ΧΡΕΗ ΠΟΑ / ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕΑ



Είναι να απορεί κανείς με τα καθημερινά σκάνδαλα φέτος του παναθηναϊκούλη (άσε την κούλα, με αυτή ασχολήθηκε ωραιότατα και εκτενέστατα ο ΔΙΑΣ σε σημερινό του άρθρο).
Στα νεότερα της ομάδας της πουστιάς και της λαμογιάς βγήκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στην φόρα, για ακόμα μια φορά, για ακόμα μια ημέρα.
Διαβάζουμε λοιπόν στην Δαβάκη.
Μέχρι τις 31/10 έχουν προθεσμία οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός Άρης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πανιώνιος προκειμένου να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή, όπως ανακοίνωση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 
Όπως τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ΕΕΑ, θα συνταχθεί και πόρισμα ελέγχου το οποίο θα σταλεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. 
Σε αντίθεση με Παναθηναϊκό, Άρη, ΟΦΗ, Εργοτέλη και Πανιώνιο, η Καλλονή «καθάρισε», αφού προχώρησε ως όφειλε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 
Η ανακοίνωση της ΕΕΑ: 
«Η Επιτροπή θα συντάξει πόρισμα ελέγχου προς την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, με κοινοποίηση στη Super League, για μη προσκόμιση εγγυητικής επιστολής, παράλληλα δε, χορηγεί προθεσμία μέχρι 31-10-2013 για την προσκόμιση της ελλείπουσας εγγυητικής επιστολής στις κάτωθι ΠΑΕ: 
- ΠΑΕ ΑΡΗΣ 
- ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 
- ΠΑΕ ΟΦΗ 
- ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
- ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 
Ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από την κάτωθι ΠΑΕ: 
- ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 16-10-2013 και ώρα 12.00».

 
Συνεχίζοντας στον ωραίο κόσμο του παναθηναϊκού ποδοσφαιρικού παρακράτους διαβάζουμε στο contra.
Εικοσιπέντε εκατ. ευρώ για να "σβήσουν" τα χρέη ή 15 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει κανονικά χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Η ωμή πραγματικότητα στο ταμείο της "πράσινης" ΠΑΕ, με αφορμή τον κίνδυνο μαζικών προσφυγών και τον κρίσιμο Οκτώβριο.
Ο Χοσέ Τοτσέ άνοιξε το χορό των προσφυγών και δυστυχώς για το τριφύλλι είναι ορατός ο κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες. Για παράδειγμα οι έτεροι "κομμένοι" Πίντο-Βελάσκες-Κουίνσι ή ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αποχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο, όπως οι Σεϊταρίδης-Σπυρόπουλος, ακόμη και ο Λέτο.
Διακανονισμοί έχουν γίνει πολλές φορές, όμως χρήματα δεν υπάρχουν και δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι "εκτεθειμένος" απέναντι σε αρκετούς παίκτες με μεγάλες οφειλές. Για τον μόνο που δεν ανησυχεί είναι ο Γιώργος Καραγκούνης!

Ο Γιάννης Αλαφούζος παλεύει μόνος του, έχει ήδη βάλει από την τσέπη του κοντά στα 10 εκατ. ευρώ αλλά δεν φτάνουν! Τα χρέη αγγίζουν τα 25 εκ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ουσιαστικά 15 εκατ. ευρώ άμεσα για να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Πάνω που η ομάδα έστρωνε, με μεγάλες περικοπές σε όλα τα επίπεδα, τα χρέη "πνίγουν" την ΠΑΕ και η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα!
Ο Οκτώβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας με πολλές πληρωμές σε νυν και πρώην παίκτες της ομάδας. Θα βρεθούν;
Επενδυτής στον ορίζοντα δεν υπάρχει, οι επιφανείς Παναθηναϊκοί έχουν "εξαφανιστεί" και το μέλλον προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο για το τριφύλλι...

 
Και έχει και συνέχεια ζοφερή και βρώμικη σαν την ιστορία τους.
Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό τους, αυτόν της οικονομικής χρήσης της περιόδου 2011 – 2012 έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια 9 εκ ευρώ. Όπως όφειλαν από την σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την ύπαρξη αρνητικών ίδιων κεφαλαίων σε μια ανώνυμη εταιρία, όπως είναι μια ΠΑΕ, προκήρυξαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κάλυπτε την συγκεκριμένη οικονομική τρύπα, αλλά όπως είναι αυτονόητο, η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό παναθηναϊκούλη, όχι μόνο δεν επιτρέπει την εισροή 9 εκ σε ρευστό, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να βάλει έστω… 9 ευρώ και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έγινε ποτέ. Με βάση την νομοθεσία περί ανωνύμων εταιριών, αυτή την στιγμή μπορεί οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, να καταγγείλει το παραπάνω σκάνδαλο και αυτόματα η οικονομική δικαιοσύνη να ρίξει τα βιβλία της ΠΑΕ. Αυτό όσο κι αν ακούγεται δύσκολο ή πολύπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ απλό. Μια καταγγελία να κάνει σήμερα το πρωί η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ή οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ της superleague και η ομάδα του τουίτη θα έχει δύο δρόμους. Ο ένας είναι να βρει άμεσα μετρητά 9εκ για να καλύψει την συγκεκριμένη οικονομική τρύπα και να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα για τώρα τουλάχιστον, ή κλείσιμο των βιβλίων της εταιρίας κάτι που συνεπάγεται ταυτόχρονη διάλυση της εταιρίας. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο? Πολύ χλωμό το βλέπω.
Το βλέπω χλωμό, συνδυάζοντάς το και με το παραπάνω άρθρο με την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο ΄΄κόκκινος΄΄ πρόεδρος της ΕΠΟ Σαρής, τους έδωσε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, χωρίς την απαραίτητη από την ποδοσφαιρική νομοθεσία, εγγυητική τραπέζης. Αντί αυτού ο τουίτη δεσμεύει διαφημιστικό χρόνο στον ΣΚΑΙ και την παρουσιάζει σαν χορηγία στην ΠΑΕ. Εδώ υπάρχουν δύο θεματάκια. Το πρώτο είναι αν η ΕΠΟ είναι σύννομη με τις ίδιες της τις διατάξεις. Η απάντηση και τα σχόλια δικά σας, λαμβάνοντας φυσικά υπ΄όψιν σας και την απόφαση της μη αδειοδότησης του ζέλα από την uefa. Το δεύτερο είναι η σχέση μεταξύ ΣΚΑΙ και ζέλα. Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει. Εσείς αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο? Μόνο ένας κουτός ή λαγός με παρωπίδες το πιστεύει.
Ο δεύτερος λόγος που θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πειράξουν τον ζέλα είναι η στάση του Ολυμπιακού και  του προέδρου της. Στόχος της Διοίκησης και του προέδρου μας είναι η ομαλή λειτουργία της ένωσης, χωρίς κόντρες, χωρίς εντάσεις για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, γιατί μόνο εμείς έχουμε συμφέρον να γίνεται κάτι τέτοιο (ευρωπαϊκή προοπτική, με ήρεμο πρωτάθλημα κάποια στιγμή θα αυξηθούν τα έσοδα, κτλ). Ο Μαρινάκης που ''κάνει ό,τι θέλει στο παρασκήνιο, όλοι στέκονται σούζα μπροστά του και σκοπός του είναι να τελειώσει το βάζελο'', όπως μας λένε τα ΑΡΔάκια, δεν ρίχνει το βάζελο Β' Εθνική και αντ' αυτού συναίνεσε ώστε οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, να μην πέφτουν. Πρέπει όμως η υπομονή και η ΄΄συνενοχή΄΄ να έχουν κάποια όρια, γιατί αλλιώς θα μας τσουβαλιάσουν όλους στο ίδιο βρώμικο τσουβάλι τους. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουν ασκηθεί 3 διώξεις τα τελευταία 3 χρόνια με ανύπαρκτα στοιχεία εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού (προφανώς με αστείο κατηγορητήριο και αποδείξεις όλα θα καταρρεύσουν) και όλα τα άλλα τα λαμόγια να μην τα ακουμπάνε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το διοικούν λαμόγια, λαθρέμποροι και δικηγόροι. Προφανώς και η ΠΑΕ μας έχει δείξει ετοιμότητα σε ότι προκύπτει εις βάρος μας, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο? Η Αλεπότρυπα, που λαλεί και ο Σάββας, δεν είναι κακή και μάλιστα θα ανέβει το επίπεδο των Εθνικών κατηγοριών μας, με τα Αθηναϊκά ντέρμπι κούλας - ζέλα που θα έχουμε.
Είμαι πολύ περίεργος για το τι τελικά θα γίνει στις 16-10-2013. Τι θα παρουσιάσουν και πως θα επιχειρήσουν να κλέψουν για ακόμα μια φορά το Ελληνικό δημόσιο, όλους εμάς που πληρώνουμε σαν ηλίθιοι ότι χρωστάμε. Το θέμα το παρακολουθούμε και θα επανέρθουμε.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
ΥΣΤ 1. Όταν λέει ο εκλεκτός ΑΡΔάκος ότι ο τουίτη έχει βάλει από την τσέπη του μέχρι σήμερα 10εκ ευρώ τι εννοεί? Από την τσέπη του ή από τον ΣΚΑΙ? Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, γραμμένα στα βιβλία της ΠΑΕ γι΄ αυτό? Τα συγκεκριμένα χρήματα ήρθαν με την μορφή χορηγίας (φόρος πληρώθηκε ή τελικά όπως κι του Πατέρα το έγραψαν στο χιόνι?) ή τέλος πάντων με ποία μορφή? Η εισροή κεφαλαίων σε μια ανώνυμη εταιρία δεν έχει πολλούς τρόπους να γίνει. Αναμένουμε τις εξελίξεις και γι΄ αυτό.
ΥΣΤ 2. Ο ΑΡΔάκος υπολογίζει στις άμεσες υποχρεώσεις - χρέη του ζέλα και τις όποιες απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών (βλέπε Τοτσέ) προκύψουν αφού δεν τηρείται κανένας διακανονισμός του παρελθόντος και όλοι όπως φαίνεται θα αρχίσουν τις προσφυγές? Με μηδενική ρευστότητα πως θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες του? Να είναι καλά βέβαια ο Κος Σγουρός με την αβερτοσύνη του...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Πρόσεξε τώρα τί έχει γίνει και το τί γίνεται: Ο Βγενόπουλος έχει γράψει τρείς στις τρείς (πτωχεύσεις μιλάμε...) Τρομακτικό ποσοστό για ένα βαρύ...σέντερ

Πτώχευσε την τράπεζά του, τον Ζελέ και την Ολυμπιακή Αεροπορία (που συγχωνεύεται, με τις ευλογίες της Κομισιόν, με την Ετζίαν), ενώ συνέβαλε και στην πτώχευση του κυπριακού κράτους...

Τέτοιος οικονομικός "παράγοντας" δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στα χρονικά... Αλλά εδώ, στη χώρα της πούτσας, ο Ζελές και τα άλλα ευαγή σωματεία συνεχίζουν απρόσκοπτα να μας βρωμίζουν τη γωνιά