ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1



Εχθές είχαμε το δεύτερο παιχνίδι του κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τον επαναληπτικό της τεσσάρας του πρώτου αγώνα ρπιν από 15 βράδια στον Γ. Καραϊσκάκης. Το παιχνίδι πριν την έναρξή του ήταν μια τυπική διαδικασία, λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα και ταυτόχρονα μια θαυμάσια ευκαιρία στον προπονητή να δει παίκτες που δεν έχουν έως σήμερα σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Το τελικό σκορ 0-1 λίγο πολύ περιγράφει και την εικόνα του παιχνιδιού. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μίτσελ κατέβηκε με σχεδόν πειραματική ενδεκάδα με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Μπονγκ και τον Σαλίνο στα άκρα της άμυνας και τον Αβραάμ με τον Παπάζογλου στο κέντρο της. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Πελέ και Εντιγκά σαν αμυντικά χαφ με τον Τσόρι μπροστά τους. Στα άκρα της επίθεσης πήραν θέση ο Φουστέρ με τον Μασάντο και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Από την ανάγνωση της ενδεκάδας καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα είχε θέματα στην ανάπτυξη, καθώς έπαιζε με δίδυμο αμυντικό χαφ και επιθετικά άκρα που κατά πρώτον συγκλίνουν συνεχώς προς την εστία και δεύτερον δεν μπορούν με την ταχύτητα και την τεχνική τους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο από τα άκρα. Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο και έχασε και 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, κάτι που έκανε στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό σαν οφ σάιντ, μια φάση που φαίνεται οριακή, με πλάγια και χαμηλή λήψη, προσωπική μου άποψη είναι ότι η τηλεοπτική επανάληψη της φάσης φαίνεται να δικαιώνει τον βοηθό. Στον αντίποδα εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Τσόρι που τον πρόδωσε στο τελείωμα ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος και ένα καλό σουτ πάνω από τα δοκάρια του Πελέ.
Στην επανάληψη είχαμε ένα σκηνικό κατοχής μπάλας από τον Αστέρα, αλλά με μηδέν ευκαιρίες. Ο Μίτσελ έκανε τις αλλαγές του, με τον Ιμπαγάσα στην θέση του Τσόρι στο 57΄, τον Βάις στην θέση του Μασάντο στο 65΄ και τον Σκέποβιτς στην θέση του Μήτρογλου στο 76΄. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού μετά και την ολοκλήρωση των αλλαγών από την ομάδα μας, αρχίσαμε να κερδίζουμε μέτρα στο γήπεδο και προλάβαμε να σκοράρουμε ένα όμορφο γκολ με τον Σκέποβιτς από σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 79΄ μετά από μπαλιά του Αριέλ. Μετά το γκολ αν δεν είχαμε μια εικόνα χαλαρότητας σε όλο το χθεσινό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αφού βγήκαμε μπροστά με αξιώσεις και με μυαλό και απειλήσαμε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Αστέρα. Ο χθεσινός Αστέρας όλο φρου φρου κι αρώματα ήταν. Νεύρα, ψευτοτσαμπουκάδες και 1-2 γενίτσαρους που είναι να απορείς πως είναι δυνατόν ένας παίκτης σαν τον Σανκαρέ να είναι τόσο λυσσασμένος όταν παίζει με τον Ολυμπιακό. Για να μην το ξεχάσω, είναι απολύτως ξεφτίλα από τους τυρόβλαχους της Αρκαδίας να υπάρχει σκληρό μαρκάρισμα παίκτη μας στο κέντρο, αυτός να πέφτει κάτω στο χορτάρι και οι αντίπαλοι να συνεχίζουν κανονικά το παιχνίδι τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αν αυτό δεν είναι προπονητική οδηγία, τότε είναι απλά ποδοσφαιρική αλητεία των παικτών του Αστέρα. Στο πρώτο ημίχρονο κάπως έτσι έκαναν δύο φάσεις.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Μέγιερι

Φάνηκε η απουσία του από τα παιχνίδια, ασταθής στις εξόδους του ψηλά, μια καλή έξοδο χαμηλά όταν χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο. Σαν σούμα του λείπουν παιχνίδια, αλλά συνεχίζει τα δείχνει τις γνωστές αδυναμίες που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια.
 
Σαλίνο
Λίγο άκεφος, λίγο άνευρος, διεκπεραίωσε κάποιες φάσεις με την ταχύτητά του, αλλά μέχρι εκεί. Δεν καλύπτει διαγώνια ποτέ, επιθετικά ανύπαρκτος. Τον έχουμε δει και σε καλύτερες εμφανίσεις
 
Παπάζογλου
Σαν ακραίο μπακ δεν έχει τα προσόντα να ανταποκριθεί, εχθές ήταν λίγος και ως στόπερ. Μόνιμη πηγή ανασφάλειας (κι όχι τόσο κινδύνου), πρέπει να τον προβληματίσει η χθεσινή εμφάνιση. Από την άλλη η φιλοτιμία του είναι δεδομένη και την αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται.

Αβραάμ
Ο καλύτερος της άμυνας εχθές. Θύμισε λίγο από τον καλό Αβραάμ που ξέρουμε. Βγήκε πρώτος στην μπάλα σε πολλές φάσεις, έπαιξε δυνατά το αντίπαλο φορ και γενικότερα έβγαζε μια σιγουριά όταν η μπάλα πήγαινε στην περιοχή ευθύνης του. Είναι περιττό να πούμε πόσο ανάγκη έχει η ομάδα τον καλό Αβραάμ, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σιόβα.

 
Μπονγκ
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο χειρότερος του γηπέδου, όταν δε ο Βεργέτης έριξε και τον Ναβάρο επάνω του ήταν να τον λυπάσαι. Κακές τοποθετήσεις, ανύπαρκτος επιθετικά, έχασε πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος, αλλά αυτό δεν φτάνει για να πάρει την θέση του Χολέβα. Όλοι αναρωτιόμαστε που είναι ο παίκτης του Σεπτεμβρίου.
 
Πελέ
Τηγανίτες πολλές και μέλι τίποτα λέει ο σοφός λαός και εχθές βρήκε την εφαρμογή του το ρητό στο πρόσωπο του νεοφερμένου Πελέ. Είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνω σαν παίκτη, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρίνω την χθεσινή του εμφάνιση. Δεν κατάλαβα ειλικρινά σε τι θέση έπαιζε και σε ποιά θέση μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον. Εχθές είδα έναν παίκτη που τον ενδιέφερε η ντρίπλα, και το να κάνει το κάτι παραπάνω, παρά να κοιτάξει για την ουσία του παιχνιδιού όπως επιβάλλει η θέση του αμυντικού χαφ αλλά και ζητάει ο Μίτσελ.. Με αντίπαλο το χθεσινό κέντρο του Αστέρα είχε θέματα αμυντικά, έβγαλε κάποιες καλές μπαλιές στα άκρα, αλλά από το χθεσινό παιχνίδι του το μόνο που μου μένει είναι το ωραίο σουτ στο πρώτο ημίχρονο.
 
Εντιγκά
Ήταν καλύτερος του παρτενέρ του στο κέντρο, ήταν σαφώς πιο σοβαρός στην διατήρηση της θέσης του και στην πρωταρχική του δουλειά, να κόβει τον αντίπαλο, αλλά ούτε αυτός εχθές έβγαλε μάτια. Είναι να απορείς με την κατάσταση του σύγχρονου ποδοσφαίρου όταν αυτός ο παίκτης κοστολογείται 4 εκ ευρώ από την Μονακό. Δεν είναι κακός αλλά μου θυμίζει Φέισα στην αξιολόγηση. Δεν βλέπουμε έναν κακό παίκτη, αλλά δεν βλέπουμε επίσης κάτι που να ξεχωρίζει παραπάνω από την μετριότητα σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού του.
 
Τσόρι
Δεν ήταν κακός εχθές αλλά δεν πήρε μπάλα σχεδόν καθόλου και αυτός ήταν από τους κυριότερους λόγους που δεν μπορούσαμε εχθές να κρατήσουμε μπάλα, να ηρεμήσουμε το παιχνίδι και να βγάλουμε σωστές αντεπιθέσεις. Έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Σωστά αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Αριέλ
 
Φουστέρ
Δεν του ταιριάζουν αυτά τα παιχνίδια. Η αγωνιστικότητα του χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι, αλλά εχθές με το δεδομένο ότι ούτε ο έτερος ακραίος μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, αυτό σημαίνει ότι από τα άκρα περίμενες μόνο το ανέβασμα των ακραίων μπακ για να παίξεις από εκεί, πράγμα που με την χθεσινή τους εικόνα ήταν ουτοπικό. Ο χαλύβδινος προσπάθησε (αυτό δεν είναι νέο), αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την μετριότητα.
 
Μασάντο
Ο Φουστέρ θεωρείται από τις ΄΄βασικές΄΄ επιλογές του Μίτσελ, η χθεσινή του μέτρια απόδοση θα έπρεπε να ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Μασάντο για να διεκδικήσει σοβαρά μια θέση στην αρχική ενδεκάδα του επόμενου παιχνιδιού. Με την χθεσινή του ράθυμη και βαριεστημένη απόδοση όμως αυτό δεν το βλέπω να γίνεται. Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο μόνος που μπούκαρε κάθετα στην περιοχή, ο μόνος που έκανε έστω προσπάθεια να κρατήσει λίγο μπάλα. Στο χθεσινό όμως παιχνίδι έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω.
 
Μήτρογλου
Είναι πολύ μακριά από τον παίκτη που είδαμε πριν τον τραυματισμό του. Βαρύς, ακίνδυνος και εκτός κλίματος παιχνιδιού. Αυτό θα φτιάξει με τον καιρό γι αυτό και ο προπονητής του δίνει χρόνο συμμετοχής γιατί μόνο έτσι θα ξαναφτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Το κύπελλο γενικά δεν είναι μια διοργάνωση που δείχνει να του ταιριάζει, αλλά για τον παίκτη προσωπικά δεν έχω καμία ανησυχία για το μέλλον. Τον χρειαζόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι.
 
Ιμπαγάσα
Μπήκε στο παιχνίδι στο τελευταίο μισάωρο στην θέση του Τσόρι. Στο πρώτο τέταρτο της συμμετοχής του φάνηκε η απουσία του από τα παιχνίδια. Στο τελευταίο τέταρτο ανέβηκε και παρέσυρε όλη την ομάδα σε ένα πιο γρήγορο και πιο κυριαρχικό τέμπο παιχνιδιού. Πρόλαβε να δώσει την πάσα στο γκολ της ομάδας κι αυτό φυσικά είναι στα υπέρ της χθεσινής του εμφάνισης. Θεωρώ ότι προς το τέλος του πρωταθλήματος θα πάρει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Προσωπικά τον θεωρώ σαν έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας.
 
Βάις
Μία που μπήκε και μια που τελείωσε το παιχνίδι. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο χρόνο που έπαιξε, πρέπει όμως σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι πρόλαβε να φάει 2-3 γερές κλωτσιές από τους αντιπάλους μας (η μία για κόκκινη κάρτα). Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τον παίκτη κι αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά. Φταίει ο σκύλος του, φταίει ο ίδιος δεν ξέρω, αλλά πρέπει να υπάρξει βελτίωση άμεσα. Παιχνίδια σαν το χθεσινό είναι τέτοια που θα μπορούσε να καθαρίσει μόνος του, να είναι μπροστάρης στην απόδοση για όλους τους υπόλοιπους
 
Σκέποβιτς
Γενικότερα δεν τον θεωρώ παλτό, δεν θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος παίκτης που είχαμε ποτέ στο ρόστερ. Είναι βαρύς και άγουρος ακόμα για την θέση του κεντρικού επιθετικού, αλλά όπως έδειξε και εχθές το γκολ το έχει. Πρέπει να παίξει περισσότερο για να λυθούν τα πόδια του κι αυτό μάλλον θα μπορέσει να το κάνει σε κάποια άλλη ομάδα σαν δανεικός, παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
 
Προπονητής
Ο Μίτσελ έκανε τρελό ροτέισον (πρόσωπα και θέσεις) εχθές και αναγκαστικά σε αυτό το σκεπτικό έπρεπε να χωρέσουν και παίκτες σε θέσεις που δεν τους ταιριάζουν. Όταν αποκλείεις σε διπλή αναμέτρηση την 2η – 3η ομάδα σε δυναμικότητα στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τελικό σκορ 5-0, τότε αυτό δείχνει κάποια πράγματα για την ποιότητά σου σαν ομάδα. Αυτό που πρέπει να συνυπολογίσει ο προπονητής μας για τα μελλοντικά παιχνίδια είναι σαφώς η διάθεση που έδειξαν κάποιοι παίκτες που έπαιξαν εχθές και θέλουν να χτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας, την κάκιστη κυκλοφορίας της μπάλας που με δεδομένο την παρουσία πολλών ανασταλτικών παικτών (κυρίως στην μεσαία γραμμή) έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη και την αδυναμία στο να κρατήσεις την μπάλα που υπήρχαν στιγμές που ήταν άγνωστη έννοια. Στα θετικά σαφώς και η νίκη μετά από μια μετριότατη εμφάνιση είναι ένα θετικό δείγμα γραφής, αλλά και δείγμα του τι σε περιμένει στο δεύτερο γύρο εκτός έδρας με αντιπάλους ομάδες που παίζουν ξύλο και καράτε. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο Μίτσελ παραμένει ΑΗΤΤΗΤΟΣ στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει κι αυτό την σημασία του...
Προχωράμε και περιμένουμε τις μπουγάτσες.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Γιατί τονε βρίζεις μωρέ μαλάκα τον Εντινγκά; Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και φοράει το δαφνοστεφανωμένο. Γιατί τονε λες Φέισα; Έπειτα ο Τσόρης ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης μας στο πρώτο μέρος και ο Μασάντος έπαιζε εξτρέμ, σε μία θέση δηλαδή που δεν μπορεί να βοηθήσει. Μην το γαμάμε το παιδί, προσπαθεί και βοηθάει σε πολλές θέσεις της 11άδας. Παίκτης σαν τον Ιμπαγάσα στη θέση ''10'' δεν έχει ξαναματαπαίξει στην Ελλάδα. Μιλάω καθαρά για οργανωτή, γιατί σε θέση πιο μπροστά, φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με το παραδόπιστο σκουπίδι της Βραζιλίας, τον κύριο Ριβάλντο. Ως οργανωτής όμως, μπροστά στον ΑΡΙΕΛ, κανείς...

Εικόνα dono

Διαφωνούμε κάπου?

Εικόνα μαουνιέρης

Σαν τον Αριέλ κανείς. Απολύτως κανείς. Ιερό τοτέμ πρέπει να τον έχουμε στον Θρύλο, για πάντα.

Εικόνα nikos michalopoylos

Eκτος απ τον σανκαρε κι αυτη η κουραδα ο εντοι τα ιδια κανει φιλε ντονε κι απ το ματσ πρωταθληματος εδω μεσα μαλιστα! Για να νην πιασω στο στομα μου την δεσποινιδα κοντο(μουνα)ε!

Εικόνα dono

Σωστό, αλλά με τον Σανκαρέ έχω δείγμα γραφής μεγαλύτερο. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκε, παντα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές