ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ...



Η ισοπαλία με τον μπάοκ σε συνδυασμό με την άσχημη εμφάνιση της ομάδας, άφησε και άλλες πληγές στο Ρέντη, που θα πρέπει άμεσα να διαχειριστούν ο προπονητής με την διοίκηση. Η πιο πρόσφατη και κατά την γνώμη μου πιο σοβαρή απ’ όλες είναι η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου. Η αντίδραση του παίκτη στο τέλος του παιχνιδιού, χτυπώντας και σπάζοντας τζάμι στα αποδυτήρια της ομάδος, είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του. Ενός χαρακτήρα που είναι εκρηκτικός, επικίνδυνος για την ηρεμία της ομάδας και φυσικά πρωτίστως για την ίδια του την καριέρα.

Είναι νομίζω μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στην καριέρα του πιστολέρο. Ο Κωστάκης γεννήθηκε στις 12/03/1988 και έμαθε το ποδόσφαιρο στην Γερμανία, αλλά έγινε γνωστός στο ευρύ Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα των U19 (12 εμφανίσεις – 10 γκολ). Εμφανίσεις που ώθησαν τον Λεμονή το καλοκαίρι του 2007 να τον φέρει στον Πειραιά.

Στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα την περίοδο 2007-2008, ελλείψει δεύτερου διαθέσιμου επιθετικού λόγω των πολλών και των γνωστών θλάσεων της περιόδου Λεμονή, ο Μήτρογλου το δεύτερο μισό της περιόδου θα πάρει αναγκαστικά κάποιες ευκαιρίες να αγωνιστεί στην βασική ενδεκάδα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά με τον παίκτη να αγωνίζεται 11 φορές και να σημειώνει 4 γκολ, με το δεύτερο να σημειώνεται απέναντι στην Λάρισα στο Καραϊσκάκη και να κλειδώνει το πρωτάθλημα. Κάπου εκεί ο Μήτρογλου αρχίζει να γνωρίζει την αναγνωρισιμότητα ενός παίκτη που φορά την ερυθρόλευκη και μαζί την όποια αλαζονεία, φυσιολογική για πολλά παιδιά της ηλικίας του. Την επόμενη χρονιά ήρθε ο Βαλβέρδε στην ομάδα και ο Μήτρογλου δεν τον έπεισε ποτέ, ούτε φυσικά και κατά την δεύτερη θητεία του Ισπανού την περίοδο 2010 - 2012. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα λίγες συμμετοχές (7) και ακόμα λιγότερα γκολ (2). Την περίοδο 2009-2010 ο παίκτης είχε την πλουσιότερη περίοδο της καριέρας του με πολλές συμμετοχές και στην ουσία παίζοντας βασικός σέντερ φορ. Η εκτόξευση στα νούμερα του είναι χαρακτηριστικά με 26 συμμετοχές και 9 γκολ. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη την χρονιά είναι το ένα από τα δύο πρωταθλήματα που έχουμε χάσει στα τελευταία 16 χρόνια. Προφανώς δεν ευθύνεται μόνο ο παίκτης, αλλά το σύστημα ψάχνουμε όλοι το επιθετικό για να σκοράρει ήταν πιο έντονο από ποτέ. Πήρε συμμετοχές στην ενδεκάδα, λογίστηκε σαν βασικός, αλλά για ακόμα μια φορά τα μυαλά του ήταν αυτά που τον πρόδωσαν. Η προφανής ανικανότητά του να προσαρμοστεί στα δεδομένα που ζητά ο κάθε νέος προπονητής, συνιστά πρόβλημα τεράστιο για την μελλοντική καριέρα του παίκτη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα όταν στην δεύτερη θητεία του Ερνέστο, όχι απλώς δεν λογίζονταν σαν βασικός (5 συμμετοχές – 1 γκολ), αλλά τον Δεκέμβριο πήρε τον δρόμο του δανεισμού (μέχρι το καλοκαίρι στον Πανιώνιο και την επόμενη χρονιά στον Ατρόμητο).

Παρ’ όλο που τα νούμερα του παίκτη στις ομάδες που αγωνίστηκε δανεικός αγγίζουν το εντυπωσιακό (39 συμμετοχές – 24 γκολ), εντούτοις οι ομάδες αυτές μικρή σχέση είχαν με το μέγεθος του Ολυμπιακού, πράγμα που είχε δύο αποτελέσματα. Το πρώτο είναι ότι ο Μήτρογλου μόλις επέστρεψε ήλπιζε σε περισσότερα πράγματα (ως ένα σημείο ορθώς) και το δεύτερο και χειρότερο όλων είναι ότι ο κόσμος της ομάδας με την συμβολή και των ΑΡΔακίων βρήκε στο πρόσωπό του τον αδικημένο παίκτη από τον εκάστοτε προπονητή. Ιστορικά και νομοτελειακά πάντα πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης για να υπάρχει πάντα κάποια αιτία για να γκρινιάζουμε, εδώ μας έβγαλαν αδικημένο τον Ζαραδούκα, τον Κωστάκη δεν θα έβγαζαν…

Η φετινή χρονιά άρχισε με τον Μήτρογλου να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια προετοιμασίας, αλλά με την επανένταξη του Τζεμπούρ στην ομάδα ο χρόνος αυτός μειώθηκε, αλλά σίγουρα φέτος ο παίκτης δεν μπορεί να παραπονιέται ότι κάποιος το αδικεί. Πολύ περισσότερο όταν και ο δεύτερος προπονητής ο Μίτσελ, πάλι δείχνει να προτιμά τον Τζεμπούρ σαν βασικό του σέντερ φορ. Παρ’ όλα αυτά η φετινή χρονιά δεν θεωρείται καθόλου κακή για τον Μήτρογλου, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών, αλλά και γενικότερης προσφοράς. Έχει παίξει αρκετά φέτος τόσο στο πρωτάθλημα (1000’ συμμετοχής – 22 παιχνίδια – 8 γκολ μέχρι στιγμής), στο κύπελλο (461’ συμμετοχής – 6 παιχνίδια – 1 γκολ μέχρι στιγμής), όσο και στην Ευρώπη (419’ συμμετοχής – 8 παιχνίδια – 4 γκολ). Δεν υπάρχει πουθενά κανένα πάτημα για τον οποιονδήποτε να μιλάει για αδικία. Τώρα εάν φαντάζονται τον Μήτρογλου βασικό στην θέση του Τζεμπούρ, τότε εγώ έχω να απαντήσω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα γιατί αυτό είναι η δουλειά του προπονητή και όχι η δική μας.

Τον παίκτη και τους υποστηρικτές της αδιανόητης ΄΄αδικίας΄΄ σε βάρος του, πρέπει να τους προβληματίσει ιδιαίτερα ότι κανένας προπονητής σοβαρός, που δουλεύει προσηλωμένα, με επιμέλεια και επίμονα πάνω σε ένα πλάνο και ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του, δεν του έχει εμπιστευθεί θέση αναντικατάστατου βασικού στην ενδεκάδα. Ακόμα και ο Ζαρντίμ που στο αγωνιστικό του πλάνο μάλλον του ταίριαζε καλύτερα ο Μήτρογλου, εντούτοις δεν τον καθιέρωσε. Μήπως να βγάλουμε λίγο την τσίμπλα από τα μάτια και να δούμε την πραγματικότητα? Μήπως η μη καθιέρωσή του από τέσσερις προπονητές δεν είναι τυχαίο? Μήπως τελικά δεν φταίνε αυτοί και σε τελική ανάλυση γιατί να είναι εμπαθείς ΟΛΟΙ με την πάρτη του? Μήπως έχει να κάνει με τον χαρακτήρα αγωνιστικό και ατομικό του παίκτη? Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί ο παίκτης δείχνει να έχει κάνει πρόοδο σε σχέση με την εικόνα του στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Παίζει ρόλο και η μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητά του φέτος, αλλά δείχνει ότι έχει δουλέψει και βελτιώσει κάποια πράγματα. Απλά αυτή η βελτίωση δεν είναι αρκετή να του εξασφαλίσει την φανέλα του βασικού. Το τελευταίο δεν το υποστηρίζω εγώ. Το υποστηρίζουν έμπρακτα οι Βαλβέρδε, Σάντος, Ζαρντίμ και Μίτσελ. Αυτοί που του έδωσαν φανέλα αναντικατάστατου βασικού ήταν οι Δώνης (Ατρόμητο) και Μάντζιος (Πανιώνιο), είναι τυχαίο λέτε? Είναι τυχαίο που ακόμα και με αυτούς είχε σοβαρά κρούσματα απειθαρχίας?

Για να ασχοληθούμε και λίγο με την αφορμή του άρθρου, η Διοίκηση οφείλει να πάρει μέτρα, πριν η σπίθα γίνει φωτιά και τότε χαθεί ο έλεγχος. Κανείς δεν πρέπει να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα, ούτε καν η Διοίκηση κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα ίδια που έλεγα για την περίπτωση του πειθαρχικού παραπτώματος του Πίνο, τα υποστηρίζω και στην περίπτωση Μήτρογλου, παρ΄ όλο που δεν είναι καθόλου ίδιες οι δύο περιπτώσεις μεταξύ τους. Η ομαλή, ήρεμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος πρέπει να είναι ευαγγέλιο και αυτοσκοπός για όλους. Ποιος είναι ο Μήτρογλου και ο κάθε Μήτρογλου να δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα? Εκεί στην Αλεξάνδρας ξυπνήστε και μην τον χαϊδεύεται άλλο, φτάνει πια με την καραμέλα περί αδικίας που και ο ίδιος ο παίκτης καλλιεργεί και συντηρεί, αλλά φαίνεται πως κι εσείς σιωπηλά την αποδέχεστε για να του χαϊδέψετε τα αφτιά.

Ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι προσόντα έχει και μάλιστα πολλά. Αυτό που χρειάζεται είναι πολύ δουλειά, προσαρμογή σε αυτά που ζητάει ο προπονητής και φυσικά ένας προπονητής που θα μείνει στην ομάδα για αρκετά χρόνια, έτσι ώστε η ομάδα και ο παίκτης να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ο βεντετισμός και η ανοησία που επιδεικνύει κατά καιρούς σίγουρα δεν τον βοηθούν στην εκπλήρωση των παραπάνω. Αναμένω φυσικά μια συγγνώμη από τον παίκτη, ιδιαίτερα μετά από ένα παιχνίδι που και ο ίδιος ήταν απογοητευτικός για όσο αγωνίστηκε. Όχι ότι η απόδοσή του θα δημιουργούσε δικαιολογίες για την έκρηξή του.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Ξυπνήστε και συνειδητοποιήστε ΟΛΟΙ ότι στα επόμενα (3+3) παιχνίδια κρίνεστε για την επόμενη χρονιά!!! ΟΛΟΙ!!
ΥΣΤ 2. Το ότι προτίθεμαι να δώσω τα κλειδιά στον προπονητή, δεν αρκεί να το λέω, αλλά και να το πράττω. Στους επόμενους μήνες θα φανεί ξεκάθαρα εάν και πόσο το εννοεί ο πρόεδρος.
ΥΣΤ 3. Για όποιους σύγαυρους ανησυχούν για το αν ο Μίτσελ μπορεί να διαχειριστεί θέματα που προκύπτουν με τους ποδοσφαιριστές ή να κρατήσει τα αποδυτήρια, απλά ας δούνε λίγο το βιογραφικό του, την καριέρα

του http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADchel_%28footballer%29 , την ομάδα που ήταν για χρόνια αρχηγός και τα επιτεύγματα του και μετά τα ξαναλέμε.  

Σχόλια

Εικόνα Gavrontas

Ινδιανε, καταλαβαίνω τι λες αδερφέ, αλλα ολα έχουν τα όριά τους.
Εδω, ειμαστε σε θεση, πιστευουμε, να αντιμετωπισουμε και το χειροτερο βάζελο, και οταν ξεκινησαμε αυτη εδω την παρεϊστικη, την παντελως αυθόρμητη, χωρις ιδιοτέλεια και αποκλειστικά δικιας μας πρωτβουλιας και ευθυνης προσπάθεια, αυτο οχι μόνο το είχαμε υπόψη, αλλα το βλέπαμε και ως προκληση.

Ομως, καποιοι τύποι σαν αυτο το τρολ, ειναι χειρότεροι κι απ το χειρότερο βάζελο.
Δεν μπορεις να τους αντιμετωπισεις διαφορετικα.

Συγγνωμη κιολας για το υφος και το σχόλιο πριν, συγγνώμη και για την ανακατωσουρα που προκαλεσε ο ηλιθιος.

Εικόνα indian

όχι και συγγνώμη ρε φίλε για λογαριασμό του καθενός...και καταλαβαίνω πόσο περισσότερο σε νευριάζει να ακούς τέτοιες παπαριές από γαύρους...συνεχίστε την καλή δουλειά μάγκες...χαρά και τιμή μου που είμαι μέρος αυτής της παρέας σας, να αξιωθώ κιόλας να ανέβω σε κανένα ματς να τα πούμε κι από κοντά...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα Gavrontas

Canio, σκατοβάζελε

ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΕ

Αν εισαι εσυ γαυρος, τοτε εισαι η ντροπή της γαυροσυνης ρε ρεζιλι του ιντερνετ

Εικόνα indian

save canio αδερφέ...όχι και να τον αφήσεις να σε χαλάσει...

Εικόνα dono

Άποψη μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε και σωστή ή λάθος για τα δικά μου γούστα, είναι απολύτως σεβαστή. Όταν όμως φτάνει σε σημείο να βρίζει χυδαία και να βρίσκεται σε παραλήρημα οχετού, τότε άντε γεια (που έλεγε και μια ψυχή)

Εικόνα indian

έχει και το παραλήρημα τη μαγεία του!...άσχετο αλλά σε ένα κατασταλαγμένο ρόστερ και αφού έχει αποφασιστεί ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα πάνε δανεικοί κτλ,ποια η γνώμη σας για σισοκό και καμαρά?..παίζουν και στις εφημερίδες σήμερα αλλά η ερώτηση μου δεν έχει να κάνει με αυτό...όσο τους έχω δει, νομίζω ότι είναι εξαιρετικές περιπτώσεις...

Εικόνα clark gheibol

εγώ λέω ότι άμα ξεκινάς καταρχάς με αθλητικά προσόντα, δε σε απορρίπτω. Για τον Καμαρά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω πολύ καλή εικόνα, ο Σισοκό όμως μου φαίνεται και κινητικός και ζβέλτος και καλός τακτικά. Δε θα με χάλαγε σίγουρα

Εικόνα dono

Για σισοκό δεν ψήνομαι, αλλά ο καμαρά που είδαμε την κυριακή τον θεωρώ πολυ καλή περίπτωση. Έχει οψιόν αγοράς ο μπάοκ το καλοκαίρι, οπότε δεν ξέρω αν είναι εφικτή περίπτωση

Εικόνα clark gheibol

α ρε φίλε, είδες με το να καθόμαστε μαζί φέτος που συμπίπτουμε σε όλα;

Εικόνα indian

χαχαχα εθνική Σουηδίας όταν είχε 2 προπονητές μάγκες!ναι ναι μια πρώτη ανάγνωση είναι τα τρομερά σωματικά προσόντα και των 2, χωρίς να τους λείπει η τεχνική...τέσπα, παίκτες υπάρχουν πολλοί...θα δούμε...

Εικόνα dono

Τι παίκτη ψάχνεις; Αν ψάχνεις σφαίρα ακραίο ο καμαρά είναι καλή επιλογή. Αν ψάχνεις πιο κεντρικό παίκτη τότε ο σισοκό δεν είναι κακός. Δεν ψήνομαι για την πάρτη του γιατί έχει δείξει τρομερές μεταπτώσεις στην απόδοσή του, ακόμα και στο ίδιο παιχνίδι

Εικόνα Gavrontas

Μαγκες, με αφορμη κι αυτο που ποσταρε ο Ντιον, ολα αυτα που λέτε μια χαρα διαβάζονται και δε διαφωνώ.
Ειναι ομως η πολυ θεωρητικη προσεγγιση των πραγμάτων, και δυστυχως στην πραγματικοτητα μιας ομάδας τα πράγματα συμβαίνουν διαφορετικά.
Εγω εθιξα το γεγονός της παραγκωνισης του Μητρογλου (τωρα μεταξύ μας μιλάμε, υφισταται αδιαμφισβητητα) με αφορμή αυτο το περιστατικο. Το περιστατικο αυτο καθαυτο το προσπερνάω.

Και το έθιξα πανω στον άξονα:
-Ειναι καλος παιχτης ο Μητρογλου;
-Μπορει να δωσει περισσοτερα πραγματα στην ομάδα απο οσα μεχρι περσυ;
-Ειναι ενα περιουσιακο στοιχειο της ομάδας που πρεπει, οσο γινεται, να διαφυλαχτει και κατ επεκταση να αξιοποιηθει; (παντως δεν ειναι Τατος, ουτε Ζαραδουκας).
-Η τοσο προφανης (κατ' εμε) παραγκωνιση, βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση;
-Μετά, και σε σχεση με τα παραπάνω, εχει το "δικαιωμα" ο κάθε προπονητης να "θυσιάζει" την αξία (παιχτικη και χρηματιστηριακή) καποιου ποδοσφαιριστή, αβασάνιστα, στο βωμό της οποιας ιδεοληψίας η εμμονής σε σχεση με το σύστημα η τον τρόπο παιχνιδιου που θέλει (κι αυτο με δεδομενη την πεποιθηση τη δικια μου πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ);

Και για να μην το πω ετσι αγαρμπα, να το στρογγυλέψω λίγο:
-Δεν ειναι καλό ο κάθε προπονητής, πριν "καρατομησει" καποιον παιχτη (βεβαια, οχι οποινδηποτε παιχτη), η αποφανθεί για το αν κανει η δεν κάνει, να λαβει υποψη του τα παραπάνω, η κάποια απο αυτά, η εστω να τον απασχολησει αν ζημιωνεται η οχι ο σύλλογος με αυτον τον τρόπο, και να προσπαθησει, οσο γίνεται, να βρεί τρόπους να τον αξιοποιήσει οσο μπορει περισσοτερο;

Παντως, μιας και το ειπα, για μενα η αρχή της κουβέντας για το αν ειναι η οχι καλος καποιος προπονητης ειναι το ΤΙ έκανε με το ρόστερ που ειχε στη διάθεση του, και πως το αξιοποίησε.

Εικόνα indian

To σχόλιο του dion παρακάτω με βρίσκει σύμφωνο..."Παντως, μιας και το ειπα, για μενα η αρχή της κουβέντας για το αν ειναι η οχι καλος καποιος προπονητης ειναι το ΤΙ έκανε με το ρόστερ που ειχε στη διάθεση του, και πως το αξιοποίησε"...αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος αδερφέ...η άλλη είναι τι ακριβώς σημαίνει αξιοποίηση του ρόστερ???να πηγαίνει η ομάδα καλά?να παίζει μπάλα και να πετυχαίνει τους στόχους της?να αναδεικνύει κάθε τόσο παίκτες που θα πουλάει και θα έχει θετικούς ισολογισμούς και κέρδη?όλα αυτά μαζί?τπτ από αυτά αλλά κάτι άλλο?...επίσης, πεποίθηση δική μου πως ΔΕΝ χωράνε όλοι οι καλοί παίκτες σε μια ομάδα αναγκαστικά...η καλή ομάδα έχεις ρόλους και συνοχή, μπορείς να έχεις μια καλή ομάδα χωρίς να έχεις καλούς παίκτες...αλλά δεν μπορείς να έχεις μια καλή ομάδα αν δεν έχεις καλό προπονητή...και τι θα πει θυσιάζει την αξά παικτική και χρηματιστηριακή?υπάρχει προπονητής που δε θα βάλει παίκτη που του κάνει τη δουλειά του?δεν εξετάζω αν είναι καλός παίκτης...ο Ζλάταν δεν έκανε στην Μπαρτσελόνα, ο Ανρί πέρασε και δεν ακούμπησε στη Γιουβέντους, ο Βιειρά μια απ τα ίδια στη Μίλαν..δεν ήταν-είναι παικταράδες?...το περιστατικό το προσπερνάω κι εγώ, γνώμη μου είναι ότι δόθηκε πολύ μεγαλύτερη σημασία απ ό,τι πρέπει, καλά κάνει και ξεσπάει ο καθένας και ακόμα καλύτερα να τα βρουν όλοι μαζί σαν ομάδα...αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει σχέδιο θαψίματος του ποδοσφαιριστή Μήτρογλου ( δεν τον λέω Κωστάκη για να μην τα πάρει ο κάνιο!)...ή από την άλλη ότι θα υπάρξει μεθοδευμένη παρέμβαση για άνοδο της χρηματιστηριακής αξίας του κάθε Μήτρογλου...και όλα αυτά εις βάρος της Ομάδας...

Εικόνα dono

Σωστός όσο αναφορά τα κριτήρια αξιοποίησης του ρόστερ.
Σιγά να μην εμπλέκονται και οι μυστικές υπηρεσίες για να θάψουν τον Μήτρογλου...

Εικόνα dion

Ας δεχτούμε ότι ο Μήτρογλου έχει τεθεί εκτός ομάδας, αν και προτρέχεις. Ο προπονητής καλό είναι να τα λαμβάνει όλα υπόψιν του. Εσύ πώς μπορείς να ξέρεις αν τα'χει λάβει υπόψιν του όλα αυτά που λες?

Εικόνα dono

Ακριβώς αυτό ρωτάω κι εγώ

Εικόνα dono

Αδιαμφισβήτητο για εσένα, όχι απαραίτητα για εμένα.
Όλοι οι καλοί παίχτες χωράνε σε μια ομάδα, αλλά έχουν ρόλους και ο ρόλος του μήτρογλου είναι ο πάγκος, εκτός αν έχεις άλλη άποψη που στηρίζεται κάπου, άλλη από τους 4 προπονητές που δεν τον εμπιστεύονται. Πάμε παρακάτω
Αυτό που κάνει αυτή την στιγμή δεν αξιοποιεί δλδ τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου; Με την λογική σου δεν έπρεπε να παίζει ο φέισα, ο βλαχοδήμος, ο παπάζογλου κτλ. Εκτός αν αυτοί έπαιζαν πολύ πριν και δεν το θυμάμαι... Μάλλον όχι! Δεν είναι μόνο ο μήτρογλας περουσιακό στοιχείο της ομάδας.
Σου το ξανάγραψα, για εμένα ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κάνει ότι θέλει με το έμψυχο υλικό. Αν του χρόνου σου πει ότι ήθελα άλλον παίκτη και όχι τον μήτρογλου, αλλά μου τον επέβαλε η δ/ση, θα είσαι οκ;
Το τελευταίο που γράφεις θα το κρίνεις σήμερα; Αν ναι πως;

Εικόνα dion

Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, στόχος είναι η καλή λειτουργία του συνόλου. Υπεύθυνος, αλλά και πλέον αρμόδιος γι'αυτή τη λειτουργία είναι ο προπονητής, οπότε πρέπει να στηρίζεται με όλα τα στραβά του εφόσον τον πιστεύεις (θα επανέλθω σ'αυτό). Γιατί ακόμα κι ο καλύτερος προπονητής, έχει τα κουσούρια του και πρέπει να τα δεχτείς μαζί με τα καλά του. Ενδιαφέρει κανέναν τί θα γίνει ο κάθε Μήτρογλου, εφόσον η ομάδα πάει καλά, άρα κατά συνέπεια ανεβάζει και τις μετοχές των παιχτών της? Γίνεται να κάνουμε κουβέντα και να βάζουμε στο ζύγι το χ, ψ παίκτη μ'ένα προπονητή που φτιάχνει ομαδάρα? Σαφώς κι όχι. Να θυμίσω ότι κι ο Βαλβέρδε τ'άκουγε επειδή μετά το χαμένο πέναλτι στην Κύπρο έθαψε το Μήτρογλου, τόσο στο πρώτο πέρασμά του όσο και στο δεύτερο. Φυσικά, όσο η δουλειά του φαινόταν, τόσο οι φωνές λιγόστευαν, εκτός από κάτι ΣαββοΖάχοβιτς που'χαν μείνει για να μας διασκεδάζουν.

Το όλο θέμα λοιπόν δημιουργείται επειδή ο προπονητής είναι καινούριος και δεν έχει δείξει τη δουλειά του, οπότε πολλοί μπαίνουν στο σκεπτικό "ρε λες τούτος δω να είναι απατεώνας, να μας αφήσει σε κάνα εξάμηνο και στο μεταξύ να έχουμε χάσει και το Μήτρογλου?". Σε κάποιο βαθμό όχι άδικα, αφού οι μαθητευόμενοι μάγοι στην Ελλάδα είναι ο κανόνας, ακόμα και στον Ολυμπιακό. Τί κάνουμε λοιπόν σε τέτοια περίπτωση? Εγώ λέω ψιλοκομμένο τουμπεκί, γιατί για να σου δείξει κάποιος αν είναι ικανός ή όχι, πρέπει αρχικά να του δείξεις εμπιστοσύνη. Άμα ξεκινάει να κάνει τη δουλειά του όπως αυτός ξέρει και αρχίζεις τα "όχι, εγώ το κάνω έτσι κι ο προηγούμενος το'κανε αλλιώς", δε θα μπορέσει να κάνει και να δείξει τίποτα από αυτά που μπορεί ο ίδιος να κάνει.

Πάμε και στο Μήτρογλου. Εγώ λέω ότι όσο μεγαλύτερο θέμα γίνεται το σκηνικό, τόσο πιο χαμένος βγαίνει ο παίκτης (εκτός αν φτάσουμε στο σημείο να φάμε φρέσκο προπονητή για τον κάθε Μήτρογλου). Πρώτον γιατί έτσι μπαίνει στο μάτι του προπονητή του, ότι του κάνει πόλεμο εκ των έσω ή ότι δεν τον εμπιστεύεται ότι θα κάνει σωστά τη δουλειά του (γιατί κι η ανάδειξη ενός ποδοσφαιριστή δουλειά του είναι) ή χίλια δυο άλλα. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, ο ποδοσφαιριστής θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με πριν. Στην καλύτερη... Δεύτερον, ο ποδοσφαιριστής βλέπει ότι μπορεί να βρει έναν πλάγιο τρόπο για να πάρει τα λεπτά που πιστεύει ότι του αναλογούν (κι εδώ θα επανέλθω) και μπορεί να χαλάει η συγκέντρωσή του από το μοναδικό δρόμο που μπορεί να τον οδηγήσει στην ενδεκάδα: σκληρή δουλειά ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή.

Τέλος, ο Μήτρογλου δε βγήκε να κράξει ακόμα τον προπονητή, οπότε μην προτρέχετε να δημιουργήσετε θέμα. Ένα τζάμι έσπασε και μπορεί να το'κανε είτε γιατί δεν κέρδισε η ομάδα, είτε γιατί δεν αξιοποίησε όπως θα μπορούσε το χρόνο που του δόθηκε είτε είτε είτε.

Εικόνα dono

Για όποιο λόγο κι αν το έκανε είναι για κλωτσομπουνίδια, αφού η κίνηση στερείται λογικής και ψυχραιμίας. Αν αυτή η πράξη είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό; Πιστεύω πως όχι με την προυπόθεση να μην το δει έτσι και η Δ/ση. Πρέπει να κρατηθούν οι όποιες ισορροπίες...

Εικόνα savvas gridlock

Θα μπορούσε να γίνει ο Μπενζεμάς μας αν έμενε ο Ζαρντίμ. Τώρα που φέραμε προπονητή άλλης νοοτροπίας, δεν χωράει στο ρόστερ. Ας πουληθεί να μάσουμε κάνα φράγκο στα ταμεία, να κλείσει καμιά τρύπα.

Εικόνα indian

Το αν ο ποδοσφαιριστής Μήτρογλου είναι αδικημένος ή όχι είναι συζήτηση για να περνάει η ώρα στο καφενείο προφανώς...δεν με απασχολεί καν αυτό το θέμα...στην τελική όλοι έχουμε παίκτες που συμπαθούμε για χ,ψ λόγους και αυτή η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ και στην ουσία της δεν έχει και νόημα...αυτό που έχει νόημα είναι η Ομάδα...αποτελείται από 20-30-40 διαφορετικούς ανθρώπους, με άλλο επίπεδο σκέψης ο καθένας, διαφορετικές προσωπικότητες...στόχος είναι μέσα από τη σωστή λειτουργία και επιτυχία της ομάδας να έρθει και η ατομική επιτυχία...δε θα ακούσετε ποτέ από μένα μάγκες σε τέτοια θέματα να πω "κοίτα τι κάνει το μαλακισμένο, το κωλόπαιδο" κτλ...σέβομαι την προσωπικότητα του καθενός και αρμόδιος σε θέματα όχι πειθαρχίας γτ δεν γουστάρω τη λέξη αλλά καλής λειτουργίας της ομάδας είναι πρώτα ο προπονητής και οι ίδιοι οι παίκτες και μετά η διοίκηση...το αν ο Μίτσελ μπορεί να "κρατήσει" τα αποδυτήρια νομίζω είναι αστείο να το συζητάμε, ο άνθρωπος είναι θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης...και όσο και αν σιχαίνομαι τη Ρεάλ και ό,τι αντιπροσωπεύει, το γεγονός είναι γεγονός...επίσης γράφεις φίλε dono ότι περιμένεις μια συγγνώμη από τον παίκτη...εγώ δεν περιμένω τπτ...θέματα αποδυτηρίων και ομάδας καλό είναι να λύνονται ενδοοικογενειακά...και να μην το μαθαίνουμε ποτέ...τουλάχιστον όχι έτσι, από διαφορα site κτλ...δεν υπάρχουν εντάσεις μέσα στην οικογένεια μας την ίδια?στη δουλειά μας?είναι απολύτως φυσιολογικό και καλό να υπάρχει και η εκτόνωση...στην τελική μιλάμε για ανθρώπους που φοράνε σορτσάκι και έχουν κάνει την καύλα τους επάγγελμα...το θέμα κακώς έχει πάρει τη διάσταση που έχει πάρει κατά τη γνώμη μου...με στεναχωρεί το γεγονός που ένα τέτοιο γεγονός που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε μια ομάδα, βγήκε τόσο προκλητικά προς τα έξω...αυτήν την παράμετρο ήθελα να βάλω στην κουβέντα...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Για ακόμα μια φορά δεν είναι κάτι νέο που συμφωνούμε...
Συγγνώμη δεν περιμένω προς το ''άτομο'' μου, σαν οπαδό, συγγνώμη περιμένω να ζητήσει από το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εικόνα indian

Ακριβώς έτσι, προς τους Συμπαίκτες του και τους προπονητές του,απλά όμορφα οικογενειακά, χωρίς διαροές καιυπερβολές...

Εικόνα clark gheibol

Εγώ νομίζω ότι ο προπονητής έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει. Δε θα του πούμε εμείς τι να κάνει, εμείς απλά θα τον κρίνουμε όταν πρέπει. Μπορεί πχ ο προπονητής να θέλει να παίξει με δύο αμυντικούς, ξερωγώ ένα σύστημα 2-6-2. Ποιοι είμαστε εμείς τα γατάκια που θα του υποδείξουμε τι να κάνει; Μπορεί να θέλει να προπονάει τους παίχτες στο κικ μπόξινγκ. Θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος της σεζόνας φυσικά.
Μόνο άμα είναι ο Κετσμπάγια που μας κάθεται στο στομάχι, ε, τότε δε χρειάζεται να περιμένουμε. Ούτε όταν είναι ο Ζίκο. Ποιο είναι το κριτήριο; Πρέπει να περιμένουμε το λοιπόν μέχρι να τον διώξει ο Πρόεδρας. Τότε μπορούμε να ξαμολυθούμε με τη γκριτική μας.
Επί Μίτσελου βλέπουμε το εξής: Καταρχάς τη χρησιμοποίηση στην εντεκάδα παιχτών παραγκωνιζμένων από το Ζ, όπως το Βλαχομήτσο και το Φετφατζίδη, με αποτέλεζμα μια άνοδο της αξίας τους και το μπαραγκωνιζμό άλλων ποδομπαλιστών που απέκτησαν λίγη προστιθέμενη αξία επί Ζαρντίμ όπως το Σχιόβα (σχωρνάτε με αν είναι τραβματίας και δε ντο πήρα χαμπέρι) και το Μήτρογλου με αποτέλεζμα φθίνουσα αξία. Συμφέρον για τον Ολυμπιακό φυσικά, πέρα από τα αποτελέζματα (που εδώ τα αποτελέζματα δε μας ενδιαφέρουν, καθώς εμείς απλά χτίζουμε) είναι να έχουν οι παίχτες του όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία. Για τον ίδγιο λόγο ψέγαμε το Ζ που δε χρησιμοποιούσε τουλάχιστον το Βλαχομήτσο σε μερικά εύκολα παιχνίδγια πρωταθλήματος. Που εκείνος εμπάση περιπτώσει είχε και το αλαφρυντικό ότι το μπίεζε η εξέδρα για το αποτέλεζμα, χώργια που εκ των υστέρων φάνηκε ότι ο νεαρός έχει πολλή δουλειά μέχρι να αξίζει για βασικός, αντίθετα με το Γκαγκουρόπουλα που έδειξε φέτος και ότι έχει επαφή με τα δίχτυα. Στην αρχή νόμιζα ότι ο φορ του Μίτσελ είναι κινητικός και γι' αυτό προτιμάται ο Τζεμπούρ. Όμως κάτι τέτχοιο δε φαίνεται να ισχύει. Ο φορ του Μίτσελ είναι σχεδόν το ίδγιο στατικός με αυτόν του Ζ, με αποτέλεζμα να ξυλοφορτώνεται επαρκώς σε κάθε ματς. Νομίζω ότι ο Μήτρογλου δεν υστερεί ιδιαίτερα σε σχέση με τον Τζεμπούρ σε τέτχοιο ρόλο, μη μπω ότι είναι και καλύτερος. Χώργια που ο ίδγιος ο Τζεμπούρ φαίνεται να διανύει περίοδο ντεφορμέ. Είναι κάπως ακατανόητη επομένως αυτή η επιλογή, αλλά αυτή τη στιγμή, προς το συμφέρον του Ολυμπιακού είναι να στηρίξουμε τη νέα επιλογή για το μπάγκο και καλού καλού να προσευχόμαστε

Εικόνα savvas gridlock

Το κριτήριο με Κετσπάγια-Ζίκο-Μπάντοβη ήταν ότι οι παίκτες δεν μπορούσαν να πάρουν τα ποδάργια τους και τραβιόντουσαν να μην ζοριστούν στα σπριντ και πέσουν σαν τα κοτόπουλα με θλάσεις. Αν δεις κάτι τέτοιο με το Μίτσελ και το γκάθε Μίτσελ, ζήτα να φύγει στο δίμηνο και στο μήνα απάνω. Αν δεν δεις, στήρα ΑΠΗΝΩΣ. Τώρα τα άλλα τα θολοκουλτουριάρικα που λες δεν τα καταλαβαίνω κιόλας...

Εικόνα dono

Από την αστρονομία πάμε στα αρχαία Αραμαικα...

Εικόνα indian

συμφωνώ για το πρώτο μισό αδερφέ...στο δεύτερο κομμάτι τώρα, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Μίτσελ θέλει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, τα οποία τα βλέπει στους συγκεκριμένους παίκτες που χρησιμοποιεί...θα μου πεις τώρα, τι ποιοτικό χαρακτηριστικό μπορεί να βλέπει στο δεξί μπακ Παπάζογλου ρε φίλε??...προφανώς και το ρόστερ, το οποίο και είναι ήδη τεράστιο ποσοτικά, έχει κάποια κενά που κάνουν μπαμ...ο Μίτσελ νομίζω εγώ, θέλει να κερδίσει κάποιους ποδοσφαιριστές, βλέπε Φέισα-Βλαχοδήμο, στους οποίους κάτι βλέπει...τώρα το αν αγωνιζόμενοι κάποιοι 4-5 ματς στο τέλος του πρωταθλήματος παραπάνω από κάποιους άλλους που έπαιζαν πριν, σημαίνει ότι ανεβαίνει/πέφτει και η αξία τους, αυτό δεν το ξέρω...αυτό το κάτι διαφορετικό που θα ήθελα να δω εγώ, για να κάνω και την γαύρικη κριτική μου, είναι πχ να τον δω να επιμένει στη χρησιμοποίηση του Φέτφα σαν κεντρικό εσωτερικό χαφ στο 4-3-3 του...αφού για τα άκρα δεν κάνει...ούτε στη γραμμή μπορεί να παίξει, ούτε περιοχή πατάει...μόνο δεκάρι είναι ο Φέτφα, στην προκειμένεη περίπτωση δες τον αντι-ιμπαγάσα...ας τον δουλέψει έτσι...ή τον πανμέγιστο Φουστέρ...τακτικά, είναι μαζί με τον Γκρέκο, ο καλύτερος παίκτης που έχεις...και πατάει και περιοχή...ας τον δούμε σαν εσωτερικό κεντρικό χαφ κι αυτόν...και όχι για 1 ματς...όπως επιμένεις στο Φέισα και μετά από 5 ματς πήρε μπροστά, έτσι επέμεινε και σε αυτούς...έχεις την πολυτέλεια...ή γιατί δεν βάζεις το Μανιάτη πιο κοντά στο Φέισα και το Μασάντο στη θέση του Μανιάτη...οκ ιμπαγάσα δε θαγίνει ποτέ αλλά και τρεξίματα έχει και φιλότιμος είναι και το τόπι το ξέρει και μπορεί να το προωθήσει απείρως καλύτερα από τον μαραθωνοδρόμο...αυτάααα τα είπα και ξέσκασα χχαχαχαχαχα

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα clark gheibol

κοίτα, αφού κάνουμε πειράματα για να μάθουμε τους παίχτες του ρόστερ, θα ήταν ίσως πιο σωστό να δοκιμάσουμε και άλλα φρούτα. Και αυτά που είπες, και άλλα φυσικά. Μπορώ να σου αραδιάσω ένα σωρό, εγώ πχ το Μασάδο θα τονε δοκίμαζα σε θέση εξαριού και το Φέτφα σε θέση φορ για το ελληνικό πρωτάθλημα τουλάχιστον. Προψές, παρόλο το ζμπούλμαν του Κορδώνη στο Ναό, δε ντόλμαγε κανένας να πλησιάσει το "μικρό" σε λιγότερο από ένα μέτρο, ήξεραν ότι υπήρχε ζαλάδα κι εμετός. Αλλά, ειλικρινά, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτό που αναρωτχέμαι γενικά είναι πότε μπορούμε πχ να πούμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ένας προπονητής δε γκάνει για την ομάδα; Εννοείται ότι δε μπρέπει να δημιουργούμε πρόβλημα, εννοείται ότι στηράμε πάντα τον Ολυμπιακό, κυρίως στο γήπεδο, εννοείται ότι η καλή λειτουργία της ομάδας είναι το ζητούμενο. Γι' αυτό και τις επιλογές μας τις κάνουμε με άξονα το τι επιπτώσεις θα έχουν μακροπρόθεζμα.
Πάμε λοιπόν στο τι έγινε φέτος: θυσιάστηκε η ευρωπαϊκή χρονιά για την επόμενη. Αυτό ήταν λάθος, αλλά έγινε και δεν επανερχόμαστε, θα καταντήσουμε κουραστικοί. Τώρα κοιτάμε μπροστά και προετοιμαζόμαστε για του χρόνου. Ο Μίτσελ απ' ό,τι φαίνεται θα κάνει και το σχεδιαζμό για την ομάδα του χρόνου. Κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο: η ομάδα αρχινάει να παίζει όπως φέτος: χάλια το θέαμα. Χωρίς όμως να φέρνει αποτελέζματα. Διασυρόμαστε από μικρές ομάδες στο τσου λου. Ο Αφράτος συνεχίζει να βλέπει κάτι στο Μίτσελ και το γκρατάει. Ο λαός του Θρύλου φωνάζει για παντελόνι του Χοντρού, η κατάσταση είναι έκρυθμη. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς στηράμε. Πάμε παρακάτω: θλάσεις μαστίζουν την ομάδα. Αναγκαζόμαστε να παίζουμε με δεξί μπακ το Βλαχοδήμο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο Πρόεδρας κάτι βλέπει ακόμα στο Μίτσελ, κάτι που ακόμα και ο Γερακομάτης δεν μπορεί να δει, κάτι που ούτε το παιδί με τα "Γυαλιά με αχτίνες Χ" για όσους δγιάβαζαν Βαβούρα δεν μπορεί να διαγνώσει. Εμείς τι κάνουμε; Τι είναι καλύτερο για την ομάδα; Το "στηράμε μέχρι να διώξουμε και μετά θάβουμε με άνεση" ή το "άμα δούμε κιόλας ότι πάει να τα γαμήσει όλα, ε, τι δγιάλο, κάτι πρέπει να πούμε κι εμείς;". Αν η απάντηση είναι στο δεύτερο σκέλος, ποιο είναι το χρονικό σημείο που μπορούμε να επέμβουμε; Να φωνάξουμε; Πού είναι το όριο; Πχοιο όριο ξεπέρασε ο Κετσμπάγια και έπρεπε να φύγει σε εκείνο το χρονικό σημείο; Δε μιλάω για μας εδώ ως σάιτ, μιλάω για το γκαθένα μας ως οπαδό στο γήπεδο μεμονωμένα ή οργανωμένα. Πότε είναι το σωστό να φωνάξεις και να πεις "ρε μάγκες, εδώ μου φαίνεται ότι πάμε για φούντο";. Για οποιαδήποτε απάντηση παραπέμπω στο Γκετσμπάγια και στο πώς συμπεριφερθήκαμε ως οπαδοί και ως ομάδα. Για όπχες διαφορές μπορεί να έχει η τωρινή κατάσταση με αυτή του Κετσμπάγια, εγώ λέω: "αν αυτά τα εμφάνιζε η ομάδα του Μίτσελ ή του Βαλβέρδε ή οπχοιουδήποτε άλλου, πρέπει να κάνουμε το ίδγιο; Ίδγες καταστάσεις δεν επιδέχονται ίδγια μέτρα;".
Συνελόντι ειπείν, δρούμε όλοι ενστικτωδώς, όπως μας καπνίσει. Πάντα θα βρούμε μια διαφορά για να αποφύγουμε την αναλογία, όπως κάνει το Supreme Federal Court άμα θέλει ν' αλλάξει τη νομολογία. Έτσι θα φαινόμαστε συνεπείς απέναντι στους εαυτούζ μας. Άρα, τι μένει; Η αγάπη για το γαύρο, για το γκαζόν (σόρι για όλους τους μπασκετικούς, ε;), για το ποδόμπαλο και για το γκολ. Και άμα δε βάνεις γκολ, τότε καταπίνεις πολλά μέσα σου. Κι όσο πιο πολύ καταπίνεις, τόσο περισσότερο ξεσπάς

Εικόνα indian

δε θα πω πολλά, απλώς 1)Ζοχάδας και τα μυαλά στα κάγκελα, α ρε Βαβούρα!
και 2)προφανώς και δεν υπάρχει μια γραμμή που αν την περάσεις χτυπάει το καμπανάκι...και προφανώς δεν υπάρχουν ποτέ ίδιες καταστάσεις και ίδια μέτρα...υπάρχει όμως η αγάπη για το γαύρο όπως λες...και το μόνο πράγμα στο οποίο οφείλουμε να είμαστε συνεπείς, είναι όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο να στηρίζουν και να τραγουδούν για την ομάδα...εννοείτε πως δεν είναι δυνατόν ούτε γόνιμο ούτε καλό να έχουμε όλοι την ίδια άποψη για θέματα στην ομάδα...εδώ εμπιστεύομαι το ένστικτο της κερκίδας όπως αναφέρεις, τη μυρωδιά του γηπέδου...κι εδώ δίνω μεγάλη σημασία στην έννοια του "οργανωμένου" οπαδού που τόσο πολύ έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει κιόλας κάποιοι να διαστρεβλώσουν...δεν οργανώνομαι για να παίρνω πιο φθηνα εισιτήρια ρε μάγκες, ούτε για να πηγαίνω τζάμπα εκδρομές, ούτε για να έχω πλάτες στα πεσίματα...οργανώνομαι γιατί αγαπάω την Ομάδα και ό,τι αντιπροσωπεύει...και οργανώνομαι για να δείξω όσο το δυνατόν καλύτερα την αγάπη μου, μαζί με άγνωστους-γνωστούς που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη...και οργανωνόμαστε για να ακουστεί η φωνή μας καλύτερα, σε όλα τα επίπεδα...και συζητάμε,μιλάμε,ακούμε και διατυπώνουμε τις απόψεις μας στο πλαίσιο εκείνων που πρεσβεύει η Ομάδα...και οργανωμένα και δυναμικά, μπορούμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας...το ξέσπασμα στο γήπεδο το καταλαβαίνω...αλλά καταλαβαίνω κιόλας ότι η έννοια του Γαύρου, δεν περιέχει μέσα ούτε προσωπολατρεία όπως σε άλλες ομάδες,ούτε γιούχα σε κάθε στραβή,ούτε στρουθοκαμηλισμό,ούτε ανιστορησία αλλά ούτε και παρελθολαγνεία...

υγ.ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Το βασικό κριτήριο αξιολόγησης ενός προπονητή είναι στο τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου, αφού του έχεις δώσει σαν Διοίκηση, όλα τα εργαλεία για τον κρίνεις ουσιαστικά. Γιατί αν δεν το έχεις πράξει πρώτα αυτό, μετά όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.
Αν ξαφνικά από αύριο αρχίζει και χρησιμποιεί βασικό και αναντικατάστατο τον Μήτρογλα, ότι γράφω στο άρθρο θα ισχύει στο ακέραιο και για τον Τζεμπούρ που θα είναι αναπληρωματικός.
Δεν με ενδιαφέρει ΤΩΡΑ τόσο η προσωπική μου άποψη για τον κάθε παίκτη, όσο η άποψη του προπονητή, γιατί αυτός θα είναι και ο τελικά κρινόμενος. Για τον Ολυμπιακό είναι προτιμότερο να καθιερωθεί ο Μήτρογλας (για όλα αυτά που γράφεις παραπάνω), αλλά δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ωρίεται να γίνει.
Το άρθρο δεν εμπεριέχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο φορ που έχουμε, γιατί απλά δεν είναι αυτός το νόημα.

Εικόνα Hank

Φυσικά και αυτος θα είναι ο κρινόμενος, ο προπονητής, αλλά, στο ενδιάμεσο μπορει (γενικα μιλαω για το θεμα αυτο με τους προπονητες, δεν αφορα απαραιτητα αποκλειστικα το Μιτσελ η ενσταση) να εχει ζημιωθεί πολύ η ομάδα. Κι αυτο, δεν ειναι κατι που πρεπει να αγνοουμε (ξαναλεω, γενικα μιλάω).

Σκοπος, δεν ειναι να κριθεί καλα η κακα ο εκαστοτε προπονητης. Σκοπος ειναι να κανει τη δουλεια της η ομάδα.
Κι αυτο, το χρόνο που ρεει, το "ζωντανό" χρόνο της ομάδας (και που προσθετικα συνθέτει την Ιστορία της) και οσα λαμβάνουν χώρα σ' αυτον μέχρι να φτασει η στιγμή που "τωρα μπορεί να κριθεί ο προπονητης (και που συνηθως οπως λεει κι ο γατος φτανει οταν τον διωχνει η διοικηση) δεν πρέπει να τον αγνοούμε ποτέ επειδή "ο προπονητής κρίνεται του χρόνου" η στο "τέλος της χρονιάς".

Δηλ, αν δουμε κατι ανησυχητικό (που πολλες φορες αυτα ειναι προφανη, αλλα συνθλιβονται κατω απ το "δεν μπορει να κριθει ακομα, η τωρα, ο προπονητης") η σιωπή και η μη κριτική κακό κανει, παρα καλό.

Εικόνα dono

Ώπα ώπα δεν μιλάω για ασυλία γενικά.
Ο προπονητής οφείλει να παρουσιάσει ένα πρόσωπο στην ομάδα που τουλάχιστον είτε θα βλέπεις πρόοδο από εβδομάδα σε εβδομάδα, είτε ένα σαφές πλάνο που να προσπαθεί να εφαρμόσει. Πρέπει να βλέπουμε και κάτι για να στηρίζουμε, όχι απαραίτητα συνιφασμένα με τρομερά αποτελέσματα (μιλάω για του χρόνου).
Με τον τιμούρη δεν είχες τίποτα από αυτά. Γι αυτο και η δυσαρέσκεια από την αρχή

Εικόνα indian

συμφωνώ απολύτως, ο προπονητής κρίνεται και πρέπει να κρίνεται καθημερινά μέσα από τη δουλειά του, στις προπονήσεις, στα ματς, στα αποτελέσματα, σε όλα...τα καλά να γίνονται καλύτερα και τα στραβά να διορθώνονται...αρκεί αυτή η κριτική να είναι πάντα καλοπροαίρετη, εποικοδομητική και όχι απαξιωτική και αποδομητική...και όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται με γνώμονα όπως λές την Ομάδα...δυστυχώς το παραμύθι των δημοσίων σχέσεων με "δημοσιογράφους" και την κατευθυνόμενη κριτική, τα έχουμε φάει στη μάπα...απλώς, δεν μπορείς να κρίνεις τη δουλειά ενός προπονητή με δείγμα 1-2-3 μηνών και νομίζω ότι αυτό θέλει να πει και ο dono...να κάνει την προετοιμασία του, να φτιάξει την ομάδα του και εδώ είμαστε...και δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Μίτσελ έχει πολλές αβάντες σε σχέση με προκατόχους του αφού ανέλαβε σε μια περίοδο με την ομάδα να έχει πάρει ουσιαστικά το πρωτάθλημα και έχει όλο το χρόνο μπροστά του χωρίς πολύ άγχος να μάθει την ελληνική πραγματικότητα και να δημιουργήσει την ομάδα του...κάτι που δεν είχε ο προκάτοχος του, πολύ καλός προπονητής Ζαρντίμ...

Εικόνα dono

Το έχουμε ξανασυζητήσει. Ο προπονητής κρίνεται απολογιστικά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά φυσικά και κρίνεται για τις επιλογές του σε κάθε ματς. Όπως κρινόταν ο προηγούμενος και ο πριν απ´ αυτόν
Αλοίμονο αν περιμέναμε 12 μήνες για να κρίνουμε τον Χ προπονητή. Το έργο του κρίνεις σε βάθος χρόνου, γιατί προφανώς δεν γίνεται αλλιώς

Εικόνα Gavrontas

Κατ' αρχας να πω οτι συμπεριφορές σαν αυτή του Μητρογλου μετα το μας με το μπαοκ, ειναι απαράδεκτες και εννοειται οτι δεν τις επικροτεί, κι ούτε πρέπει, κανείς. Ουτε και οι πιο φανατικοι υποστηρικτες του.

Ομως, δεν πρέπει τον παίχτη να τον κρίνουμε με βάση αυτό και μόνο το γεγονός. Ειναι άδικο για τον φετινό Μητρογλου να εστιάσουμε σ' αυτο και μόνο, και να αγνοησουμε και την βελτιωση του (και στη συμπεριφορα του, οχι μονο την αγωνιστική) και πολυ περισσότερο την προσφορά του.
Και περα απο αυτό, ισως πρέπει να εστιάσουμε και λίγο στους λόγους που τον οδηγησαν σε αυτη την (απαράδεκτη) συμπεριφορά.

Ξέρεις απο μεταξύ μας συζητήσεις, βλέποντας πως τον διαχειρίζονταν και αντιμετωπιζε ο Μιτσελ απ την αρχη, πως το θεωρουσα δεδομένο οτι θα υπαρξουν ζητήματα με το Μητρογλου, και ηταν απλα θέμα χρόνου να συμβούν.

Κι αυτό όχι γιατί έχει παρελθόν με "προβληματικές" συμπεριφορές, αλλα γιατί νομίζω πως κανείς στη θεση του δεν θα ταν ευχαριστημένος με τη νεα κατάσταση, και πολλοί λίγοι εκείνοι που θα την δεχόντουσαν στωϊκά κι αδιαμαρτύρητα.

Κακά τα ψεμματα, ο Μητρογλου φέτος δεν είναι παιχτης που μπορεί καποιος να τον αγνοεί αβασάνιστα.
Ειτε λόγω συγκυριών, είτε λογω επιλογών του Ζαρντίμ, ο παιχτης έπαιξε αρκετά φέτος, και έπαιξε καλά.
Ο Μητρογλου υπέγραψε καινουργιο συμβόλαιο που σημαίνει πως η διοικηση τον πιστεύει και ποντάρει πάνω του.
Ο Μητρογλου είναι ο καλύτερος Ελληνας σεντερ φόρ, και, χωρίς εμπάθειες και προκαταλήψεις, ο Μητρογλου είναι ενα καλό σεντερ φορ. Κι αυτο ο Μητρογλου το ξέρει, και δεν είναι θέμα απλά του λιβανισματος των ΑΡΔακίων.
Ο Μητρογλου είναι σε μια ηλικία που νιώθει οτι επιτέλους πρεπει να παιξει τη μπαλα που (η που νομίζει ότι) μπορεί.
Και το να θέλει, το να έχει φιλοδοξίες είναι και θεμιτό, κι ουτε μπορεί να τον μεμφθεί κανείς γι αυτο.

Κι ολα αυτά, είναι λόγοι να κάνει πουτάνα τα αποδυτήρια; Φυσικα και όχι, ειναι οι λόγοι που "εξηγούν" το ότι νιώθει ριγμένος και αδικημένος απ το Μιτσελ.
Ειναι αδικημένος όμως; Εγω λέω ξεκάθαρα οτι είναι.
΄

Γράφεις:

Έχει παίξει αρκετά φέτος τόσο στο πρωτάθλημα (1000’ συμμετοχής – 22 παιχνίδια – 8 γκολ μέχρι στιγμής), στο κύπελλο (461’ συμμετοχής – 6 παιχνίδια – 1 γκολ μέχρι στιγμής), όσο και στην Ευρώπη (419’ συμμετοχής – 8 παιχνίδια – 4 γκολ). Δεν υπάρχει πουθενά κανένα πάτημα για τον οποιονδήποτε να μιλάει για αδικία.

Νομίζω ουτε ο Μητρογλου, ούτε ο πιο φανατικός υποστηρικτής του (ουτε εγω, που δεν ειμαι τετοιος) θα έθετε θέμα αδικίας γενικά φέτος.
Οποιος το θέτει το θέτει μόνο για την περίοδο επι Μιτσελ.
Και δεν μπορούμε να προβάλλουμε τον (όντως, αρκετα μεγάλο) χρόνο συμμετοχής του (που κατα 90% κατανέμεται στην περιοδο Ζαρντίμ) στο συνολο της χρονιάς, για να αποφανθούμε ότι "δεν πρέπει να μιλάει, έπαιξε πάρα πολυ φετος".
"Μιλάει", κυρίως, γιατί ακριβώς συρικνώθηκε δραματικα ο χρόνος συμμετοχής του επί Μιτσελ, και μετά γιατί είναι προφανές οτι το μέλλον θα ναι ακόμα χειρότερο, μιας και βλεπει κι αυτός το προφανέστατο οτι ο Μιτσελ δεν τον υπολογίζει.

Τώρα, το θέμα που προκύπτει είναι: πρέπει σε αυτη την περίπτωση να γίνει ο,τι αποφασισει και θέλει ο προπονητής, και να τον πετάξει και στην εξέδρα αμα νομίζει, χωρις δευτερη σκέψη, η να βρεθέί ενας τρόπος διαχειρισης ώστε να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος, οικονομικό (μιας και είναι "περιουσιακό στοιχείο" της ομάδας ο παιχτης, με σοβαρή μεταπωλητική αξία) και αγωνιστικο (ΕΙΝΑΙ καλός παίχτης) ο συλλογος, και να μην ζημιωθεί και η καριέρα του παιχτη, που φαινεται να μπηκε σε μια καλη τροχιά΄φέτος;

Αλλά θα το αφήσω ετσι, ως ερώτηση, γιατί αμα συνεχίσω, θα αρχίσω να λεω τη γνώμη μου και για τον προπονητή...

Εικόνα dono

Το άρθρο έγινε για το συγκεκριμένο συμβάν, άρα αυτό σχολιάζω.
Το ότι έχει βελτιωθεί παιχτικά το αναφέρω και εγώ, στον χαρακτήρα δεν έχω να πω κάτι, σηκώνει μεγάλη κουβέντα γιατί σε αυτή την συζήτηση θα ασχοληθείς και με το παρελθόν του.
Ποιά είναι ακριβώς η νέα κατάσταση που πρέπει ο παίκτης να υπομείνει στωϊκά? Το ότι δεν τον θεωρεί ο προπονητής του βασικό και αναντικατάστατο? Μα αυτό είναι δεδομένο πια με τον Μήτρογλου με ΟΛΟΥΣ τους προπονητές που περάσανε από τον Ολυμπιακό στην καριέρα του παίκτη. Αν πρέπει να κάνει τουμπεκι ψιλοκομμένο για αυτή την κατάσταση? Φυσικά όχι, αλλά η ενέργεια που πρέπει να κάνει είναι μέσα από την δουλειά του (και μόνο χωρίς ξεσπάσπατα σε παράθυρα) να πείσει τον προπονητή του ότι έχει άδικο. Αν την απόφαση του προπονητή (του Χ προπονητή) οφείλει να το αποδεχτεί η Διοίκηση? Εννοείται πως ναι, όπως εξάλλου έπραξε και με την επιθυμία του Βαλβέρδε για τον Μήτρογλου στο παρελθόν.
Αν είναι ο καλύτερος Έλληνας φορ γιατί δεν παίζει στην Εθνική βασικός και αναντικατάστατος? Το θέμα με τον Μήτρογλου δεν είναι αυτό κατά την γνώμη μου. Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλός παίκτης (πολύ καλός θέλεις? οκ συμφωνώ). Το θέμα είναι αν ταιριάζει με το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Την απάντηση στην δίνουν οι 4 προπονητές που αναφέρω στο άρθρο.
Φυσικά ο οποιοσδήποτε παίκτης ΔΕΝ πρέπει να μιλάει έξω από την ομάδα για τις επιλογές του προπονητή. Αλλιώς γυρνάμε πίσω στο χρόνο (όχι πολύ πίσω) και θα δούμε ακροάσεις του προέδρου σε παραπονούμενους παίκτες, ξεφτιλίζοντας τον εκάστοτε προπονητή και η επόμενη κίνηση είναι χαρτάκι με την ενδεκάδα πριν τον αγώνα... Είναι σωστό αυτό? Όταν λέμε ότι ο προπονητής είναι ο απόλυτος άρχων του αγωνιστικού τμήματος κάπως έτσι το βλέπω εγώ.
Για αναπληρωματικό σέντερ φορ, συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ (ούτε τα νούμερα) για την δραματική συρρίκνωση του χρόνου χρησιμοποίησής του από τον Μίτσελ. Για τον αναπληρωματικό σου φορ μιλάω. Γιατί δεν βλέπεις την περίπτωση του Πάντελιτς? Αν μιλάει ο Μήτρογλου αυτός τι να πει?
Φυσικά και είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα, όμως ο αγωνιστικός του ρόλος καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον προπονητή

Εικόνα Gavrontas

Η νεα κατάσταση είναι το οτι, επιμενω, συρικνωθηκε δραματικά ο χρόνος συμμετοχής του, και το ότι εισπράττει απ' το Μιτσελ πως δεν υπολογιζεται.
Ουτε με το Ζαρντιμ ηταν βασικός κι αναντικατάστατος, αλλα ηταν σιγουρα πολυ ικανοποιημένος και με το χρόνο, και με την αντιμετωπιση.
Επι Βαλβ, ποτέ δεν είχε προηγηθεί παρουσία, και προσφορά, του Μητρογλου στην ομάδα, αναλογη με αυτη που προηγήθηκε φέτος πριν το Μιτσελ. Στην ουσία μιλάμε για τελειως διαφορετικους παιχτες.
Και, σε κάθε περίπτωση, ο Βαλβ είχε κερδισει με το σπαθί του το δικαίωμα, και την ανοχή απο ολους, να στειλει τον οποιονδήποτε απο πάγκο, μεχρι εξέδρα και δανεικό.

Για το Σάντος, και χωρις να θελω γενικα κι αόριστα να υποστηριξω το Μητρογλου ως αξία, δεν μπαινω καν στη διαδικασία να λαβω υπόψην την αποψη για έναν παιχτη, ενός προπονητή που θεωρεί αναντικατάστατους στην εθνική, διαφορους Τζιωληδες, Κατσουρανηδες κλπ κλπ.

Για να ειναι ο προπονητής ο απόλυτος άρχων του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτο πρέπει ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. Ειδικά αμα μιλάμε για προπονητη σαν το Μιτσελ.
Αυτο βεβαια δε σημαινει πως ο οποιοσδηποτε δεν το εχει κερδισει, πρεπει να κάνει ο,τι απαιτουν οι παιχτες. Πρεπει να σταθμίζει όμως πιο σοφα καποιες καταστασεις, κυριως για το καλό της ομάδας. Τα καρφωμένα δελτια στον τοιχο πχ, δεν έκαναν καλο ποτε σε κανεναν.

Ο Παντελιτς, και που ηρθε στην ομάδα (και μιλαω για τοτε που ηρθε, οχι τωρα, τρια χρόνια και τοσους τραυματισμους μεγαλυτερος) πολυ του ήταν. Παρα πολυ.

Εικόνα dono

Από που προκύπτει ότι ήταν ικανοποιημένος απο τον χρόνο που του έδωσε ο Ζ?
Πως στηρίζεις ότι μιλάμε για διαφορετικούς παίκτες ο Μήτρογλας επί Βαλβέρδε και ο Μήτρογλας σήμερα? Για βελτιωμένη έκδοση σίγουρα συμφωνώ, για ριζική αλλαγή δεν το συζητώ καν.
Μόλις ήρθε την πρώτη φορά ο Βαλβέρδε ο Μήτρογλου το πρώτο μισό της περιόδου είχε 7 συμμετοχές και τον Δεκέμβριο τον έδωσε δανεικό? Τότε ο Βαλβέρδε είχε κερδίσει με το σπαθί του το δικαίωμα να το κάνει? Δεν σου αναφέρω καν το τι έκανε στην δεύτερη θητεία του στην ομάδα, γιατί τα ξέρεις πολύ καλά.
ΟΚ ο Σάντος είναι τσάτσος, άμπαλος, άδικος, ή ότι άλλο θέλεις (δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή όχι). Οι υπόλοιποι τρεις που δεν υπολογίζαν τι να πούμε γι' αυτούς?
Πως ένας προπονητής κερδίζει αυτό το δικαίωμα, όταν από τα τέλη Αυγούστου μετά την Ανόρθωση, ο Βαλβέρδε δεν τον υπολόγιζε? Το είχε κερδίσει αυτό το δικαίωμα στν 1,5 μήνα παρουσίας του στην ομάδα?
Μα ακριβώς προφανώς ΟΛΟΙ οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα στάθμισαν τα δεδομένα - καταστάσεις και ο Μήτρογλας ΔΕΝ τους έκανε καθόλου και τον έδιναν δανεικό ή δεν τους έκανε για βασικός! Σε ΟΛΟΥΣ!
Με βάση την προσφορά του Πάντελιτς εκπλήσομαι που το γράφεις αυτό. Αναφέρομαι κι εγώ στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην ομάδα.

Εικόνα Gavrontas

Τι απο που προκύπτει οτι ηταν ικανοποιημενος επι Ζ; Δεν ξερω να σου απαντησω, δεν εχω Μητρογλουικανοποιημενομετρο να μετρησω. Απλα, αυτη την αισθηση εχω. Δηλ, ποιο ειναι το επιχειρημα που μενει σ' αυτη την ερωτηση; Οτι τοτε δεν κοπαναγε τα αποδυτηρια;
Τελος παντων, εγω εχω την αισθηση οτι ηταν ικανοποιημενος.

Για τα αλλα, βαζεις ανομοια πραγματα και καταστασεις στο τραπεζι, απο κάθε αποψη. Και ειδικα καποιες πολυ "ειδικών συνθηκων καταστασεις".

Εμπασει περιπτωσει, εσυ λες "ο,τι πει ο προπονητης, κι αμα ακομα γουσταρει να το κανει παϊδακια, να τον ψησει και να τον φάει, να τον κανει παϊδακια, να τον ψησει και να τον φάει"

Εγω λέω, πως ισως το θεμα Μητρογλου (και υπο καποιες συνθηκες κι αλλα θεματα γενικα σε μια ομάδα) να χρειάζεται καπως καλύτερη διαχειριση απο αυτη που πιθανότατα οδηγεί σε μετωπικη συγκρουση προπονητη και παιχτη. Και με ζημιωμενο φυσικα το συλλογο, σε καθε περιπτωση.

Εικόνα dono

Εγώ ξαναλέω εμπιστεύομαι την κρίση του προπονητή, γιατί αυτός θα κριθεί για ότι κάνει και λέει. Εσύ κι εγώ θα είμαστε εδώ και θα σχολιάζουμε. Αν θέλει μητρογλοπαιδάκια, να τα φάει ο άνθρωπος να τελειώνουμε. Έτσι και μόνο έτσι θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει την σφραγίδα του. Βέβαια εμείς μιλάμε θεωρητικά γιατί ο μίτσελ προφανώς θέλει τον μήτρογλου αλλά όχι για βασικό.
Για αγωνιστικά θέματα υπεύθυνος είναι ο προπονητής και μόνο αυτός. Αυτό λέω και ξέρεις ότι το εννοώ

Εικόνα Gavrontas

Α, κι εγω λεω, ειδικα σε μεγεθη οπως η δικιά μας ομάδα (πολυ μεγαλο μεγεθος) και σε σχεση παντα με το βεληνεκές των προπονητών που έρχονται, οτι ο προπονητής ΠΡΕΠΕΙ να υπηρετεί και την ομάδα, και όχι αποκλειστικα η ομάδα τον προπονητή.

Εικόνα dono

Ναι σωστά, αλλά ο σκοπός είναι να προοδεύσει η ΟΜΑΔΑ κατά την παρουσία του Χ προπονητή. Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα ευημερήσουν και οι παίκτες που δεν του κάνουν στο αγωνιστικό πλάνο.