TRAIN THEY WILL KILL YOU



  Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στον ωραίο κόσμο της superleague. Για παράδειγμα το τελευταίο ευτράπελο με την εκδίκαση της υπόθεσης αποζημίωσης του προπονητή Δώνη (το τραίνο ή the train για τους Άγγλους οπαδούς που… τον λάτρεψαν).
Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή. Ο Δώνης μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του από την Διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη (ακριβώς μετά τον αποκλεισμό του μπάοκ από τον Αστέρα στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας) ζήτησε αυτό που νόμιζε αυτονόητο σε κάθε περίπτωση απόλυσης εργαζομένου. Να αποζημιωθεί αυτός και όλο το επιτελείο του που επίσης απολύθηκαν μαζί του. Αμ δε, επειδή στον μπάοκ επικρατούν πλέον άλλα ήθη και έθιμα τώρα με τον Iβάν, του το αρνήθηκαν γιατί απλά έτσι θέλει ο μεγαλομέτοχος Ιβάν. Ο Δώνης προσέφυγε φυσικά στα δικαστήρια και την Δευτέρα 17/06/2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΠΟ. Μέχρι εδώ θα μου πείτε οκ και εμάς τι μας νοιάζει? Υπομονή…
Από το sport24 έχουμε το ζουμί της υπόθεσης, στοιχεία που φυσικά έβγαλαν στην φόρα σχεδόν όλα τα αθλητικά μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά της χώρας. Λέει λοιπόν ο ποιητής…
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που διημείφθησαν στην ΕΠΟ στην εκδίκαση της προσφυγής του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του κατά του ΠΑΟΚ.
Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ παρουσίασε ολόκληρη επικοινωνία που είχαν μέσω sms με τον Τσιστιακόφ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Δώνης εμφάνισε ένα απειλητικό sms του Τσιστιακόφ ώστε να μην πάει κόντρα στον Ιβάν Σαββίδη.
"Γεια. Συγγνώμη αν κάνω κάτι λάθος, αλλά θέλω να σκεφτείς ότι αυτοί θα σε σκοτώσουν (They will kill you)! Φαντάσου να δώσεις μάχη για τα λεφτά σου πώς θα αντιδράσουν τότε οι οπαδοί και τα media..." ανέφερε ο Τσιστιακόφ, σύμφωνα με το ντοκουμέντο που παρουσίασε η δικηγόρος του Δώνη.
Ο Δώνης απάντησε με τον ίδιο τρόπο: "Εχουμε κάνει μια συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, έχουμε οικογένειες, αλλά εσύ δεν μας σέβεσαι, μας έχεις πετάξει στα σκουπίδια! Θέλεις να παραιτηθώ για να μην πάρουμε τα λεφτά μας εγώ και οι συνεργάτες μου...".
Ένας ακόμη διάλογος μεταξύ Τσιστιακόφ - Δώνη, μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, ο οποίος παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.
"Γιώργο, πρέπει να καταλάβεις πως δεν είμαι εγώ αυτός που πληρώνει τα λεφτά. Σκέψου τις καταστάσεις και πόσο επικίνδυνο το κάνεις...".
"Είσαι εσύ επαγγελματίας που μου λες να φύγουμε χωρίς λεφτά; Μίλα με τον ιδιοκτήτη και τελείωσε το θέμα!".
Μετά την εμφάνιση του sms που περιέχει το "They will kill you" αναμένεται να επιληφθεί της υπόθεσης και ο αθλητικός εισαγγελέας, καλώντας τον Ζέρμαν Τσιστιακόφ.
Το επιχείρημα της πλευράς ΠΑΟΚ, ήταν πως ο Τσιστιακόφ δεν έχει θεσμικό ρόλο. Η  απάντηση του Δώνη στην Επιτροπή ήταν η εξής: "Ο ίδιος ο Σαββίδης μου είχε πει να μην υπολογίζω τον κύριο Βρύζα, αλλά μόνο τον κύριο Τσιστιακόφ... Ο ρόλος του ήταν στρατηγικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη... Μπορώ να σας δείξω όλα τα e-mail που μου έστελνε ο κύριος Τσιστιακόφ από το πρωί μέχρι το βράδυ...".
Ο Δώνης επικάλεστηκε επίσης, διάφορα περιστατικά. Το ότι ο Τσιστιακόφ το βράδυ που γύρισαν στη Θεσσαλονίκη μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα τούς εγκατέλειψε στη Βασιλίσσης Ολγας και σε μικρή απόσταση από τους εξαγριωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά ευτυχώς βρήκαν γρήγορα ταξί και τους απέφυγαν.
"Εγώ τον Βρύζα και τον Μαυρομάτη (σ.σ. ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ) τους αγαπάω, δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Από ένα καπρίτσιο του ιδιοκτήτη βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Επειδή δεν φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει δώσει εντολή σε αυτούς να μη μας πληρώσουν...", ήταν ο επίλογος του Δώνη.

Που μας αφορά η υπόθεση? Μα φυσικά στο ότι πέρασε εντελώς στα ψιλά ΟΛΩΝ των ΜΜΕ, σε βαθμό που αναρωτιέσαι αν πράγματι έγιναν όλα αυτά.
Για να εξιτάρω και λίγο την φαντασία μας, απλά θα δώσω ένα σενάριο που θέλει τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ να είναι στην θέση του Ιβάν και κυρίως τον Θρύλο μας στην θέση του μπάοκ. Το δεξί του χέρι, σαν να λέμε τώρα ο Βρέντζος, να ενημέρωνε γραπτά απολυμένο υπάλληλο της ΠΑΕ να μην διεκδικήσει τα νόμιμα γιατί θα τον σκοτώσουν και να σκεφτεί πόσο επικίνδυνο είναι να εναντιωθεί στην βούληση του ιδιοκτήτη.

  1. Ο Εθνικός δικαστής της Δευτέρας aka σαγόνιας, θα ξανάρχιζε αυθημερόν την τηλεοπτική δίκη και θα κατατρόπωνε τον γαύρο που κάνει ρεμούλες και τον πρόεδρο του που τρομοκρατεί μάρτυρες, προπονητές, προέδρους, πρωθυπουργούς, την ΕΡΤ, την δημοσιογραφία, τα παιδιά της Αφρικής που πεινάνε και γενικότερα για κάθε τι του ερχόταν στο μυαλό. Εδώ τα κάνει όλα τα παραπάνω χωρίς καμία αφορμή και αιτία.
  2. Ο Τουίτης με το ψιλομπλαζέ και το γνωστό ψευτοκουλτουριάρικο υφάκι θα ανέβαζε σχόλια του στυλ ΄΄αλήθεια δικαιοσύνη υπάρχει σε αυτήν την χώρα? – να ποιος είναι ο γαύρος – να τον χαίρεστε κύριοι΄΄, κτλ
  3. Θα ήταν η χαρά κάθε πικραμένου αντιολυμπιακού και θα έβγαζε πάνω στην ομάδα την μικροτσουτσουνίασή του και όλο το κόμπλεξ του, κυρίως από έγκυρες αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές (βλ. λέρασπορ, δαβάκη, κτλ).
  4. Τα ΣΠΟΡ του βορρά θα μιλούσαν για πραξικόπημα και υπάρχει και μία περίπτωση να έκλειναν και την Εγνατία φωνάζοντας συνθήματα όπως Αθήνα αγαπημένη ο μπάοκ δεν μπεθαίνει.
  5. Οι πολέμιοι του Μαρινάκη εντός, εκτός και επί τα αυτά της ομάδας θα πανηγύριζαν για ακόμα μια φορά που δικαιώθηκαν για αυτό το κατάντημα του προέδρου (στα έλεγα εγώ ότι είναι λαμόγιο) και φυσικά η κασέτα στο ράδιο, εκτός από Πάριο θα έπαιζε και το γνωστό παθιασμένο κόλλημα (Μαρινάκη σταμάτα να παντελονιάζεις, ο γαύρος ελέγχει την επο, διαιτησία, και όλες τις ομάδες στην superleague). Όλα αυτά θα τα εξέφραζε ντροπιασμένος όπως πάντα μέσω των ολυμπιακών σάιτ που ψοφούν για τέτοια ευτράπελα (βλ. rednews κτλ)

Αλήθεια το θεωρείτε πολύ μακρινό το παραπάνω σενάριο? Όταν εμπλέκεται (στην φαντασία όλων πάντα) ο γαύρος, έχουμε λαϊκά δικαστήρια και δικαστές. Αλήθεια κανένας θα πει τίποτα? Θα μιλήσει για πρακτικές στάζι και για συμπεριφορές μαφίας? Αυτά είναι τα νέα ήθη που ευαγγελίζονται όλοι στο ποδόσφαιρο? Ως πότε η αγαπημένη ΔΕΚΟ του βορρά θα απολαμβάνει μια εξευτελιστική και εξοργιστική ασυλία? Κατά τα άλλα ο Βαγγέλας ελέγχει τα πάντα…
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
ΥΣΤ 1. Train they will kill you… Run train run!!!!
ΥΣΤ 2. Στο καλό Κα Κοσμά, επιτέλους θα μπορέσεις να παίξεις βόλευ για την ομάδα με τους πολλούς και φανταστικούς οπαδούς που μας έλεγες. Αααα είναι οι ίδιοι που σας χτύπαγαν στους τελικούς πέρυσι…
ΥΣΤ 3. Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και η υγεία που βγάζει ο Ερασιτέχνης, ειδικά μετά από μια τόσο δύσκολο, αλλά απολύτως επιτυχημένη χρονιά. Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στην Θύρα 7

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Πού είναι το βαζελέττα? Πού είναι το αποχωρητήριο της Δαβάκη? Γιατί δεν βγαίνουν στο τηλέφωνο?