ΣΥΡΙΖΑ - Βελόπουλος Συμμαχία στην υπηρεσία του αόρατου ηγεμόνα



 
Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ η συμφωνία μεταξύ των Πειραιώς, Εθνική και Alpha και της BC Partners για την πώληση της Forthnet με την υπογραφή σχετική σύμβασης η οποία τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων αρχών.
Η BC Partners αγοράζει την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία μέσω της θυγατρικής της United Group με ένα τίμημα της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ.
 
Το τίμημα είναι εφάμιλλο με αυτό που πρόσφερε το περασμένο φθινόπωρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
 
Τότε όμως είχε ξεσηκωθεί σάλος. Και τι δεν ακούσαμε από τα ΑΡΔακια - υπηρέτες των επιχειρηματιών που πρωταγωνίστησαν στο πλιάτσικο επί ΡΟΖ ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Το θέμα έφτασε τότε και στη Βουλή. Μύδροι κατά της κυβέρνησης της ΝΔουλας, με το επιχείρημα ότι θέλει να εξυπηρετήσει τον «χρηματοδότη» της Βαγγέλη Μαρινάκη , χαρίζοντάς του περίπου 300  εκατομμύρια. Αυτά ακούγαμε τότε, μαζί με κάτι σάλια από τις γνωστές ποδοσφαιρικές ΔΕΚΟ, παναθηναικούλη, αεκούλα, παοκούλη , για δήθεν νόθευση του ανταγωνισμού, για σημαδεμένο πρωτάθλημα και για έλεγχο του ποδοσφαίρου από τον Μαρινάκη μέσω χρηματοδότησης των ΠΑΕ από τη NOVA.
 
Α! Να μη ξεχάσουμε ότι ξεσηκώθηκαν και οι γνωστές ΠΙΑΝΟΛΕΣ-υπάλληλοι ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ-13, ΦΛΟΡΙΤΖΙΝΑΛ και ΠΡΕΣΠΕΣ-4.
Ποιοι έφεραν το θέμα στη Βουλή με ερωτήσεις;
 
Στις 12/9/2019 ξεκίνησε η γνωστή ακροδεξιά φωνούλα (το φωνου με ΠΙΑΝΟ) ο Βελόπουλος.
 
Ερώτηση στη Βουλή για την ενδεχόμενη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εξαγορά της Nova έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Σε σχετικό έγγραφο που έστειλε κάνει λόγο για ασυμβίβαστο του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Την ερώτηση κατέθεσε προς  τον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος , και αφορά  το ρόλο του κ. Μαρινάκη σε σχέση με την εξαγορά της NOVA ( που μεταδίδει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ) και του ασυμβίβαστου που δημιουργείται λόγω της εμπλοκής του σε ποδοσφαιρική ομάδα, τον Ολυμπιακό.

 
Ακολούθησαν 43 (από τους 86) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  στις 24/9/2019. Διαβάζουμε από το  ΕΘΝΟΣ:
 
Επίκαιρη επερώτηση με φόντο την πρόταση για εξαγορά της εταιρείας Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στον πρωθυπουργό 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Παππά.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με βάση με τα οποία η Alter Ego διαπραγματεύεται με τις τράπεζες για την αγορά της εταιρείας Forthnet Media A.E.
Μάλιστα ρωτούν αν υπάρχει «κίνδυνος παραβίασης των Αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού», καθώς και εάν «αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει όταν συμμετέχει κάποιος που ελέγχει πλήρως τις χρηματορροές των ανταγωνιστών του».
Ακόμη οι βουλευτές ρωτούν «εάν θα επηρεαστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος που πρέπει να γίνεται με συνθήκες ίσης μεταχείρισης των ομάδων, πλήρους διαφάνειας και ισονομίας».
Ακόμη ρωτούν εάν θα ζητήσουν να επιληφθεί της υπόθεσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τέσσερα μέλη της οποίας, όπως λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε η κυβέρνηση, και εάν τους προβληματίζει η άνεση με τα οποία τα πιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εξαγοράς με «κούρεμα» δανειακών υποχρεώσεων που μπορεί να ξεπεράσει το 85%. Την ίδια ώρα, ακόμα ένα ερώτημα προς τους ερωτώμενους είναι εάν δημιουργούνται συνθήκες ολιγοπωλίου ή δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των ΜΜΕ από αυτή την ενδεχόμενη αγορά.
Αναλυτικά η επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών,
Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2019
 
Επίκαιρη επερώτηση Θέμα: «Σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας FORTHNET από την εταιρεία Alter Ego και τη συγκέντρωση του ελέγχου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης»
 
Σύμφωνα με πλείστα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αγορά της εταιρείας Forthnet Media A.E, γεγονός που έχει ήδη επιβεβαιώσει η τελευταία μέσω ανακοίνωσής της στο Χρηματιστήριο. Βάσει της ειδησεογραφίας, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.
Το χρέος της εταιρείας Forthnet αγγίζει το δυσθεώρητο ποσό των 310 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόταση της Αlter Ego, που επεξεργάζονται οι πιστώτριες τράπεζες, είναι η καταβολή ποσού μόλις 45 εκατ. ευρώ. Η προοπτική διαγραφής ενός τόσο πολύ μεγάλου μέρους των δανείων εκ μέρους των τραπεζών, οι οποίες ανα-κεφαλαιοποιήθηκαν με ποσά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, δημιουργεί τουλάχιστον μεγάλη εντύπωση. Και αυτό γιατί, την ίδια στιγμή, πάρα πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και μεγαλύτερες, οι οποίες έχουν υποστεί τις συνέπειες τις μακροχρόνιας κρίσης, αντιμετωπίζονται από τα πιστωτικά ιδρύματα ως προς τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών τους με έντονη γραφειοκρατία, αυστηρότητα και αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητά τους και διόγκωση των τοκοφόρων χρεών τους ως και την αδράνεια ή το οριστικό κλείσιμό τους.
Στον όμιλο Forthnet συμπεριλαμβάνεται και η εταιρεία συνδρομητικών καναλιών Nova, που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Super League, καθόσον τα κανάλια Novasports έχουν σε ισχύ συμφωνίες για τα εντός έδρας παιχνίδια των περισσότερων ΠΑΕ, δηλαδή των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Βόλου ΝΠΣ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και ΟΦΗ, ενώ από την άλλη μεριά με κυβερνητική πρωτοβουλία, εκπεφρασμένη σαφώς και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, μειώθηκε ο αριθμός των ΠΑΕ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οποίων κατείχε η ΕΡΤ, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ ΠΑΟ και Άρη να μεταφέρουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στα συνδρομητικά κανάλια της Nova.
Δεδομένου ότι η εταιρεία Alter Ego ελέγχεται από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος είναι ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γεννάται το εύλογο και κρίσιμο ερώτημα, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί η παραπάνω εξαγορά, εάν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αφενός τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν το βασικό έσοδο μιας ΠΑΕ και αφετέρου ο έλεγχος και η διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των περισσότερων ΠΑΕ περνούν στον αποκλειστικό έλεγχο του μεγαλομετόχου μιας ανταγωνιστικής ΠΑΕ του ίδιου πρωταθλήματος, γεγονός που μπορεί να αφήσει χώρο για άνιση μεταχείριση μεταξύ των ομάδων και για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με όρους αναξιοπιστίας και ενδεχόμενα παράπονα από τις ΠΑΕ.
Επίσης, στην περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της παραπάνω εξαγοράς υφίσταται το ενδεχόμενο συγκέντρωσης του ελέγχου της αγοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τις εταιρείες συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία καθώς: Η εταιρεία Alter Ego μέσω της εξαγοράς του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κατέχει πλήθος εντύπων και ιστοσελίδων, μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Άργους ελέγχει τη διανομή και την τιμολογιακή πολιτική αυτής σε ανταγωνιστικά έντυπα, γεγονός που είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπό την προηγούμενη φυσικά σύνθεσή της, πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το ΕΣΡ «οριστική δικαιούχος» για την έκτη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, κατέχει ήδη το νέο κανάλι με όνομα One TV που έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα στην Ελλάδα τον Μάιο του 2019, ενώ η εξαγορά της Forthnet θα της δώσει και την ιδιοκτησία των συνδρομητικών καναλιών Nova με περαιτέρω συνέπεια να ρυθμίζει και την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των περισσότερων ΠΑΕ.
Συνεπώς επερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
Αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων, το οποίο προκύπτει όταν ένας συμμετέχων σε μία αγορά ελέγχει πλήρως τις χρηματοροές των ανταγωνιστών του;
Θα επηρεαστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, που πρέπει πάντα να γίνεται υπό συνθήκες ίσης μεταχείρισης των ομάδων, πλήρους διαφάνειας και ισονομίας;
Θα ζητήσουν να επιληφθεί της υπόθεσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, της οποίας τα τέσσερα μέλη έσπευσε η κυβέρνηση, συγχρόνως με τα παραπάνω τεκταινόμενα, να αντικαταστήσει με πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα και το νομικό μας πολιτισμό νομοθετικές διαδικασίες, αντίθετες με το ημεδαπό και ενωσιακό δίκαιο, δηλαδή με την πρόωρη παύση διοικήσεων Ανεξάρτητων Αρχών και με τη θέσπιση ασυμβιβάστων που δεν υπήρχαν κατά το χρόνο διορισμού των μελών τους;
Τους προβληματίζει το τόσο έντονο ενδιαφέρον αλλά και η άνεση με την οποία τα πιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να ολοκληρώσουν την παραπάνω διαδικασία εξαγοράς, κουρεύοντας τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας σε ποσοστό που ξεπερνά το 85%;
Δημιουργούνται κατά την άποψή τους συνθήκες ολιγοπωλίων ή δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την, κατά τα αναλυθέντα παραπάνω, ενδεχόμενη συγκέντρωση του ελέγχου της αγοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης;
 
Οι επερωτώντες βουλευτές:
Παππάς Νικόλαος,  Τζανακόπουλος Δημήτριος,  Κάτσης Μάριος,  Αλεξιάδης Τρύφων,  Τσίπρας Γεώργιος,  Μπουρνούς Ιωάννης,  Σκούφα Ελισάβετ (Μπέτυ),  Γεροβασίλη Όλγα,  Φλαμπουράρης Αλέξανδρος (Αλέκος),  Φάμελλος Σωκράτης,  Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος), Λάππας Σπυρίδων (Σπύρος),  Σαντορινιός Νεκτάριος,  Αραχωβίτης Σταύρος,  Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης),  Παπανάτσιου Αικατερίνη, Φωτίου Θεανώ,  Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά),  Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη),  Δρίτσας Θεόδωρος,  Αποστόλου Ευάγγελος,  Βίτσας Δημήτριος, Μπάρκας Κωνσταντίνος,  Τελιγιορίδου Ολυμπία,  Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος,  Γκαρά Αναστασία,  Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος,  Γιαννούλης Χρήστος,  Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος),  Παπαηλιού Γιώργος,  Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης),  Συρμαλένιος Νικόλαος,  Ηγουμενίδης Νικόλαος,  Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος,  Αβραμάκης Ελευθέριος,  Χρηστίδου Ραλλία,  Βαγενά Άννα,  Μαμουλάκης Χαράλαμπος,  Βαρδάκης Σωκράτης,  Ελευθεριάδου Σουλτάνα,  Μάρκου Κωνσταντίνος,  Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (Μίλτος),  Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
 
43  (οι μισοί δηλαδή) Βουλευτές της πρώην ΡΟΖ ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, μεταξύ των οποίων κάποιοι που δηλώνουν Ολυμπιακάρες.
 
Σήμερα όλες αυτές τις ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ του αόρατου ηγεμόνα ΤΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
 
Σήμερα δεν τους νοιάζουν τα 300 εκατομμύρια που χαρίζονται. Δεν νοιάζονται για τα χρήματά μας.
 
Όχι ότι μας νοιάζει που η NOVA δεν κατέληξε στο Μαρινάκη. Κατά τη γνώμη μας καλύτερα κιόλας.
 
Επίσης χαιρόμαστε που μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων δεν θα έχει προβλήματα σε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΘΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΕΠΟΧΗ.
 
Αλλά ρε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΙΑΝΟΛΕΣ του Καρπαζίδη δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα.
 
Τόσο ξεδιάντροπη υπεράσπιση των συμφερόντων του αφεντικού δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.
 
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ. ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…….