ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2- ΜΠΑΟΚ 1 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ)


Tags: -

Εχθές είχαμε τον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τους μπουγατσόβλαχους. Με την νίκη μας με 2-1 κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, ένα σκορ όμως που μόνο εκνευρισμό αφήνει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα με 1-2 αλλαγές σε σχέση με τα αναμενόμενα πριν το παιχνίδι, αλλά χωρίς αυτές να θεωρούνται εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο Μέγιερι, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Χολέβας, Μαρκάνο, Μανωλάς και Σαλίνο. Μπροστά τους οι Εντιγκά και Μανιάτης με τον Τσόρι σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Η επιθετική μας 3άδα είχε τους Κάμπελ και Φουστέρ στα άκρα και τον Βαλντέζ στην κορυφή της επίθεσης.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε για την ομάδα μας ακριβώς όπως έπρεπε. Πίεση σωστή και οργανωμένη ψηλά, δύο φορές κλέψαμε την μπάλα, αφού πρώτα στήσαμε παγίδες 3 παικτών, βάλαμε ισάριθμα γκολ στο 8΄ με τον Τσόρι και στο 10΄ με τον Φουστέρ. Κάπου εκεί οι μπουγάτσες άρχισαν να θυμούνται εφιάλτες Νοεμβρίου και τεσσάρες στο ορθό και τραβήχτηκαν όλοι πίσω, παίζοντας σαν πραγματικά μικρή ομάδα που είναι, ένα κλασσικό καντενάτσιο. Μέχρι το 31΄ ο μπάοκ δεν έχει περάσει την σέντρα, δεν έχει μπει στην περιοχή μας, δεν έχει κάνει ούτε υποψία φάσης. Από την άλλη πλευρά είχαμε ένα τρελό πάρτι στην δεξιά πλευρά με τον Κάμπελ να χορεύει με κάθε ευκαιρία τον Τζαβέλα και γενικότερα η ομάδα να επιβάλλεται κατά κράτος του αντιπάλου της. Στο 31΄ είχαμε και την φάση που έκρινε τον ημιτελικό. Με την πρώτη επίσκεψη του μπάοκ στα καρέ της ομάδας μας, ευτύχησε να σκοράρει με τον βρώμικο, μόνιμα διαμαρτυρόμενο, ίνδαλμα των μποιυγατσόβλαχων Αθανασιάδη. Αμέσως μετά το γκολ ο σκόρερ παίρνει την μπάλα, έκανε χειρονομίες μπροστά στην 7 και γυρνώντας στο κέντρο έγινε το έλα να δεις... Αλληλοσπρωξίματα, συμπλοκές αλλά κυρίως ΧΤΥΠΗΜΑ του Στοχ στο κεφάλι του Βαλντέζ (δεν έσπρωξε απλά, χτύπησε στο κεφάλι), κάτι που απέφερε την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του μπάοκ. Από εκείνο το σημείο και μετά σταμάτησε κάθε λογική στο παιχνίδι. Ο μπάοκ κυριολεκτικά ταμπουρώθηκε στην περιοχή και περίμενε καρτερικά την λήξη του ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γεωργιάδης έκανε αλλαγή στο 44΄ με τον Λούκας να περνάει στην θέση του Βούκιτς για να κάνει καθυστερήσεις, για να τελειώσει το ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η ομάδα ήταν εξαιρετική, ήταν ακριβώς όπως το απαιτούσαν οι απαιτήσεις του αγώνα, με πάθος, με τσαμπουκά, δεν μάσησαν ποτέ από τα καραγκιοζιλίκια του αντίπαλου και τον έλιωσαν. Το παιχνίδι όμως μετά την αποβολή, είχε αλλάξει μορφή και δυστυχώς για την ομάδα μας στο δεύτερο ημίχρονο χρειαζόταν και κάτι που διαχρονικά δεν έχουμε ποτέ σε τέτοια παιχνίδια. Την τύχη.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μίτσελ να κάνει μια αλλαγή και να περνάει τον Σάμαρη στην Εντιγκά, μια αλλαγή που μου φάνηκε αναγκαστική, είδα τον παίκτη να μην πατάει καλά στο τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά, αλλά πλέον απέναντι της είχε έναν αντίπαλο, τον χειρότερο που πέρασε φέτος από τον ναό, που το μόνο που έκανε ήταν να στήσει πούλμαν έξω από την εστία και ο Θεός βοηθός. Η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος, με την ομάδα να κυκλοφορεί καλά την μπάλα έξω από την περιοχή της αντιπάλου, αλλά να της λείπει το γκολ. Τόσο από τις πτέρυγες (κυρίως από δεξιά), όσο κι από τον άξονα, βγήκαν αρκετές μπαλιές προς την επίθεση, έγιναν φάσεις, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και να κλειδώσουμε την πρόκριση. Ένα θέμα στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η έλλειψη των πολλών και καλών σουτ εκτός περιοχής, μιας και μέσα στην περιοχή τους ο μπάοκ, μόνο νάρκες που δεν είχε βάλει για να μην πατήσουμε. Για να εντείνει την ποικιλία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας, ο Μίτσελ έβγαλε τον τραυματία Μανιάτη και πέρασε στην θέση του τον Πέρεζ στο 67΄, περνώντας ταυτόχρονα τον Φουστέρ στον άξονα και έκλεισε τις αλλαγές του στο 80΄ με τον Σαβιόλα να περνάει στην θέση του Φουστέρ και τον Τσόρι να παίζει δίπλα στον Σάμαρη. Για αυτόν τον μπάοκ τι να πεις? Αγωνίστηκε σαν ομαδούλα ΄Γ Εθνικής, τέτοιο αμυντικό στήσιμο και πριν την αποβολή του Στοχ, δεν έχουμε ξαναματαδεί τα τελευταία χρόνια. Αν οι οπαδοί και οι άνθρωποι του μπάοκ είναι ευχαριστημένοι από την χθεσινή εικόνα της ομάδας τους, αυτός θα είναι κι ο κύριος λόγος που πρωτάθλημα δεν πρόκειται να πάρουν ΠΟΤΕ. Δεν είναι μόνο η αποβολή του Στοχ, υπάρχουν φάσεις όπως το μαρκάρισμα του Βίτορ στον Φουστέρ, του Τζαβέλα στον Κάμπελ, του Κάτσε στον Μανιάτη, του Αθανασιάδη στον Μανωλά που σηκώνουν από μόνα τους κόκκινη κάρτα.
 
Ατομική κριτική παικτών
 
Μέγιερι
Ο απόλυτος θεατής του παιχνιδιού. Στο γκολ δεν έχει ευθύνη, δεν υπάρχει άλλη φάση για τον αντίπαλο, δεν ακούμπησε την μπάλα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Εξακολουθώ προσωπικά πάντως να μην καταλαβαίνω την έννοια και την αναγκαιότητα του ροτέισον στην θέση του τερματοφύλακα σε τέτοια παιχνίδια.
 
Χολέβας
Αμυντικά χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλο το παιχνίδι. Τον παίκτη όμως τον χρειαζόμαστε και επιθετικά, αφού τα προσόντα του διευκολύνουν και την γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας κι αυτό εχθές δεν το είδαμε. Πολλά λάθη, πολλές άστοχες σέντρες επιθετικά, αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, πολλά πουλήματα μπάλας, συνθέτουν την εικόνα του παίκτη και την συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μια εμφάνιση που σίγουρα ο Χοσέ θα ήθελε να την ξεχάσει γρήγορα.
 
Μαρκάνο
Στην φάση του γκολ έχει ευθύνη, αφού δεν συνεργάζεται, δεν καλύπτει την γκέλα του συμπαίκτη του και φυσικά δεν έχει καλή αμυντική τοποθέτηση με αποτέλεσμα να χάσει τον Αθανασιάδη. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν απλώς θεατής. Θα μπορούσε κάλλιστα στην φάση του59΄ με την κεφαλιά του στο δοκάρι, να σκοράρει και να ξεπληρώσει την αδυναμία του στην φάση του γκολ του μπάοκ.
 
Μανωλάς
Μέτρια η χθεσινή του εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έχει ευθύνη στην φάση του γκολ, μιας κι αυτός χάνει την μονομαχία εκτός περιοχής που καταλήγει η μπάλα στα πόδια του μπαοκτζή που κάνει την σέντρα. Φάνηκε να τραυματίζεται στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά λόγω της ανύπαρκτης πίεσης στην άμυνά μας, έβγαλε το παιχνίδι χωρίς άλλα ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντως δεν είναι αυτή η εικόνα του παίκτη που στην αρχή της χρονιάς έκανε την Ευρώπη να παραμιλά.
 
Σαλίνο
Προσπάθησε πολύ και αμυντικά κι αυτός δεν είχε θέματα. Δεν ήταν τόσο ουσιαστικός επιθετικά, δεν πρόσφερε καλά και γρήγορα ντουπλαρίσματα στον Κάμπελ, με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στον Κοσταρικανό 2-3 παίκτες και να τον κλείνουν ασφυκτικά. Όταν ντούμπλαρε επιτυχώς τον συμπαίκτη του και η μπάλα έφτανε στα πόδια του, οι επιλογές του ήταν κακές και εντελώς άστοχες. Εχθές και τα δύο ακραία μπακ στο κομμάτι της σέντρας μου θύμισαν παλιές κακές εποχές με το τορογίδι.
 
Εντιγκά
Ήταν άρχοντας στον ανασταλτικό του ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε έλεγξε ανασταλτικά το κέντρο και κέρδισε κατά κράτος σχεδόν όλες τις μάχες που έδωσε. Είχε δύναμη, φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο μάλλον λόγω τραυματισμού (εγώ τον είδα να έχει θέμα με το πόδι του), αλλά στο χθεσινό παιχνίδι του δευτέρου ημιχρόνου, δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερα αφού δεν υπήρχε και αντίπαλος που πέρασε την σέντρα για να τον κόψει.
 
Μανιάτης
Ο γνωστός Μανιάτης. Τρεξίματα πολλά και στο χθεσινό παιχνίδι, εχθές αυτά τα τρεξίματα ήταν και ουσιαστικά. Βοήθησε πάρα πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά επιθετικά ήταν όμως ακίνδυνος παρόλο που βρέθηκε τουλάχιστον σε 2-3 φάσεις εκτός περιοχής με την μπάλα στα πόδια και δεν ήξερε τι να την κάνει. Αντικαταστάθηκε στο 67΄ λόγω τραυματισμού
 
Τσόρι
Τι να πει κανείς για τον παικταρά? Πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, μοίρασε μαεστρικά την μπάλα στους συμπαίκτες του, ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας, αυτό όμως που δεν έκανε εχθές ήταν σουτ προς την εστία, σουτ εύστοχα που να ανησυχήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το συγκεκριμένο σχόλιο το κάνω για τον Τσόρι γιατί αυτός έχει εκπληκτικό σουτ από μακριά και έχει βάλει στην καριέρα του εκπληκτικά γκολ με αυτόν τον τρόπο. Σίγουρα πάντως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εχθές.
 
Φουστέρ
Βοήθησε αρκετά, αλλά οι συνθήκες του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο τον ξεπέρασαν. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα ήθελε εύρος στην επίθεση, ο χαλύβδινος δεν είναι τέτοιος παίκτης μιας και συγκλίνει προς το κέντρο με κάθε ευκαιρία. Εχθές ήταν καλός και μόλις πέρασε στο κέντρο μετά την είσοδο του Πέρεζ. Δικαίως αντικαταστάθηκε κυρίως λόγω κούρασης αλλά και τακτικής.
 
Κάμπελ
Εχθές ήταν εκπληκτικός, ο Τζαβέλας θα έχει επαναλαμβανόμενους εφιάλτες, ΑΛΛΑ ήταν εντελώς ανούσιος στην τελική πάσα, πράγμα που το είδαμε πάνω από 10 φορές στο χθεσινό παιχνίδι. Περνούσε με χαρακτηριστική ευκολία τον αντίπαλό του, περνούσε και τον δεύτερο παίκτη που ερχόταν για ντουμπλάρισμα στον Τζαβέλα, αλλά μπαίνοντας στην περιοχή από τα πλάγια, με το δεξί πόδι δεν έβγαλε ούτε μια φορά μια σωστή και ακριβείας πάσα (εύκολη για τα δικά του δεδομένα) προς τους συμπαίκτες του
 
Βαλντέζ
Εχθές πάλεψε πολύ, κέρδισε και έχασε μονομαχίες, θα μπορούσε και να σκοράρει στην φάση που ο Γλύκος κατέβασε τα ρολά στην κεφαλιά του στο 68΄. Στην τουμπίτσα οφείλει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν και πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν έχει στα πόδια του παραπάνω 3-4 συνεχόμενα παιχνίδια, πράγμα που με κάνει να αισιοδοξώ για την μελλοντική του εικόνα.
 
Σάμαρης
Το χθεσινό δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Η ομάδα ζήταγε από αυτόν βοήθεια στην καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, απειλή με κάποιο σουτ ή στημένο εκτός περιοχής και ηρεμία. Πρακτικά ο παίκτης συνέβαλε στα παραπάνω, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να κάνει την διαφορά η χρησιμοποίησή του στην θέση του Εντιγκά. Προσπάθησε πολύ, δεν του βγήκε το παιχνίδι τελικά που όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο στράβωνε και έκανε την δουλειά του κέντρου (άρα και του Σάμαρη) ακόμα πιο δύσκολη και περίεργη.
 
Πέρεζ
Σε συνέχεια της εμφάνισής του από το παιχνίδι με τον αρούλη. Καθόλου ουσία, κουβάλημα της μπάλας παράλληλα με την περιοχή του μπάοκ, ούτε μια επιτυχημένη προσπάθεια στο ένας εναντίων ενός με τον Σκόνδρα, που εχθές με το δίδυμο Χολέβα - Πέρεζ έμοιαζε λες και ήταν ο Σέρτζιο Ράμος στα νιάτα του. Είναι πολύ καλός παίκτης και μια εξαιρετική μεταγραφή Ιαν και όπως όλες αυτές χρειάζονται χρόνο.
 
Σαβιόλα
Ξανάπαιξε ο παικταράς σε επίσημο παιχνίδι (έχω ξεχάσει πιο ήταν το τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε πριν τον τραυματισμό του) κι αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό της χθεσινής του συμμετοχής. Αγωνιστικά δεν ήταν πολύ καλός, πράγμα αναμενόμενο λόγω της μεγάλης απουσίας του, αν ανέβει αγωνιστικά αυτός όλα θα γίνουν ευκολότερα για τους υπόλοιπους, τουλάχιστον στην επιθετική λειτουργία της ομάδας
 
Προπονητής
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την χρησιμότητα του ροτέισον στην θέση του τερματοφύλακα. Τι νόημα έχει να εκθέτεις έτσι έναν παίκτη σου σε μια τέτοια νευραλγική θέση, έναν παίκτη που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και σίγουρα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε τέτοιους ρυθμούς. Μου θυμίζει λίγο την περίπτωση πάλι του Μέγιερι με το ροτέισον στο CL που γελούσαν και τα σκυλιά. Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, η διαχείριση του Μίτσελ στο παιχνίδι ήταν καλή, μάλλον ήταν αναμενόμενη. Η επιλογή του Φουστέρ αντί του Πέρεζ του βγήκε και με αυτό το σχήμα κυριαρχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα ότι διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και τον αντίπαλο. Η μόνη απορία μου είναι η αλλαγή Εντιγκά, σχετικά με το αν ήταν αναγκαστική ή όχι. Αν εχθές πετυχαίναμε σκορ πρόκρισης, κάτι που σαφώς δικαιούμασταν με βάση τις ευκαιρίες και την εικόνα του παιχνιδιού, σήμερα θα μιλούσαμε για μαεστρικό στήσιμο και καθοδήγηση του Μίτσελ. Εχθές πάντως ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που δεν βοήθησαν οι αλλαγές του προπονητή, τόσο ο Σάμαρης, όσο κι ο Πέρεζ δεν έδειξαν περισσότερα πράγματα από τους προκατόχους τους στην 11άδα της ομάδας.
Σε κάθε περίπτωση το χειροκρότημα των οπαδών μας στο τέλος δείχνει την αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών εχθές και την σιγουριά που πρέπει να νιώθουν οι παίκτες μας, ότι όταν αποδίδουν το max των δυνατοτήτων τους δεν έχει τόσο σημασία το αποτέλεσμα ή αν θέλετε δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο των οπαδών. Αν δείχνουν ψυχή και καρδιά δεν είναι πολύ σημαντικά όλα τα υπόλοιπα. Εχθές έφυγα από το γήπεδο εκνευρισμένος με την πατόσουφρα των μπουγατσίων, δεν είναι δυνατόν ένα παιχνίδι με μια τέτοια εικόνα να λήγει μόνο με ένα γκολ διαφορά. Από τον χθεσινό μας έως το 31΄αντίπαλο δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα και μέσα στην τουμπίτσα τους. Αν εμείς είμαστε όπως εχθές, θα γελάσουμε και βάζω στοίχημα ότι το παιχνίδι δεν θα τελειώσει, θα διακοπεί μετά το 0-2. Απλά με το χθεσινό αποτέλεσμα οφείλουμε να δείξουμε τα αυγά μας και πάνω στην λαλαδούπολη, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση από το χθεσινό παιχνίδι. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο ρυθμού ακόμα και σε παιχνίδια που μόνο αυτό δεν ευνοείται. Βέβαια, αν το χθεσινό παιχνίδι τύχαινε στις αρχές Δεκ, τότε το κοντέρ θα έγραφε πάρα πολλά γκολ, αλλά υπάρχει και ο επαναληπτικός...
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

Η ομάδα πιστεύω πρέπει να (ξανα)βγάλει έναν αρχηγό, διαχρονικό, παιχταρά πέραν αμφισβήτησης, ηγέτη μέσα στο γήπεδο, αληθινό γαύρο με τσαμπουκά. Ισως που είδα 2 φορές να αλλάζει το περιβραχιόνιο στο συκεκριμένο παιχνίδι και δεν μου κάθησε καλά η εικόνα αυτή, σε συνδυασμό και με τα όσα συνέβησαν. Αν δεν υπάρχει τέτοιος να τον φέρει η προεδράρα μας το καλοκαίρι.

Κατά τα άλλα τώρα ζητώ να επικρατήσει η λογική στη ρεβάνς και να νικήσει η καλύτερη ομάδα. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ. Έλεος πια. Θα αναστήσουμε τον Ιησού μεθάυριο νομίζω φτάνει και περισσεύει.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Λοιπόν, θα ξεκινήσω από αυτά που διαχρονικά με ενοχλούν. Διαφωνώ φίλε Dono για τον Μανιάτη. Χθες ήταν ανύπαρκτος. Ο Εντινγκάς ήταν πολύ καλός και κυριολεκτικά μου κόπηκαν τα πόδια όταν δεν τον είδα να βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο. Παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο με δύο κεντρικά χαφ παρεμφερούς κοψιάς, τον Μανιάτη και τον μαυρούκο μας. Δεδομένης της κόκκινης του Στοχ, η αλλαγή ενός εκ των δύο στο ημίχρονο ήταν κοινή λογική. Αν έπρεπε να βγει ένας από τους δύο αυτός ήταν ο Μανιάτης. Θεωρώ ότι δε βοήθησε καθόλου και "πληρώνουμε" κανά δεκαριά καλά παιχνίδια που έκανε πρόπερσι σ' αυτή τη θέση. Αλλά ο Εντινγκάς βγήκε κατόπιν τραυματισμού όπως μας λένε σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι. Αυτό για μένα είναι και η μεγαλύτερη γκαντεμιά της χθεσινής βραδιάς. Άλλη μία αναγκαστική αλλαγή σε παιχνίδι με τα παόκια. Για να επιστρέψω στο θέμα Μανιάτη. Το σίγουρο για μένα είναι ότι δεν αξίζει να φοράει το περιβραχιόνιο. Καθαρά αγωνιστικά, το δίλημμα είναι αυτός ή ο Εντινγκάς; Λόγω του ότι πρέπει να παίζουμε με ένα 6ράκι και ένα 8ράκι σε κάθε αγώνα δεν είμαι της άποψης ότι χωράνε και οι δύο. Εκτός αν παίζουμε με μία ομάδα ανώτερη όπως η Μάντσεστερ. Από την άλλη, στον φετινό Ολυμπιακό ποιος είναι αυτός που μπορεί να παίζει δίπλα σε έναν από τους δύο; Ο Σάμαρης, ο Μασάδος και ίσως ο Φουστεράκος. Δεν το λες και πολυτέλεια. Άρα, πρέπει του χρόνου να κρατήσουμε τον μαυρούκο μας και να πάρουμε ένα βαρβάτο 8ράκι. Αν και μάλλον θα στηριχθεί ο Σάμαρης...

Χθες. Είχαμε μία τεράστια γκαντεμιά που αν συνεχιστεί και στην Τούμπα θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες όλων των εποχών. Αυτό που παρουσίασε ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν μία τεράστια παλινωδία. Απορώ πώς τους αποθεώνουν τα λυκοφαγώματα εδώ στη Θεσσαλονίκη. 1 τελική ρε άμπαλοι; 1; Είστε γελοίοι ρε! Και να σας πω και κάτι; Τη γουστάρανε την αποβολή. Δεν μπορούν να ζουν δίχως την αίσθηση του κατατρεγμένου. Αλλά και αγωνιστικά τους βόλεψε. Ηθικοποίησε τη μαζική οπισθοχώρηση. Γύρισαν σε ένα ταμπούρι, που δεν συναντάμε ούτε από την Καλλονή, τελείως απενοχοποιημένα. Και βέβαια, βγαίνουν την άλλη μέρα και το παίζουν και αδικημένοι. Όσον αφορά το δικό μας "πρόσωπο", δεν κατάλαβα την εμμονή του να παίζουμε αδιαλείπτως με τον Κάμπελ. Ήταν κάτι που απέδωσε στην αρχή του αγώνα, αλλά από κάποιο σημείο και μετά "διαβάστηκε" από τον Γεωργιάδη και έστειλε δεύτερο παίχτη να τον ντουμπλάρει. Συν του ότι κουράστηκε στο τέλος. Παρ' όλα αυτά, αν έβγαζε μία ή δύο από τις δέκα-δεκαπέντε πάσες που επιχείρησε σήμερα θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Δεν είναι, όμως, τυχαίο που απέτυχε στην τελική προσπάθεια, αφού μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να πασάρει ήταν ήδη καταβεβλημένος.

Στεναχωρήθηκα που είδα κενές θέσεις. Απογοητεύτηκα. Μόνο το πέταλο της 7 ήταν αντάξιο του κόσμου του Ολυμπιακού. Μόνο αυτοί κρατάνε ψηλά τη σημαία. Καλά για τα επίσημα ας μη μιλήσουμε καλύτερα...

Εικόνα apostolos gaganis

Η ατομικη κριτικη των παικτων, εξαιρετικη. Επιδοκιμαζω το ερωτημα σου για τη σκοπιμοτητα του ροτεισον, με την εμμονη του Ισπανου στη χρησιμοποιηση του Μεγερι. Δηλαδη, μη και κρεμαστει ψυχολογικα ο παιχτης; ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΙΤΛΟΣ, ΡΕ! Θεωρω λοιπον οτι ειναι επιβεβλημενο να παιξει ο Ρομπερτο στη ρεβανς της Τουμπας. Ειναι ΑΛΛΗ η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ των αμυντικων με τον Ρομπερτο πισω τους και αλλη με τον Μεγερι, οπως και ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ επικοινωνιας μεταξυ τους στους αγωνες. ΕΝΑ.

Ερχομαι στους οπισθοφυλακες. Στο κεντρο, εχουμε θεμα. Το διδυμο Μανωλα - Σιοβα, με το πολυ πετυχημενο ΄΄δεσιμο΄΄΄του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ, παρα τις οποιες δοκιμες/συμμετοχες αλλων διδυμων. Τα αλλεπαλληλα γκολ που τρωμε απο τη θεση αυτη τελευταια ( Βαζελος, Αστερας, ΠΑΟΚ κ.α. ) επιβεβαιωνουν τη διαπιστωση. Απο την αλλη μερια, στα πλαγια, χθες, τοσο ο Χολεβας οσο και ο Σαλινο δεν απεδωσαν καθολου ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ κομματι, τουλαχιστον οπως ΟΛΟΙ περιμεναμε. ΔΥΟ.

Στο κεντρο τωρα, ειδα τα γνωστα συν και πλην. Τον Σαμαρη ειδικοτερα τον βρηκα μαλλον΄΄σφιγμενο΄΄, προσπαθωντας ενδεχομενως να μην κανει το χοντρο εκεινο λαθος στη μεταβιβαση που πιθανον να κοστιζε, με δεδομενη την πολυ προσφατη, ανεκδιηγητη εμφανιση του στο ματς με τον ΑΡΗ και τις σχετικες οδηγιες και συμβουλες που σιγουρα θαχε παρει σχετικα απ΄τον προπονητη του. Τοχε ΄΄παραμαθει΄΄ μαλλον, το μαθημα του. ΤΡΙΑ.

Στην επιθεση τελος, εχουμε οντως εναν παιχταρα, τον Τσορι, που στερειται ομως επαρκων δυναμεων. Τον Φουστερ τον αγαπαω. Μαχητης, πολυτιμος, με τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γκολακια του, σεμνος, επαγγελματιας 100%. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΧΑΜΕ ΚΙ΄ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΥΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...Απ΄τον Καμπελ, ο οποιος ομολογουμενως προσπαθησε πολυ, περιμενα κι΄εγω περισσοτερα στην ΤΕΛΙΚΗ του προσπαθεια. Ειναι παντως κι΄αυτος, πολυτιμος παιχτης. Για τους Βαλντεζ και Περεζ, θαθελα μεγαλυτερη συμμετοχη και αποτελεσματικοτητα, ειδικα απο τον δευτερο που μαλλον με απογοητευσε. Αφησα τελευταιο τον Σαβιολα. Περναει φαση ΄΄σκοτεινου φεγγαριου΄΄. Πιστευω οτι η ρεβανς της Τουμπας θα καθορισει το μελλον του στην ομαδα και την πορεια του γενικοτερα ως ποδοσφαιρικου αστερα. Υπαρχει ΄΄μουδιασμα΄΄ παντως στους οπαδους μας γι΄αυτον τον παιχτη. Ευχομαι γρηγορα και ΕΓΚΑΙΡΑ να ξαναγινει εκεινος που ηταν προ του τραυματισμου του. Ο ΚΑΛΟΣ Σαβιολα ειναι ικανος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να μας δωσει την προκριση στην Τουμπα...

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:

Η ομαδα κανει - αναμενομενη, αλλα ακρως ανεπιθυμητη σ΄αυτη τη φαση - ΄΄κοιλια΄΄. Οι μπαταριες της εχουν πεσει και κρατιουνται σε επαρκεια με ενεσιοθεραπεια παροτρυνσεων και εμψυχωσεων, προκειμενου να αυξηθει ο ενθουσιασμος της και η ΄΄πεινα΄΄ της για τον δευτερο τιτλο. Η καλη φετινη πορεια, ειδικα στην Ευρωπη, φαινεται πως εχει ΄΄κορεσει΄΄ σε μεγαλο βαθμο τις φιλοδοξιες των παιχτων, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! Σημερα πιστευω οτι μια - σωστα δομημενη - επισκεψη της Θ7 στου Ρεντη πριν απο τη ρεβανς της Θεσσαλονικης, ειναι περισσοτερο σκοπιμη απ΄οτι θεωρουσα τις προηγουμενες μερες. Βαζω ακομη στο ΄΄τραπεζι΄΄ της συζητησης και μια πιθανη μεταβαση του ΜΑΡΙΝΑΚΗ στην Τουμπα, που μπορει μεν (σιγουρα) να εξαγριωνε περισσοτερο τους αφιονισμενους ουτως ή αλλως Μπαοκτζηδες, θα ειχε ομως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΑΣ. Ασε που μπορει νακανε ευκολοτερο το ΄΄λαθος΄΄ για δαυτους και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα ΄΄στριμωχνε΄΄ τη διοικηση τους να κανει προσεκτικοτερα και πιο υπευθυνα το καθηκον της, αφου υπαρχουν και αρχες - ειδικα δικαστικες - που ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ, οπως και να το κανουμε. Δηλαδη, με πια λογικη ερχονται και ξαναρχονται οι Τουητιδες και οι Ιβανιδες στο Καραισκακη, και ο δικος μας προεδρος - που πιστευω οτι ειναι παληκαρι - να λαμπει δια της απουσιας του; Τοσο soft γιναμε πια; ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ, ΕΧΕΙ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α ΣΗΜΑΣΙΑ! ΑΝ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΞΕΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ! ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ! ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΕΝΕ - ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Π-Ο-Λ-Υ Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Ο-Σ! ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Όλα ξεκινούν από τον κόσμο. Στη φάση της αποβολής του Στοχ, πριν του βγάλει την κόκκινη ο Καλογερόπουλος, όλο το Καραϊσκάκη είχε βουβαθεί. Προφανώς σκέφτονταν όλοι ότι δεν πρέπει να ευνοηθούμε διαιτητικά. Σε άλλες περιπτώσεις μανούρας παικτών μας με αντίπαλους παίκτες μέσα στο Καραϊσκάκη, το γήπεδο έβραζε με συνθήματα κατά της άλλης ομάδος. Ο κόσμος μας είναι το πρόβλημα, όχι η ομάδα...

Εικόνα yiage

Η προπαγανδα των αντι-Ολυμπιακων συνεχιζει να φερνει επιτυχη αποτελεσματα, ενα απο αυτα ειναι η ψευδενοχη(πως να το πω;) των φιλαθλων του Ολυμπιακου και για αυτο εχουν γινει ψιλο-σοφτ. Αυτο δειχνει την ΑΝΑΓΚΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ πλεον των διοικησεων του Θρυλου σε πιο ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της πολυκεφαλης ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Φτιαξε ρε Βαγγελη ενα γαμημενο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ καναλι που θα τους ΔΙΑΛΥΕΙ ολα τα ψεμματα και τις λασπες τις συκοφαντιες και θα σταματησει ΑΜΕΣΑ αυτη η "αιμοραγια και δηλητηριαση" της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΨΥΧΩΣΗΣ και ΠΟΡΩΣΗΣ του ερυθρολευκου κοσμου (εκτος του οτι καταρριπτοντας ολες τις λασπες θα βελτιωθει και η αξιοπιστια του πρωταθληματος στην συνειδηση ΟΛΩΝ των φιλαθλων).

Οσον αφορα τους παικτες μας νομιζω συνειδητοποιουν και κατα την διαρκεια του παιχνιδιου την χαωδη διαφορα ποιοτητας τους με αυτην των αντιπαλων οποτε και η αυτοπεποιθηση και υπερμετρη σιγουρια τους "ηρεμει" κατα καποιο τροπο αντι να σπευδουν να την επιβεβαιωσουν χρησιμοποιωντας συναμα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.

Ιδιαιτερα στα παιχνιδια με αντιπαλους σαν τις μπουγατσες και τις ζελες ο μισο-Τσαμπουκας φερνει
μισο-αποτελεσματα και κακα αποτελεσματα εκτος απο τις ζημιες στο γοητρο και την ενδυναμωση της συκοφαντιας.

Στην τουμπα θα εχουμε πολεμο(ηδη κλαους/στοχ/κλπ γραφουν ) εντος κι εκτος των τεσσαρων γραμμων ειναι η ευκαιρια να "βαπτιστουν" οι παικτες μας την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΗΡΩΙΣΜΟ!
Να γραψουν αλλη μια σελιδα στην Ιστορια του ΘΡΥΛΟΥ!
ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ στην Ελλαδα απο την ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!!!!!!!

Εικόνα nikos michalopoylos

Συμφωνω φιλε! Εμενα μ αρεσε το σκορ γι αυτο το λογο.Ν ανεβουν τωρα πανω και να τους βγαλουν εξω με τσαμπουκα μπαλαρα και καθαρη νικη! Αυτο περιμενω.

Εικόνα Chief Bromden

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου savva, πολύς κόσμος έχει φάει το παραμυθάκι και σε κάθε περίεργη φάση έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τι θα γράψουν οι κωλοφυλλάδες την επομένη και τι θα πει ο κάθε βαλτός σε ράδια και TV...
Αλλά και οι παίχτες μας πολύ Ευρωπαίοι... δηλαδή στη ρεβάνς τι θα κάνουν; θα τις τρώνε πάλι και θα λένε και ευχαριστώ; Τους αναστήσαμε και αυτούς...

Εικόνα jimakos

Εγώ τέτοια εικόνα Καραϊσκάκη δεν την καταλαβαίνω και δεν μπορώ και να τη δεχθώ. Εγώ στο μυαλό μου έχω την εικόνα σε μανούρα μέσα στο γήπεδο να κουνιούνται τα κάγκελα και το γήπεδο να είναι όρθιο και να γαμωσταυρίζει.

Εικόνα savvas gridlock

Aν έχεις γεμίσει χορτασμένους από τους σερί τίτλους, ντροπιασμένους από τη ''συνεχή εύνοια της διαιτησίας'' που τους έχουν πείσει οι ΑΡΔ πως απολαμβάνουμε και ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ που ασχολούνται όλη μέρα με τα πολιτικά και πάνε να τα βάλουν μέσα στον Θρύλο, τέτοιο γήπεδο θα έχεις.

Εικόνα jimakos

Λοιπόν Dono πέρα από τις τεχνικές αναλύσεις, εγώ αυτό που είδα χθές είναι ότι οι παίκτες μας είναι ψιλοκότες
(εκτός από τον Σάμαρη και τον Φουστέρ). Έχουν φάει κλωτσιές, μπουνιές στη τούμπα-τους έχουν βρίσει μάνες-τους
έχουν "ευχηθεί" να φάνε 5 από την ΜU και έχει κατέβει και ο Βαγγέλλας και τους έχει πει ότι δεν του αρέσει που παίζουν χωρίς νεύρο. Και τι κάνουν αυτοί; Μετά το 2-0 ,αντί να τους βάλουν μες στα δίχτυα αρχίζουν το κωλοβάρεμα και κάθονται να τους κάνει μαγκιές ο Κλάους και ο Στόχ(στην αποβολή έπρεπε να τον βγάλει από το γήπεδο κάποιος από τους δικούς μας με κωλοδάχτυλο). Βρε Μανωλά σου χώνει αγκωνιά το μουνόπανο, μια φάση δεν βρήκες να του κόψεις τη μπάλλα; Στο 2ο ημίχρονο πατάει το δρεπάνι από την Αργεντινή τον Κάμπελ και δεν πάει ΚΑΝΕΝΑΣ να του ζητήσει το λόγο,να κάνει ,εναν τσαμπουκά ΤΙΠΟΤΑ.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Θ7 ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΟΥΠΕΣ?...ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ?

Εικόνα figurered

Παιδιά χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν παίκτη τύπου Ανατολάκη.

Να μην έχει ιδέα από μπάλα αλλά να τον βλέπουν κάτι τσουτσέκια τύπου τζαβέλλα μπροστά τους και να γυρνάνε στην άμυνα ακριβώς όπως πρέπει, με κατεβασμένα τα μούτρα και ψάχνοντας να δουν τι είναι αυτό που τους έχει κάτσει καλά στο σορτσάκι. Αυτά τα αδερφίστικα που έγιναν στη φάση της αποβολής ήταν βούτυρο στο ψωμί της μπουγάτσας.

Έναν σαν τον Πέπε της ρεάλ - τον οποίον δεν γουστάρω αλλά μπορεί να πάρει όλη την ομάδα στην πλάτη του σε τσαμπουκάδες.

Εικόνα ΔΙΑΣ

φίλε δεν είχες μόνο ανατολάκη. Είχες αμανατίδη, στολτίδη, μαυρογεννίδη, παιχτες που χόνονταν σε όλους τους τσαμπουκαδες. Ειχες τζόλε και γεωργάτο που δεν μασούσαν πουθενα. Είχες καρεμπέ και Τζιοβάνι που δε χαμπαριζαν ούτε εδρες ουτε αντιπαλους. να φτασω και στον μελμπερκ,στον γκαλετι. Τα σημάδια ότι γίναμε soft πυκνωνουν. Θα ξεχασω τον περσινο τελικό με Αστέρα που ουσιαστικά μόνο ο Σιόβας και ο Μοντέστο μπλεχτηκαν στον τσαμπουκα?

Εικόνα nikos michalopoylos

Μαγκες συμφωνω με ολους για κοσμο και παιχτες οτι ειναι σοφτ κτλ. Βαλτε ομως και στην εξισωση οτι εχουμε και διαφορετικη αντιμετωπιση απο αστυνομια κι ολο το συστημα. Για παραδειγμα, υπαρχει στα επισημα της τουμπας και πισω απ τον παγκο μας εκει διμοιρια με ματ? Κι αν υπαρχει τι κανει?
Στις κεντρικες της τουμπας,απεναντι απ τα επισημα,φευγει καθε λογης αντικειμενο κι ο καθε εποπτης παθαινει αγκιλωση!
Χθες στη φαση με την αποβολη μεχρι αυτη η κοντομουνα ο σαλπι εφτασε μεχρι τον 4ο. Που να το κανει κανας δικος επανω? θα μας κοπανανε και οι σεκιουριτι!
Εδω ο μιραλας εφαγε ποτηρι σε ματς κεκλεισμενων υποτιθεται!

Εικόνα yiage

Ακριβως οπως το λες Δια.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όπως τα λέτε είναι παίδες. Το πλέον λυπηρό για μένα είναι ότι δε βλέπεις κανέναν Έλληνα σε τσαμπουκά. Ο Μανιάτης μόνο στους συμπαίκτες του και στον διαιτητή ξέρει να φωνάζει. Δεν τα γουστάρω εγώ αυτά. Όταν αναλαμβάνεις να φοράς το περιβραχιόνιο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να φας το κεφάλι σου γι' αυτούς. Σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.