ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ: ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΗΓΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ


Tags: -

Τελευταία ακούγονται πολλά για το γήπεδο της Κούλας. Θα κατασκευαστεί ή όχι; Προζβάλλει η κατασκευή του συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα; Θα βρει ο Τίγρης το μαρούλι; Ποια η στάση της Κυβέρνησης; Ποιος ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα; Τι λέει η τρόικα; Τι σχέση έχει ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας;
Η υπόθεση είναι σκοτεινή και για να ρίξουμε φως, θα χρειαστούμε τη βοήθεια του ενημερωτικού δελτίου της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» . Η ιστορία μέχρι το σημείο που πιάνουμε στα χέρια μας το ενημερωτικό δελτίο, έχει ως εξής:
Στην Ελλάδα το κόστος ανέγερσης ενός γηπέδου μπορεί να καλυφτεί μόνο από μια κατασκευαστική εταιρεία. Αυτή η εταιρεία θα έχει σκοπό το κέρδος. Θα υπογράψει δηλαδής με τον ιδιοκτήτη της γης (ή το δικαιούχο ανέγερσης γηπέδου- θα δείτε παρακάτω γιατί το λέμε αυτό) μια εργολαβική σύμβαση, με την οποία θα συμφωνείται χοντρικά ότι η κατασκευαστική εταιρεία θα έχει την υποχρέωση να κατασκευάσει το γήπεδο και θα πάρει ως αντάλλαγμα την κυριότητα ή απλά τη χρήση των καταστημάτων που θα κατασκευαστούν μαζί με αυτό. Πάνω κάτω αυτό που έγινε με την «Καραϊσκάκης ΑΕ» και την ανέγερση του Ναού. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει υπογράψει σύμβαση με την αντίστοιχη εταιρεία που ιδρύθηκε για την κατασκευή γηπέδου στα Φιλαδέλφεια και που ο διακριτικός της τίτλος είναι «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ». 
Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» κολυμπάει στο χρήμα. Έχει ήδη ένα μύριο ευρώπουλα στα ταμεία της (χώρια κάτι άλλα που τα εισπράττει για λογαριασμό της Κούλας κι έχει δεζμευτεί να της τα αποδώσει- και καλά θα κάνουν οι δανειστές της Κούλας να τα κατασχέσουνε αυτά τα φράγκα στα χέρια της εταιρείας αν θέλουν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους) και με καμιά 80αριά ακόμη θα είναι έτοιμη οικονομικώς να κατασκευάσει το γήπεδο. Προκήρυξε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (η ΑΜΚ γίνεται για να μπει ρευστό στα ταμεία της εταιρείας ώστε η τελευταία να αποκτήσει ρευστότητα με ίδια κεφάλαια -χωρίς δηλαδής να καταφύγει σε δανειζμό- προκειμένου να καλύψει ζημιές παρελθουσών χρήσεων ή να χρηματοδοτήσει μια μελλοντική δαπάνη- επένδυση). Προκήρυξε το λοιπόν αύξηση 29 μυρίων, έτσι ώστε να τα κάνει 30 και να αντιμετωπίσει την πρώτη φάση κατασκευής του έργου. Πώς δουλεύει πρακτικά η ΑΜΚ;
Η φάσις έχει ως εξής: προκηρύσσεται ΑΜΚ για ένα συγκεκριμένο ποσό, το ποσό που η εταιρεία κρίνει ότι της χρειάζεται (29 μύρια στην περίπτωση της Δικέφαλος). Η εταιρεία θα εκδώσει μετοχές συνολικής αξίας 29 μυρίων, κάποιοι (ο Αόρατος Άνθρωπας, ο Κανένας κι ο Μόνος του) θα αγοράσουν αυτές τις μετοχές καταβάλλοντας μετρητά στο ταμείο της εταιρείας. Αυτοί θα πάρουν μετοχές (με δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη), αυξάνοντας το μερίδιο συμμετοχής τους στην εταιρεία. Αυτοί που δεζμεύτηκαν ότι θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» είναι οι εξής και για τα εξής ποσά: Ο μεγαλομέτοχος Γεώργιος Μελισσανίδης σε μία κίνηση που προκάλεσε εντυπώσεις στη ΓΣ της εταιρείας είπε ότι θα βάλει άλλα 9 μύρια. Αυτό είναι όλο. Εξέδωκε το λοιπόν το ενημερωτικό δελτίο η εταιρεία Νιάου για να πείσει τους επενδυτάς να ρίξουν τον οβολό τους.
Εννιά ολόκληρα μύρια το λοιπόν ο επενδυτής και άλλα είκοσι οι υπόλοιποι. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Θα τους μάθουμε ή μπορεί και όχι. Εγώ λέω ότι δε θα τους δούμε, αλλά ας περιμένουμε, ο καιρός εγγύς. Το μόνο που κρατάμε σε πρώτη δόση είναι το εξής: Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» χρειάζεται 30 μύρια για την πρώτη φάση του έργου. Τα δέκα είπε ότι θα τα βάλει ο Γεώργιος Μ. και τα υπόλοιπα ο Φούφουτος.
Η εταιρεία έχει και εναλλακτικό πλάνο για την άντληση των απαραίτητων κεφαλαίων, αν η ΑΜΚ δεν καλυφτεί, για το απίθανο ασούμε ενδεχόμενο να μη συρρεύσουν μαζικά οι επενδυταί να καλύψουν αυτά τα 29 μύρια. Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα (σελ. 31 και 136 του ενημερωτικού δελτίου): αν δε φτάσουν τα κεφάλαια, θα προχωρήσουν σε νέα ΑΜΚ (εδώ η φάση γίνεται «ποιος θα δείρει το Σουγκλάκο», καθώς είναι για να γελάνε τα σαμιαμίδια με τη σκέψη «αν δε βρούμε επενδυτές, θα ψάξουμε να βρούμε επενδυτές») ή σε δανειζμό από Τράπεζες. Το σκάει εδώ το παραμύθι: Μέχρι στιγμής έχουμε ένα μύριο στα ταμεία, 9 μύρια με το στόμα ο Γ.Μ. και είκοσι μύρια ούτε καν με το στόμα. Αυτά τα 20 βρίσκονται στο φθινοπωρινό αήρ της πρωτεύουσας και προσπαθούν ακόμα να τα μάσουν με τις απόχες. Αν δεν τα καταφέρουν, θα ζητήσουν από τις Τράπεζες. Βάλ’ το στραβά, Τάκη: ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, 10 ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο Γ.Μ. ΚΑΙ 20 ΘΑ ΔΩΚΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΙ. Οι οποίες τράπεζαι θα έχουν διαβάσει κι αυτές το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας και θα σκοτώνονται ποιος θα την πρωτοδανείσει. Μ’ αυτά και μ’ αυτά καλύψαμε τα πρώτα 30 μύρια του κόστους.  
Ποιο όμως θα είναι αυτό το συνολικό κόστος της ανέγερσης; Κι εδώ καταφεύγουμε στο ενημερωτικό δελτίο για να το πληροφορηθούμε (σελ. 54): Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 80 μύρια, εκ των οποίων τα 65 θα πάνε για τη γκατασκευή και τα 15 για ΦΠΑ. Εμείς ξέραμε ότι το Δημόσιο δε μπληρώνει ΦΠΑ, αλλά φαίνεται ότι άλλο Κούλα κι άλλο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ». Η τελευταία πρέπει να ανήκει απλά στον ευρύ δημόσιο τομέα.
Μπήκαν λοιπόν 30 μύρια από πετσί κι από λουρί που λεν και στο χωριό μου και μένουν άλλα 50 για την ολοκλήρωση του έργου. Εντάξει, αυτά δεν είναι τόσο σίγουρα όσο τα πρώτα 30. Ας δούμε πού θα τα βρουν αυτά τα 50 (σελ. 8): Τα 20 απ’ αυτά θα τα βάλει και καλά η Περιφέρεια, τα λεγόμενα «μύρια του Ζγουρού». Γι’ αυτά δε χρειάζεται να σχολιάσουμε, το έχουμε κάνει κι εμείς και άλλοι διεξοδικά. Εμείς πολύ απλά θα πούμε ότι αυτά τα λεφτά δε θα μπούνε ποτέ. Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» όμως έχει εναλλακτικό πλάνο, έτσι και συμβεί το απευκταίο: θα τα πάρει τα 20 με δανειζμό κι αυτά. Έτσι καλύψαμε τα 50. Τα υπόλοιπα 30 θα αντληθούν ως εξής: 20 μύρια με δανειζμό από τις Τράπεζες κι άλλα 10 εφόσον χρειαστεί, με δανειζμό από τις Τράπεζες. Έτσι έχουμε πλήρες το πορτοφόλι της εταιρείας:
10 μύρια ο Μελισσανίδης Γεώργιος, ένα στο Ταμείο κι εννιά με το στόμα
70 μύρια με τραπεζικό δανειζμό
Έτσι φαίνεται ποιος είναι τελικά ο μεγάλος επενδυτής του μεγάλου αυτού έργου: οι Τράπεζες.
Δε θα μπούμε σε αναλύσεις για το αν συμφέρει τις Τράπεζες να δανείσουν μια τέτοια εταιρεία. Εγώ για να δανείσω πάντως τη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ», θα έπρεπε να περιμένω τριπλασιαζμό του κεφαλαίου μέσα σε μια δεκαετία, έτσι ώστε να αναλάβω το ρίσκο. Οι τράπεζες μπορεί να είναι πιο απλόχερες, μπορεί δηλαδής και να δανείσουν 70 μύρια και να κυνηγάνε τα λεφτά τους με το ντουφέκι. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οι Τράπεζες σήμερα ψάχνουν ευκαιρίες να επενδύσουν και χορηγούν δάνεια αβέρτα και χωρίς ασφάλεια.
Και τώρα που μιλάμε για ασφάλεια δανείου, ας εξετάσουμε λίγο και το θέμα της κυριότητας της γης όπου θα χτιστεί το κοτέτσι. Πριν προχωρήσουμε στο ζουμί, θα κάνουμε μια αναγκαστική στάση πρώτα στην έννοια της ασφάλειας ενός δανείου: οι τράπεζες για να εξασφαλίσουν τα λεφτά που θα δανείσουν, συνηθίζουν να εγγράφουν προσημείωση υποθήκης (ή και υποθήκη καμιά φορά, αλλά η υποθήκη έχει χαρτόσημο) πάνω σε ακίνητο του δανειολήπτη. Η προσημείωση εξασφαλίζει στο δανειστή προνομιακή ικανοποίηση από το πλειστηρίαζμα. Αν το ακίνητο δηλαδής βγει σε πλειστηριαζμό, η πρώτη που θα ικανοποιηθεί (αφήνοντας κατά μέρος κάτι άλλα μικροπρονόμια) θα είναι η Τράπεζα. Ασφαλίζει το λοιπόν το δάνειο η Τράπεζα πρώτα και μετά χορηγεί το δάνειο. Τι ακίνητη περιουσία έχει η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ»; Αρχίδια με λουλούδια. Τι ακίνητη περιουσία έχει η Κούλα που θα μπορούσε να υποθηκεύσει ως εγγυήτρια;
Εδώ πάμε στο θέμα της γης του γηπέδου και στη μεθόδευση που ακολούθησαν εκεί στην Κούλα με τη σιωπηλή συμμετοχή του Δημοσίου: ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; Είδαμε ότι το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Η κυριότητα ακινήτου είναι καλή φάση, εκτός αν έχεις χρέη. Και η Κούλα είχε χρέη, μάγκες. Πόσα είχε δεν μπορούμε να πούμε, μπορούμε όμως να πούμε πόσα βάρη είχε το ακίνητο στα Φιλαδέλφεια την περίοδο σύνταξης του Ενημερωτικού Δελτίου (σελ. 91-92): 
Ξεκινώντας από τις υποθήκες γραμμένες στο οικόπεδο στα Φιλαδέλφεια σε βάρος της Κούλας, έχουμε 5 τον αριθμό, αυτές που φαίνονται στη σελίδα 92. Ανάμεσα στους δανειστές φιγουράρει η Γιούρομπανκ, οπότε μάλλον ξεχνάμε το δάνειο απ’ αυτήν την Τράπεζα: οι συμμαχίες όλο και μειώνονται. Πέρα όμως απ’ τις υποθήκες, έχουμε και τις κατασχέσεις του ακινήτου σε βάρος της Κούλας, αυτές δηλαδής που φαίνονται στη σελίς 91. Εκεί βλέπουμε πραγματικά το μεγαλείο της Κούλας. Άφησε να γίνουν κατασχέσεις στο γήπεδο για οφειλές 6 ευρώ πχ στο Ταμείο Ξυλουργικών Εργασιών ή 13 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ. Ρε τσίπηδες που θέλετε να φκιάσετε και γήπεδο, ρε ξεφτιλιζμένοι, σας κατέσχεσαν το γήπεδο για οφειλή 6 ευρώ ρε σεις; Γιατί δε μαζευόσασταν να βάλετε από ένα πεντάλεπτο ο καθένας, ώστε μετά από 2-3 εντός έδρας παιχνίδια να έχετε μαζέψει αυτά τα ποσά ρε; Ρε, γελάνε κι οι μπουλντόζες που φωνάζουν, ρε.
Αλλά αυτό είναι μόνο το έναβζμα για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο ιδιοκτησιακό του γηπέδου της Κούλας. Ομολογούμε ότι όταν το διαβάσαμε, μείναμε κι εμείς έκπληκτοι με την ευρηματικότητα των σχεδιαστών του και, ειλικρινά, είμαστε υποχρεωμένοι να αφαιρέσουμε το βραβείο ευρηματικότητας απ’ αυτούς που μιλάνε για χρησικτησία για το γήπεδο της ζέλας.
Στο «Ο Γατόπαρδος» επαναλαμβάνεται κάμποσες φορές η φράση «πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, αν θέλουμε να μείνουν όλα ίδια» ή κάπως έτσι εμπάση περιπτώσει. Κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο Εμπνεφστής του μεγάλου αυτού νομικού τρικ, με στόχο την προφύλαξη του οικοπέδου στα Φιλαδέλφεια από τα νύχια των αδίστακτων δανειστών που κάποια στιγμή θα ήθελαν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Πριν όμως προχωρήσουμε, πρέπει να κάνουμε ακόμα μια στάση για να μιλήσουμε για τα ακίνητα του Δημοσίου. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι ακατάσχετα. Φερειπείν, πες ότι μου χρωστάει ένας συνταξιούχος 1000 γιούρα. Αυτός έχει σύνταξη 400 ευρώ μηνιαίως. Μπορώ εγώ να πάω στο Ταμείο που του χορηγεί τη σύνταξη και να πω «μην του δώνετε τα φράγκα, δώστε τα σε μένα»; Δεν μπορώ, διότι αυτά τα τετρακόκια έχουν προοριζμό να τον θρέψουν. Αν τα πάρω εγώ, ψόφησε ο συνταξιούχος. Ακατάσχετη λοιπόν η σύνταξη, η διατροφή κλπ μέχρι ενός ποσού. Το ύψος του ποσού αυτού θα καθοριστεί από το δικαστήριο και θα κριθεί ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη μπεριουσία του Δημοσίου: περιουσία ταγμένη για συγκεκριμένο σκοπό, είναι ακατάσχετη. Παράδειγμα: μπαίνω στο Ταμείο του Δημοσίου (τώρα είναι σχετικά πιο εύκολα τα πράγματα, παλιότερα ήταν πιο εύκολο να βγάλεις όλες τις κωλότριχες του Πατριάρχη με τσιμπιδάκι, παρά να κατασχέσεις πράγμα του Δημοσίου, έστω και παραδάκι) και βρίσκω ένα σωρό μπικικίνια, αλλά μπορώ να πειράξω μόνο αυτά που δεν έχουν ταμπελάκι. Αυτά που γράφουν απάνω «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» ή «ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ» πχ, δεν μπορώ να τα πειράξω. Το ίδιο ισχύει και με τ’ ακίνητα. Αν το Δημόσιο έχει ακίνητο που το προορίζει για κάποιο ειδικό σκοπό, είναι κι αυτό ακατάσχετο, είναι πράγμα εκτός συναλλαγής.
Τη συνέχεια τη φαντάζεστε: το γήπεδο της Κούλας από ιδιόκτητο και μια χαρά κατασχετό που ήταν πριν, βαφτίστηκε «ακίνητο του Δημοσίου ταγμένο για ειδικό σκοπό». Έτσι είναι ακατάσχετο από ιδιώτες (και φυσικά απ’ το Δημόσιο, καθώς είναι αδιανόητο κάποιος να κατασχέσει δικό του πράγμα- εκτός βέβαια αν συμφέρει καμιά Κούλα ή ΠΟΑ ή Μπουγάτσα κλπ φαντάζομαι-), ενώ είναι δεζμευμένο το Δημόσιο να παραχωρήσει την έκταση ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΥΛΑ με το νέο Νόμο. 
Συνοψίζοντας: το γήπεδο ανήκε στην Κούλα. Από το φόβο μήπως της το αρπάξουνε, η τελευταία αναγνώρισε κυριότητα του Δημοσίου στη γη και το Δημόσιο με τη σειρά του αναγνώρισε πως η γη ήταν προοριζμένη για ειδικό σκοπό, την ανέγερση γηπέδου από την Κούλα. Έτσι οι δανειστές μείναν με το πουλί στο χέρι και είναι όλοι οι υπόλοιποι ικανοποιημένοι. Εξηγείται μ’ αυτόν τον τρόπο και η διατύπωση του άρθρου 42 ΡΣΑ (81 στο νομοσχέδιο που εξετάσαμε παλιότερα) που λέει ότι η έκταση παραχωρείται από το Δημόσιο στην Κούλα για το γήπεδο. 
Μαζέψαμε επομένως όλο το κεφάλαιο που απαιτείται για την ανέγερση του γηπέδου:
1) η γη ανήκει στο Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί στην Κούλα για να χτίσει το γήπεδο (άρθρο 42 ΡΣΑ )
2) τα 80 μύρια που θα στοιχίσει το έργο έχουν εντοπιστεί: 70 ΘΑ βάλουν οι Τράπεζες, 9 ΘΑ βάλει ο Γ.Μ. κι ένα έχει ήδη μπει.
Έχουμε μπει στην τελική ευθεία δηλαδής, λεπτομέρειες μόνο μένουν για την ανέγερση του κοζμήματος της Φιλαδέλφειας, του Μνημείου Λήθης και Αυνανιζμού ή όπως θέλουν να το πούνε...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση του γηπέδου της κούλας, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με 2 τρόπους: α) ως επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου ή β) ως έργο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί (και δεν δικαιούται) να χρηματοδοτεί έργα ιδιωτικών εταιρειών. Ας πούμε ότι επιλέγουν το πρώτο σενάριο. Τότε αν το γήπεδο προϋπολογιστεί στα 100 εκατομύρια, το Υπούργειο Ανάπτυξης θα επιχορηγήσει το 15%, δηλ. 15 εκατομμύρια. Έλα όμως που το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) λόγω κρίσης μειώνεται κάθε χρόνο. Για το 2015 ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μόλις 700 εκατομμύρια, από τα οποία άντε να τα 100 να δοθούν για ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα από 100 μύρια θα πρέπει να μοιραστούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, βιομηχανίες, μονάδες ενέργειας, μονάδες μεταποίησης κτλ. Πρακτικά, λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για όσους περιμένουν να πληρωθούν από το 2009 και μετά. Το ξεχνάμε δηλαδή το πρώτο σενάριο τουλάχιστον μέχρι να ξαναγίνει η Ελλάδα πλούσια χώρα. Το δεύτερο σενάριο είναι ακόμα πιο δύσκολο. Το ΕΣΠΑ πλέον δεν περιλαμβάνει μεγάλα έργα, αλλά μικρές παρεμβάσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με καμία Παναγία δεν θα δεχόταν να δοθούν 20 εκατ. για να φτιάξει μια ΠΑΕ ένα ιδιόκτητο γήπεδο από το οποίο θα βγάζει φράγκα. Το ΕΣΠΑ 2007-2013 ολοκληρώνεται του χρόνου και ΟΛΑ τα χρήματα έχουν δεσμευτεί σε δράσεις, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ που μόλις πριν 2-3 μήνες ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του, ΔΕΝ περιλαμβάνει τέτοιες δράσεις. Δεν προβλέπονται κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων, ειδικά όταν υπάρχουν στην Αθήνα διάσπαρτες αθλητικές εγκαταστάσεις που μας έμειναν από τους Ολυμπιακούς και έχουν μείνει αναξιοποίητες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος λοιπόν να δοθούν 20 μύρια από ένα χρεωκοπημένο κράτος για να βγάζει ένας επιχειρηματίας λεφτά.

Εικόνα clark gheibol

έτσι είναι, αλλά παραγνωρίζεις την ιδιότητα του Κράτους ως επενδυτή. Πάνε αυτά που ξέρατε, κουμούνια. Τώρα το Κράτος θα τα κάνει ό,τι θέλει τα λεφτά του κι άμα θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει περισσότερα από 8% σε μια επένδυση, γιατί να μην επενδύσει; Όλα τα κράτη και τα δημόσια Ταμεία επενδύουν σε μετοχές, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε κι εμείς τα φτερά μας. Αν υπάρχει η θέληση όλα ξεπερνιούνται

Εικόνα Aprosarmostos17

Πολύ καλή ανάλυση και κατανοητή. Μπράβο. Πάντως όταν μια εταιρεία κάνει ΑΜΚ, τότε υποχρεούται να ανακοινώσει (παλιά σε ΦΕΚ τώρα στο ΓΕΜΗ) τη νέα μετοχική σύνθεση και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συμμετείχαν. Προσωπικά μυρίζομαι επικείμενο ξέπλυμα από τον λαθρέμπορα.

Εικόνα clark gheibol

φυσικά έτσι είναι, δημοσιεύονται και τώρα στα ΦΕΚ, δεν γράφουν απαραίτητα όλα αυτά τα στοιχεία όμως. Άμα δεις στο άρθρο του Σάββα για την ΑΜΚ στη ζέλα, στην περίληψη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ δε λέει ποιοι κάλυψαν μερικώς την αύξηση. Έχει δύο ΦΕΚ, ένα που λέει ότι το Δ.Σ αποφάσισε αύξηση κι ένα άλλο που λέει ότι το Δ.Σ. πιστοποιεί την αύξηση. Ποιος την κάλυψε μερικώς, πόσες μετοχές εκδόθηκαν, τι ονομαστική αξία, τι ποσοστά έχουν επομένως οι μέτοχοι, δεν το λέει η περίληψη και κρίμας, γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον η φάση...
Το θέμα είναι ότι άλλα λένε στους οπαδούς και άλλα στους επενδυτές. Αν δεις πόσα γράφει το ενημερωτικό δελτίο που είναι σε ευθεία αντίθεση με όσα έχει πει κατά καιρούς ο ίδιος ο Νιάου (που το υπογράφει κιόλας το Ε.Δ.) θα πάθεις πλάκα. Αφού τα κοίταγα και έλεγα μέσα μου "δεν μπορεί, αφού αυτός άλλα λέει στη γύρα"

Εικόνα koropi48

Clark είσαι άπαιχτος! Δάκρυα τρέχουν από τα μάτια για το δράμα που ζει το ασωματείο της προσφυγιαγιάς. Και τον κατατρεγμό που υφίσταται από το δημόσιο. Το οποίο δημόσιο, αφού εμπόδισε το δικηγόρο του να πάει στη δίκη και έτσι να μη διαλυθεί ο ακέφαλος φαλαετός επί του ντέμη βανδή, αφού διαφύλαξε το ακατάσχετο του γηπέδου, αφού έκανε τα στραβά μάτια στην επανασύσταση της ΠΑΕ με το ίδιο όνομα, αφού συνέταξε ειδικό ρυθμιστικό νόμο για να πάρει το αεκ ένα κομάτι μπακλαβά από το άλσος, αφού ανέχτηκε τόσα χρόνια τα χρέη σε φπα- ικα κλπ, αφού δέσμευσε 20 μύρια της περιφέρειας για δώρο στο να χτίσει γήπεδο, το δημόσιο αυτό είναι άξιο να δεχτεί τη δικαιολογημένη οργή των αδικημένων ενωσιτών. Γι αυτό όλοι στη συγκέντρωση της φλορίτζιναλ που θα γίνει στα συφιλαδέλφεια στις 30 φλεβάρη, με το σύνθημα "κάτω τα χέρια από το αεκ".

Εικόνα clark gheibol

το τι κυνήγι έχει φάει η προσφυγοκούλα δε λέγεται. Όπως τα λες είναι, ο αγνός αεξής οπαδός (εγώ ξέρω έναν που ΕΙΠΕ ότι θα βάλει 500 ευρώ στην αύξηση, μεροκαματιάρης άνθρωπος) στρέφεται ενστικτωδώς κατά του φυσικού του εχθρού, του αδυσώπητου Κράτους που δεν την αφήνει να φτάσει στην Κόκκινη Μηλιά

Εικόνα tasos

Τί νά πώ ."μόνο εδώ" όπως έλεγαν κάποτε .Πράγματι πολύ κατατοπιστικο άρθρο.Καί όσο θυμάμαι τί έγραφαν γιά τό Κόκκαλη καί τό ναό ο Συρίγος καί όλα τά αρδ. Έχω φίλους αλλόθρησκους πού πιστεύουν ακόμη ότι τό ναό τόν έχτισε τό κράτος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

"παλιότερα ήταν πιο εύκολο να βγάλεις όλες τις κωλότριχες του Πατριάρχη με τσιμπιδάκι, παρά να κατασχέσεις πράγμα του Δημοσίου, έστω και παραδάκι"... Τι πέταξες ρε σκύλε; ΧΑΧΑΧΑ!!! Έκλασα στο γέλιο.

Το αστείο είναι πως αυτοί και οι άλλοι οι πράσινοι, οι άστεγοι, χαρακτηρίζουν το Καραϊσκάκη ως λυώμενο! Δε γίνονται αυτά!!!

Εικόνα nmavronas

ΠΕΣ ΤΟ ΚΙ ΕΓΙΝΕ... ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Πρωτον, χαιρομαι πραγματικα - και το ξερεις αυτο - που ξαναβρισκομαστε. Σε διαβασα λοιπον και με ευχαριστηση και με την δεουσα προσοχη. Τωρα λοιπον, για να...καταλαβω: Λες να γινει τελικα το...Μνημειο; Πες μου γιατι θα...σκασω. Κι υστερα, το κυριοτερο: Τα μπικικινια θα΄ναι ημετερα ή του ΄΄τρεχα γυρευε΄΄; Βοήθα...Θελω να κοιμηθω ησυχος αποψε...

Εικόνα clark gheibol

καλώς σε ξαναβρήκα Απόστολε- στο Πήλιο σε άφησα, στο Πήλιο σε βρίσκω. Τα μπικικίνια ρέουν άφθονα από παντού. Δε χρειάζεται τίποτα από το Δημόσιο, άντε να 'ναι 70-80 εκατομμύρια και η γη. Όλα τ' άλλα είναι λυμένα

Εικόνα G7YNWA

Σάν πρώτο μου σχόλιο στο site έχω να πω

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α

για όλη τη δουλειά και τα άρθρα που ανεβαίνουν, όπως και αυτό!!

Όσο περνάει ο καιρός το θέμα ¨γήπεδο Κούλας" θα προσφέρει άφθονο γέλιο!!

Εικόνα clark gheibol

καλώς ήρθες φίλε, το ενημερωτικό δελτίο της "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ" είναι καταπέλτης. Βασικά διαψεύδει πάνω απ' τα μισά που έχει τάξει ο Νιάου με το στόμα, αλλά τι να πρωτοπιάσεις...

Εικόνα savvas gridlock

E όχι ρε φίλε. Όχι και κατάσχεση για 13 ευρώ στη μάνα ΑΕΚ από την ΕΥΔΑΠ. Αυτό είναι το ανάλγητο πρόσωπο του ελληνικού Δημοσίου, που αβαντάρει μόνο την ομάδα του, το γαύρο. Αν ήταν ο γαύρος, σιγά μην γινόταν αυτή η κατάσχεση. Ιδιωτικοποίηση τώρα στο νερό.

Εικόνα clark gheibol

όλοι πολεμάνε την προσφυγοκούλα
σύνδρομο καταδίωξης