ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1


Tags: -

Η χθεσινή βραδιά γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού μας, μιας και εχθές έγινε η στέψη του πρωταθλητή για το φετινό πρωτάθλημα. Ενός πρωταθλήματος που ήρθε και προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα 39 και έγινε ο μαγικός αριθμός 40. Τι σημαίνει 40 πρωταθλήματα? Δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι από εχθές τοποθετήθηκε στην φανέλα μας το τέταρτο αστέρι και ότι πια, αρχής γενομένης από σήμερα, αρχίζει η προσπάθεια απόκτησης του 5ου αστεριού. Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή και ας ασχοληθούμε σε πρώτη φάση με το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το τελευταίο πρωταθλήματος για την φετινή περίοδο.
Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα με μια αρχική σύνθεση όπως δεν την είχαμε δει ξανά φέτος. Στο τέρμα ο Μέγιερι, στα άκρα της άμυνας ο Μοδεστό με τον Χολέβα και στο κέντρο της άμυνας ο Αβραάμ με  τον Σιόβα. Στο κέντρο ο Μανιάτης με τον Μασάντο και τον Τζεμπούρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα οι δύο νέοι Φέτφα και Βλαχοδήμος με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.
Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα να πιέζει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και να κλείνει τον Πανιώνιο στα καρέ του. Απείλησε με μακρινά σουτ του Μήτρογλου και του Βλαχοδήμου μέχρι το 11’ , που ο Μήτρογλου μετά από πάσα του Χολέβα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Μετά το γκολ ο Πανιώνιος άρχιζε να ξεπερνά το αρχικό σοκ και να βγαίνει με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, έστω και αντεπίθεση σε δεύτερο χρόνο, ισοφάρισε με τον Σάμαρη με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία να σκοράρουν, αυτή του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου, όταν μετά από πάρε βάλε πάσα του Φέτφα, δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου στο 25’, ενώ η απάντηση του Πανιωνίου ήταν στο 45΄με διπλή απόκρουση του Μέγιερι σε σουτ του Κολοβού και Μπούζα. Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους είχε διάθεση, αλλά δεν υπήρχε κάποιος μέσος για να εκμεταλλευτεί την φορτωμένη επιθετική γραμμή της ομάδας, να τροφοδοτήσει σωστά τους επιθετικούς και να αξιοποιήσει την επιθετική δεινότητα του Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Τα άκρα μας εχθές ήταν κινητικά, αλλά οργανωτικά ανύπαρκτα.
Ο Μίτσελ ανάγνωσε την συγκεκριμένη αδυναμία και στο ημίχρονο πέρασε τον Ιμπαγάσα στην θέση του Βλαχοδήμου. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς ο Αργεντίνος να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, η ομάδα έγινε πιο λειτουργική και σαφώς πιο ουσιαστική μέσα στο γήπεδο. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε πιο γρήγορη και με μπαλιές πίσω από την πλάτη της άμυνας. Κάποιες πετυχημένες, κάποιες όχι. Χαρακτηριστική φάση των όσων γράφω αυτή του 64΄όταν σε κάθετη του Αριέλ, ο Φέτφα (στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλός) βγήκε φάτσα με το τέρμα και σούταρε στο κάθετο δοκάρι. Στο 70΄ο Γκρέκο μπαίνει στην θέση του Μασάντο, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν επίσης  καλός αν και αγωνίστηκε για 70΄σε θέση ουσιαστικά αμυντικού χαφ. Στο 72΄μετά από στημένο του Αριέλ, ο Αβραάμ με κεφαλιά έκανε το 2-1 και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Στο 76΄ο Παπάζογλου μπαίνει στην θέση του Τζεμπούρ και έτσι ο Μίτσελ κλείνει τις αλλαγές του στο παιχνίδι. Κάπου εκεί άρχισε και το πάρτι στην κερκίδα και ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην αναμέτρηση. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του πρώτου μέρους.
Ατομική κριτική παικτών και προπονητή σε τέτοιο παιχνίδι φιέστας δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και δεν θα κάνω. Το μόνο που τονίζω είναι ότι η σεζόν ΔΕΝ τελείωσε και πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα. Για να κατακτήσουμε το κύπελλο δεν είναι αναγκαίο να φορτσάρουμε λες και παίζουμε CL, αλλά είναι αναγκαίο να ξυπνήσουμε, γιατί εδώ και 2-3 μήνες μάλλον κάνουμε τα απολύτως αναγκαία. Ούτε ο Αστέρας, ούτε ο Μπάοκ είναι ομάδες που μπορούν να μας τρομάξουν, αλλά φοβάμαι ότι θα μπουν στον τελικό με το μαχαίρι στα δόντια και εμείς θα προσπαθήσουμε διαδικαστικά να πάρουμε το παιχνίδι, πράγμα που δεν γίνεται τόσο απλά.
Αν και ήδη τα παιδιά του σάιτ έχουν ανεβάσει σχετικά θέματα με την χθεσινή φιέστα και τα σαράντα πρωταθλήματα, ας δώσω και την δική μου άποψη σε λίγες γραμμές. Φιέστα όπως η χθεσινή δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Στα μάτια μου ήταν ένα πάντρεμα του  παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Ήταν λιτή, αλλά απείρως γεμάτη από αναμνήσεις, εικόνες των πατεράδων μας και κυρίως συναίσθημα και γαύρικο θυμικό. Αν κάποιος αναρωτιέται τι εστί γαύρικο dna, τότε δεν έχει παρά να κοιτάξει στους εκπροσώπους του 10ου και του 20ου πρωταθλήματος μαζί με τους οπαδούς στην κερκίδα. Αυτός ο συνδυασμός ορίζει, καθορίζει, διαμορφώνει και τονίζει την ψυχοσύνθεση του κάθε γαύρου. Από την μία η άδολη και άνευ όρων και ανταλλάγματος αγάπη των δύο ποδοσφαιριστών Ρωσίδη και Γκαϊτατζή για την ΦΑΝΕΛΑ σε πολύ δύσκολες και σκληρές εποχές, σε απόλυτο συνδυασμό της λατρείας και της αποθέωσης της κερκίδας. Η χθεσινή φιέστα ήταν υπόδειγμα για κάθε σκεπτόμενο γαύρο και την ίδια στιγμή ένας κόλαφος για τον κάθε νεόγαυρο. η ιδέα Ολυμπιακός είναι για στρατιώτες και όχι για πελάτες. Όποιος θέλει να το παίζει πελάτης, καλό θα είναι του χρόνου να πάει σε κανένα mall... Και του χρόνου να είμαστε καλά να το ξαναζήσουμε.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς…
 
ΥΣΤ 1. Υπήρχαν θέματα που μου έκαναν αρνητική εντύπωση στην φιέστα, όπως η άσχετη και εκκωφαντική μουσική στον γύρο του θριάμβου των παικτών, αλλά κυρίως η επιλογή προσώπου του εκπροσώπου του 3ου αστεριού… Όταν υπάρχει ένας Κούλης, ένας Καραπιάλης, ένας Τζόλε, ένας Γιαννακόπουλος, ένας Αναστόπουλος, ένας Μητρόπουλος, κτλ κτλ κτλ εε δεν βάζεις έναν ξένο (στην εθνικότητα, άσχετα αν είμαι φαν του) να εκπροσωπήσει μια ολόκληρη ιστορική περίοδο της ομάδας.
ΥΣΤ 2. Η κούλα στην ΄Β Εθνική? Και κάνουν έφεση να μείνουν στην κατηγορία στα χαρτιά? Ποτέ δεν κάνει ενστάσεις η προσφυγοπούλα… Δεν καταδέχεται να κερδίσει κάτι στα χαρτιά…
 

Σχόλια

Εικόνα indian

Η φιέστα ήταν πραγματικά η καλύτερη που έχει γίνει από το 97 και μετά...παραφωνία η πολύ δυνατή μουσική μάλλον αλλά οκ, ας μην τρωγόμαστε και με τα ρούχα μας...κρίμα πάντως που δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο...πάμε γερά Ολυμπιακάρα μου στις επόμενες φιέστες θα διορθωθούν όλα...
Ένα παιχνίδι έμεινε στην ουσία, ένα παιχνίδι ΠΟΛΥ σημαντικό για όλους...ένας τίτλος που θέλουμε όλοι με όποιον και αν παίξουμε, όπου και αν παίξουμε...πρόταση, αν παίξουμε με αστέρα να ζητήσουμε να γίνει το ματς Πάτρα και αν παίξουμε με παοκ να απαιτήσουμε Βόλο αν όχι και Θεσσαλονίκη...γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ρε κομπλεξικοί...
Στα του ματς δε θα αναφερθώ παρά μόνο σε 3 θεματάκια...μακάρι να βλέπουμε Φέτφα βασικό του χρόνου...με την έννοια όχι να του χαριστεί αλλά να το κερδίσει...τα ποδάρια και το κορμί του Βλαχοδήμου τα έχουν λίγοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο...δουλέψτε τον και μάθετε του πέρα από μπάλα, ποδόσφαιρο...και για πανιώνιο που τον παρακολουθούσα από την αρχή του πρωταθλήματος και λόγω Μητσάρα να πω την αλήθεια μου, μου άρεσαν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι Γιαννακόπουλος, Κούρος, Σάμαρης, Κολοβός...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα dono

Έμεινε ένα παιχνίδι ακόμα, οκ δύο θεωρητικά αλλά με το 6-2 στην πλάτη μάλλον για τουρισμό πασ στην Κομοτηνή, και στο μοναδικό αυτό παιχνίδι που απέμεινε για την επίσημη αυλαία της σεζόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί όποιος και να είναι αντίπαλος έρχεται για πόλεμο. Δεν με ενδιαφέρει που θα παίξουμε, μακάρι στην Πάτρα γιατί θα πάω οπωσδήποτε.
Ο Φέτφα του δευτέρου ημιχρόνου έχει τις βάσεις για να υπάρχει στο ρόστερ του χρόνου. Ο Βλαχοδήμος με προβληματίζει γιατί έχει εξελιχθεί στους κοντά 3 μήνες που παίζει σερί, ελάχιστα από τον παίκτη που βλέπαμε επί Ζαρντίμ, πράγμα μάλλον φυσιολογικό. Θέλει πολύ δουλειά, πολύ περισσότερη από τους υπόλοιπους.
...δουλέψτε τον και μάθετε του πέρα από μπάλα, ποδόσφαιρο... αυτό που είπες είναι όλα τα λεφτά. Προσόντα έχει αλλά το ποδόσφαιρο ευτυχώς είναι ομαδικό άθλημα.
Για τον Σάμαρη έχω κι εγώ καλή άποψη, αλλά μπορεί κάποιος να πει για ποιά θέση τον αποκτήσαμε? Για 6 ή για 8? Γιατί στον Πανιώνιο έπαιζε και στις δύο θέσεις.

Εικόνα indian

Οκ η ερώτηση σου για Σάμαρη είναι αν μη τι άλλο ιντριγκαδόρικη! γνώμη μου είναι ότι ο Σάμαρης είναι σήμερα ένα καλό 8αρι, τετρακουαρτίστα που λένε και οι φίλοι μου οι Ιταλοί, που όμως έχει όλα μα όλα τα προσόντα υπό προυποθέσεις να γίνει ένα εξαιρετικό 6αρι του τύπου που θέλει ο Μίτσελ...τώρα για το ποια θέση τον αποκτήσαμε, δυστυχώς νομίζω ότι δεν υπήρχε σχεδιασμός ή προγραμματισμός περί αυτού...

Εικόνα clark gheibol

trequartista φαντάζομαι εννοείς...

Εικόνα indian

si si trequartista, με πρόδωσε το πληκτρολόγιο χαχαχα

Εικόνα dono

Φυσικά κι έχεις δίκιο για τα περί σχεδιασμού, αυτή ακριβώς είναι και η απορία μου.
Αν μπορεί να γίνει 6άρι όπως το θέλει ο Μίτσελ? Ξέρει μπαλίτσα για μέσος, σκοράρει συχνά, μου φαίνεται λίγο αργός αλλά θα τον δούμε και με την ερυθρόλευκη και θα κρίνουμε καλύτερα.

Εικόνα savvas gridlock

Γίνανε και πόσα λάθη στη φγιέστα ε? Ναταλέμ'αφτά. Άκου ''ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος τη δεκαετία του '50''. Ε, αφού δεν τα λέτε, δεν τα γράφετε, θα αναγκαστώ κι εγώ να επανέλθω με αναριθμήτους καταπελτώδεις αναρτήσεις, για να συντριβεί οριστικώς η αντιολυμπιακή λαίλαπα...

Εικόνα dono

Κοίτα ΥΣΤ 1

Εικόνα savvas gridlock

Έχει λογική να βάλεις τους αρχηγούς των ομάδων που σήκωσαν τα πρωταθλήματα των αστεριώνε. Ρωσσίδης ναι, Γκαιτατζής ναι, μετά πάει Καραταίδης αναγκαστικά το 2001.

Εικόνα dono

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Αν δεν μπορεί για το χ ψ λόγο ο Κούλης η επόμενη επιλογή σου είναι κάποιος παίκτης που έχει ταυτιστεί με την φανέλα. Για τον λόγο ότι η τρίτη δεκάδα τίτλων πιάνει και το 80, γι αυτό και αναφέρω τον Αναστό ή τον Μητρόπουλο

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε, έφερες τον αρχηγό στο 1954, όταν μπήκε το πρώτο αστέρι. Ρωσσίδης. Τον αρχηγό το 1975, όταν μπήκε το δεύτερο. Γκαιτατζής. Το τρίτο μπήκε το 2001 και αρχηγός ήταν ο Κούλης, που τότε σταμάτησε και την μπάλα. Αν το πάμε έτσι όπως το λες, θα καούμε. Θα πεταχτεί ένας ''πού'ναι ο Σιδέρης μωρή γαμιόλα?'', ο παράλλος ''φέρτε τον Υβ ρε'' και πιάσ'το αβγό και κούρεφτο...

Εικόνα dono

Ξαναλέω. Φυσικά ο Κούλης ήταν η σωστή επιλογή λόγω περιβραχιόνιου. Αν ΔΕΝ μπορεί ο Κούλης δεν μου βάζεις τον Ζιο. Αυτό έγραψα παραπάνω και υποθέτω ότι συμφωνούμε. Υπομονή φουκαρά dono θα έρθει το τέλος της νηστείας και θα επανέλθει η όραση του Σάββα

Εικόνα clark gheibol

O Φέτφα ήταν καλός χτες, έκανε ωραία σλάλομ συγκλίνοντας. Στην αρχή το κούραζε, μετά σιγά σιγά έγινε πιο ουσιαστικός. Σε ομάδες που στήνουν τους παίχτες τους μέχρι λίγο έξω από τη μπεριοχή και παίζουν ένα ποζίσιονινγκ του κώλου, σαν το μπζεσινό Νιόνιο, ο Φέτφα είναι ταμάμ. Δε γκζέρω με πιο αθλητικές ομάδες που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και ψάχνουν την επαφή αν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει. Εγώ λέω μάλλον όχι, εδώ γκοτζάμ Μέσι με σουτίδγια με ζερβό- δεξί, ντρίμπλα κολλητή, ταχύτης ζούπερ κυρίως με την μπάλα και πάλι χρειάστηκε πολλές βιταμίνες για να φκιάσει μούσκουλα να σηκώνει το παιχνίδι των αντιπάρωνε. Δε γκζέρω μήπως τώρα που ήρθε ο Σπανιόλος του δώκει μερικές απ' αυτές τις βιταμίναι και του Φέτφα και μας γυρίσει μετά το καλοκαίρι με κανα ζβέρκο σαν του Κουταλιανού ή του Άλιστερ Όβεριμ για όσους παρακολουθάνε μαχητικά ζμπορ. Ο Μασάδος μια χαρά κάνει για αμυντικό χαφ, σιγά τα ζόργια που έχουν τα αμυντικά χαφ μας στην Ελλάδα. Αλλά το να φκιάνεις παιχνίδι ήδη από τόσο πίσω μας είχε λείψει.
Όταν έπαιξαν οι Γκρέκο- Μασάδο- Ίμπα στον άξων και με δεδομένο ότι είχες και ένα χαφ που συνέκλινε και γιόμωζε κι αυτός τον άξων, όπως είναι ο Φετφαζίνιο, το τόπι κυλούσε όμορφα, αβίαστα, μοιάζαμε σχεδόν με ομάδα για πρώτη φορά ίσως.
Θα σταθώ στο Βλαχομήτσο για να κρούσω το γκώδωνα του κινδύνου: ο μικρός έχει πολύ καλά ποδάργια, ίσως τα καλύτερα που έχω δει σε Έλληνα ακραίο. Σουτίδι γεμάτο καλό με δγυο ποδάργια, σέντρα το ίδγιο, ακόμα και στη γκίνηση, σε σπριντ, γρήγορα πόδγια γενικά, όχι τόσο ταχύς σε απόλυτη ταχύτητα, αλλά παίζει με ένα ύφος μπλαζέ του στιλ "πάλι ανέβηκε αυτός ο μαλάκας ο Χοσέ για όβερλαπ, λες και το κάνει επίτηδες για να του τη δώσω, ο πούστης". Ρε φίλε, παίξε λίγο σαν να παίζεις σε ομάδα. Μάρκαρε και λίγο όταν χάνεται το τόπι. Δώκε και καμιά πάσα στον άλλον που έχει κάνει 10 σπριντ 30άρια (εδώ εντοπίζω ένα πρόβλημα σε οξυγόνο στην ανάπτυξις Μίτσελ, τον Χολέμπας θα τονε λιώσεις άμα χρησιμοποιείς έτσι τα άκρα). Μην τον χρησιμοποιείς μόνο για να προσποιηθείς τη μπάσα και ν' ανοίξεις χώρο για να συγκλίνεις, λες κι είναι κανας Πάντος που τα όβερλαπ τα έκανε, αλλά έκανε και το σταυρό του να μην του δώσεις το τόπι... Άμα φίλε Βλαχομήτσο συνεχίσεις έτσι, θα γίνεις ο Έλληνας Ζαϊρί, θα ξεχάσεις πώς είναι το σπριντ, πώς είναι η άμυνα και θα παίζεις σε καμιά μικρομεσαία ομάδα παρακαλώντας να ξεγελαστεί κάπχοιος να σε πάρει.
Για τη φιέστα θα πω ότι μακάρι το αφιέρωμα να ήταν μεγαλύτερο σε διάρκεια, να έδειχνε περισσότερα γκολ, κυρίως από τις παλιές δεκαετίες που δεν υπάρχουν βίντεο, να δείξει λίγο και το γκόζμο του Ολυμπιακού και να αφήσει και λίγο το γκόζμο να χαρεί το πρωτάθλημα. Ψες δεν τους άφησαν να φωνάξουν μ' αυτή τη μουσική, ήταν λες και πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής να παρακολουθήσουμε εκδήλωσις.
ΥΓ Κατά τ' άλλα εσύ είπαμε θα έγραφες για το ματς, ε; Ουστ, λαμόγιο, καλά έκανε ο Κάνιο και σ' έκραζε, μισθοφόρε του κιαρατά
2 Δε μου λες, πώς σου φάνηκε από το γήπεδο το γκολ του Αβραάμ; Γιατί εγώ μπερδεύτηκα λίγο, ήμουν και μακριά, δε γκατάλαβα καλά πώς μπήκε...

Εικόνα dono

Ρε γάτε είναι το ματς φιέστα τησ κατάκτησησ του πρωταθλήματος. Τι κριτική σοβαρή να γράψω ρε νούμερο; Τα παιδιά που το διαβάζουν το αρθράκι τι περιμένουν; Να μάθουν πως έπαιξε ο Σιόβας και ο Μέγιερι σε ματς γιορτή;
Αλλη φορά να μπροσέχεις τον αγώνα και να μην συζητάς άσχετα πράγματα με τους πίσω σου, γιατί έτσι δεν βλέπεις τα γκολ της ομάδας σου... ΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα clark gheibol

ε, αμανείναι φχέστα, γιατί έκατσες κι έγραψες ένα κατεβατό για το ποιοι αγωνίστηκαν και τι αλλαγαί έγιναν ρε; Πεζ μας για το Ρωσίδη και τον Αβράμη ρε

Εικόνα dono

Άσε μας μωρέ που μιλάς και για τον Αβράμη. Δες πρώτα τα γκολ του, γιατί έχεις χάσει live τα μισά...

Εικόνα Hank

Ναι, αλλά παρόλα αυτα, ακόμα ΔΕΝ μας ειπες πως το βαλε το γκολ ο Αβράμης.

Εικόνα clark gheibol

Όπως ο μεγάλος Πελέ που τον ρώτησαν που είχε δει ένα μπαίχτη που κινούνταν στη μπλάτη του, έτσι και ο συγγραφέφς "δεν το είδε, το άκουσε"

Εικόνα dono

Το ψυχανεμίστηκα

Εικόνα red apple

Εύγε,"θρυλικέ" συναγωνιστά!