Που πήγε η χορηγία του ΟΠΑΠ γατούλη?


Tags: -

Είδαμε πριν μερικές εβδομάδες τη χορηγία σκάνδαλο του ΟΠΑΠ (μικρομέτοχος του οποίου είναι ο Μελισσανίδης - φρισκις) σε ομάδα Γ’ Εθνικής με την κωδική ονομασία ΑΕΚ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130913/skandalo-koylas-opap-enantion-olympiakoy

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130911/toy-ti-sikosan-kai-karfose

Μια χορηγία 1.9 εκατομμυρίων ευρώ!  Τι διαβάσαμε χτές?

http://www.thepressproject.gr/article/48077

«Πήρε η καημένη η ΑΕΚ μια χορηγία από τον ΟΠΑΠ και πέσανε όλοι οι άλλοι να τη φάνε γιατί, λένε, πήρε πολλαπλάσια χρήματα απ’ αυτά που παίρνουν ακόμα και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Όχι, κύριοι, δεν πήρε η ΑΕΚ τη χορηγία. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Το ThePressProject αποκαλύπτει ότι η χορηγία ύψους 1.860.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) δεν δόθηκε στη ΑΕΚ, δόθηκε σε μια νεοσύστατη κατασκευαστική εταιρεία που φέρει το όνομα «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και είναι ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Μελισσανίδη, υιού του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, γνωστού ως Tiger. Και οι δύο είναι ανάμεσα στους μετόχους της Emma Delta η οποία εξαγόρασε το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Η κατασκευαστική αυτή εταιρεία συστάθηκε με κεφάλαιο 1.000.000 ευρώ από τον κ. Γ. Μελισσανίδη, ο οποίος κατέχει το 98,5% του κεφαλαίου (985.000 ευρώ). Το υπόλοιπο 1,5% το κατέχουν άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, ο Μάκης Αγγελόπουλος (Neurosoft, ΟΠΑΠ), ο κ. Γιάννης Ολύμπιος (V+O, ΟΠΑΠ) και άλλοι επιφανείς δραστήριοι επιχειρηματίες.

Η εταιρεία αυτή συστάθηκε στις 29 Αυγούστου 2013 και πήρε αριθμό μητρώου (ΓΕΜΗ) στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να προβεί στη μελέτη του σχεδίου ανέγερσης ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προφανώς η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ανάληψη χορηγιών για λογαριασμό της ΑΕΚ.
Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες της χορηγικής συμφωνίας γιατί υπάρχουν πολλά σημεία που εγείρουν ερωτήματα, όπως για παράδειγμα ότι με την υπογραφή της (μέσα Σεπτεμβρίου 2013) η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα λάβει 200.000 ευρώ - χωρίς δηλαδή να έχει γίνει κάποια ενέργεια. Επίσης, η κατασκευαστική θα πάρει 300.000 ευρώ την 1η Νοεμβρίου 2013.

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφεται από την πλευρά του ΟΠΑΠ από τον διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Κ. Λουρόπουλο και από την πλευρά της κατασκευαστικής από τον κ. Νίκο Στράτο.

Μετά απ’ αυτό, όλοι όσοι σχετίζονται με ομάδες Γ’ Εθνικής μπορούν να συστήσουν μια κατασκευαστική εταιρεία η οποία θα ασχοληθεί με τη μελέτη σχεδίου ανέγερσης ποδοσφαιρικού γηπέδου και να ζητήσουν μεγάλη χορηγία από τον ΟΠΑΠ. Όχι μόνο ελληνικές ομάδες, αλλά -γιατί όχι;- και ομάδες του εξωτερικού.

Αν κάποιος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ένα ολόκληρο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ να εγκρίνει τέτοιες χορηγίες όχι απευθείας στις ομάδες αλλά σε κατασκευαστικές εταιρείες, θα πρέπει να απευθυνθεί στο ίδιο του το Δ.Σ., το οποίο απαρτίζεται και από εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου.

Από την άλλη, το πώς είναι δυνατόν μέτοχος του ΟΠΑΠ (οικογένεια Μελισσανίδη) που διαθέτει και ομάδα (ΑΕΚ) να ζητάει να παίρνει και χορηγίες από τον ΟΠΑΠ κι από πάνω να τις μεταφέρει σε τρίτη εταιρεία είναι ένα θέμα που άπτεται της σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και θεμάτων ανταγωνισμού.»

Η χορηγία του ΟΠΑΠ για την ΑΕΚ δεν πήγε στην ΑΕΚ τελικά. Αλλά σε εταιρία του «γατούλη».  Τα 9 εκατομμύρια του Σγουρού για τη λαγοφλώρο σε ποια εταιρία του Τζόνι CAS θα πάνε? Υπάρχουν διαθέσιμοι εισαγγελείς?  Ή ασχολούνται ακόμα με τον Τσοχατζόπουλο? Υπάρχει πολύ βρωμιά στο χώρο του αθλητισμού. Καλά από τα ΑΡΔάκια δεν περιμένουμε τίποτα. Εμείς απλά θα ξεσκεπάζουμε την υποκρισία και την επιλεκτική ευαισθησία τους μόνο σε θέματα  που αφορούν δήθεν τον Ολυμπιακό. Οι «ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ» έχουν πέσει με τα μούτρα στο λουφέ. Δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ, κάθε μέρα να βγαίνει και μια βρωμιά τους στη φόρα. Κάθε μέρα. Βασικός στόχος ο κρατικός κορβανάς και η εξουδετέρωση του αιώνιου εραστή τους. Του ΘΡΥΛΟΥ. Θα μας γαργαλήσουν τα φρύδια και πάλι…..
 
ΥΓ. Μη βάλετε βαρύ πρόστιμο στο Δημητράκη για την νέα παρεκτροπή του. Εξάλλου ο Μπατής τον προκάλεσε.  Ξέρετε εσείς τώρα. Κάνα εκατοπενηντάρι ευρώ καλά είναι. Ένα νευρικό αγόρι είναι….

Σχόλια

Εικόνα red apple

Ποστάρω κι εδώ το σχόλιό μου στου Χρήστου το άρθρο που νομίζω πως είναι επίκαιρο όσο ποτέ και συνάδει με όλα τα προκλητικά παραπάνω που έγραψες...

Πρόσεξε τώρα τί έχει γίνει και το τί γίνεται: Ο Βγενόπουλος έχει γράψει τρείς στις τρείς (πτωχεύσεις μιλάμε...) Τρομακτικό ποσοστό για ένα βαρύ...σέντερ

Πτώχευσε την τράπεζά του, τον Ζελέ και την Ολυμπιακή Αεροπορία (που συγχωνεύεται, με τις ευλογίες της Κομισιόν, με την Ετζίαν), ενώ συνέβαλε και στην πτώχευση του κυπριακού κράτους...

Τέτοιος οικονομικός "παράγοντας" δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στα χρονικά... Αλλά εδώ, στη χώρα της πούτσας, ο Ζελές και τα άλλα ευαγή σωματεία συνεχίζουν απρόσκοπτα να μας βρωμίζουν τη γωνιά

Εικόνα dono

Αυτά που γίνονται με τον tiger και τον τουίτη ΔΕΝ γίνονται πουθενά.
Σχετικά με το υγ σου, θα παρακαλούσα να είσαι πιο κόσμιος με την Δέσπω. Κανονικά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη επίσημα ο Μπατής, ο Πανιώνιος, αλλά και η ΕΣΑΚΕ για τις απαράδεκτες ενέργειες και συμπεριφορές του παίκτη του νιόνιου. Προσβολή στο τοτέμ του Ελληνικού μπάσκετ, του καλύτερου αθλητή ever, τουμεγαλύτερου μπασκετμπολίστα ακόμα κι από τον Νίκο Γκάλη.
Καληνύχτα μας και όνειρα γλυκά