ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - ΠΟΑ 1



Πάει και το ντέρμπι με τον ποα, μας τελείωσε κι αυτό. Έχει πιο πολύ ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με το τι έγινε εξωαγωνιστικά, παρά με τα καθαρά αγωνιστικά μάσα στις τέσσερις γραμμές του παιχνιδιού. Για τον λόγο όμως ότι σε μια κριτική του παιχνιδιού δεν μπορείς να αφήνεις έξω την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καλό θα ήταν να τα πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Μίτσελ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με την παρακάτω ενδεκάδα. Ο Μέγιερι στο τέρμα, ο Παπάζογλου με τον Χολέβα στα άκρα της άμυνας και τον Μανωλά με τον Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα του κέντρου αποτελείτο από τους Φέισα, Μανιάτη και Γκρέκο. Στα άκρα της επίθεσης ο Φουστέρ με τον Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.
Ο αγώνας ήταν γενικά πολύ μέτριος με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μια πολύ κακή εμφάνιση, συνέχεια της γενικότερης μετριότητας που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό. Στο πρώτο ημίχρονο το σκηνικό ήταν με τον Ολυμπιακό να πιέζει τον ποα και να τον έχει κλείσει στα καρέ του, αλλά με τον τρόπο που επιχειρούσε να γίνει απειλητικός το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, εννέα στις δέκα φορές η μπάλα πήγαινε δεξιά στον Παπάζογλου με καλές προϋποθέσεις, αλλά στα πόδια του σταματούσε και κάθε απειλή για την αντίπαλη εστία. Είχαμε και δοκάρι με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέβα στο 22΄και 1-2 άλλες φάσεις που κάλλιστα θα μπορούσαμε να απειλήσουμε σοβαρά τον Καρνέζη, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τον ποα να έχει δύο κλασσικές ευκαιρίς για να σκοράρει, όταν ο Μπαρμπαρούσης σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Μέγιερι στο 34΄και ο Ζέκα στο +45΄σε ανεπανάληπτο τετ α τετ και αφού πέρασε και τον Μέγιερι, έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας μας. Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η φάση προήλθε από ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος του Μανωλά που στην ουσία δίνει πάσα ασίστ στον χτικιάρη του ποα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ είδε το φως το αληθινό και προσπάθησε να συμμαζέψει λίγο το χάλι του κέντρου περνώντας στην ανάπαυλα τον Ιμπαγάσα στην θέση του Γκρέκο. Αυτή η αλλαγή απέδωσε για 10-15΄, με τον Ολυμπιακό να γίνεται πιο ουσιαστικός και απειλητικός από τα άκρα κυρίως από τα αριστερά. Μετά για ένα περίεργο λόγο η ομάδα νέκρωσε πάλι, με την μπάλα να μην πηγαίνει καν στον Ιμπαγάσα και ο Ολυμπιακός να έχει την φλύαρη κατοχή και επιθετικότητα του πρώτου ημιχρόνου.  Στο 68΄ο Μήτρογλου αντικαθιστά τον Αμπντούν και στο 72΄ο Φιγκερόα σκοράρει για τους λαγούς. Στο 74΄ο Μασάντο αντικαθιστά τον Παπάζογλου. Στο 87΄ο Μήτρογλου ισοφαρίζει όταν μετά από σουτ του Τζεμπούρ (η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα), ο Μήτρογλου κάνει την προβολή και σκοράρει προ κενής εστίας. Σε εκείνο το σημείο αρχίζει ένα πανδαιμόνιο με τους παίκτες του ποα να την πέφτουν στον επόπτη γιατί νόμιζαν ότι είναι οφ σάιντ ο σκόρερ (καμία περίπτωση φυσικά, το γκολ είναι πεντακάθαρο), χωρίς φυσικά ο άτολμος και λίγος χθεσινός διαιτητής να αποβάλει κάποιον από τους συμπεριφερόμενους σαν κοινούς χούλιγκανς παίκτες του λαγού. Στο 97΄ακυρώνεται σωστά γκολ του Μήτρογλου όταν μετά από σέντρα του Χολέβα ήταν σε θέση οφ σάιντ πριν σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τον ποα να μπαίνει άλλη μια φορά στην περιοχή  με την ευκαρία του Μπαρμπαρούση και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μόνιμα μεν ακριβώς έξω από την περιοχή του λαγού, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία.
Ατομική κριτική στους παίκτες δεν θα κάνω, γιατί ΟΛΟΙ ήταν μετριότατοι στην καλύτερη των περιπτώσεων, πολλοί από αυτούς αρνητικοί. Είδαμε δυστυχώς μαζεμένους παίκτες να δείχνουν το κακό πρόσωπο τους των τελευταίων παιχνιδιών – των τελευταίων μηνών, παίκτες όπως ο Γκρέκο (πέρασε και δεν ακούμπησε), ο Φέισα (έσπασε κάθε ρεκόρ κωλοκαθίσματος εχθές – τρεις φορές εκ των οποίων τις δύο εντελώς μόνος του) και ο Μανιάτης (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ). Γράφω κριτική ειδικά για την τριάδα του κέντρου γιατί με ανύπαρκτο κέντρο ειδικά όπως το χθεσινό του πρώτου ημιχρόνου, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν πας πουθενά. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις ομάδες που παίζουν ο Χουχούμης και ο Μπαρμπαρούσης.
Η χθεσινή εικόνα της ομάδας όμως είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνη του προπονητή. Έχω γράψει κατ’ επανάληψη ότι το έργο του κάθε προπονητή δεν μπορεί να κριθεί σε μια περίοδο, όπως αυτή που είμαστε τώρα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής δεν μπορούν να αφομοιωθούν από τους παίκτες μέσα σε 1-2 μήνες. Υπό αυτό το πρίσμα θα υπάρχει απόλυτη στήριξη και υπομονή από την μεριά μου μέχρι να δείξει το πλάνο του για την ομάδα, κάτι από τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στους παίκτες και στην ομάδα. Κριτική όμως για κάθε αγώνα και κυρίως για τις επιλογές του, όχι μόνο μπορώ αλλά και οφείλω να κάνω.
Καταρχήν ακούγοντας την ενδεκάδα, ήμουν σίγουρος ότι θα ήμασταν ΕΝΤΕΛΩΣ ακίνδυνοι επιθετικά. Όταν η τριάδα του κέντρου σου απαρτίζεται με τρεις παίκτες κουβαλατζήδες, αμυντικά σωστούς, ενδεχομένως μοντέρνα ανασταλτικά χαφ, αλλά όχι με επιθετικές αρετές, τότε η μπάλα φτάνει στο σέντερ φορ σου κατόπιν αιτήσεως και χαρτοσήμου. Οι μοναδικές φορές που έχει τολμήσει την ίδια επιλογή προσώπων στο κέντρο, η εικόνα ήταν ίδια και απαράμιλλη. Θυμίζω ότι η ίδια τριάδα κεντρικών άρχισε τον αγώνα με την αεκ  και στο κύπελλο εκτός με τα Γιάννενα. Τι του άρεσε τόσο στην εικόνα των δύο αυτών παιχνιδιών που το ξαναεφάρμοσε, μόνος αυτός ξέρει. Αν προσθέσεις στο παραπάνω γεγονός ότι με τον Φουστέρ στα πλάγια που συνεχώς συγκλίνει και τον Παπάζογλου επιθετικά ανύπαρκτο, τότε η χθεσινή εικόνα ήταν μάλλον αναμενόμενη.
Οι αλλαγές του ήταν εκτός τόπου και χρόνου, όχι τόσο γι’ αυτούς που μπήκαν στο παιχνίδι, όσο γι αυτούς που αντικαταστάθηκαν. Η ένσταση μου δεν είναι για τα πρόσωπα, αλλά για το στήσιμο και την λειτουργία της ομάδας συνολικά μετά τις αλλαγές. Για να εξηγήσω λίγο την άποψή μου, ας μου πει κάποιος γιατί η τρίτη αλλαγή, με τον Παπάζογλου να αποχωρεί και τον Μανιάτη να περνάει δεξί μπακ δεν θα μπορούσε να ήταν η πρώτη του αλλαγή, στην είσοδο του Ιμπαγάσα στο ημίχρονο? Τι φοβηθήκαμε? Μην ο Σο ή ο Βιτόλο πάρει την μπάλα και βάλει γκολ από τον άξονα?
Εχθές με τις αλλαγές του κατόρθωσε μετά το 74΄να μην υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ ακραίος στην ενδεκάδα. Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μήτρογλου, Τζεμπούρ και Φουστέρ κανείς τους δεν είναι ή μπορεί να παίξει με επιτυχία στα άκρα. Και αυτά απέναντι σε έναν προπονητάκο που έκανε τα απλά και αυτονόητα. Φόρτωσε τον άξονα και εξουδετέρωσε τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα και σχέδιο ανάπτυξης στο τελευταίο 20λεπτο. Η έλλειψη σχεδίου για 90 λεπτά είναι ο πιο σοβαρός προβληματισμός μου για το χθεσινό παιχνίδι και φάνηκε ξεκάθαρα όταν στις καθυστερήσεις αντί να κάνουμε μπαλιές μέσα στην περιοχή (ήταν 3-4 παίκτες μας μόνιμα μέσα στην περιοχή του Καρνέζη) εμείς παίζαμε πασίτσες στον χώρο του κέντρου, χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε το τόπι. Ένα γέμισμα κάναμε στην περιοχή και έβαλε γκολ ο Μήτρογλου έστω κι αν ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ.
Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο τι να πρωτοπεί κανείς. Σίγουρα δεν θέλω να καταντήσω ποτέ οπαδικά σαν αυτούς που έβριζαν εμετικά τον Μαρινάκη. Για να εξηγούμαστε, έβριζαν τον Μαρινάκη τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και όχι τον Μαρινάκη τον εφοπλιστή, τον επιχειρηματία ή ότι άλλο θέλεις πες. Για το φυσικό πρόσωπο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν με ενδιαφέρει ότι και να λένε, δεν με αφορά. Για τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη οι χθεσινές κραυγές είναι ΑΛΗΤΕΙΑ. Είναι ΑΛΗΤΕΙΑ απέναντι στον πρόεδρο του σωματείου και κατ’ επέκταση στο ίδιο το σωματείο Ολυμπιακός. Αναφέρομαι φυσικά στο περιβόητο σύνθημα για το στοίχημα… Ούτε οι ίδιοι οι βάζελοι δεν τα φωνάζουν αυτά που φώναξαν εχθές. Όλα τα άλλα συνθήματα οι ίδιοι νεόγαυροι τα φώναζαν και στον Σωκράτη Κόκκαλη, τα φώναζαν ακόμα και πέρυσι τον Δεκέμβρη μήνα, πριν φυσικά αρχίσουν τον Φεβρουάριο να κωλοτουμπιάζουν ΟΛΟΙ με τα κατορθώματα της ομάδας του Βαλβέρδε. Δεν πρόκειται μερικοί άνθρωποι να βάλουν μυαλό ΠΟΤΕ. Αυτά τα ολίγα για τις χθεσινές ομορφιές της εξέδρας. Δεν το προχωράω περαιτέρω, το θέμα γιατί τα υπόλοιπα παιδιά έχουν ανεβάσει ήδη πολλά σχετικά άρθρα (1, 2, 3). Εγώ πάντως λέω υπομονή και δύναμη σε αυτούς που δεν γουστάρουν τέτοια σκηνικά και αναγκαστικά ανέχονται τους κομπλεξικούς νεόγαυρους, που ξυπνάνε με ένα όνειρο κάθε ημέρα. Να πούνε κάποια ημέρα με στοιχεία ότι όλες οι παπαριές  που λένε ισχύουν. Ελάτε τώρα αρχίστε τα γνωστά σας, ότι είμαι υπάλληλος, τσάτσος, έμμισθος και τέτοιες παπαρολογίες. Τα έχω συνηθίσει και σας έχω βαρεθεί.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Πόσοι γαύροι θα μέναμε πιστοί στην ομάδα αν ήμασταν στην θέση της κούλας? Πόσοι θα πηγαίναμε γήπεδο? 1000? 2000?
ΥΣΤ 2. Το εύκολο είναι να διώξετε τον Μαρινάκη. Ποιόν τύπου Μπανασάκη θα φέρετε δεν μας είπατε…
ΥΣΤ 3. Ξυπνάτε ΟΛΟΙ σας ΡΕΕΕΕΕΕ! Με τον Χουχούμη παίζατε, με τον Χουχούμη και τον Μπαρμπαρούση….
 

Σχόλια

Εικόνα indian

καλημέρα...έχω αναφερθεί στο Απαράδεκτο-Αντιολυμπιακό γεγονός της προχθεσινής βραδιάς σε όλα τα άρθρα που "ανέβηκαν" εδώ μέσα...αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος...η άλλη είναι το πόσο μαεστρικά και γκεμπελικά ο αλαφούζος και η παρέα του μας έφτασαν εδώ και θέλω να ελπίζω ότι δε θα έχουμε και χειρότερα...τί εννοώ?είμαι ο αλαφούζος, η ομάδα μου δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει τπτ τα επόμενα χρόνια και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή...βασικά έχει ήδη φτάσει αλλά είμαστε τόσο καλά δικτυωμένοι με κρατικούς υπαλλήλους, μμε και αρδ που το παλεύουμε ακόμη...τί μπορώ να κάνω?α)σε βάθος χρόνου να εξυγιάνω την ομάδα και απλά μάγκικα και ωραία να προσπαθήσω να την κάνω πρωταγωνίστρια...β)να απαξιώσω το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους-από τη στιγμή που εγώ είμαι τυφλός τότε όλοι να γίνουν τυφλοί-και ο μεγαλύτερος στόχος και κατόρθωμα μου θα είναι να κάνω τους γαύρους να φαγωθούν μεταξύ τους, θα τους κάνω να παίξουν το παιχνίδι μου, να φάνε το Μαρινάκη και τον κάθε Μαρινάκη, θα φέρω το γαύρο στα ίδια και χειρότερα με μένα...εμπρός λοιπόν καλά μου μμε, μαγικοί μου αρδ...
και τί κάνουμε εμείς ρε μάγκες????δυστυχώς ένα τεράστιο, επαναλαμβάνω τεράστιο κομμάτι τσίμπησε...ένα κομμάτι ίσως κακομαθημένων,νεόπλουτων,πελατών??δεν ξέρω...φυσικά θεωρώ ότι όσο ευθύνονται τα φερέφωνα των πρασινοφρουρών και των αντιολυμπιακών άλλο τόσο ευθύνονται και αυτοί που έπεσαν στην παγίδα τους...2 δρόμοι υπάρχουν μάγκες, όμορφα και ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ...είσαι γαύρος?κρατάς τις όποιες απόψεις για τον καθένα, για την πάρτη σου και για τις κατ'ιδίαν συζητήσεις με φίλους, γνωστούς, αγνώστους, οργανωμένους, ανοργάνωτους..και αν δεν σου αρέσουν κάποια πράγματα έχεις τη δύναμη να τα πεις...να είσαι σίγουρος ότι θα ακουστείς...στο γήπεδο όμως και όπου αλλού βρίσκεται η ερυθρόλευκη και ριγωτή,δεν έχεις κανένα δικαίωμα...έχεις μόνο υποχρεώσεις...να στηρίζεις, να τραγουδάς, να μεγαλώνεις το θρύλο του Θρύλου μας...αν δεν μπορείς ή δε θες να το κάνεις αυτό, στο καλό...με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...
Στα του αγωνιστικού τώρα τί να πει κανείς...αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι έγινε μεγάλη ζημιά στο ρυθμό της ομάδας με τα καπνογόνα...όπως είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι είμασταν για ακόμα μια φορά πολύ κακοί,ασύνδετοι,ανοργάνωτοι,αδιάβαστοι,ράθυμοι..παίκτες και προπονητής...οι βάζελοι πανηγυρίζουν γιατί πήραν ισοπαλία και είναι λέει ηθικοί νικητές...ποιός Γαύρος θα το έλεγε αυτό ρε????και γιατί ήταν καλύτερος ο βάζελος???τί έκανε???ό,τι πρέπει να κάνει μια κατώτερη ομάδα όταν αντιμετωπίζει μια πολύ χειρότερη...κλείνει τους χώρους πίσω, συγκέντρωση, αντεπίθεση και ό,τι βγει...αυτό ναι το έκανε πολύ καλά και φυσικά βοηθήσαμε κι εμείς με τον άθλιο τρόπο παιχνιδιού μας...άκρα μηδέν...κέντρο υπερσυγκέντρωση αμυντικογενών ποδοσφαιριστώ που κουτουλούσαν μεταξύ τους, άμυνα για τα πανηγύρια...μπράβο λοιπό στον ποα αλλά ας σκεφτεί κάποιος...υπάρχει περίπτωση ομάδα έτσι να χτυπήσει ποτέ πρωτάθλημα???αν βάζαμε πρώτοι γκολ θα βάζαμε σίγουρα 4 μετά...τέλοσπάντων, το θέμα μου δεν είναι το αγωνιστικό...το έχω ξαναπεί η ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία και μάλιστα χωρίς τους παίκτες κλειδιά που θέλει ο κόουτς...θα κριθούν του χρόνου...δυστυχώς όμως έχουν χάσει όλα τα ελαφρυντικά τους...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Μάνο καλησπέρα. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι καλή η προετοιμασία αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας. Πρέπει να ξυπνήσουν γιατί στο τελικό κυπέλλου θα έχουμε θέματα...

Εικόνα indian

"Μετά τα γεγονότα της Κυριακής που έλαβαν χώρα στο γήπεδό μας και κατόπιν συναντήσεως όλων των συνδέσμων της Θύρας 7 οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Σε κανέναν δεν άρεσε η φετινή εικόνα της ομάδας μας και πολύ περισσότερο στα ντέρμπι. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια της Ευρώπης στα οποία οι ποδοσφαιριστές μας είχαν ατομικό κίνητρο, θέαμα δεν έχουμε δει. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται, παίχτες καλοπληρωμένοι (σε δύσκολους καιρούς) με συνεπή διοίκηση και ένα λαό πιστό πάντα δίπλα τους, αλλά και οπαδοί, που αν και έχουν μεγαλώσει με επιτυχίες (γήπεδο, τίτλοι, διοίκηση), φαίνεται τίποτα να μην τους ικανοποιεί, που ενώ τα έχουν όλα τους φταίνε όλα.

Εντούτοις δεν θα ακυρώσουμε κανένα πρωτάθλημα, δε θα το απαξιώσουμε, όπως κάνουν οι εχθροί μας.

Το ίδιο και με το κύπελλο. Ούτε το πετάμε, ούτε το χαρίζουμε. Το θέλουμε και ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ.

Καλό είναι να συνέλθουν όλοι.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι σαφές ότι έχουν γίνει λάθη και επιλογές που δεν βγαίνουν. Όμως η χρονιά δεν έχει τελειώσει και απολογισμό θα κάνουμε το καλοκαίρι. Τότε η διοίκηση θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας, όπως, άλλωστε, επανειλημμένα μας έχει υποσχεθεί, και πιστεύουμε ότι θα το κάνει.

Όσον αφορά στα προσβλητικά συνθήματα που ακούστηκαν, ξεκαθαρίζουμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται πίσω από τον λαό του Ολυμπιακού ή να οικειοποιείται –μέσω του πληκτρολογίου- το όνομα της Θύρας 7 για να κάνει ζημιά ή να παρασύρει ηθελημένα κάποιους πικραμένους, από το θέαμα, οπαδούς μας.

Οι «μπαχαλάκηδες» μπορούν να εκτονωθούν αλλού, μακριά από τη Θύρα 7.

Εμείς πάντοτε θα είμαστε «ασπίδα» για την ομάδα ,για τον προπονητή και για τον πρόεδρο, μέχρι να νοιώσουμε ότι κάποιος ή κάποιοι βλάπτουν την ομάδα μας. Τα παράπονά μας έχουμε τον τρόπο να τα εκφράσουμε στον πρόεδρο, στις καθιερωμένες συναντήσεις μας, όπως κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε πάντα να κάνουμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού μας.

Αν θέλουμε να πούμε κάτι, το λέμε με ευθύτητα και Ολυμπιακά, όχι πίσω από το πλήθος.

Μήπως τελικά κάποιοι ενοχλούνται που ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια; Μήπως θέλουν να χωριστούμε όπως συμβαίνει στις άλλες ομάδες και να μαλώνουμε μεταξύ μας;

Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, εμείς ΔΕΝ θα τους επιτρέψουμε να σπείρουν τη διχόνοια στον Ολυμπιακό μας.

Είμαστε τυχεροί που την ώρα που οι άλλοι διαλύονται, εμείς είμαστε εύρωστοι και ήρεμοι. Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό, τότε να τους ενημερώσουμε ότι η «ΘΥΡΑ 7» δε δύναται να αναλάβει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε τον ερασιτέχνη θα μπορούσαμε να σώσουμε και να τον οδηγήσουμε από επιτυχία σε επιτυχία.

Αν σ’ αυτούς που με ευκολία βρίζουν και καταδικάζουν, δεν αρέσει ο τελευταίος Έλληνας επενδυτής που τυγχάνει να είναι και οπαδός του Θρύλου, ας φέρουν κάποιον Άραβα ή Ρώσο μεγιστάνα, απ’ αυτούς που πολλάκις έχουμε δει να έρχονται, έτοιμο να βάλει εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αν όχι, ας στηρίξουν την ομάδα και στα δύσκολα και στις στιγμές που έχει περισσότερο ανάγκη από πιστούς οπαδούς και όχι από ξερόλες που έχουν γεμίσει τις εξέδρες και το διαδίκτυο. ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ.

Δεν ξέρουμε τι κάνουν οι άλλοι και πόσο αφήνουν την ομάδα στο έλεος του κάθε «μπαχαλάκια» (και δεν το λέμε τυχαία) η ΘΥΡΑ 7, όμως, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ακόμα και όταν τα χρόνια ήταν δύσκολα και οι καιροί φτιαγμένοι από πέτρα.

Δεν θα αφήσουμε τώρα, που είναι όλα καλά, που θριαμβεύουμε σε όλα τα σπορ, να σπείρουν την διχόνοια κάποιοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΥΡΑ 7.

Ως εδώ και μη παρέκει! Όσοι δεν το καταλάβουν ούτε έξω από το γήπεδο δεν θα περνούν.

Υ.Γ. 1 Η Θύρα 7 χρωστά ευγνωμοσύνη στον πύρινο κόσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά και στον πρόεδρο του που με την άφιξή του τελείωσε αυτούς που ήθελαν να μας τελειώσουν και φέτος έχασαν την ευκαιρία τους για άλλη μία θλιβερή ευρωπαϊκή πορεία.

Υ.Γ. 2 Την Κυριακή όλη η Ερυθρόλευκη οικογένεια θα γιορτάσει ενωμένη το τέταρτο αστέρι και αφήνει τον κάθε πικραμένο να βράσει στο ζουμί της αποτυχίας του.

Υ.Γ. 3 Και επειδή φαίνεται ότι κάποιοι γουστάρουν Σαίξπηρ «η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας».

Υ.Γ. 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.

124 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΥΡΑΣ 7".

Εικόνα dono

Τα αυτονόητα λένε. Για κάποιον φυσικά που θέλει να ακούσει και όχι για κάποιον που ότι και να του πεις δεν βγάζεις νόημα

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, να πούμε επί τέλους τα πράγματα με το όνομά τους: αυτοί που έβριζαν χυδαιότατα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι αυτοί οι ίδιοι που έκαναν κώλο το παιχνίδι με τα καπνογόνα και τις κροτίδες. Κανείς άλλος! Γι' αυτό και η -κατά πάντα απαράδεκτη- ανακοίνωση της διοίκησης της ΠΑΕ μιλούσε για "λίγους", που μόνο λίγοι δεν ήσαν. Όσοι ήμασταν μέσα στο γήπεδο το είδαμε και το ακούσαμε και το ζήσαμε. Όλα τα χυδαία συνθήματα και οι συνακόλουθες ασχημίες εκπορεύθηκαν από τα δύο πέταλα. Αυτά να τα λάβει υπόψη του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Όχι για να τιμωρήσει, αλλά για να προλάβει τα πολύ χειρότερα που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

και βέβαια, ούτε εσύ είσαι "τσάτσος" ή "έμμισθος υπάλληλος" ούτε εγώ "κυνηγός των οργανωμένων". Τα πράγματα έγιναν χτες όπως τα γράφεις και όπως τα σχολιάζω.
Αλλά, σύγγαυρε, μην έχοντας σοβαρή ομάδα (εν γένει) δεν μπορούμε να "τρομοκρατήσουμε" τον ΠΑΟ με κροτίδες και καπνογόνα - αλίμονο! Ένας εχέφρων στον ΟΣΦΠ δεν βρέθηκε να το πει σε όσους έπρεπε να το πει; ΕΝΑΣ! ΕΝΑΣ!

Αν θεωρηθεί το σχόλιο μου άσχημο, παρακαλώ πολύ να αφαιρεθεί. Έχω μεν την προσωπική μου γνώμη και τη διατηρώ, αλλά μακριά από εμένα κάθε προσπάθεια ρελάνς σε ολυμπιακοφροσύνη.

Εικόνα dono

Από την στιγμή που δεν βρίζεις, δεν υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθεί σχόλιό σου.
Δεν ήταν λίγοι και μεμονωμένοι αυτοί που ανοίξαν τον οχετό εχθές, όποιος το πιστεύει αυτό ήταν σε άλλο γήπεδο εχθές.
Φυσικά και πρέπει να προσεχθεί από την διοίκηση το χθεσινό φαινόμενο, αλλά πρωτίστως να το δούνε εκ των έσω οι ίδιοι οι οργανωμένοι

Εικόνα μαουνιέρης

Χαίρομαι, σύγγαυρε, για τη γνήσια ολυμπιακή σου στάση. Εξ άλλου ξέρω οτι στο ιστολόγιο αυτό γράφουν μόνο γνήσιοι και ακραιφνείς ολυμπιακοί και μετά λόγου γνώσεως (και όχι ολυμπιακοί που είναι καί κάτι άλλο ακόμα). Ναί, ήσαν οχετοί οχετών αυτά που ακούστηκαν χτες από τις εξέδρες. Και ήταν επιεικώς αστεία η επακολουθήσασα ανακοίνωση της ΠΑΕ: σαν να μην κατάλαβαν τί έγινε. Εμείς οι παλαιόγαυροι έχουμε μάθει να λέμε μόνο την αλήθεια, γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ζωή μας, και με τη ζωή μας δεν παίζουμε. Και καμμία (πιθανή) διαφωνία μας δεν θα μας μετατρέψει ποτέ σε αντιολυμπιακούς. Ούτε θα επιδοθούμε ποτέ σε αντιολυμπιακή προπαγάνδα. Την ίδια με εσένα γνώμη έχω και εγώ, και την έχω πει (δοθείσης ευκαιρίας) και στον ίδιο τον Πρόεδρο: οι οργανωμένοι οπαδοί μας πρέπει να είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, που πρέπει και να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γαύρικους χαιρετισμούς σε όλους από την ερυθρόλευκη Κέρκυρα.

Εικόνα dono

Φίλε μου όταν διαφωνείς με κάτι και το συζητάς μέσα σε ένα πλαίσιο λογικής (ποδοσφαιρικής ή μη) είναι απολύτως θεμιτό και το ζητούμενο για να προοδεύσεις.
Οι οργανωμένοι πιστεύω ότι η πλειοψηφία τους δεν γουστάρει καθόλου το σκηνικό της κυριακής. Από την αίσθηση όμως ή την διαπίστωση αυτή αν θέλεις, μέχρι το να πάρουν κάποια μέτρα για την μελλοντική τους αποφυγή απέχει αρκετά. Εδώ είμαστε και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...
Θα πρέπει πάντως να μας προβληματίσει πολύ ότι ο Μαρινάκης έσπευσε να απαντήσει (σωστά ή λάθος). Δείχνει μεγάλη φόρτιση και πίεση. Την οποία του δημιουργείται σπό τους ίδιους του οπαδούς μας. Τι να πω...

Εικόνα clark gheibol

Όταν έγινε η αλλαγή προπονητή περιμέναμε μια πτώση στην απόδοση της ομάδας. Αλλά οι επιλογές του προπονητή είναι μάλλον ακατανόητες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προσεγγίζει τους αγώνες. Με τι κριτήρια δηλαδής επιλέγει την εντεκάδα. Τουλάχιστον του χρόνου ελπίζω να έχει κατασταλάξει στο σχήμα, αν και πιστεύω ότι αν κάτι θέλει να παίξει είναι τόσο βαθχειά κρυμμένο που θέλει πολύ σκάψιμο για να το βρούμε. Η γνώμη μου είναι πως ό,τι και να θέλει να παίξει ο Μίτσελ, σίγουρα χρειάζεται άλλους παίχτες για να το δείξει. Τι είδους παίχτες, αυτό μόνο ο ίδγιος κι ο Θεός το ξέρουν, αν και για τον ίδγιο δεν είμαι τόσο βέβαιος. Ας ελπίσουμε να ξέρει τι κάνει

Εικόνα dono

Θέλει άλλους παίχτες σε θέσεις κλειδιά για τον τρόπο ανάπτυξης που μας έχει δείξει ότι θέλει. Άλλον αμυντικό χαφ, άλλο δεξί μπακ, άλλον τουλάχιστον έναν ακραίο και δεν γνωρίζω αν του κάνουν οι υπόλοιποι που έχει στο ρόστερ σήμερα. Όχι αν του κάνει γενικά το παρόν ρόστερ, δεν ξέρω ποιούς από αυτούς του κάνουν ή όχι. Κυριακή κοντή γιορτή..