ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 - ΚΑΛΛΟΝΗ 0



Εχθές είχαμε την αναμέτρηση με την Καλλονή στον ναό για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα του αγώνα, η νίκη με το εμφατικό 4-0, αναμενόμενο και συνέχεια του πράγματος από εκεί που το αφήσαμε το 2013.
Ο Μίτσελ ξεκίνησε με την ακόλουθη ενδεκάδα. Ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, ο Μπονγκ και ο Σαλίνο στα άκρα της άμυνας, με τον Μανωλά και τον Αβραάμ στο κέντρο της αμυντικής διάταξης. Στον άξονα είχαμε τον Σάμαρη με τον Μανιάτη στο κέντρο με τον Τσόρι μπροστά τους. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Κάμπελ και Φουστέρ στα άκρα, με τον Σαβιόλα μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.
Μετά τα πρώτα 10΄του παιχνιδιού, στα οποία είδαμε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι, η ομάδα ανέβασε στροφές και μέχρι το 25΄ είδαμε ωραία μπαλίτσα, γκολ με τον Σαβιόλα στο 13΄ ύστερα απόα σίστ του Τσόρι και μετά από γενικότερα μια εκπληκτική ανάπτυξη της ομάδας και ευκαρίες που δεν χάνονται, όπως αυτή του Κάμπελ στο 16΄. Η ανάπτυξη γίνονταν κυρίως από τον άξονα, με τον Σαβιόλα να τραβιέται έξω από την περιοχή και να συμβάλει καταλυτικά στην πολύ καλή ανάπτυξη της ομάδας. Μετά το 25΄και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα έριξε ρυθμούς, δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και το ημίχρονο έκλεισε με την Καλλονή να αμύνεται και τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή μπάλας και την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο. Αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το 50΄ άνοιξαν οι ουρανοί στο Φάληρο και άρχισε η γκολόπτωση. Αρχικά στο 54' ο Ντομίνγκες,στην συνέχεια στο 65' ο Μανωλάς και τέλος στο 75' ο Μασάντο έκλεισαν το σκορ για την ομάδα μας στο χθεσινό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν σε αρκετά σημεία καταιγιστική και σε αυτό βοήθησε και ο Μίτσελ με τις αλλαγές του (ο Βάις στο 52΄ στην θέση του Φουστέρ, ο Εντιγκά στο 66΄στην θέση του Σάμαρη και ο Μασάντο στο 72΄στην θέση του Μανιάτη). Με τις συγκεκριμένες κινήσεις ο προπονητής μας φρέσκαρε το κέντρο, αλλά του έδωσε και άλλα χαρακτηριστικά, ηρεμία, ουσιαστικότερη κατοχή μπάλας και σωστότερες μεταβιβάσεις. Κάπως έτσι έκλεισε το χθεσινό παιχνίδι με την ομάδα να σκοράρει 4 γκολ αλλά και να αποδίδει καλό θέαμα σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Δεν ακούμπησε την μπάλα, πρώτη φάση της Καλλονής έγινε στο 85΄. Στην μοναδική φορά που έπρεπε να κάνει έξοδο χαμηλά, το έκανε με επιτυχία και το σουτ του επιθετικού της Καλλονής  έφυγε έξω από τα δοκάρια της εστίας του.
 
Μπονγκ
Υποψήφιος για τον χειρότερο παίκτη της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μόνο από την μεριά του φοβόσουνα ότι η Καλλονή θα έβγαζε φάση, κάτι που έγινε έστω και στο 85΄. Πριν από αυτό είχε κακές τοποθετήσεις στην άμυνα, πλήρη ανυπαρξία επιθετική. Μετά το τραυματισμό του δεν έχει επανέλθει ποτέ στην κατάσταση που είδαμε τον παίκτη στα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη.
 
Αβραάμ
Ήταν η καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Δεν έχασε μονομαχίες, έκοψε επιθέσεις, γενικότερα ήταν πολύ θετικός. Προφανώς ακόμα δεν είναι ο αρχηγός που ξέραμε πριν τον τραυματισμό του, αλλά η χθεσινή του εμφάνιση σου δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξείς. Ένα μπράβο και στον προπονητή γιατί του δίνει χρόνο συμμετοχής (7 παιχνίδια – 625΄συμμετοχής έως τώρα), γιατί μόνο έτσι θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.
 
Μανωλάς
Πολύ καλή εμφάνιση, που συνοδεύτηκε και από ένα παλικαρίσιο γκολ. Εχθές σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της άμυνας. Πλέον έχει κόψει τις παιδικές ασθένειες και λάθη κάνει μόνο από την υπερβολική του σιγουριά κι αυτά σπάνια.
 
Σαλίνο
Εχθές ήταν καλός. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πολυανέβηκε το κέντρο, όταν όμως το έκανε στην επανάληψη ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, έδωσε και μια εξαιρετική ασίστ στον Τσόρι. Η παρουσία του με τον Κάμπελ μπροστά του στην πτέρυγα, συνθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο.
 
Μανιάτης
Προσπάθησε, σε κάποιες στιγμές του βγήκαν πράγματα, αλλά γενικότερα ήταν μια μέτρια παρουσία. Οκ, δεν τρέχει και τίποτα, το πρώτο του παιχνίδι ουσιαστικά  μετά τον τραυματισμό του ήταν, αλλά θα πρέπει να ανεβάσει στροφές. Του παίκτη δεν μπορείς να του καταλογίσεις έλλειψη προσπάθειας.
 
Σάμαρης
Την εικόνα του στα τέλη του 2013, επανέλαβε σήμερα ο παίκτης, με ίσως μεγαλύτερα αποθέματα αντοχής. Υπήρχαν στιγμές που τον έχανες από το κέντρο, υπήρχαν στιγμές που ήταν πανταχού παρόν. Η μετάβαση από τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό είναι τεράστιο άλμα καριέρας, αλλά και νοοτροπίας – απαιτήσεων. Δεν έχω παράπονο από τον παίκτη, αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλειά και κάτω το κεφάλι.
 
Τσόρι
Δικαίως είναι ο MVP του παιχνιδιού, αφού με μια γκολάρα και δύο ασίστ είναι πολύ δύσκολο να βρω κάποιον άλλον που να δικαιούται το συγκεκριμένο τίτλο. Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να μπαίνουν γκολ και τα εκπληκτικά σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχής και τότε θα δούμε φάσεις για highlights. Με 6 ασίστ ακολουθεί κατά πόδας τον Κάμπελ, που με πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχει 7 ασίστ. Είναι ένας απίστευτος παίκτης, με ένα απίστευτα βαρύ βιογραφικό, που μόνο στην Ελλάδα μπορούν οι ΄΄γνώστες΄΄ να τον βγάλουν παλτό, γέρο ή ανάλογα γραφικά επίθετα.
 
Φουστέρ
Το παιχνίδι δεν του βγήκε, αν και σε τέτοια παιχνίδια ο παίκτης είναι μάλλον πολυτέλεια. Παιχνίδια που θέλεις πλάτος στην επίθεση και ταχύτητα στα άκρα, δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή. Ο χαλύβδινος προσπάθησε όπως πάντα, αλλά δικαίως έγινε αλλαγή.
 
Κάμπελ
Πολύ καλός στο χθεσινό παιχνίδι, αν σκόραρε και στις φάσεις που βρέθηκε σε θέση γκολ, τότε θα μιλούσαμε για εξαιρετική εμφάνιση. Τα γνωστά χαρακτηριστικά του παίκτη τα είδαμε για ακόμα μια φορά. Αμυντική προσήλωση, ταχύτητα στην επίθεση, συνεργασίες με τους παίκτες γύρω του και συμβολή στην καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.
 
Σαβιόλα
Εχθές ήταν καλός. Σκόραρε το πρώτο γκολ, έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, με συχνότητα σκοραρίσματος ίδια με τον Μήτρογλου, 1 γκολ σε κάθε 3 προσπάθειες. Έδειξε διάθεση και το κυριότερο, με τον τρόπο που μοιράζει και κυκλοφορεί την μπάλα κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι και πιο γρήγοροι.
 
Βάις
Προσπάθησε, δεν τον βοήθησε καθόλου επιθετικά ο παρτενέρ του στην πλευρά Μπονγκ, αλλά οι περισσότερες προσπάθειές του έμειναν ημιτελείς. Για να μην τον αδικούμε, προσπάθησε σε 2-3 φάσεις να δώσει έτοιμο γκολ στους συμπαίκτες του αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω κακής αντίδρασης του συμπαίκτη του στην φάση. Δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα πάντως, η μπ΄λα παίχτηκε περισσότερο από την δεξιά πλευρά μας.
 
Μασάντο
Ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, έβγαλε ενέργεια και πλέον ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια του και τον επιβραβεύει με ζεστό χειροκρότημα κι αυτό είναι ολοφάνερο ότι τον επηρεάζει θετικά. Για εμένα η βασικότερη αιτία της αλλαγής της εικόνας του παίκτη, είναι ότι πλέον τα φώτα της προβολής έχουν φύγει από πάνω του (όπως ήταν πέρυσι σαν ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα) και αυτό τον έχει βοηθήσει να βρει την απαιτούμενη ηρεμία που του έλειπε.
 
Εντιγκά
Εντάξει μια ακόμα τυπική εμφάνιση του παίκτη. Αμυντικά συμπαθητικός (είχε 1-2 λάθος τοποθετήσεις), αλλά με ανύπαρκτη βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι. Δεν είναι το στυλ αμυντικού χαφ που προτιμά ο προπονητής κι αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο φταίει φυσικά ο παίκτης, αλλά παραμένει μια πραγματικότητα που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας για το μέλλον.
 
Προπονητής
Για να πω την μεγάλη αλήθεια, μόλις άκουσα για το πολυήμερο ρεπό του Μίτσελ για την περίοδο των γιορτών, ανησύχησα πολύ γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, εμφανίζονταν πολύ κακή. Αυτό εχθές δεν το είδαμε. Αυτό από μόνο του πρέπει να πιστωθεί στον Μίτσελ. Από το χθεσινό παιχνίδι κρατάμε την καλή εμφάνιση, το τελικό σκορ που μας κρατάει μέσα στον στόχο μας των 102 γκολ στο πρωτάθλημα (57 -6 ο συντελεστής γκολ έως τώρα) και τέλος την καλή εμφάνιση του Αβραάμ που για εμένα είναι και το καλύτερο νέο από το παιχνίδι.
Ο επόμενος αντίπαλος είναι ο Ατρόμητος του Παράσχου. Ενός προπονητή που σαν σκοπό προπονητικής έχει να δυσκολεύει τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις σερί 4άρες μας.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Σήμερα στο πόλο οι λαγοί είχαν χορηγό ιδιωτικό πάροχο υγείας, ιδιοκτησίας του Mr Mig. Μάθατε βλέπω λαγουδάκια και πολύ μου αρέσετε. Σκεφτήκατε να βάλετε ιδιωτικό ΕΚΑΒ σε περίπτωση που ξαναρχίζατε τους πνιγμούς και τα μπρατσάκια… Αλήθεια κανέναν μεγαλύτερο από 9χρονο είχατε στις κερκίδες, γιατί εγώ δεν είδα.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Είδες φρεσκάδα οι παίκτες όταν προπονούνται συστηματικά, σκληρά και με ένταση συνεχόμενη; Πορτοκαλάδα από μήλα δεν γίνεται. Αν θες ομάδα με νεύρο και καλή λειτουργία στο χορτάρι, πρέπει να δουλεύεις. Αν δεν δουλεύεις, αν αρχίζουν τα δημοσιεύματα για ''πίεση στις προπονήσεις'' και ''κακή προπόνηση'' από δημοσιογράφους-φίλους ορισμένων παικτών, όπως έγινε με Βαλβέρδε και κυρίως Ζαρντίμ, η ομάδα θα σέρνεται. Όσο για το υστερόγραφο, τι υπονοείς; Μήπως ο κύριος Βγενόπουλος μοιράζει χαρτζιλίκι σε συγκεκριμένους επιδοτούμενους μεγαλο-οπαδούς του λαγού από το 2008; Μήπως με αυτό το χαρτζιλίκι οργανώθηκε το συλλαλητήριο του 2008 εναντίον του Βαρδινογιάννη; Έχω κάποιες απορίες, γι'αυτό σε ρωτάω.

Εικόνα dono

Εννοώ το αυτονόητο με το υστ. Αναμένω τον Εν Αθήναις να μας το εξηγήσει. Αλλά αυτός έχει το μακρύ ταξίδι από το Αγρίνιο τέτοια ώρα, σε ένα παιχνίδι που για μια ακόμα φορά δεν δόθηκαν στον λαγό 45 πέναλτι και καμιά 50 οφ σάιντ.

Εικόνα Mhtsaras

Νομίζω φίλε Ντόνε ότι το μεγαλύτερο κέρδος από δάφτονε τον αγωνα ήντονε ο Αβράμης !
Αλλά τι τα θες τι τα γερέβεις ;Σήμερις ο Μπανάθας θα ρίκσει μνια πεντάμορφη στον Αιτωλικό και θα γενεί χαμός με το γκόουτς Αναστάση...(λαλούμε και καμνιά μαλακία να περάσει η ώρα)...Εγώ πάντως για καλό και για κακό τόχω παίκσει ασσάκιον το ματσάκιον...ε να μεν μας δώκουν και κανα φραγκάκιον οι ζελεδόπουστες ;Ούλοι τους πηδάνε σε ούλα τα αθλέματα και στο τζάμπα κι έχουνε καταντέπσει οι κλασσικές πουτάνες του αθλητεβμού !Εμείς να μεν τα μπάρωμε και λίγο ;Τι σκατά πουτάνες μας τους έχωμε ;Τι σκατά νταβατζήδες τους είμεθα ;

Εικόνα dono

Σε καλή μεριά Μητσάρα

Εικόνα μαουνιέρης

Προφητάνακτα Μητσάρα, κερνάς καφεδάκι λόγω ασσακίου στο εν Αγρινίω βαζελοματσάκι.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μια επαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού. Μόνο που σε αντίθεση με το παρελθόν, το σκορ δεν ήταν 1 ή 2-0, αλλά 4-0. Αυτό δείχνει ότι η τεσσάρα είναι ταρίφα, αλλάξαμε επίπεδο.

Δυστυχώς η τριάδα Γιαταμπαρέ-Μπονγκ-Εντινγκά μας κάνει να προβληματιζόμαστε για την ικανότητα στην ανεύρεση παιχτών από τους Ισά-Καρεμπέ. Δικές τους επιλογές και οι τρεις. ΔΕΝ είναι απογοητεύσεις οι τρεις παίχτες, αλλά ΔΕΝ είναι επιτυχημένες μεταγραφές σίγουρα. Δε χρειάζεται γκρίνια, άλλωστε η ομάδα τα πάει περίφημα, η ομάδα θα κάνει αυτό που χρειάζεται και εμείς θα στηρίξουμε τους παίχτες που έχουμε. Απλώς το λέω σαν καταγραφή της έως τώρα παρουσίας τους. Πάμε παρακάτω.

Σάμαρη, δούλεψε κι' άλλο κι' άλλο.

Δε σου κρύβω ότι όταν άκουσα κι' εγώ για άδεια Χριστουγέννων το μυαλό μου πήγε στον Ζίκο. Ευτυχώς, ο Μίτσελ είχε διαγνώσει ορθώς την ανάγκη για ξεκούραση και επιπλέον η γενικότερη δουλειά των παιχτών φάνηκε σήμερα.

Εικόνα dono

Συμφωνώ ότι πλέον χαλαρή νίκη εννοείται 4-5άρα. Αυτό είναι και επικίνδυνο πάντως γιατί δεν έχουμε κανέναν να μας κοντράρει και να μας κάνει να βελτιωθούμε λόγω σκληρών συνθηκών ανταγωνισμού.
Για τον Γιαταμπαρέ είναι νωρίς ακόμα, δεν έχει πείσει, αλλά δεν έχει πάιξει κιόλας τόσο ώστε να μπορέσω να έχω άποψη για τον παίκτη, δεν τον είχα δει καθόλου στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Μπονγκ για ρεζέρβα του Χολέβα, μια χαρά είναι με τα μειονεκτήματά του και τα πλεονεκτήματά που μας έχει δείξει.
Για τον Σάμαρη συμφωνούμε 100%.
Σχετικά με την άδεια, το μυαλό πάει σε όλους τους προπονητές τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον Ζίκο συμφωνούμε.

Εικόνα μαουνιέρης

Για το ΥΓ δείτε εδώ:

http://www.vougioukas.gr/vests-arm-bands/1983-mpratsakia-thalassis.html

Ωραία παίξαμε χτες με την Καλλονή, και το φχαριστηθήκαμε.

Εικόνα dono

Τα παιδιά έχουν ανεβάσει καλύτερη στο φου μπου. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα μαουνιέρης

Κι εμείς που δεν διαθέτουμε λογαριασμό στο φουμπού τί θα κάνουμε; Δεν θα τη δούμε;