ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ



Μετά την χθεσινή τεσσάρα σε άλλο ένα ''γαυροπαράρτημα'', αυτό της Θεσσαλονίκης, η Ολυμπιακάρα, το καμάρι του ΠΕΙΡΑΙΑ μας και ολόκληρης της Ελλάδας (με εξαίρεση τους κομπλεξικούς), ξεπέρασε τα 3 γκολ κατά μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. 34 τέρματα σε 11 ματς έχουν πετύχει οι παικταράδες μας. Αντίστοιχα στατιστικά είχε να επιδείξει μόνο μία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Ας θυμηθούμε τα επιτεύγματά της, στη σεζόν 1973-74.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-6-1974
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-6-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
102 γκολ ενεργητικό, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. 14 γκολ παθητικό, η δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή της Ευρώπης. Πρόεδρος ο αείμνηστος ΤΙΤΑΝΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Προπονητής Λάκης Πετρόπουλος. Αρχηγός ο χαλύβδινος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΩΚΟΣ. Από δίπλα, το μεγαλύτερο όπλο του Θρύλου, αυτός που είναι, εν τέλει, ο Ολυμπιακός. Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ορισμένοι παρακρατικοί ''γαύροι'' οπαδοί, εκμεταλλευόμενοι το ασταθές κλίμα των ημερών μέσα στη χούντα και επειδή ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ δεν τους ήταν και τόσο αρεστός, για πολιτικούς λόγους, ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή, δημιουργούσαν αναστάτωση στην ομάδα, με συνθήματα κατά της διοίκησης στο Καραισκάκη (με αφορμή κυρίως την παρουσία του παλαιμάχου του ΠΑΟ Λάκη Πετρόπουλου στον πάγκο μας) και καλώντας τον κόσμο σε αποχή, προκαλώντας την αγανάκτηση του ΤΙΤΑΝΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-12-1973
 

 
Δεν ξέρω αν ορισμένοι σήμερα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στα παραπάνω. Αν το κάνουν, μόνοι τους το κάνουν. Η μεγάλη πλειοψηφία του ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ φυσικά απομόνωσε τα βαζελάκια και δημιούργησε και εισπρακτικό ρεκόρ εκείνη τη σεζόν στο Στάδιο Καραισκάκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-7-1974
 

 
Στη φιέστα με την ολλανδική Τβέντε στις αρχές Ιουνίου 1974, ένα κατάμεστο Καραισκάκη αποθέωσε την θρυλική ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, σε μία ανεπανάληπτη γιορτή.
 
]]]
 

 
Στα χνάρια αυτής της ομαδάρας, αυτού του μεγαθηρίου που έχτισε ο αείμνηστος ΤΙΤΑΝΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, που ξόδεψε ένα καράβι λεφτά και τα έβαλε με τη χούντα του Παπαδόπουλου και του Ασλανίδη το 1973, αλλά και του οπαδού και μέλους του ΠΑΟ Ιωαννίδη από τα ΕΑΤ-ΕΣΑ το 1974, που ανεβοκατέβαζε διοικήσεις στον Παναθηναικούλη και έκανε τα πάντα για την ομάδα του, βαδίζει η φετινή ομαδάρα του Ολυμπιακού. Η ομαδάρα που έχτισε ο μεγάλος μας πρόεδρος ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και ο μεγάλος μας προπονητής ΜΙΤΣΕΛ. Ο πήχυς είναι πολύ ψηλά, σε άμυνα και επίθεση. 102 και 14 γκολ αντίστοιχα. Αυτό κοιτάμε πια και όχι αν θα πάρουμε τον τίτλο. Στόχος είναι τουλάχιστον 3 γκολ ανά ματς από εδώ και πέρα, αλλά και το 0 παθητικό στην άμυνά μας. Εξαίρεση το ματς στο δεύτερο γύρο με το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του ελληνικού αθλητισμού, το σωματείο μιας συνοικίας του κέντρου της Αθήνας, Κολωνακίου-Αμπελοκήπων. Εκεί ο στόχος είναι το 9-0. Ο,τιδήποτε πλην αυτού του σκορ θα θεωρηθεί αποτυχία. Καλούνται από τώρα οι παίκτες του ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ να προμηθευτούν τσίγκινα σωβρακάκια...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

Στόχος μας ειναι τα 13 γκολ της αμεσως προηγουμενης περιοδου!
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%84_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA...

Εικόνα μαουνιέρης

9-0 οπωσδήποτε! Τότε είχαμε 11-0 με τον Φωστήρα. Τώρα θέλουμε 9-0 με ανοδικές τάσεις. Οποιοδήποτε άλλο σκορ θα είναι ήττα.

Εικόνα xristoforas

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 6 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΑΕΚ,ΠΑΟ,ΑΠΟΛΛΩΝ,ΦΩΣΤΗΡ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΑΙΓΑΛΕΩ)....ΚΑΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ(ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΕΘΝΙΚΟΣ)
ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ????????
ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΕΣ....!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ....ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΜΙΛΟ...ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ??????????
ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ,Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΛΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

Εικόνα savvas gridlock

Σε λίγο καιρό θα κάνουμε ανάρτηση Χριστόφορα, για να μάθει ο κόσμος το ποιος παράγοντας και από ποιο Σύλλογο έγραφε πύρινα άρθρα για να μην γίνει Εθνική Κατηγορία και για να μην παίζουν όλοι με όλους, εκεί στη δεκαετία του '50.

Εικόνα red apple

ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ-ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

οι μεγαλύτερες μετεγγραφές στην ιστορία μας

Εικόνα nikos michalopoylos

Συμφωνω και επαυξανω! Και ολο το γηπεδο να γιουχαρει καθε φορα που θα εχουν την μπαλα στα ποδια τους!