THIS IS POUTANIAKOS



To μπάτζετ θα' ναι λίγο αυξημένο 10 με 20%.
Λόγια σοφών αντρών, aka Ιωάννης Αλαφούζος. Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στις 30.05.2014. Μέχρι τώρα έχουμε την παρακάτω ενίσχυση της ομάδας του λαπατοφόρου παθητικού εραστή.
Πήρε κάποιον Στιλ από την Μπάρνλει, τερματοφύλακα από μια ομάδα που φέτος υποβιβάστηκε στην Αγγλική ΄Γ Εθνική. Την ίδια ώρα όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα μίγμα Λεβ Γιασίν και δεύτερου Νόιερ. Για το ότι η ομάδα του τουίτη πούλησε τον βασικό της τερματοφύλακα Καπίνο για 1,5 εκ ευρώ και προφανώς αποδυναμώθηκε στην θέση του τερματοφύλακα, δεν το σχολιάζει κανείς. Αλήθεια αν εμείς πουλούσαμε τον Ρομπέρο και παίρναμε τον Στιλ θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση από τους διάφορους κονδυλοφόρους ή οπαδούς του καναπέ? Ειλικρινά δεν νομίζω...
Πήρε τον Μπούρμπο από τον ΟΦΗ και πανηγυρίζουν λες και πήραν παίκτη από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα και αυτή η περίπτωση του Μπούρμπου (του Μπούρμπου ρεεεε) έκλεισε δύσκολα και μέχρι και ο Μπούρμπος πείστηκε δύσκολα να φορέσει την φανέλα της λίγδας, η μεταγραφή έκλεισε με τα 1000 ζόρια. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να δώσει όραμα ούτε καν στον Μπούρμπο.
Πανηγυρίζει η πλάση που ανανέωσαν τον δανεισμό του Σίντεφελντ, του ίδιου παίκτη που τον Δεκ οι διάφοροι παρατρεχάμενοι ΑΡΔάκοι τον είχαν βγάλει ούτε λίγο ούτε πολύ άχρηστο και έρμα στο ρόστερ της ομάδας τους, φαίνεται τον Δεκ ο παίκτης ζήτησε να πληρωθεί και έπρεπε να δημιουργηθεί κλίμα για τους οπαδούς πρόβατα του βαζελάκου. Το ότι ανανέωσαν τον δανεισμό ενός ΄΄άχρηστου΄΄ παίκτη που δεν χώραγε τον Δεκ στο ρόστερ της ομάδας τους, προφανώς για όλους τους ΑΡΔικειμενικούς είναι μεγάλη νίκη της Διοίκησης του βαζελάκου. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι νίκη (γελάνε τα σκυλιά), το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ενίσχυση της ομάδας τους, μιας και τον παίκτη τον είχε και πέρυσι.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη μεταγραφική κίνηση του βαζελάκου, αλλά σύμφωνα με την λογική και τα νούμερα να περιμένετε μεγάλες μεταγραφές στην συνέχεια του καλοκαιριού. Αφού το μπάτζετ είναι ανεβασμένο κατά περίπου 1-1,5 εκ ευρώ και έχεις και τα περισσότερα από τα λεφτά του Καπίνο, τότε να περιμένουμε και μια μεταγραφή των 2-3 εκ ευρώ από την ομάδα του τουίτη. Πιστεύει κανείς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο? Πιστεύει κανείς ότι ο βάζελος θα πάρει έστω έναν παίκτη αξίας με κανονική μεταγραφή? Ο Αύγουστος είναι κοντά και παχαίνουν κι οι μύγες.
Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε για να δούμε όλοι ποιός είναι ο αφερέγγυος με αυτά που υποσχέθηκε πριν το καλοκαίρι. Ο Βαγγέλας είπε ξεκάθαρα, ότι η ομάδα στην προετοιμασία θα έχει συμπληρωμένο κατά 90% το ρόστερ της. Η ομάδα ψάχνει για δύο παίκτες για να συμπληρώσει το φετινό της ρόστερ, έναν ακραίο και έναν κεντρικό επιθετικό (μπορεί και δύο αν τελικά ο Πουλίδο δεν έρθει). Αυτά και τίποτα άλλο. Γιατί όλοι κράζουμε την ομάδα, σε τι η Διοίκηση είναι αφερέγγυα σε αυτά που έχει πει εδώ και δύο μήνες? Έχει διαβάσει κανείς οπουδήποτε ότι η ομάδα θα είχε συμπληρωμένο εντελώς το ρόστερ της στα μέσα Ιούλη? Έχει βγει επίσημα ή ανεπίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός να διατυμπανίσει ή να αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο? Αντίθετα μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ έχουμε σχεδόν καθημερινές διαβεβαιώσεις μέσω του φου μπου ότι όλα βαίνουν καλώς και με βάση τον μεταγραφικό σχεδιασμό που υπάρχει και τρέχει στην ομάδα. Επιλέγουμε λοιπόν να μην πιστεύουμε την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ, αλλά να επιλέγουμε όλους εκείνους που έχουν κάθε συμφέρον να αραδιάζουν ονόματα και στόχους, είτε για να πουλήσουν καμιά φυλλάδα παραπάνω, είτε για να κάνουν αρνητική κριτική, άρα κακό στην ομάδα.
Το άλλο το ανέκδοτο τον τελευταίο καιρό, είναι η καλή δουλειά του Νταμπίζα και κυρίως ότι ο Μαρινάκης πουλάει κάθε τι που αγοράζεται σε παίκτη μας, χωρίς να σκέφτεται το καλό της ομάδας μας. Για το πρώτο σκέλος, πόσο δηλαδή καλός είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ζέλα το είδαμε παραπάνω, όταν πουλάς το τέρμα σου και παίρνεις έναν παίκτη ΄Γ Εθνικής για να του δώσεις φανέλα βασικού. Για το δεύτερο σκέλος του θέματος, αλήθεια αυτοί που αντιδρούν τι λένε ακριβώς για τις παραχωρήσεις των παικτών? Ότι δηλαδή η ομάδα θα έπρεπε να αρνηθεί προτάσεις, όπως αυτές του Μήτρογλου των 15 εκ ευρώ? Να αρνηθεί το ποσό των 4+ εκ ευρώ για τον Φέτφα, έναν παίκτη που δεν λογίζονταν σαν βασικός και δεν επηρέασε καθόλου την εξέλιξη ή τον κορμό της ομάδας? Να αρνηθεί τα πετροδόλλαρα για το μεγαλύτερο παρτάλι που έχει περάσει από το ρόστερ μας, αυτόν που πενθούσε το σκυλί του για κάνα 2μηνο τον Δεκ μήνα? Από την στιγμή που όποιος φεύγει αντικαθιστάται με παίκτες που εγκρίνει ο προπονητής, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα. Ας μας πουν λοιπόν οι απανταχού λογιστές τι ακριβώς θα ήθελαν να κάνει η Διοίκηση, ποιός θα έπρεπε να ήταν ο δρόμος που θα έπρεπε να ακολουθήσει κινούμενοι όμως πάντα στα νέα δεδομένα της εποχής αυτά του financial fair play με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες της Ευρώπης. Η κριτική είναι πάντα καλή, αρκεί αυτή να έχει μια λογική βάση ή να είναι με γνώμονα το καλό της ομάδας κι όχι μια στείρα γκρίνια ή εμπάθεια προς όλους ή στοχευμένα. Είναι κακή η Διοίκηση της ομάδας που έχει αγοράσει μέχρι σήμερα 10 παίκτες και έχει κλείσει πολλές τρύπες στο ρόστερ της ομάδας και δεν είναι κακή η Διοίκηση του ζελάκου που επιβιώνει με τις αβάντες των πρωτοσέλιδων (This is panathinaikos). Τα συμπεράσματα δικά σας φυσικά.
Υπομονή λοιπόν χρειάζεται, να τελειώσουν οι μεταγραφές, να κάνουμε τον απολογισμό μας, τα μείον και τα συν του ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο πράγμα που δεν λέμε είναι ασυλία στον οποιονδήποτε, ασυλία σε κάθε λογής επιλογή, αλλά αυτό δεν μπορώ να το κρίνω τώρα. Αν δούμε στραβά στον μεταγραφικό σχεδιασμό ή στο τελικό ρόστερ θα τα γράψουμε με κάθε λεπτομέρεια και θα ψάξουμε την αιτία γι αυτά. Με το ρόστερ της ομάδας όμως μη συμπληρωμένο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα αυτή την στιγμή λείπει ένας κεντρικός επιθετικός, αν και μετά το πέρας των μεταγραφών δεν έχει αποκτηθεί τέτοιος παίκτης, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα το υπερτονίσει. Μέχρι τότε όμως έχουμε  αρκετό καιρό και η προσωπική μου άποψη είναι ότι με αυτά που θα δούμε θα κωλοτουμπιάσουν πολλοί όψιμοι κριτές, πολλοί οπαδοί του ίντερνετ και του καναπέ.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Φοβερά πράγματα πάντως, μία ημέρα μπροστά στο RATM. Ό,τι λέγαμε εδώ εχθές, γράφει ο Πίκουλας στο σημερινό του σχόλιο, οπως επίσης και περίπου τα ίδια (πιο κομψά) ο Καίσαρης για Μελισσανίδη στο sport24..
Να ληφθούν μέτρα αντικατασκοπείας!

Εικόνα john

Αληθεια φίλε?Τι ακριβώς γράφει ο Πίκουλας?

Εικόνα Ερυθροφύλακας
Εικόνα Romain

Ρε παιδια στη SPORTDAY τους εχει τσιμπησει η ιδια μυγα, η Αλαφουζετ, που τσιμπησε και τον Βασιλακη τον Σαμπρακο. (Τον επιστημονα της "κοινωνιας" του ποδοσφαιρου. Αν διαβασετε αρθρο του χωρις τη λεξη "κοινωνια" να μου τραβηξετε το αυτι.) Αφου γραψανε ολοκληρο αρθρο πως ο Αναστασιου ειναι σπουδαιος που ειχε προνοησει να στειλει καποιο να δει το ματς του Σμπαουκ με την Στανταρ.

Ασε που τον πρωτο στοχο απο τα δευτερα της Γιουβεντους δεν μπορεσαν να τον παρουν. Οσο για τον Μπουι ακομη εκαναν δηλωσεις οτι δεν ειναι και τοσο σιγουρος ο δανισμος γιατι βοβοντουσαν οτι ισως να ζητησει και χρηματα ο μικρος.

Εικόνα savvas gridlock

Mέγας κοινωνιολόγος ο Σαμπράκος. Όπως ο Κούρκουλος στις ταινίες του Φώσκολου, που κατακεραύνωνε τη διαφθορά και την παρακμή της κοινωνίας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Λες γι' αυτόν, τον Αστραπόγιαννο, που παντρεύτηκε τη Λάτση; Τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού; Τον ανένταχτο επαναστάτη; ΟΥΣΤ!

Εικόνα apostolos gaganis

Οι παρατηρησεις σου John ειναι σωστες και η συζητηση που προκαλουν, ωραια και ενδιαφερουσα. Υπαρχει οντως μια ΑΔΗΜΟΝΙΑ μεταξυ των οπαδων μας για ενα αποφασιστικο ποιοτικο αλμα προς τα εμπρος, που θα μας φερει στο ΄΄πανω ραφι΄΄ της ευρωπαϊκης καταξιωσης. Επι τελους, μετα το πρωτοφανες - και για΄μας, αλλα ΚΥΡΙΩΣ για τους απεναντι - σερι των εγχωριων τιτλων, θελουμε και την εισοδο και την σταθεροποιηση του Θρυλου στο κλαμπ των ΙΣΧΥΡΩΝ της Ευρωπης. Αναποφευκτο, κατανοητο, δικαιολογημενο και δικαιο το αιτημα. Το ειχαμε κατα καιρους εντονο και παλιοτερα. Η ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ομως για την υλοποιηση του, εκτος του οτι δεν αποφερει κανενα ουσιαστικο κερδος, αντιθετα γεννα την γκρινια, τον εκνευρισμο, την αμφιβολια, την αμφισβητηση και τελικα οδηγει σε λαθος ενεργειες και καταστασεις, οπως παραλογη υποτιμηση ή και αμαυρωση των καλων προσπαθειων, ανηδονία στις κατακτησεις των ντοπιων τιτλων ( βλεπε φιεστες ), ασκοπες και εξωπραγματικες υποδειξεις και γενικοτερα σ΄εκεινο που ειναι γνωστο απ΄αλλού με την ονομασια: ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟΣ. Οταν δηλαδη ο οργανισμος του ανθρωπου παυει να αναγνωριζει τον ΕΑΥΤΟ του σαν ΔΙΚΟ του ΠΡΑΜΑ, αρχιζει να τον βλεπει σαν ΕΧΘΡΟ, ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του με σκοπο να τον ΄΄ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ΄΄ και τελικα τον ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ κατα κανονα ΖΗΜΙΕΣ... Ασε που ολη αυτη η ιστορια τροφοδοτει συνεχως, σαν καυσιμη υλη, με επιχειρηματα τοσο ολους τους αλλοθρησκους οσο και τους νεογαυρους...Οι τελευταιοι, πασχουν ακριβως απ΄αυτο που σου περιεγραψα αμεσως πιο πανω. ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ. Και οπως ειναι γνωστο γιαυτες τις παθησεις, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Εχω γραψει μισοαστεια - μισοσοβαρα για δαυτους σε σχολιο γυρω απο τον ιο της ΄΄διαταραγμενης αντικειμενικοτητας΄΄ και το συνακολουθο ΄΄Συνδρομο της οπαδικης θηλεοποιησης΄΄. Μιλαμε για μια καινουρια ταση, που ογκουται, εγινε δυστυχως trendy ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Να το παρουμε αποφαση...Αλλο να κανεις καλοπροαιρετη κριτικη οπου χρειαζεται κι αλλο να ΄΄κριτικαρεις΄΄ - με κακοηθη ειρωνια ή και...βρισιδι - μονο και μονο για να το παιξεις βαθυνους, γνωστης, υπερανω, Ολυμπιακαρότερος των Ολυμπιακων και ολες τις γνωστες μαλακιες...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ολοι θελουμε το βημα παραπανω. Χρειαζεται ομως ρεαλισμος και υπομονη. Να ξερουμε τί ζηταμε. Δεν παιζουμε μονοι μας και στο γηπεδο της τοπ ευρωπαϊκης καταξιωσης οι αντιπαλοι ειναι ενα κάρο, και πολλοι, οικονομικα ισχυροτεροι απο΄μας. Στο σχολιο σου εχεις πολλα σημεια με τα οποια συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Το θεμα ειναι να βρει κανεις την απαραιτητη εκεινη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στις δρασεις, ΠΟΣΟΤΙΚΗ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ωστε να πραγματωσει ταχυτερα και αποτελεσματικοτερα τις προσδοκιες μας. Εχω εμπιστοσυνη στη Διοικηση της ομαδας, χωρις ποτε να χανω την εγρηγορση μου για τα τεκταινομενα. Η δουλεια της ομως ειναι δυσκολη και συνθετη. Οφειλουμε να το παραδεχτουμε και να στεκομαστε διπλα της. Τα παει καλα. Το ματι μας ομως, ΑΓΡΥΠΝΟ. Να γιατί δεν μ΄αρεσει, με την ευκαιρια, το σλογκαν που βλεπω σε κατι επισημες συναξεις ΄΄Συνεχιζουμε να ονειρευομαστε΄΄. Τί θα΄πει αυτο; Ειναι αποτυχημενο, γιατι σημαινει οτι ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...Στον ξυπνιο, ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ καποιος, δεν ονειρευεται. ΟΝΕΙΡΑ βλεπει κανεις, μονο στον υπνο του. Και΄μεις οι γαυροι ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ...

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει πολύ. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν μόνο όσοι γνωρίζουν την ιστορία του Ολυμπιακού και ξέρουν και από μπάλλα. Δυστυχώς στη "δημοκρατία" του διαδικτύου ελλείπουν και τα δύο είδη. Οι RATM αποτελούν λαμπρή εξαίρεση. Διαβάζω μερικές φορές (διαγωνίως τις περισσότερες από αυτές) διαφορους ερυθρόλευκους ιστότοπους και τρελαίνομαι: πόση άγνοια και ταυτόχρονα πόση κακομοιριά ζει εκεί μέσα! Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι οι μισοί από τους εκεί παρεπιδημούντες υβριστές του Ολυμπιακού δεν είναι όχι οπαδοί, αλλά ούτε καν φίλοι της ομάδας μας. Υπάρχουν όμως και δικοί μας, ερυθρόλευκοι υβριστές, θύματα του εαυτού τους... με αυτοάνοσα νοσήματα. Νομίζουν ότι συμβάλλουν στο καλό της ομάδας μας με το να αμφισβητούν (εξαγγελτικά και άνευ επιχειρημάτων) την ομάδα μας, και ιδίως τη διοίκησή της. Το χειρότερο είναι το ότι νομίζουν ότι γίνονται "κάποιοι". Πληκτρολογώντας, λ.χ., "παντελόνιασε ο Μαρινάκης τα λεφτά του ΤσουΛού" (sic!) έχουν την ψευδαίσθηση ότι γίνονται (από μιζεριασμένοι ξυπνιτζήδες που είναι) ηγετικά υποκείμενα της ιστορίας. Εκεί φταίει, όμως, διαχρονικά ο επίσημος Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου: δεν έχει καλλιεργήσει την ολυμπιακή συνείδηση στον κόσμο μας όπως όφειλε. Και δεν το έχει κάνει, ακριβώς επειδή δεν είναι εύκολο. Και νομίζω ότι κάνει οτιδήποτε δεν θα έπρεπε όχι να κάνει, αλλά ούτε καν να σκεφτεί. Αίφνης αυτό το "συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε", που επισήμανες Απόστολε, είναι σλογκανάκι απευθυνόμενο σε δυνάμει παπαρολόγους και παραλυτικούς τη διανοία επιπέδου (το πολύ) βιντεοταινίας της δεκαετίας του '80. Η Ιστορία και η καλλιέργεια της επιζητούμενης θρυλικής συνείδησης δεν εμπεδώνονται με χαζοχαρουμενισμούς και με παπαρδελίτσες - απαιτούν συνεχή και αδιάκοπη καταβολή διανοητικού καμάτου.
Προσωπικά πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν είμαστε ούτε στη μέση ακόμα. Η διαφορά που μας χωρίζει από τις κορυφαίες δυνάμεις του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε όμως την τύχη να είμαστε αδιαλείπτως δίπλα τους, κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε από αυτές και να βελτιωνόμαστε. Ο δρόμος προς την κορυφή είναι μακρύς μεν, αλλά είμαστε ήδη στον δρόμο. Στην κορυφή φτάνεις όχι μόνο με νίκες, αλλά και με το να φτιάξεις αυτό που λέγεται "ομάδα" - κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με ό,τι φαίνεται μέσα στο γήπεδο.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ απολύτως στην ανάλυσή σου, Γιώργο, απλώς πιστεύω ότι η διάπλαση ολυμπιακών συνειδήσεων είναι ''δουλειά'' του κόσμου μας. Ούτε της ΠΑΕ της οποίας τα μέλη σήμερα είναι εκεί που είναι και αύριο μπορεί να βρίσκονται αλλού, μακριά από τον Θρύλο (γενικά το γράφω, όχι για τη συγκεκριμένη διοίκηση που έχουμε που την καραγουστάρω), ούτε φυσικά των δημοσιογράφων που αύριο-μεθαύριο μπορεί να βρεθούν σε ένα ''αντικειμενικό'' ή και αντιολυμπιακό ΜΜΕ, όπου θα γράφουν τελείως διαφορετικά πράγματα από όσα λένε π.χ. σήμερα, μόνο και μόνο για να ζήσουν. Η μόνη σταθερά είναι ο κόσμος.

Εικόνα apostolos gaganis

Σταθερα, ναι, ειναι ο κοσμος Σαββα, σε μια ορχηστρα ομως οσο και καλους σολιστες να΄χεις , χρειαζεσαι απαραιτητα και διευθυντη, μαεστρο ΕΠΙΠΕΔΟΥ, για ν΄αποδωσει αυτη το μαξιμουμ. Οι ηγετες φτιαχνουν ιστορια. Ξεπηδανε απ΄το λαο, αλλα μπαινουν μπροστα κι επειδη ΄΄αρχη ανδρα δεικνυσι΄΄, αν εχουν τα κοτσια, αλλαζουν τον ρου. Αυτοι εμπνεουν και καθοδηγουν την ομαδα, το πληθος. Το ασυντακτο πληθος, οσο μεγαλο κι ενθουσιωδες να΄ναι, θελει ταγους, θελει ποιμενα. Ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος: Οσο δυνατο και να΄ναι για παραδειγμα ενα ΜΜΕ ή μια ομαδα - αξιων - ανθρωπων ΧΩΡΙΣ θεσμικη ιδιοτητα, αν ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ Ολυμπιακος δεν ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ τον λαο του Θρυλου ΕΠΑΞΙΑ, το πραμα εχει αδυνατο σημειο ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΖΟΥΜΕ. Κι εκει ο Ολυμπιακος δεν ειναι ισχυρος και αποτελεσματικος ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ. Καθε αλλο. Αυτη ειναι η γνωμη μου και νομιζω και των περισσοτερων οπαδων του συλλογου. Ετσι αντιλαμβανομαι τον σφυγμο τους... Δεν μιλαω για τον Μαρινακη. Εχει ομως κι αυτος, αν θελεις, τις ευθυνες του σε τουτο - το πολυ σημαντικο - ζητημα. Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΣΙΔΗΛΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Αυτο σημαινει εξαλλου καλος τιμονιερης, καλος θαλασσοπορος. Στην προσφατη εκδηλωση, ας πουμε, για τα εισιτηρια διαρκειας της ομαδας, προσεξα μερικα πραγματα απο καποιους που μου θυμισαν το πολυφορεμενο μεν αλλα παντοτε επικαιρο ΄΄εξ ονυχος τον λεοντα΄΄ και δεν μ΄αρεσαν. Ο Γιωργαρος ενδεχομενως να τα προσεξε κι αυτος, αν ειδε την εκδηλωση... Δεν θες πολλα για να καταλαβεις...Αυτα.

Εικόνα μαουνιέρης

Απόστολε, με πρόλαβες! Αν το πράγμα αφεθεί μόνο στον κόσμο, τότε αναποφεύκτως θα έχουμε φαινόμενα βαζελογαυρίλας. Ο κάθε φίτσουλας (και έχουμε κι εμείς μπόλικους) θα λέει ό,τι του κατεβεί και όπως του κατεβεί. Μια ματιά, λ.χ., στα σχόλια του "Κόκκινου Πλανήτη" αποδεικνύει του λόγου το αληθές: ένας "κανονικός" γαύρος αντιστοιχεί σε τριάντα "γκρινιάρηδες" (για να μείνω στους πιο απαλούς χαρακτηρισμούς). Μερικοί από δαύτους είναι μάλιστα εμετικοί και χυδαίοι. Ο αδελφός μας ο Σάββας και όλοι οι RATMίτες είναι εξαιρετική (με την αρχετυπική σημασία της λέξης) περίπτωση: όντως κατ' εξαίρεσιν! Για να γίνει όμως η περίπτωση "κανονική", πρέπει να γίνει "επίσημη". Τότε θα έχει άλλο βάρος και άλλο κύρος. Εννοείται ότι δεν αναθέτεις την ιστορία και την κουλτούρα του Θρύλου σε άσχετους. Καλύτερα να μην κάνεις τίποτα. Γιατί αν το κάνεις, κάηκες! Και εννοείται ότι ούτε μόνο σε πιστούς το αναθέτεις που δεν μπορούν να καταθέσουν τίποτε άλλο πέραν της πίστης τους, που ναι μεν δεν είναι λίγο πράγμα, αλλά και που σε καμμιά περίπτωση δεν φτάνει: είναι απλώς απαραίτητο... Γι' αυτό και είπα ότι με πρόλαβες: συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες.

Εικόνα apostolos gaganis

Πανω στην ωρα, ΄΄πεφτει΄΄ και το αρθρο του Γαβαθιωτη στο Οlympiakos 24 για την πρωϊνη εκπομπη της ΝΕΡΙΤ, μ΄εκεινο τον ανεκδιηγητο...Μαυρογυαλουρο. Τον ρωταει η μανταμιτσα που παρουσιαζει το πρωϊνο ολο απορια (!), αν η Μιλαν επαιζε χθες πραγματι με την πρωτη της ομαδα και ο ΑΡΔ απανταει: ΄΄Οχι βεβαια, με τους αναπληρωματικους επαιζε...΄΄. Διαβαστε το αρθρο! Τετοια δηλαδη θα΄χουμε και παλι φετος, με την...υποχρεωτικη; Και θα καθεται ο επισημος Ολυμπιακος να κανει τουμπεκι, αντι να ξεχεσει τους παντες εκει, οριζοντιως, διαγωνιως και καθετως; Χθες, οχι σημερα... Κακη αρχη, πριν καν ξεκινησει ο,τιδηποτε επισημο φετος...Εκνευριστηκα αδελφε Γιωργο κι επειδη ξερω οτι θα συγχυστεις και συ, για...παρε μιας και ειναι καλοκαιρι ενα Summer place του Χενρυ Μαντσινι, ενα Summer of΄42 του Μισελ Λεγκραν κι ενα Summertime με την Ελλα Φιτζεραλντ ομως, να ΄΄στρωσεις΄΄ κι΄εσυ να ΄΄στρωσω΄΄ κι εγω να΄ουμ...

Εικόνα μαουνιέρης

Ναι, η Μίλαν έπαιζε με τα δεύτερα, ενώ ο Θρύλος είχε παρατάξει το βαρύ πυροβολικό του. Λοιπό, Απόστολε, αφού σε ευχαριστήσω για τα ακροάματα, λάβε αντίδωρο:

Τραγουδάει η Susana Rinaldi το θρυλικό "El choclo" – τις φωτογραφίες του Ιμπαγάσα τις έβαλα εγώ.
https://www.youtube.com/watch?v=BHqwsq7OLuw

Η θεϊκή CONCETTA BARRA τραγουδάει το CANTO DEL FILANGIERI
(πιο… Νάπολη δεν γίνεται!)
http://youtu.be/829TjUes3po

Ο «εθνικός ύμνος» της Σικελίας με τον μοναδικό Οτέλο Προφάτσιο
https://www.youtube.com/watch?v=MT6PZuhR_zg

Εικόνα apostolos gaganis

Ετσι...Να με στελνεις εσυ σε κατι θειες, που΄ναι Θειες...

Εικόνα john

H αληθεια ειναι πως οι οπαδοι ''νεας κοπής'' δημιουργουν προβλημα στον σύλλογο κυριως με την άστοχη κριτικη στην διοικηση οπως και με την ανυπομονησια τους για ποδοσφαιρο διεθνων προδιαγραφων απο αυγουστο εως Ιουνιο χωρις καμια γκελα με ταυτοχρονη εννοειται ευρωπαικη καταξίωση.Το θεμα ειναι οτι αυτη η συμπεριφορα παραλίγο να φάει τον Μιτσελ περυσι το καλοκαιρι οπου η διοικηση αφουγκραστηκε το σφυγμο των ''Ολυμπιακων''(μη χεσω)και ο senior ηταν με το ενα ποδι στο αεροπλάνο απο την πρεμιέρα με την Καλλονή.Για να μην παω ακομα πιο πισω με τη χυδαια συμπεριφορα τους απεναντι στον Μαρινακη στο 1-1 με τον Παο το 2013.Εκεινη τη χρονικη περιοδο αν ο προεδρος ηταν λίγο πιο ευαισθητος και πιο παρορμητικός απεναντι σε ολα αυτα που ακουσε απο τους ΄΄γαυρους΄΄ θα μπορουσε να τα βροντήξει και να παραιτηθεί.Δεν γουσταρω να το παιξω υπερασπιστης του Μαρινάκη και πιστευω πως ο Μαρινακης εχει αναγκη τον Ολυμπιακο περισσότερο απο οσο το αντίθετο.Αλλα ενδεχομενη αποχωρηση του μετα την πουστικη επιθεση που του εγινε τον Απριλιο του 2013 απο τους ιδιους μας τους οπαδούς θα ηταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την ομαδα κυριως σε αυτους τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Ο μεσος οπαδος του Ολυμπιακου ειναι δυσκολο να κάνει υπομονή για την ευρωπαικη καταξιωση.Η αληθεια ειναι πως βρισκομαστε πιο κοντα απο ποτε στην πολυπόθητη ευρωπαικη διάκριση(τη χρονια του ΒΑΛΒΕΡΔΕ ο Θρυλος χτυπουσε ανετα το europa league αλλα η προκριση στους 8 χαθηκε απο συγκυριες και ατυχιες)ενω περυσι ειχαμε την ευκαιρια να αποκλεισουμε ενα Ευρωπαικο Μεγαθηριο και τη χασαμε στις λεπτομέρειες.Κατανοω το σκεπτικο του γαύρου που αδημονει για ευρωπαικη διάκριση(εχουμε φαει πολλες πικρες στην Ευρωπη απο το 1997 εως σημερα)αλλα απεχθανομαι την νοοτροπία του ΄΄νεογαυρου΄΄ο οποιος με την παραλογη κριτικη του οχι μονο δεν βοηθαει την ομαδα αλλα μπορει να ΄΄διαλυσει΄΄ ολα οσα φτιαχνονται τα τελευταια 4 χρόνια(με εξαιρεση το πισωγυρισμα της χρονιας του Ζαρντίμ)

Εικόνα savvas gridlock

Ουσιαστικά τα βρόντηξε ο Βαγγέλαρος τότε, Γιάννη. Ο Μώραλης τον συγκράτησε, έτοιμος ήταν να βγει να δηλώσει στις κάμερες ''αποχωρώ''. Μιλάμε για μία από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του κόσμου μας. Αμφιβάλλω αν υπήρξε ποτέ χειρότερη. Η λέξη ''ντροπή'' είναι φτωχή για να εκφράσει τη βαζελοποίηση που βάρεσε tilt εκείνη τη μέρα.

Ευρωπαϊκή καταξίωση συνεπάγεται Πόρτο. Κανένα άλλο μοντέλο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε με συνέπεια εμείς εδώ στην Ελλάδα. Αν θέλουμε να μονιμοποιηθούμε σε ένα άλφα επίπεδο και όχι να κάνουμε πορείες-φωτοβολίδες ανά δέκα χρόνια, πρέπει να μονιμοποιηθούμε και σε ένα άλφα επίπεδο εσόδων. Όποιος πιστεύει ότι η αγωνιστική καταξίωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει να κάνει με τη γιγάντωση των εσόδων μας, με τα ''λογιστικά'' που λένε κάποιοι ειρωνικά, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είτε λόγω ασχετοσύνης, είτε λόγω μαλάκυνσης εγκεφάλου. Η Ρεάλ σε 2 μέρες έχει πουλήσει 350.000 φανέλες του Χάμες Ροντρίγκες, της νέας της μεταγραφής από τη Μονακό. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να πάμε σε αυτά τα στάνταρ, γιατί το πρωτάθλημά μας δεν το βλέπει ΚΑΝΕΙΣ. Ποτέ δεν θα το βλέπει όλος ο πλανήτης το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα πάντοτε θα υστερούμε σε σχέση με τη Ρεάλ, τη Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν σε επίπεδο εσόδων. Ο μόνος δρόμος που έχουμε να διαβούμε, είναι της Πόρτο. Αγοράζω φθηνά-πουλάω ακριβά και αν μπορέσω, βγάζω και κάναν παίκτη από τις Ακαδημίες μου. Έτσι γεμίζω τα ταμεία και μπορώ να κινηθώ για καλύτερους από τους υπάρχοντες παίκτες. Τα ''παντελονιάζεις Μαρινάκη, πού είναι τα λεφτά του Τσου Λου ή του Μήτρογλου;'', ή τα ''χώσε λεφτά ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ πρόεδρε να πάρουμε κάναν παίκτη, εξτός αν δεν έχεις και είσαι άφραγκος'' πεθάνανε. Όχι μόνο για τον Θρύλο, αλλά για όλη την Ευρώπη. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, έχει πρόβλημα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Διάβασα τα όσα σωστά παραθέσατε όλοι και συμφωνώ σε όλα. Θα προσθέσω, ωστόσο, ότι η Πόρτο είναι μία ομάδα που διαχρονικά βγάζει τεράστιους ποδοσφαιριστές και δεν έχει καμία σχέση με την άμπαλη Ελλάδα. Μπορεί το '04 να τους ξεφτιλίσαμε, αλλά έχουν πολύ καλύτερο υλικό εξ απ ανέκαθεν (που λέμε). Επίσης, σε συλλογικό επίπεδο υπάρχει και η ιστορικότατη ομάδα της Μπενφίκα, αλλά και η Σπόρτινγκ που πρόπερσι έφτασε στους "4" του Europa League, αποκλείοντας τη Μέταλιστ που απέκλεισε εμάς. Τη Σπόρτινγκ που έβγαλε από τα φυτώρια της έναν Κριστιάνο Ρονάλντο... Ακόμα και η Μπράγκα έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο στην Ευρώπη. Θέλω να πω ότι υπάρχει αυτή η διαφορά με την Ελλάδα. Οι ελληνικές ομάδες αγνοούνται και αγνοούνταν πάντα. Ένα σκατό της Ευρώπης είμαστε. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανθίσει μέσα στα σκατά; Όση πρόθεση και τεχνογνωσία κι' αν διαθέσει ο Μαρινάκης, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο αν δεν ανέβει γενικώς το επίπεδο του ελληνικού ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο. Αν δεν ανέβει η βαζέλα, η Α.Ε.Κ. και ο Π.Α.Ο.Κ. πρωτίστως και άλλες ομάδες δευτερευόντως τότε προκοπή δε θα δούμε. Θα έχουμε εκλάμψεις και πορείες που θα είναι φωτοβολίδες. Και έχουμε, βεβαίως, και το μεγάλο μείον του ελληνικού ταλέντου, που πιστεύω ότι υστερεί κατά πολύ με εκείνο άλλων χωρών.

Εικόνα john

Eγω εκτος απο την Πορτο εχω στο μυαλό μου και την Lyon στα μεσα των 00΄΄s.Εκεινη η ΟΜΑΔΑΡΑ της τριετιας 2004-2007 ηταν μια απο τις καλυτερες πιο ευχαριστες και αξιοθαυμαστες ομαδες που εχω δει στο champions league και ειναι πραγματικα κριμα που δεν το σηκωσε καμια χρονια(ειδικα εκεινη τη χρονια που μας εριξε 4 οι ανθρωποι δεν παιζοντουσαν).Οποτε ερχομαστε στο κρισιμο ερωτημα?Πως δημιουργήθηκε η Λυον?Ομολογω πως δεν ξερω τα ποσα που έδινε ο προεδρος τους εκεινη την εποχη και το κατα ποσο μεγαλος ηταν ο προυπολογισμός και το budget της ομαδας.Αλλα ξερω σιγουρα πως η λυον δεν στηριχτηκε σε ετοιμους ποδοσφαιριστες αλλα η ιδια η ομάδα δημιουργησε ποδοσφαιριστες παγκοσμιας κλάσης που στη συνεχεια εκαναν μεγαλη καριέρα.Παραδειγματα
1)Ο Ζουνινιο που μας καρφωνε με τα φαουλ αγοραστηκε απο μια μικρομεσαια ομαδα της βραζιλιας(βασκο ντα γκαμα η σπορτινγκ ρεσιφε)και εξελιχτηκε και τελειοποιηθηκε στα χρονια που ηταν στην λυον
2)Ο Εσσιέν αγοραστηκε απο τη Μπαστια εφτιαξε το ονομα του στη Λυον και μοσχοπουληθηκε στην chelsea κανοντας μεγαλη καριέρα
3)Ο Μαχαμαντου Ντιαρρα μετα τον Οφη και την Βιτεσε κατεληξε στη Λυον και μοσχοπουληθηκε στην real μενοντας εκει για 5 χρονια
4)O Μαλουντά τα ίδια με τους προηγουμενους
5)Ο μεθυστακας ο Γκοβου(αν και στην Λυον κεντουσε)ανδρωθηκε στην λυον.
Καταφεραν λοιπον οι Γαλλοι μεσα σε 4 χρονια να δημιουργησουν μια ομαδα που σαρωσε τα πρωταθληματα(πηρε 7 συνεχομενα νομιζω)επαιζε Μ Π Α Λ Α Ρ Α στην ευρωπη διαλυοντας την Ρεαλ 2 φορες σε 2 συνεχομενα χρόνια με ποδοσφαιρο ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και ηταν απο τις καλυτερες ομαδες στην Ευρωπη ειδικα την διετια 2005-2007 και εμεινε στον ευρωπαικο αφρο μεχρι το 2011.
Το γαλλικο πρωταθλημα ειναι πολυ υποβαθμισμενο(δεν ειναι και τόσο καλυτερο απο το ελληνικό).Ομως βρεθηκε μια ομαδα που σε μια διετια σαρωσε τα πάντα χωρις να εχει ανταγωνισμο στο εγχωρια παιχνιδια της.
Η λυον προφανως ουτε την ιστορια του Ολυμπιακου εχει ουτε το λαο του Ολυμπιακου και σαν ΣΥΛΛΟΓΟΣ σε ολα τα ομαδικα και ατομικά σπορ ο Ολυμπιακος ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ πανω απο αυτήν.Και τωρα που το θυμηθηκα το 2000 που την ειχαμε ξανασυνατησει σε ομιλο ηταν μια ομαδούλα την διαλυσαμε στο Οακα και χασαμε την προκριση στο ζερλαν(ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΚΟΝΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΛΒΕΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΖΙΟΒΑΝΙ)
Ξεφυγα ομως.Το θεμα ειναι το εξής.Γιατι να μην μπορει να κανει και ο Ολυμπιακος αυτο που έκανε η Λυον?Η ομαδα εχει τις προδιαγραφες να το πετυχει στα επομενα χρονια και μακαρι να το πραξει

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτη η συζητηση εχει πολυ ενδιαφερον. Ειναι καιρια. Ειναι κομβικης σημασιας για την ομαδα. Ποιο μοντελο δηλ. αναπτυξης θα πρεπει ν΄ακολουθησει ο Ολυμπιακος σε τουτη τη φαση της διαδρομης του. Μοντελο Πορτο; Λυον; Αλλο; Ειμαι σιγουρος οτι το θεμα εχει απασχολησει και απασχολει την Διοικηση. Αυτο φαινεται. Αλλα το να πεφτουν στο τραπεζι αποψεις ειναι, παντα σχεδον, χρησιμο. Σημερα το πρωϊ, ξερουμε την τριαρα με τη Μιλαν. Ενα παιχνιδι θα μου΄πεις ειναι. Ενταξει. Αλλα ΄΄δενει΄΄ με τα προσφατα ευρωπαϊκα δεδομενα, επιτευγματα, του συλλογου. Δεν ειναι κατι ξεκαρφωτο. Πιθανοτατα εχει αρχισει μια ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, δειγμα - επι τελους - συνεχους σωστου προγραμματισμου και υλοποιησης του. Αυτο ειναι ισως το πιο βασικο ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ προς την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και συνακολουθα την ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ μας στο κλαμπ των ΜΕΓΑΛΩΝ της ΕΥΡΩΠΗΣ. Θα΄θελα, με την καταλληλη αναρτηση, να εξακολουθησουμε αυτη την κουβεντα. Ειλικρινα δεν ξερω, εχω ομως την αισθηση οτι αρκετοι μας τιμουν διαβαζοντας μας.

Εικόνα dono

Συμφωνώ Απόστολε και μόνο αυτή την οπτική πρέπει να κρατήσουμε από το χθεσινό παιχνίδι. Είμαστε μεγάλη ομάδα πια και εξαιρετικά υπολογίσιμη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και σαν τέτοια προχωράμε παρακάτω. Κρατάμε τα πολύ θετικά από το χθεσινό παιχνίδι, με την απαραίτητη συναίσθηση του φιλικού του χαρακτήρα. Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο τουρνουά που συμμετέχουμε είναι παγκοσμίου επιπέδου (προετοιμασίας μεν, αλλά με μεγάλη σημασία) και κάθε επιτυχία είναι καλοδεχούμενη και βήμα καθιέρωσης. Αυτό και τέλος και πάμε για τα επόμενα. Η παραπάνω γνώμη μου δεν θα αλλάξει ούτε αν έρθει και αρνητικό αποτέλεσμα στο επόμενο φιλικό.

Εικόνα el trick

Δεν γνωρίζω το τί ισχύει στην πραγματικότητα με την υπόθεση Πουλίδο.
Ακουσα όμως τον πρόεδρο να αναφέρει (κάπου τον Μάϊο αν θυμάμαι καλά) ότι ο παίκτης είναι κλεισμένος ή ότι έχει υπογράψει.
Επειδή μέχρι σήμερα ποτέ δεν ξανάκουσα είτε τον Μαρινάκη είτε άλλον πρόεδρο του ΘΡΥΛΟΥ να αναφέρεται με σιγουριά σε κλεισμένη ή υπογεγραμμένη μεταγραφή θεώρησα ότι όντως κλείστηκε ο παίκτης. Υπέγραψε. Άρα θα φορέσει τη φανέλα του ΘΡΥΛΟΥ μέχρι το αργότερο τον Αύγουστο.
Σήμερα ακόμη και το RATM έχει κάποιες αμφιβολίες.
Θα θεωρήσω μεγάλο ατόπημα ΑΝ όντως ο παίκτης δεν έχει υπογράψει ενώ ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο από τον ΙΔΙΟ τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. Γιατί αν όντως δεν έρθει ο παίκτης τότε όντως δεν έχει υπογράψει και ο πρόεδρος τον Μάϊο δεν έλεγε αλήθεια. Υπομονή πάντως έχω. Για οριστικό συμπέρασμα σε αυτή την περίπτωση καταληκτική ημερομηνία είναι η 1-9-2014.
Υ.Γ. Ποτέ δεν με πείραξε το αν δεν ήρθε ο Κρκιτσ ή το οποιοδήποτε μεγάλο όνομα που οι ΦΥΛΛΑΔΕΣ έγραψαν ότι έρχεται, κλείστηκε συμφώνησε ή ότι άλλο σχετικό. Αντίθετα θεωρώ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τον Φορτούνη που ήδη βρίσκεται με την ομάδα.

Εικόνα dono

Δεν αμφιβάλω για τον Πουλίδο, από την στιγμή που για οποιονδήποτε λόγο ΑΚΟΜΑ δεν είναι επίσημα παίκτης μας, δεν τον θεωρώ και τέτοιον

Εικόνα john

Οπως λεμε τα καλα θα λέμε και τα άσχημα.Εαν δεν ερθει ο Πουλιδο θα μιλαμε για το μεγαλυτερο μεταγραφικο φιασκο της τελευταιας δεκαετιας(μαζι με το φιασκο μποατενγκ περυσι).Ο φορτουνης ειναι γηγενής,ελπιδοφορος και εξελίξιμος εχει ευκαιρια να σωσει την καριέρα του η οποία τα τελευταια χρονια εχει πτωτική πορεία .Για μένα παραμένει ενα ''στοιχημα''

Εικόνα Romain

Κατ αρχην ο Μαρινακης φοραει παντελονια. Ειπε οτι ο παικτης υπεγραψε και αυτο ειναι που ισχυει. Τωρα αν ο προεδρος της Τιγρες εχει εχει πλαστογραφισει την υπογραφη του Πουλιδο (ειχε πει ο παικτης οτι υπεγραψε για 1 χρονο και το συμβολαιο του ληγει τωρα, αλλα δεν εχει αντιγραφο)γιατι αυτο εγινε. Στην ΕΠΟ το Μεξικου το συμβολαιο ειναι για 1 χρονο και στη Λιγκα ειναι για 2 αλλα το copy.
Στο Μεξικο υπαρχουν και αλλες υποθεσεις πολυ πιο επικινδυνες απο οτι στην Ελλαδα. Υπαρχουν ναρκοτικα, εκτελεσεις με αυτοματα μερα μεσημερι, δεν ειναι απλα παιξε γελασε. Και δεν ξερουμε τι τυπος ή με τι τυπους συνεργαζεται ο προεδρος της Τιγρες που τη μια λεει ετσι και την αλλη αλλιως αλλα φαινεται οτι με τις ενεργειες του δεν ειναι ακριβως του κατηχητικου.
Και στο Μεξικο μπορει να απειλησουν και να εκτελεσουν ολη τη οικογενεια. Αν λοιπον γινει κατι τετοιο ο 20χρονος Πουλιδο τι λετε να κανει?
Δεν ξερω πως εχει η υποθεση αλλα δυσκολα ο παικτης θα παιξει σε αλλη ομαδα εκτος του Θρυλου. Μπορει να μην παιξει σε καμμια.

Σιγουρα ομως δεν βλεπω ΚΑΝΕΝΑ καζο αν δεν ερθει τελικα.

Ο Μαρινακης πηρε περαν των 10 παικτων και θα φερει και αλλους.

Τα συνεταιρακια τι εχουν κανει? Ο Σμπαουκ εχει χασει τους βασικους ξενους του και θα χασει και δεν μπορει να κρατησει ουτε τον Κλαους ενω ο τουιτις παρακαλαει να γυρισει ο Αμπετ και εχασε τον βασικο τερματοφυλακα του.

Εικόνα john

Οκ εσυ το προχρωσες πολυ με τα αυτοματα και τα ναρκωτικά!!!Προφανως εαν ισχυει κατι τετοιο δεν θα βγω να κράξω την διοίκηση.Δεν αμφισβητω οτι ο παικτης εχει υοπγραψει αλλα θα μπορούσε ο προεδρος εφ οσον ξερει τις ιδιαιτερες συνθηκες που επικρατουν στο μεξικο,την παραξενη γραφειοκρατία και την ασυνέπεια της Τιγκρες να μην τοποθετηθει δημοσια για τίποτα πριν αναλάβουν και λήξουν το θέμα οι δικηγόροι της ΠΑΕ.

Εικόνα dono

Αγωνιστικά και ρεαλιστικά αν δεν έρθει ο χ Μεξικάνος Πουλίδο και έρθει ο ψ Πουλίδο από την... Γουινέα, τι θα αλλάξει?

Εικόνα john

Μα δεν μιλαω αγωνιστικα μιλαω για την αξιοπιστία της διοίκησης.Δεν νοειται να δηλωνει ο προεδρος οτι ο παικτης εχει υπογραψει και τελικα να μην ερχεται.Οταν ως Μαρινακης κανεις τετοια δηλωση και τελικα ο παικτης δεν ερχεται,χανεις σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία σου απέναντι στο ολυμπιακο κοινό σου

Εικόνα el trick

Ακριβώς εκεί είναι το κουμπί.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Δεν χρειαζόμαστε φούμαρα
Τουλάχιστον η ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ακόμη περισσότερο ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΘΡΥΛΟΥ πρέπει να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.
Ιδιαίτερα απέναντι στους οπαδούς του ΘΡΥΛΟΥ. (Δεν γράφω γαύρους όχι γιατί τη θεωρώ "κακιά" λέξη αλλά γιατί στην εποχή της νεότητάς μου δεν συνηθιζόταν, αντίθετα συνηθιζόταν η λέξη ΜΑΟΥΝΙΕΡΗΣ και τέτοιον θεωρώ τον εαυτό μου)
Φυσικά δεν τίθεται θέμα για το αν είναι "θεός" ο πουλίδο ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν όχι αυτός τότε κάποιος άλλος ίσως και καλύτερος.
Αν όμως έχουμε θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ τότε "άστα βράστα".......

Εικόνα savvas gridlock

Εξαρτάται το γιατί δεν έρχεται. Αν ο παίκτης υπέγραψε όντως συμβόλαιο πριν 2 μήνες και ο Μαρινάκης το ανακοίνωσε, δεν εκτίθεται ο Μαρινάκης. Θα σου βγάλει το συμβόλαιο όταν οριστικά μάθουμε πως δεν έρχεται ο παίκτης και θα σου πει ''ορίστε κύριε, εγώ είμαι καλυμμένος γιατί όταν σας τον ανακοίνωνα, είχα την υπογραφή του''. Αν πριν υπογράψει ο Πουλίδο ανακοίνωσε τη μεταγραφή του ο Μαρινάκης, τότε ναι, έχει εκτεθεί.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, αυτό που φωνάζουμε για χρόνια, οτι δεν έχουμε καλή επικοινωνιακή πολιτική, σε κάποια ζητήματα καθόλου. Και αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ευθύνη της διοίκησης, ανέκαθεν οι άλλοι είχαν τα κανάλια, αλλά και τα δήθεν αντικειμενικά μέσα, εφημερίδες, εμείς ακομα και αυτές που έχουμε, ακολουθεί η κάθε μία τη "γραμμή" της. Ειναι γεγονός ότι δε διαμορφώνεται μία μεθοδική και ξεκάθαρη εικόνα των κινήσεων μας, μία συντεταγμένη διαφήμιση με παράλληλη θωράκιση απέναντι στο συστηματικό και οργανωμένο πόλεμο που αντιμετωπίζουμε. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πουλάει, και ειδικά η κάθε "καραμέλα" εις βάρος του.
Έτσι λοιπόν καταλήγουμε σε συμπτώματα γαυροβάζελων, νεόγαυρων και ντροπιασμένων, οι περισσότεροι των οποίων ούτε στο γηπεδο δεν πατάνε, ούτε την ίδια αγωνία ή πίκρα τραβάνε όταν ζορίζουν τα πράγματα. Ρίχνουν όμως νερό στον μύλο του Αντιολυμπιακού μετώπου και καλό είναι τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ να αντιμετωπιστεί.

Εικόνα john

Εκτος απο το συστηματικο πολεμο που δεχομαστε απο το gazetta και την πρασινη δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος συστηματικος και οργανωμένος πόλεμος απο τα μεσα με σκοπό να υπονομεύσουν τον Ολυμπιακο.Για παραδειγμα εγω δεν εχω κανενα παράπονο απο το sport24 η απο το nonavsporfm(αν και τωρα αλλάζουν τα πραγματα αφου εκει μπήκε ο αλαφούζος).Η sportday ορισμενες φορες στρεφεται κατα του Ολυμπιακού οχι γιατι εχει ως προσωπικό συμφέρον να τον υπονομεύσει αλλα γιατι απλά οταν ο ολυμπιακός έχει κρίση το θέμα ''πουλάει''.Για μενα το μεγαλυτερο κακό εστιαζεται στο gazetta το οποιο ειναι προφανές πως θελει να κανει κακο στην ομάδα και δεν μπορω να καταλάβω με πιο σκεπιτκο εργάζονται εκει πολλοι δικοι μας δημοσιογράφοι(Αντυπας,Μελαγιες,Νικολακόπουλος)
Ισως η λύση θα ήταν ενα νεο ολυμπιακο καναλι(κοντολογίς ενα νεο tv magic)με πολλες εκπομπες αποκλειστικά για θεματα του Ολυμπιακου και αν ειναι δυνατον και με καλυψη ολων των αγώνων του θρυλου απο αυτο το καναλι(οπως ειχε γινει το 2003)

Εικόνα savvas gridlock

Γιάννη, γνώμη μου, αλλά το παίρνεις λάθος. Δεν (θα έπρεπε να) είναι το θέμα της όποιας συζήτησης το αν μας κάνει κάποιο ΜΜΕ συστηματικό πόλεμο. Για να γίνει κάτι τέτοιο, είτε θα μιλάμε για οπαδικό αντιολυμπιακό ΜΜΕ, είτε ο ιδιοκτήτης του θα έχει προσωπικά προβλήματα επιχειρηματικής φύσης με τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ-ΚΑΕ Ολυμπιακός. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πολύς κόσμος θα αγνοούσε τις μαλακίες που θα λέγανε όλοι αυτοί εις βάρος του Θρύλου. Το θέμα είναι τα κριτήρια των ''αντικειμενικών'' δημοσιογράφων. Αυτοί αρθρογραφούν σε ΜΜΕ του ''μεσαίου χώρου'' κι αυτούς διαβάζει-ακούει-βλέπει ο πολύς κόσμος. Αυτοί έχουν κάνει τις μπηχτές προς τον Θρύλο επάγγελμα, με τον κανόνα ''διυλίζουμε τον ολυμπιακό κώνωπα, καταπίνουμε την αντιολυμπιακή κάμηλον''. Δεν είναι πως τους βάζει κάποιο αφεντικό να το κάνουν. Καταλαβαίνουν μόνοι τους πως το κοινό στο οποίο πρέπει να απευθυνθούν είναι οι πολλοί. Ε, οι πολλοί στην Ελλάδα, είτε υποστηρίζουν τον ΠΑΟ είτε υποστηρίζουν την ομάδα του χωριού τους (υπάρχουν και τέτοιοι), ηδονίζονται να διαβάζουν σχόλια που αποδομούν και σπιλώνουν τον πρώτο. Πρώτος στην Ελλάδα είναι ο Θρύλος. Και βέβαια δεν λέμε να μην βλέπει τίποτε αρνητικό στον Ολυμπιακό κάποιος ''αντικειμενικός'' ΑΡΔ. Θες κύριε τάδε να κράξεις το Μαρινάκη για τον Πουλίδο ή για τις 3 χθεσινές μεταγραφικές ''αποτυχίες''; Ωραία. Κράξε και τον Αλαφούζο που έταζε αύξηση του μπάτζετ του ΠΑΟ και αποδείχθηκε ασυνεπής. Εγώ θα γελάσω πάλι, γιατί αγνοείς πως ο ένας σκορπάει λεφτά και ψωνίζει, ενώ ο άλλος επενδύει με το στόμα, αλλά στο δικό σου μυαλό και με τις δικές σου αρχές, η συνέπεια είναι το Α και το Ω. Δεν γίνεται λοιπόν να αναδεικνύεις την ''ασυνέπεια'' του ενός προέδρου και να κάνεις κοκοκό στην ασυνέπεια του άλλου. Υπό αυτήν την έννοια, τέτοιον πόλεμο από τους ''αντικειμενικούς'' δημοσιογράφους είχαμε, έχουμε και θα έχουμε για μια ζωή.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Σπορτ 24 και εγώ διαβάζω, μέχρι εκεί όμως.. Συστηματικός πόλεμος από κανάλια και εφημερίδες εννοούσα. Για το Μάτζικ σύμφωνοι, αλλά μάλλον και κάτι ακόμη με επίφαση αντικειμενικότητας ή έστω σοβαρότητας, να γινεται αποδεκτό στους πολλούς, και τα οσα λέει να ισχύουν αυτοδικαίως. Λίγο γκεμπελίστικο, αλλά τι να κάνουμε, έτσι θέλει ο γαύρος ο καλομαθημένος, να λέει το πε ο τάδε..

Εικόνα john

Ας κανω μερικα σχόλια στο άρθρο
1)Για τον Ποα δεν εχω καμια προσωπικη αποψη δεν εχω δει κανεναν αγωνα του περυσι και δεν ξερω τιποτα για τους παικτες του.Παρ'ολα αυτα δεν μπορω να μην δεχτω οτι εχει κανει καποια βελιτωση σε σχεση με τα τραγελαφικα χαλια που βρισκοταν το 2012-2013.Εχει καταφερει να φτιαξει μια συμπαθητικη ομαδα(ο αρδακος νικολογιαννης κανει συγκριση με την αρμαδα του κυραστα μπορει να γινει καποια τετοια συγκριση???) με μηδενικο μπατζετ με εναν κανονικο προπονητη.Με λιγα λογια ισως πρεπει να τον υπολογιζουμε λιγο περισσοτερο απο οτι περυσι και προπερσυ
2)Δεν εχω παραπονο απο τις μεταγραφικες μας κινησεις μεχρι τωρα αλλά χαλαστηκα πολυ απο την χυλοπιτα Μπογιαν και Ντουρμαζ και θεωρω εγκλημα να φυγει ο Σαβιόλα.Το ροστερ ειναι συμπληρωμενο κατα 90%(τα επειχηρηματα ''παντελονιαζεις χοντρε ολο με δανεικους παλταριαν και ελευθερους θα τη βγαλουμε'' ειναι για τους νεογαυρους του red planet)και θελουμε ακομα μονο ενα εξτρεμ και 2 φορ.Με το παρον ροστερ δεν ξερω εαν χτυπαμε ευρωπαικο τίτλο(για ουεφα μιλω προφανως)αλλα το πρωταθλημα θα ειναι και παλι ο μεγαλος στοχος και θα κατακτηθει ευκολα
3)Παρατηρω μια αμφισημια στο τροπο με τον οποιο δουλευει ο σύλλογος.Εξηγουμαι"Πολλες φορες ο προεδρος εχει κανει λογο για μοντελο Πορτο συμφωνα με το οποιο αναδεικνυουμε παικτες τους πουλαμε στο αγωνιστικο peak της
αξιας τους και στη θεση τους φαιρνουμε καινουργιους ελπιδοφορους πακτες με τους οποιους κανουμε το ίδιο κ.ο.κ. Ετσι ομως δεν θα μπορεσουμε ποτε να φτιαξουμε εναν σταθερο αγωνιστικο κορμο με παικτες που θα γνωριζονται για χρόνια με αυτοματισμους με συνεργασιες υπο την καθοδηγηση ενος ΣΤΑΘΕΡΟΥ προπονητη για μια πενταετια τουλαχιστον.Αρα με ποιον τροπο ο συλλογος θα μπορουσε να ακολουθησει το μοντελο της Ντορτμουντ (οπου ειχε κανει ενα Αψογο αρθροο Σαββας πριν απο 2 χρονια, για αυτην και το παραδειγμα της που θα μπορουσε να ακολουθησει ο Ολυμπιακος)? Πως θα ακολουθησουμε τετοιο παραδειγμα ενω καθε χρονο βαζουμε πωλητηριο στους καλυτερους παικτες?
4)Μια και ανεφερα παραπανω red planet δεν ξερω εαν πρεπει να στενοχωρηθω η να εκνευριστω με τα σχολια κατω απο τις ειδησεις του site.Παιδες η κατασταση εχει ξεφυγει οι ανθρωποι αναγαγουν το κραξιμο σε υποχρεωση τους και οποιος τολμησει να τους πει μια διαφορεικη αποψη για τον τροπο με τον οποιο τρεχει το μαγαζί ο Μαρινάκης και για το πως καταφερνει να εχει τον Ολυμπιακο πρωταθλητη χωρις να κανει ζημια στα ταμεια και στους ισολογισμούς,τον βγαζουν υπάλληλο στο αψε σβησε.Νομιζω πως ξερουμε πια τον λογο για τον οποιο δεν γεμιζει το γηπεδο και ελπιζω να ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ οταν προβλεπω οτι σε λιγα χρονια θα εχουμε ενα ειδος εμφυλιου(οπως ειχαν οι βαζελοι με τον Καρκινογιαννη στα 00"s).Δεν ξερω τι αλλο να πω ποια η κατασταση των οπαδων μας με ξεπερναει.Τα πραγματα οσο πανε και χειροτερευουν

Εικόνα savvas gridlock

Το 3) που λες είναι και το μόνο λάθος της διοίκησης, Γιάννη. Δεν είναι μόνον η Ντόρτμουντ. Και η Ατλέτικο με τους ίδιους παίκτες έπαιζε για 2-3 χρόνια κι έφτασε τελικό Champions League. Είναι νωρίς όμως για να κριθεί και εκεί η συγκεκριμένη διοίκηση. Μόλις 4 χρόνια στο τιμόνι μετράει και τέτοιες αλλαγές, που προϋποθέτουν πρώτα και κύρια αλλαγή στη νοοτροπία όλων μας, δεν γίνονται γυρνώντας ένα διακόπτη από τη μια μέρα στην άλλη. Σκέψου να περάσουν 3-4 μεταγραφικές περίοδοι και να μην πάρεις παίκτη, τι έχει να ακουστεί για παντελόνι και άλλα τέτοια πουστριλίκια που τσαμπουνάνε οι ψεύτες, άσχετοι και πανίβλακες ψευτο-ολυμπιακοί...

Εικόνα dono

Σάββα συμφωνώ αλλά και ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει τους παίκτες του 2-3 χρόνια πριν τους δώσει.
Ο Μανωλάς είναι ο τρίτος χρόνος του εδώ, σωστα? Ο Μήτρογλου πουλήθηκε στον 6ο χρόνο, δεν έχει σημασία αν ήταν δανεικός, ήταν για χρόνια στην ομάδα και ο σγκεκριμένος πάικτης είναι ειδική περίπτωση γιατί ήρθε μια εξωπραγματική πρόταση και πουλήθηκε (το ίδιο θα έπρατε και στην πρώτη χρονιά του Λεβαντόφσκι, αν η Μπάγιερν τους έσκαγε 100 μύρια). Ο Φετφατζίδης δεν πουλήθηκε στον 4ο χρόνο του στην Ά ομάδα?
Θέλει χρόνο για να λειτουργήσει αυτή η πολιτική, αλλά πιστεύω ότι ήδη είναι σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό φαίνεται και από τα Ευρωπαϊκά μας αποτελέσματα τα τελευταία 4 χρόνια

Εικόνα savvas gridlock

Λέμε για 2-3 χρόνια να έχεις τουλάχιστον 9 ίδιους παίκτες στην ενδεκάδα σου.

Εικόνα john

Αυτο ειναι και το μεγαλο προβλημα.Αρα μαλλον για να φτιαχτει ενα μοντελο βασισμενο στον τροπο με τον οποιο λειτουργουν η ατλετικο και η ντορτουμντ μαλλον χρειαζεται πρωτα αλλαγη νοοτροπίας απο τους ίδιους τους οπαδους μας.Εγω παντως δεν θυμάμαι καμια μεταγραφικη περίοδο οπου να μην αποκτήθηκε κανένας παίκτης.
Η μαλλον ψέματα,Θυμαμαι μια και μοναδική φορα το 2002 επι λεμονη το καλοκαίρι πριν το εβδομο συνεχόμενο που αποκτηθηκαν μονο Ο ντρασένα και ο Κατεργιαννάκης.Φυσικα ημουνα πολυ μικρος τοτε και δεν καταλαβαινα τις αντιδρασεις των οπαδων μας.Για πες,εγινε της πουτανας εκεινο το καλοκαίρι???

Εικόνα savvas gridlock

Όχι μόνο εκείνο το καλοκαίρι, αλλά καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς που ακολούθησε, έγινε και γινόταν της πουτάνας. ''Με αυτές τις μεταγραφές θα πάμε για το έβδομο σερί ρε Κόκκαλη; Αν είχες λίγο μυαλό, θα έφερνες κάνα σοβαρό παίκτη να σιγουρέψεις το πρωτάθλημα και να περάσει το όνομά σου στην ιστορία''. Αποκορύφωμα τα συνθήματα ''εεε οοο φέρτε μας το έβδομο και φύγετε απο'δω'' μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη για το Κύπελλο. Θυμίζω ότι τότε χτιζόταν Καραϊσκάκη και Ρέντη, με λεφτά του Σωκράτη, έτσι; Θυμίζω επίσης ότι τότε είχε βγάλει τα τρομερά της άρθρα η Αριστέα για την Στάζι, με αποτέλεσμα οι γαύροι που ''δεν τρώνε κουτόχορτο'' να ανθιστούν το τι παίζεται αμέσως. ''Μαλάκα πράκτορα Κόκκαλη, κάνεις σκόντο στα βαζέλια φέτος για να μην σε βάλει φυλακή ο Βαρδινογιάννης, έτσι;''. Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους φιλάθλους στη χώρα, άρα ένα μεγάλο ποσοστό ψεκασμένων-πυροβολημένων είναι γαύροι...

Εικόνα dono

Γιάννη σχετικά με όσα γράφεις.
1. Ο ζέλας σε σχέση με πέρυσι (2013-2014) είναι χειρότερος, τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής μεταγραφικά δείγματα, μιας και στην θέση του τερμαυοφύλακα έδιωξε έναν διεθνή και πήρε έναν Άγγλο απά αζήτητα. Δεν ξέρω, τους έχω ικανούς να βγει και ο νέος Νόιερ, αλλά ΣΗΜΕΡΑ είναι αποδυναμωμένος.
2. Είμαστε μια κλάση πάνω από πέρυσι εάν τελικά αποκτήσουμε έναν γκολτζή φορ. Αν έρθει και ένας πολύ καλός εξτρέμ, τότε προσωπική μου άποψη, μας θεωρώ 2 κλάσεις ανώτερους από πέρυσι. Αυτό από μόνο του δεν δίνει ούτε κερδίζει κάποιον τίτλο
3. ΝΑι η Ντόρτμουντ είχε την δυνατότητα να το κάνει αυτό, γιατί είναι άλλα τα οικονομικά δεδομένα (ακόμα κι από την Πόρτο) του Γερμανικού πρωταθλήματος. Όταν όμως οι πάικτες της έγιναν γνωστοί και στο ευρύ κοινό, τότε όπως παρατηρείς έδιωξε σχεδόν την μισή ομάδα, τουλάχιστον τους πρωτοκλασσάτους παίκτες της. Έτσι παίζεται το παιχνίδι, δεν είναι κάτι κακό ή νέο. Από την στιγμή που εκμεταλέυεσαι (με ή χωρίς εισαγωγικά) τον παίκτη και σε βοηθάει να ανέβεις και εσύ συνολικά σαν ομάδα, δεν θεωρώ καθόλου κακό να τον μοσχοπουλήσεις στο πικ του. Αλλιώς ναι μεν μπορείς να τον κρατήσεις για περισσότερα χρόνια, αλλά δεν θα πάρεις ποτέ τα λεφτά π.χ. που πήρες για τον Μήτρογλου.
4. Το φαινόμενο είναι χρόνιο και απ΄ότι βλέπω αγιάτρευτο. Είναι πρώτοι στους πανυγηρισμούς και πρώτοι επίσης στην αποχή από το γήπεδο και κυρίως στην ειρωνική και κακόβουλη κριτική. Κάνουν άψογα την δουλειά των βάζελων σε αυτό το θέμα.

Εικόνα john

1)οκ ας αφησουμε τον βαζελο μη μιλαμε αλλο για αυτο και μολυνουμε το σαιτ
2)Δεν ξερω αν ειμαστε μια κλαση παραπανω απο περυσι.Παικτη με την αγωνιστικη φορμα στην οποια βρισκοταν ο Μητρογλου περυσι το φθινοπωρο δεν νομιζω να ξαναβρεις.Επισης ο βαις μπορει να ηταν απειθαρχος και μουτρωμενος αλλα ηταν και ο μοναδικος διεμβολιστης εξτρεμ που μπορουσε να τρυπησει αντιπαλες αμυνες(και αυτο μας ελειψε πολυ με γιουναιτεντ και παοκ).Απο εκει και περα υπαρχει ο μανωλας και ο χολεβας που πανε ολοταχως για πωληση και δεν ξερουμε ακομα αν θα μπορεσουν να ανταποκριθουν σε απαιτησεις τσαμπιονς λινγκ οι ενδεχομενοι αντικαταστατες του.Εδω κολλαει αυτο που ελεγα νωριτερα περι μη διατηρησης ενος σταθερου κορμού.Ο μιτσελ πρεπει να ξαναμονταρει ουσιαστικα καινουργια ομάδα η οποια πρεπει ταυτοχρονα να σκορπαει τρομο στην ελλαδα και να πετυχει στο champions league αλλιως αρχιζουν οι μουρμουρες των νεογαυρων οι οποιες θα εχουν τελικα αντικτυπο και στη διοικηση(οπως εγινε στη περιπτωση ζαρντίμ).Καταλαβαινεις δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι το εργο του προπονητή μας.
4 Πιστευω πως το φαινομενο δεν ειναι χρονιο αλλα η αρρωστεια του εχει εξαπλωθει λογω της εποχης του internet.Και παλαιοτερα θυμαμαι κατι ακυρα σχολια που βρωμαγαν νεογαυριλα στο tv magic και ο σαμοθρακης τα επαιρνε δικαιολογημένα στο κρανιο με αυτα που ακουγε και διάβαζε.Τωρα ομως μιλαμε για ανηκουστα πραγματα.Ο καθε τυχαρπαστος γραφει μια βλακεια για να το παιξει εξυπνος και να μειωσει τον ολυμπιακο η την διοικηση του.Ακομα χειροτερη η κατασταση του vazeletta με δεκαδες σχολια που τα γραφουν 15χρονα παιδια της φαπας η ακομα χειροτερα κατευθυνομενα σχολια που ερχονται ''απο πανω'' με σκοπο να μειωσουν τις επιτυχιες του ολυμπιακου να τονισουν τη σχεση ολυμπιακου διαιτησίας με αποτελεσμα ο μεσος ανυποψιαστος γαυρος που μπαινει για να διαβασει εκεί να παρασυρεται απο την προπαγάνδα τους να ζηταει παραλογα πραγματα για να τους κλεισει το στόμα(νικες σε 30 αγωνες με μπαλαρα και τεσσαροπεντάρες με ταυτοχρονη διακριση στην ευρωπη).Ακομα χειροτερα μερικοι γαυροι υιοθετουν την προπαγανδα των αρδ και των ''αυθορμητων σχολίων'' και μιλανε για παραρτηματα,παντελονιασματα ευνοια της διαιτησιας με αποτελεσμα να μετατρεπονται σε γαυρους επιπεδου ''κωστοπουλομπαλατσινισμού''.Φιλε αυτά παλια δεν υπήρχαν

Εικόνα dono

1. Εντάξει αλλά το συγκεκριμένο άρθρο έχει σκοπό να δείξει την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν στον βάζελο με μηδέν ευρώ επενδύσεις -μεταγραφές και στον Θρύλο με 10 καλές μεταγραφές ήδη και σίγουρες άλλες 2-3.
2. Μα είπαμε ΣΗΜΕΡΑ θέλεις ένα εξτρέμ και τουλάχιστον έναν γκολτζή φορ, άρα τι νόημα έχει να συζητάμε το αυτονόητο και το προσδοκόμενο (αφού είναι σίγουρο ότι θα αποκτηθούν πάικτες σε αυτές τις θέσεις). Στις πολλές προσθήκες και την δυσκολία να ξανακάνεις κορμό και συνοχή συμφωνούμε αλλά φέτος δεν αρχίζεις από την αρχή. Κάτσε πρώτα να φύγουν οι πιθανοί αποχωρούντες και μετά συζητάμε για τους αντικαταστάτες τους, αυτή την στιγμή και ο Μανωλάς και ο Χολέβας είναι πάικτες της ομάδας και ο προπονητής τους υπολιγίζει κανονικά.
4. Σωστό