23/4/1996: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ''ΦΩΤΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟΝ...ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ



Τρίτη, 23 Απριλίου 1996. Οι φήμες που ξεκίνησαν από το ρεπορτάζ του Σωτήρη Πουλόπουλου και την στήλη του με τίτλο ''κύριε Πρόεδρε...'' στην πολιτική εφημερίδα ''Αδέσμευτος Τύπος'', έχουν γίνει...κραυγές. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κι επί 9 συναπτά έτη τεχνικό της ΑΕΚ, ως προπονητή του ποδοσφαιρικού του τμήματος εν όψει της νέας σεζόν. Ο ισχυρότερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, η ''Original'', απειλεί ευθέως το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά, σε περίπτωση που αποχωρήσει από την ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς.
 
H απειλή των οργανωμένων οπαδών της AEK προς τον Mιχάλη Tροχανά στην περίπτωση που ο Nτούσαν Mπάγεβιτς φύγει από την ομάδα ήλθε χθες βράδυ με ανακοίνωση της Ορίτζιναλ και ήταν κάτι περισσότερο από σκληρή:
«Aν φύγει, ο Mπάγεβιτς, τότε ο ένας και μοναδικός υπαίτιος θα χρειαστεί πολλούς παραπάνω από 10 μπράβους, για να μην κρεμαστεί ανάποδα από τα δοκάρια της εστίας μπροστά από την σκεπαστή»!
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και οι δύο άμεσες προτεραιότητες. «Πρώτο, πρωτάθλημα και κύπελλο και δεύτερον, να μείνει με κάθε τρόπο στην AEK ο Nτούσαν».
 
Οι...κραυγές αυτές συνοδεύονται από συνεχή δημοσιεύματα σε πολιτικές κι αθλητικές εφημερίδες της εποχής, με περιεχόμενο τύπου ''έρχεται στο Λιμάνι ο Ντούσκο και φέρνει μαζί του κι αυτούς εδώ τους παίκτες'', με τη μεταγραφολογία στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ως συνήθως φυσικά στο μήνα Απρίλιο κάθε χρόνο, να...κρατεί καλά. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, σαν σήμερα, 23 χρόνια πριν, το ''ΦΩΣ των Σπορ'', η εφημερίδα που παραδοσιακά πρόσκειται στον Ολυμπιακό και (ισχυρίζονται οι συντελεστές της ότι) αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου του, βγαίνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ''έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Ντέμης Νικολαΐδης''. Η αναφορά γινόταν για το νεαρό επιθετικό του Απόλλωνα Αθηνών, ο οποίος για 3 σεζόν ''έβγαζε μάτια'' στη Ριζούπολη και οι μεγάλες ομάδες της χώρας μας ήθελαν να τον αποκτήσουν.
 
 
Ο ίδιος δεν έκρυβε το ότι ήταν από μικρός οπαδός της ΑΕΚ και το ότι είχε διατελέσει ταμίας στο σύνδεσμο της ''Original'' στην Αλεξανδρούπολη, με τον τότε αρχηγό και ιδρυτή του συγκεκριμένου συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, Δημήτρη Χατζηχρήστο, να προσπαθεί απεγνωσμένα να τον...κάνει παίκτη της ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 1994 και του 1995, δίχως αποτέλεσμα. 10 μέρες μετά από αυτό το δημοσίευμα του ''ΦΩΤΟΣ'', του αποκαλουμένου και ''Ευαγγελίου του λαού του Ολυμπιακού'', ο Ντέμης θα πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, στη μεγάλη νίκη του Απόλλωνα Αθηνών με 3-0 μέσα στο ''Καραϊσκάκης'' επί του Ολυμπιακού, στα πλαίσια της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής της σεζόν 1995-96 και θα χειροκροτηθεί από τον κόσμο του Θρύλου, με τον ίδιο τον Ντέμη να σηκώνει το χέρι ευχαριστώντας το κοινό για την αντίδρασή του.
 
 
 
Είναι ένα παιχνίδι που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, επειδή ο κόσμος του Ολυμπιακού εξερράγη εναντίον της τότε διοίκησης Κόκκαλη, όπως βλέπουμε και στο ρεπορτάζ της ''αντικειμενικής πολιτικής'' εφημερίδας ''Ελευθεροτυπία''.
 
«Aπό πού θα φύγετε», φώναζαν οι λιγοστοί οπαδοί του Ολυμπιακού, καθώς τέλειωνε το μαρτύριο με το 0-3 από τον Aπόλλωνα στο Kαραϊσκάκη, αλλά... δεν βαριέστε. Mόνο λόγια ήταν όλα αυτά!
Σε άλλες εποχές, δηλαδή, αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει από την ίδια ομάδα στην έδρα του και με τέτοιο σκορ, ακόμη στα αποδυτήρια θα ήταν οι παίκτες του, μην ξέροντας πραγματικά... από πού να φύγουν.
Xθες όμως τα πράγματα εξελίχτηκαν ομαλά. Ο πολύς κόσμος (όταν λέμε πολύς, εννοούμε κάπου τρεις χιλιάδες) έφυγε αμέσως, αφού φώναξε για λίγο το γνωστό «Παίκτες πουλημένοι, ο Θρύλος δεν πεθαίνει» και καμιά διακοσαριά, που μαζεύτηκαν έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων, δεν μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο πούλμαν, το οποίο άλλαξε δυο τρεις φορές δρόμο διαφυγής και με τη συνεργασία της Aστυνομίας τελικά απομακρύνθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό.
Mπορεί να τη γλίτωσαν, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές, αλλά «τ' άκουσε» και μάλιστα άγρια, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της ΠAE, ο Σωκράτης Kόκκαλης. Mάλιστα, μερικοί με διαρκείας στο χέρι πήγαιναν και... ανέμιζαν τα μπλοκάκια τους δίπλα στον πρόεδρο, σαν να του έλεγαν τι... βλακεία έκαναν και τα αγόρασαν το περασμένο καλοκαίρι.
 
 
Η εικόνα του παιχνιδιού περιγράφεται επακριβώς από τον (''ερυθρολεύκων'' αισθημάτων, συγχωρεμένο πια...) Κώστα Τσόγκα στην ''Ελευθεροτυπία''.
 
Eδώ που τα λέμε, ο Ολυμπιακός τό 'χει (και) αυτό το κουσούρι. Δεν μπορεί δηλαδή ποτέ να πει κανείς, βάζοντας το χέρι του στο Eυαγγέλιο, «μέχρις εδώ ήταν ο κατήφορός του, πιο κάτω δεν έχει». Γιατί οι ερυθρόλευκοι είναι... ανεξάντλητοι σε ήττες και ασταμάτητοι όταν παίρνουν την κατρακύλα. Yπ' αυτές λοιπόν τις συνθήκες, πώς να γράψω ότι η χθεσινή ξεγυρισμένη τριάρα από τον Aπόλλωνα μέσα στο στάδιο Kαραϊσκάκη, έστειλε την (κατά τ' άλλα... μεγάλη) ομάδα του Πειραιά στον πάτο του βαρελιού;
Δεν θα πρέπει να διαφεύγει την προσοχή σας ότι απομένουν τέσσερις ολόκληρες αγωνιστικές για να τελειώσει το φετεινό πρωτάθλημα...
Xθες, πάντως, οι Aπολλωνιστές...δεν ήθελαν, από ένα σημείο και μετά, ν' απειλήσουν περισσότερο τους αντιπάλους τους. Tους λυπήθηκαν, βλέποντάς τους να σέρνουν για ενενήντα λεπτά χωρίς σκοπό και χωρίς πρόγραμμα τα κουρασμένα κορμιά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
«Bάστα ρε φίλε, εντάξει, Ολυμπιακός είναι. Kαλά ήταν μέχρις εκεί», έλεγε, φεύγοντας από το Kαραϊσκάκη ένας από τους νικητές, που διέπεται μάλιστα κι από φιλοολυμπιακά αισθήματα. «Aλλα πες μου, πώς την κατάντησαν έτσι την ομάδα; », αναρωτιόταν, δίχως βέβαια να περιμένει απάντηση.
Σκεφθείτε ότι από το 58', οπότε ο υποψήφιος ερυθρόλευκος Mπλένταρ Kόλα πέτυχε το 3-0 κι ώς το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του Παθιακάκη έκαναν προπόνηση, παίζοντας...κορόιδο, με τους δύστυχους ερυθρόλευκους στη μέση.
Σε μια έκρηξη... μεγαθυμίας, οι φιλοξενούμενοι κατατρίβονταν σε πασίτσες στα τρία μέτρα, έκαναν σέντρες προς τα πίσω, γενικώς απέφευγαν να επισκέπτονται, όπως στην προηγούμενη διάρκεια της συνάντησης, την περιοχή του Pάντου.
Προπόνηση κανονική. Kι αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε και τη δήλωση του προπονητή των θριαμβευτών Γιάννη Παθιακάκη:
«Δεν μ' ενδιέφερε το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. Eκείνο που βασικά ήθελα να δω, ήταν σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει του τελικού Kυπέλλου με την AEK. Aυτό το ματς είναι το σπουδαίο για μας».
Kαταλάβατε τώρα; Xωρίς άγχος, αγωνίες και τα τοιαύτα, αλλά με περισσή μεθοδικότητα, οργάνωση και ομαδικό πνεύμα, ο Aπόλλωνας πρέπει νά 'βαλε τα γυαλιά σε πολλούς χθες τ' απόγευμα με την απόδοσή του. Οι παίκτες του ήξεραν πού πατούσαν και πού βρίσκονταν, ήξεραν πώς ν' αμύνονται και πώς (και πότε) να βγαίνουν στην επίθεση. Tό 'δείχναν σε κάθε τους κίνηση ότι είχαν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Kι ακόμα είχαν ανάμεσά τους και τρεις-τέσσερις ΠAIKTAPAΔEΣ, ικανούς να κάνουν σμπαράλια οποιονδήποτε αντίπαλο.
Ο NTEMHΣ NIKΟΛAΪΔHΣ, κατ' αρχήν, πρώτος και καλύτερος. Πήρε τ' όπλο του κάνοντας άνω-κάτω, τόσο τον προσωπικό του αντίπαλο Γιώργο Aμανατίδη, όσο και την υπόλοιπη άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, σκέτη ζωγραφιά (στο 7'). Eνα γκολ που πρέπει να χαροποίησε τους ερυθρόλευκους, αν και επιτεύχθηκε σε βάρος της ομάδας τους. Kι αυτό γιατί είναι παγκοίνως γνωστό ότι, ο Nτέμης βρίσκεται ένα βήμα από την κάθοδό του στον Πειραιά.
Ο MΠΛENTAP KΟΛA, στη συνέχεια. Hταν χθες ο καλύτερος απ' όλους, άξιος οργανωτής του παιχνιδιού, το κεντρικό γρανάζι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής. Συνδύασε μάλιστα την εμφάνισή του μ' ένα πολύ ωραίο γκολ, το τρίτο (στο 58'), ύστερα από έξυπνη μπαλιά του Nικολαΐδη.
Ο ΠENTPAΓK MΠAPNIAK, δεν ήταν απλά ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των θριαμβευτών, αλλά ο άξιος παρτενέρ του Nτέμη, ο κυνηγός που σταματιόταν μόνο με φάουλ. Στο 32*εξαφανίστηκε από τα μάτια του Kαρασαββίδη, πέρασε με ευκολία την αντίσταση του Tρούπκου και κάρφωσε τον Pάντο, βάζοντας τις βάσεις της σπουδαίας επιτυχίας.
Ο ΛEYTEPHΣ BEΛENTZAΣ και ο ΓIANNHΣ TATΣHΣ συνέθεσαν στο χθεσινό ματς τη βασική πεντάδα των αστέρων του Aπόλλωνα. Συνεχές τρέξιμο, εξοντωτικό μαρκάρισμα των αντιπάλων, απίθανες πάσες στους επιθετικούς, ε, δεν είναι και λίγα. Ο Γιάννης Παθιακάκης, ο δημιουργός αυτής της ομάδας, δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανος και γι' αυτούς, αλλά και για τους υπόλοιπους. Tον Eρακ, τον αμούστακο Pάπτη, τον γέρο-Mαυρίδη, τον Aλέξη, τον Iωάννου, τον Aποστόλου.
Kι αυτοί οι Ολυμπιακοί βρε παιδί μου, έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι των δημοσιογράφων μ' όσα (δεν) κάνουν. Kι αν υπήρχε μία έστω πιθανότητα να σταματήσουν οι απανωτές έρευνες για το ατέλειωτο χάλι τους, τώρα είναι που δεν πρόκειται με τίποτε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Mη νομίζετε ότι οι ατυχήσαντες ερυθρόλευκοι παρουσίασαν κάτι διαφορετικό απ' αυτό, που λίγο-πολύ παρουσιάζουν σχεδόν από την αρχή της χρονιάς. Eτσι έπαιξαν και με την Kαλαμάτα, έτσι και με τον Παναθηναϊκό, έτσι και με τις περισσότερες ομάδες. Θα έλεγα μάλιστα ότι, στο χθεσινό ματς δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, αφού είχαν τρία δοκάρια (15', 40' Σκαρτάδος, 79' Σαπάνης) και τρία-τέσσερα τετ α τετ (28', 45' Aλεξανδρής, 51' Kαρασαββίδης, 65' Iβιτς). Θα μπορούσαν δηλαδή να μη χάσουν. Aλλά τι... θα κέρδιζαν;
Aπό παίκτες που παίζουν χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς στοιχειώδη οργάνωση, δίχως φιλοσοφία, τι μπορεί να περιμένει κανείς; Aπολύτως τίποτε. Παρ' όλ' αυτά, πάντως, έχω την εντύπωση ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ο τελευταίος τροχός της παραπαίουσας άμαξας, αυτοί που έχουν την μικρότερη αναλογικά ευθύνη για το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα τους. Aλλωστε, άλλοι τους επέλεξαν για τον Ολυμπιακό, δεν ήρθαν μόνοι τους, άλλοι τους έφερναν κάθε βδομάδα κι άλλον προπονητή (συνήθως ακατάλληλο), άλλοι άφηναν, χρόνια τώρα, ανοργάνωτο το ποδοσφαιρικό τμήμα, σωστό ξέφραγο αμπέλι. Aυτοί όμως, παρά τις αντιξοότητες και τη γενική χασούρα, κατάφεραν να... κερδίσουν κάτι από το χθεσινό ματς. Eξασφάλισαν και μαθηματικά την έξοδό τους στην Eυρώπη. Λίγο τό 'χετε;
 
 
Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να επεξηγηθεί περαιτέρω, ώστε να γίνει αντιληπτή. Ο κόσμος μας...έβραζε, τρεις χιλιάδες γαύροι ''βαριά-βαριά'' πήγαιναν στο γήπεδο και κάποιοι εξ αυτών ξεσπούσαν όπου έβρισκαν, επί δικαίων και αδίκων.
 
 
Όπως αναφέρεται παραπάνω, λοιπόν, η δημοσιογραφική ''πιάτσα'' βοούσε για τη συμφωνία του τότε προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη, με τον τότε πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Απόλλων Αθηνών, Κώστα Αλαμάνο, ώστε να φορέσει τα ''ερυθρόλευκα'' ο Ντέμης Νικολαΐδης το καλοκαίρι του 1996.
 
Ο NTEMHΣ NIKΟΛAΪΔHΣ, κατ' αρχήν, πρώτος και καλύτερος. Πήρε τ' όπλο του κάνοντας άνω-κάτω, τόσο τον προσωπικό του αντίπαλο Γιώργο Aμανατίδη, όσο και την υπόλοιπη άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, σκέτη ζωγραφιά (στο 7'). Eνα γκολ που πρέπει να χαροποίησε τους ερυθρόλευκους, αν και επιτεύχθηκε σε βάρος της ομάδας τους. Kι αυτό γιατί είναι παγκοίνως γνωστό ότι, ο Nτέμης βρίσκεται ένα βήμα από την κάθοδό του στον Πειραιά.
 
Ο ίδιος ο παίκτης κάθε άλλο παρά...ξέκοβε προς τα έξω αυτό το σενάριο, παρά τα όσα ισχυρίζονται σήμερα διάφοροι πως δήλωνε τότε ''ασταμάτητα, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν, ότι θα έπαιζε μπάλα ΜΟΝΟ στην ΑΕΚ κι ότι δεν θα πήγαινε ΠΟΤΕ στον Ολυμπιακό''.
 
Πρόσωπο της ημέρας, φυσικά, ο Nτέμης Nικολαΐδης, ο νεαρός διεθνής του Aπόλλωνα και σκόρερ τού ενός από τα τρία γκολ, που οι φήμες τον θέλουν να φοράει τα κόκκινα μετά το τέλος του πρωταθλήματος.
Mάταια όμως τον ρωτούσαν τι θα γίνει το καλοκαίρι. Aυτός... αφασία. Aφηνε όμως ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο: «Προς το παρόν (σ.σ. προσέξατε αυτό το ``προς το παρόν'';) δεν ξέρω τίποτα. Δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφή. Eγώ θέλω να πάω σε μια μεγαλύτερη ομάδα και δεν με νοιάζει ποια θα είναι».
Mάλιστα, όταν τον ρώτησαν αν ήταν το καλύτερο γκολ της καριέρας του, απάντησε: «Mάλλον, αλλά... δεν κατάλαβα πώς μπήκε»!
Ούτε κι ο Pάντος, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού...
 
Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να εξετάσουμε αναλυτικά τα της μεταγραφής του Ντέμη στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1996. Προς το παρόν θα περιοριστούμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε σαν σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το πρωτοσέλιδο του ''ΦΩΤΟΣ'' με το...αποκλειστικό δημοσίευμα ''έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Ντέμης''.
 
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρακολουθεί με "κατανόηση" την ακατάσχετη μεταγραφολογία των ημερών. Τελευταίο κρούσμα οι δήθεν πληροφορίες που ήθελαν τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Ντέμη Νικολαϊδη να εντάσσεται στην ομάδα μας. Επειδή, όμως, τόσο η κατανόηση, όσο και η υπομονή έχουν τα όριά τους, θέλουμε κατηγορηματικά να πληροφορήσουμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι οι διάφοροι καλοθελητές, σπερμολόγοι μεταγραφικών σεναρίων, ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας. Ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με το θέμα των μεταγραφών μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αξιολογώντας τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και με γνώμονα τη διατήρηση καλών και έντιμων σχέσεων με τις άλλες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες. Ως τότε όσες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, τις κινήσεις και τις προθέσεις της διοίκησης".
 
 
Το αν δικαιώθηκε η  ΠΑΕ Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ''Ριζοσπάστη'' εμφανιζόταν ''πυρ και μανία με την ακατάσχετη μεταγραφολογία'' των τότε ημερών, ή το ''ΦΩΣ των Σπορ'', σε σχέση πάντοτε με το μέλλον του Ντέμη Νικολαΐδη, είναι φυσικά γνωστό σήμερα. Το θέμα της ανάρτησης είναι το πώς θα υποδέχονταν σήμερα πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού μία αντίστοιχη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός εις βάρος του ''ΦΩΤΟΣ''. Όταν βγήκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ήταν 9 σεζόν χωρίς πρωτάθλημα, ομάδες σαν τον Απόλλωνα του συγχωρεμένου του Παθιακάκη τραβούσαν...χειρόφρενο για να μην τον διασύρουν μέσα στο ''Καραϊσκάκης'' και για 4 σερί περιόδους, από τότε που ανέλαβε δηλαδή η ''ομάδα των 9 παραγόντων'' αρχικά τη διοίκηση, με Νταϊφά-Κόκκαλη μπροστάρηδες το Φεβρουάριο του 1992 κι από τον Απρίλιο του 1993 μόνος του ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Θρύλος δεν διεκδικούσε καν τον τίτλο, όπως συνέβαινε τουλάχιστον επί Κοσκωτά και Σαλιαρέλη. Ελάχιστοι φίλαθλοι κι οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαιναν στο ''Καραϊσκάκης'' και ορισμένοι δημιουργούσαν επεισόδια εις βάρος παικτών, αλλά και παραγόντων της ομάδας, του ιδίου του Σωκράτη Κόκκαλη συμπεριλαμβανομένου. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκραζε δημοσίως το ''ΦΩΣ'', δίχως περαιτέρω...συνέπειες. Υπό τις σημερινές συνθήκες, με τα 19 πρωταθλήματα στα 23 τελευταία χρόνια, αν τολμήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός να επιτεθεί σε κάποιο Μέσο, π.χ. στο λεγόμενο ''Ευαγγέλιο''-''ΦΩΣ των Σπορ'', θα δεχτεί ένα κύμα αγνής...ολυμπιακοφροσύνης από πολύ...γνήσιους κι ''αδέσμευτους'' Ολυμπιακούς, οι οποίοι ''δεν τρώνε κουτόχορτο'', ''δεν είναι υπάλληλοι'', ''δεν είναι πρόβατα'' και πρώτα και πάνω από όλα, δεν είναι...φασίστες. Πού κολλάει η συζήτηση περί...φασισμού, θα αναρωτηθεί κάποιος; Παντού. Είναι σαν την Coca-Cola, που πάει με...όλα. Μιλάς ας πούμε με έναν τύπο στα social media για το αν πρέπει να πωληθεί π.χ. ο Σισέ κι αν χρειαζόμαστε στόπερ και καταλαβαίνεις μέσα σε λίγα λεπτά ότι θέλει να...δώσει πόνο, αμολώντας στο ξεκάρφωτο ένα ''γεμίσαμε φασίστες''. Συζητάς για το αν ο Φορτούνης είναι ηγέτης και το αν πρέπει να στηριχθεί πάνω του τα επόμενα χρόνια η ομάδα και δέχεσαι ως αντίλογο το ότι ''γίναμε παραμάγαζο της Χρυσής Αυγής και του Κούλη Μητσοτάκη''. Επειδή λοιπόν ο σύγχρονος εθνικός μας ποιητής έχει αποτυπώσει πλήρως την κατάσταση του κόσμου του Ολυμπιακού, ή τέλος πάντων μίας πολύ σημαντικής μερίδας στις τάξεις του,
 
Η μαλακία με έχει λιώσει
έχει μόλις σουρουπώσει
τρίχες βγήκαν στην παλάμη
λάστιχο τον έχω κάνει.
 
 
επειδή κάποιοι εκεί έξω βγάζουν μεροκάματο από όλα αυτά και τα...κωθώνια που μοστράρονται κι ως ''σκεπτόμενοι'' και ''μη πρόβατα-υπάλληλοι'' ακολουθούν, αφού σας δείξουμε με το τι όντως έχει γεμίσει ο κόσμος του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια, κατά την γνώμη μας
 
 
ΜΕ ΑΦΥΛΑ ΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟ JASON/ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΙΑΣΟΝΑ ΔΟΥΣΗ,
 
θα σας απαντήσουμε για πολλοστή φορά με κείμενο ότι ΔΕΝ υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο το site υπολειτουργεί, όπως μας ρωτάτε συνεχώς σε facebook/twitter. Καλά είμαστε όλοι στην υγεία μας, κανείς δεν μας...κυνηγάει (πέρα από αυτούς που μας...σκοτώνουν κάθε μέρα από τα πλήκτρα, εδώ και 7 χρόνια φυσικά, με το στόμα...), ούτε μας...απέκλεισαν κάποιοι αόρατοι ''άρχοντες του Σκότους'', παρέα με Νεφελίμ από την ''Κοίλη Γη''. Κρίση ταυτότητας περνάμε. Δεν ξέρουμε για ποιον να γράψυμε και τι. Διάγουμε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας μας ως Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς από πλευράς τίτλων σε 18 αθλήματα κι εκεί έξω ο φερόμενος ως ''πύρινος λαός του Ολυμπιακού'', ή τέλος πάντων αρκετοί εξ αυτών, συμπεριφέρονται λες και βρισκόμαστε στο 1995-96, για να μην πούμε στο 1990 επί Ανάργυρου Σαλιαρέλη. Αντί να μειώνεται ο αριθμός αυτών των ανωμάλων...όντων, που σου λένε σαν το Jason/Αντιγόνη ''τα διαβάσματά μου με έφεραν εδώ, να μην έχω...φύλο'', αυξάνεται εκθετικά και συμπαρασύρει ανθρώπους που θα έπρεπε να λογίζονται ως ''μάχιμοι''. Φυσικά κάποιοι Ολυμπιακοί αντιστέκονται, αλλά η φωνή τους καταπνίγεται από τους πολλούς...άφυλους, τους ''μικραίνουμε κάθε μέρα'', ''πού θα σταματήσει η κατρακύλα;'', ''γεμίσαμε Χρυσαύγουλα'', ''πού κατήντησε η ομάδα του Μουράτη και του Δαρίβα'', ''Θρύλε γερά και στους φασίστες φόλα, οι γνήσιοι απόγονοι του Γόδα του Νικόλα'' κι άλλα τέτοια...λυρικά συνθήματα. Διαβάζοντας κι εμείς λοιπόν...Τζούντιθ Μπάτλερ, έτσι για να μπούμε στην...ψυχοσύνθεση των ''Jason/Αντιγόνη'' Ολυμπιακών, λέμε στους παραπάνω ότι η έλλειψη νοημοσύνης και...φύλου που τους διακρίνει, μας κατέβαλε οριστικά κι αμετάκλητα. Πλέον γράφουμε εδώ ή στα social media όποτε μας την...βαρέσει. Αν κάποιος άλλος επιθυμεί να γράφει εδώ, ας έρθει, θα του δώσουμε το βήμα. Χρόνο, φαιά ουσία και χρήμα για να απευθυνόμαστε σε άτομα Jason/Αντιγόνη, εγώ προσωπικά δεν θέλω να διαθέτω άλλο κι αν το κάνω, θα το κάνω σποραδικά, μια στο τόσο. Καλή συνέχεια και προσοχή στα...διαβάσματά σας, γιατί μπορεί να σας μετατρέψουν σε ''Ιάσονες Δούσηδες''...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Ε όχι και 1995-1996. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι δίπλα στην ομάδα ποδοσφαίρου και γεμίζει το γήπεδο παρά την απώλεια του τίτλου και τον αποκλεισμό από κάποια Λαμία. Ο λαός του Θρύλου είναι χορτασμένος από κούπες και γουστάρει την μπάλα που παίζει η ομάδα.
Στο μπάσκετ στηρίζουμε την προσπάθεια των προέδρων, παρά το γεγονός ότι η ομάδα σέρνεται. Η στήριξη είναι πρωτοφανής. Προσωπικά το έχω συζητήσει με πολλούς φίλους μου Ολυμπιακούς και ούτε ένας δεν κατέκρινε την αντίδραση των αδερφών. Και πίστεψέ με μιλάω με πολλούς Ολυμπιακούς.
Δεν ξέρω με ποιους μιλάς, αλλά ο λαός του Θρύλου έχει συσπειρωθεί σε ποσοστά 90% και βάλε (για να μιλήσουμε με όρους πολιτικής).
Και ναι, ο Νίκος Γόδας είναι μία από τις σημαίες μας και κομμάτι του DNA μας.

Εικόνα savvas gridlock

Το κύριο ερώτημα της ανάρτησης ήταν και είναι ένα. Βγαίνει σήμερα, για οποιαδήποτε αφορμή, ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά του ΦΩΤΟΣ. Παρακάτω πες μου εσύ τι επακολουθεί από το ''συσπειρωμένο'', όπως μας λες, λαό του Θρύλου.

Εικόνα Aprosarmostos17

Δεν κατάλαβα; Τι είναι το ΦΩΣ; Ευαγγέλιο; Ένας είναι ο Θρύλος και όλοι οι άλλοι είμαστε απλοί δορυφόροι. Κανείς πάνω από τον Θρύλο.