ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΑΣ 3 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 0


Tags: -

Εχθές η ομάδα μας έχασε μια ιστορική ευκαιρία για να γράψει ιστορία, να ανεβάσει την ποδοσφαιρική αναγνωρισιμότητά μας ανά την υφήλιο. Η ήττα από την Manchester United με 3-0 αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, μα πιο πολύ προσωπικά μου αφήνει μια γεύση τσαντίλας περισσότερο για τον τρόπο που ήρθε.
Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τους Χολέβα, Μανωλά, Μαρκάνο και Σαλίνο στην άμυνα. Ανασταλτικό μέσος αγωνίστηκε ο Εντιγκά με τον Μανιάτη δίπλα του και μπροστά τους τον Τσόρι. Στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Φουστέρ και Πέρεζ και μόνος του στην επίθεση ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Κάμπελ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά με την ομάδα να πιέζει εξαιρετικά και να προσπαθεί να βγει στην κόντρα από τα πλάγια, μιας και ο Μόγιες παρέταξε μια ομάδα που σίγουρα δεν την λες και αμυντικογενή, άρα υπήρχε σωστό διάβασμα από τον προπονητή μας και προσπάθεια να επωφεληθούμε απ’ αυτό. Το πρώτο 15λεπτό ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό, αφού και το παιχνίδι ελέγχαμε αλλά και δεν είχαμε κινδυνεύσει καθόλου. Σε αυτό το διάστημα χάσαμε και μια εκπληκτική ευκαιρία με τον Πέρεζ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν από την μικρή περιοχή, μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Κάμπελ από δεξιά. Κάπου εκεί η γηπεδούχος λογικά άρχισε να ανεβάζει ρυθμό στο παιχνίδι της και είχε δοκάρι στο 18΄ σε μια φάση που ο Ρομπέρτο κάνει εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Ρούνει, αλλά στο 23΄ είχαμε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι του Φαν Πέρσι μετά από εντελώς άγαρμπη και ανόητη διεκδίκηση του ίδιου από τον Χολέβα. Το πέναλτι κατά την γνώμη μου είναι πολύ αυστηρό, αλλά σίγουρα μπορεί να δοθεί από τον οποιονδήποτε διαιτητή, πολύ περισσότερο από το πουσταριό που μας σφύριξε εχθές, αλλά γι αυτόν θα μιλήσουμε παρακάτω. Στο 34΄ πάλι ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε καλή επέμβαση σε περίεργη κεφαλιά του Εβρά και φτάσαμε στο 40΄ που ο Ολυμπιακός χάνει την ευκαιρία του παιχνιδιού. Μετά από εκπληκτική ανάπτυξη και κλέψιμο της μπάλας κάτω από το κέντρο, ο Σαλίνο έδωσε στον Πέρεζ αυτός διεμβόλισε  εξαιρετικά από την δεξιά πλευρά έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Φουστέρ έκανε την κεφαλιά που απόκρουσε ο Ντε Χέα, στην συνέχεια μόνος του από πλάγια αριστερά ο Τσόρι έκανε το σουτ που ξαναέβγαλε ο Ντε Χέα με το πόδι πάνω στην γραμμή του τέρματός του σε μια εξαιρετική μεν, αλλά εξόχως τυχερή διπλή απόκρουση του τερματοφύλακα των Άγγλων. Κάπου εκεί εκνευριστήκαμε και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, κάτι που πληρώσαμε στα τελειώματα του παιχνιδιού με το μη καθαρό μυαλό και την παιδιάστικη αντίδρασή μας στην φάση του 2-0 πάλι με τον Φαν Πέρσι. Μια βαθιά μπαλιά από τον Γκιγκς βρήκε τον Ρούνει απέναντι στον Μαρκάνο, ο Ισπανός έκοψε την μπάλα στην επιχειρούμενη ντρίμπλα του ‘Άγγλου αλλά ως δια μαγείας η μπάλα στρώνεται πάλι ιδανικά μπροστά στον Άγγλο και αυτός κάνει την παράλληλη σέντρα στην καρδιά της περιοχής μας που βρήκε τον Φαν Πέρσι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Σε αυτή την φάση τον Ολλανδό τον μάρκαρε ο Σαλίνο μιας κι ο Μανωλάς δεν υπήρχε στο πλάνο και η άμυνα είχε ανακατευτεί για να καλύψει την απουσία του. Μια φάση που αν υπήρχε καθαρό μυαλό θα μπορούσε να τελειώσει από την γιόμα του Γκιγκς.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Άγγλους αφού στην πρώτη προσπάθειά τους για γκολ ευτύχησαν να το πετύχουν, όταν ο διαιτητής του αγώνα έδωσε ένα αστείο φάουλ στον Μανωλά (είχε αφήσει τουλάχιστον άλλα 3-4 τέτοια μαρκαρίσματα σε παίκτες του Ολυμπιακού) και πάλι ο Φαν Πέρσι με απαράδεκτη εκτέλεση φάουλ, αλλά ακόμα πιο αστεία αντίδραση από τον Ρομπέρτο, έγραψε το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός από αυτό το σημείο και μετά άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κλείνει την United στο δικό της μισό του γηπέδου. Στο 57΄ ο Βαλντέζ πήρε την θέση του Πέρεζ, που λίγο πριν την αλλαγή του έχει χάσει ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά ΜΟΝΟΣ του από την μικρή περιοχή σε μια φάση που υπάρχει μεν οφ σάιντ αλλά δεν το υποδεικνύει ο επόπτης. Ο Τσόρι στο 63΄και ο Φουστέρ στο 66΄ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσουμε στο ποθητό γκολ, ενώ την ευκαρία του ημιχρόνου την έχασε ο Τσόρι στο τέλος του παιχνιδιού όταν πάλι από τα δεξιά έκανε το σουτ από τα 5 μέτρα απόκρουσε ο Ντε Χέα και στην επαναφορά η μπάλα έφτασε πάλι στον Τσόρι που πάσαρε στον Κάμπελ κι αυτός έκανε σουτ πολύ ψηλά από την εστία. Για την ιστορία ο Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μασάντο στο 74΄να παίρνει την θέση του Σαλίνο και τον Μανιάτη να γυρίζει σε δεξί μπακ και τέλος στο 82΄ ο νεαρός Βέργος πήρε την θέση του Φουστέρ.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Ρομπέρτο
Η αντίδρασή του στο 3ο γκολ ήταν παιδικής χαράς και σίγουρα καθόλου αντιπροσωπευτική της κλάσης του. Δεν ήταν άσχημο βράδυ για τον παίκτη κι όποτε χρειάστηκε λειτούργησε άψογα και έσωσε την εστία του. Σε όλη την φετινή πορεία μας στην Ευρώπη, ήταν απλά εκπληκτικός.
 
Χολέβας
Τοποθετήσεις μικρού παιδιού σε σχολικό πρωτάθλημα, η παιδική ασθένεια του ΄΄δεν μπορώ να διαχειριστώ την ενέργεια και τα νεύρα μου στην διάρκεια του παιχνιδιού΄΄ φάνηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο εχθές στην φάση του πέναλτι. Προσωπικά το θεωρώ κομβικό το 1ο γκολ γιατί αφενός η αντίπαλος είχε αρχίσει να ξεθυμαίνει την πίεσή της και αφετέρου ήταν πολύ ΄΄κρύο΄΄ σαν γκολ και επηρέασε την ομάδα. Ήταν σαφώς αυστηρή η απόφαση, αλλά τώρα κρίνουμε την αντίδραση του παίκτη κι όχι την κατάληξή της φάσης. Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως βελτιώθηκε, αλλά προσωπικα΄τον θεωρώ σαν τον χειρότερο παίκτη μας εχθές.
 
Μαρκάνο
Αν εξαιρέσεις την φάση του 2ου γκολ που σαφώς και έχει ευθύνη μιας και η μπάλα κοντράρει άψυχα πάνω του και ξαναστρώνεται στον Ρούνει και στην εξέλιξη της φάσης γίνεται το 2-0, σε γενικές γραμμές η χθεσινή του εμφάνιση ήταν καλή. Αντιμετώπισε με επιτυχία τον Φαν Πέρσι και δεν πρέπει κανείς να λαμβάνει υπ’ όψιν του τα 3 γκολ του Ολλανδού μιας και εκτός της φάσης του 2ου γκολ δεν υπήρχε φάση που ο Ολλανδός να κερδίσει τον αμυντικό μας, τα υπόλοιπα γκολ δε του Ολλανδού ήρθαν από ένα πέναλτι και μια απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, φάσεις που δεν εμπλέκεται ο Ιβάν.
 
Μανωλάς
Δυστυχώς η εμφάνισή του ήταν μετριότατη. Στο δεύτερο γκολ δεν υπάρχει στο πλάνο, του χρεώνεται φάουλ στην φάση του 3ου γκολ, γενικότερα ήταν μαχητικός έβγαλε ψυχή, αλλά στον παίκτη έλειπε το καθαρό μυαλό και σκέψη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Θυμηθείτε την εμφάνιση του Κωστάκη στον πρώτο αγώνα που ήταν συγκλονιστικός και θα καταλάβετε τι εννοώ και ποιές διαφορές βρίσκω στην χθεσινή του εμφάνιση
 
Σαλίνο
Ο Καλύτερος της αμυντικής γραμμής. Άψογος αμυντικά αν και είχε απέναντί του τον Γουέλμπεργκ που είναι δυνατός και τεχνικά άρτιος. Εκμεταλεύτηκε πλήρως την αδύναμη πλευρά της United με τον Εβρά στην άμυνα, δημιούργησε καλά και πολλά ντουμπλαρίσμτα με τον έτερο στην πλευρά Πέρεζ και με τον Κάμπελ και γενικότερα ήταν πολύ καλός.
 
Εντιγκά
Εχθές ήταν πάρα πολύ καλός, μαχητικός κέρδισε πολύ περισσότερες μπαλιές απ’ ότι έχασε, έδειξε το γνωστό μειονέκτημα της αδυναμίας της πρώτης καλής μπαλιάς σε συμπαίκτη μπροστά του. Η χθεσινή του εμφάνιση μπορεί και να του αγοράσει το συμβόλαιό του από την Μονακό.
 
Μανιάτης
Πολύ καλός τακτικά και αμυντικά, λίγο ακίνδυνος επιθετικά. Με πολύ πάθος στο παιχνίδι του, έπαιξε σαν πραγματικός αρχηγός. Έτρεξε ουσιαστικά χιλιόμετρα εχθές και ήταν μαζί με τον Εντιγκά οι κυρίαρχοι της χθεσινής μεσαίας γραμμής μας.
 
Τσόρι
Προσωπικά τον θεωρώ ως τον καλύτερο μας παίκτη εχθές, αλλά του έλειψε το γκολ σε μια βραδιά που είχε τουλάχιστον 3 καθαρές ευκαιρίες χαμένες. Αν είχε σκοράρει τότε θα μίλαγα για ίσως την κορυφαία Ευρωπαϊκή εμφάνιση ξένου παίκτη μας τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Κράτησε μπάλα, την μοίρασε σωστά (θυμάμαι ένα λάθος στα τελειώματα του παιχνιδιού), απείλησε την αντίπαλη εστία, έκλεψε αρκετές μπάλες με παγίδες στον χώρο του κέντρου, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει ένας παίκτης.
 
Πέρεζ
Ήταν πολύ καλός, ήταν μέσα κι αυτός σε τουλάχιστον 3 καθαρές φάσεις για γκολ που όμως δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Διεμβόλισε την άμυνα της United σε συνεργασία με τον Σαλίνο και εχθές έκαναν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην δεξιά πλευρά. Διακρίνω κάποιο ψιλοθεματάκι με τα τελειώματά του, αλλά η προσφορά του εχθές έτσι κι αλλιώς ήταν μεγάλη. Αλλαγή έγινε προφανώς για λόγους τακτικής.
 
Φουστέρ
Το παιχνίδι όπως το είχαμε προβλέψει πριν την έναρξή του ταίριαζε γάντι στον Δαυίβ. Απαιτούσε δύναμη, πάθος αμυντική προσπάθεια και κάλυψη και τέλος έναν μπουκαδόρο κρυφό κυνηγό να λειτουργεί σαν επιπλέον επιθετικός στις αντεπιθέσεις της ομάδας μας. Ο χαλύβδινος τα έκανε όλα αυτά με επιτυχία, έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ευκαιρίες που συνήθως γίνονται γκολ, αλλά είπαμε εχθές γενικότερα γύρισε η γη ανάποδα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε και σωστά αντικαταστάθηκε
 
Κάμπελ
Όσο αγωνίστηκε σαν φουνταριστός βοήθησε πολύ στην γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας επιθετικά και συνεργάστηκε άψογα με τους συμπαίκτες του. Μετά το 3-0 και έπρεπε να παίξει ένα πιο βαρύ κορμί μπροστά, να παίξει δηλαδή ένα πιο βαρύ σχήμα στην επίθεση και γι αυτό τραβήχτηκε στα πλάγια. Δεν ήταν κακός, ήταν όμως κουρασμένος στο τέλος του παιχνιδιού κι αυτό φαινόταν στις επιλογές του.
 
Βαλντέζ
Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική εμφάνισή του με την φανέλα της ομάδας. Προσπάθησε αρκετά, πάλεψε και κέρδισε κεφαλιές, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ φάτσα με το τέρμα και την μπάλα στα πόδια για να απειλήσει ουσιαστικά τον Ντε Χέα. Πάντως βοήθησε αρκετά από την στιγμή που μπήκε
 
Μασάντο
Εχθές για το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός, Κυκλοφόρησε την μπάλα, την κουβάλησε μπροστά του, την μοίρασε ωραία, βρέθηκε με φάτσα έξω από την αντίπαλη περιοχή, έδωσε φρεσκάδα στον χώρο του κέντρου, αυτό που του έλειψε ήταν ένα καλό σουτ για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
 
Βέργος
Πρακτικά δεν μπορεί να κριθεί, στον χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε δεν πολυακούμπησε την μπάλα και σίγουρα ήταν καλό για τον ίδιο και για τον σύλλογο το 10λεπτο συμμετοχής σε τέτοιο παιχνίδι φωτιά. Ο Μίτσελ πιστεύει σε αυτόν και σίγουρα με πολύ σκληρή δουλειά μπορεί να εκπλαγούμε ευχάριστα με τον νεαρό του χρόνου.
 
Προπονητής
Προσωπικά δεν μπορώ να βρω κάτι να προσάψω στον προπονητή στο χθεσινό παιχνίδι. Η ομάδα ήταν άψογα στημένη, με την σωστή ψυχολογία, είχε πάθος και δύναμη στο παιχνίδι της. Ότι ήταν να κάνει ο προπονητής για το χθεσινό παιχνίδι το έκανε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Για να φτάσει όμως να μην προκριθεί τελικά η ομάδα έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα.
Καταρχήν αν κάποιος μετά το παιχνίδι έβλεπε τα στατιστικά του παιχνιδιού, θα παρατηρούσε ότι:
Κατοχή μπάλας 49/51
Τελικές φάσεις 12/14
Κόρνερς 8/7
Οφ σάιντ 4/3
Φάουλ 14/17
Πάσες 464/485
Ολοκληρωμένες πάσες 309/327
Αν κάποιος δεν έχει δει το παιχνίδι και έβλεπε μόνο τα παραπάνω στατιστικά τι τελικό σκορ θα υπέθετε? Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός εχθές άξιζε να μην προκριθεί? Με 14 τελικές, μοιρασμένη κατοχή μπάλας και ολοκληρωτικό έλεγχο του παιχνιδιού για το μεγαλύτερο μέρος του, καλύτερη κυκλοφορία μπάλας (περισσότερες εύστοχες πάσες), το μόνο που έλειψε ήταν ΕΝΑ γκολ. Δεν λέμε να νικούσε βρε αδελφέ, ένα γκολ του αρκούσε για να πάμε στην φάση των 8 της διοργάνωσης.
Στην συνέχεια μεγάλο ρόλο έπαιξε η διαιτησία. Ήταν αναμενόμενα εχθρική προς εμάς αφού είναι λογικό ότι θα δώσει σφυρίγματα στην United, αλλά αυτό που δεν περίμενα να δω ήταν να μας παίζει διαιτητής στην φάση των 16 του CL 80/20 μέχρι το 3-0. Μετά και για ξεκάρφωμα τα μάζεψε λίγο τα πράγματα. Ο Βαλένσια έκανε τουλάχιστον 4 μαρκαρίσματα για κίτρινη κάρτα, βγήκε χωρίς να σημειωθεί ούτε μια φορά και στον αντίποδα κάθε ανάλογο φάουλ παίκτη μας η κάρτα έβγαινε από το τσεπάκι με χαρακτηριστική ευκολία στην αρχή του παιχνιδιού. Εδώ υπάρχει φάση που ο αντίπαλος πάει να κόψει το ποδόσφαιρο στον Τσόρι και δεν σφυρίζεται ούτε φάουλ από την πουτάνα μικρή Ολλανδέζα. Αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, με ίδιες περιπτώσεις να δίνονται στους Άγγλους αλλά να μην συγκινείται με τους δικούς μας. Η φάση του φάουλ στον Μανωλά στην φάση του 3-0 ελέγχεται, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει τίποτα, εχθές δε ο ίδιος διαιτητής έχει αφήσει τουλάχιστον 4-5 ίδιες φάσεις εναντίων μας που δεν έχει σφυρίξει τίποτα.
Η ατυχία επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του χθεσινού παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε εξαιρετικές φάσεις και προϋποθέσεις για γκολ, αλλά λίγο η ατυχία, λίγο η εκπληκτική ημέρα του Ντε Χέα μας στέρησε κάθε πιθανότητα από το όνειρο. Έγιναν 3 μεγάλα ατομικά λάθη στο κέντρο της άμυνας και φάγαμε 3 γκολ, ποσοστό εξωφρενικό που δεν υπάρχει απλά.
Η ομάδα εχθές στάθηκε άτυχη, έπαιξε με κόντρα διαιτησία, πλήρωσε σχεδόν απόλυτα κάθε ατομικό λάθος που έγινε στον χώρο της άμυνας και παρότι κυριάρχησε πλήρως της αντιπάλου της στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο παραπάνω συνδυασμός την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού. Από την μία λες ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κάπως έτσι παίζεται το άθλημα σε αυτό το επίπεδο και κάθε αδυναμία σου πληρώνεται. Εγώ αυτό το δέχομαι και συνεχίζω. Από την άλλη είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για την ομάδα μας, που μας χάρισε εκπληκτικές στιγμές φέτος. Είμαι πολύ περήφανους για όλους που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι για την μούρλια, την τρέλα, το πάθος που έβγαλαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Νιώθω περήφανος γιατί υποχρέωσαν την Manchester να κάνει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της στα τελευταία 30 χρόνια για να προκριθεί, τελευταία ανάλογη ανατροπή ήταν με την Μπαρτσελόνα του Μαραντόνα. Νιώθω περήφανος γιατί η ομάδα εχθές αποκλείστηκε παίζοντας ποδόσφαιρο και όχι κλεφτοπόλεμο, ταμπούρι και γενικότερα έδειξε χαρακτήρα και ταυτότητα μέσα σε ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα του κόσμου. Νιώθω περήφανος βλέποντας την πρωταθλήτρια Αγγλίας να κάνει καθυστερήσεις στο τέλος του παιχνιδιού για να κερδίσει χρόνο που δεν κάνει ούτε ο αρούλης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νιώθω περήφανος να βλέπω τα πρόσωπα ΟΛΩΝ των Άγγλων οπαδών στο γήπεδο με τέτοια αγωνία που να παρακαλούν το σφύριγμα της λήξης του αγώνα και το τέλος του μαρτυρίου τους.
Ξέρω πολλούς αλλόθρησκους που θα αρχίζουν τα γνωστά βαζέλικα, αλλά η ουσία παραμένει. Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο την πρόκρισή του στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Όποιος δεν το βλέπει ας χορτάσει μπαλίτσα και θέαμα σαν το χθεσινό ημιτελικό στο Ηράκλειο και να κάνει καφενειακές συζητήσεις του στυλ, έλα μωρέ τώρα ποιά Manchester και τέτοια άμπαλα και ανόητα πράγματα! Εγώ πλέον σε αυτές τις συζητήσεις δεν μετέχω γιατί ο καθένας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να είναι μαλάκας και άμπαλος.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1.  Δεν έχουμε αμελήσει ούτε ξεχάσει κανένα μπουγατσάκι και αλλόθρησκο συνοθύλευμα. Αφού πέρασε το παιχνίδι με τους Άγγλους, θα σας ξαναπιάσουμε που μας βγάλατε και γλωσίτσα...
 

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

1ος γύρος. Ένα 10ήμερο φωτιά. Αντιμετωπίζουμε ποα, μπενφίκα και δέκο βορρά. 3 νίκες ισοδυναμούσαν με πρωτάθλημα, πρόκριση στους 16, άρα και ουσιαστική επίτευξη των στόχων απο πολύ νωρίς. Τις πετύχαμε. Πιο δίκαια δεν γίνεται.

2ος γύρος. Σε μικρό διάστημα πάλι αντιμετωπίζουμε τους ίδιους, σχεδόν. Αντί για μπενφίκα έχουμε μαντσεστερ αλλά παρόμοιας δυσκολίας - λέω γω - το συγκεκριμένο άλλωστε δε κυνηγάμε και νίκη, με στόχο πλέον την υπέρβαση. Τα ντόπια άνευ βαθμολογικής ουσιάς αλλά πάντα μεγάλης σημασίας. 3 ήττες. Άδικα ή δίκαια δε με νοιάζει.

1+1=2. Τι διέφερε στο 2ο γύρο? Ακούω.
Εγώ λέω ο Μήτρογλου. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΕΞΕΧΕΙ ΠΟΛΥ για να μην το κοιτάω.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ.

Κατά τα άλλα σωστά τα λέτε.
Με αυτή την πολιτική όμως καλύτερα να κυνηγάμε 3η θέση στους ομίλους και γιουρόπα. Μπορούμε μέσω εκείνης της διοργάνωσης να πάρουμε αυτά που θέλουμε και να προχωρήσουμε παραπέρα.

ΥΓ. Όσο για τους ανύπαρκτους, κακώς ασχολούμαστε τόσο, αν δεν δίναμε ΕΜΕΙΣ δικαιώματα κρυμμένοι θα 'ταν ακόμα.

Εικόνα clark gheibol

ο Μήτρογλου έπαιζε στο πρώτο ματς με τη Μάτζεστε;
αν τον είχαμε κρατήσει θα ήταν σε θέση να παίξει τα παιχνίδια ή θα ήταν τραυματίας;
η πρόταση που είχες για να τον δώσεις ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική;

Εικόνα Son of Hoof

ο Μήτρογλου έπαιζε στο πρώτο ματς με τη Μάτζεστε;

Όχι, άρα που να έπαιζε κιόλας. 4 θάχαμε βάλει. Κι αν όχι, δε γίνεται να είσαι σε θέση να σκοράρεις πάντα κατά της γιουναιτεντ χωρις σεντερφορ προκοπής. Στη τελική φίλε μου ας είχα βουλώσει τα στόματα των άλλων 2 (οπου σε εκείνα του 1ου γύρου έπαιζε) και βλέπαμε μετά. Ή να στο πω διαφορετικά, χωρίς Μήτρογλου δε θα φτάναμε να παίζουμε στους 16 ούτε θα τό'χαμε σηκώσει απο τότε.

αν τον είχαμε κρατήσει θα ήταν σε θέση να παίξει τα παιχνίδια ή θα ήταν τραυματίας;

Σχετικά αδιάφορο επι της ουσίας αν και πιστεύω οτι ναι, σε κάποιο/α θα έπαιζε. Το οτι έφυγε όμως κι αυτός κι ο Βάις στη χειμερινή περίοδο μας αποδυνάμωσε σοβαρότατα στον επιθετικό τομέα. Και τα ματς που θα φαινόταν αυτο τα χάσαμε όλα. Ας παίρναμε αξιότερους αντικαταστάτες. Λύσεις πάντα υπάρχουν.

η πρόταση που είχες για να τον δώσεις ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική;

Ναι, αλλά το οτι ο παίχτης δόθηκε μετά από ΜΟΝΟ ΜΙΣΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ καταδεικνύει την πολιτική στην οποία αναφέρομαι. Έχεις έτοιμη ομάδα και πουλάς έναν απο τους κομβικούς παίχτες. Όπως τότε με Γεωργάτο, τις προάλλες με Μιραλάς κλπ.

Και ξαναλέω. Ας πηγαίνουμε για γιουρόπα αν είναι έτσι. Για να πας παραπέρα τσου λου δεν πουλάς το καλύτερο παίχτη σου και έναν από τους πιο επικίνδυνους. Τους κρατάς και παίρνεις κι άλλους. Κανα αμ χάφ πχ της προκοπής δε μπορώ άλλο μανιάτη/σάμαρη/μασάδο, ας είν καλά το παλικάρι ο Εντινγκα που μας έστρωσε λιγάκι εκεί και κάτσαν πάγκο οι άλλοι 2. Όποιος δε τα βλέπει τι να πω. Αν θέλουμε να γίνουμε πόρτο να κρατάμε τους κομβικούς παίχτες περισσότερο. Αν αξίζουν πραγματικά μόνο παραπάνω κέρδη θα μας αποφέρουν.

Δε μου φτάνει να είμαι κανα-δυό έτη φωτός μπροστά από τους εγχώριους αλλόθρησκους καργιόληδες. Θέλω να είμαι χιλιάδες. Ξαναλέω, ας αποκλειόμουν τσου λου αλλά να νίκαγα τα άλλα τα μουνιά. Έχουν βγάλει γλωσσα τα σιχαμένα ανθρωποειδή ππου δεν έπρεπε να πάρουν καν άδεια να παίζουν. Έλεος. Μη τυχόν και δεν ξεκωλιάσουμε τα βουλγάρια στο κύπελλο μέσα - εξω, μη τυχόν και δε περάσει η άλλη η κομπλεξικη πουτάνα τον οφη και δε τη γαμήσουμε και κείνη όπως πρέπει.

ΥΓ. Εύχομαι να γκρεμιστεί η λεωφόρος, να μη φτιαχτεί ποτέ χανουμογήπεδο και να πάει απο κει πουρθε ο ψευτοεπενδυτης των μπουγάτσων.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Προέκυψε ένα σημαντικό, κατ' εμέ, θέμα που έχει να κάνει με τον Μανιάτη. Αρχικά ο Λεμονίδης μέσω αθλητικού site και δευτερευόντως το σημερινό ΦΩΣ "καταγγέλουν" τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου. "Πέσιμο" σε Μαρκάνο και Ρομπέρτο μετά τα γκολ που δεχθήκαμε έκανε, λέει, ο Μανιάτης. Προκύπτουν κάποια ερωτήματα από αυτό. Πρώτον, ότι απέκτησε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο δεν συνεπάγεται αλαζονική συμπεριφορά προς τους συμπαίκτες του. Δεν είναι τρόπος αυτός για αρχηγό του Ολυμπιακού σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα μάλιστα. Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί τα νεύρα του τότε δεν κάνει για αρχηγός. Δεν είναι αυτή η δουλειά του αρχηγού. Και δεύτερον, με ποια λογική ο χειρότερος του γηπέδου, Μανιάτης, να κάνει επιθέσεις σε συμπαίκτες του που έπαιξαν απείρως καλύτερα από αυτόν; Είναι κοροϊδία δηλαδή. Και στην τελική εντάξει, φιλότιμος είναι, τρέχει στο γήπεδο, αλλά στον Ολυμπιακό ποτέ δεν έκανε τη διαφορά. Αντιθέτως, έχει πέσει στα μάτια μου μετά την ηλιθιωδώς αντίδρασή του πέρυσι στον τελικό κυπέλλου, που πήγε να την επαναλάβει φέτος σε αγώνα στο Καραϊσκάκη (δεχτήκαμε γκολ, αλλά δε θυμάμαι σε ποιον αγώνα).

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ καλά έκανε για'μένα και την έπεσε ειδικά στο Ρομπέρτο, για το ΓΕΛΟΙΟ γκολ που έφαγε και με το οποίο μείναμε έξω. Επίσης πέρυσι εγώ τον καραγούσταρα το Μανιάτη με όσα έκανε στον τελικό Κυπέλλου. Μόνο που τον έβριζαν όλοι οι ντροπιασμένοι γαύροι για το χέρι που έκανε, εμένα μου φτάνει (εννοείται δεν βάζω εσένα στους ντροπιασμένους). Αρχηγός που δεν κάνει βεντετιλίκια δεν υπάρχει. Πορτοκαλάδα από μήλα δεν γίνεται. Πάθος, νεύρα, κατάθεση ψυχής στο χορτάρι αλλά έλεγχος αντιδράσεων και καθαρό μυαλό στα λάθη συμπαικτών δεν πάνε μαζί. Με την ίδια λογική, ο Ιωαννίδης που πλάκωνε στις παναγίες τους παίκτες σε κάθε μπασκετικό τάιμ άουτ ήταν αποτυχημένος τεχνικός. Το λάθος του Μανιάτη ήταν που με την Καλλονή τον Αύγουστο στο ΟΑΚΑ, μετά το γκολ που έβαλε, μας έδειχνε τη φανέλα. Αυτό δεν πρέπει να το ξανακάνει ποτέ, γιατί δεν τον βλέπω καλά μετά...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κοίταξε, δεν μπορώ να σου πω ότι διαφωνώ κάθετα σε όσα λες. Ίσα ίσα, τα ασπάζομαι σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, έχω κάποιες επισημάνσεις-ελαφρυντικά. Για τον Ρομπέρτο θα πω ότι σίγουρα φέρει ευθύνη για το γκολ, ωστόσο έχει πολλά ελαφρυντικά. Πρώτα απ' όλα, στη φάση αυτή καθ' αυτή δεν έχει καθόλου καλή οπτική επαφή με την μπάλα στο σημείο που τη στέλνει ο Πέρσης. Όλοι οι τερματοφύλακες περιμένουν από τέτοιο σημείο να πάει η μπάλα στην άλλη γωνία, κοινώς πάνω από το τείχος. Ο Ρομπέρτος την "πάτησε" και σε συνδυασμό με την κακή οπτική επαφή το έφαγε. Φέρει ευθύνη αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο ελαφρυντικό είναι η απόδοσή του μέχρι εκείνο το σημείο. Ποιος μπορεί να του καταλογίσει κάτι, όταν ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να φτάσουμε στους 16; Δε θέλω να μειώσω την προσφορά των υπόλοιπων παιχτών πραγματικά, όλοι αξίζουν τα συγχαρήτηριά μας. Όλοι ανεξαιρέτως. Ωστόσο, ο Ρομπέρτος ήταν ο πρωταγωνιστής μας αυτής της πορείας. Και για να το πω πιο απλά, "δικαιούταν και ενός λάθους". Μην παρεξηγηθεί ο όρος. Και εδώ μπαίνει το άλλο ζήτημα. Είναι άλλο να κράξεις έναν παίχτη σαν αρχηγός επειδή διακρίνεις κάποια χαλαρότητα π.χ. ή επειδή κρίνεις ότι πρέπει να τον τσιτώσεις καθώς δεν είναι συγκεντρωμένος και άλλο επειδή έκανε ένα λάθος που "δικαιούταν" μετά από 8 παιχνίδια στο champions league. Άλλωστε, η συνεισφορά του Ρομπέρτο στην πορεία είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από του Μανιάτη. Του φιλότιμου, κατά τ' άλλα, Μανιάτη που προσπαθεί και δίνει πάντα ό,τι μπορεί. Αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί, όπως και ο τσαμπουκάς του με ευχαριστεί. Έτερον εκάτερον όμως.

Όσον αφορά τον τελικό κυπέλλου κι' εγώ εκείνη την ημέρα ήμουν υπερήφανος και δε θα ξεχάσω τα τσαμπουκαλίκια που έκανε στους πούστηδες του Αστέρα. Μόνο αυτός και ο Μοδέστο με τον Φουστέρ τρέξανε να υπερασπιστούνε τους συμπαίκτες του. Του τα αναγνωρίζω αυτά και δε θα τα ξεχάσω ποτέ. Ακόμα και το πέναλτι που έκανε καταλαβαίνω πολύ καλά ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όπως και ο μη καταλογισμός του από πλευράς διαιτητή φυσικά. Η κίνηση, όμως, επαναλήφθηκε και φέτος και ήταν κάτι που δε μου άρεσε. Αυτό με ξενέρωσε κάπως. Και τέλος, έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες στο τέλος. Κανείς μα κανείς δεν είναι άξιος να κρίνει τον κόσμο του Θρύλου, παρά ο ίδιος ο κόσμος του Θρύλου. Το ότι άκουσε διάφορα ο Μανιάτης και ο κάθε Μανιάτης δεν του δίνει το δικαίωμα να δείχνει επιδεικτικά τη φανέλα.

Εικόνα vagio

Και θα γραψω κι αλλο ενα ποστ σχετικα με κατοι δευτερευον που μου ανεβασε την πιεση στην κερκιδα.
Ηταν λοιπον παροντες κατι τυποι χωρις κασκολ και με μονιμο μειδιαμα στα χειλη λες και ειχαν γαμησει, ειδικα μετα το 3-0.
Οταν ρωτησα εναν, μου ειπε ειμαι παοκ λεει αλλα υποστηριζω λεει ελληνικες ομαδες στην ευρωπη. ΟΚ..
Και το δευτερο που με τρελλανε?
Ειναι ενας τυπος που μπαινοβγαινει στα καθισματα ψιλοσπρωχνοντας, υφακι βλοσυρο. Μια, δυο, τρεις, του λεω ρε φιλε παλουκωσου να δεις ματς, μας εχεις πρηξει τ αρχιδια μεσα εξω!
Γυρναει και μου λεει κατι στα σερβικα..
Λοιπον, αδυνατω να πιστεψω πως αυτα τα κοπροσκυλα πληρωσαν απο την τσεπη τους για να ερθουν απο τη σερβια, η απο την Ελλαδα να δουν Ολυμπιακο στο Μαντσεστερ, ετσι? Σαν κι αυτον ηταν κι αλλοι μεσα στην κερκιδα.
Στο φιναλε γαμω τη σερβια και τον ερυθρο αστερα και ολα τα πουλημενα τομαρια που ερχονται απο εκει. Τι δουλεια εχουν αυτοι εκει ρε παιδια??
Οσο σκεφτομαι οτι μπορει να τσονταρα κι εγω να ερθουν απο το 15ευρο καπελο που μου εβαλαν στο εισιτηριο, με πιανει θολουρα. Ειδικα τη στιγμη που φιλοι μου γαυροι δεν ηρθαν γιατι δεν βρηκαν εισιτηριο.

Εικόνα savvas gridlock

Έλα εντάξει, μην το γαμάς τώρα με Σερβία και Ερυθρό Αστέρα. Καταλαβαίνω γιατί στράβωσες, ΟΚ, αλλά όχι και πουλημένα τομάρια όσοι Σέρβοι έρχονται και βλέπουν Θρύλο. Τα παλληκάρια μέχρι και λεφτά για τον Εραιστέχνη μας μαζεύανε. Καμία σχέση δεν έχει το 15ευρο καπέλο που λες με Σέρβους, παοκτζήδες και λοιπούς που είδες στο Ολντ Τράφφορντ.

Εικόνα vagio

θα διαφωνησω σε καποια σημεια.
Ενταξει, ο διαιτητης φαινοταν κι απο το..ραδιοφωνο πως τους πηγαινε γαμιωντας. Ομως κι εμεις σε μια νυχτα που επρεπε να γινουν υπερβασεις, δεν ανταπεξηλθαμε. Ο Μανιατης πχ ηταν εξοργιστικα κακος ειδικα στο πρωτο ημιχρονο. Μας εξοργισε λιγο λιγοτερο απο το διαιτητη. Στο δευτερο το καταλαβε πως δεν ειναι σε μερα και περιοριστηκε στα αμυντικα του καθηκοντα και σε πασες των 3 μετρων. Ετσι σου εμενε μονο ο Τσορι να δημιουργησει σε μια τριαδα αποτελουμενη απο Μανιατη Ντινγκα και Τσορι.
Χολεμπας, για τον πουτσο. Ενας παικτης που στην Ελλαδα περναει τους αντιπαλους σαν ακινητους, που εχει κανει τρομερα ευρωπαικα ματς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τονιζω, σε μεγαλα παιχνιδια χανει τον εαυτο του. Οταν πηγαινε η μπαλα στην πλευρα του, μας επιανε θαλασσα.
Δεν θελω να στοχοποιησω τα παιδια αυτα, αυτοι ετσι κι αλλιως μας δινουν πρωταθληματα. Επισης ναι, θα ηθελα τον Τζεραρντ στη θεση του Μανιατη, αλλα το θεμα ειναι τι μπορεις να ξοδευεις σαν Ολυμπιακος. Αυτους μπορουμε, αυτους εχουμε, με αυτους πορευομαστε. Απλα, δεν τους/μας εκατσε το παιχνιδι σε μια νυχτα που σχεδον ολοι επρεπε να υπερβαλουν εαυτον.
Ο μονος που ειχε αρχιδια και εφεγγε μεσα στο γηπεδο, ηταν ο Τσορι. Και αμεσως μετα ο Ντινγκα. Αυτο δεν ειχαμε, προσψπικοτητες.
Υπαρχει τρομερη απογοητευση γιατι ναι, αν οχι τωρα αυτη τη μαντσεστερ με 2-0 καβατζα, ΠΟΤΕ??
Σε ενα ποδοσφαιρο πιο καπιταλιστικο απο ποτε, που δεν υπαρχουν Ναντ και Λεφσκι οι πιθανοτητες για υπερβαση ειναι οι ιδιες με το να μας χτυπησει και να παρει πρωταθλημα πχ το παοκακι και ο πανιωνιος. Συνεχιζουμε δυνατα. ΑΠΑΙΤΗΣΗ πλεον το εμφατικο γαμηισι των βουλγαροβαζελων.

Εικόνα Mhtsaras

Αρχεδγιές καμαρωτές λαλώ εγώ !!!
Αθλεταράς, ακούραστος, δενατός, μπαλίτσα κσέρει, χαμπέρι δε μπαίρνει αλλά ώρες ώρες κάμει σα μπαλαβό !Μπακάκιον αρεστερό σα ντο Χολέβα δε νομίζω ότι θάβρωμε κσανά...Φέραμε με δγυο μύργια, αν δεν απατγιέμαι, το Μπόγκη κι ενώ ήρθε κι έδεικσε αρχίδγια στο τέλος βγήκε αρχίδγια μπακ...
Αντίθετα από το Σαλίνα που ήτονε για κλωτσές κι έγινε πολύ καλός !Ακόμα αναρωτγιέμαι πώς τονε άφηκε λέφτερο η Μπράγκα !Αλήθγεια...έχει καλυτερότερο ;
Άμενα ;Πγοιος Μανώλας και πγοιος Μαρκάνος ;Παιδικιά χαρά η άμενα σένα ματσάκιον που οι Ματσεστεργιώτες ήτονε για πολλά τόπγια !Έχει δίκιο ο φιλαράκος...Λίγο μπαλίτσα να κσέρεις αναρωτγιέσαι πώς σταδγιάλα όνταν αντεπιτιθότανε ο Γάβρος υπήρχανε μες τη μπεριοχιά 11 Ματσεστεραίοι ρε φίλε !Κι ούλοι γύρω γύρω από το τέρμα !Μιλάμε για χερότερη παιδικιά χαρά από τη δικιά μας !Ούτε κσέρανε πγοιος έπαιζε πού !Τραγικιά Μάτσεστε αλλά ακόμη τραγεκότερος Γάβρος στα τελειώματα !
Μας πρήκσανε ταρχίδγια με το Γκάμπελο...Ντακς μωρέ...καλός είναι..Αλλά τη μνια τονε θέλει ο Βεγκέρης την άλληνε ζετάνε παπάδες με πετραχήλια...Ρε δε μπα να γαμεθείτε λαλώ εγώ ;Φέραμε το Μπερέζη με δγυόμισο χαρτόνια ...νομίζω ;Λίγος είναι μωρέ ;Βρες κι άλλονε ένανε τέτγοιο και μετά πγιάστε το Γάβρο !Μιλάμε ο άθρωπας είναι ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΟΥΣ !Μπαλαδώρας, δενατό παιδί, δγυο ποδάργια, καλό παρελθόντο...κι έπαιζε το μπγιότερο χρόνο ρε σεις στη Σεγκούδα ντιβιζγιόνα ρε φίλε...
Θέμε επίσης ένανε ΚΑΛΟ σέντερμπάκιον !Οκ...σίγουρα θα δοθεί ο Μανώλας με πολλά μύργια !Εφκαιρία να φέρωμε ένανε καλό έμπειρα κι ένανε καλό μικρόνε και να τους ταιργιάκσωμε...
Κι εκειδά που ούλα παγαίνανε μνια χαρά κσαφνεκά....βγαίνει ο Περέζης ρε φίλε !Ο μοναδεκός σκοτώστρας των Εγγλέζηδων βγήκε όκσω !Ακόμα δε ντηνε κατάλαβα δάφτηνε την αλλαγή...
Πολύ καλός ο Τσόρης...καλός και ο Κιτρινιάρης πσυχωβγαλμένος Φουστέρης...Μανιάτης ;Καληνύχτα !Τίποτα !Τώρα που τονε θώρρεπσες εσύ καλό τι να σου είπω τώρα ;
Αλλά εκειός που μόβγαλε τα μάθκια πσες ήτονε ένας !Ο Εντιγκάς ρε !Δε ντο περίμενα δάφτο από εφτούνονε ρε φίλε !Είμαι ο πρώτος που πάντα τονε έβριζα και τονε έκραζα και λαλούσα κρίμας τα ριάλια που παίρνει...Πσες ήτονε ούλη η ομάς !Η ήμερη δύναμις !Νάχε και καμνιά καλή μπαλιά ομπρός θάτανε λίρα κατό !
Κάμπελος καλός αλά ας πάει στο καλό το παλλουκάρι...Άμανε είναι για να τονε πάρωμε να δώκωμεν ένα σκαζμό ριάλια να μένει το βύσινο...εδανά ούλες οι ομάδεςπάνε για να κσεχρεώσωνε κι εμείς θα τα χαρίζωμε στην αδερφάρα το Βεγκέρη ;Έλα ρε...
Όντα κλώτσεπσε τη μπάλα ο Σαλίνας πήρε κίτρινη...όντα τόκαμε ό Φανπέρσης πήρε....έναρχίδι !Τρία φαουλάκια στο Τζόρη τάκαμε γαργάρα ο καργιόλης...φάουλ στη φάσις του γκολ δεν υπάρχει...μπενάλτυ υπάρχει και γένηκε !Πήε κι έπεσε σα μαλάκας πάνω του ο μικρός Χολέβας...
Η μπάλα πήε πάνου στο τερματζή των Εγγλέζων πάνω από δέκα βολές !Ούτε σεμάδιον να ντονε είχαμε βάνει !
Επίσης παρατήρεπσα και τάλλο...Εκειδά μές τους Ματσεστεραίους έχωνε μαζωχτεί ένα κάρο άμπαλες αδερφές του ελέους !Αλήθγεια...από τη Χαλ ρε σεις γιατί χάνωνε ;Γιατί είναι καλή ομάς ;Ή η Χαλ είναι η ομαδάρα του νησού ;Φάγανε και τρεις πσωλές ολόρτες από τους ζελέδες τους νησού τους Λιβερπουλιώτες κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό !Αλλά δεν απογοητεφτήκανε τα παιδγια ρε σεις...Κσερανε ότι έχωνε να παίκσωνε με μας...πούμαστε καλοί στο νανασταίνωμε πεθαμένους !Κι έτσα ο πεθαμένος κέρδεπσε το νεκρό και ζήσανε εφτούνοι καλά κι ημείς καλυτερότερα ρε !

Εικόνα apostolos gaganis

Δυο πραγματα θελω να θιξω εδω:

Το πρωτο ειναι, πως βρισκω αληθειες πολλες σ΄αυτο το ποσταρισμα, ειδικα σ΄εκεινα τα περι Ολυμπιακου και Αναστασης των νεκρων... Εχω σκυλοβαρεθει με τουτη την ιστορια...Μου την εχει βαρεσει ασχημα, να πεφτουμε με τα μουτρα και να σωνουμε καθε φορα απ΄το θανατο υποψηφια πτωματα, που ενω το μονιτορ της καρδιακης τους λειτουργιας πανω απ΄το κεφαλι τους δειχνει -ξερετε- εκεινη τη συνεχη, οριζοντια γραμμη κι΄ακουγεται αυτος ο χαρακτηριστικος, διαπεραστικος ηχος ιιιιιιιιιιι...,να κανουμε λεω το παν για να τους ξαναφερουμε στη ζωη με ολα τα μεσα και να γραφει παλι το μονιτορ εκεινο το -επισης χαρακτηριστικο- μπιμπ....μπιπ...μπιπ... Τωρα λοιπον, που εχουμε τελειωσει με την Ευρωπη κι΄εχουμε Παοκ και Κυπελλο με Βαζελο μπροστα μας ( δεν πιστευω ο τελευταιος να κανει καμια... μαλακια με τον ΟΦΗ και δεν μπει στο τελικο ), κρινω πως δεν ειναι καθολου ασκοπη μια επισκεψουλα της Θυρας 7 στους παιχτες μας πριν απ΄τον Παοκ, σε πρωτη τουλαχιστον δοση. Εννοειται μετα απο συννενοηση με τον προεδρο και το τί θα πει η 7 στα ...παιδια μας, αυτο το ξερει καλυτερα η ιδια...

Το δευτερο που εχω να σχολιασω, εχει σχεση με τον κυριο Σταυρο Κολκα. Το παιδι αυτο, εχω δηλωσει πού το εχω γραμμενο. Παραμενει εκει...Με το χθεσινο ποσταρισμα του ομως για τον Ολυμπιακο μετα τη Γιουναιτεντ, οπως το διαβασα στο Ολυμπιακος 24, νομιζω οτι οχι απλα ξεπερασε τα ορια, αλλα τελικα το ατομο ειναι ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ. Δεν χρειαζεται να μεταφερω εδω κουβεντες πουχει γραψει εκει, περι καυτου σπερματος, στοματος, αααχχχ..κ.λ.π. Θα λερωσω τον καθαρο χωρο του RATM. Περιμενω ομως να΄δω τί θα κανει ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σχετικα, γιατι σε ΟΛΑ θα πρεπει να μπαινει καποτε κι΄ενα οριο... Πολυ ζουγκλα εχει πεσει ρε αδελφια και σκεπτομαι πως μπορει να υπαρξουν τιποτα ...υπερευαισθητοι δικοι μας, οποτε... ας μην το συζηταμε καλυτερα. Ασφαλως και δεν ειναι ολοι οι Παοκτζηδες ετσι, αν και ο κ. Κολκας εχει DNA βαζελου στο οποιο εχει προστεθει επιγενως Παοκισμος, οποτε μιλαμε για συνθετη περιπτωση...Αν ομως ΄δει καποιος στο You Tube τα...κατορθωματα π.χ.εκεινου του απιθανου Ινσαουραλδε με τα φονικα κλαδεματα σε αντιπαλους του, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ευκολα θα συμπερανει οτι 1) ο ανθρωπος δεν ειναι ποδοσφαιριστης, αλλα ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ, και 2) στον ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΟΚ, ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ( = ΑΝΤΙ- ΓΚΑΡΣΙΑ )... ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ( ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ )ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΄΄ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟ΄΄ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ. ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΠΟΥ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ! Αυτο ομως αποτελει καλα σχεδιασμενη ενεργεια - επισης- ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ προσωπικοτητων ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ! Πως να το εξηγησει αλλιως, καποιος αυτο;

Δεν θα μακρυγορησω αλλο. Επισημαινω απλα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, σαν οπαδος του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και περιμενω ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τοσο απο τον επισημο Ολυμπιακο ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ απο τους παιχτες μας στο γηπεδο. Το πιπερι και το παντεσπανι πουχω γραψει, δεν το ξεχναω...

Εικόνα dono

Απόστολε ετοιμάζω κάτι για κόλλλκα γιατί εχθές πονούσαν τα οστά του κρανίου μου από την πίεση μόλις το διάβασα

Εικόνα Chief Bromden

Κύριε Απόστολε συμφωνώ μαζί σας, ενόψει Μπάοκ πρέπει να προετοιμαστούν όπως πρέπει οι παίχτες μας... κακά τα ψέματα και με Βάζελο και με Μπάοκ δεν έδειξαν το πάθος και τον τσαμπουκά που θέλουμε να βλέπουμε , ειδικά εναντίον αντιπάλων που προκαλούν εντός και μας λοιδορούν εκτός αγωνιστικού χώρου.
Δεν νοείται μέσα στο Καραΐσκάκη ο τριανταφυλλόπουλος ,ναι αυτός με την γελοία μωικάνα (φύτρωσε εκεί που χέσανε οι Μωικανοί),αυτός που τον πήγε καροτσάκι μέχρι τα δίχτυα ο μητρογκόλ στη λεωφόρο και έκλαιγε με λυγμούς να τσαμπουκαλεύεται στον Κάμπελ και να μην τρέχει κανείς συμπαίχτης , δεν νοείται όλα τα γκολ τους να τα πανηγυρίζουν προκαλώντας και βρίζοντας την κερκίδα (στην οποία παίχτες του Ολυμπιακού κάθονταν και οι οικογένειες σας) και να μην τρέχει να τους μαζέψει κανείς...
Σίγουρα η απόδοση μετράει, να παίξεις και να τους βιδώσεις πάλι καμιά τεσσάρα, αλλά μετράει και η ψυχολογία που θα μεταδόσεις στον αντίπαλο από την φυσούνα ακόμα, να τους κόψεις τον αέρα με το που πατήσουν το χορτάρι και να καταλάβουν πως δεν τους παίρνει για πολλά πολλά...
Όσο για τον κύριο Κόλκα έχει πιάσει τον παλμό των Μπαοκτσήδων και βγάζει το ψωμί του, τους σερβίρει αυτό που γουστάρουν και αυτοί πέφτουν με τα μούτρα και το χλαπακιάζουν, το δουλεύει πλέον και ο Τζαβέλας ο οποίος τους πουλάει οπαδιλίκι για να εδραιωθεί όπως ο Γκαρσία παλαιότερα.
Κύριε Κόλκα θα προσπαθήσουμε να βαδίζουμε από εδώ και εμπρός στα χνάρια της Ευρωπαϊκής πορείας του Μπάοκ, δεύτερος στον όμιλο πίσω από τα τσικό της Άλκμααρ, αφήνοντας εκτός μια Γκαραγκαντί (μήπως έχει πέσει εκεί το Μαλαισιανό αεροπλάνο;) και μια Χάιφα τέρμα καπερναούμ, μετά σας καθάρισαν τα αποφάγια τα δικά μας (βλέπε Μπενφίκα), ζηλευτό και το ρεκόρ : Μπαοκ είσαι ένας τρεις αποκλεισμούς δεν έζησε κανένας...

Αλήθεια Ο Κόλκας έχει καμία σχέση με εκείνον τον Φιλανδό Κόλκα του Βάζελου; είχαν περάσει οι βίκινγκς και από την Σαλόνικα;

Εικόνα dono

Άλλο οπαδηλίκι, εντελώς άλλο πράγμα ο έμετος...

Εικόνα Count Cagliostro

Η στεναχώρια δε λέει να περάσει ακόμα. Με τσαντίζει επίσης το εντελώς παπαροεπιχείρημα που θα είπε κάποιο ζώο στη Δαβάκη και αναπαράγουν όλοι οι αντικειμενικοί του πέους "αν όχι τώρα αυτή τη Μάντσεστερ, τότε πότε?".

Έλεος πια με τον Χολέμπας. Πέρσι με την Λεβάντε τα ίδια χάλια, μετά να λειτουργεί ως μάνατζερ του Μαυρία στην Σάντερλαντ και χτες να πέφτει τόσο άγαρμπα στον γκριζομάλλη Ολλανδό.

Υ.Γ. Μωρέ, για πολλά γκολ ήταν χτες η Μαντσεστερ, αλλά ποιος με ακούει...

Υ.Γ. -ΙΙ- Δεν μου άρεσε η φυγή Μήτρογλου, αλλά μάλλον τους πιάσαμε κορόϊδα με τον τραυματισμό του που είναι σοβαρότερος απότι φαινόταν. Πάντως αν έπαιζε χτες θα παστέλωνε αρκετά. Θα παίρναμε τα 6εκ. της πρόκρισης και ας τον πουλούσαμε μετά το Μουντιάλ ρε πούστη μου!!!

Εικόνα dono

Count δεν συμφωνλώ με τα υστ σου για 2 κυρίως λόγους.
1. Η united συμφωνούμε όλοι ότι περνάει κρίση, ΑΛΛΑ η ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ομάδα που κατέβασε την Τετάρτη (πλην jones) πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι στην Αγγλία. Είναι ακόμα μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Δεν σημαίνει τίποτα για εμένα ότι έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημά της γιατί κοίτα λίγο ποιους έχει από πάνω της. Πλην Έβερτον όλοι οι άλλοι είναι top class ομάδες στην Ευρώπη κι όχι μόνο στα στενά όρια του Αγγλικού πρωταθλήματος. Πλήρωσε ένα κακό 2μηνο, που όμως σε αυτό το διάστημα έπαιζε χωρίς τον βασικό κεντρικό αμυντικό, το βασικό επιθετικό δίδυμο και την ακριβότερη και πιο ποιοτική της καλοκαιρική προσθήκη του αμυντικού χαφ. Προχθές δεν είχε απουσίες πλην του Βίντιτς.
2. Αν έπαιζε ο Μήτρογλου θα έπρεπε κάποιος να βγει, συγγνώμη αλλά εγώ στον ρόλο που έπαιξε ο Κάμπελ την Τετάρτη αλλά και ο Ολαιτάν στο πρώτο παιχνίδι σαν φουνταριστός, τους προτιμώ σε τέτοια παιχνίδια από τον Μήτρογλου (δεν μιλάω γενικά, αναφέρομαι στα παιχνίδια με τους Άγγλους). Επιπλέον ποιός Μήτρογλου έλειψε εχθές? Ο Κώστας πριν τον τραυματισμό ή ο πάικτης μετά τον τραυματισμό? Ο πάικτης που είδαμε μετά τον τραυματισμό δεν θα άρχιζε καν στην αρχική 11άδα. Δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα σε υποθέσεις εργασίας.

Εικόνα ΔΙΑΣ

κατσε να δεις τι θα λενε τα μουνοπανα της δαβακη οταν η μαντσεστερ παει στους 4