ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0



Εχθές είχαμε την αναμέτρηση της ομάδας μας στους Ζωσιμάδες με αντίπαλο τον Πας Γιάννενα. Εχθές είχαμε άλλη μία κάκιστη εμφάνιση, σε πλήρη συνέχεια των εμφανίσεών μας τον τελευταίο μήνα. Το τελικό σκορ, η ήττα με 2-0 δεν είναι δίκαιο σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς για την ομάδα μας παραμένει μια ήττα με καθαρό σκορ από έναν πολύ λίγο αντίπαλο.

Ο Μίτσελ άρχισε το παιχνίδι με μια ενδεκάδα πειραματική, μια ενδεκάδα που όπως είχε προαναγγείλει, είχε πολλές αλλαγές δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής, να παίξουν και να αρπάξουν την ευκαιρία τους. Η αρχική ενδεκάδα απαρτίστηκε από τους Ρομπέρτο στο τέρμα, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς και ο νεαρός Βούρος στην άμυνα. Στο κέντρο οι Πελέ, Μανιάτης και Σάλιαγκας. Στην επίθεση στα άκρα οι Κάμπελ και Σαβιόλα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε μόνος του ο Σέποβιτς. Από την ανάγνωση της ενδεκάδας, βλέπουμε ότι ομοιογένεια σε αυτή την ομάδα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, μιας και ήταν η πρώτη φορά για τους περισσότερους που βρέθηκαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Επίσης παρατηρούμε ότι εκτός της ανύπαρκτης ομοιογένειας έγιναν και αλχημείες προκειμένου να τσεκάρει ο προπονητής και διάφορα σχήματα, νέα πρόσωπα και πρόσωπα σε νέες θέσεις. Έτσι πήραν φανέλα βασικού οι νεαροί Σάλιαγκας και Βούρος, ο Μπονγκ έπαιξε στόπερ, αγωνίστηκε βασικός ο Πελέ.

Μέχρι να πούνε καλημέρα οι παίκτες μας είχαν ήδη φάει το πρώτο γκολ, ένα γκολ που ήρθε σχεδόν από τα αποδυτήρια μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο, όταν ο Μιχαήλ εντελώς ανενόχλητος φάτσα με τον Ρομπέρτο τον εκτέλεσε με κεφαλιά και η παρωδία αγώνα που είδαμε εχθές από την μεριά μας ολοκληρώθηκε όταν στο 15΄ ο Βίλα μετά από ωραία αντεπίθεση του Πας και τον Τόρες κάπου αλλού στο γήπεδου, αλλά και 2 τραγικά ατομικά λάθη στην άμυνα του Μπονγκ και του Μανωλά, εξ΄ επαφής έγραψε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Εντάξει σίγουρα ο τρόπος που ήρθε το 2-0 ήταν άσχημος για την ψυχολογία της ομάδας, μετά όμως ήρθαν τα χειρότερα. Μια ομάδα που μέχρι το τέλος του παιχνιδιού είχε κατοχή που πλησίασε το 80/20 και δεν μπορεί να βάλει ένα γκολ, είναι άξια της τύχης της. Μια ομάδα που παίζει ένα εκπληκτικό μονότερμα, χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορεί να μπει με αξιώσεις, συνεχόμενα  και οργανωμένα στην αντίπαλη περιοχή, είναι άξια της μοίρας της. Η ομάδα θα έπρεπε να παίζει χωρίς άγχος αφού αυτά τα παιχνίδια δεν κρίνουν τίποτα αγωνιστικό, αλλά μόλις έρχεται η μπάλα στα πόδια των παικτών αυτοί λειτουργούν τόσο αγχωμένα λες και παίζουν στον τελικό του CL. Θα μπορούσε η ομάδα σίγουρα να σκοράρει τουλάχιστον 1-2 γκολ στο χθεσινό παιχνίδι, ακόμα και να νικήσει με αυτή την άθλια χθεσινή εμφάνιση. Τι θα άλλαζε? Για την ιστορία ο Μίτσελ έκανε 3 αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, στο 46΄ διπλή αλλαγή με τους Ιμπαγάσα και Βαλντέζ να παίρνουν την θέση των Βούρου και Σέποβιτς και έκλεισε τις αλλαγές του στο 65΄ με τον Φουδτέρ να μπάινει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Σαβιόλα.

Ατομική κριτική στους παίκτες αδυνατώ να κάνω. Προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν που να ξεχώρισε. Καλά στοιχεία είδα στον νεαρό Βούρο (ήταν μάλλον ο καλύτερος παίκτης αμυντικά της ομάδας εχθές μέχρι και την αντικατάστασή του) αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα, ο έτερος μικρός Σάλιαγκας έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά για την θέση που αγωνίζεται είναι πολλά κλικς πίσω από τους υπόλοιπους. Ο σκοπός για τους μικρούς δεν είναι να πάρουν απλά κάποιον χρόνο συμμετοχής στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά να προσπαθήσουν να δείξουν κάποια πράγματα που να διευκολύνουν τον προπονητή να τους προωθήσει στο μέλλον, να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Να μιλήσουμε για παίκτες που σαφέστατα με την σημερινή αγωνιστική τους εικόνα δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό? Εννοώ προφανώς τον Πελέ, τον Μπονγκ και τον Τόρες. 

Πρώτη φορά βλέπω αμυντικό χαφ να μην τρέχει, πρώτη φορά βλέπω στόπερ να μην κόβει ούτε με βαλέ φάσεις που βρίσκεται μόνος του, πρώτη φορά βλέπω μπακ να γυρίζει στην θέση του μετά από κάνα 2ωρο αφού ο αντίπαλος έχει πάρει την πλευρά του, έχει σκοράρει και έχει στήσει και το τόπι στην σέντρα,  στην φάση του 2ου γκολ των Ιωαννίνων ο παίκτης δεν υπάρχει πουθενά. ίσως είναι λίγο άδικο να κριτικάρουμε ατομικά παίκτες που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό λόγω της έλλειψης παιχνιδιών. Αν πιάσουμε τους άλλους, τους ΄΄έτοιμους΄΄ τους ΄΄μπαρουτοκαπνισμένους΄΄ μάλλον θα γελάσουμε περισσότερο με την χθεσινή τους εμφάνιση. Μανιάτης, Μανωλάς και Κάμπελ ήταν κακοί και άνευροι. Οι έμπειροι Ιμπαγάσα και Σαβιόλα ανύπαρκτοι και δεν σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Ο προπονητής ήταν φανερά εκνευρισμένος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε αρνητικά στην ατομική απόδοσή των παικτών του. Έχει όμως κι αυτός ευθύνη γι αυτό που είδαμε εχθές. Έχει κι αυτός ευθύνη εκ του αποτελέσματος για τις 4 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος. Πως θα μπορούσε να αναμένει καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, όταν τα 6/11 της ενδεκάδας δεν έχουνε ξαναπαίξει μαζί ποτέ, όταν αλήθεια επέλεξε μια τέτοια ενδεκάδα δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια αγωνιστική εικόνα? Αν προσθέσετε τον κακό αγωνιστικό χώρο, την συνεχή βροχή και σίγουρα το μεγαλύτερο κίνητρο των αντιπάλων μας που έπαιζαν για την παραμονή τους στην κατηγορία, τότε η χθεσινή εικόνα μάλλον είναι δεν είναι και τρελή έκπληξη. Η αλλαγή του αγωνιστικού συστήματος στο δεύτερο ημίχρονο σε 3-5-2, όταν και παίξαμε με 3 αμυντικούς μάλλον δεν βοήθησε, αντίθετα θεωρώ ότι μπέρδεψε περισσότερο την ανάπτυξη της ομάδας και σίγουρα δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να το υποστηρίξουν. Ο προπονητής εχθές μίλησε όμως με την γλώσσα της αλήθειας και αξίζει να δούμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του
«Αν θέλουμε να ψάξουμε για δικαιολογίες θα πούμε πως ήταν το πρώτο. Αν θέλω όμως, να είμαι ειλικρινής, θα πω πως ήταν ο δεύτερος λόγος. Για να παίξεις ποδόσφαιρο χρειάζεται πάθος κι εμείς δεν είχαμε.
Αν ο προπονητής πρέπει να λέει κάθε μέρα στους παίκτες σε ποια ομάδα παίζουν, τότε δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται. Για εμάς το σοβαρό δεν είναι η ήττα, αλλά ότι ο αντίπαλος μάς ξεπέρασε σε πάθος. Έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας και δεν μπορώ να μιλάω για μπάτζετ. Μπορώ να μιλάω για ψυχή και καρδιά που είχαν οι αντίπαλοί μας και όχι εμείς.
Πιστεύω ακόμα πως είμαστε καλή ομάδα και ως ομάδα πρέπει να παίξουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να καταλάβουμε πως φταίμε όλοι και όχι ο διπλανός μας. Ο ΠΑΣ ξέραμε πως ήθελε το ματς. Και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα στο πούλμαν!
Δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτό που είδατε σήμερα είναι η δουλειά που έχουμε κάνει δέκα μήνες, δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτό που είδατε είναι η δουλειά μου!»

Παίξαμε χωρίς πάθος, ψυχή και καρδιά κι αυτό δυστυχώς το ξαναείδαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον αρούλη, δεν είναι η πρώτη φορά, αντίθετα είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.
Η ομάδα έχει σβήσει τις μηχανές και προσωπικά θωρώ ότι δεν θα ξαναδούμε μια αξιόλογη αγωνιστική εικόνα μέχρι το τέλος της περιόδου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε με πάθος και αυγά (που έλεγε και ο ξανθός) σε κάθε παιχνίδι, γιατί αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία, την ποδοσφαιρική οπτική του κάθε παίκτη και καθόλου με την τρέχουσα αγωνιστική του κατάσταση.
Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι οδηγός για όλους μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι την επόμενη εβδομάδα στην τουμπίτσα, γιατί εκεί είναι άλλο παιχνίδι, μας περιμένει ένας πόλεμος. Αν εμείς δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων θα φύγουμε δαρμένοι, ηττημένοι και ταπεινωμένοι. Αν είμαστε όπως πρέπει θα κάνουμε κηδείες πολλές, μιας και το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να παλέψουμε μέχρι εσχάτων κι αν δεν τα καταφέρουμε να ξέρουμε ότι εμείς παλέψαμε λυσσαλέα. Εμείς οι οπαδοί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε και να περιμένουμε από τους υπόλοιπους να κάνουν την δουλειά τους.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των σύγγαυρων παρακάτω, συμμερίζομαι και την ψύχραιμη στάση των άλλων. Εγώ, ξέροντας πολύ καλά τα τερτίπια του πρωταθλητισμού, θα πω το εξής: δεν υπάρχει μεγαλύτερος "γονιός" για τη νίκη από το κίνητρο, δεν υπάρχει μεγαλύτερος "γονιός" για την ήττα από την έλλειψη κινήτρου. Δυστυχώς, δε μας κάνει καλό η χαώδης διαφορά από τον δεύτερο. Πιστεύει κανείς ότι θα χάναμε όλα αυτά τα ματς αν ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν 5 βαθμούς πίσω; Όχι βέβαια. Και πέρα από το κίνητρο υπάρχουν κι' άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες για τη νίκη. Τα είπατε κι' εσείς. Φύλαγμα ενόψει μουντιάλ, πιτσιρικαρία (θεμιτό, αλλά δεν έχει νόημα να βάζεις ξαφνικά δυο και τρεις μαζί στην πρώτη ομάδα. Πιο πιθανό είναι να τους κάψεις παρά να τους φτιάξεις), συντήρηση δυνάμεων για τα "ουσιώδη" ματς, μεγάλο κίνητρο από την αντίπαλη ομάδα (ολόκληρη κατηγορία έπαιζε) κ.λπ.

Πλέον, εδώ που φτάσαμε δε χωράνε μεσοβέζικες λύσεις. Ή τους γαμάμε ή γαμιόμαστε μεταξύ μας πάλι. Ή πάμε και παίρνουμε το κύπελλο ή μένουμε με την ψωλή στο χέρι και ξεκινάμε το καλοκαίρι για ακόμα μία φορά από την αρχή. Ή ταν ή πουτάν.

Εικόνα apostolos gaganis

ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Επειδη, κατα τη γνωμη μου, υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο οπως παει το πραγμα να αμαυρωθει ολη η φετινη χρονια, παρα τα σημαντικα επιτευγματα της ομαδας, θαθελα να σημειωσω τα εξης:

1. Απο τα δυο σχολια μου της 05-04-2014 στις 11.17 και 16.51 σε σχεση με την εξαιρετικη αναρτηση του dono στις 00.17 της ιδιας ημερας ( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΤΣΕΛ κ.λ.π. ) και απο ενα τριτο μου σχολιο στις 16.38 της 04.04.2014 στην επισης πετυχημενη αναρτηση του ( ΚΟΥΙΖ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ.λ.π. ), δεν αλλαζω -δυστυχως- ΟΥΤΕ ΤΕΛΕΙΑ. Οι χθεσινες δηλωσεις του Μιτσελ στα Γιαννενα, ειναι απλως επιβεβαιωτικες του προηγουμενου.

2. Το...μυγοσκατο του τελευταιου μηνα πανω στο λευκο σεντονι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, δειχνει τελικα να προερχεται απο μεγαλη αλογομυγα, γιαυτο και το μεγεθος του ειναι πολυ...ενοχλητικο. Ισως ομως οι παιχτες μας να΄χαν το μυαλο τους στην...Τουμπα ( γραφτηκε κι΄αυτο ).

3. Η αναγκη για προκριση επι του ΠΑΟΚ και κατακτηση του Κυπελλου, θαρρω πως ειναι πια ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ. Μονον ετσι ξαναπλενεται και κλιβανιζεται ( κατα τον Chief ), το σεντονι. Οσο για τους παιχτες, επιμενω στην επισκεψη της Θ7 πριν τη ρεβανς της Σαλονικης ( τα γραφομενα απο τον Spiros Legend με εκφραζουν ) ΚΑΙ στην ΗΓΕΤΙΚΗ μεταβαση του προεδρου, επανω.

4. Αυτοι που σκεφτηκαν να διοργανωσουν τουτη την Κυριακη τη φιεστα για την κατακτηση του πρωταθληματος, θα πρεπει ναχουν ασφαλως υποψη τους οτι η εκδηλωση εχει δυνητικα μεταβληθει- οπως ηλθαν τα πραγματα- σε ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ, γιατι αν ο αγωνας με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ( που κινδυνευει ) δεν εξελιχθει...ομαλα, υπαρχει κινδυνος ιστορικου ΦΙΑΣΚΟΥ...Καταλαβαινω, οτι εχουν φαινεται αναληφθει υποχρεωσεις και δεν μπαινω στη δομη της διοργανωσης, που μ΄αρεσει ειδικα οσον αφορα τα παιδια, απλα το ολον πραγμα μου θυμιζει ΛΙΓΟ εκεινο το γνωστο(;)΄΄ των οικιων ημων εμπιπραμενων, ημεις αδετε΄΄. Ετσι αγαπητε συγγαυρε, Γιωργαρα Μαουνιερη;...Τεσπα. Α! και μην ξεχασω: Δεν πιστευω απο τις φανελλες της ομαδας που θα πουλησουν προς 250 ευρω την καθε μια, να λειπουν οι υπογραφες του...Μπογκ ή του...Μασαδο, γιατι αλλιως δεν θα παρω! Εγω ο δυστυχης, βλεπετε, εχω μεινει στις ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ φανελλες του Μουρατη και του Ρωσιδη...

5. ΚΑΤΑΛΗΓΩ με τον τιτλο του σχολιου μου και κανω υπομονη μεχρι τη Μεγαλη Τεταρτη. Μετα βλεπουμε. Η λατρεια ουτως ή αλλως για τον ΘΡΥΛΟ ειναι ΑΝΙΚΗΤΗ, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ. Ελπιζω παντως οτι ο ερυθρολευκος τενορος που τραγουδαει στην Scala την τελευταια αρια της χρονιας και εσχατως δειχνει να΄χει ενα ΄΄κομπιασμα΄΄ στο λαιμο του, στην τελικη κορωνα του να μην τραβηξει κανα χοντρο φαλτσο, καμια...γαιδουροφωναρα, και παει στραφι η ΟΛΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ... Ας λενε ο,τι θελουνε οι ...ψυχραιμοι κι΄οι λογικοι. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! Εξαλλου το φιναλε παντα ΄΄μετραει΄΄και αν δεν ειναι οπως πρεπει, μπορει να ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙ - αδικα θελετε; εστω - ολη την προηγουμενη προσπαθεια και επιτευξη.

Εικόνα apostolos gaganis

Δαιμονα, ΄΄ημεις αδωμεν,, ειναι το σωστο...Ξου, ξου, απο΄δω...

Εικόνα el trick

Σέβομαι τις απόψεις σας κύριοι. Πράγματι υπάρχει και η αποφόρτιση. Φόρτιση όμως ή αποφόρτιση κάποιοι παίκτες απλά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
Προσωπική γνώμη: Ο Μανιάτης να φύγει. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
Δεν το λέω τώρα. Είχα διατυπώσει παρόμοια άποψη από φθινόπωρο.

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι αν ο Μανιάτης παίξει στην Τούμπα θα αποκλειστούμε.

Εικόνα savvas gridlock

Όποιος έχει κάνει αθλητισμό έστω σε επίπεδο ''πάω στο γυμναστήριο'', γνωρίζει τι θα πει ''αποφόρτιση''. Πολλοί παίκτες μας προέρχονται από μία δύσκολη χρονιά και ξέρουν ότι ακολουθεί Μουντιάλ, μία διοργάνωση στην οποία είναι αμφίβολο αν θα τους ξαναδωθεί η ευκαιρία να πάρουν μέρος. Δεν είναι δυνατόν να περιμένει ο κόσμος να σκυλιάζουν σε αδιάφορα ματς. Ας μην τρελαινόμαστε τζάμπα και βερεσέ. Ο Μίτσελ καλά κάνει και φωνάζει, αυτή είναι η δουλειά του, αλλά μέχρι εκεί για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που είχε σημασία για την πρόκριση, ούτε ξεζουμισμένους παίκτες είδαμε, ούτε αδιάφορους. Αν δούμε στον επαναληπτικό της Τούμπας εικόνα ομάδος όπως η χθεσινή στα Γιάννινα, εδώ είμαστε να τα πούμε αλλιώς.

Εικόνα dono

Άντε να το δεχτώ για τους διεθνείς. Αυτοί που δεν θα έχουν υποχρεώσεις το καλοκαίρι για ποιόν λόγο ακριβώς να μην λυσσάξουν; Αυτοί που υποτίθεται θέλουν να κερδίσουν θέση στην 11άδα έναντι των συμπαικτών τους αν δεν γιαλίσει το μάτι τους τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία, πότε θα το κάνουν; Η παραπάνω κριτική είναι για το χθεσινό παιχνίδι κι όχι απολογισμός της χρονιάς

Εικόνα savvas gridlock

Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν εμφανής η έλλειψη κινήτρου. Αυτή οφείλεται στα πολλά ματς που ακολουθούν (για τους διεθνείς) και στο ότι ο αντίπαλος έπαιζε την κατηγορία στο σπίτι του (για τους υπόλοιπους). Αν τώρα πρέπει να κάνουμε κριτική στο Σάλιαγκα και στο Βούρο επειδή ''δεν γυάλιζε το μάτι τους'' απέναντι στον Ντάσιο και στον Ίλιτς, σε παίκτες έμπειρους δηλαδή που ξέρουν ότι έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν την χρονιά απέναντι σε κάποια αμούστακα, ΟΚ, ας την κάνουμε, αλλά η φάμπρικα που ανοίγει μετά δεν κλείνει. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα, ειδικά σε αδιάφορα ματς.

Εικόνα clark gheibol

έτσι που τα λες είναι. Παρακολούθαγα ψες το Γκάμπελ σε μια φάσις όπου έμπαινε ο αντίπαλος σε κάθε δυο βήματα και του έδωνε μια καλή κλοτσιά. Σε μια φάση του χώθηκε 3-4 φορές. Και γινόταν συνέχεια το ίδιο. Αυτοί που θα πάνε μουντιάλ, μαλάκες είναι να χάσουν κανα ποδάρι στο Γιάννινο, επειδής ο ΠΑΣ θέλει και καλά να τα δώσει όλα για όλα; Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν μπορείς να βγάλεις τις δυνάμεις σου, ακόμα κι αν το θες.
Τώρα, αυτό για τους πιτσιρικάδες που έδειξαν πράγματα, εγώ δεν τα είδα, ίσως το Βούρο να πρέπει να δούμε κι άλλο. Ο Βέργος μου είχε φανεί πιο τολμηρός, να παίρνει και καμιά μπάλα ρε αδερφέ. Δε λέω ότι δεν είναι καλοί παίχτες, δεν τους είδα αρκετά, αλλά μ' αυτά τα λίγα που είδα, σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι μου κάνουν.
Τώρα, το σύστημα εγώ το είδα σαν ένα περίεργο 4-4-2 πάλι, με Σαβιόλα- Σέποβιτς μπροστά και Κάμπελ- Σάλιαγκα στις πτέρυγες, αλλά μπορεί να ήταν έτσι στην αρχή και μετά να με πήρε ο ύπνος.
Για το γκολ από το κόρνερ, θα το ξαναπώ: είναι ρίσκο να αφήνεις ακάλυπτο το πίσω δοκάρι. Οι παίχτες που παίζουν ζώνη στα κόρνερ (3 σε εμάς, αν και χτες δε γκατάλαβα πώς ήταν τοποθετημένοι, είχαν ρίξει κάτι ομίχλες στο γήπεδο) φέρνουν πίεση μόνο στο πρώτο δοκάρι. Υποθέτω ότι το πίσω το αφήνουν μόνο στα μαν του μαν και το ντερματοφύλακα. Αν ξεφύγουν από τα μαν του μαν οι αντίπαλοι, δεν υπάρχει τίποτα να τους σταματήσει μέχρι το τέρμα, καθώς ο τερματοφύλακας μετατοπίζεται προς το πρώτο δοκάρι, ειδικότερα όταν το κόρνερ εκτελείται με ανάποδο πόδι.
Τέλος, από χτες έχει πάρει φωτιά το ντρενέ να φύγουν ο Πελέ, ο Μπονγκ και ο Τόρες. Ο Τόρες έτσι όπως είναι δε γκάνει. Υστερεί πολύ σε αθλητικά προσόντα. Ξέρει όμως το τόπι και αν επανέλθει θα είναι χρήσιμος. Άρα, το αν το γκρατάμε εξαρτάται από το γιατρό. Ο Πελέ είναι υπέρβαρος, ενώ και το παιχνίδι του δεν κάνει για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Ο Μπονγκ τέλος, είναι αθλητής καλούτσικος, επιθετικά δεν είναι για πολλά πράγματα, αλλά αμυντικός δεν είναι και πολύ κακός. Παίζει και πλάγια και στο κέντρο της άμυνας, εγώ θα τον κράταγα για αναπληρωματικό. Αν βέβαια πάρουμε βασικό ζερβό μπακ, τότε κρατάμε το Χολέμπας για αναπληρωματικό και φυγαδεύουμε τον Μπονγκ

Εικόνα dono

Δηλαδή μου λες ότι σε τέτοια παιχνίδια ΔΕΝ χρειάζεται να είμαστε λυσσασμένοι (όποιος αγωνίζεται τέλος πάντων); Τέτοια έλεγε ο τοροσίδης που τον κράζαμε μόλις έφυγε.
Εννοείται ότι οι μικροί δεν είναι σε επίπεδο για να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα ακόμα, το γράφω κι εγώ.
Το σύστημα στο α ημίχρονο ήταν ο άγνωστος Χ, αμείβεται αδρά αυτός που το κατάλαβε
Στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν κακός ο Μπονγκ; Όλοι παίζουν παντού, το θέμα είναι που παίζει κανείς με επιτυχία...
Ο μόνος που ελπίζω σε θεαματική βελτίωση του χρόνου είναι ο τόρες

Εικόνα savvas gridlock

Πελέ και Μπονγκ δεν κάνουν. Μιγκέλ Τόρες φυσικά είναι για λύπηση όπως είναι τώρα, αλλά αν μείνει και κάνει κανονικά προετοιμασία το καλοκαίρι, θα είναι για λύπηση και του χρόνου; Δεν είμαι σίγουρος. Αν ο Μίτσελ τον πιστεύει, ας μείνει. Ο Σαβιόλα προερχόταν από μεγάλη αποχή και δεν γίνεται να κριθεί για το χθεσινό. Κι αυτός πρέπει να μείνει, να κάνει κανονικά προετοιμασία το καλοκαίρι (που δεν έκανε φέτος) και μετά να κριθεί. Σάλιαγκας και Βούρος μπήκανε πρώτη φορά στα βαθιά, δεν γίνεται να βγάλουμε συμπέρασμα από το χθεσινό. Γενικότερα, το παραμύθι ''χάσαμε, άρα πρέπει να απελαθεί η μισή ομάδα για να εκτονωθούμε'' έχει τόση σχέση με τον αθλητισμό (και όχι μόνο το ποδόσφαιρο), όση ο μέσος γυναικομαστίας κοιλαράς που συνήθως το υιοθετεί. Ορισμένοι γαύροι ξεπερνούν σε βιαστικές κρίσεις τον Αλέφαντο και το Γεωργίου...

Εικόνα clark gheibol

απαντάω και σε σένα και στον Ντόνο. Δεν είπα ότι οι μικροί δεν κάνουν. Λέω ότι ψες δεν έδειξαν στοιχεία που να με κάνουν να πω "αυτόν τον θέλω οπωσδήποτε στην πρώτη ομάδα". Αυτό εννοώ. Και το λέω διότι διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Αυτό το πολύ καλό παιχνίδι δεν είδα εγώ. Δεν τους απορρίπτω επομένως, απλά λέω ότι θέλουμε να τους δούμε κι άλλο. Και μιλάμε για παίχτες που έχουν ανέβει από τις ακαδημίες και ούτε η σωματική τους διάπλαση, αλλά ούτε και η φυσική τους κατάσταση είναι στο επίπεδο των αντρών, έτσι;
Προσωπικά ο Σαβιόλα δε μ' αρέσει, είναι πολύ δαντελένιος για τα γούστα μου. Ποτέ δε μ' άρεζε, ούτε όταν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα. Ο Πελέ εντάξει, να φύγει, για τον Τόρες θα μιλήσουν τα εργομετρικά, ενώ εγώ επιμένω ότι τον Μπονγκ τον κρατάς για αναπληρωματικό. Δεν είναι τελείως ταγάρι.

Εικόνα savvas gridlock

Mπα, άσ'το. Και ταγάρι είναι ο Μπονγκ, αλλά το χειρότερο είναι πως ανήκει στην κατηγορία Βάις...

Εικόνα clark gheibol

έχεις πληροφορίες ότι είναι βάζελος ή το λες απλά από ζήλεια επειδής είναι ξανθούλης;

Εικόνα savvas gridlock

Δεν θέλω να μιλήσω αρνητικά για εν ενεργεία παίκτη μας. Για'μένα πρέπει να απελαθεί επί τόπου. Πώς έδιωξε η χούντα το Ρομαίν; Έτσι ακριβώς.

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Παληκαρια πρεπει ΟΠΟΣΔΗΠΩΤΕ επισκεψη στου Ρεντη πριν τον ημιτελικο με τον ΜΠΑΟΚ
Για δυο λογους
1)Να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι παιζουν σε ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ και πρεπει αν βαλουν τα ποδια τους στην φωτια σε εκεινο τον αγωνα αλλα και στον ΤΕΛΙΚΟ κυπελλου
2)Για να τους μεν δειξουμε οτι ειμαστε κοντα στην ομαδα ΑΛΛΑ δεν ειμαστε και μαλακες.

Εικόνα vagio

Αν το δει ψυχρα κανεις, μπορει να πει πως οκ, βαλαμε τα δευτεροτριτα και χασαμε. Αν δεν τα βαλουμε και τωρα που εχουμε παρει την κουπα πο νοεμβρη, ποτε θα τα βαλουμε..
Ομως εχει γινει συνηθεια πλεον η ομαδα να σβηνει στο τελος καθε χρονιας και να χανει απο τη καθε ομαδουλα. Προσωπικα ποσως με ενδιαφερει αυτο που ακουω οτι 'δινουμε δικαιωματα', χασουμε κερδισουμε κατι θα πουνε οι κομπλεξικοι. Αφενος ομως δεν ειναι ολυμπιακος αυτο το πραγμα και αφετερου δεν αντεχω αυτο το μπλαζε απο παιχτες που εχουν να αποδειξουν παρα πολλα ακομη στη ζωη τους. Ασε που βασικα ΔΕΝ εχει τελειωσει η χρονια καθως υπαρχει το κυπελλο. Το οτι τα πηρε ο Μιτσελ, σημαινει κατι.
Συμφωνω με dono πως πλεον ειναι αργα για να περιμενουμε να ανεβασει ξαφνικα αδρεναλινες η ομαδα. Οποτε ας το συνειδητοποιησουμε κι ας κανουμε τους μαλακες μεχρι να τελειωσει η χρονια.

Εικόνα Spiros Legend

Εγω ενα εχω να πω και ας παρεξηγηθω,ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,αν ημουν ο Μαρινακης θα τους εστελνα πισω οχι με αεροπλανο,οχι με το πουλμαν της ομαδας(αφου αυτο το πραγμα δεν ηταν Ολυμπιακος ουτε χθες)αλλα με το ΚΤΕΛ Ιωαννινων και μαλιστα με δικα τους εξοδα,ετσι για το γαμωτο...Περασαμε 2 ονειρεμενες μερες Παρασκευη,Σαββατο γεματες ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ,πηραμε το πιο μαγκικο Ευρωπαικο που εχει παρει ποτε ομαδα με 100000% εναντιον μας διαιτησια|(αυτο το πραγμα πρεπει να ηταν η μεγαλυτερη σφαγη στην ιστορια του αθλητισμου για οσους το ειδαν και μεσα στην εδρα της αντιπαλου,οπως και τα αλλα 2 τροπαια στο πολο ανδρων,μεσα στην Ουγγαρια και τα 2 τα πηραμε)και ερχονται Κυριακατικα ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(με εξαιρεση Σπανουλη)και μας κανουν τα νευρα κουρελια...Να πανηγυριζει σαν παλαβος ο καθε Βιλα και να μας βριζουν εν χορω οι Γιαννιωτες Αντιολυμπιακοι επι 2 ωρες εμας και τον Μαρινακη...Αντι να τους το βουλωνουμε και να πανε σπιτια τους σαν κλαμμενα...γατια!Και εχουμε σημερα τον καθε Πετροπουλο και τον καθε Δεληζηση του Απολλωνα του Βελλη να λεει οτι ερχεται για διπλο μεσα στο Καραισκακη,ενω τους ειχαμε ριξει 5 για πλακα στην Ριζουπολη,οταν ημασταν στοιχειωδως σοβαροι...Δεν ξερω τι θα γινει,να τσακιστουν να ριξουν το παραρτημα του Βαζελου,τους ΤζορβοΠετροπουλους και τους ΚαρουλιοΚαμάρες στην Β Εθνικη με πολλα γκολ και να προκριθουν στην Τουμπα,ωστε μονο με το Κυπελλο να κλεισει ομορφα η χρονια...Αλλιως θα εχουμε ιστοριες Πασχαλιατικα.ΝΑ ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ(ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ),ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ.ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 31-6-14,ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ...

Εικόνα el trick

Παρακολουθώ τον Μανιάτη εδώ και πολύ καιρό.
Μου δίνει την εντύπωση ότι βάζει ΜΕΣΟΝ για να παίξει.
Προσωπικά δεν θα τον είχα ούτε 18αδα.
Ελπίζω να τον ξεφορτωθούμε γρήγορα.

Υ.Γ. Τόρες και Πελέ όποτε τους είδα απλά διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για τον ΘΡΥΛΟ. Όμως είναι υπερπαίκτες μπροστά στο Μανιάτη.

Εικόνα Count Cagliostro

Αίσχος! Καταπίνουμε τις ήττες σαν στραγάλια πάλι ενόψει κάποιου "μεγάλου" παιχνιδιού...
Τόρρες, Μπονγκ και Πελέ άμεση μεταγραφή στην Κ-15!