ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2



Γεια χαραντάν μαγκίτες, δεν ξέρω πόσοι από σας έχετε συνέλθει από την κάβλα της Τρίτης. Αν έχει προλάβει να σας πέσει ή αν δε βλέπετε την ώρα να ξαναδείτε τα ερυθρόλευκα στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός ενάντια στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλίστ του τσάμπιονς λιγκ, έκανε κατά τη γνώμη μου το καλύτερό του παιχνίδι και άξιζε πέρα για πέρα τη νίκη.
Δυο λόγια καταρχάς για το ματς. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με ένα σχήμα 4-4-2 με Ρομπέρτο στο τέρμα, Μποτία και Αμπιντάλ στα στόπερ, Ελαμπντελαουί δεξιά και Μαζουακού αριστερά, Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι στο κέντρο, Αφελάι αριστερά, Μανιάτης δεξιά, Τσόρι ως δεκάρι- δεύτερος επιθετικός και Μήτρογλου μπροστά. Ο Μανιάτης χρησιμοποιήθηκε στα πλάγια προκειμένου να αναχαιτίσει τις επιθετικές προσπάθειες του Ανσάλντι, που ήταν και ο πιο επικίνδυνος παίχτης της Ατλέτικο απ’ τα πλάγια με εξαίρεση τον Γκριζμάν που μπήκε προς το τέλος. Από τα αμυντικά χαφ, ο Μιλιβόγεβιτς ήταν αυτός που οπισθοχωρούσε, ενώ πάνω στην μπάλα έβγαινε ο πολύ καλός Κασάμι. Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνδιού με τις γραμμές πολύ κοντά. Δε φοβήθηκε να ανεβάσει και την άμυνα ψηλά, όταν χρειαζόταν υποστήριξη το πρέσινγκ στην μπάλα, γεγονός που έκλεισε τους χώρους τελείως στον άξονα. Η ομαδάρα του Μίτσελ έβγαλε στο χορτάρι μια συνολική αμυντική λειτουργία σχεδόν για σεμινάριο. Ομάδα συμπαγής, αθλητική, με νεύρο, με αλληλλοκαλύψεις, με τρεξίματα, με δύναμη, με εγωιζμό. 
Από αριστερά, ο Χουανφράν ήταν μάλλον ακίνδυνος επιθετικά, γεγονός που δεν επιβάρυνε και πολύ αθλητικά τον Αφελάι στην άμυνα, ενώ ο Μαζουάκου που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, υποστήριζε πολύ την επίθεση από αριστερά. Από κόρνερ που εκτελέστηκε από τ’ αριστερά, ύστερα από μία από τις λίγες επελάσεις του Ελαμπντελαουί (σε δεύτερο χρόνο σετ επίθεσης), βάλαμε το πρώτο γκολ με ωραίο διαγώνιο αριστερό σουτ του Μαζουάκου. Ο Μήτρογλου κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να μείνει προς το κέντρο της εστίας με αποτέλεζμα να πέσει πολύ αργοπορημένα στο σουτ. Ήταν και δυνατό το σουτ, ήταν και γωνιακό και να το 1-0. Ο Ολυμπιακός ήταν προσεκτικός, δεν ανέβαζε και πολλούς παίχτες μπροστά απ’ την μπάλα κι όταν πιεζόταν πολύ στην άμυνα, ελευθέρωνε μακριά. Αφελάι και Τσόρι άλλαζαν συχνά θέσεις όταν παίρναμε την μπάλα, με τον Τσόρι να βγαίνει προς τα πλάγια και να ψάχνει την μπούκα του Αφελάι, είτε απευθείας, είτε μέσω Μήτρογλου. Κάπως έτσι μπήκε και το δεύτερο γκολ της ομάδας, σε μία φάση που δοκιμάσαμε περισσότερες φορές να βγάλουμε. Η μπάλα ξεκίνησε απ’ το Ρομπέρτο που μπλόκαρε την πολλοστή σέντρα του Ανσάλντι από αριστερά, έβγαλε με τα χέρια στον Αφελάι στον άξονα, ο Τσόρι κινήθηκε προς τα αριστερά και πήρε την μπάλα απ’ τον Ολλανδό, γύρισε πρόσωπο προς την εστία, πήρε το βάθος, πάσαρε δυνατά προς το Μήτρογλου και αυτός την άφησε μέσα απ’ τα πόδια, μπερδεύοντας τους αντιπάλους που έκλειναν διαγώνια, ελευθερώνοντας τον Αφελάι που μπούκαρε απ’ τον άξονα στην περιοχή και εκτέλεσε ωραία σε τετ α τετ. Αυτή θα έλεγα ότι ήταν η μοναδική καλή στιγμή του Αφελάι, ο οποίος φυσικά δεν παραμέλησε ούτε στιγμή τα αμυντικά του καθήκοντα, χωρίς όμως να ξεχειλίζει και από πάθος και ενέργεια, όπως πολλοί άλλοι παίχτες στην ομάδα- οι περισσότεροι θα έλεγα. Οι Ισπανοί μείωσαν λίγο αργότερα σε 2-1 με κεφαλιά του Μάντζουκιτς, ύστερα από άλλη μια σέντρα του Ανσάλντι από αριστερά. Ο Κροάτης μπήκε ανάμεσα σε Μποτία και Αμπιντάλ, μία από τις λίγες φορές που βρέθηκαν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, ο Αμπιντάλ (εσφαλμένα κατ’ εμέ) πήγε να βγει μπροστά του και ο Μάντζουκιτς έκανε εύκολα την κεφαλιά βρίσκοντας το Ρομπέρτο σε wrong foot μειώνοντας το σκορ. Συνολικά φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός σπατάλησε λιγότερες δυνάμεις από την Ατλέτικο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι Ισπανοί κάνανε στα πλάγια το γύρω γύρω όλοι, αλλάζοντας θέσεις σε τριάδες ενώ η ποιότητα των παιχτών της και μόνο ήταν που στο τέλος τους εξασφάλισαν μερικές εύκολες σέντρες. 
Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο ανέβηκε πιο ψηλά, ο Ολυμπιακός αμυνόταν όλο και πιο κοντά στο δικό του τέταρτο, αφήνοντας όλο και περισσότερους χώρους για την αντεπίθεση. Στο 57΄ ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Τσόρι με το Φουστέρ, αφού πρώτα ο Αργεντίνος πρόλαβε να βγάλει μια εκπληκτική ασίστ που δεν εκμεταλλεύτηκε καλά ο Μήτρογλου στο ένας με έναν μέσα στην περιοχή. Μπαίνοντας ο Φουστέρ έπαιξε ακριβώς στη θέση του Τσόρι, μαρκάροντας ψηλά και κόβοντας την «εύκολη» κυκλοφορία της Ατλέτικο από πίσω. Όταν πέρασε και ο Εντινγκά στη θέση του Αφελάι και πήρε τη θέση του Κασάμι στον άξονα, με τον Ελβετό να περνάει έξω αριστερά, βρεθήκαμε με 5 χαφ στον άξονα (Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Κασάμι και Φουστέρ), με αποτέλεσμα η Ατλέτικο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σχεδόν καθόλου την μπάλα και ο Ολυμπιακός να βγει από την περιοχή του, φέρνοντας το παιχνίδι πιο κοντά στην περιοχή της Ατλέτικο, στο ύψος που πίεζε και το πρώτο μισάωρο του αγώνα, πέφτοντας επάνω σε όλες τις μπάλες. Από ένα κλέψιμο του Μανιάτη επάνω στον Ανσάλντι, ο Κασάμι που για τις ανάγκες της φάσης είχε αλλάξει θέση με το Φουστέρ, πήγε σε κατά μέτωπο επίθεση επάνω στον Γκοντίν κι αφού τον κατάπιε γύρισε στη μικρή περιοχή. Η περιοχή είναι ιδιοκτησίας Μήτρογλου, αυτό το ξέραμε από παλιά. Τοποθέτηση στην πλάτη του αμυντικού για να μη βλέπει την εκκίνηση, κίνηση στο πρώτο δοκάρικο με την ντρίμπλα του Κασάμι, κοντρόλ με το δεξί και παστέλωμα με το αριστερό σε περιστροφή, με λίγα λόγια ένα καθαρά σεντερφορίσο γκολ. Στο 84΄ βγήκε ο ανεξάντλητος Κασάμι και μπήκε ο Γιαννούλης για να πάρει εμπειρίες από τσάμπιονς λιγκ, χωρίς η ομάδα να χαλαρώσει, παρά μόνο στη φάση του 3-2, όπου δε βγήκαν καλά τα μαρκαρίζματα στο κέντρο, η μπάλα πέρασε γρήγορα από τα δεξιά της Ατλέτικο στο δεύτερο δοκάρικο, ο Ελαμπντελαουί καθυστέρησε να κλείσει και ο Γκριζμάν πέτυχε εύκολο γκολ.
Η ομάδα συνολικά τα πήγε πολύ καλά. Προσωπικά με ενθουσίασαν οι Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Μαζουάκου, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Μήτρογλου, Τσόρι, Μανιάτης. Ο Ελαμπντελαουί είχε δύσκολο έργο, όταν ανέβηκε έδειξε επικίνδυνος, ήταν όμως κάπως επικίνδυνος και στην άμυνα. Ο Αφελάι όπως είπα θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.
Με τη νίκη αυτή θα έλεγε κανείς ότι βούλωσαν στόματα. Θα το έλεγε κανείς, εγώ δεν το λέω. Στην επιστροφή από το γήπεδο προς καφετέρια πλησίον του Μετροπόλιταν, δεν μπορούσα να αποφύγω να στήσω αφτί στις συζητήσεις των σύγαυρων. Άλλος έλεγε «καλά όλα αυτά, να δούμε όμως τι θα κάνουμε με τη ζέλα», ο άλλος έλεγε «καλά όλα αυτά, αλλά 65 μύρια παντελόνι δε συγχωρούνται» και κάτι τέτοια. Δε θέλω τέτοια μέρα να μπω σε αντιπαράθεση με σύγαυρους, γι’ αυτό σ' αυτούς και σε κάτι τέτοιους θα πω μόνο «ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ».
Η ομάδα κέρδισε ένα σωρό παίχτες. Έκανε τον (συνετό) κόζμο να ξεχάσει όσους έφυγαν φέτος απ’ την ομάδα, καθώς οι αντικαταστάτες τους αποδείχτηκαν εξίσου καλοί ή και καλύτεροι απ’ αυτούς. Ξανακέρδισε το Μήτρογλου, ο οποίος δεν παραμελούσε τελείως τα αμυντικά του καθήκοντα, κλείνοντας χώρους στον άξονα και τοποθετούμενος σε θέση να πάρει την πρώτη μπαλιά ύστερα από ανάκτηση κατοχής. Εν τούτοις, συχνά δε συμμετείχε στο πρέσινγκ επάνω στην μπάλα, κρεμώντας τους συμπαίχτες τους και βοηθώντας την Ατλέτικο να κατεβάσει την μπάλα περνώντας την από τον άξονα. Επιθετικά ήταν σίγουρα καλός, παρόλα κάποια άσχημα κοντρόλ που έκανε: η συμμετοχή του και στα τρία γκολ το αποδεικνύει. Το καλό είναι ότι ξεμπούκωσε και αν γίνει ακόμα λίγο πιο κινητικός, θα φτάσει στα περσινά επίπεδα. Φαίνεται πάντως ότι αρχίζει να φορμαρίζεται στο καφτό κομμάτι της σεζόν.
Πριν κλείσω, μια τελευταία σύγκριση των παιχτών που φύγανε με τους αντικαταστάτες τους, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής στα μάτια μου. Ξεκαθαρίζω ότι δεν κρίνω ακόμα τους παίχτες που έχουμε, ένα παιχνίδι παίξαμε κι έχουμε άλλα 5 μπροστά μας για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράζματα:
1) Μποτία - Μανωλάς: Η ομάδα χάνει σε ταχύτητα και αλτικότητα, ο Μποτία όμως είναι πιο εγκεφαλικός παίχτης απ’ το Μανωλά. Οι τοποθετήσεις του είναι οι σωστές, οι υποδείξεις του στους συμπαίχτες το ίδιο, φαντάζει δύο μέτρα ογκόλιθος στην άμυνα. Έτσι όπως βλέπω το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Αμπιντάλ είναι αυτός που φαντάζει άπειρος, ο Μποτία δεσπόζει στην άμυνα. Προσωπικά με εντυπωσίασε η ωριμότητά του προψές. Συνολικά θα έλεγα Χ.
2) Αμπιντάλ-  Μαρκάνο: Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ο Αμπιντάλ μπορεί να μη φοράει γοβάκια, είναι όμως κάπως ασταθής. Προψές φέρει μια μικρή ευθύνη στο πρώτο γκολ της Ατλέτικο, ήταν όμως γενικά στην εύκολη πλευρά, καθώς ο Τουράν δεν είχε στήριξη από πίσω. Χ κι εδώ
3) Ελαμπντελαουί- Παπάζογλου: Με δεδομένη την παρουσία του Σαλίνο στο ρόστερ, σίγουρα ο Ελαμπντελαουί δίνει περισσότερες λύσεις, καθώς είναι παίχτης που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία, διευκολύνοντας τον προπονητή στην κατάρτιση της εντεκάδας. Άσσος εδώ
4) Μαζουάκου- Χολέμπας: Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε με μικρό δείγμα. Ο Μαζουάκου είναι καλός αμυντικός, καλούτσικος επιθετικός, με πολύ καλύτερη σέντρα και μάλλον καλύτερο σουτ από το Χολέμπας, πιο εξελίξιμος, εξίσου γρήγορος και με τις ίδιες αντοχές. Εδώ θα έλεγα πάλι άσσος
5) Μιλιβόγεβιτς- Σάμαρης: Ένα παιχνίδι έχει κάνει ο Μιλιβόγεβιτς κι αυτό ήταν καλό. Ασταμάτητο μηχανάκι, έκλεινε και στις δυο πλευρές, γινόταν τρίτος στόπερ κι έκοψε πολλές φάσεις μέσα στην περιοχή μας. Όταν είχε επιλογές (δεν είχαμε και πολλούς παίχτες ψηλά όταν κλέβαμε την μπάλα, έτσι;), έβγαζε αρκετά όμορφα την μπάλα απ’ την περιοχή. Ο Σάμαρης φαίνεται καλύτερος στη δημιουργία, ο Μιλιβόγεβιτς μου φαίνεται καλύτερος αμυντικά. Κι εγώ έχω μια λόξα με το αμυντικό κομμάτι, κυρίως στη θέση του «6». Θα έλεγα Χ κι εδώ.
Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:
1) ο Γκριζμάν είναι μεγάλος παίχτης. Μπαίνοντας έκανε 3 ευκαιρίες για γκολ (ο Ρομπέρτο του έκοψε το βήχα), πέτυχε ένα γκολ και έκανε άνω κάτω την άμυνά μας. Σε κάποιο μέρος του β΄ ημιχρόνου, πέρασε και ο Τουράν αριστερά κι έπαιζε τριάδα με Ανσάλντι, Τουράν και Γκριζμάν. Εκεί ζορίστηκε κάμποσο η δεξιά μας πλευρά, εκεί εκτέθηκε κάπως και ο Ελαμπντελαουί. Δεν ξέρω όμως ποιος δεξής μπακ δε θα εξετίθετο απέναντι σε τέτοια τριάδα, έστω κι αν είχε έναν Μανιάτη μπροστά του.
2) ο Ολυμπιακός φάνηκε να καθορίζει το ρυθμό του παιχνιδιού, επιλέγοντας κάθε φορά σε ποιο ύψος θα πρεσάρει. Στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου πίεζε μεταξύ κέντρου και 3/4, μετά οπισθοχώρησε στο δικό του τέταρτο περίπου, για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και την αρχή του δευτέρου και στη συνέχεια ξανανέβηκε ψηλά, πάλι 5-10 μέτρα μετά το κέντρο. Αυτό, καθώς και οι αλλαγές στην εντεκάδα, αλλά και οι αμοιβαίες μετατοπίσεις των παιχτών στην αντεπίθεση, αφαίρεσαν κάθε σημείο αναφοράς για τους αμυντικούς της Ατλέτικο. 
3) το Σάββατο έχουμε ντέρμπι κορυφής. Πρέπει να δείξουμε στην ομάδα ότι είμαστε στο πλευρό της παντού και πάντα.
4) βάζω στοίχημα ότι η ομάδα απέκτησε προστιθέμενη αξία τουλάχιστον 5 μυρίων ύστερα από το ματς αυτό
5) οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν έγιναν ξαφνικά παιχταράδες (κάποιοι είναι κατά τη γνώμη μου- Τσόρι, Κασάμι). Εμείς δε λέμε αυτό. Εμείς λέμε ότι δεν έχουμε τα σαπάκια που μας προσάπτουν οι άλλοι, ότι φαίνεται να γίνεται δουλειά και όσον αφορά την προπόνηση και το στήσιμο της ομάδας και όσον αφορά στο σχεδιαζμό της και ότι προσδοκούμε ακόμη καλύτερα αποτελέζματα. Πάντως, ο Ολυμπιακός των τελευταίων ετών εμπνέει μια σιγουριά στην Ευρώπη, ξέρουμε ότι πάμε για να παλέψουμε όλα τα ματς, είτε παίζουμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, είτε παίζουμε με το βάζελο, κατά τις γνωστές δηλώσεις Φέργκιουσόν.
6) αυτός ο Κασάμι φάνηκε να έπαθε πλάκα στο γήπεδο με τον κόζμο μας. Μου φαίνεται θα γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας..
7) όταν η μπάλα μπαίνει στην περιοχή μας ψηλά, έχουμε πρόβλημα
Άντε, τα λέμε το Σάββατο στο γήπεδο

 
 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Πολυ καλο αρθρο.Στο μονο σημειο που διαφωνω ειναι με τον Αμπινταλ γιατι θεωρω οτι τον αδικεις λιγο.Παιδια θελω ομως μια χαρη και μαλιστα στα γρηγορα.Εχω τρελαθει γιατι δεν μπορω να βρω την εκπομπη του Τακη.Βρηκα το αβ το καναλι μεσω digea αλλα δειχνει οτι δειχνει και το εξτρα δηλαδη μια εκπομπη ενος μαλακα σε ενα πανελ?Εχω κανει μαλακια εγω η οντως κατι παιζει?

Εικόνα savvas gridlock

11μιση άρχισε η εκπομπή, φίλε. Αν δεν την βλέπεις τώρα, βάλ'την. Για ένα μισάωρο βλέπαμε τον εχθρό του Ρότσιλντ και των λοιπών εβραιομασόνων...

Εικόνα john

Φορτσατος ειναι ο Τακαρος. Σαν να μη πέρασε μια μέρα.Θα ειναι και ο Αλέκος κάποια στιγμή?
Ρε παίδες ο Δημητρης ο Μεϊντάνης γιατι δεν βγαίνει πια στις εκπομπές?Πολυ τον πήγαινα τον Μητσαρα

Εικόνα el trick

Παίδες στέκομαι στον επίλογο του Απόστολου
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
και νιώθω ενα κόμπο.
Γιατί;;;
Μήπως γιατρέ μου επειδή ως γαύρος ανθρωπος ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ;;;;
Φυσικα το "φάρμακο¨ή "γιατροσόφι" μου το είχε συστήσει η μακαρίτησα η γιαγιά μου. Να ξανακερδίσει ο ΜΠΙΛΙΑΚΟΣ (έτσι έλεγε το ΘΡΥΛΟ - Δεν είχε πάει ποτέ της γήπεδο) και να χαίρεσαι διπλά.

Εικόνα TARZANIARHS

Οι μεγαλες νικες την πρωτη `η δευτερη αγωνιστικη μας κανουν καλο `η κακο; Η συνεχεια ειναι αναλογη; Εννοω στο τσουλινγκ.
Οι δυο πρωτες αλλαγες που εκανε ο Σιμεονε μας δωσανε μια ανεση κινησεων; Αναπνευσαμε εκει που μας τελειωνανε τα οξυγονα;
Η αλλαγη του Φουστερ κατεβασε ταχυτητα τους Σπανιολους και η εισοδος του κοντοπουτανου σβουρα τους ανεβασε σε σημειο να χανεις τα κουραγια σου και συ που βλεπεις απεξω.
Αν εχει ντερμπι και η Γιουβε πριν απο ενα απο τα ματς μαζι μας τοτε περναμε και πρωτοι.
Στο δευτερο γκολ στεναχωρηθηκα για δυο λογους. Ενας πιτσιρικας ειχε παιξει τελικο σκορ 3-1 και εχασε 500 ευρα και δευτερον θυμηθηκα την τελευταια αγωνιστικη που κατα το Δεκεμβρη υποδεχεται ο Σιμεονε την Γιουβε και ισως αυτο το γκολακι αποδειχτει μοιραιο σε περιπτωση ισοβαθμιας.

Εικόνα chris

Γεια χαρά παιδιά, το διαβάζω τον τελευταίο καιρό το site και έχω να πω ότι τα σπάει. Συνεχίστε έτσι! Επί του θέματος μόνο έχω κάποιες ενστάσεις όσον αφορά στον Αμπιντάλ, που πολλούς από εσάς βλέπω να σας ξινίζει λίγο. Θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός και παίρνει ματσάκια θα βελτιώνεται. Η βελτίωσή του από τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος όπου είχα αρχίσει να ιδρώνω με αυτά που έβλεπα κάνει νομίζω μπαμ. Συμφωνώ ότι στον αέρα χάνει λίγο παρά το ύψος του, λόγω δύναμης μάλλον στις τοποθετήσεις. Παρόλα αυτά και επειδή δεν είδα κανέναν να σχολιάζει κάτι σχετικό, εμένα με την Ατλέτικο μου έκανε τρομερή εντύπωση το πώς βγάζει τη μπάλα από την άμυνα. Σωστές, χαμηλές μεταβιβάσεις ακριβείας, μεταξύ αυτών και κάποιες πιο βαθιές που κόβανε το κέντρο της Ατλέτικο κάθετα, όταν βρισκόταν η ευκαιρία βέβαια. Τα τελευταία χρόνια τέτοιο προσόν σε αμυντικό μας δε θυμάμαι. Οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι που έιχαμε και ειδικά ο Παπαδόπουλος όλο κάτι γιόμες τραβούσαν προς τα κόρνερ συνήθως και κάνανε το σταυρό τους να πάει σε συμπαίχτη η μπάλα, μάταια συνήθως. Νομίζω είναι μεγάλο προσόν το οποίο μετράει περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ελπίζω να μην ήταν αναλαμπή με την Ατλέτικο (σε αυτό το ματσάκι το πρόσεξα) και να συνεχίσει ακόμα καλύτερα.

Εικόνα savvas gridlock

Σωστος. Εγω συμφωνω μαζι σου. Και οι απομακρυνσεις του ειναι σωστες, οχι μπαμπα μπουμπα να φυγει η μπαλα, αλλα σε παικτη μας για να κρατησουμε μπαλα. Επισης εχει πολυ καλες τοποθετησεις. Το να σου φυγει ολοκληρος Μαντζουκιτς καποιες φορες, ειναι φυσιολογικο. Αν θελαμε στοπερ που θα εσβηνε το Μαντζουκιτς, σε σημειο να μην του φυγει ποτε, θα παιρναμε τον Τιαγκο Σιλβα απο την Παρι, οχι τον Αμπινταλ απο τη Μονακο. Δεν ειναι για τα κυβικα μας τετοιοι παικτες.

Εικόνα apostolos gaganis

Θεωρω το σχολιο σου πετυχημενο Chris. Θα πω απ΄την αρχη οτι ειναι πολυ νωρις ακομα για το οριστικο ΄΄ζυγισμα΄΄ των νεοαποκτηθεντων στην ομαδα. Οι πιο πολλοι εχουν ξεκινησει θετικα, καναδυοτρεις εντυπωσιακα, ενω ορισμενοι ειναι ακομα αδυνατον να κριθουν. Θα τα δουμε τα πραγματα στην πορεια. Υπαρχει χωρις αμφιβολια ενα ΄΄μουδιασμα΄΄ επι του παροντος εκ μερους πολλων, για τον Αμπινταλ. Ναι, δεν ειναι αλανθαστος, εχει και καλες και αδυνατες στιγμες. Πιστευω ομως οτι οι περισσοτεροι τον κρινουν κατω απο το βαρος δυο παραγοντων: Πρωτα, γιατι εχει ατομικο ιστορικο καρκινου και για τον πολυ κοσμο ενας - εστω πρωην - καρκινοπαθης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΟΣ με τους αλλους ανθρωπους, τους μη καρκινοπαθεις ( σωστο ή λαθος εξαρταται, μεγαλη κουβεντα ). Και δευτερον, γιατι λειπει πια πισω ο πολυ πετυχημενος Μανωλας. Βαλε συμπληρωματικα σ΄αυτα την μεγαλη ηλικια του και το ερωτηματικο για τον Μποτια ( τουλαχιστον μεχρι προχθες, χωρις ναχει ξεκαθαρισει παντως κι αυτουνου το ζητημα - ειναι νωρις ) και το γλυκο ΄΄δενει΄΄. Υπαρχουν και μερικοι, που θαχουν σιγουρα και θεμα Αβρααμ...

Εμενα ο Αμπινταλ μου δειχνει για πολυ σοβαρος παιχτης. Αν υπαρξει προβλημα, Σιοβας, Αυλωνιτης εδω ειναι. Ενα ειναι το αδιαμφισβητητο γεγονος: ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως οι φετινες μεταγραφες του Ολυμπιακου ειναι σε εντυπωσιακα υψηλο βαθμο πετυχημενες, οπως ανελπιστα γρηγορο ειναι και το ΄΄δεσιμο΄΄ της ομαδας. Βλεπε Μιτσελ ΚΑΙ Μαρινακη βεβαιως. Μενει να δουμε σε ποιο σημειο θα φθασει αυτο το προδιαγραφομενο ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΜΑ φετος. Τ΄αποτελεσματα θα δειξουν. Η προχθεσινη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ παντως, εκτος απο την ευφορια φερνει και αυξηση των απαιτησεων, δηλαδη μεγαλωνει ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ στη ομαδα... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Εικόνα Son of Hoof

Θα συμφωνήσω φίλε chris. Παρόμοια σκέψη είχα και χαίρομαι που κάποιος μπήκε και την διατύπωσε. Θα προσθέσω οτι γενικά το κάνουμε πολύ καλύτερα το "βγάλσιμο της μπάλας από την άμυνα" με τους νέους που ήρθαν στην ομάδα. Κάτι που γίνεται ομαδικά μεν αλλά στα σκούρα χρειάζεται μυαλό, εμπειρία και τεχνική σε ατομικό επίπεδο. Πέρσι ποιοι το κάνανε καλά αυτό? Ο Μανωλάς -που και που- και ο Σιόβας στα καλά του πριν τραυματιστεί, μια περίοδο που αποτελούσε κομβικό παίχτη στην εντεκάδα. Άλλος κανείς. Φέτος το κάνει όλη η άμυνα. Είναι κάτι που στο CHL απέναντι σε "μεγαθήρια" αν δεν το κάνεις καλά, κάηκες. Είναι βλέπεις ξένοι, το κοντρολ και την πάσα την έχουν ευκολα κι όχι Έλληνες που παρακαλάς να μην κάνουν τσαφ... Για το ψηλό παιχνίδι θα επιστρέψει ο Σιόβας, ευελπισθούμε όλοι φυσικά πως κάτι θα σκαρφιστεί ο Μίτσελ για να τον αξιοποιήσει. Για προχτές εγώ δεν μπορώ να βρώ υστερήσαντα μετά από τέτοια νίκη.

Εικόνα clark gheibol

κοίτα, προψές ήταν καλυμμένος ο Αμπιντάλ, είχε αριστερά το Μαζουακού που δεν άφησε να γίνουν καθόλου μπούκες (άλλωστε ο Χουανφράν είναι λίγος επιθετικά), είχε και Κασάμι, είχε και Αφελάι. Πολύ λίγες μπάλες έπαιξε. Τις ψηλές δεν τις καταδέχτηκε καθόλου, μόνο μια κεφαλιά έκανε σε ένα φάουλ νομίζω και τέλος νομίζω. Ο Μιλιβόγεβιτς ασούμε έκοψε τριπλάσιες μπάλες μέσα στη μπεριοχή για παράδειγμα. Ο Μποτία που ήταν από τη δύσκολη πλευρά ήταν επίσης καλός. Η κίνηση που κάνει στο γκολ του Μάντζουκιτς είναι για τα παιδικά. Δε λέω ότι αν έμενε στο δεύτερο δοκάρι, θα τον πίεζε τον Κροάτη να μη βάλει γκολ, αλλά θα έκανε κάτι καλύτερο απ' το να σηκώσει τα χέρια.
Εν τω μεταξύ, εκεί που καθόμουν νόμιζα ότι έκανε χέρι ο τύπος και λέω "τώρα θα φάμε πέναλτι και κόκκινη και θα τρέχουμε σαν τους μαλάκες", αλλά ευτυχώς, ήταν απλά έτσι, για να τον μπερδέψει, λες κι είναι κανα παιδάκι ο Μάντζουκιτς...
Με την Ατλέτικο η μπάλα δεν έβγαινε εύκολα χαμηλά από την άμυνα, στα πλάγια καθόλου, στον άξονα κάτι γινόταν γιατί είχαμε κόζμο πολύ εκεί να περιμένει: και Μήτρογλου και Αφελάι και Τσόρι και Κασάμι καμιά φορά
Ξέχασα να το πω πριν, το προσθέτω τώρα: Καλώς ήρθες, φίλε

Εικόνα Νίκος Γόδας

Προς vagio: για το θέμα των τεχνικών διευθυντών είχα έναν μεγάλο διάλογο με κάποιον στο red planet. Εκείνος έλεγε ότι ο Ισά είναι πλήρως αποτυχημένος και ότι μιζάρει. Φυσικά, πάντα με επιχειρήματα, του είπα ότι κάνει καλά τη δουλειά του και ο Μαζουάκου είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Έκλεισε η κουβέντα, λέγοντάς μου ότι, δεν έχω ιδέα για το πως λειτουργεί μια εταιρεία...

Ωραίο κείμενο clark, χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες. Αυτός είναι ο ασφαλής δρόμος για την επιτυχία. Τα περισσότερα τα είπατε, οπότε δεν υπάρχουν πολλά.

1) Όλη η κουλτούρα και η διαφορά της ποδοσφαιρικής παιδείας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία φαίνεται στη σύγκριση Μανωλά-Μποτία. Ο μέγας γαύρος και καβλέας Μανωλάς είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Φοβερά σωματικά προσόντα και πάθος. Ο Μποτία, αν γεννιόταν στην Ελλάδα και λεγόταν Μποτίδης, θα έπαιζε στον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ένας ψηλός αμυντικός, χωρίς ταχύτητα. Έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους. Είπαμε όμως. Γεννήθηκε στην Ισπανία που του προσέφερε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνει ένας πολύ καλός στόπερ. Του έμαθε τα βασικά της θέσης του. Έχει πάντα την κατάλληλη θέση στον αγωνιστικό χώρο. Καλύπτει τους κενούς χώρους και τους συμπαίκτες του. Βάζει σωστά το κορμί του. Έχει δουλέψει το κεφάλι. Είναι αξιόπιστος με τη μπάλα στα πόδια. Παίζει απλά. Όλα αυτά δείχνουν τη δουλειά που γίνεται στις ισπανικές ακαδημίες. Σε αντίθεση, λοιπόν, με την Ελλάδα, που οι παίχτες μαθαίνουν μόνο να γυμνάζονται. Τι έμαθε στην Α.Ε.Κ. ο Μανωλάς; Τι βελτίωσε; Εκδιώχθηκε σαν αποτυχημένος παίχτης που έβαλε τον θείο του για μέσο. Ελπίζω κάποια στιγμή να πλησιάσουμε, σαν χώρα, την ποδοσφαιρική κουλτούρα χωρών, όπως η Ισπανία κ.α.

2) Ο Αμπιντάλ ποτέ δεν ήταν αξιόπιστος σέντερ μπακ. Εγώ τον θυμάμαι ως επιτυχημένο αριστερό μπακ. Στην Μπαρτσελόνα, αν θυμάμαι καλά, είχε παίξει κατ' ανάγκην σέντερ μπακ, όταν τραυματίστηκε ο Πουγιόλ. Δεν τα πήγε χάλια, αλλά είχε πολλές αδυναμίες. Στην Ελλάδα θα κάνει τη διαφορά αναμφίβολα. Στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Νομίζω ότι, όταν γυρίσει, ο Σιόβας θα είναι βασικός αριστερός σέντερ μπακ.

3) Αναμενόμενα εντυπωσιακοί οι Κασάμι, Μαζουάκου. Το σιχαίνομαι, αλλά το λέω: δικαιώνομαι που τους πίστεψα ανεπιφύλακτα.

4) Απροσδόκητα καλός ο Μιλιβόγεβιτς. Τα 16,8 χλμ. είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νούμερο. Και ειλικρινά, δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα πιο πολλά χλμ. που θυμάμαι σε παίχτη του Ολυμπιακού είναι λίγο πάνω από 14 χλμ. Εδώ μιλάμε για 3 χλμ. πάνω. Είναι εφικτό; Αν ισχύει, είναι απίστευτο! Και έχει πολύ δίκιο ο Σάββας που το συνδυάζει με το 93% της ευστοχίας σε πάσες που είχε. Τρελά νούμερα. Πάντως, ακόμα και να μην ισχύει το 16,8 (που μάλλον ισχύει), ο επόμενος παίχτης σε τρεξίματα είναι ο Μανιάτης με 2,6 χλμ. λιγότερα!!! Δε γίνονται αυτά!

5) Η προσποίηση του Τσόρι, στην αρχή της προσπάθειάς του στο δεύτερο γκολ, καταδεικνύει την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Τρελή προσποίηση που απέφερε εν τέλει ένα υπερπολύτιμο γκολ. Είναι τιμή να έχουμε τέτοιο παίχτη στην ομάδα μας. Την ώρα της αλλαγής έδειξε δυσαρεστημένος. Δεν αντέδρασε όπως ο Ζάχοβιτς και δε δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, δύο πράγματα. Πρώτον, τον σεβασμό του προς τον Μίτσελ, που ακόμα κι' αν θεωρεί ότι τον αδίκησε το έκανε γαργάρα και τον σεβασμό του στην προσπάθεια της ομάδας. Αυτό συνεπάγεται και το λαμπρόν του χαρακτήρα του. Δεύτερον, τη μεγάλη του θέληση να παραμείνει στον αγώνα και να παλέψει, έστω κι' αν κατάλαβε ότι οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει.

6) Δεν μπόρεσα να είμαι στο γήπεδο, αλλά είχα εικόνα από φιλαράκι. Ο κόσμος στάθηκε στο ύψος του. Πολύ καλή ατμόσφαιρα, φάνηκε άλλωστε και στη μετάδοση. Με φωνή, με ενθουσιασμό, με παροτρύνσεις και χωρίς γκρίνια. Αυτό είναι υγεία, Αλαφούζε...

7) Μίτσελ, είσαι μέγας ζιγκολό. Έχεις γαμήσει όλες τις μάνες των αλλόθρησκων. Συνέχισε έτσι γαμιά μου!!!

Υ.Γ. Μου άρεσε κι' εμένα η περιγραφή του Καραλή. Έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό ο Καραλής (ήταν πυγμάχος απ' όσο ξέρω) και ξέρει να εκτιμάει, αλλά να έχει και μπέσα. Δεν το ήξερα αυτό που είπε ο Σάββας, αλλά εφ' όσον το έκανε του αξίζουν πολλά μπράβο. Είναι κιμπάρης. Βέβαια, το σκατό που έριξε στον Κόκκαλη δε φτιασιδώνεται. Τέλος πάντων. Ο Καρπετόπουλος είναι γαύρος και αυτό που μ' αρέσει είναι η αισιοδοξία του. Δεν είναι μίζερος. Λέει σχεδόν πάντα καλές κουβέντες και εξιδανικεύει καταστάσεις, κάτι που φανερώνει τη μεγάλη του αγάπη για την ομάδα. Μετά το γκολ του Αφελάι είπε τρεις φορές επιδεικτικά: "αυτός είναι ο Αφελάι". Δεν το είπε τυχαία. Τα κρατούσε μέσα του κάθε φορά που άκουγε για κουτσό άλογο και ένα πόδι. Τα αμόλησε στο γκολ σαν να έχυνε.

Υ.Γ.2. Πόσο μου είχε λείψει το σαρκαστικό χιούμορ του Σώκρατες!!! Αυτό το χιούμορ που έκανε τους βαζέλες πράσινους από θυμό!!! Ψυχανώμαλους τους έκανε ο Κόκκαλης!!! Να μου ζήσεις ρε Κόκκαλη!!!

Υ.Γ.3. Ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος ακόμα και τώρα. Η Ατλέτικο θα μείνει έξω μόνο με θαύμα. Η Γιουβέντους ξεκίνησε ιδανικά, άρα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα. Το παιχνίδι στη Μάλμε είναι ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΟ. Ενδεχόμενη ήττα θα είναι χειρότερο σενάριο από το να είχαμε χάσει από την Ατλέτικο και να είχαμε κερδίσει τη Μάλμε. Με νίκη θα είμαστε πολύ κοντά...

"Τα περισσότερα τα είπατε, οπότε δεν υπάρχουν πολλά". Λέω κάτι μαλακίες ώρες ώρες...

Εικόνα apostolos gaganis

Ενα απ΄τα καλυτερα σχολια σου, μαγκα! Οσο για τον Κοκκινο ( τρομαρα του...) πλανητη, να θυμασαι το ΄΄Οποιος ανακατευεται κ.λ.π.΄΄. Τα΄χω γραψει κατα συμπτωση σημερα σ΄ενα πολυ πρωϊνο μου σχολιο εδω, σε αλλη αναρτηση...

Το ροτβαϊλερ δεν εχει καμια δουλεια σε κοτετσι με κοτες...Ειναι για να φυλαει ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

Εικόνα vagio

Απορω πως βρισκεις το κουραγιο και μιλας στα μουροχαβλα του redplanet. Μια φορα εμπλεξα, και εφαγα μπλοκο απο το σαιτ το οποιο περναει υβριστικα προς το Μαρινακη, και αν πας να τον υπερασπιστεις και σου φυγει κανενα 'ρε', τρως μπλοκο. Δηθεν αντισυμβατικοι ολυμπιακοι και τ'αρχιδια μας κουνιουνται..

Πραγματικα θα γουσταρα τρελλα να ηταν ο Σωκρατης στη θεση του Μαρινακη εκει στη δηλωση μετα το ματς. Θα τους εστελνε ολους, θα εβγαζε γελιο.
Συμφωνω απολυτα με την προσποιηση του Τσορι. Εκει ο Καραγκουνακος θα τη σταματαγε, θα γυρνουσε προς τα πισω, θα κερδιζε κι ενα..εξυπνο φαουλ, θα σειοταν το γηπεδο και ο Σωτηρακοπουλος θα εξυμνουσε την ποδοσφαιρικη ευφυια του ηγετη (θα ξερασω). Αυτη η διαφορα μας.

Εικόνα savvas gridlock

Μίλησε ο Σωκράτης την Τρίτη, μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο.

https://www.youtube.com/watch?v=GrLTWQTAMnk

Εικόνα john

Δυστυχώς το red planet αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των οπαδών του ολυμπιακού.Ειναι το δημοφιλέστερο σάιτ του ολυμπιακού σε επισκεψιμότητα.Πρεπει δυστυχώς να λαμβάνουμε σοβαρά τους τενεκέδες σχολιαστές καθώς πολλοί απο αυτούς μας δείχνουν στην πράξη το ποσο εχει παρακμάσει η ποιότητα σκέψης των οπαδών μας.Ο Σαββας σε ενα πολύ ωραίο κείμενο πριν 2 μισή χρονια(το έγραψε στην προετοιμασία του ζαρντιμ),ανέλυσε με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ τις κατηγορίες των οπαδών του Ολυμπιακού.Το κείμενο λέγεται a serpent in every Eden αν θες να το ψάξεις.

Προσωπικά πιστεύω πως οι πιο πολλοί που γράφουν εκεί μεσα ειναι πανηγυρτζιδες και άτομα μικρής ηλικίας με πολύ βιαστικές κρίσεις.
Εκτος απο αυτούς υπάρχουν και μερικοί που χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακο σαν εκτόνωση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους και επειδή εχουν προσωπικά προβλήματα,ξεσπουνε στην ομάδα είτε με κριτική της πλάκας,είτε με συνεχόμενο θαψιμο των παικτών.Αυτη η κατηγορία μου τη σπάει περισσότερο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πιστεύω ότι οι αρθρογράφει είναι ωραίοι. Κάποιοι μάλιστα τα λένε πολύ ωραία. Ο Θάνος Πέππας ένας γνήσιος γαύρος, όπως και ο Γκαραγκάνης είναι πολύ καλός. Όλοι έχουν τα ελαττώματά τους βέβαια. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλοί. Αυτή είναι και η παραδοξότητα με τους σχολιαστές.

Έτσι είναι, εμείς είχαμε Ριβάλντο και αυτοί Έκι Γκονζάλες. Εμείς Τζόλε και αυτοί Καραγκούνη.

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Θάνος Πέππας είναι διαμάντι - σε όλα του. Τον γνωρίζω προσωπικά χρόνια και το βεβαιώνω: πανάξιος γιός μεγάλου γαύρου πατρός! Ανεβάζει 100% το επίπεδο του Κόκκινου Πλανήτη!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Mα φαίνεται ο άνθρωπος, Γιώργο μου. Διαμάντι.

Εικόνα john

Για καλο το λες αυτο?Αφου όπως ειπε και ο σοφός Αργύρης Μητσου,ο Γκονζαλες ειναι ίσος με 2 Ριβαλντο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όπως είπε και ο Πέππας σήμερα στο άρθρο του, στο 3-2 του 2006 με τον βάζελο στο Καραϊσκάκη, ο Έκι σκόραρε ένα γκολ και ο Ρίμπο σκόραρε δύο γκολ. Ο Έκι ένα, ο Ρίμπο δύο. Όχι το αντίστροφο...

Εικόνα vagio

Νομιζω ιδιαιτερη μνεια πρεπει να γινει στο τμημα σκαουτινγκ η σε οποιον τελος παντων επιλεγει τους παικτες που αγοραζουμε. Να μη το ματιασω ρε παιδια, αλλα πρεπει να εχουμε πολυ καλα ποσοστα επιτυχιας ιδιαιτερα στους ξενοι. Αληθεια, ποιος την κανει τη δουλεια?

Εικόνα savvas gridlock

Καρεμπέ-Ισά. Αποδεικνύεται επίσης ότι ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να ξέρει να κλείνει συμφωνίες, όχι απλώς να ξέρει ποδοσφαιρικές αγορές. Ξέρω να κλείνω συμφωνίες για μεταγραφές=έχω δουλέψει ως μάνατζερ. Νόμος...

Εικόνα vagio

Ξερω πως κατεχουν το ποστο, απλα επειδη προφανως εχουμε νταραβερια με μανατζαραιους οπως Ραιολα, Ενροτε και σια, προτεινουν κι αυτοι κατι, ετσι?

Εικόνα savvas gridlock

Αυτοί στήσανε τα νταραβέρια με το Μέντες, το Ραιόλα και τους άλλους μεγαλομάνατζερ.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

Λογω παλινδρομου (υφος επιπεδου) αν και η συμβουλη γιατρου ηταν αποχη πενθημερος απο ποδοσφαιρικα γαμησια τυπου "puta" de atletico madrid ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ .ΥΓ SORRY DODORE μου μου ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ

Εικόνα vagio

Περιμενα μερες το αρθρο για να το πω, αλλιως θα σκασω:

ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΟΙ, ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΙΤΣΕΛΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΡΙΟΛΙΑ.

Εικόνα clark gheibol

φίλε, τέτοια πράγματα δεν κάνει να τα κρατάς μέσα σου
πρέπει να τα μοιράζεσαι με τον πλησίον σου, είτε γαύρος είναι, είτε νεόγαυρος, είτε τούρκος, είτε βούλγαρος είτε αρδ κλπ. Είναι κρίμα να μην ακούγονται οι υγιείς φωνές στο χώρο γύρω απ' τον αθλητιζμό

Εικόνα vagio

Χαχα.. Οντως σφυζει απο υγεια ο λογος μου μερικες φορες. Μια φορα εγω λυτρωθηκα παντως.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ.

Δεν με ενθουσιάζει ο Αμπιντάλ. Στο μοναδικό σοβαρό ματς μέχρι τώρα με Παναιτωλικό ήταν δραματικός και οι εφημερίδες και οι δικοί μας,μας τον παρουσίασαν άρχοντα. Αν είναι δυνατόν. 4 φορές χωρίς πίεση έδωσε τζάμπα κόρνερ στον αντίπαλο - από το ένα ήρθε η ισοφάριση - και έχει τεράστιο θέμα στο ψηλό ΠΑΙΧΝΙΔΙ,χάνει εύκολα τον αντίπαλο φορ στις πλάγιες σέντρες και δεν θυμάμαι να έχει πάρει κεφαλιά στα 3 ματς ως τώρα,αν θυμάται κάποιος να το πει. Από την άλλη το θεωρώ και κάπως φυσιολογικό,καθαρό αριστερό μπακ είναι ο άνθρωπος και έχει πάει και 35 ετών. Στο 3-5-2 ως λίμπερο μπορεί να σταθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ,στην ευθεία και με παρτενέρ όχι σφαίρα τύπου Μανωλά,τρέμω. Με την Ατλέτικο να δούμε.
Ο Κασάμι είναι παιχταράς. Δυνατός,καλά πόδια,κεφάλι,χώνεται στο γκολ,όχι αργός αλλά ούτε και γρήγορος. Ίσως η καλύτερη μεταγραφή από πλευράς ουσίας. Με 2-3 καλά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ,χαιρέτησε.
Μαζουακού στην Ελλάδα κάνει πλάκα,να τον δούμε και στα σοβαρά ματς. Πάντως φαίνεται να έχει πολύ καλά στοιχεία. Καλή μεταγραφή.
Ο Ντουρμάζ δεν με έχει πείσει ως αντί- Κάμπελ,ως ένας εξτρέμ που θα κάνει την διαφορά.Είναι νωρίς,θα περιμένω λίγο. Αν την Τρίτη πάντως παίξουμε με ένα καθαρό εξτρέμ,αυτός να είναι ο ασυζητητί ο Αφελάι(θέμα χρόνου να χαλάσει κόσμο).
Ο Μιλιβόγεβιτς στυλ Σάμαρη,στα 4-5 μέτρα η μπάλα,καλύπτει αρκετά καλά,ψηλός,καλός φαίνεται. Στην ταχύτητα έχω ένα θέμα.
Τον Μήτρογλου τον ξέρουμε και τον Μπενίτεζ θέλω να τον δω 2-3 φορές ακόμα. Χθες έδειξε ανεβασμένος αλλά με τσάτισε πολύ άσχημα όταν δεν έσπασε την μπάλα για σίγουρο γκολ.

Την Τρίτη ποιος θα παίξει Φορ,ο Μίτσελ ξέρει. Ο Διαμαντάκος δεν είναι για τόσο υψηλό επίπεδο και οι άλλοι δύο είναι ανέτοιμοι. Θα προτιμούσα τον Μπενίτεζ για αρχή και κατά το 60 τον Μήτρογλου.

Αυτά από εμένα,χαίρετε.

Εικόνα nmavronas

TA ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ...

Εικόνα savvas gridlock

Σε διαβάζουμε, Νίκο.

Εικόνα dgkirle

Γειά σας παιχταράδες.
Θα συμφωνήσω σε αρκετά σημεία με το άρθρο τόσο στη τεχνική ανάλυση όσο και στο ύφος του. Πολλοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος αυτής της νίκης.
Θα ήθελα παραταύτα να κάνω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις για το πως βλέπω την ομάδα κυρίως για την άμυνα.

Ο Μποτία δείχνει κλασσικός μαρκαδόρος/μαντουμαδόρος που δε ρισκάρει το παραμικρό.Αν υπάρχει υποψία ρίσκου η μπάλα θα πιάσει πάγο. Το παλλικάρι τη ξέρει τη θέση και πιστεύω πως σταδιακά θα ανέβει. Κατα τη γνώμη μου δε συγκρίνεται με το Μανωλά κυρίως λόγω έλειψης ταχύτητας κάτι που ίσως φανεί σε ματς που ο Θρύλος πιέζει ψηλά και ο αντίπαλος παίζει με αντεπιθέσεις. Σε γενικές γραμμές μου κάνει.

Αμπιντάλ. Τελείως ανεμικός. Στον αέρα δε, τουλάχιστον επικίνδυνος. Στη φάση του γκολ του Μάντζουκιτς μου φάνηκε σαν να πήδηξε ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ του(σήκωσε και τα χέρια του ο τύπος λες και ο Μάντζουκιτς είναι κανένα παιδάκι). Τον παρακολουθούσα συνέχεια. Δε παίρνει κεφαλία ούτε με αίτηση. Και αυτό φυσικά δεν είναι θέμα χημείας. Ή μπορείς ή όχι. Θεωρώ πως ο Σιόβας είναι πολύ καλύτερος. Μακάρι να γυρίσει σύντομα και δυνατός και να φτιάξει ένα καλό διδυμάκι με Μποτία/Αυλωνίτη.

Τα δυο μπακ έχουν καλά στοιχεία και αν βελτιώσουν λίγο τις αμυντικές τοποθετήσεις είμαστε μια χαρά. Πάντως ο Σαλίνο είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής απο το Νορβηγό.

Μιλιβόγεβιτς. Ο τύπος έκανε ματσάρα και μου άρεσαν πολύ κάτι τάκλιν αυτοθυσίας που έκανε. Αμυντικό χαφ που δε κάνει τάκλιν δεν είναι αμυντικό χαφ. Το τάκλιν του Σάμαρη πέρσι μια ολόκληρη χρονιά δε το είδαμε. Το μόνο τάκλιν που έκανε ήταν όταν γλίστραγε. Επίσης μοίρασε τη μπάλα μια χαρά.Έτρεξε πάρα πολύ αν και τα 17 χιλιόμετρα της ουέφα είναι προφανώς λάθος διότι όλοι οι παίχτες είχαν νούμερα πάνω απο 15-πράγμα αδύνατο. Η ουέφα στο site τα έχει αποσύρει. Παρόλα αυτά θεωρώ πως είναι ακόμα νωρίς για διθυράμβους. Οι ενδείξεις όμως πολύ καλές.

Απο κει και πιο μπροστά δε χρειάζεται να πω πολλά. Τρια παστέλια βάλαμε, μιλάνε απο μόνα τους.

Κασάμι-Εργαλείο μεγάλο.
Αφελάι-Δεν ήταν πολύ καλός αλλά σκόραρε. Μου αρκεί.
Τσόρι-Παιχτάρα απο τις λίγες.
Μανιάτης-Πάρα πολύ καλός αν και προερχόμενος απο τραυματισμό. Έχει βελτιώσει και τις μεταβιβάσεις του.
Μήτρογλου-Η κίνηση που κάνει στο γκολ που βάζει είναι χαρακτηριστική.

Οι αλλαγές λίγο ή πολυ καλά τα πήγαν.

Όπως και να έχει ξαναλέω πως η νίκη αυτή ισοδυναμεί με άθλο. Νικήσαμε στα ίσια μια τεράστια ομάδα.
Εις το επανιδείν λοιπόν.

Εικόνα clark gheibol

Έτσι ακριβώς, θα συμφωνήσω σε όλα, εκτός ίσως από αυτό που λες για το Μανιάτη που εκτέθηκε μαζί με τον Ομάρ από τον Ανσάλντι. Καλός ήταν, έκλεψε και την μπάλα του 3-1, αλλά έχει παίξει και καλύτερα.

Εικόνα john

Επιτέλους ανάρτηση για την μεγαλειώδη νικη του Ολυμπισκου,μια απο τις πιο σημαντικές στην ιστορία του
Σκόρπιες σκέψεις..
1)Οπως είπα σε προηγούμενη ανάρτηση για μένα ο Μίτσελ ξεπέρασε τον Βαλβερδε και κοντεύει να πιάσει τον Μπουκοβι.Οταν έβλεπα την περυσινη Ατλετικο να κερδίζει κατα κράτος Μπαρτσελονα,Τσέλσι,Μίλαν και να χάνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο το champions league δεν θα μπορούσα Κάν να διανοηθώ πως ο Ολυμπιακος θα την κερδαγε στα ίσα σε ματς κινήτρου.Το τελευταίο το λεω για να δείξω ποσο τεράστια ειναι αυτη η νικη κυρίως γιατι η αντίπαλη ομάδα καιγόταν για τους 3 βαθμούς(οχι όπως η ρεαλ το 2006 που ηρθε για τουρισμό την νικήσαμε και μετα κομπαζαμε εσφαλμένα ´´Ο θρύλος κέρδισε τη ρεαλ´´).
2) η χθεσινή νικη μου θύμισε το 3-1 επι της Ντορτμουντ με τη διάφορα οτι η τότε νικη ηρθε εναντίον μιας ομάδας που φτιάχνονταν και ηταν σχεδόν έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη,ενώ η προχθεσινή νικη ηρθε απέναντι σε μια ομάδα που ΤΩΡΑ ειναι μια απο τις καλύτερες στην Ευρώπη
3) Ο Μίτσελ ειναι εκπληκτικός,Δεν υπάρχουν λόγια πλέον.Κυριος στις δηλωσεις του,λάτρης της προπόνησης και της πειθαρχίας,ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΤΟ ROTATION ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ,και εκπληκτική τακτική προσέγγιση στην Ευρώπη(με Μπενφικα εκτος με Γιουναιτεντ εντός και με Ατλετικο) .Πολυ δύσκολα βρίσκεις κατι αρνητικό πάνω του
4) Έρχεται και ο Μπενιτες ο Ντουρμαζ ο Ντοσεβι και ο Μπουχαλακης.Ροστερ πολύ δυνατό απο τη μέση και μπροστά.Μακαρι να υπήρχε και ο Σαβιολα.
5)Με τέτοιες εμφανίσεις δεν υπάρχει ευρωπαϊκό ταβάνι.Δεν μπορώ να πιστέψω το ποσο ψηλά εχει φτάσει ο Ευρωπαϊκός Ολυμπιακος γιατι μεγάλωσα στη λαίλαπα Προτασοφ,Κολλια,Σολιντ. Τα βήματα προόδου ειναι τρομερά.

ΥΓ Μου άρεσε ιδιαίτερα ο Καραλης και ο Καρπετοπουλος στη μετάδοση του αγώνα.Ο δεύτερος νομιζω πως ετσι και αλλιώς ειναι ολυμπιακος(έγραφε στο περιοδικό του Ολυμπιακού πριν 13 χρονια) ο πρώτος αν και αεκτζης ειναι πολύ καλός στις μεταδόσεις αγώνων και εχω συνδυάσει τη φωνή του με τις μεγάλες νίκες των 90"s και 00"s(το 1-4 το 4-1 με ΑΕΚ,το 1-0 με ΠΑΟ κλπ) Αν δεν έγραφε και τον εμετό κατα του Κόκκαλη....

Εικόνα tasos

Φίλε Γιάννη ΄, όταν ήλθε ο Μπουκοβι στό Θρύλο τόν είχε ήδη γράψει η ιστορία τού παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ενώ ο Μίτσελ ξεκινάει τήν προπονητική του καριέρα από τό Θρύλο.

Εικόνα Χαλκέντερος

Αυτός που μετέδιδε το ματς με τον Καρπετ (που ούτε τ' όνομα του δε θέλω ν' αναφέρω), αφενός δεν έχει σχέση με το τόπι, αλλά αυτό είναι απλά πταίσμα σε σχέση με το πόσο Αντι-γαύρος είναι.
Δε θα ξεχάσω ένα ματς στην Τούμπα που μεταδίδει και μας δίνει ένα πέναλτυ ο κόρακας σε ανατροπή του Βενετίδη ο οποίος κόντεψε να βρεθεί στις διαφημιστικές πινακίδες απ' το χτύπο που έφαγε και σηκώθηκε με χίλιους κόπους απ' το χορτάρι ΑΦΟΥ το πέναλτυ εκτελέστηκε και ο αχαρακτήριστος είπε τρεις φορές πως "δεν είμαι σίγουρος, να δούμε το ριπλέϋ, όχι να δούμε το δεύτερο ριπλέυ κλπ).
Τρίτο και σημαντικότερο έιναι αυτός που άρχισε να δηλητηριάζει τη ζωή μας με τη σιχαμένη εκπομπή που είχε για χρόνια με τον άλλο ημίχαζο τον Περικλή, που έπαιρναν το χάρακα, το διαβήτη και το δυναμόμετρο για να αποφανθούν μετά από 5 ριπλέυ πως "εδώ ο διαιτήτής μάλλον έκανε λάθος που ευνόησε τον (ας πούμε) Ολυμπιακό".
Το μόνο καλό στις μεταδόσεις του είναι πως είναι γουρλής.Εχει μεταδώσει κομβικά ματς του Θρύλου (1-4 στη λεωφόρο,2-2 με ΠΑΟ το 2000 και πολλά άλλα) όπου ο Θρύλος γα...σε. Δεν τον χάλασε.
Από τους ΑΡΔ είναι εύκολα στο Top-3.

Εικόνα savvas gridlock

Eίχε βγει στην εκπομπή της Θύρας 7 και είχε απολογηθεί ο Καραλής μετά από το πέναλτυ του Βενετίδη που λες. Αντιολυμπιακός είναι και αυτό είναι δικαίωμά του. Κι εγώ π.χ. είμαι φουλ αντιπαναθηναϊκός. Γούστα είναι αυτά, δεν μπορούν όλοι να έχουν τις ίδιες προτιμήσεις στις ομάδες. Το θέμα είναι να έχει τσίπα κάποιος σε όσα λέει. Μπέσα. Συνέπεια. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ο Καραλής τα έχει.

Εικόνα john

Ρε παιδιά ο Καραλης με το που γίνεται η παράβαση στον Βενετιδη και τον ανατρέπει ο Φουτσινι, λέει ´´εδώ ειναι πέναλτί´´.http://www.dailymotion.com/video/xpgl2t_2002-2003-paok-olympiakos-1-1_sport
Στο 0 :28 του βιντεο.

Εικόνα savvas gridlock

Το replay που χρησιμοποίησε ο φίλος στο βίντεο που έφτιαξε, με τον Καραλή να λέει ''εδώ είναι πέναλτυ'', προβλήθηκε στο ημίχρονο. Αν προσέξεις αλλάζει ο ήχος από πίσω, αλλά και ο τόνος στη φωνή του Καραλή, σε σχέση με το πώς μετέδιδε πριν, σημάδι πως είναι από μεταγενέστερη στιγμή. Με το που έγινε η ανατροπή του Βενετίδη, ο Καραλής έλεγε ''να το ξαναδούμε, δεν είμαι σίγουρος''. Σου λέω είχε γίνει θέμα, είχαν στραβώσει πολλοί γαύροι μαζί του και βγήκε στην εκπομπή της Θύρας 7, στον Τάκη και απολογήθηκε. Είχε δίκιο πάντως όπως τα είπε, έστω εκ των υστέρων. Ξηγήθηκε σωστά.

Εικόνα savvas gridlock

Όντως, πάρα πολύ καλή μετάδοση Καραλή-Καρπετόπουλου. Όχι επειδή ήταν ''φιλο-ολυμπιακή'', όπως θα υποθέσει κάνας μαλάκας που μπορεί να διαβάσει αυτό που γράφω, αλλά επειδή ήταν αυστηρά ποδοσφαιρική. Ούτε ιστορίες από τον πόλεμο του '40 για να δείξουμε ότι έχουμε γνώσεις, ούτε ακατάπαυστη πολυλογία για να σου πρήξει τα αρχίδια. Είδα μετά το ματς, αφότου γύρισα από το γήπεδο και το χάρηκα. Για τον Αντώνη έχω κάνει μεγάλο λάθος. Ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Παλιά τον θεωρούσα τελείως άμπαλο, αλλά κάνει πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις, καθαρά ποδοσφαιρικές. Μαλακία μου. Ο Καραλής μετέδιδε στις αρχές της δεκαετίας του '90 μπάσκετ, αλλά και ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ. Ήταν για παράδειγμα στη μετάδοση του θρυλικού ματς με τον Αθηναϊκό στο Καραϊσκάκη το 1991, όπου έγινε το ντου με το Δημόπουλο. Αυτόν κοίταζε στα μάτια ο Ανάργυρος όταν μιλούσε για τους ''επιστήμονες'' μετά το τέλος του αγώνα.

Εικόνα vagio

Ο Καρπετ ειναι απο τους ελαχιστους δημοσιογραφους που ξερουν ποδοσφαιρο. Ενιοτε τη βλεπει γκουρου βεβαια και γινετι λιγο σπασαρχιδης, αλλα οκ. Κυριως δε βγαζει μιζερια για την δηθεν καταντια του ελληνικου πρωταθληματος και γραφει καλα λογια για ολους τους παικτες που ειναι σημαντικοι για την ομαδα τους, ειτε ειναι ολυμπιακος ειυε παναιτωλικος. Αυτο το ποδοσφαιρο εχουμε και αυτο τιμαει που του δινει δουλεια. Δεν παριστανει ξαφνικα τον οπαδο της Λιβρπουλ κσι της Τσελσι. Εχει κατα καιρους εξυμνησει το Θρυλο, το Βαλβερδε και εσχατως το Μιτσελ:

http://www.sport24.gr/Columns/Karpetopoulos/den_ton_mporw_ton_kurio_mits...

Οσο για τον Καραλη, τον σιχαινομαι απεριοριστα. Οσο κι αν παριστανει πως χαιρεται οταν κερδιζει ο Θρυλος. Παλιοκουφαλα μεγαλη.

Εικόνα dgkirle

Φίλε John κάτι για το Καραλή και το Καρπετόπουλο.
Επειδή μένω στη Δανία έβλεπα το παιχνίδι απο δορυφορική Σουηδίας. Ο ήχος λοιπόν που έφτανε ήταν ο αυθεντικός απο NOVA.Επίσης δεν είχα καθόλου διαφημίσεις οπότε τους άκουγα κανονικά όταν η Ελληνική τηλεόραση είχε διακοπές για διαφημίσεις. Στην αρχή και ενώ η NOVA είχε διαφημίσεις ο Καρπετόπουλος τραγούδαγε συνθήματα του Θρύλου!χαχαχα γαμάτο.
Και στο ημίχρονο ακούω το Καραλή να λέει...Ρε μαλάκα ο Ολυμπιακός είναι καλός. Άμα έιναι σοβαρός θα το πάρει το ματς. Και μετά μιλάγανε για στοίχημα οι παλιοκαμμένοι.

Εικόνα apostolos gaganis

Aυτη ειναι μια πολυ καλη κι αποκαλυπτικητικη μαρτυρια. Τετοιες θελουμε, γιατι οι συνομιλιες αυτες γινονται, ενω οι συνομιλουντες ξερουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΝΗΣΙΕΣ. Σ΄ευχαριστουμε συγγαυρε, πολυ χρησιμο το σχολιο σου και να το επαναλαβεις σε παρακαλω οσακις κρινεις οτι μας βοηθαει να βλεπουμε τα πραγματα καθαροτερα.

Εικόνα dgkirle

Βεβαίως. Απο το μεθεπόμενο παιχνίδι όμως διότι με τη Malmo θα είμαι μέσα.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Σιμεόνε έβαλε πολλή τακτική στο παιχνίδι του. Υπερφόρτωσε τη μία πτέρυγα, χτυπώντας τον αδύναμο αμυντικά Ελαμπντελαουί, σε σημείο να στέλνει και τους δύο εξτρέμ του αριστερά, αλλά να ανεβαίνει και ο Ανσάλντι. Είδαμε πάσες στη weak side, με κοφτές μπαλιές στην αδύναμη πλευρά της άμυνας, όπου είχε βγει κεντρικός χαφ της Ατλέτικο, μετά την πλαγιοκόπηση από αριστερά. Είδαμε isolation, με τον Γκάμπι να ανοίγει με 20άρες μπαλιές το παιχνίδι από τα δεξιά, εκεί που είχαν μαζευτεί όλοι αριστερά, ώστε να παίξει στο ένας με έναν ο Χουανφράν το Μαζουάκου. Γενικά είδαμε πάρα πολλά μπασκετικά συστήματα, για να επιβεβαιωθεί ο Γιάννης Ιωαννίδης που πριν καμιά 25αριά χρόνια έλεγε ''όλα τα ποδοσφαιρικά συστήματα από το μπάσκετ βγαίνουν''. Γιατί υπήρξε μία περίοδος που ο Ιωαννίδης δεν ήταν ο πλαδαρός πολιτικάντης που είναι σήμερα. Τότε μιλούσε και κρέμονταν όλοι από τα χείλη του, μπας και μάθουν πέντε πράγματα. Όλα αυτά είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Ατλέτικο δεν υποτίμησε το ματς. Έγινε κανονική μάχη. Υπήρξε σχέδιο από το Σιμεόνε, το οποίο δουλεύτηκε στις προπονήσεις πριν το παιχνίδι. Το ίδιο όμως έκανε και ο Μίτσελ. Η κομπίνα στο πρώτο γκολ είναι ξεκάθαρα δουλεμένη στην προπόνηση και χθες μάθαμε πως την δούλευε 20 λεπτά ο Μίτσελ. Η αντεπίθεση στο δεύτερο γκολ είναι δουλεμένη στην προπόνηση, γιατί προσπαθήσαμε να την βγάλουμε κι άλλες φορές, με τον Αφελάι να συνεργάζεται με τον Τσόρι ξεκινώντας από την περιοχή μας. Σίγουρα ήταν μελετημένες οι βαθιές μπαλιές στην πλάτη των στόπερ της Ατλέτικο, αφού η επιλογή να παίζουμε με κοντινές πάσες, κάτι που κάνει συνήθως ο Μίτσελ, θα οδηγούσε τα χαφ της Ατλέτικο να φτάσουν ξεκούραστα πολλές φορές απέναντι στο Ρομπέρτο, κλέβοντας μπάλες. Με τις απομακρύνσεις της μπάλας κουράσαμε τους παίκτες της Ατλέτικο, τους αναγκάσαμε να τρέξουν για να χτίσουν από το μηδέν καινούριες επιθέσεις και εν τέλει τους βγήκε η κόπωση από το ματς στο Μπερναμπέου το Σάββατο. Η νίκη κλείδωσε με την αλλαγή του Τσόρι, που εμφανώς δεν είχε δυνάμεις να αντέξει σε αυτό το τέμπο και την είσοδο του Φουστέρ, που έτρεχε ακατάπαυστα και κράτησε μπάλα. Συμφωνώ πως ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπορεί να κριθεί οριστικά και τελεσίδικα, πάντως αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε δεν είναι τα 16,8 χλμ. που έτρεξε στο ματς. Είναι το ότι ενώ έτρεξε τόσο πολύ, είχε ποσοστό επιτυχίας 93% στις μεταβιβάσεις του. Το να μην θολώνει το μυαλό σου από την υπερπροσπάθεια, σημαίνει ότι είσαι καλά γυμνασμένος, αλλά πάνω από όλα σημαίνει πως έχεις τεχνική και μεστό ποδοσφαιρικό μυαλό. Συγχαρητήρια και για το στοίχημα που έπιασες. Καλά έκανες και το έβαλες, γιατί θα το λέμε και δεν θα μας πιστεύουν. Ένας από εμάς έβλεπε νίκη του γαύρου επί της Ατλέτικο πριν το ματς και μάλιστα με αυτό το σκορ.

Εικόνα clark gheibol

καλά, όσα λες, φαίνονταν στο γήπεδο. Απλά, με το isolation που λες που κυρίως το προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο, οι μισές μπαλιές βγήκαν πλάγιο άουτ, τίποτα δεν έκανε. Η υπερφόρτωση και μάλιστα με γρήγορους και ποιοτικούς παίχτες μας δημιούργησε πρόβλημα, αλλά όταν τους έκοψε το βήχα ο Ρομπέρτο, έκατσαν κι αυτοί. Εδώ να σημειώσω ότι το γεγονός ότι έφερναν συνέχεια παίχτη παραπάνω στα δεξιά μας, δείχνει ακόμα περισσότερο πόσο καλός ήταν χτες ο Μποτία, καλύπτοντας την πλευρά του Μανιάτη και του Ελαμπντελαουί. Βρέθηκαν σε τρομερή μέρα πολλοί παίχτες άξονα και γι' αυτό κερδίσαμε και σχετικά άνετα θα πω εγώ

Εικόνα savvas gridlock

Τι παικτούρα είναι αυτός ο πούστης ο Γκριεζμάν ρε μαλάκα. Και σκέψου λέει να τονε φέρει ο Μαρινάκης κάποια στιγμή στον Θρύλο και να γράφουν οι ''γνώστες'' σχολιαστές που δεν τρώνε κουτόχορτο ''σιγά τη μεταγραφή. Εδώ έχουμε δει Καστίγιο και Ριβάλντο στον Θρύλο. Να έφερνες Ρομπίνιο ή Ροναλντίνιο, να πω ναι, είναι μεταγραφάρα''. ΕΠΟΠ στην Γκάτζα, φίλε. 82 μέσα, 1 έξω, με κουνούπια 30ποντα να σε βεντουζώνουν.

Εικόνα clark gheibol

Με το που μπήκε δυο σουτίδια τρελά: ένα στη γκίνηση από θέση Φαν Μπάστεν (ζερβά όμως) με την μπάλα ψηλά κι ένα σε ένας εναντίον ενός στο ύψος της περιοχής με σουτ στο πρώτο δοκάρικο, πάλι με το αριστερό. Και τα δύο δύσκολες αποκρούσεις Ρομπέρτο. Όπως και να σουτάρει βρίσκει εστία. Μεγάλη μαγκιά. Την τρίτη φάση την έκοψε ο Μποτία μέσα στη μικρή περιοχή. Εντάξει, μπήκε και φρέσκος βέβαια, επάνω σε ταλαιπωρημένους αντιπάλους, αλλά έδειχνε όπως ο Λαβέτσι πέρσι να είναι μια ταχύτητα πάνω από τους άλλους. θέλει βέβαια πολύ ψωμί για να γίνει Ζιοβάνι. Εγώ θα έλεγα τουλάχιστον 2 κιλά την ημέρα

Εικόνα john

Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμα τι προπονητή έχουμε στην ομάδα.Ο Μίτσελ είχε δηλώσει το Σάββατο 'έχω κατασταλάξει για την ενδεκάδα με την Ατλετικο' και αν παμε ακόμα πιο πίσω θα δούμε δήλωση του στην κλήρωση του champions league "θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην πρεμιέρα με την ατλετικο".Ο άνθρωπος μελετάει τα παντα ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.Δεν κάνει τίποτα στην τύχη.Καταφερε να κοντραρει κσι να νικήσει στα ίσα ενα ευρωπαϊκό μεγαθήριο,με μια ομάδα τελείως διαφορετική απο πέρυσι και με παίκτες που δεν εχουν μάθει ακόμα ο ενας το παιχνιδι του αλλού(Μιλιβογιεβιτς,Κασαμι π.χ.) Τι να λέμε τωρα.Οπως ειπε και ο Τσαρλυ ´´ Ο Μίτσελ οπως και πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί αδικείται που ειναι όμορφος και κομψός γιατι εχει αποδειχτεί στη πράξη πως δουλεύει σωστά και ξέρει να βοηθά τους παίκτες του

Εικόνα apostolos gaganis

Στην Ελλαδα Γιαννη δεν κανει να εισαι εμφανισιμος, γοητευτικος, εξυπνος, ετοιμολογος, καλος στη δουλεια σου, να ΄΄βγαζεις΄΄ ωραιες γυναικες με ολη τη σημασια της λεξης, να μη γλειφεις, να μην κουτσομπολευεις, να μη ΄΄σερνεσαι΄΄, αλλα να΄σαι περηφανος και ειλικρινης κυριως με τις αδυναμιες και τα ελαττωματα σου, ακομα και λιγο απροσιτος για τους πολλους και τους ενοχλητικους. Θα σε φοβουνται λιγο, θα ψαχνουν ευκαιρια να σε ψιλοθαψουνε μολις τους δινεται η ευκαιρια, ΑΛΛΑ ΣΤ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ! Σημασια εχει η ( σωστη ) αυτοεκτιμηση κι ο αυτοσεβασμος σου κι οχι το τί λενε τα διαφορα σαπακια...

Τωρα για τα ποδοσφαρικα, τί να πουμε; Καλυφθηκαν απ΄ολους εξαιρετικα. Θελετε συμπερασμα; Στο 90% συμφωνουμε ΟΛΟΙ. Ο Θρυλος μας ΄΄αναγκασε΄΄ σ΄αυτο...Προσοχη στη Βεροια...