ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ


Tags: -

Ο τουίτης ξανακτύπησε, αυτή την φορά εξερχόμενος από το γραφείο του συνετ... εεε του αιώνιου εχθρού και προέδρου της ΕΠΟ Σαρρή. Γαι αν δούμε σύμφωνα με την Δαβάκη τι δήλωσε.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΠΟ αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα κάτω απ' το οποίο έγινε η συνάντηση του με τον Γιώργο Σαρρή και ξεκαθάρισε πως το τριφύλλι είναι έτοιμο για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.
Ερωτηθείς για το «καυτό» θέμα της Λεωφόρου, υπογράμμισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα κι όλα όσα γράφονται είναι υπερβολές.
Για τη συνάντηση με τον Γιώργο Σαρρή: "Είχα μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο, μιλήσαμε για θέματα ποδοσφαίρου. Αν χρειαστεί, θα συναντηθούμε και πάλι".
Για την πρόσφατη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί: "Μερικά πράγματα δεν λέγονται, δεν δημοσιοποιούνται. Τι λέω εγώ σε ιδιωτικές συζητήσεις ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού με κάποια άλλα πρόσωπα, αφορούν τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα και εμένα. Ο Παναθηναϊκός δεν τυχαίνει της καλύτερης μεταχείρισης από δημοσιότητα. Γι' αυτό είμαι πολύ προσεκτικός".
Για την άδεια: "Ο Παναθηναϊκός είναι καθ' όλα έτοιμος να πάρει την άδεια και δεν έχει κανένα θέμα. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές".
Για το "Απόστολος Νικολαϊδης": «Δεν υφίσταται θέμα Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Είναι υπερβολές αυτά που γράφονται».

 
Δηλαδή για να συνοψίσουμε λίγο ο πρόεδρος του ζέλα θεωρεί ότι ο φάκελος για την αδειοδότηση και έγκριση συμμετοχής του ζέλα στο επόμενο πρωτάθλημα είναι πλήρης Ο Παναθηναϊκός είναι καθ' όλα έτοιμος να πάρει την άδεια και δεν έχει κανένα θέμα. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές"Φυσικά το πρόβλημα είναι ότι τα ίδια έλεγε και πέρυσι πριν την αξιολόγηση των φακέλων και τελικά ο παναθηναϊκούλης δεν πήρε άδεια για την συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την ίδια στιγμή με τα ίδια κριτήρια, η ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ του Σαρρή που τον ΄΄κυνηγάει΄΄ παντού και με όλα τα μέσα, του έδινε την άδεια συμμετοχής του για το φετινό πρωτάθλημα της superleague, χωρίς κανέναν περιορισμό στις μεταγραφές, δηλαδή σαν να ήταν όλα καλά με τον φάκελο αδειοδότησής του.
Φυσικά όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία αξιολόγησης των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, τόσο θα ακούγονται αβάσιμα και αναληθή πράγματα, με προφανή σκοπό να επηρεάσουν την απόφαση της επιτροπής. Βέβαια εάν δεν καταφέρουν ούτε αυτό, απλά κάποιοι από τους μισθωμένους του 3ορόφου θα μπουκάρουν στο κτήριο και θα την πέσουν ξανά σε μέλη της επιτροπής, όπως έγινε και πέρυσι κάτι αντίστοιχο εξάλλου. Αντίθετα με την αισιοδοξία του τουίτη για την έκβαση της υπόθεσης της αδειοδότησης του ζελάκου, ο Καραγιαννίδης σε δύο άρθρα φωτιά αξιολογεί αυτή την αισιοδοξία και αποκαλύπτει  και κάποιες άλλες πτυχές της ιστορίας. Αντιγράφω το πρώτο με ημερομηνία 28.02.2014.
Δεν τα γλυτώνουμε τα σκηνικά και φέτος με το αγκάθι της αδειοδότησης στον Παναθηναϊκό. Έτσι δείχνει το πράμα. Στην πίτα των παλαίμαχων παρών και ο Γιάννης Αλαφούζος, που δεν μίλησε για τον Βαγγέλη Πανάκη, που γι' αυτόν, τον "μπουλντόζα" ήταν η τιμητική βραδυά, αλλά για το κυνήγι του Παναθηναϊκού.
Ότι κυνηγάνε τον Παναθηναϊκό και όσο για το θέμα της αδειοδότησης κάποιοι δημοσιογράφοι διαδίδουν άσχετα και αστήρικτα πράγματα, ενώ η ΠΑΕ έχει φτιάξει φάκελλο ταμάμ.
Παίζει με τα λόγια ο Αλαφούζος. Κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να κάνει κακό στον Παναθηναϊκό, αν η ΠΑΕ έχει φάκελλο ολοκληρωμένο. Κι αν ο φάκελλος του Παναθηναϊκού είναι ανεπαρκής, δεν θα γίνει άξιος για αδειοδότηση με τα λόγια του Αλαφούζου.
Ακόμα, λοιπόν, και να είναι στημένοι κάποιοι δημοσιογράφοι, το στήσιμο τους δεν περνάει. Να πάμε στην ουσία, όμως. Είπε ο Αλαφούζος στους παλαίμαχους, Φυλακούρη, Καλιτζάκη κ.α., ότι έχουμε δυνατό φάκελλο και ότι δεν θα της περάσει της ΕΠΟ.
Όταν δεν έχεις δίκαιο και επιμένεις ότι το μαύρο είναι άσπρο, ε, κάποια στιγμή τον φέρνεις τον άλλον εκτός ορίων. Τι μου είπε ένας βλαχοπρόεδρος και μου έφυγε το ακουστικό από το χέρι. Ότι για το δυνατό ατού του Αλαφούζου, το Απήλιον, στο φάκελλο του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο αγοράς. Ούτε κάποιο προσύμφωνο ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Τσακίρη.
Για σιγά. Νο1 για να πάρει αδειοδότηση μια ΠΑΕ είναι η οικονομική της κατάσταση. Να μη χρωστάει. Και Νο2 οι εγκαταστάσεις της. Και τι μου είπε ο σύμβουλος της ΕΠΟ; Ότι στο φάκελλο υπάρχει απλά ένα παραχωρητήριο του ιδιοκτήτη Τσακίρη, όπως παραχωρητήριο έδινε στον Πανιώνιο.
Όταν ο Αλαφούζος αγόρασε το Απήλιον έπαιρνε περιχαρής άγρια μεσάνυχτα τους οργανωμένους να τους γνωστοποιήσει το μεγάλο νέο. Και έλεγε κάποιες κουβέντες για τους Βαρδινογιάννηδες και την Παιανία τους. Και στη συνέχεια πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΑΕ να μετονομάσουν το Απήλιον σε "Γεώργιος Καλαφάτης".
Ασφαλώς δεν μπορείς να δώσεις το όνομα που θέλεις εσύ σε χώρο που δεν σου ανήκει. Αφού το Απήλιον είναι πλέον ιδιοκτησίας Παναθηναϊκού γιατί καθυστερεί η μετονομασία του στη μνήμη του ιδρυτή του συλλόγου; Πέρα απ' αυτό. Γιατί στο φάκελλο για την αδειοδότηση της ΠΑΕ δεν περιλαμβάνονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας του Απήλιον;

Καταρχήν να δείξουμε λίγο το ποιόν του ανθρώπου για να ξέρουμε σε τι πράσινο ανθρωποειδές αναφερόμαστε όταν μιλάμε για Αλαφούζο. Είπε λέει στους παλαίμαχους ότι  Φυλακούρη, Καλιτζάκη κ.α., ότι έχουμε δυνατό φάκελλο και ότι δεν θα της περάσει της ΕΠΟ.
Μπροστά στους άλλους και όπου μας παίρνει, το παίζουμε αλάνια και αβέρτοι. Θα της δείξουμε εμείς της κακιάς ΕΠΟ που μας στήνει και κυνηγά το δύσμοιρο αυτό σωματείο και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα και απόλυτα συγκινητικά λόγια, αλλά για να θυμηθούμε λίγο τι δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Σαρρή Είχα μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο, μιλήσαμε για θέματα ποδοσφαίρου. Αν χρειαστεί, θα συναντηθούμε και πάλι. Ο ορισμός του χέστη, κλέφτη και ψεύτη???
Ο τουίτης ευελπιστεί, σύμφωνα με τον Καίσαρη, να μπορέσει να περάσει το Απήλιον σαν επένδυση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, κάτι που ενισχύει πολύ την θέση οποιασδήποτε ομάδας στοfinancial fair play. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα μείνει ευσεβής πόθος γιατί απλά δεν υπάρχει καμία επίσημη παραχώρηση του Απηλίου στην παε παναθηναϊκούλη, αφού όπως μας ενημερώνει ο Καίσαρης δεν υπάρχει συμβόλαιο παραχώρησης του Απηλίου στον ζελάκο. Υπάρχει μόνο η εκμίσθωση - το παραχωρητήριο του Τσακίρη (ιδιοκτήτη του Απηλίου), πράγμα λογικό και νομικά προαπαιτούμενο για να χρησιμοποιεί ο ζέλας τον χώρο. Βέβαια ο Αλαφούσκος έκανε ένα άλλο λάθος, πολύ πιο σοβαρό από τα καθαρά αγωνιστικά θέματα κι αυτό είναι που έκραξε την οικογένεια Καπόνε, εεε συγγνώμη Βαρδινογιάννη. Και έλεγε κάποιες κουβέντες για τους Βαρδινογιάννηδες και την Παιανία τους Νομίζετε ότι η οικογένεια του καταστροφέα του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα αφήσει τον τουίτη να λέει ότι θέλει χωρίς κυρώσεις ή να τους χαλάσει την υστεροφημία που τόσο πολύ επιθυμούν να έχουν? Εγώ δεν το νομίζω...
Το δεύτερο άρθρο του αποδυτηριάκια είναι το ακόλουθο με ημερομηνία 07.03.2014.
Ό,τι θέλουν γράφουν για το θέμα της αδειοδότησης του Παναθηναϊκού. Κι αυτοί που τα γράφουν κοιμούνται όρθιοι ή, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Φοβερά πράγματα. Το μαύρο το κάνουν άσπρο. Σκόπιμα ή, όχι.
Συναντήθηκε ο Αλαφούζος με τον Πλατινί στη Νυόν, την έδρα της UEFA. Και καθάρισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού το θέμα. Έτσι το παρουσιάζουν. Οι άνθρωποι είναι για κλωτσές.
«Γιατί δεν με είδε εμένα και βρέθηκε μόνον με τους ΣαββίδηΜαρινάκη;» παραπονέθηκε στον Θόδωρο Θεοδωρίδη ο Αλαφούζος και ο Έλληνας της ΟΥΕΦΑ, κολλητάρι του Πλατινί, μετέφερε την κουβέντα του Γάλλου: «Ελάτε στη Νυόν, κύριε Αλαφούζε, θα σας δεχθεί ο Μισέλ.».
Και ο Μισέλ μετά τις τυπικούρες, δηλαδή όχι ουσίας κουβέντες, ξηγήθηκε όπως αναμενόταν στον Αλαφούζο. Ό,τι δηλαδή, το αν θα πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός θα το αποφασίσει η ΕΠΟ. Το αρμόδιο όργανο.
Κι εδώ είναι το θέμα. Ο μεν Αλαφούζος το παίζει ότι εμένα μου έκανε το τραπέζι ο Πλατινί, ενώ η ΕΠΟ με κυνηγάει. Φοβερά πράγματα. Γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ο Σαρρής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, να βάλει τα πράγματα στην θέση τους;
Ψέματα γράφουν οι εφημερίδες. Παραμυθένια ρεπορτάζ. Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι τα πράγματα ΔΕΝ παίρνει αδειοδότηση. Επειδή είναι ανοιχτός στα «νόμιμα κριτήρια». Μη φθάσουμε στα «οικονομικά κριτήρια», που κι εκεί είναι εκτεθειμένος.
Γράφουν ψέματα. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Αλαφούζος παραμύθιασε τον Πλατινί. Ότι ελέγχεται το τεράστιο χρέος της ΠΑΕ όταν είναι απλήρωτοι οι εναπομείναντες υπάλληλοι της, ό,τι από βαρδινογιανέϊκο σκουπίστηκε. Ότι ο Αλαφούζος, άλλο ψέμα αυτό, αγόρασε το Απήλιον. Καμμιά αγορά δεν έχει γίνει.
Τι σημασία έχει η «γέφυρα» Αλαφούζου-Πλατινί όταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της καταχρεωμένης ΠΑΕ, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

 
Δύο σημεία έχουν απόλυτη σημασία και κάνουν την ουσιαστική διαφορά στην υπόθεση. Το πρώτο είναι Και ο Μισέλ μετά τις τυπικούρες, δηλαδή όχι ουσίας κουβέντες, ξηγήθηκε όπως αναμενόταν στον Αλαφούζο. Ό,τι δηλαδή, το αν θα πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός θα το αποφασίσει η ΕΠΟ. Το αρμόδιο όργανο. Δηλαδή να ξαναπούμε λίγο την ουσία της υπόθεσης. Αρμόδια για την αδειοδότηση στις εγχώριες διοργανώσεις ή μη του ποα είναι ΜΟΝΟ η ΕΠΟ, αλλά με τους κανονισμούς που θεσπίζει η uefa και ισχύουν κατά γράμμα σε όλα τα μέλη της κι αυτό είναι και το κλειδί. Η uefa ερευνά μόνο τις ομάδες που μετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της, πράγμα που για τον ποα είναι σίγουρο, μιας κια είναι υπό επιτήρηση από πέρυσι. Αν η ΕΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ξαναδώσει την άδεια συμμετοχής στον ποα χωρίς να έχει τον νόμιμο και επαρκή φάκελο, τότε ο ποα πάλι δεν θα ξαναβγεί Ευρώπη γιατί θα κοπεί από την uefa και πολύ απλά ο Σαρρής τείνει να γίνει ο μεγαλύτερος προστάτης τους, ο φύλακας άγγελος τους. Χωρίς τον Σαρρή και την ΄΄κόκκινη΄΄ ΕΠΟ ο ποα θα είχε ήδη διαλυθεί και θα έπαιζε από φέτος κιόλας τοπικά ντέρμπι στην Αλεπότρυπα με την κουλίτσα του άρχοντα των φρίσκις. Αυτό είναι βέβαιο και όποιος το αμφισβητεί είναι ή άσχετος ή μαλάκας βάζελος.
Επειδή είναι ανοιχτός στα «νόμιμα κριτήρια». Μη φθάσουμε στα «οικονομικά κριτήρια», που κι εκεί είναι εκτεθειμένος.
Στα ΄΄νόμιμα κριτήρια΄΄ κρατήστε αυτό που γράφει παρακάτω, μπορεί να αποδειχθεί κομβικό Τι σημασία έχει η «γέφυρα» Αλαφούζου-Πλατινί όταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της καταχρεωμένης ΠΑΕ, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία. Αυτά τα βρωμερά πράγματα που συμβαίνουν με τον ποα δεν υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια ανώνυμη εταιρία με προφανώς κερδοσκοπικό χαρακτήρα (όπως όλες οι παε ανά τον κόσμο) ελέγχεται και διοικείται από ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό!!!! Το οποίο βέβαια όπως έχουμε δει φοροδιαφεύγει και κερδοσκοπεί ασύστολα εις βάρος των προβάτων οπαδών τους, αυτών που δεν τρώνε σανό, αυτών που είναι απολύτως ευχαριστημένοι από το φετινό συνοθύλευμα του Αναστασίου που θα τερματίσει 20+ βαθμούς πίσω από τον βιαστή τους και αιώνιο πρωταθλητή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Κατάντια το λέω εγώ αυτό που περνάνε όλοι οι βάζελοι. Εσείς?
Στα ΄΄οικονομικά κριτήρια΄΄ μπορεί κάποιος να μου πει ποιός θα καλύψει με ζεστά μετρητά το ποσό που χρειάζεται αυτή την στιγμή η ομάδα του κράτους και της πουστιάς μόνο για να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα κι όχι για να εξασφαλίσει την μελλοντική βιωσιμότητά της? Εξάλλου το ξαναλέει ο Καραγιαννίδης όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται Ότι ελέγχεται το τεράστιο χρέος της ΠΑΕ όταν είναι απλήρωτοι οι εναπομείναντες υπάλληλοι της, ό,τι από βαρδινογιανέϊκο σκουπίστηκε. Ότι ο Αλαφούζος, άλλο ψέμα αυτό, αγόρασε το Απήλιον. Καμμιά αγορά δεν έχει γίνει. Σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση σήμερα, ο ποα δεν παίρνει άδεια ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ομάδα που χρωστάει στους πάντες, ομάδα που δεν έχει κανένα δικό της περουσιακό στοιχείο, ομάδα που δεν μπορεί να δανειστεί από πουθενά, ομάδα που έχει τεράστιο οικονομικό άνοιγμα, αυτή η ομάδα να πάρει την άδεια συμμετοχής και να είναι σύμφωνη με τους νόμους και τους κανονισμούς της uefa.
Είναι πολύ απλά τα πράγματα φέτος και έχουμε δει τους λόγους και την ιστορία με την αδειοδότηση της παε ποα (1 & 2). Το μόνο που έχει αλλάξει φέτος (μένει να το δούμε και στην πράξη αυτό) είναι η καταληκτική ημερομηνία εξέτασης των φακέλων όλων των ομάδων, μιας και έως 31.03.2014 θα πρέπει η συγκεκριμένη εξέταση - διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.
Παρακολουθούμε με αγωνία την υπόθεση και πρέπει να κρατήσουμε κάπου γραπτά το τι λέγεται τώρα από τους διοικούντες του ποα για να γελάσουμε μετά...

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα yiage

ΑΡΔαναλαμπη!