ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ



Τα πράγματα που βλέπουμε φέτος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής μας ομάδας απλά μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν ξαναγίνει ΠΟΤΕ στην ιστορία του συλλόγου. Την πρώτη εβδομάδα του βασικού σκέλους της προετοιμασίας μας στο Σέεφελντ, έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας σε τέτοιο βαθμό που μας μένουν δύο μόνο κινήσεις για να κλείσουμε τις μεταγραφές μας για φέτος. Αυτό βέβαια έχει και μια αρνητική σκοπιά για τις αθλητικές φυλλάδες μας, που έχουν μείνει άλαλες μπροστά στον μεταγραφικό τυφώνα των τελευταίων 10 ημερών και μέχρι το τέλος της προετοιμασίας κυριολεκτικά θα είναι ένα βήμα προ του ΟΑΕΔ, αφού ως γνωστών υπάρχει ένα μεγάλο σύστημα - κλίκα ΑΡΔάκων βαμπίρ που επιβιώνουν καλοκαιριάτικα μόνο γράφωντας υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Τα περισσότερα που διαβάζουμε φυσικά είναι μόνο μέσα στο άρρωστο μυαλό τους, εδώ έφτασε ο Καραπαπάς να μην κάνει τίποτα άλλο στην ΠΑΕ, παρά να διαψεύδει τις μεταγραφικές μπούρδες των ΜΜΕ.
Ας κάνουμε ένα απολογισμό των μεταγραφικών μας κινήσεων μέχρι σήμερα, γιατί πραγματικά έχει χαθεί η μπάλα.
Ελαμπντελαουί
Πρόκειται για διεθνή με την Εθνική Νορβηγίας, αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και έχει ήδη τραβήξει τα βλέματα της Ευρώπης παίρνοντας μια μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι το 2011. Αναλυτικά εδώ το αγωνιστικό προφίλ και η καριέρα του παίκτη. Από το ίδιο λινκ βλέπουμε ότι η μεταγραφή κόστισε 1,5εκ ευρώ. Η πρώτη εντύπωση από το βιογραφικό του παίκτη είναι ότι μιλάμε για ένα παίκτη γεμάτο ταλέντο, ένα μπακ απ του Σαλίνο που φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε να αγωνίζεται σε αρκετά παιχνίδια.
Εντιγκά
Τον παίκτη τον είδαμε και τον ξέρουμε από την περυσινή χρονιά, φέτος όμως ανακοινώσαμε την απόκτησή του και κρατήσαμε έτσι έναν βασικό κλειδί του άξονά μας, κυρίως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν μιλάμε για εκ νέου δανεισμό ή κανονική απόκτηση με το έγκυρο transfermarkt να δίνει την αξία του παίκτη στα 3 εκ ευρώ. Το προφίλ του παίκτη εδώ.
Αυλωνίτης
Είναι ουσιαστικά για μια μεταγραφή που είχε κλείσει από πέρυσι και έμενε μόνο η ανακοίνωση. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου έχει κατά την γνώμη μου καλύτερα χαρακτηριστικά από τον Σιόβα όταν αυτός είχε πρωτοέρθει στην ομάδα. Αν δουλέψει πολύ στο μέλλον, προσωπικά τον βλέπω να φτάνει πολύ ψηλά, βέβαια είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις στον Πανιώνιο και κάτι άλλο να παίζεις στον Θρύλο. Το προφίλ του είναι εδώ.
Παπάζογλου
Ο παίκτης ήρθε σαν ελεύθερος, μιας και έληξε το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ και έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Είναι ένα σέντερ φορ που πέρυσι δεν είχαμε, συνδυάζει σκοράρισμα, με ύψος και δύναμη. Τουλάχιστον στο Ελληνικό πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να παίζουν απέναντί μας κλειστά και μαζεμένοι όλοι στην περιοχή τους, ένας παίκτης των προσόντων του Παπάζογλου θα δώσει πολλές λύσεις. Το προφίλ του παίκτη εδώ.
Γκαζαριάν
Ο Αρμένιος αριστερός εξτρέμ ήρθε στον Πειραιά σαν μια ποιοτική λύση για τα άκρα. Εϊναι διεθνής και αναντικατάστατος με την εθνική της χώρας του (40 συμμετοχές - 9 γκολ), είναι το δεύτερο βιολί της Εθνικής του ομάδας μετά τον παικταρά Μικιταριάν της Ντόρντμουντ. Είναι γρήγορος, υδραυλικός και αυτοί που τον χλευάζουν τώρα, είναι οι ίδιοι που θα τον αποθεώνουν μόλις αρχίσει να ξευτιλίζει τους αντιπάλους του. Το προφίλ του παίκτη εδώ.
Αμπιντάλ
Ο παικταράς Αμπιντάλ δεν χρειάζεται καμία σύσταση. Έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και τέτοιοι πάικτες τιμούν το Ελληνικό πρωτάθλημα. Παίζει άνετα τόσο σαν αριστερός στόπερ, όσο και σαν αριστερός μπακ. Αναμένουμε από τον παίκτη να ανεβάσει και τους νέους συμπαίκτες του που θα παίζουν δίπλα του, ο τύπος έχει ποδοσφαιρικές παραστάσεις τέτοιες, που μόνο από αυτές μπορεί να εξελιχθεί σε μέγα δάσκαλο του αθλήαμτος και της θέσης που αγωνίζεται. Το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής του δνε έχουν γίνει γνωστά. Το προφίλ του εδώ.
Ντοσεβί
Ο Γάλλος είναι μια περίπτωση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ομάδας τον είχαμε στα υπ' όψιν μας και πέρυσι. Γάλλος εξτρέμ που να είναι γνωστό όνομα στην Γαλία και να μην είναι καλός παίκτης είναι δύσκολο και ο παίκτης ακολουθεί το συγκεκριμένο κλισέ. Εκμεταλευτήκαμε το γεγονός ότι η ομάδα του έπεσε κατηγορία και ο παίκτης έμεινε ελεύθερος. έτσι τον αποκτήσαμε χωρίς να πληρώσουμε την ομάδα του, που σε κάθε άλλη περίπτωση η Βαλενσιέν θα ζητούσε την μάνα και τον πατέρα της. Άλλη μια ποιοτική λύση για τα άκρα της ομάδας μας. Το προφίλ του εδώ.
Μαζουάκου
Ο παίκτης αποκτήθηκε πακέτο από την Βαλενσιέν με τον Ντοσεβί, σαν ελεύθερος λόγω του υποβιβασμού της Γαλλικής ομάδας.Είναι 20 χρονών και διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας. Έρχεται σαν μια επιπλέον λύση στην θέση του αριστερού μπακ, σαν αντικαταστάτης όπως όλα δείχνουν του Μπονγκ. Από τα πολύ λίγα που γνωρίζουμε για τον παίκτη, φαίνεται ότι είναι ένας δυναμικός ακραίος μπακ, που έχει καλά ανεβάσματα κι αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν θα βοηθήσει πολύ. Το προφίλ του παίκτη εδώ.
Κασάμι
Ο Ελβετοσκοπιανός είναι μια περίπτωση που η ομάδα κυνηγούσε πολύ καιρό. Είναι η επιτομή του κεντρικού χαφ, τόσο στην θέση (κυρίως) του επιτελικού μέσου, όσο και σε κάποια παιχνίδια στην θέση του εσωτερικού μέσου (8άρι). Τον έχω δει αγωνιζόμενο με την Φούλαμ τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα, άρα εναλλακτικά και μέσα στο παιχνίδι μπορεί να τον δούμε και εκεί. Μέχρι στιγμής είναι η ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας, με το ποσό να φτάνει τα 5 εκ ευρώ. Το προφίλ του παίκτη εδώ.

Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι μικροί σε ηλικία, με γεμάτες ποδοσφαιρικές χρονιές στην καριέρα τους και με μια πιθανή μεγάλη μεταπωλητική αξία. Ακριβώς δηλαδή το προφίλ των παικτών που ψάχνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αν θα δείξουν την αξία τους και στην δική μας ομάδα, δεν εξαρτάται μόνο από τα προσόντα τους, εξαρτάται κι από άλλα πράγματα που πάντα παίζουν σε αυτή την υπόθεση. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να σηκώσουν κι αυτοί τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο ψηλότερα από το επίπεδο που είναι σήμερα. Κρατάμε το σημαντικό σε αυτή την πρωτόγνωρη θετική υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού μας, ότι όλοι οι παραπάνω παίκτες μαζί με τους παλιούς βρίσκονται στο Σέεφελντ και κάνουν προετοιμασία με την ομάδα. Αυτό θα φανεί στο μέλλον πόσο σημαντικό είναι.
Αναμένουμε δύο ακόμα παίκτες, που όμως υπάρχει πλέον ένα τεράστιο χρονικό περιθώριο 1,5 μήνα για να βρεθούν και να αποκτηθούν, κάτι που με την σημερινή πληρότητα στο ρόστερ δεν θα κοστίσει σε χρόνο αναφορικά με το δέσιμό τους με την υπόλοιπη ομάδα όπως έγινε πέρυσι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Ωραία,ωραία !
Είστε ούλοι σας μνια σκέτη απόλαπσις !!!
Καβλώνω να θωρράω γαύρουλες να σκοτώνονται αν ο Ντοσεβής είναι στοιχήματο ή ο Παπάζογλας δεν είναι καλός !
Καβλώνω λαλούμε ρε μάγκα...
Τη στεγμή που ο κόουτς Αναστάσης και ο άλλος από πανω ο κόουτς ''Βόηθα Παναγιά κσεματγιάστρα''άμανε ακούγανε για Παπάζογλα θα πετάγανε τη σκούφγια τους να τονε έχουνε για πλάτη του Μπέργκη ο ένας και της γελαδόφατσας ο άλλος...
Οι άλλοι περνάνε όκσω από τη καφετέργια και γλύφονται το γκαιφέ κι εμείς μέσα τσακωνόμαστε αν μας έφερε το γκαιφέ η γκομενίτσα με μπισκοτάκι ή με βεντάλια !
Αμ ο άλλος ;Ο Τάιγκερ της παρέας ;Είναι λαλεί σε δγιαπραγματέπσεις για να φέρει το Κλωθομοίρη από τα Βουρλά Βοιωτίας και παλέβει να πείσει το Δέλλα να ματαβάνει παπούτσι με καρφί να πάικσει...
Και του αλλονού του κσυνέβει ο Παπάζογλας, ο Σκέποβης κι ο Ντοσεβής !
Πσες μάιστα άκουσα και το άλλο καλό.Λαλούσε ένας...''Ο Χονδρουλάκης ρε πήρε 4 από Φέισα, 4 από Φέτφα, 14 από Μήτσογλα, 3 από Βάη,γλύταρε και τη σεμβολαιάρα του Κάμπελου, είναι κερδεβμένος 30 μύργια και πα και μου φέρνει το...Γκαζαργιάν τον εκσωγήινο !''Τονε κσέρεις ρε μαλάκα το Γκαζαργιάν ;Τονε αρωτάεο ο δίπλας...όχι ρε !Λαλεί εφτούνος...αλλά μόνο το ότι είναι από τη Γη του Πυρός με μάνα από τη Ζουαζηλάνδη μου φτάνει !
Καμνιά βολά ρε μαλάκα Ντόνε αναρωτγιέμαι για το επίπεδο των Γάβρων οπαδώνε...Νόμιζα ότι δγιαφέρωνε από τους άλλους.Αλλά μάλλον είναι χερότεροι από δάφτους...

Εικόνα vagio

Παρασυρμενος απο τα σχολια 'γαυρων' στο redplanet και στο gazzetta, νομιζα πως το αρθρο σου θα ηταν ειρωνικο. Λεω κι εγω, μη με τρελλανει και ο Dono τωρα. Μετα ησυχασα. Ειμαστε λιγοι, αλλα τουλαχιστον συμφωνουμε εδω μεσα. Εχει και παραπονα ο μεσος μαλακς, δεν εχει λεφτα για καφε και θελει ΚΑΙ μεταγραφες των 10 εκατομμυριων, ΚΑΙ κλεισμενες απο τον Ιουνη.

Εικόνα dono

Καλά ότι ζούμε σε μια παράνοια γενικότερη, αυτό είναι σίγουρο.
Οι ίδιοι που κράζανε ότι έχει έρθει Ιούλιος και δεν έχουμε τελειώσε τις μεταγραφές (λες κι αυτός ήταν ο στόχος ή το πλάνο), είναι οι ίδιοι που τώρα γκρινιάζουν γιατί λέει δεν εγκρίνουν τα νέα αποκτήματα (λες κι έχει βαρύτητα η δική τους ή δική μας γνώμη κι όχι του προπονητή).
Οι ίδιοι που κράζανε για δανεικούς και αγύριστους ή απόκτηση ελεύθερων παικτών, τώρα αλήθεια τι λένε που οι δανεικοί είναι ελάχιστοι και εξ ορισμού εξ άλλου αυτό δεν είναι κάτι ταμπού ή κακό.
Οι ίδιοι που μιλούσαν για παντελόνιασμα δεν θα πρέπει ν μας εξηγήσουν κάποτε ότι μόνο ο Ρομπέρτο κι ο Κασάμι κοστίζουν περισσότερα λεφτά απ' ότι έχουμε βάλει στο ταμείο μας από τις πωλήσεις των παικτών πέρυσι, μιας και πρέπει να υπενθυμίσω ότι η Φούλαμ δεν έχει δώσει παραπάνω από 5 εκ ευρώ στον Ολυμπιακό από την μεταγραφή Μήτρογλου, η Τζένοα σχεδόν τίποτα κτλ κτλ κτλ

Εικόνα figurered

Ρε παιδιά άσχετο, αλλά δεν ξέρω πού να το γράψω

Αυτό το λουμπεν τβ όλο ειρωνεία και σπόντες για τον Ολυμπιακό είναι

Εικόνα Ze Elias

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Σενιόρ Μίτσελ έχει αδικήσει λίγο τον Σέποβιτς. Από τις λίγες εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν έδειξε πως το έχει το γκολ αν και ήταν τρομερά αγχωμένος. Πιστεύω ότι πρέπει να του δωθεί μια ευκαιρία για να δείξει τι αξίζει.

Εικόνα dono

Σωστό αυτό που λες για την αίσθηση του γκολ, αλλά είδες κάποιο άλλο στοιχείο που να ταιριάζει με τον τύπο του σέντερ φορ που ζητάει ο Μίτσελ?

Εικόνα Ze Elias

Αν δεν ταιριάζει στο πλάνο ή και στο σύστημα της ομάδας ένας ψηλός και δυνατός φορ τότε με ποια λογική αποκτήθηκε ο Παπάζογλου?

Εικόνα savvas gridlock

E ναι, ο Σκέποβιτς δεν είναι το φορ που ζητάει ο Μίτσελ. Ο Παπάζογλου όμως, το καλύτερο μυστρί της πιάτσας, είναι και παραείναι...

Εικόνα vagio

χαχα, γιατι μπριζωνεις το συντροφο Dono?

Εικόνα dono

Ο Σέρβος κόστισε 4 εκ ευρώ, άρα μάλλον θα πρέπει να φύγει για να πάρει παιχνίδια μπας και τον δει κανείς και θελήσει να τον πάρει, γιατί κι αυτός για 4ος ή 5ος επιθετικός θα ήταν αν έμενε, άρα σε κανά κύπελλο κι αν θα τον βλέπαμε. Μην τα ξαναλέμε, ο Παπάζογλου ΑΝ θα μείνει θα είναι για να πάρει 4-5 παιχνίδια συμμετοχή συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου. Προσωπικά δεν τον βλέπω να μένει και γι άλλον έναν λόγο (ισχύει και για τον Σέρβο αυτό) Η βασική 3άδα επιθετικών που έχουμε είναι ένας πασπαρτού (Σαβιόλα), ένας (τεχνίτης γρήγορος μπουκαδόρος γκολτζής (Πουλίδο ΑΝ τον έχουμε αποκτήσει τελικά) και ο τρίτος μήπως θα είναι ένα πιο βαρύ στυλ επιθετικού, πιο σεντερφορίσιου καθαρού?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού για τον Εντινγκά ανέφερε τη λέξη "μεταγραφή". Όμως η Μονακό εξέδωσε ανακοίνωση που ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δανεισμό. Αυτό έχει ξανασυμβεί και με ξενίζει λίγο. Υποτίθεται ότι είχαμε αγοράσει με 2 εκ. ευρώ τον Πέρεζ, αλλά όταν τραυματίστηκε μάθαμε ότι επέστρεψε στη Βιγιαρεάλ, από την οποία τον είχαμε δανειστεί. Γενικώς, έχουν πέσει κι' άλλα τέτοια στην αντίληψή μου και δε μ' αρέσουν. Μ' αρέσουν τα ξηγημένα πράγματα.

Κατά τ' άλλα, ο σχεδιασμός είναι καλός, αν και 'γω -όπως και ο Σάββας και πολλοί άλλοι γαύροι φαντάζομαι- απορώ με τη χρησιμότητα του Παπάζογλου, αλλά τέλος πάντων...

Εικόνα dono

Τον Παπάζογλου ΑΝ μείνει πρέπει να τον αντιμετωπίζεις σαν 4ο ή 5ο επιθετικό πίσω από τον Σαβιόλα, Πουλίδο, μεταγραφή. Σαν τέτοιος είναι μια καλή επιλογή, ΑΝ μείνει τελικά

Εικόνα savvas gridlock

Θωμά, πρώτα και κύρια μετράει να έχουμε καλούς παίκτες. Είτε δανεικοί είναι, είτε δικοί μας, πρέπει να'χουν ποιότητα να σταθούν στο ρόστερ. Ο Εντινγκά είναι τέτοιος. Από εκεί και πέρα, τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ αποτυπώνονται ετησίως από τους αρμόδιους ορκωτούς ελεγκτές. Περιμένουμε και θα δούμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους δανεικούς, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για νέους και με οψιόν αγοράς (υπάρχει δηλαδή προοπτική). Απλώς, δε μ' αρέσει που ανασκευάζονται τα λεγόμενα κατά το δοκούν. Δείχνει ανειλικρίνεια και μάλιστα αχρείαστη. Τέλος πάντων, μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας κι' εμείς.

Εικόνα ΔΙΑΣ

σωστος θωμα...

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω και με το παραπάνω dono, στο έχω ξαναγράψει, Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ξεκινάει την καριέρα του από χαμηλά και φυσικά χωρίς μεγάλο όνομα και κασέ, η εξέλιξη έρχεται με το χρόνο και αναλόγως την απόδοση ανεβαίνει και η αξία… Ο Ολυμπιακός του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι αναγκασμένος να κοιτάει παίχτες και να προλαβαίνει να τους αποκτήσει πριν το μεγάλο ξεπέταγμα, στο σωστό timing...
Ας δούμε και ορισμένα παραδείγματα σχετικά με τον μεταγραφικό προγραμματισμό του Ολυμπιακού:

Τουρέ: Μεταλουργκ – Ολυμπιακός – Μονακό – Μπαρτσελόνα- Σιτυ
Τον παίρνεις άγνωστο από την Μέταλουργκ ή αργότερα τον κολλάς αφίσα στο δωμάτιο.

Μιραλάς: Σεντ Ετιέν – Ολυμπιακός – Έβερτον
Τον ανασύραμε από την αφάνεια της Σεντ Ετιέν, από την Έβερτον και την πρέμιερ λίγκ τον φέρνεις μόνο αν τελειώσει ποδοσφαιρικά και με πολλά μηδενικά.

Κάμπελ: Μπέτις – Ολυμπιακός – και τώρα γεια σας…
Πέρυσι τον ανακαλύψαμε νωρίς, άγνωστο στην πιάτσα και τον πήραμε, φέτος ούτε που θα τον πλησιάζαμε

Αμπιντάλ : Λιλ – Λυών – Μπαρτσελόνα – Μονακό
Τον παίρνεις από την Λιλ ή αλλιώς περιμένεις να κάνει τον κύκλο του όπως και έγινε, με το που πάτησε Λυών το πουλάκι πέταξε…

Το θέμα είναι πότε θα αποκτήσεις τον μεγάλο παίχτη, και οι δρόμοι είναι δύο, ή στο ξεκίνημα (Τουρέ) ή στο τελείωμα (Αμπιντάλ), στο ενδιάμεσο απλά δεν μπορείς να παρακολουθήσεις…

Η αντίστοιχη Μέταλουργκ για τον Τουρέ μπορεί να είναι η Μπραουνσβαϊγκ για τον Αμπντελαουί, η Βαλενσιέν για Μαζουάκου και Ντοσεβί, η Φούλαμ για Κασάμι…
Φυσικά η πολιτική αυτή εμπεριέχει ρίσκο, μπορεί να σου βγει ένας από αυτούς Κάμπελ και μπορεί και να σου βγεί Ρέζιτς (που τον θυμήθηκα), αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι….

Εικόνα vagio

Θυμισου ποσο κραξιμο επεσε οταν πηραμε Μιραλας, Καμπελ. Ειδικα τον τελευταιο κραζανε μεχρι και το τελος της σεζον, και τωρα κραζουνε που δεν τον κρατησαμε.

Εικόνα Chief Bromden

Εδώ κραζανε για τον Τουρέ, στον Κάμπελ θα κολουσαν;

Εικόνα dono

Έξοχα παραδείγματα, εύστοχη ανάλυση, απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι για μένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ρίσκου που παίρνεις είναι ο Αζέρος
Συνολικά συμφωνώ 100%

Εικόνα savvas gridlock

Ο Παπάζογλου είναι για τα μπετά, που λέει και ο κυρ-Νίκος. Ελπίζω να μην παραμείνει στο ρόστερ, μιλάμε για αστείο παίκτη. Ο Κασάμι δεν είναι Ελβετοσκοπιανός. Κοσοβάρος Αλβανός είναι ρε μαλάκα. Μην αρχίζουμε κι εμείς αυτά που κάνανε τα αεκάκια παλιότερα, που λέγανε ''Φινλανδοκοσοβάρο'' το Χετεμάι, μόνο και μόνο για να μην βγει προς τα έξω ότι πήρανε Αλβανό ποδοσφαιριστή. Καλός παίκτης είναι κι αυτό μετράει, όχι η εθνικότητά του. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στοιχήματα, με καλές πιθανότητες όμως να μας βγουν. Αν θες πιο φρέσκια και πιο γρήγορη ομάδα από την περυσινή, πρέπει να κατεβάσεις το μέσον όρο ηλικίας. Αυτό έγινε. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Εικόνα dono

Καλά το τι έχει πει ο Κυρ Νίκος κατά καιρούς με συνοδοιπόρους στην μαλακία του Γεωργίου speaking κτλ είναι άξια νόμπελ... Ο Τουρέ άμπαλος κτλ κτλ κτλ. Εντάξει προφανώς ο Παπάζογλου δεν είναι το βασικό μας φορ κι αυτός που θα κάνει την διαφορά, αλλά αυτό που γράφω είναι ότι δεν είχες φορ με τα δικά του χαακτηριστικά. Τώρα αν μείνει αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Το transfermarkt δίνει τον Κασάμι ελβετοσκοπιανό όχι εγώ.
Είναι διαφορετικό να έχεις στοιχήματα όπως ο Νορβηγός, παρά όπως του Χολέβα (προερχόμενος από ΄Β Γερμανίας). Συμφωνώ όμως ότι όλοι θα κριθούν, απλά το ρόστερ μιας ομάδας οφείλει να έχει βάθος και εναλλακτικές επιλογές και υπό αυτό το πρίσμα ήδη το ρόστερ είναι πληρέστερο του περυσινού (πλην του σέντερ φορ που όμως θα έρθει κάποιος οπωσδήποτε)

Εικόνα savvas gridlock

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Παπάζογλου ρε μαλάκα, που μας έλειπαν κιόλα; Καλουπατζή στο γιαπί ψάχναμε;

Εικόνα Chief Bromden

Αλέκος Τατσης οε οε οε!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πιστεύεις, δεν πιστεύεις, είχα γνωστό που είχε για αγαπημένο παίχτη τον Τάτση. Εντάξει, έχει ολίγη τρικυμία εν τω νου...

Εικόνα vagio

Κι εγω ειχα εναν που τον ελεγε 'καλο παιχτη'. Να τους γνωρισουμε! Ο δικος μου κυκλοφορει εξω ακομα. Τρελοχαρτο απο το στρατο χωρις μεσον εχει.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο δικός μου είναι ένας σύγχρονος Πατούχας. Τσοπάνης, δύο μέτρα άνδρας, με χέρια πατόφτυαρα και μυαλό μικρού παιδιού. Η δε ομιλία του θυμίζει γάιδαρο. Άλλωστε, έχει ένα σημάδι στο πηγούνι του από δάγκωμα γάιδαρου όταν ήταν μικρός... Ας τους γνωρίσουμε!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Για να τον δαγκώσει γάιδαρος, πρέπει να τον είχε πειράξει. Το γαϊδουράκι δεν είναι ποτέ επιθετικό, αλλά και δεν ξεχνάει ούτε συγχωρεί.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και βέβαια τον είχε πειράξει τον γαϊδαράκο. Στα χωριά, ένα από τα παιδικά παιχνίδια είναι το πείραγμα των ζώων. Ένας θεός ξέρει τι έχουν τραβήξει τα έρμα τα ζωντανά από τα παιδιά... Και αυτό ισχύει και σήμερα.

Εικόνα Chief Bromden

Ο Αλέκος Τάτσης είχε έρθει πακέτο με τον Τάσαρο τον Πάντο από Προοδευτική, μας τον φορτώσανε περισσότερο, σαν προσφορά ένα πράγμα, στην μια πίτσα μια Pepsi δώρο, είχε παίξει ρόλο ο Γιδάκος στην μεταγραφή (η μεταγραφή μία ήταν στην ουσία).
Για δυο πράγματα τον θυμάμαι τον Τάτση, για ένα γκολ σε φιλικό στην Αγγλία με την Μπόλτον (μόλις είχε πάει ο Γιαννακόπουλος) και για το κράξιμο που του είχε ρίξει ένα ξέκωλο σε ένα μεσημεριανό (ένα βούρλο με ένα σκυλάκι)….
Κατάφερε και την φόρεσε την φανέλα του Θρύλου ο Αλεκάρας...

Ανεξήγητα μου ήρθε στο μυαλό και ο Αλέκος Κακλαμάνος ο οποίος βέβαια είχε καρφώσει μερικά γκολάκια...

Εικόνα vagio

Ξεχνας τον Κουλουχερη. Αυτον περιμεναμε να βγει, και μετα τον Τατση. Και μας βγηκε ο ΤΑΣΑΡΟΣ ο Παντος που εχει ισα με 15 κιλα αρχιδες μεσα στο σωβρακο του.
Εκεινο το γκολ στο φιλικο.. Νομιζω ο Ζιο του ειχε κανει μια βαθεια μπαλια απο πισω. Και το πανηγυρισε λες και ηξερε πως θα ηταν το τελευταιο του. Διορατικος αν μη τι αλλο.

Εικόνα Chief Bromden

Μεγάλη μάχη με τον Βάζελο για τον Κουλοχέρη, σφαγή στις εφημερίδες...
Για τον Τάσαρο τι να πεις , ψυχάρα!
Με Ρεάλ στο Καραισκάκη πέφτει για τάκλιν στον Ρομπίνιο,με το δεξί πόδι βρίσκει μπάλα με το αριστερό την γάμπα με το δεξί χέρι στηρίζεται στο χορτάρι και με το αριστερό τραβάει λίγο και το σορτσάκι…

Πλάκα πλάκα γκολάρα ο Τάτσης με την Μπόλτον, προς στιγμήν θα το πίστεψε και ο ίδιος...
Πριν από Προοδευτική ήταν στον ΠΑΣ, φίλος μου Γιαννιώτης μου έλεγε για έναν προπονητή του εκεί (μάλλον ο Αναστό ) που είπε στον Αλέκο το εξής φοβερό :
- Με αυτά τα μπούτια δεν παίζεις μπάλα αγόρι μου...

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα Chief Bromden

Μπράβο! Αυτό είναι το μωρό! σε σοβαρή πόζα την πέτυχες όμως Σάββα, υπάρχουν και πιο δροσερές...

Εικόνα apostolos gaganis

Ή την εχει ή δεν την εχει κανεις την αισθηση του χιουμορ... Γεμιζω με ικανοποιηση, σκαω υπομειδιαμα κι ευχαριστιεμαι για τις επιλογες μου, οταν διαβαζω τετοιες Η/Υ παραπομπες. Οσο για τον...Τζιχαντιστη διπλα, ε! Αυτος σκετος ελευθερος σκοπευτης... Ο,τι πεταει θα το ριξει κατω ο μπαγασας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τι βρήκες ρε γίγαντα!!! ΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα Hank

Aμα κάποιος του το πε αυτο, ετσι ακριβως οπως το λες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτος ήταν ο Αναστό

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Αλεκάρας, εκτός του σώματός του, είχε και μία ωραία κόμμωση. Μαλλιά-λασποτήρας. Η χαίτη ήταν μακριά και βαμμένη με ξανθιές ανταύγιες. Άγγιξε τον Θεό. Δεν τον έφτασε για λίγο, λόγω της μικρής καμπούρας που είχε...

Για τον Τάσαρο τι να πούμε; Ένας σύγχρονος Μουράτης. Ψυχάρα. Και ενώ το στυλ του παιχνιδιού του, ο τρόπος που περπατούσε και γενικότερα η όλη του στάση, σε παρέπεμπε σε έναν άνθρωπο αμμόρφωτο που το μόνο που ξέρει να κάνει στη ζωή του είναι να κλωτσάει ένα τόπι, ο Τάσαρος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που μιλάει λογικά και όμορφα. Για να δώσω ένα παράδειγμα, πολλοί συνέκριναν τον Τάσαρο με τον Γεωργέα... Φυσικά, ο Τάσαρος δεν έχει καμία σχέση με τον Γεωργέα (τα φυτά στην Καλαμάτα είναι ωραία) που δεν ξέρει να μιλάει καν...

Εικόνα dono

Πλην Μήτρογλου ποιόν είχες καλό στο ψηλό παιχνίδι, να βάζει γκολ με καμιά κεφαλιά? Αυτό το προσόν έχει, με αυτό το προσόν έχει κάνει συμπαθητική καριέρα εντός Ελλάδας. Έχουν περάσει χειρότερα φορ περιοχής από αυτόν, μην τρελαινόμαστε κιόλας με την πάρτη του

Εικόνα savvas gridlock

O Παπάζογλου βάζει γκολ; Πού, στο Pro;

Εικόνα dono

7 γκολ και 6 ασίστ είχε πέρυσι με τον οφη

Εικόνα savvas gridlock

Σοβαρά; Ε τότε εντάξει. Με Πουλίδο και Παπάζογλου κλείσαμε μπροστά.