Ντάξει, χάσαμε δε θα τα γαμήσουμε και όλα, έτσι;


Tags: -

Γεια χαρά μάγκες. Ψες πάθαμε νίλα μεγάλη. Ήττα ντροπιαστική από το βάζελο μέσα στο Καραϊσκάκη κι άντε να βγεις τώρα στους δρόμους. Βρέχει κιόλας, θα γιομώσει και σάλιαγκες ο δρόμος, γάμησέ το, κάτσε μέσα να απολάψεις τη βροχή.
Όταν ο κόραξ σφύριξε τη λήξη, κοιτιόμασταν με τους γύρω μας αμήχανα, χωρίς να έχουμε κάτι να πούμε. Το παιχνίδι ήταν να στραβώσει απ’ την αρχή και στράβωσε. Χειρότερα δε γινόταν να πάει. Για τον αγώνα δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά πολλά. Ο διαιτητής ήταν γενικά της άποψης «παίζετε», αφήνοντας τα δυνατά μαρκαρίζματα εκατέρωθεν. Ο βάζελος στήθηκε καλά αμυντικά, κόντυνε τις γραμμές του πυκνώνοντας τον άξονα, εμείς προσπαθούσαμε με το ποδόσφαιρο που ξέραμε να φέρουμε την μπάλα πρώτα στα πλάγια κι από κει με τα εξτρέμ να συγκλίνουμε. Η ομάδα φάνηκε κουρασμένη. Όπως ακριβώς οι δικοί μας φάνηκαν να «έχουν» τους παίχτες της Μάντσεστερ, βγαίνοντας πρώτοι στην μπάλα, έτσι και οι βάζελοι έδειχαν πιο έτοιμοι, πιο μαχητικοί από εμάς ψες.
Η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση της εντεκάδας ίδιας με αυτήν του παιχνιδιού με τη Μάντσεστερ. Παίχτες όπως ο Φουστέρ, ο Μασάδο, ο Σάμαρης θεωρούνταν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν. Απ’ το ρεπορτάζ στο ΦΩΣ, ο Κάμπελ είχε παραπονεθεί για μικροτραυματισμό και ο Μανωλάς για κόπωση ύστερα από το ματς με τη Γιουνάιτεντ όπου και ήταν παντού. Η επιλογή της εντεκάδας λοιπόν, χρεώνεται αποκλειστικά στο Μίτσελ. Εγώ δε θα μιλήσω εδώ για προπονητική. Με την ίδια εντεκάδα είχαμε παίξει και την προηγούμενη φορά τα τρία ματς με Μπενφίκα, βάζελο και ΠΑΟΚ και καλά τα πήγαμε. Μπορεί ο Μίτσελ να πιστεύει ότι η αποθεραπεία γίνεται σωστά και το παιχνίδι αποτελεί την καλύτερη προπόνηση κι επομένως να θεωρεί ότι παρατάσσει τους πιο έτοιμους ποδοσφαιρικά παίχτες, εγώ θα κρίνω το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι στο γήπεδο φανήκαμε κατώτεροι αθλητικά του αντιπάλου.
Από τακτική τι να πεις; Ότι είχαμε θέμα στις διαγώνιες καλύψεις στον άξονα από Εντινγκά, ότι τα στόπερ έπαιζαν μακρυά το ένα από το άλλο, ότι έδιναν ανεξήγητο βάθος στην άμυνα, επιτρέποντας μπούκες από ένα φορ σαν τον Μπεργκ που ό,τι θες μπορείς να τονε πεις, γρήγορο δεν τονε λες όμως; Ε, άμα ήμασταν ασούμε πιο φρέσκιοι, θα είχαμε τα ίδια προβλήματα; Από ποιον ν’ αρχίσεις και σε ποιον να τελειώσεις; Όλοι φάνηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, με εξαίρεση τον Πέρες, το μοναδικό πραγματικό γαύρο μέσα στο παιχνίδι. Με Εντινγκά στον άξονα, η κυκλοφορία γινόταν βασανιστική, ο Τσόρι γυρνούσε πίσω να πάρει μπάλα και αναλωνόταν σε ξύλο με τους μέσους του βάζελου, ο Κάμπελ χωρίς χώρους δυσκολεύεται να κινηθεί, ο Πέρες ήταν τελείως μόνος, καθώς ο Χολέμπας διάλεξε ψες για να κάνει το χειρότερο φετινό του παιχνίδι. Αλλά αυτά τα ξέρετε, τα είδατε κι εσείς και δε θέλω να σας ζαλίζω.
Το παιχνίδι ψες ήταν καθαρά παιχνίδι γοήτρου χωρίς ουσιαστική σημασία. Και το γόητρό μας πληγώθηκε και μάλιστα πολύ. Τρία στην έδρα σου είναι πολλά. Τους έδωσες άλλη μια καραμέλα να πιπιλάνε τώρα που έλιωσαν οι παλιές. Λες και ζητάμε πολλά ρε πούστη μου, μια νίκη με το βάζελο ζητάμε. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Γιατί τώρα που το ξανασκέφτομαι ζητάμε και νίκες μέσα έξω με βάζελο και ΠΑΟΚ και αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη και κατάκτηση του πρωταθλήματος και θελκτικό ποδόσφαιρο. Και το γεγονός είναι ότι με εξαίρεση την ψεσινή εφιαλτική βραδιά, τα άλλα όλα τα έχεις πάρει φέτος. Δεν αισθάνεσαι ότι μπορείς ν’ αρχίσεις τα αναθέματα και τις κατάρες, η ομάδα φέτος αξίζει τη στήριξή μας μέχρι τέλους, έχεις τόσα πράγματα να κριτικάρεις, αλλά όταν σκέφτεσαι συνολικά το χτεσινό ματς, πείθεσαι ότι χειρότερα δεν μπορούσε να κυλήσει.
Ο Ρόντμαν έλεγε ότι όταν προετοιμάζονταν με τους Πίστονς για τα πλέι οφς, ήταν απαραίτητη η συγκέντρωση σε ό,τι κι αν έκαναν, από τις προπονήσεις μέχρι τα αποδυτήρια. Αν σε έβλεπαν να κωλοβαράς πχ στην προπόνηση, ερχόταν κανας παλιός, κανας Λαϊμπίρ ασούμε και σού ‘λεγε «κοίτα, φιλαράκο, εμείς εδώ είμαστε μαζεμένοι για ένα στόχο. Δε θα έρθεις τώρα εσύ να μας τα γαμήσεις όλα, έτσι;». Κάπως έτσι είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να σκεφτούμε κι εμείς. Η ομάδα φέτος έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχει έναν πολύ κρίσιμο αγώνα στο τσάμπιονς λιγκ με την Μάντσεστερ, αντιμέτωπη με μια από τις σημαντικότερες  προκλήσεις της ιστορίας της, χώρια που έχει το Κύπελλο, αντιμέτωπη πρώτα με τον ΠΑΟΚ και μετά με το βάζελο όπου και θα έχει τη δυνατότητα να ξεπλύνει την ντροπή. Εντάξει η μουρμούρα, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά αυτά τα «προτιμούσα να έχανα απ’ τη Μάντσεστερ και να κέρδαγα το βάζελο» φτάνουν την κατάσταση στα άκρα. Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ σας λέω να καταπιείτε τον εγωισμό σας και να βρεθείτε πλάι στην ομάδα στις πολύ απαιτητικές επόμενες αναμετρήσεις σε όλους τους θεζμούς. Και φαίνεται ότι και ο κόζμος του γαύρου απέκτησε την απαραίτητη υπομονή. Δυσανασχετούσε βέβαια, αλλά δεν μπορούσε να πει τίποτα για κανέναν, τους αγαπούσε όλους αυτούς εκεί μέσα, 5 μέρες πριν του έδωσαν μεγάλη χαρά, αυτοί οι ίδιοι. Έπεσαν και κάτι μάπες στο γήπεδο σε πολλές θύρες, ακόμα και στα οικογενειακά άκουσα. Φαίνεται ότι η τσίμπλα πάει σύννεφο και όλο και περισσότεροι έχουν φάει το παραμύθι ότι με στήριξη και υπομονή θα πας μπροστά. Βοήθησε βέβαια και η φετινή ομάδα, μας έδωσε χαρές φέτος. Φυσιολογικό και δεκτό σαν κριτική το σφύριγμα στο τέλος του αγώνα, όταν δε μάχονται οι παίχτες πρέπει να τ’ ακούνε.
Η ήττα πάντως, κυρίως με την έκταση του σκορ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έχει και οριζμένα θετικά αποτελέσματα. Πρώτον, έμαθαν οι δικοί μας ότι δεν είναι άτρωτοι και ότι θέλει συγκέντρωση και προσπάθεια σε όλους τους αγώνες, είτε παίζεις με τη Μάτζεστε, είτε παίζεις με το βάζελο. Αυτό το έχει πει ο Φαν Γκάαλ, αλλά κολάει γάντι με τη μπερίσταση. Δεύτερον, αφύπνισε και την εξέδρα. Γιατί, μη μου πείτε ότι με το που σφύριξε η λήξη δεν παρακαλάγατε να παίξουμε με το βάζελο στον τελικό Κυπέλλου, ε; Δε νιώθετε ότι θέλετε να τους σκίσετε; Να κάνει επιτέλους αυτή η ομάδα τη μεγαλειώδη εμφάνιση που χρωστάει φέτος στους οπαδούς της;  Έτσι, πάμε στο Κύπελλο φορτωμένοι για τη νίκη, παίχτες και οπαδοί, στο ΟΑΚΑ και θα γίνει της πουτάνας. Εκεί δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Τρίτον, προσγειωθήκαμε όλοι στις κριτικές μας για την ομάδα. Στα φετινά παιχνίδια με το βάζελο, δείξαμε ότι θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Ποιος θα την κάνει αυτή τη δουλειά; Εγώ λέω ο Μίτσελ και του χρόνου, μόνο κέρδος μπορεί να έχουμε από την παραμονή του στον πάγκο μας.
Ο βάζελος πέτυχε χτες νίκη εικοσαετίας και δεν μπορείς να του πεις τίποτα. Θα σ’ το κοπανάνε μερόνυχτα ολόκληρα και θα νοσταλγείς το μεγάλο Σωκράτη που τους είχε σεβαστικούς. Εσύ πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να έχεις κάτι να πεις στο τέλος της σεζόν. Κι αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να μην αφήσεις την πίκρα να σε κατευθύνει. Να στηρίξεις με χειροκρότημα τη φετινή προσπάθεια, να κάνουμε τη σούμα στο τέλος και μετά γκρίνιαξε ρε φίλε, καλοκαίρι θα ‘ναι…
ΥΓ Αδυνατώ να φανταστώ ότι μπορεί έστω και ένας γαύρος να κοιμήθηκε ψες.
ΥΓ 1 Ευχόμαστε καλή επάνοδο στον Ολαϊτάν, εγώ προσωπικά ανατρίχιασα με το συμβάν, καθώς τον παρακολουθούσα την ώρα που έπεσε. Κιχ στο γήπεδο, πάγωσε όλος ο κόσμος

ΥΓ2 Όποιος νομίζει ότι με το να λέμε «στήριξη» εννοούμε ότι είναι όλοι στο απυρόβλητο, καλύτερα ν’ αλλάξει πλευρό. Όποιος επίσης νομίζει ότι για να γράφουμε έτσι, δε μας πείραξε τόσο το ματς και δε θέλαμε να τα σπάσουμε όλα ψες, ακόμα και σήμερα, μάλλον είναι γελασμένος. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η συσπείρωση ενόψει δύσκολων αγώνων, αυτό φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το πρωταρχικό μέλημα

Σχόλια

Εικόνα red7neck

Εξαιρετικό άρθρο και απεικονίζει το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του...Να είναι δίπλα στην ομάδα και να μην την αφήσουμε ποτέ μόνη της ύστερα από τόσες χαρές...Δεν σας κρύβω αγαπητοί μου σύγγαυροι ότι το μόνο που με πίκρανε δεν είναι το 0-3, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Επιπροσθέτως, δεν θέλω να πιστέψω ότι το 150 που έδινε απόδοση στο στοίχημα ήταν κάτι που είδε ο Πρόεδρος και έδωσε εντολή, γιατί τότε θα ήταν πραγματικά κρίμα. Εμείς ξέρουμε ποιο είναι το καθήκον και το κάνουμε πράξη. Να στηρίζουμε τον δαφνοστεφανωμένο στα εύκολα και στα δύσκολα. Όσο για το αήττητο, Σάββα, άσ'τους να λένε. Προφανώς, το ποδόσφαιρο άρχισε για τους άμπαλους από το 1960 και εξής. Η ιστορία όμως γράφεται από το 1930 και εξής, ο Θρύλος της Ελλάδος έχει πάρει αρκετές φορές αήττητος το πρωτάθλημα.

Καλή συνέχεια!

Εικόνα μαουνιέρης

Αγαπητοί μου σύγγαυροι, πονάει η ήττα, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ακόμα και ως διασυρμός μέσα στο πρόγραμμα είναι η ήττα. Όχι μία ήττα, αλλά εκατό μαζεμένες (και όλες -που λέει ο λόγος...- από τον ΠΑΟ) δεν θα με κάνουν να πάψω να φωνάζω ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και να είμαι περήφανος που είμαι γαύρος. Όμως, κατά τη γνώμη μου, χτες χάσαμε περισσότερα από ένα ματς. Όποιος θέλει να διαβάσει τη σχετική γνώμη μου, ας κλικάρει στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://erythrolefkometerizi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3.html

Κι αν νομίσει κανείς ότι τα παρουσιάζω μαύρα, ας ξέρει ότι το κάνω από αγάπη και από έγνοια για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ μας. Μακάρι να βγω "ψεύτης" και "υπερβολικός" και "φαντασιόπληκτος" - θα το πανηγυρίσω έξαλλα. Αλλά, ρε σύγγαυροι, δεν πρέπει επί τέλους να ξέρουμε ποιοί "δικοί μας" είναι όντως δικοί μας; Τα χθεσινά καθήκια, που έσπαγαν και πέταγαν κόκκινα καθίσματα, είναι -με το χέρι στην καρδιά- δικοί μας; Είναι γαύροι ολυμπιακοί; Και ποιός τους δίνει το όποιο δικαίωμα να χαλάνε το Καραϊσκακη; Και πότε βοήθησαν έστω και μία φορά τον Θρύλο τα γαμημένα τα καπνογόνα, τα δυναμιτάκια και διάφορα καβλιτζέκια που πετάνε εκ συστήματος διάφοροι "περίεργοι"; Το προσωπικό τους ξεκάβλωμα εξυπηρετούν και τίποτε άλλο.
Αλλά να το πω και αλλιώς: Το ανέχεται αυτό η Θύρα 7; Πώς αφήνει το κάθε τσογλάνι να αμαυρώνει την ακέραιη ιστορία της και την ανεκτίμητη συμβολή της στο μεγαλείο του Θρύλου; Το ρωτάω γιατί εναντίον της Θύρας 7 γράφουν σήμερα τα πάσης φύσεως και κατηγορίας ΑΡΔοειδή.

Η πίκρα για τον διασυρμό μας είναι μεγάλη, και δεν καταπίνεται. Ας προστατεύσουμε τον Θρύλο όσοι τον αγαπάμε, με μπροστάρη τον Πρόεδρο.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Γιώργο, η κοκα κόλα στον Αναστασίου έφυγε από τα ακριβά εισιτήρια, δεν έχει σχέση η ΘΥΡΑ 7 με αυτό. Για ό,τι έγινε μετά το ματς, υπεύθυνοι είναι οι μπάτσοι, που έκαναν ντου και βαρούσαν ανεξέλεγκτα κόσμο, επειδή είχαν φάει χοντρό ξύλο πριν λίγες μέρες από γαύρους στο Λιμάνι του Πειραιά και ψάχνανε αντίποινα. Από εκεί και πέρα, φυσικά ό,τι πετάγεται μέσα προς αντιπάλους κακώς πετάγεται και είναι μεγάλος μαλάκας αυτό που το πετάει, αλλά λίγες ώρες πριν βλέπαμε το Ατλέτικο-Ρεάλ και όταν ο διαιτητής-κομάντο της πουτανο-Ρεάλ δεν έδωσε το κραχτό πέναλτυ στην ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα από το Ράμος, στο χορτάρι πέσανε ένα κάρο αντικείμενα. Δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω καταστάσεις, αλλά αυτά συμβαίνουν παντού.

Εικόνα μαουνιέρης

Ναι, σύγγαυρε Σάββα. Το καθίκι με την κοκακόλα ήταν από τους -μη χέσω- VIP. Το είδα, γιατί έχω διαρκείας στην Θύρα 1. Ποιός είναι, όμως, γαμώ το κέρατό μου; Κυκλοφορεί ακόμα; Θα ξαναρθεί στο γήπεδο; Γιατί πρέπει να το χρεώνεται ο Ολυμπιακός; Επίσης ξέρω ότι οι τσόγλανοι και οι μπάτσοι πλακώνονται από παλιά - η Θύρα 7 δεν μπορεί να επισημάνει τουλάχιστον ποιά είναι τα τσογλάνια και να τους κόψει το γήπεδο; Γιατί να τα "φορτώνεται"; Εγώ είμαι βέβαιος ότι απλώς "βλέπουν" το ματς από εκεί και ότι δεν έχουν καμμία σχέση με την Θύρα 7. Η προπαγάνδα, όμως, βρίσκει αφορμές και κάνει τη δουλειά της. Το ανέχεται αυτό η Θύρα 7;

Δεν είδα τον αγώνα Ατλέτικο - Ρεάλ. Ακόμα κι αν έπεσαν κι εκεί μέσα στο γήπεδο "αντικείμενα", καμμιά τους δεν θα το πληρώσει - είναι "καθεστώς" οι Ισπανοί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε κολαούζοι. Αν μας ενδιαφέρει να είμαστε μαζί τους (από τη στιγμή, μάλιστα, που μας έδειξαν έμπρακτα και επίσημα από την ΟΥΕΦΑ ότι μας θέλουν και μας "παίζουνε"), πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Τί έπαθε, δηλαδή, ο Ολυμπιακός την Τρίτη με την άψογη συμπεριφορά όλων και τί κέρδισε την Κυριακή με τα καφριλίκια; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και στις δύο περιπτώσεις.
Έχω ακούσει από το στόμα του ίδιου του Μαρινάκη να λέει ότι σιχαίνεται τα "καφριλίκια" -έτσι ακριβώς το είπε- και ότι δεν θέλει να ξαναδεί ποτέ κλειστό το Καραϊσκάκη. Δεν πρέπει να συνεργαστει με τη Θύρα 7 και σε αυτόν τον τομέα; Ένα "κακό" σβήνει χίλια καλά. Η Θύρα 7, που κρατάει μόνη της ζωντανό τον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό, πρέπει να προστατεύσει τον Ολυμπιακό ως αθλητικό οργανισμό προστατεύοντας τον εαυτό της.

Να είσαι, σύγγαυρε, καλά.

Εικόνα savvas gridlock

Συνεργάζεται η ΘΥΡΑ 7 με τον πρόεδρο σε αυτό το θέμα, Γιώργο. Γι'αυτό κι έχει γεμίσει το Internet με πουστριλίκια για ''υπαλλήλους'' κι ότι ''νοιάζεστε μόνο μην τιμωρηθεί και πληρώσει κάνα πρόστιμο ο χοντρός, γι'αυτό δεν μας αφήνετε να κάνουμε επεισόδια''. Κατάλαβες τώρα τι γίνεται; Εσύ που έχεις μυαλό, κατάλαβες, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στον κάθε μαλάκα...

Εικόνα μαουνιέρης

Μα το ξέρω, σύγγαυρε Σάββα! Το "υπάλληλος" το έχω ακούσει και για τον εαυτό μου (και επί Κόκκαλη και τώρα). Επειδή όμως είμαστε πιο έξυπνοι από τον κάθε μαλάκα και επειδή αγαπάμε ανιδιοτελώς τον Ολυμπιακό, πρώτον αδιαφορούμε για το τί λέει ο κάθε μαλάκας, και, δεύτερον, του κόβουμε την όρεξη να ξαναρθεί στο Καραϊσκάκη να ξεκαβλώσει (για να το πω κομψά).

Αντιλαμβάνεσαι ότι ό,τι γράφω το γράφω από μεγάλο πόνο και από μεγάλη θλίψη όχι για το 0-3, το οποίο, στο κάτω-κάτω της γραφής, εύκολα "ξεπλένεται"... Το γράφω ακριβώς, γιατί πρέπει να δίνω εξηγήσεις στον -από την άλλη πλευρά- "κάθε μαλάκα", για να μη χάσω τους δικούς μου "αθωους" και "νερουλιάρηδες". Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε...

Εικόνα apostolos gaganis

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ

Αναμφιβολα η χθεσινη ηττα με πειραξε πολυ. Οπως και καθε ηττα εξαλλου απο τον βαζελο, σε οποιοδηποτε αθλημα. Σε μια περιοδο ευφοριας για τις μεγαλες επιτυχιες της ομαδας μας εντος και εκτος συνορων, με σκοτινιασε. Ετσι ομως ειναι το ποδοσφαιρο. Το ξερουμε, οσο και να μας ποναει ( ή αλλοτε να μας γλυκαινει ) αυτη η αληθεια. Ας διατυπωσω λοιπον και΄γω μερικες σκεψεις μου για τον χθεσινο αγωνα.

1. Δεν συμφωνω με τη θεση οτι ηταν σφαλμα του Μιτσελ να παραταξει την ιδια ομαδα μ΄εκεινη που επαιξε εναντιον της Γιουναιτεντ. << Ομαδα που κερδιζει, δεν αλλαζει >>. Αυτο δεν λεει το δογμα; Φετος, οσες φορες δεν εφαρμοστηκε κατι τετοιο και ο αγωνας κερδιζοταν, << εκανε εντυπωση >>... Μια φορα που εφαρμοστηκε κι εγιναν τα μυρια οσα γιαυτη την ηττα, κριθηκε αμεσως πως ηταν λαθος... Απο την αλλη μερια, σωματικως, ιατρικως αν θελετε, δεν στεκει η αποψη οτι οι παιχτες μας στερουνταν δυναμεων, γιατι << ταχαν δωσει ολα >> στο παιχνιδι με τους Αγγλους. Η περιοδος των 5 ημερων που μεσολαβησε μεχρι τον χθεσινο αγωνα, ειναι υπεραρκετη για να γεμισουν παλι οι αποθηκες του οργανισμου στις ορμονες δρασης ( αδρεναλινη, κορτιζονη ) και την πληρη αποκατασταση, ειδικα σε προπονουμενους για καιρο αθλητες υψηλων απαιτησεων. Δεν μιλαμε για τη συνεχη και εντονη προσπαθεια ( π.χ. α΄ και β΄ ημιχρονο εναντιον της Παρι Σεν Ζερμεν ) σε ΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ ακομα αθλητες, οπου καταναλισκονται γρηγορα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο σωμα. Αρα, δεν ηταν θεμα σωματικων δυναμεων. Ηταν θεμα ψυχολογικης αλλα και τεχνικης φοβαμαι ( εδω, βλεπω Μιτσελ ) προετοιμασιας. Τον ΣΝΟΜΠΑΡΑΜΕ τον βαζελο! Δεν τον μελετησαμε φαινεται καλα και δεν προετοιμαστηκαμε σωστα για ΚΑΘΕ ενδεχομενη εξελιξη του αγωνα. Ετσι φανηκε τουλαχιστον. Μαλλον επικρατησε στα μυαλα των παιχτων (...και οχι μονο )το: << Ενταξει μωρε, τους ξερουμε, θα τους παρουμε να΄ ουμ οπως και ναναι...>>. ΛΑΘΟΣ τους ( και, μας ). Αυτοι παιζανε την ΥΠΑΡΞΗ τους σε τουτο το παιχνιδι! Εμεις αντιθετα δειχναμε οτι διεκπεραιωνουμε εναν αγωνα ακομα, σε πρωταθλημα τελειωμενο απο καιρο...Και μετα ηλθε το αγχος και τα λαθη...Αυτοι, θελανε να δειξουνε ΠΡΑΜΑΤΑ! Τρεχανε οπως τρεχει καποιος απ΄το σπιτι του, οταν αυτο εχει λαμπαδιασει...Ο Περεζ π.χ., ο Εντιγκα, ο Βαλντεζ, ο Καμπελ, ξερουνε αραγε καλα ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΟΑ, οπως εμεις, οι ζυμωμενοι δεκαετιες στα γηπεδα οπαδοι του Θρυλου; Ξερουνε οτι σ΄αυτα τα ντερμπυ συγκρουονται στην ουσια δυο νοοτροπιες, δυο κοσμοι; ΤΡΙΧΕΣ! Οι πιο πολλοι απ΄αυτους ειναι ΔΑΝΕΙΚΟΙ με ο,τι αυτο συνεπαγεται...

2. Δυστυχως, ο μεν Αβρααμ δεν εχει επανελθει και δεν ξερω αν θα επανελθει ποτε στην προ του τραυματισμου του κατασταση, ο δε Μανωλας ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να κανει λαθη στις μεταβιβασεις του.

3. Η απωλεια του Μητρογλου, δεν εχει ακομα αντισταθμιστει οπως θαπρεπε. Προσθεστε και την απουσια του Σαβιολα (για μενα, μεγαλη), να δυο ελλειψεις τεραστιες. Αν δεν τραβηξουν οι αντικαταστατες τους, υπαρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Με τη Γιουναιτεντ, τραβηξαν. Με τον βαζελο, ΟΧΙ. Και,

4. Κακιζω την ενεργεια του ηλιθιου κατα του Αναστασιου. Μαλακια χοντρη. Τα περι Μαυρογενιδη κ.λ.π. δεν τη δικαιολογουν. Το ιδιο ισχυει και για τις κροτιδες, βεγγαλικα και τ΄αντικειμενα στο τερμα του ΠΟΑ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ! ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ, ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΓΕΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Κρινω σκοπιμο να ολοκληρωσω τουτο το ( εκτενες, αληθεια ) σχολιο μου, με δυο λογια περι του πρακτεου μετα τα χθεσινα, οπως τουλαχιστον τα βλεπει η ταπεινοτητα μου γυρω απο τ΄αθλητικα:

1. Θα πρεπει να επιδειχθει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ απολυτη ψυχραιμια, ΑΠΩΘΩΝΤΑΣ - αλλα οχι ξεχνωντας βεβαια - αυτον τον αγωνα και αφηνοντας ετσι ελευθερο τον χωρο για τις ενεργειες που απαιτειται να αναληφθουν απ΄τους υπευθυνους, σε σχεση με τους αμεσους και απωτερους στοχους μας. Τους θυμιζω: α) νικητηριος αγωνας με τον ΠΑΟΚ και κατακτηση πρωταθληματος β) αγωνας με την Γιουναιτεντ και προκριση στους 8 του Τσαμπιονς Λιγκ γ) νικητηριοι ΟΛΟΙ οι υπολοιποι αγωνες μεχρι το τελος του πρωταθληματος, και δ) κατακτηση του Κυπελλου Ελλαδας.

2. Οφειλουμε να στηριξουμε με ολες μας τις δυναμεις, προεδρο, προπονητη και παιχτες. Μπορει να πικραθηκαμε χθες, αλλα ειναι τοσες οι χαρες που μας εχει δωσει φετος ο ΘΡΥΛΟΣ, που δεν θα πρεπει να τις ξεχναμε. Και,

3. Χρειαζεται ΕΓΚΑΙΡΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ να ενισχυθει το καλοκαιρι η ομαδα με παιχτες ικανους να κανουν τη ΔΙΑΦΟΡΑ και σε θεσεις που ειναι σιγουρο οτι θα εχουν επισημανθει απο το τεχνικο επιτελειο, οπως και να διορθωθουν δομικες ή σε προσωπα, ελλειψεις, ατελειες ή δυσρυθμιες του ποδοσφαιρικου τμηματος. Ειδικοτερα, θα πρεπει να προσεχθει και να ενισχυθει ποιοτικα ή/και αριθμητικα το Τμημα Επικοινωνιας του Ολυμπιακου! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΠΙΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ!

Υ.Γ 1. Μην ξεχναμε: << Ουδεν κακον αμιγες καλου >>. Η χθεσινη στενοχωρια, μπορει να γινει αγρια χαρα και ανειπωτη περηφανεια. Στο χερι μας ειναι.
Υ.Γ 2. Περιμενω ρε μαγκες τα αρθρα σας στο REtm ( τοκανα λιγο...καλλιτεχνικο συγγαυρε clark ), απο τις πεντε παρα εικοσιπεντε σημερα το πρωι...Αργουσατε να τα αναρτησετε κι ελεγα: Αυτοι οι τυποι φαινεται πως εχουν πεσει με τα μουτρα στο γραψιμο...Ψοφησα μεχρι να τα ΄δω δημοσιοποιημενα...

Εικόνα yiage

Εκτος των παιδιων περιμενα και τα δικα σου σχολια απο το πρωι.
Ελλειψες εδω και 5μερες ρε Αρχοντα. Το ειχες προαναγγειλει βεβαια και συγχωρεισαι.
Συνεχιζουμε με τους στοχους μας και Παμε Μπροστα Συγγαυροι!

Εικόνα apostolos gaganis

Εχω << φορτωσει >> φιλε yiage απο χθες πολυ κι εχω κινητοποιησει καθε ικμαδα ψυχραιμιας που διαθετω. Μου την εχει δωσει ν΄ανασταινω συνεχεια νεκρους...Ξερεις κατι; Τελικα κανουμε ολοι μας το λαθος να νομιζουμε οτι οι παιχτες μας ( και ιδιαιτερα με οσους απ΄αυτους ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΣΤΕ, γιατι μας αρεσουν πολυ ) σκεφτονται ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ. Δεν φαινεται ναναι ετσι ρε γαμω το...Τουλαχιστον σε αρκετες περιπτωσεις. Η ΓΑΥΡΩΣΥΝΗ θελει και το καταλληλο DNA, την ειδικη ψυχοσυνθεση...

Εικόνα yiage

Ετσι ακριβως. Η Γαυρωσυνη ειναι δυσκολη αλλα τεραστια Αρετη.
Την ψυχραιμια φιλε Αποστολε παρα πολλοι απο μας την καλλιεργησαμε και ακομα καλλιεργουμε αυτες τις μερες μετα το αποτελεσμα αυτο.

Εικόνα clark gheibol

Μερικές γρήγορες απαντήσεις στις παρατηρήσεις σου:
1. Οι παίχτες φαίνονταν χωρίς δυνάμεις. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι έμειναν από ψυχολογικές δυνάμεις ή από σωματικές, δεν μπορεί να το πει κανένας με σιγουριά. Ποτέ άλλοτε φέτος η ομάδα δεν έδειξε να υποτιμάει κανέναν αντίπαλο.
2. Ο Αβραάμ απέχει πολύ από τον παλιό καλό του εαυτό. Χώρια που με δύο στόπερ να βγαίνουν μπροστά απ' την μπάλα, δεν ξέρω τι ισορροπία μπορεί να έχεις στην άμυνα. Μας έλειψε και ο Σιόβας...
3. Ο Βαλντές πράγματι δεν έχει δείξει και πολλά. Ο Ολαϊτάν ήταν όμως καλός, έτσι δεν είναι; Πού να σου πάει το μυαλό ότι θα χάσεις τους δύο από τους τέσσερις επιθετικούς σου;
4. Για το νερό στον Αναστασίου, ντάξει, κάνει και λίγο θέατρο βαζελίστικο, καθώς δεν τονε βρήκε καταπρόσωπο, αλλά πιο χαμηλά. Αυτό δεν αναιρεί την καφρίλα. Μόνοι τους έρχονται οι άνθρωποι, πανηγυρίζουν λίγο προκλητικά, αλλά δεν είναι σωστό να τους πετάς αντικείμενα. Λογικά το νερό ήρθε από τα ΒΙΠ. Για τις κροτίδες και τα καπνογόνα, είναι ακόμη χειρότερα γιατί μας κόβουν το ρυθμό, όταν πάμε να βρούμε. Λίγο σπαστικό, χώρια που θα τιμωρηθεί και η έδρα και θα χάσουμε λεφτά και όσοι έχουν πληρώσει για όλη τη σεζόν και ο σύλλογος. Γιατί κύριε που πετάς το μπουκάλι δεν τον αγαπάς το σύλλογό σου; Ή απλά εσύ στ' αρχίδια σου, έτσι κι αλλιώς μόνο αυτό το ματς μπήκες να δεις;

Εικόνα figurered

Συμφωνώ φίλε με όλα όσα λες.

Μόνο ένα : θα μου κοπανάει ο βάζελος τι; Ότι με νίκησε μες στην έδρα μου όντας 27 πόντους πίσω και τους έκανε 24; Θα έκανα τώρα ένα λογοπαίγνιο για τους πόντους αλλά τεσπά τους αναγνωρίζω ότι χτες έπαιξαν πιο έξυπνα.

Μέχρι εκεί. Προσωπικά πέρα από τον Μπεργκ ούτε ήξερα ποιοι είναι οι παίκτες τους και στην τελική ούτε τους έμαθα ούτε και με ενδιαφέρουν κιόλας. Ναι, είναι διαχρονικά ο δεύτερος σύλλογος και ο πρώτος εχθρός μας αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορώ να δώσω σημασία στον αιώνιο πελάτη.

Γιατί τι να μου πει με ένα 3-0 όταν το μόνο που θυμάμαι είναι τεσσάρες σε βάρος του σε αγώνες που είχαν σημασία. Γιατί μη γελιόμαστε, από το χθεσινό το μόνο που μπορούσε να χαθεί - και εν τέλει το μόνο που χάθηκε - ήταν το γόητρο.

Και αυτό μέχρι τον τελικό. Εκεί θα τα πούμε με άλλα κόζα (συν όλα τα θετικά που αναφέρεις ότι προέκυψαν από το χθεσινό ΑΔΙΑΦΟΡΟ επαναλαμβάνω παιχνίδι). Τώρα αν στο τελικό εμφανίσουν οι δικοί μας ψυχολογικά σύνδρομα α λα Βάις, που λέει και ο Σάββας, και εμφανιστούν κατώτεροι του αναμενομένου, τότε ο Βαγγέλας που έχει τα γένια και τα χτένια αυτός είναι που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει.

Βάζω ένα στοιχηματάκι ότι όλες τις επόμενες ημέρες τα ΑΡΔΑΚΙΑ θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν ένα ψυχολογικό κόμπλεξ και καλά των παιχτών - χαρά στο κουράγιο σας και στο στομάχι σας που θα διαβάσετε τις μαλακίες τους εγώ για λόγους υγιεινής και αισθητικής θα το αποφύγω περιμένοντας τον αληθινά μεγάλο αγώνα με τη Μάρκετινγκ που αν πάει καλά και με το πακέτο από την πλατίνα θα μας περάσει σε άλλο επίπεδο, είτε το θέλουν είτε όχι οι ΑΡΔ και τα 3/7 της χώρας.

Γιατί κακά τα ψέματα μάγκες το μεγαλείο ενός συλλόγου φαίνεται στο πόσοι τον μισούν. Και ο Θρύλος των 4/7 της χώρας έγινε Θρύλος γιατί είναι μαγκίτης, παντελονάτος και όπου πάει από τον Έβρο στην Κρήτη βρίσκει μόνο αντιΟλυμπιακούς, όχι οπαδούς των άλλων ομάδων.

Γι αυτό και στην τελική γουστάρω που είμαι Ολυμπιακός γιατί αυτός είναι ο μόνος σύλλογος που υπάρχει και ο μόνος που προκαλεί τέτοια αισθήματα και ένα 3-0 από κάτι τυχάρπαστους απλά είναι σαν να μου έβγαλαν μια τρίχα από τα αρχίδια μου όπου τους έχω γραμμένους.

Και για το τέλος υπενθυμίζω τον Mustaine

You know your worth when your enemies praise your architecture of agression

Τέτοιες ήττες μόνο αντισώματα σε κάνουν να αναπτύσσεις, μην πω σε καθαρίζουν και εντελώς από λέπια τύπου "πάω στο γήπεδο να φωτογραφηθώ", αρκεί να γίνουν αντικείμενο σωστής διαχείρισης.

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραια << καρφωνεις >> εσυ! Συνεχισε ετσι. Πας και καλα με τα Ελληνικα... Μπραβο σου αδελφακι! Ανεβαινει ραγδαια το ( ανεκαθεν υψηλο )μεσο ΙQ του site... Οσο για την ΨΥΧΑΡΑ του...Καλαααα...

Εικόνα dono

Πιο σωστός δεν γίνεται κι από εμένα ένα μπράβο

Εικόνα Hank

Μπράβο ρε μάγκα..

Εικόνα figurered

Φίλε τα πέτρινα χρόνια έκαναν δουλειά. Πιτσιρικάς ήμουν αλλά τα έζησα.

Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Και οι γνωστές κοινοτυπίες. Αλλά δούλεψαν κάργα.

Ο Θρύλος πέρασε στο αίμα.

Τι να μας πουν τώρα στην τελική οι άλλοι, απλά εσύ αρκεί να πεις ΘΡΥΛΟΣ και αυτοί θα απαντήσουν με ψίθυρους.