ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4



Εχθές είχαμε το νικηφόρο πέρασμα της ομάδας μας από την Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Το τελικό σκορ 1-4 δημιούργησε αλλά και κράτησε ζωντανά πολλά ρεκόρ που κυνηγάμε αυτή την περίοδο. Το πρώτο είναι ότι ισοφαρίσαμε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας μας, ένα επίτευγμα που είχε ξανακάνει η ομαδάρα του Μπούκοβι το 1965. Βάζοντας 4 γκολ εχθές κάναμε άλλο ένα βήμα για το σπάσιμο ενός ρεκόρ που κρατάει κι αυτό πολλές δεκαετίες, αυτό της παραγωγικότερης επίθεσης.
Η χθεσινή μας εμφάνιση ήταν κακή, αλλά ταυτόχρονα και απολύτως αναμενόμενη. Ο Μίτσελ άρχισε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τον Παπάζογλου και τον Μπονγκ στα άκρα της άμυνας με τον Αβραάμ και τον Μανωλά (75΄ Τόρες) στο κέντρο της. Στο κέντρο ο Σάμαρης με τον Εντιγκά στα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Τσόρι (45΄ Κάμπελ) και οι Φουστέρ με τον Βάις (62΄ Μασάντο)στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε μόνος του ο Σαβιόλα. Όπως γίνεται αντιληπτό η ομάδα είχε πολλές αλλαγές στην αποστολή και στην αρχική ενδεκάδα, με τους Μήτρογλου, Μανιάτη, Σιόβα, Χολέβα να μένουν εκτός αποστολής και τους Σαλίνο, Κάμπελ, να μένουν στον πάγκο. Για την ιστορία του παιχνιδιού το σκορ διαμορφώθηκε με γκολ των Μανωλά με κεφαλιά ύστερα από στημένο του Σάμαρη (21΄), του Κάμπελ με κεφαλιά στο 53΄, στο 58΄του Σάμαρη με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και τέλος στο 88΄ ο Σαβιόλα με εξαιρετικό πλασέ ύστερα από ωραία πάσα του Σάμαρη.
Η εικόνα του παιχνιδιού από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού είχε την εικόνα μιας ομάδας, τον Ολυμπιακό, να έχει την καθολική κατοχή της μπάλας (65-35)%, αλλά να μην μπορεί να μετατρέψει αυτή την κατοχή σε ευκαιρίες και καλό θέαμα. Με τέτοιο απολύτως δικαιολογημένο σαρωτικό ροτέισον από την μεριά του προπονητή, αλλά και την αναμέτρηση στο Παρίσι με την PSG σε 3 ημέρες, ήταν αναμενόμενη αυτή η εικόνα. Οι παίκτες τελείωσαν ένα παιχνίδι στο απόλυτο ρελαντί, με νεκρά ταχύτητα. Στο δεύτερο ημίχρονο αμφιβάλω εάν κάποιος έκανε κάτι παραπάνω  από τα απλά προβλεπόμενα της θέσης του, αμφιβάλω αν υπήρχε κάποιος που να έτρεξε περισσότερο από την καθημερινή προπόνηση της ομάδας. Δεν ζορίστηκε κανείς και προφανώς αυτό φαίνεται και από την εικόνα του παιχνιδιού.
Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα κάνω ατομική κριτική παικτών, αλλά μιλώντας γενικά μπορώ να πω ότι όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν επιεικώς μέτριοι πλην του Σάμαρη (MVP) και του Κάμπελ. Ιδιαίτερη μνεία για την αρνητική του εμφάνιση θα πρέπει να γίνει στους Εντιγκά, τον Παπάζογλου, τον Βάις και τον Τσόρι. Ο Κάμπελ έδωσε λίγη φρεσκάδα μόλις μπήκε και χάρις σε αυτήν καθαρίσαμε το παιχνίδι, ενώ ο Σάμαρης πέτυχε ένα γκολ έδωσε και δύο ασίστ, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, αλλά δεν παύει κι αυτός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο να μην ξεκόλλησε από την νεκρά ταχύτητα.

Αρνητικά σημεία του παιχνιδιού.
Ο Μίτσελ έκανε λάθος στην αρχική του προσέγγιση στο παιχνίδι. Δεν μπορείς με τον Πανθρακικό να παίζεις με έναν επιθετικό, έναν ακραίο και με δύο αμυντικά χαφ. Κλείστηκε ο αντίπαλος πίσω, δυσκολευτήκαμε πολύ να μπούμε στην περιοχή τους. Αυτό το διόρθωσε με τις εσωτερικές κινήσεις που έκανε στην διάρκεια του παιχνιδιού.
Το να μην αποδίδουν σούπερ οι μπαρουτοκαπνισμένοι της φετινής περιόδου που ήταν στην χθεσινή αρχική ενδεκάδα, αυτό είναι ένα θέμα. Το να είναι αρνητικός όμως ένας παίκτης που υποτίθεται ο προπονητής του δίνει μια ευκαιρία να δείξει κάποια πράγματα κι αυτός περπατάει στον αγωνιστικό χώρο ή  τέλος πάντων είναι αλλού γι αλλού, αυτό είναι  σοβαρό. Παίκτες σαν τον Παπάζογλου (κυρίως), τον Αβραάμ, ακόμα και τον Τσόρι, τον Εντιγκά και τον Βάις, οφείλουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά που αγωνίζονται. Ειδικά για τον Αβραάμ είναι λίγο άδικο το παραπάνω σχόλιο μιας και προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και είναι ε φάση επανόδου, αλλά εγώ σχολιάζω την χθεσινή εμφάνιση τους κι όχι γενικότερα την φετινή τους εικόνα. Αν ο Παπάζογλου αποχωρίσει τον Δεκ (λέμε τώρα ένα υποθετικό σενάριο), θα του φταίει ο κακός ο Μίτσελ ή το γεγονός ότι όποτε κι αν έχει παίξει, ειδικά φέτος, είναι κάτω του μετρίου?
Η συνεχιζόμενη κακή αγωνιστική εικόνα του Σαβιόλα. Πριν αρχίσω να του καταλογίζω τα αρνητικά, θα πρέπει να πω ότι βασική αιτία της φετινής μεταμόρφωσης του Μήτρογλου είναι αυτός με την συνολική παρουσία του σαν δεύτερος επιθετικός. ΑΛΛΑ όταν δεν μπορεί να περάσει πλέον ούτε τον Σαρακατσάνο στο ένας εναντίων ενός, τότε συγγνώμη υπάρχει θέμα. Δεν είμαστε Οκτ μήνα για να τον δικαιολογήσω  και να ρίξω το φταίξιμο στην ανύπαρκτη προετοιμασία του, ή στους συνεχείς αγώνες. Προσόντα έχει προφανώς πολλά, πρέπει να ανέβει αγωνιστικά, πρέπει να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη στις προσπάθειές του γιατί έχουμε δει δείγματα και ξέρουμε  τι μπορεί να προσφέρει στο σύνολο της ομάδας ο καλός Χαβιέ.

Θετικά σημεία του παιχνιδιού.
Το μεγάλο βάθος του πάγκου και του ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού. Η ομάδα που τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι αποτελείται από 3-4 από τους θεωρητικά βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά αυτή η ενδεκάδα μπορεί άνετα να πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδας. ΑΝΕΤΑ.
Ο προπονητής διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρόστερ και δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί δια αδικίας από τον Μίτσελ και αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για την διαχείριση της κόπωσης των παικτών, όσο και την αγωνιστική ηρεμία στα αποδυτήρια. Επίσης η διαχείριση του παιχνιδιού που κάνει στην διάρκεια του αγώνα είναι εκπληκτική.
Είχαμε το ντεμπούτο του Τόρες στο χθεσινό παιχνίδι. Προφανέστατα δεν μπορεί να κριθεί γιατί δεν έπαιξε πολύ, αλλά και γιατί είναι ζήτημα να ακούμπησε 2-3 την μπάλα. Αν πάρεις όμως το γεγονός της πρώτης συμμετοχής του και προσθέσεις κι αυτό της συμμετοχής του Αβραάμ, τότε σίγουρα μπορούν να βγουν και θετικά από το χθεσινό κακό παιχνίδι της ομάδας.
Η ομάδα δεν κουράστηκε εν’ όψει της καθοριστικής συνέχειας στο CL αλλά και στο πρωτάθλημα. Κυριολεκτικά σβηστά πήρε ένα παιχνίδι  σε μια έδρα που παραδοσιακά κάθε χρόνο δυσκολεύεται (πέρυσι σε πρωτάθλημα και κύπελλο) κι όχι μόνο το κέρδισε, αλλά το έκανε αυτό εύκολα και χωρίς καμία αμφισβήτηση. Τώρα το ότι η ομάδα με σβηστές τις μηχανές μπορεί να βάζει ανά πάσα στιγμή 4 γκολ, αυτό είναι φέτος κάτι που ξεπερνάει απλά την ποιότητα στο ρόστερ, την ατομική ποιότητα των παικτών και την ανωτερότητα έναντι των αντιπάλων μας. Αυτό το γεγονός το χρεώνω ΜΟΝΟ στον προπονητή γιατί προφανώς τους έχει μπολιάσει με την συγκεκριμένη νοοτροπία. Να προσπαθούν να σκοράρουν μέχρι το τελευταίο λεπτό έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου.

Είμαστε άπαντες προσηλωμένοι στο επόμενο παιχνίδι του CL στο Παρίσι, που με ένα θετικό αποτέλεσμα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είναι απίθανα δύσκολο, αλλά με την φετινή εικόνα της η ομάδα, μας έχει γεμίσει προσδοκίες για κάτι καλύτερο από το αναμενόμενο, το φυσιολογικό. Αν δεν έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα δεν χάθηκε απολύτως τίποτα, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Βέλγους. Αυτό είναι το σημαντικό παιχνίδι για εμάς, το παιχνίδι του Παρισιού είναι για το γόητρο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Παπάζογλου, ο οποίος ήρθε ως σέντρα μπακ, με το που έπαιξε στη θέση του δεξιού μπακ κόλλησε το σύνδρομο του Έλληνα δεξιού μπακ, τη σέντρα αίφνης και άπαξ λάβει την στρογγυλήν θεάν έξω της πλάγιας γραμμής της μεγάλης περιοχής. Πώς γίνεται ρε πούστη μου, όλη η ομάδα να παίζει την μπάλα πασούλες, προσπαθώντας να βρουν την κατάλληλη ασίστ ή σουτ και μόλις πάρει την μπάλα ο εκάστοτε Έλληνας δεξιός μπακ κατευθείαν σέντρα. Τορογίδης, Παπάζογλους, Πάντος και πόσοι άλλοι στο παρελθόν.

Εικόνα dono

Ο Παπάζογλου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Συμφωνούμε το βιογραφικό του λέει ότι παίζει στόπερ, αλλά και στις Σέρρες και πέρυσι έχει αγωνιστεί πολλές φορές σαν δεξί μπακ. Στις Σέρρες μάλιστα είχε αγωνιστεί και σαν αμ χαφ. Το να συνεχίζει να είναι εκνευριστικός μόλις περνάει την σέντρα είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά πλέον είναι αρνητικός και στον χώρο ευθύνης του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκολ που φάγαμε από τον Πάνθρακα. Υπάρχει στο πλάνο πουθενά ο Παπάζογλου? Ακόμα και την στιγμή που η μπάλα καταλήγει στα δίχτια, ο παίκτης δεν έχει μπει στο τηλεοπτικό πλάνο ακόμα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φυσικά και έχει ευθύνη. Και λόγω της ανυπαρξίας του, εξέθεσε όλη την άμυνα και την έκανε να αποδιοργανωθεί και να δείχνει διαλυμένη. Γενικώς, παίχτες σαν τον Παπάζογλου πρέπει, διαχρονικά, να θεωρούνται και να είναι τρίτη ή τέταρτη επιλογή για τη θέση του. Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν θα ζητήσω τα ρέστα από τέτοιους παίχτες. Αν χρησιμοποιούνταν και λογίζονταν ως βασικός, θα τα άκουγε ο προπονητής ή η διοίκηση (ανάλογα ποιος θα έφταιγε), αλλά τώρα που υπάρχει για το ροτέισον και για τις αντικαταστάσεις των βασικών δεν με πειράζει να γίνει και κάποιο λάθος, να σου πω την αλήθεια. Τώρα, αν επαναληφθούν τέτοιες εμφανίσεις, ας κοιτάξει ο Μίτσελ να βρει άλλον για αναπληρωματικό, γιατί θα την πληρώσει η ομάδα με κανά στραβό αποτέλεσμα και είναι κρίμα.

Εικόνα red apple

Διευθυντής Ορχήστρας Φονιάδων είναι ο Μίτσελ... Ρίχνει τεσσαροπεντάρες, στην ψύχρα, με λίγο κίνδυνο και με απόλυτα "επαγγελματικό" τρόπο