ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



Η ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται και έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στην λαλαδούπολη, στο σπιτάκι της μπουγάτσας. Διαβάζουμε για τα πλάνα του Μίτσελ για το παιχνίδι στην Τούμπα με τις μπουγάτσες. Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει.
Ο επαναληπτικός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όπως τόνισε και ο Πιέρ Ισά στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου στο Καραϊσκάκη.
Την Κυριακή οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, έχοντας τη δυνατότητα να κατακτήσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, όμως το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στο παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους».
Για αυτό τον λόγο ο Μίτσελ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων», αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιβαρυνθεί αρκετά από τα συνεχόμενα ματς (και τις υποχρεώσεις που είχαν με τις εθνικές τους ομάδες).
«Σίγουροι» για την ενδεκάδα θα πρέπει να θεωρούνται οι Φουστέρ, Σάμαρης, Μασάντο, Μπονγκ και Παπάζογλου, ενώ υποψήφιοι είναι επίσης οι Τόρες, Ιμπαγάσα και Σκέποβιτς, όπως μάλιστα και ο νεαρός Βέργος.
Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει σήμερα στου Ρέντη και τους Βαλντές, Πέρες, Κάμπελ και ανάλογα θα αποφασίσει αν και ποιους θα πάρει μαζί του στην συμπρωτεύουσα για να είναι στον πάγκο.

Καταρχήν αν ισχύσει το παραπάνω δημοσίευμα στο αυριανό παιχνίδι, τότε την απόφαση του Μίτσελ την κρίνω λογική γιατί το πρωτάθλημα είναι τελειωμένο και μπροστά μας το παιχνίδι μα τους Άγγλους είναι η μεγάλη πρόκληση που έμεινε για την φετινή χρονιά για την ομαδάρα του Μίτσελ.
Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν παύει να είναι ντέρμπι. Δεν παύει να είναι το παιχνίδι που περιμένουν όλη την χρονιά οι μπουγάτσες για να καλύψουν όλες τις αγωνιστικές και διοικητικές τους αδυναμίες. Μια εύκολη επικράτηση του Θρύλου θα τους δώσει την χαριστική βολή, μια ενδεχόμενη νίκη των μπουγατσίων απέναντι σε έναν ελλιπέστατο Ολυμπιακό θα σημάνει πρακτικά την διάσωση της σεζόν για την ρουφιανομάδα της λαλαδούπολης. Άσχετα φυσικά αν τελειώσει το πρωτάθλημα με +20 βαθμούς διαφορά, άσχετα αν στον αγώνα του πρώτου γύρου στον ναό άνοιξαν οι ουρανοί και το γκρόβερ τους από το σεξ.  
Προφανώς και είναι πιθανό ο Ολυμπιακός με τα ΄΄δεύτερα΄΄ να νικήσει εκεί μέσα, είναι μάλλον να είμαστε σοβαροί το πιο πιθανό σενάριο. Μακάρι γιατί η ομάδα μετά το πρασινοκαρναβάλι της προηγούμενης Κυριακής και ότι επακολούθησε από την ήττα της με τον ζέλα πέρασε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Η ομάδα δεν έγινε ξαφνικά κακή, αργή και απαράδεκτη όπως την εμφάνιζαν αρκετά μέσα ενημέρωσης (προσκείμενα τυχαία στον τράκη) μετά το παιχνίδι με τον λαγό. Είχε μια κάκιστη ημέρα, αλλά οι μεγάλες ομάδες φαίνονται και στην αντίδραση τους στα δύσκολα κι αυτή ακριβώς την αντίδραση αναμένω κι εγώ. Πατήστε τους στο λαιμό, τελειώστε τους στην τουμπίτσα τους, κλείστε τους το σπιτάκι για να ξαναμιλήσουν το 2015.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Η διαφορά μας με τα βαζελάκια είναι ότι μετά την καθαρή τους νίκη εμείς δεν αρχίσαμε τα τσάμικα και τους καλαματιανούς. Είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους, παραδεχθήκαμε το δίκαιο της ήττας μας, μπορεί και με αντιδράσεις ακραίες προς την ομάδα, αλλά αυτή  είναι η ψυχοσύνθεση των οπαδών μας. Ακραία, όπως είναι και η αγάπη μας για την ομάδα που μας έχει κάνει περήφανους. Αν είμασταν βάζελοι θα μιλούσαμε για αδικία στο πρώτο ημίχρονο όταν υπέδειξε ο επόπτης ανύπαρκτο οφ σάιντ στον Μίτσελ στον πάγκο όταν αυτός καλύπτονταν καθαρά από τον Δουρέκα. Αυτά αλήθεια δεν ακούμε κάθε φορά που χάνει ο παναθηναϊκούλης από τον αιώνιο βιαστή του?

Σχόλια

Εικόνα vagio

επειδη λοιπον εχουμε ματς γερο, κι επειδη ο μιτσελ εχει λογους να ξεκουρασει την ομαδα με παικτες που ειναι καλοι, αλλα ποτε αυτοι μαζι δεν εχουν υπαρξει στη βασικη 11αδα μας, κι επειδη οι κομπλεχικοι θα τα δωσουν ολα για να δωσουν νοημα στη μιζερη ζωη τους, εγω με ενα χιναριο ειμαι καλα.
Γιατι αν χασουμε, θα λυσσαξουν ολες οι αγαμητες. Θα μας βγαλουν αχρηστους επειδη πηραμε πρωταθλημα απο τον οκτωβρη και γαμησαμε τη μαντσεστερ.

Εικόνα dono

Οκ πέραν του προφανούς ότι ο σύλλογος αγωνίζεται παντού και πάντα για την νίκη, συμφωνώ απόλυτα για το χηνάρι, ειδικά αν έρθει με καλούτσικη εμφάνιση

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το γράφω σήμερα από εδώ για να μη γίνω αύριο μετά Χριστόν προφήτης. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του αυριανού αγώνα, καθώς και οι δηλώσεις του Ισά που προβάλλονται από το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Πρωταθλητή" με μεγάλα γράμματα, για να εμπεδωθεί από όλους προφανώς, δεν συνάδουν με τη λογική της ομάδας του Ολυμπιακού, όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου. 10 μέρες πριν τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ είναι ο αυριανός αγώνας. Σε τι ωφελεί να υπενθυμίζεται τώρα, μία μέρα πριν το ντέρμπι, ότι αυτός είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος της σεζόν φέτος; Μήπως δεν το ξέρουμε; Και να ήταν έτσι η δήλωση πάει στα κομμάτια, αλλά το "ποια Τούμπα, έχουμε Ολντ Τράφορντ" είναι γελοίο. Το λογικό θα ήταν αυτή η πρόταση να είναι ανάποδη κι' ας είναι τετριμμένη. Άμα είναι έτσι να πάμε με το εφηβικό στη Θεσσαλονίκη, αφού το πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένο. Είναι λογική αυτή; Για εμάς το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ένα ντέρμπι τεράστιας σημασίας και περιμένουμε να αντιμετωπιστεί έτσι και από τους ανθρώπους της ομάδας. Αν δε δω αύριο το απαραίτητο νεύρο θα ξενερώσω πάρα πολύ.

Στην τελική, αν είχαμε κερδίσει τον βάζελο την προηγούμενη αγωνιστική όλα θα ήταν καλύτερα και πιο άνετα, αλλά τώρα και μετά από ό,τι προηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα δε δικαιολογείται ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα. Αν και η δήλωση του Ισά υπερβαίνει τα όρια της χαλαρότητας και του εφησυχασμού και υπεισέρχεται στα όρια του ωχαδερφισμού. Ακόμα και να παίζαμε με τη Μάντσεστερ αυτήν την Τετάρτη δεν θα δικαιολογούνταν όλο αυτό. Κλείνοντας, θα το ξαναπώ: κανονίστε να δούμε αδιαφορία και ωχαδερφισμό και θα δείτε και σεις γαμωσταυριδισμό...

Εικόνα dono

Ίσως ήταν ένας τρόπος να αφήσει η ομάδα πίσω της την ήττα από τον ποα, να φύγει η πίεση από την ομάδα. Πάντως ακόμα κι αν έγινε γι αυτόν τον λόγο δεν συμφωνώ με την δήλωση. Δίνεις τροφή για πρωτοσέλιδα στον κάθε πικραμένο για να ζήσει τον... μύθο του αν σήμερα χάσουμε. Όλα είναι συνάρτηση το πως θα εμφανιστεί η ομάδα με τόσες αλλαγές στην 11άδα. Αν εμφανίσει ένα καλό πρόσωπο, τότε και η ήττα στην τουμπίτσα απέναντι στον δέυτερο της βαθ,ολογία και την δεδομένη στιγμή του πρωταθλήματος με αυτή την βαθμολογική διαφορά είναι μέσα στο πρόγραμμα. δώ να θμίσω ότι όποτε έχουμε πάει στην λαλαδούπολη (παίζοντας πλήρης) με ανάλογη βαθ,ολογική διαφορά έχουμε υποφέρει στο γήπεδο.

Εικόνα apostolos gaganis

Το κειμενο σου dono, λιτο και περιεκτικο ως συνηθως. Συγκρατω το υστερογραφο, οπου σε λιγες αραδες περιγραφεις τη βασικη διαφορα μας απο τους αντι-Ολυμπιακους γενικα και κυριως τους βαζελους. Ενα απ΄τα παιδια που σχολιαζουν σε τουτο τον ιστοτοπο, ο yiage συγκεκριμενα, αναφερομενος προχθες στον Σαββα σε καποιο σχολιο του τελευταιου, εγραψε μια κουβεντα γιαυτον που μου΄κανε εντυπωση. Του΄πε οτι εκφραζει αυτο που ο ιδιoς ( ο yiage ) εχει στο μυαλο του, ως ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΡΕΤΗ. Θεωρω αυτες τις δυο λεξεις πολυ σημαντικες. Ειναι ακριβως ο,τι περιεγραψες και΄συ στο υστερογραφο σου και, ασφαλως, χαρακτηριζουν τοσο τον Σαββα και ολους τους γαυρους εδω μεσα οσο φυσικα και παρα πολλους εκτος RATM, στη μεγαλη λαοθαλασσα των οπαδων του θρυλου...

Ας πουμε λοιπον δυο λογακια γι΄αυτη την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΡΕΤΗ. Τί ειναι ΑΡΕΤΗ, πρωτα - πρωτα. Να δουμε λιγο τον Γιωργο τον Μπαμπινιωτη; ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ, μας λεει. Και πραγματι. Η προσωπικοτητα του τυπικου γαυρου ΕΧΕΙ αυτη την ΗΘΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ λεω΄γω, την ΜΠΕΣΑ, ΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ να παραδεχεται ΚΑΙ το ευχαριστο ΚΑΙ το δυσαρεστο για την ομαδα του... Ο γαυρος δεν ψαχνει για φαιδρες δικαιολογιες και φαντασματα. Δεν κατασκευαζει παρανοικα δημιουργηματα και ιστοριες για αγριους, προκειμενου να ερμηνευσει μια κακη στιγμη της ομαδας του. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΙΚΡΟ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! Και επειδη ειναι γαυρος, δηλαδη ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΣ, ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ( βλεπε παλι Λεξικα Γ. Μπαμπινιωτη, Δ. Δημητρακου, Τεγοπουλου - Φυτρακη κ.λ.π. ), ΓΑΥΡΙΑ, ΓΑΥΡΙΑΖΕΙ, ΓΑΥΡΟΜΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ, ΒΑΡΒΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΥΣΤΑΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ: ΣΕ ΘΕΣΗ ΓΟΝΑΤΑΓΚΩΝΙΑΙΑ... Αυτη δεν ειναι τελικα, η φιλοσοφια του RATM;

Κλεινω με μια κουβεντα για τις ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ λεξεις της ΑΡΕΤΗΣ. Παλι απ΄τα Λεξικα η βοηθεια. Νατες: ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΚΑΚΙΑ...Τί χρειαζομαστε παραπανω; Ποιος ειναι η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ολων αυτων, απ΄τις πρωτες στιγμες της ιστοριας του μεχρι σημερα; Το μεσημερι, παιδες, εχω ωραιο φαγητο: ΛΑΓΟ στιφαδο! Κοπιαστε....

Εικόνα yiage

Αποστολε φιλε μου με την αναφορα σου στις ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ λεξεις της ΑΡΕΤΗΣ ανοιγεις και την "κουρτινα" ξεμπροστιαζοντας τους βαζελους και τις διοικησεις που ειχαν απο γεννησιμιου της ομαδας τους.
Αν καποιος παρθενος και ο πιο αδαης να ειναι διαβασει την -αντικειμενικοτατα γραμμενη- Ποδοσφαιρικη Ιστορια του τοπου μας εως και τις ημερες αυτες που ζουμε θα ταυτοποιησει την Ανηθικοτητα,Διαφθορα,Πουστια με τις διοικησεις και τα προσωπα της Παναθηναικης Φαρας.
Αυτη η ταυτοποιηση ειναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ οσο αναποφευκτο ειναι και το Παρελθον.Δεν μπορουμε να το αλλαξουμε το Παρελθον ποσο μαλλον να το διαγραψουμε.Και οι βαζελοι εχουν πολλα ΚΑΚΑ καμωμενα.

Το σωματειο Π.Α.Ο. ειναι η Προσωποποιηση της Ανηθικοτητας,Διαφθορας,Κακιας, Πουστιας,Διαστρεβλωσης, Συκοφαντιας,Δωροδοκιας,Κλεψιας,Παραποιησης Αληθειας,Μεθοδους "ΚΟΡΙΩΝ",Παραρτηματοποιηση Ομαδων,Αρπαγες-Κλεψιες Ποδοσφαιριστων,Μηδενικα Συμβολαια,Συστημα-ΜΜΕ-Σαπιλα,Αλλαξοκωλιες με ολα τα Καθεστωτα/Εξουσιες ανελλιπως(βασιλεις/φαρισαιους/χουντες και τωρινες δικτατοριες)Ασλανιδες, Βαλιτσες,Μαντζαβελακηδες,Λουλουδια,Μπουμπληδες,Τριβελες,Δεδεδες,Τραμπουκους,Ρολογαδες,Μπραβους και λοιπους Μπινεδες. Αυτα συντελουν την προσωποποιηση της Μποχας-Βρωμας απο την ομαδα που λεγεται Παναθηναικος.

Συμφωνω φιλε Dono δεν ειναι οτι εμεις ειμαστε οι καλοι και οι αλλοι οι κακοι de facto. Σημαινοντα ρολο στο να χαρακτηριστει μια ομαδα ειναι οι μεθοδοι και η συχνοτητα των μεθοδων αυτων απο τους ΚΥΡΙΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ της.
Σιγουρα παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως για τα του Ολυμπιακου(βλ. Σαλιαρελη,Κοσκωτα που ηταν ομως φυτευτοι) και επειδη για καθε κανονα υπαρχει και εξαιρεση πιθανολογω οτι εχουν υπαρξει και ελαχιστες εξαιρεσεις με ΣΩΣΤΑ προσωπα στους κολπους της ομαδας-μολωχας.

υγ. Η Ολυμπιακη Αρετη διακρινεται σε πολλα αρθρα εδω στο RATM , που εχουν μεταξυ αλλων και καταγγελτικο χαρακτηρα παντα με επιχειρηματα και τεκμηριωμενα χωρις αδικιες και παραποιησεις.

Εικόνα dono

Πολύ σωστός Απόστολε και yiage φυσικά.
Αυτό είναι ίσως το λεγόμενο γάυρικο dna, αυτό είναι ο ορισμός της γενικότερης έννοιας της λέξης γαυροσύνη. Χαίρομαι που κι οι δύο σας το τονίζετε και το αναφέρετε γιατί αυτές είναι λεπτομέρειες που με την έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου ιστότοπου θεωρούσαμε ότι είναι χρέος μας να κοιτάξουμε να μεταφέρουμε προς τα έξω. Είναι βασικά πράγματα που οφείλουν να νιώθουν και να έχουν όλοι γαύροι επί της γης.
Δεν λέω ότι εμείς είμαστε οι ΄΄καλοί΄΄ απέναντι στους ΄κακούς΄΄ υπόλοιπους, λέω όμως ότι είναι χρέος μας να αναδείξουμε τι πραγματικά εστί γαύρος, πράγματα πολύ πιο σοβαρά από αυτά της καθημερινότητας, πράγματα που αυτοπροσδιορίζουν τον ψυχισμό μας.

Εικόνα red apple

έτσσσσιιιιιι!