέτος έδειξε ένα εξαιρετικό Ευρωπαϊκό πρόσωπο.  Αυτό αξίζει του χειροκροτήματος και της στήριξης όλων μας στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα jimakos

Καλησπέρα παιδιά.Σας διάβαζω πολύ καιρό αλλά τώρα αποφάσισα να γράψω. Κατ'αρχήν μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνετε.Είναι ωραίο να μπορείς να βρεις τόσα στοιχεία και να βουλώνεις στόματα. Από το πρωί έχω τρελλαθεί από το πρωτοσέλιδο της μολώχας.Ελπίζω ο κύριος Θεοδωρίδης να το κολλήσει από τώρα στα αποδυτήρια για να επαληθευτεί η προφητεία για τα 9 στο β΄γύρο

Εικόνα μαουνιέρης

Μπράβο, σύγγαυρε.
Για τα ΕΝΝΙΑ!

Εικόνα dono

Καλώς ήρθες

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες φίλε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάποιες επισημάνσεις θα κάνω μιας και τα αναλύσατε πολύ μεστά κι' εσείς παρακάτω.

Πρώτα απ' όλα, χθες δικαιούμασταν την ισοπαλία, αλλά χαλάλι. Όπως, σωστά, είπε κι ο Σάββας, ο Μίτσελ κάνει ορθές αλλαγές και χωρίς χρονοτριβές, κάτι που δείχνει την οξυδέρκειά του και μας "αλαφρώνει" κι' εμάς κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εγώ προσωπικά ένιωσα το ίδιο πράγμα μόνο επί Ίβκοβιτς στον μπάσκετ και επί Γκέρσον μέσα στο ΟΑΚΑ μόνο. Επιπλέον, μου αρέσει ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που διαχειρίζεται τους παίχτες, το χιούμορ του, η δικαιοσύνη του, το θάρρος του, η προσωπικότητά του, μ' αρέσει που τα έψαλε χθες στον Βάις...

Κεφάλαιο Βάις. Είχε κάνει λόγο παλιότερα ο Σάββας για το σκυλάκι και τα συναφή. Εμένα δε με νοιάζει αν κλαίει κάθε που ψοφάει ένα σκλι, που λέμε και στο χωριό -άλλωστε έχω σκοτώσει πολλά σκυλιά και γατιά όταν ήμουν μικρός-, αλλά θέλω να μπαίνει στο γήπεδο να ιδρώνει και κυρίως να σέβεται τον ιδρώτα των υπολοίπων, δίνοντάς τους και καμιά πάσα που και που. Απαράδεκτη εικόνα, από αυτές που είναι ικανές να τον στείλουν στο διάολο.

Διαφωνώ με τον Σάββα ότι η Μπενφίκα είναι καλύτερη από μας. Ξέρω, υποκειμενικές είναι αυτές οι απόψεις -όταν είναι στα πλαίσια του ρεαλισμού και δεν συγκρινόμαστε π.χ. με την Παρί ή τη Ρεάλ-, αλλά θεωρώ ότι στο πρώτο ματς υπήρχε εικόνα σαν αυτή του Καραϊσκάκη με άλλο θύτη και άλλο θύμα. Αν δεν υπήρχε η βροχή στη Λισσαβώνα θα κερδίζαμε άνετα, αφού η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ότι και μήνες να παίζαμε δεν θα βάζανε γκολ. Κάνοντας μια σούμα από τα δύο μεταξύ μας ματς, βγαίνει το συμπέρασμα ότι δικαιούμασταν τη νίκη στη Λισσαβώνα και αυτοί δικαιούνταν νίκη στον Πειραιά. Πήραμε ένα βαθμό παραπάνω από αυτό που "επιβάλλει" η σούμα, αλλά τον πήραμε λόγω τύχης κυρίως. Είμαστε δύο ισάξιες, περίπου, ομάδες.

Έχουμε ένα ακόμα ματς για την πρόκριση. Μπορεί να είναι εύκολο, μπορεί δύσκολο, μπορεί και τίποτα από τα δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα κρίνονται από την απόδοση του Ολυμπιακού καθαρά. Αν είμαστε σοβαροί και αποτελεσματικοί θα το κάνουμε εύκολο, αν όχι μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ. Το παιχνίδι είναι ένας τελικός, ένας ΠΟΛΕΜΟΣ. Όλοι όσοι πάνε στο γήπεδο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πόλεμο. Αν γαμηθεί ο Δίας, δεν αναφέρομαι σε σένα ΔΙΑ, και αποκλειστούμε η ομάδα πρέπει να πάρει ένα μακροσκελέστατο χειροκρότημα και υπομονή ως τον Φλεβάρη για να πάρουμε σβάρνα το Γιουρόπα.

Υ.Γ. Πόσα χρόνια είχαμε να νιώσουμε ευνοημένοι ρε παιδιά στην Ευρώπη;

Υ.Γ.2 Δεν θα πω αν ήταν σωστή ή ενδεδειγμένη η διαμαρτυρία του Ολυμπιακού, μέσω του εμπάργκο, για τις σπασαρχιδιές του Μπακόπουλου. Μ' άρεσε όμως που αντέδρασε. Εντάξει, ήταν οφσάιντ το καταλάβαμε. Τί πρέπει να γίνει δηλαδή, να το πεις κανά διακοσαριά φορές; Και αν προσθέσεις τον Χατζηπαπάρα και τον Ιωάννου στο λογαριασμό σε πιάνει το κεφάλι σου...

Υ.Γ.3 Μην παρεξηγηθεί από κανά φιλόζωο αυτό που είπα για τα σκυλιά και τα γατιά. Και είχα σκυλί και έχω. Και τα αγαπάω τ' αλάνια. Αλλά όχι καραγκιοζιλίκια. Μόνο τρισάγια δεν κάνουν πλέον. Όποιος μεγαλώνει σε χωριό ξέρει ότι βασική ψυχαγωγία των μικρών είναι το κυνήγι των σκύλων. Ε, κάπου χάνεται ο έλεγχος...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάποιες επισημάνσεις λέω και γράφω μια σελίδα. Τι σου κάνει αυτός ο Θρύλος...

Εικόνα red apple

Θωμά, να αγιάσουν οι μανούλες του Βαγγέλη και του Καραπαπά...
Τόσα χρόνια ακούγαμε και τί δεν ακούγαμε...Το τί προκλήσεις έχουμε φάει στη μάπα δεν λέγεται από τους Δημόσιους μην πω καμιά χοντρή -ΔΕΝ με ενδιαφέρουν οι τάχα αντικειμενικοί συνάδελφοί μου στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Αυτούς τους "καταλαβαίνω". Αλλά αυτά τα γιδερά που τα τρώνε τόσα χρόνια απο όλες τις μπάντες και μας έχουν, διαρκώς, στη σέντρα τους σκίζω στα δύο.

Με εκφράζει απόλυτα ο Καραπαπάς όταν λέει πως μας φέρονται λες και είμαστε ομάδα από την Τουρκία ή το Καζακστάν. Τα λόγια μου έκλεψε από το στόμα, αυτά λέω, ακριβώς, τόσα χρόνια.

Βρέθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια διοίκηση που αποφάσισε να ασχοληθεί με τους προκλητικούς αυτούς τύπους.

Εδώ, για να καταλάβεις -δεν ξέρω αν το είδε κανείς - έβγαλαν, ξημερώματα πια, τη βαθμολογία του ομίλου μας και είχαν βάλει την Μπενφίκα ...δεύτερη!

Το καταλαβαίνεις για το τί πουσταριά μιλάμε; Έβαλαν, τσαμπουκαλίδικα, δεύτερη την Μπενφίκα.

Ν' αγιάσει η μανούλα τους

Εγώ αυτό θέλω να κάνει η διοίκηση. Να προστατεύει, να βοηθά την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Δεν με νοιάζει να πείσουμε τους αντιολυμπιακούς για τα "δίκια" μας.

Εικόνα nikos michalopoylos

Αν και οπως ειπες κι εσυ μας μενει μια πικρια ετσι οπως εγινε ,εγω ειδα παλι μα ομαδα οπως δεν την εχω ξαναδει στην ευρωπη. Παιξαμε στα ισα την παρι στην εδρα της ανησυχωντας την σοβαρα,κατι που φανηκε απ τις αντιδρασεις των παιχτων, του προπονητη της αλλα και του κοσμου που σφυριζε στο τελος για τη ληξη!Αξιζουμε ξεκαθαρα την προκριση την οποια και θα παρουμε. Απλα πιστευω οτι ηταν ευκαιρια εκει στο 80 και μετα την ισοφαριση να παιρναμε την νικη και να πηγαιναμε για την πρωτη θεση του ομιλου! Δεν τρεχει τιποτα ομως συνεχιζουμε. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Εικόνα dono

Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει τι έχει καταφέρει η ομάδα μας φέτος. Μια ομάδα αδούλευτη από έναν προπονητή μυρωδιά και τηλεσχολιαστή, μια άμυνα γελοία που δεν θα ήξερε πόσα θα μάζευε σε κάθε ματς, με παικτάκια που ο πρόεδρος (που παντελονιάζει συνεχώς - μην το ξεχνάμε) πήρε τσάμπα, είναι το μεγάλο φαβορί να περάσει στην επόμενη φάση του CL. Αυτά δεν μας έλεγαν και μας έπρηξαν τα ούμπαλα τόσο καιρό, από πέρυσι ακόμα? Το ζητούμενο σε μια ομάδα είναι η συνολικά λειτουργία της. Με αυτή την έννοια περιμένω πολύ καλύτερα πράγματα του χρόνου, γιατί μην ξεχνιόμαστε η ομάδα έχει 14-15 νέους παίκτες στο ρόστερ φέτος.

Εικόνα red apple

Όπως έγραψες σωστότατα, ο Μίτσελ έκανε τη διαφορά. Τέτοιο προπονητή δεν θα ξανάχουμε. Προπονητή που πάει με μια ομάδα τριών μηνών, με άψητους, τους περισσότερους παίχτες σε τέτοιο επίπεδο, το ίδιο κι αυτός, σε μια έδρα σαν της Παρί και της κάνει περισσότερες τελικές, που την έχει ένα ημίχρονο στο καναβάτσο, έστω κι αν οι παίχτες δεν είχαν καθαρό μυαλό και έπαιζαν βιαστικά και δεν έκαναν όσα περισσότερα μπορούσαν -αυτά για του χρόνου, με το καλό- ε, φτιάχνει τον Ολυμπιακό των ονείρων μας, το δίχως αμφιβολία

Εικόνα dono

Συμφωνώ απόλυτα

Εικόνα vagio

Νομιζω το μεγαλυτερο παρασημο του Μιτσελ ειναι πως εχει φτιαξει μια ομαδα που μπορει και παιζει δυο διαφορετικα ειδη ποδοσφαιρου.
ΚΑΙ χειμαρρωδως επιθετικα (βλεπε ελληνικο πρωταθλημα), αλλα ΚΑΙ ποδοσφαιρο αναμονης και εκμεταλλευσης των χωρων σε καποια ευρωπαικα παιχνιδια οπως το χθεσινο. Αρα γινεται!!
Οχι τιποτα αλλο, αλλα οταν ειχαμε αλλους προπονητες που μας εβαζαν στο Μπερναμπεου με νινιαδη και καραπιαλη στα χαφ, μας ειχαν πρηξει οι ειδημονες πως μια ομαδα που εχει μαθει λεει να παιζει φουλ επιθετικο ποδοσφαιρο δεν μπορει ξαφνικα να παιξει συντηρητικα. Ειναι λεει δυσκολο να μαθεις ν απαιζεις διαφορετικα πο κυριακη σε τεταρτη. Τελος παντων..
Για το ματς τωρα, μικρο το κακο. Και με Χ παλι νικη θα θελαμε την τελευταια αγωνιστικη. Ειπα κι εγω πως μια φορα θα μας παει η τυχη να προκριθουμε μια φορα χωρις να μας βγει η ψυχη.. Γινονται αυτα? δεν γινονται..

Εικόνα dono

Μόνο στο playstation δεν αλλάζεις τακτική, εκτός κι αν λέγεσαι Σόλιντ και είσαι από την Νορβηγία.
Κοίτα δεν είανιε ύκολο να παίζεις με τον Πανθρακικό εντελώς άλλο στυλ παιχνιδιού το Σάββατο και ξαφνικά να αλλάζεις ριζικά το στυλ σου την τετάρτη για το Ευρωπαϊκό σου παιχνίδι. Αν το καταφέρνεις είναι σαφώς μεγάλο παράσημο στον προπονητή σου, γιατί αυτό δείχνει και ότι δουλέυεις στις προπονήσεις.
Μα φυσικά δεν χάθηκε κάτι, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο πριν ακόμα αρχίσει το παιχνίδι.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή τώρα τι μας λες? Ο Ντούσαν έκανε λάθη στην 11άδα? Μήπως είσαι υπάλληλος του Κόκκαλη φίλε? Μόνο οι χαρτζιλικωμένοι της θύρας 7 πιστεύουν πως ο μεγάλος Ντούσαν έκανε και λάθη. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ξέρει πως ό,τι έχει κάνει ο Ντούσαν στην καριέρα του, αγγίζει την τελειότητα...

Εικόνα dono

Λάθη ο πρίγκηποβάτραχος δεν έκανε ποτέ. Λάθη έκαναν όλοι οι υπόλοιποι γύρω του.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Μίτσελ παίρνει άριστα για ακόμη ένα ματς. Και για το στήσιμο, αλλά πάνω από όλα για τη διαχείριση μέσα στο 90λεπτο. Ό,τι βλέπουμε εμείς οι απ'έξω πως πρέπει να διορθωθεί, διορθώνεται αμέσως, δίχως να πρήζονται τα συκώτια μας. Από εκεί και πέρα, όπως αναγνωρίσαμε ότι Παρί και Μπενφίκα είναι ανώτερες ομάδες από εμάς, έτσι πρέπει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από την Άντερλεχτ. Το να καταφέρουμε να μην κερδίσουμε στο Καραισκάκη την κατώτερη ποιοτικά Άντερλεχτ, που θα έρθει δίχως βαθμολογικό κίνητρο, που έχει άμυνα-σουρωτήρι, που'χει άπειρους παίκτες και λογικά θα λυγίσει σε μία έδρα που πολύ καλύτερες από αυτήν ομάδες έχουν υποκύψει, θα'ναι αυτοκτονία. Δεν γίνεται να μην κερδίσουμε και να μείνουμε έξω από μία ομάδα που η Κλαμπ Μπριζ της έριξε 4 μπαλάκια στην έδρα της. Τέλος, για το Βάις τα'χουμε πει, για τα δάκρυα με το κοπρόσκυλο και το τι πρέπει να γίνει με την πάρτη του...

Εικόνα dono

Σάββα συμφωνώ σε όσα λες ΑΛΛΑ στο παιχνίδι στο Βέλγιο δεν επιβεβαιώθηκαν αυτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η σαφώς κατώτερή μας ποιοτικά Άντερλεχτ μας πάτησε. Αν είμαστε εμείς καλοί, τότε μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αν είμαιστε όμως χαλαροί ή πολύ αγχωμένοι, τότε ενδέχεται να έχουμε θέματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μην ξεχνάς ότι λείπουν οι Μανιάτης και Μήτρογλου, που ότι και να έιναι σαν παίκτες, είναι η βασική μας ραχοκοκκαλιά πλέον

Εικόνα savvas gridlock

Aπό την Άντερλεχτ πόσοι λες να λείψουν? Λες να κατέβει με τους βασικούς στο Καραισκάκη? Εκτός έδρας φέτος έφαγε 4 από την Μπριζ και έχασε κι από τη Σαρλερουά. Σε 3 εντός στο Τσου Λου έχει φάει 11 γκολ. Δίχως Μήτρογλου έριξες 4 στην Κομοτηνή. Η άμυνα της Άντερλεχτ δεν είναι καλύτερη του Πανθρακικού, πόσο μάλλον αν δεν καίγονται για το αποτέλεσμα, για να κυνηγάνε κάθε μπάλα οι παίκτες της. Δεν θα παίξει ο Μανιάτης, ας παίξει ο Μασάντο. Σάμαρης-Μασάντο-Τσόρη στον άξονα πατήσανε για 45 λεπτά στο Καραισκάκη την Παρί των εκατομμυρίων. Αν παίξουν οι ίδιοι, λες να ζοριστούν με τα παιδαρέλια των Βέλγοι? Ποια Άντερλεχτ τώρα, εντάξει, γελάει ο γκοζμάκης...

Εικόνα dono

Εγώ δεν ξέρω καμία ομάδα που να μην έχει ανάγκη το πριμ νίκης της uefa, καμία τουλάχιστον από τις λεγόμενες μικρομεσαίες. Θα παίξουν χωρίς άγχος και δεν θα τους πει κανένας τίποτα αν χάσουν. Είπαμε, δεν είναι κανένα μεγαθήριο ή ομάδα που να μας τρομάζει, αλλά είναι αγώνας CL και δεν παίζει η λογική του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αν μπεις σοβαρά και όπως πρέπει θα έχεις πρόβλημα

Εικόνα vagio

Το παιχνιδι ειναι πολυ δυσκολο. Μπορουν οι δικοι μας να το κανουν ευκολο, αλλα πριν τη σεντρα του ειναι πολυ δυσκολο και αγχωτικο. Πριν το ματς με τη μπενφικα στο καραισκακη ελεγα πως πρεπει να παιξει μπαλα ο κοσμος. Τωρα λεω πως πρεπει να το παρει μονος του ο κοσμος.