ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ


Tags: ΑΡΔ

Έβγαλε μια ανακοίνωση η Μπενφίκα και διέψευσε την ύπαρξη επίσημης πρότασης στην ΠΑΕ για την απόκτηση του Κ. Μανωλά. Μια πρόταση που τα ΑΡΔάκια την τοποθετούσαν στα περίπου 7,5 εκ ευρώ, μια πρόταση που η ΠΑΕ δεν έκανε δεκτή. Η επίσημη απάντηση της ΠΑΕ για αυτή την φήμη ήταν άμεση και προς πολλές κατευθύνσεις.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου η διοίκηση της Μπενφίκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει κάνει καμία πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Μανωλά.Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν στην αντεπίθεση, βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά και ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.Η θέση τους σχετικά με αυτή την κίνηση των Πορτογάλων, γύρω από το θέμα Μανωλά είναι η ακόλουθη:
 
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν επιτρέπει σε κανέναν να εμπλέκει το όνομα των ποδοσφαιριστών της στα παιχνίδια των ατζέντηδων. Επίσης η πάγια τακτική της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να γνωστοποιεί συμφωνίες και όχι συζητήσεις και προτάσεις. Κατά τα άλλα ο Μανωλάς προφανώς δεν πωλείται ούτε με 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ούτε με 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν".
 
Η παραπάνω δήλωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει πολλούς αποδέκτες, και ακόμα περισσότερα σημάδια ότι η ομάδα έχει ψηλώσει και κάνει τα αυτονόητα για κάθε Ευρωπαϊκό σύλλογο που έχει την επίγνωση των καιρών και του μεγέθους της στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πρώτα απ' όλα δείχνει ξεκάθαρα στα ΑΡΔάκια και στους μανατζαραίους ότι κουμάντο στην ομάδα κάνει η Διοίκηση και ο πρόεδρός της ομάδας και κανένας άλλος. Όσες φήμες κι αν βγουν προς τα έξω, όποιος κι αν είναι ο παίκτης που θέλουν τα μανατζαράκια να σπρώξουν, αυτός δεν θα γίνει ποτέ παίκτης του Θρύλου αν δεν είναι αποδεκτός από την Διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας, που τελικά έχει και τον τελευταίο λόγο. Το σοβαρό θέμα όμως που θέτει ο Ολυμπιακός με αυτή την ανακοίνωση προς τους μανατζαρέους και την Διοίκηση οποιαδήποτε ομάδας ενδιαφερθεί για ποδοσφαιρστή μας, είναι ότι ΕΜΕΙΣ και μόνο εμείς κοστολογούμε τους ποδοσφαιριστές μας. Η ομάδα δίνει στον κάθε παίκτη μας τη ζητούμενη υπεραξία του, κάτι που κοστολογείται μόνο από την ομάδα μας, Η υπεραξία των παικτών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι αυτή που δίνει βιωσιμότητα στα οικονομικά των συλλόγων και μέσω αυτής οι σύλλογοι ανεβαίνουν αγωνιστικό επίπεδο. Τα παραδείγματα της Πόρτο, της Λυών, της Ντόρτμουντ, της Μπιλμπάο και πολλών άλλων συλλόγων στην Ευρώπη είναι εξόχως αντιπροσωπευτικά του επιχειρήματός μου. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με τις αγοραπωλησίες παικτών. Αν αγοράζεις έναν παίκτη, πχ τον Μανιάτη με 500 χιλ ευρώ από τον Πανιώνιο, τον χρησιμοποιείς και ανεβάζεις την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματηστήριο μέσω της αγωνιστικής πορείας της ομάδας και τον πουλήσεις μετά από 2,5 χρόνια με 2,5 - 3 εκ ευρώ, τότε πετυχαίνεις δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το προφανές ότι έχεις ένα θεωρητικό κέρδος τουλάχιστον 2 εκ ευρώ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτά τα λεφτά φέρνεις έναν παίκτη καλύτερο από τον Μανιάτη που θα σου δώσει την δυνατότητα να παράγεις και σε αυτόν μια υπεραξία και να τον μοσχοπουλήσεις σε 2-3 χρόνια αφού πρώτα έχεις οφεληθεί κι εσύ από την παρουσία του.
 
Θα πει τώρα κάποιος ''καλά, κάθε μέρα του Αη Γιαννιού θα είναι; Μία ο Μήτρογλου, τώρα ο Μανωλάς, δεν υπάρχει κανένας άλλος να πουλήσεις με τόσα λεφτά στο άμεσο μέλλον''. Η απάντησή μου είναι απλή. Αν ρωτάγαμε κάποιον πριν από 2 χρόνια πόσο κοστολογεί τον Μανωλά εκείνη την δεδομένη στιγμή της απόκτησης του (ήρθε σαν ελεύθερος), ποιά αλήθεια πιστεύετε ότι θα ήταν η απάντηση? Θα απαντούσε κανείς 2-3 εκ ευρώ? Εγώ πολύ αμφιβάλλω, άρα η στάνη να είναι καλά και γάλα θα έχουμε πάντα. Με αυτή την τακτική γίνεσαι και ένας πολύ σοβαρός σταθμός στην καριέρα ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που θα προτιμήσει να παίζει σε μια ομάδα που αγωνίζεται στο CL και κάνει πρωταθλητισμό με την σιγουριά ότι αγωνιζόμενος σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα, αλλά σε μια πολύ οργανωμένη ομάδα, θα αυξήσει το ενδιαφέρον ομάδων με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη για τη απόκτησή του.
 
Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο κι αυτό είναι κάτι που και ο πιο δύσκολος και απαιτητικός οπαδός κατανοεί και παραδέχεται. Μπήκαμε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι αστείο να έχουμε γκρίνια από τις 8 Ιουνίου για κινήσεις που δεν έγιναν ακόμα. Πρέπει να έχουμε μια λέξη άγνωστη για Έλληνα και κυρίως για οπαδό του Ολυμπιακού, ΥΠΟΜΟΝΗ.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Το παραδειγμα του Μανιατη ηταν...τυχαιο, dono;

Εικόνα dono

Τυχαίο Απόστολε αλλά χαρακτηριστικό του επιχειρήματός μου. Ένας παίκτης αξίς 500 χιλ ευρώ πριν από 3 χρόνια με την παρουσία του στην ομάδα ουσιαστικά εκτόξευσε την αξία του 6-7 φορές. Τώρα ΑΝ φύγει το καλοκαίρι, αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε στον επόμενο μήνα...

Εικόνα el trick

Ελπίζω να ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ.
Ελπίζω αυτός συγκεκριμένα να ΠΟΥΛΗΘΕΙ.

Εικόνα dono

Είναι πιθανό να πουληθεί, το γράφω σαν αίσθηση κι όχι σαν πληροφορία. Για να σουβπω αν αυτό είναι καλό ή κακό για την ομάδα ΑΝ γίνει θα πρέπει να δούμε τον αντικαταστάτη του