Ο νόμος του Μέρφυ, η παράνοια, και οι άσχετοι επικίνδυνοι…


Tags: -

(…οι περαστικοί, οι ανικανοποίητοι, οι γκρινιάρηδες, οι «πληρωμένοι δολοφόνοι», οι οσφυοκάμπτες, οι εγκάθετοι, οι κρυφοβάζελοι, οι κωλοτούμπες, οι πάσχοντες από ερωτική απογοήτευση, κλπ κλπ: η, με μια λέξη, ΟΣΟΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ)

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ
Ξέρετε τον Νόμο του Μέρφυ, αυτόν που γενικά λέει ότι «αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει, και οτιδήποτε κάνεις προς την κατεύθυνση να αλλάξεις την εξέλιξη των πραγμάτων, απλά θα τα κάνει χειρότερα».
Νομίζω πως σα θεωρία είναι λίγο σκιτζίδικη, και γενικά στερείται το λογικό υπόβαθρο που απαιτείται ώστε να χαρακτηριστεί Νόμος.

Όμως, άμα την αλλάξουμε λίγο, νομίζω πως, εμπειρικά τουλάχιστον, μπορεί να αποκτήσει κάποιο νόημα ως μια θεωρία που μπορεί να περιγράψει και να προβλέψει αρκετά ικανοποιητικά κάποιες πιθανές καταστάσεις. Δηλαδή, άμα την κάνουμε κάπως έτσι:

«Άμα έχεις μια κατάσταση, ένα σύστημα, που φαίνεται να λειτουργεί επαρκώς, και ικανοποιητικά, και μάλιστα εν πολλοίς τελείως αναπάντεχα (διαψεύδοντας εμφατικά όλες τις προβλέψεις των διάφορων Κασσάνδρων) τότε, οτιδήποτε κάνεις για να το αναγκάσεις αυτό το σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα (αλήθεια, καλύτερα ΠΩΣ;), εκτός του ότι αυτό είναι απλά μια ιδεοληψία, είναι σίγουρο ότι θα σου ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ».
Νομίζω ότι η παραπάνω μονταρισμενη θεωρία, δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη εφαρμογή από όσα συμβαίνουν στην ομάδα και το πώς εξελίσσονται, εδώ και λίγο καιρό.

Κι άμα σου σκάσει στα μούτρα λοιπόν, τότε η παράνοια δεν είναι καθόλου μακρυά. Ήδη το Σύμπιαν Ολυμπιακός κινείται μέσα σε στην παράνοια. Τουλάχιστον εγώ, δεν βρίσκω άλλο τρόπο να το περιγράψω.

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Ξαφνικά λοιπόν, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΑ, η ομάδα μπήκε σε ένα κυκεώνα, σε μια δίνη που ούτε την άξιζε και ούτε ξέρω που θα οδηγήσει.
Ξαφνικά, τα πάντα είναι λάθος, είναι υπό αμφισβήτηση, είναι μαύρα κι άραχλα.
Ξαφνικά, ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, είναι για το μπούτσο. 
Ξαφνικά, απαξιώθηκαν οι πάντες και τα πάντα: Ομάδα, παίχτες, διοίκηση, τερματοφύλακες που βαφτίστηκαν προπονητές, προπονητές που ακόμα δεν τους είδαμε, κι ενώ, εκ των πραγμάτων, η μόνη «παράμετρος» που διασώζεται, φαίνεται να είναι αυτός που απαξιώθηκε πιο πολύ απ’ όλους: ο προπονητής ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ!

Και την παράνοια, συνεχίζει να την αβαντάρει η ιδια η διοίκηση!
Πρόεδρε, είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ;;;

ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ; Αμα διαβάζω σωστά, ο Μιτσελ ήρθε για να σώσει μια κατάσταση παραπαίουσα και άκρως προβληματική, όπως αυτή που ξεκάθαρα, κατά τα λεγομενα όλων πια -και τα δικά σου- συμπυκνώνεται στο χτεσινό ματς;
ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ…Ε-Λ-Ε-Ο-Σ! 
Δηλαδή, για να δικαιολογήσεις και να στηρίξεις το ακατανόητο να διώξεις τον προπονητή μεσούσης της περιόδου, και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή της, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, φτάνεις στο σημείο να απαξιώσεις τα πάντα μέχρι τώρα;
Τα «πάντα» όμως πρόεδρε, περιλαμβάνουν και δικές σου επιλογές, οπότε, εκτός από το ότι αυτές οι θέσεις συνιστούν έγκλημα απέναντι στην ομάδα, ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ.

Από πότε ο φετινός Ολυμπιακός είναι τόσο προβληματική και άρρωστη ομάδα, ώστε να χρειάζεται τον καλοντυμένο μάγο-γιατρό που θα ‘ρθει να την συνεφέρει;
Πραγματικά, να τραβάς τα μαλλιά σου, μην πω να τραβάς τιποτ’ άλλο.
Και πλειοδοτεί η εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ από κάτω:
«Κι ο Ισπανός προπονητής, κατάλαβε γιατί τον έφεραν παρά το +13…»

ΤΙ-ΛΕΣ-ΤΩΡΑ!
Για πες μας ρε ΓΑΥΡΕ, γιατί τον έφεραν παρά το +13;;;

Οποία απαξίωση…που εγώ ως γαύρος (με μικρά γράμματα) ούτε την αποδέχομαι, ούτε την αντέχω.

(Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ)

Και στον ίδιο ρυθμό, χορεύουν ΟΛΟΙ:
«ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ», «ΝΤΡΟΠΗ», «ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ (με το ζόρι τον κρατήσανε για να μη λακίσει με το πρώτο αεροπλάνο)» κλπ κλπ.

Κι επειδή τα λέγαμε παρά πέντε
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130121/unleash-dogs

θίγοντας τον επιζήμιο για την ομάδα ρόλο όλου αυτού του κλίματος που διαμορφώθηκε μετα το ματς με τον ΠΑΣ και συνέχισε τις επόμενες μέρες

Ας δούμε λίγο τα ΤΟΤΕ πρωτοσέλιδα,

http://www.redplanet.gr/newspapers/?dtmDate=2013-01-21

και τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ

http://www.redplanet.gr/newspapers/?dtmDate=2013-02-04

Ειδικά αυτό, μου έκανε τρομερή εντύπωση:

21-01-2013

και ΣΗΜΕΡΑ:


ουτε ο βαζελος να μασταν!

Δε σας ενοχλούν ολα αυτά σύγγαυροι; ΦΥΣΙΚΑ και πολλούς απο σας σας ενοχλούν, αλλά είτε κάνετε τουμπέκα σιγοντάροντας σιωπηρά, είτε και να θέλετε δεν μπορείτε να πείτε κατι μιας και ρίξατε άφθονο νερό στο μύλο τους τόσο καιρό.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!ΟΛΟΥΣ!

ΥΓ.: Και μιας και όπως εχει πει κι ο Κλιντ, όλοι έχουν απο μια άποψη για τον προπονητή του Θρύλου (ειδικά επι Ζαρντίμ είχαν παραπάνω απο μία) νομιζω πως εχω και γω μια και θα την καταθέσω:
Ο καλοντυμένος κύριος που ειναι ο νέος μας προπονητής, τηλεσχολιαστής μέχρι πρόσφατα, εμένα δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι.

Σχόλια

Εικόνα canio

@judge redd & @dono
μπερδέυετε αυτό που θέλετε να πείτε(το οποίο κατανοώ)με κάτι άσχετο(ζαρντίμ).

Εικόνα dono

Ρε συ το άρθρο δεν αναφέρει τον ζ
Αυτος αναφέρθηκε στα σχόλια όχι στο άρθρο

Εικόνα canio

"Δηλαδή, για να δικαιολογήσεις και να στηρίξεις το ακατανόητο να διώξεις τον προπονητή μεσούσης της περιόδου, και μάλιστα στην πιο κρίσιμη καμπή της, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, φτάνεις στο σημείο να απαξιώσεις τα πάντα μέχρι τώρα;"
Ορίστε.Το κατανοώ αυτό,το αποδέχομαι(δεν έπρεπε να φύγει τώρα ο ζ),αλλά δε θα κάνουμε και σαν χήρες να τον αναφέρουμε συνεχώς!

Εικόνα Judge Redd

Ρε γίγαντα canio, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;
Απ αυτο που εκανες copy-paste, το ζουμί, αυτό που θέλω να θίξω, ειναι αυτο:

"φτάνεις στο σημείο να απαξιώσεις τα πάντα μέχρι τώρα"

Λες εμας για Ζαρντιμικούς, αλλα εσυ εισαι τοσο αντιζαρντιμικός, που οτιδήποτε διαβάσεις βλέπεις το φάντασμα του Ζαρντίμ.

Τα "πάντα μέχρι τώρα" (απ το καλοκαιρι και μετά δηλ) είναι ένα κομμάτι της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Ολυμπιακού (επιτυχημένο κομμάτι κιόλας), ανεξάρτητα απο πρόσωπα, και δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να το απαξιώνει για οποιοδήποτε λόγο, όπως λεω εγώ ότι κάνανε πολλοί, σχεδόν όλος ο κόσμος μας, και επισης και η διοικηση. Το καταλαβαίνεις αυτό; Δεν μπορω να στο κάνω πιο λιανά. Τα ΙΔΙΑ θα έλεγα αν στη θέση του Ζαρντίμ ήταν ακομα κι ο μπαρμπα Γιάννης ο Κολλιας, ακόμα κι αν ήταν ο Φάμπρι ο ίδιος.

Εικόνα dono

Ούτε σαν χήρες, ούτε τίποτα
Στο καλο να πάει και καλώς τον επόμενο.
Αυτο για το πρόσωπο ζαρντίμ
Η ενέργεια (σίγουρα και η χρονική στιγμή, όπως συμφωνείς και εσύ) καταγράφεται σαν γεγονός ακόμα και αν στην θέση του ζ ήταν ο μουρίνιο
Τόσο απλά χωρίς καμία προσωπολατρεία. Είμαστε Ολυμπιακοί και όχι ζαρντιμικοί, μιτσελικοί, μαρινακικοί και ότι άλλο μου έρχεται στο μυαλό
Η ομάδα τώρα μας έχει περισσότερο ανάγκη μέχρι να βρει ξανά τα πατήματά της, χωρίς κλάματα και οδυρμούς για τον χ προπονητή ή το ψ πρόεδρο
Μόλις τελείωσει η σεζόν θα κάνουμε μια σούμα και θα δούμε τόσο τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και μια πρώτη άποψη για τον μίτσελ

Εικόνα red apple

Κύριε JR είμαι ολόψυχα μαζί σου. Αυτά σκέφτομαι και νιώθω κι εγώ!
Έλεος πια...
Άκου να πανηγυρίζουν τα γκολ του Ατρόμητου... Ποιού; Του Ατρόμητου που την προηγούμενη εβδομάδα μοίραζε αβέρτα τις ασίστ για να αναστηθεί ο ΠΟΑ...

Σαν να παράγινε το κακό με τους Γαύρους με... εισιτήριο!

Εικόνα canio

Ρε παιδιά,μην συνγχέετε τα πάντα με τον Ζαρντίμ!Μην γίνεστε(άθελά σας πιστεύω)προσωπολάτρες!
Ολυμπιακός πάνω απ' όλα ρε γμτ!

Εικόνα dono

Canio Συμφωνώ και σου το έχω γράψει σε δικά μου άρθρα όταν με χρέωνες σαν ζαρντιμικό
Ούτε ο judge το εννοεί έτσι. Αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο (δεν το καταλαβα με την πρώτη) δεν αναφέρει τον ζ, δίνει μια άλλη διάσταση, αυτή της απαξίωσης του ρόστερ απο πολλούς. Που για μένα ειναι σωστό

Εικόνα Judge Redd

To θέμα στο κείμενο ΔΕΝ ειναι ο Ζαρντίμ

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ζαρντίμ είναι παρελθόν και η ομάδα έχει προπονητή, όπως είχαμε πει αμέσως μετά την απόλυση Ζαρντίμ πως θα πάρουμε ξένο κόουτς και δεν θα μείνουμε με τον Αντώνη. Από εδώ και πέρα, στηρίζουμε αυτόν που έχουμε, αφού είναι κανονικός προπονητής. Η διοίκηση έκανε λάθος και ελπίζω να μην το βρούμε μπροστά μας. Προχωράμε και κοιτάμε παρακάτω.

Εικόνα canio

Μα το 'πε ξεκάθαρα ο Βαγγέλας."Πάμε για νέα αρχή με τον Μίτσελ".
Προφανώς αναγνωρίζει την καλοκαιρινή του μαλακία να πάρει τον υδροκέφαλο.Αυτό όμως που λείπει,είναι η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ,ότι δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος του,σα να μην έκανε τπτ ο ίδιος προκειμένου να φτάσουμε εδώ!

Εικόνα Judge Redd

@dion

Λεω ότι δε μου γεμίζει το ματι
Απλά. Το λεω, και σταματάω εδώ.

Δηλαδή, άμα μου φερνε το Γκετσπάγια θα πρεπε να δηλώσω οτι μ' αρέσει η καράφλα του;

Μα, ειναι Κετσπάγια, θα μου πεις; Μα, δεν το ξέρω αυτό, θα σου πω εγώ.
Εγω ξέρω ότι έκανε τον τηλεσχολιαστή.

Και μιας και τα άκουσα αρκετά όταν έκραζα ότι ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ειδικά αυτόν που την ειχε απ το καλοκαιρι και την ξέρει) κι ενω αυτο διαβάστηκε ως οτι εχω καναν ιδιαιτερο ερωτα για το Ζ, νομιζω δικαιούμαι και γω, σαν μέλος του συνόλου που περιγράφει αμειλικτα η ιστορική ρήση του Κλιντ του Ιστγοντα, να πω την άποψή μου.

ΥΓ.: Α, για να μαι ειλικρινής, οσο συνεχίζω να μην καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε αυτό το μπάχαλο στην ομάδα, κι οσο οι εξελιξεις δεν με βοηθούν να το καταλάβω, δεν παιρνω κι ορκο οτι θα σταματησω εδω...

Εικόνα canio

Τον Πορτογάλο Τιμούρ,μια χαρά τον στήριξες όμως!Δε νομίζω να έχουν και καμιά διαφορά.Αμυντικοί προπονητές και οι δύο.Απλά τότε ο Σώκος,είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του Κετσπαγίωνος προκειμένου να περάσει οπωσδήποτε στους ομίλους του τσου λου.
Έτσι,απέφυγε να δουλέψει το καλοκαίρι,γι' αυτό και οι θλάσεις από τον Σεπτέμβρη.

Εικόνα Judge Redd

Ακουσε με φίλε canio
Οσον αφορά εμένα, ειμαι ο τελευταίος που θα πρεπει να φοβάσαι οσον αφορα στη στήριξη.
Το Ζαρντιμ τον στηριξα αυτονόητα απο οταν ηρθε, χωρις καν να τον ξερω γιατι ετσι επρεπε να κανω.
Οσο περναγε ο καιρός τον στηριζα πιο πολυ, γιατι απλα έκανε δουλειά.
Ομως εφυγε, παει, και δε γυριζει.
Πιστεψε με, μπορω να ζησω μ αυτο.
Αυτο που θιγω στο άρθρο ειναι η ξαφνικη απαξίωση της φετινής ομάδας και του ρόστερ στο συνολό τους.

Οσον αφορα το Μιτσελ, εγω Ολυμπιακός ειμαι και θα χει οση στηριξη του αρμόζει, αν σημαινει κατι η δικια μου στηριξη.
Το σημαντικότερο ειναι η στηριξη απο τη διοικηση και το συνολο του κοσμου.
Προς το παρον ειδα, και χαρηκα, τη διοικηση να λεει οτι τον στηρίζει (επιτελους, καιρός ήταν να το κανει φετος. Εστω στον δευτερο προπονητη. 1 στα δυο. Νοτ μπαντ)
Για τον κόσμο, θα δούμε

Εικόνα clark gheibol

το μπάχαλο γεννήθηκε γιατί πονούσαν τα ματάκια μας. Προφανώς προτιμούμε να πονάει ο κώλος μας. Και εδώ θυμάμαι το γκαημένο το μπαππού μου που εβδελύττετο τους ομοφυλόφιλους και μού 'λεγε:
Γάτε, παιδί μου, το γκώλο σου και τα μάτχια σου

Εικόνα savvas gridlock

Τι θα πει αυτό το ''εβδελύττετο'' πάλι? Μίλα αντρίκεια ρε πούστηδε, δεν είναι του Καράγιωργα εδώ πέρα να μας ζαλίζεις με τα θολοκουλτουριάρικά σου. Λαικά παιδιά είμαστε.

Εικόνα clark gheibol

το εβδελύττετο σημαίνει ότι τους σιχαινόταν. Αλλά μέσα στο όλο πλαίσιο, μπορεί ενδεχομένως να ερμηνευτεί ως στήριξη στο Ζαρντίμ

Εικόνα GPan

Wraios o pappous, gatos moustakatos kiautos na ypo8esw.

Εικόνα clark gheibol

έτσι ακριβώς και παρενθετικά, γαύρος κι αυτός

Εικόνα Hank

Αυτος, ΝΑΙ, ήταν παππούς, όχι αστεία.

Γατε, αμα όλοι ειχανε παππού σα ντο δικο σου, δε θα φτάναμε εδω...

Εικόνα dion

Τώρα κάτσε λίγο, σε τί εξυπηρετεί το στερόγραφο? Ούτε δουλειά δεν έχει πιάσει ακόμα ο καινούριος προπονητής και θα τον βγάλουμε μυρωδιά? Αυτά που κοροϊδεύουμε? Ασ'τον άνθρωπο να δουλέψει κάνα χρόνο και να δούμε τί ψάρια πιάνει και μετά εκφέρουμε άποψη. Ή είπες ν'αρχίσεις να ρίχνεις εσύ πρώτος νερό στο μύλο αυτή τη φορά, μιας κι η προηγούμενη τακτική για στήριξη του προπονητή ήταν ατυχής?

Εικόνα ΔΙΑΣ

καταρχην λεω να επαναφερεις το D στο Judge Redd..
εγω λεω να καθησουμε αναπαφτικα στους καναπεδες μας. με τα θεματα του ΘΡΥΛΟΥ ασχολουνται πλεον γνωστες και μπαλαδοφατσες. Ο Προεδρος, ο Πίκουλας καιο Βερβελες, ο Νικολακοπουλος, ο Πουλοπουλος η κορη του κυρ Θοδωρα, ο οι μπαμποχελακηδες και οι λεανηδες. Αρα εμεις δε ν εχουμε κατι να πουμε. τα λεει ολα η σιωπη...
Επροψες στο πισωφυλο του γαβρου βερβελες και πικουλας ζητησαν να στηριξουμε το νεο προπονητη.
Εμεις θα τον στηριξουμε ρε αλανια. Εσεις? θα τον στηριξετε οπως τον ζαρντιμ? που απο το καλοκαιρι ειχατε παρει τα φτυαρια και ανοιγατε λακους σε ολα τα νεκροταφεια της αττικοβοιωτιας? και να κακη η προετοιμασια, και να τα τρεχει ασκοπα τα παιδια μας στα βουνα και τα λαγγαδια... και να γιατι τοσα ταξιδια για φιλικα..και να κατι υστερογραφα με υπονοουμενα και αστειακια δηθεν ψαγμενα.
με την αναχωρηση του βγαλατε και πρωτοσελιδα για το πως αλλαξε ο αντωνης την ομαδα. γιατι εφερε το μασαντο στον αξονα! αλλα ουτε 15 μερες δεν κρατησε η χαρα σας. Η ομαδαρα του ΘΡΥΛΟΥ του αντωνη εγινε χαλια εψες....
περιμενω να δω ποσο θα κρατησει η στηριξη σας στο Μιτσελ. Αν και του εχετε ηδη ραψει κουστουμακι.

Μαγκες το εχουμε ξαναπει. Αυτο το υλικο του ΘΡΥΛΟΥ που ειναι μακραν απο τις αλλες ελληνικες ομαδες ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ επειδη ο προεδρος επελεξε εναν καλο προπονητη να το διαχειριστει. Στα μεσα της διαδρομης προεδρε παρασυσρθηκες απο αυτους που σε ξεφωνιζαν μαζι με τον Μπεο. Τους εκανες το χατιρι. Τωρα ξανα σκουζουν.
Αυτο που θελουν ειναι : ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο Σωκρατης ειχε μεγαλα φρυδια και τουςςχορεψε κανονικα. Συνεχισε να τους γλεντας Βαγγελη και ο απλος γαυρος θαναι διπλα σου. ΚΟψε τα πολλα πολλα μαζι τους. ΘΑ σου την ματακανουν...

Εικόνα clark gheibol

Είσαι εμπαθής και αγαπητικός του Ζαρντίμ. Αφού ο Γαύρος έχει μόνο έναν επίσημο αγαπητικό, τον Ερνέστο. Για το Μίτσελ δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Αυτό που μπορούμε είναι να προσευχόμαστε να μη θελήσει να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του από φέτος

Εικόνα dono

ευχές, προσευχές, λιτανείες, δεν λες τίποτα.