ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο ΓΑΜΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΑΟ


Tags: -

Όλοι οι λαοί αγαπάνε τους μύθους. Οι ανατολίτες δε, τους λατρεύουμε. Γουστάρουμε να μην κάνουμε τίποτα, να ξύνουμε τ’ αρχίδια μας και να λέμε μεταξύ μας παραμύθια να βγει η μέρα. Από τότε που το ίντερνετ έγινε προζβάσιμο σε όλους, οι μύθοι γιγαντώθηκαν. Όλοι. Αναπαράγονται συνεχώς και, όσα κεφάλια και να κόψεις, πάντα θα πεταχτούν ακόμα περισσότερα στη θέση τους για να τον αναπαραγάγουν. «Λερναίο κείμενο» αποκαλεί ο Σαραντάκος το μύθο που λέει ότι παρά μία ψήφο θα μίλαγε όλος ο κόζμος ελληνικά και δανείζομαι την ορολογία για να ντύσω το μύθο για τον οποίον σας μιλάω τώρα.
Ο μύθος το λοιπόν είναι αυτός που λέει «με παρασκηνιακές κινήσεις βγήκε το γήπεδο της Κούλας από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων και μπήκε το γήπεδο του γαύρου». Την ύπαρξη αυτού του μύθου την ξέρετε, τον χρησιμοποιούν και αρδικειμενικοί δημοσιογράφοι διαμετρήματος ενός Σαμπράκου τουλάχιστον. Στο παρασκήνιο λοιπόν στηρίζουν τη σημερινή γηπεδική κατάσταση της Κούλας οι συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν και την πλειονότητα όσων έχουν άποψη για το θέμα. Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχει και άλλο ένα χοντρό ψέμα το οποίο δε διατυπώνεται, αλλά υπονοείται: ότι δηλαδής η Πολιτεία είχε αποφασίσει (με διαφανείς διαδικασίες φαντάζομαι) να ξηλωθεί για να φκιάσει το γήπεδο της Κούλας. Ο τιτάνας Κόκκαλης (με αδιαφανείς διαδικασίες φυσικά) κατάφερε να υφαρπάσει τα χρήματα της Πολιτείας τα δεζμευμένα για την Κούλα, προκειμένου να φκιάσει το «Καραϊσκάκης». Έτσι κουμπώνουν όλα και τρέφεται και ο έτερος μύθος, αυτός που λέει ότι το «Καραϊσκάκης» χτίστηκε με χρήματα της Πολιτείας. 
Τη λογική συνέχεια του συλλογιζμού δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να τη φανταστούμε. «Αν είχε γίνει το γήπεδο της Κούλας αντί του «Καραϊσκάκης», τώρα θα ήταν η Κούλα στη θέση του γαύρου. Με γήπεδο δικό της, έσοδα από τα μαγαζιά, θα ήταν μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα στη σούπερ λίγκα». Η ιστορία είναι εφάμιλλη μ’ αυτήν του Μαρμαρωμένου Βασιλιά που κάπου παίχτηκε πουστιά και μαρμάρωσε, αλλά άμα ξυπνήσει θα μας οδηγήσει στη Γκόκκινη Μηλιά. Υποθέτω ότι για τη Γκούλα η Κόκκινη Μηλιά (και ανάθεμα αν μπορούν εκεί στον Ποδονίφτη να ξεχωρίσουν τη γκόκκινη μηλιά από το Γκόκκινο Μύλο) δεν είναι άλλη από τη σούπερ λίγκα και Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Νιάου ο ίδιος. Οσονούπω τονε περιμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο που τον έριξε ο Σωκράτης ο Γαμιάς. Άμα χτυπήσει το Ξυπνητήρι, θα σας ενημερώσουμε.
Για το θέμα του γηπέδου «Καραϊσκάκης» σας παραπέμπουμε στη σχετική ανάρτηση. Προσπαθούμε το λοιπόν τώρα να μπούμε στο μυαλό ενός τύπου απ’ αυτούς που αναπαράγουν το λερναίο μύθο και θα χρησιμοποιήσουμε ως δεδομένο μόνο ότι το «Καραϊσκάκης» ανεγέρθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια, αδιαφορώντας προς το παρόν για τον ίδιο το μύθο. Δηλαδή, για να καταλάβουμε, τι ακριβώς θέλατε ρε μπαγλαμάδες; Να σας χτίσει η Πολιτεία το δικό σας γήπεδο, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ; Και λέω εδώ «δικό μας» για λόγους καλλιέπειας, καθώς έχουμε δει ότι το γήπεδο ανήκει στη ΓΓΑ. Ρε, είστε τελείως μαλάκες ρε; Υπάρχει περίπτωση να ζητήσετε τη γνώμη μας για το γήπεδο της Κούλας και να σας πούμε ποτέ «ναι, γουστάρω να γίνει γιατί όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν γήπεδο»; Ποτέ να μη γίνει, κουφάλες, κάτω τα χέρια απ’ το δάσος.
Ας εστιάσουμε τώρα στον ίδιο το μύθο, αναλύοντάς τον: 1) υπάρχει ένας Φάκελος Ολυμπιακών Έργων, 2) σ’ αυτόν ήταν μόνο η Κούλα μέσα 3) με παρασκηνιακές διαδικασίες μπήκε ο γαύρος, 4) με παρασκηνιακές διαδικασίες βγήκε η Κούλα. Πάμε σιγά σιγά.
Ποιος είναι ο φάκελος Ολυμπιακών Έργων ρε τρύπιοι; Θέλω να μου πείτε, τι μορφή έχει; Είναι ένας φυσικός φάκελος που τον έχει κάποιος σπίτι του ή σε μια υπηρεσία και το περιεχόμενό του το ξέρει μόνο αυτός; Είναι μια πράξη της διοίκησης; Είναι ένας νόμος; Είναι μια καραμέλα; Τι μορφή έχει, εσείς που λέτε ότι όχι μόνο υπάρχει, αλλά έγινε και πουστιά;
Νόμος 2730/1999 (ΦΕΚ Α΄ 130)- Εδώ κωδικοποιημένος
Αρθρο 2
Χωροθέτηση Ολυμπιακών Εργων
  1. Για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του έτους 2004, χωροθετούνται οι ακόλουθες περιοχές υποδοχής Ολυμπιακών Εργων, όπως αυτές απεικονίζονται στο διάγραμμα σε κλίμακα 1:25000, που θεωρήθηκε από την Προϊσταμένη του Οργανισμού Αθήνας και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και καθορίζονται οι γενικές χρήσεις τους μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων :
  ……..

Εδώ βλέπουμε τη χωροθέτηση αναλυτικά συγκεκριμένων Ολυμπιακών έργων: Φαληρικός όρμος, παλιός- νέος Ιππόδρομος, Κωπηλασία στο Σχοινιά και Ολυμπιακό Χωριό. Η δεύτερη παράγραφος είναι το ζουμί:
  2. α. Ολυμπιακά Αθλήματα Θα διεξαχθούν επίσης σε υφιστάμενες ή προβλεπόμενες να κατασκευασθούν ή να επεκταθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:
  Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.), στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί, στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" στο Νέο Φάληρο, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και «στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου Σταδίου και» στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου στο Μαραθώνα Αττικής, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, στο στάδιο ΑΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου, «στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου "Εθνικός"» στο Εθνικό Στάδιο Πάτρας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, στο Παγκρήτειο Εθνικό Στάδιο Ηρακλείου, καθώς και σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευασθούν σε δομήσιμους χώρους των περιοχών Γαλατσίου (θέση "Ομορφοκκλησιά"), Άνω Λιοσίων  "(Θέση Τσουκλίδι)" και Νίκαιας Αττικής (Σελεπίτσαρι), όπως αυτοί απεικονίζονται στο διάγραμμα σε κλίμακα 1:25000, που θεωρήθηκε από την Προϊσταμένη του Οργανισμού Αθήνας και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 *** Οι λέξεις "(Θέση Τσουκλίδι)" προστέθηκαν με την παρ.1 άρθρ.41 Ν.2912/2001, ΦΕΚ Α 94/9.5.2001. 
*** Οι λέξεις "στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου "Εθνικός" προστέθηκαν με την παρ.1 άρθρ.1 Ν.2947/2001,  ΦΕΚ Α 228/9.10.2001.
  *** Οι λέξεις «στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου Σταδίου και» προστέθηκαν με την παρ,5 άρθρ.9 Ν.3044/2002,με την οποία ορίζεται ότι ""β) Οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου Σταδίου και η αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου για την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 2730/1999, όπως συμπληρώθηκε με το προηγούμενο εδάφιο, απεικονίζονται σε διάγραμμα κλίμακας 1: 25.000, που θεωρήθηκε από την Προϊσταμένη του Οργανισμού Αθήνας και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."
  β. Για την κατασκευή ή επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της προηγούμενης περιπτώσεως απαιτείται η προηγούμενη έγκριση των περιβαλλοντικών τους όρων, που χορηγείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και Πολιτισμού.  Για το σκοπό αυτόν, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υποβάλλει σχετική αίτηση, που συνοδεύεται από τα κατά νόμο απαιτούμενα δικαιολογητικά, στην αρμόδια για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων. Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται ή επεκτείνονται στην περιοχή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας απαιτείται επιπλέον γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας, η οποία χορηγείται μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που περιέρχονται σε αυτήν τα σχετικά στοιχεία. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, δεν εμποδίζεται η πρόοδος της διαδικασίας.  Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 1650/1986 και της Κ.Υ.Α.69269/5387/1990 (ΦΕΚ 678 Β`). Απαιτείται, επίσης, έκδοση οικοδομικής άδειας που χορηγείται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 5.

Εδώ ουσιαστικά μας λέει ότι με διαδικασίες εξπρές θα γίνουν τα έργα που αναφέρονται στην αρχή της παραγράφου, μεταξύ άλλων το γήπεδο «Καραϊσκάκης» και το γήπεδο της Κούλας.
Επαναλαμβάνω: στα Ολυμπιακά έργα σύμφωνα με νόμο που δημοσιεύτηκε το 1999 περιλαμβάνονται το «Καραϊσκάκης» και η Κούλα. Τι γίνεται ρε γαμημένοι; Πώς ήταν το λοιπόν μόνον η Κούλα και μπήκε μετά ο γαύρος; Πες μας ρε Σαμπράκο που τα ξέρεις όλα. Από την άλλη, περιλαμβάνεται ρε γαμημένοι το γήπεδο της Κούλας στα Ολυμπιακά έργα ή όχι; Αφαιρέθηκε μήπως κάποια στιγμή με μεταγενέστερο νόμο, όπως έγινε πχ με το Ριζάρι Μαραθώνα; Επαναλαμβάνω, ο Νόμος εδώ είναι κωδικοποιημένος με τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του, έτσι;
Αλλά μπα, δε θα είναι αυτός ο Φάκελος των Ολυμπιακών έργων. Θα είναι κάποιος άλλος, που θα είναι μόνο ο γαύρος μέσα.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=923855&publDate=30/8/2001
Τι μας λέει εδώ η εφημερίδα των αγωνιστών; Κάτι συνέβη, τι;
Ν. 2947/2001
Άρθρο 8 (Κωδικοποιημένο)
 
Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου και καθορισμός
χρήσεων γης στην περιοχή του Σταδίου Καραϊσκάκη
 
 "1.α) Εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ν. Φαλήρου (Πειραιώς) στο χώρο του σταδίου γ. Καραϊσκάκη με τη μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, όπως φαίνεται στο σχετικό πρωτότυπο διάγραμμα σε κλίμακα 1:500, που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και του οποίου το αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β) Τροποποιείται το περίγραμμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταδίου όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα."
*** Η παρ.1 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.1 άρθρ.46 Ν.3130/2003,ΦΕΚ Α 76/28.3.2003.
*** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Με την παρ.5α άρθρ.7 Ν.3207/2003,ΦΕΚ Α 302/24.12.2003, ορίζεται ότι:
"5.α. Το διάγραμμα 1:500 που συνοδεύει το άρθρο 46 του Ν. 3130/2003 (ΦΕΚ 76 Α`), με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 8 του Ν. 2947/2001, αντικαθίσταται με νέο διάγραμμα όμοιας κλίμακας που έχει θεωρηθεί από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον παρόντα νόμο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην έκταση με στοιχεία α`, β`, γ`, δ`, ε`, στ`, ζ`, η`, θ`, Ι, α`, όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, καθορίζεται χώρος για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών του σταθμού της εταιρείας Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών Πειραιώς Α.Ε. καθώς και για την ελεύθερη διέλευση του κοινού, με τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων του σταθμού και δημιουργείται για το σκοπό αυτόν δουλεία διόδου υπέρ της εταιρείας Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών Πειραιώς Α.Ε".
  2. Για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Σταδίου Καραϊσκάκη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθορίζονται οι ακόλουθοι ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης:
α) ανώτατο ύψος κτιρίου: 27 μέτρα,
β) ανώτατο ύψος απολήξεων κλιμακοστασίου: 2,70 μέτρα (πέραν του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίου της περιπτώσεως α`),
 γ) ανώτατο ύψος μεταλλικών στεγάστρων: 35 μέτρα,
δ) μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης μεταλλικών στεγάστρων: 40 μέτρα,
ε) ανώτατος συντελεστής δόμησης: 0,9,
στ) ανώτατο ποσοστό κάλυψης: 60%.
 3. Στις εγκαταστάσεις του σταδίου αυτού, πλην των κυρίως αθλητικών χρήσεων, επιτρέπεται και η χωροθέτηση των ακόλουθων συμπληρωματικών λειτουργιών: Καταστημάτων αθλητικών ειδών, αιθουσών πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, εντευκτηρίων, γραφείων, εστιατορίων, "αναψυκτηρίων και μικτών καταστημάτων τροφίμων" (αιθουσών εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης). Ο ανώτατος συντελεστής δόμησης των ανωτέρω χρήσεων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 10% του ανώτατου συντελεστή δόμησης που καθορίζεται στην περίπτωση ε` της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.
*** Οι λέξεις "αιθουσών εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης"  στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 διεγράφησαν με το εδ.β΄ της παρ.1 άρθρ.46 Ν.3130/2003,ΦΕΚ Α 76/28.3.2003.
***Οι λέξεις  "αναψυκτηρίων και μικτών καταστημάτων τροφίμων" προστέθηκαν με την παρ.5 β`άρθρ.7 Ν.3207/2003,ΦΕΚ Α 302/24.12.2003.
"Το ωράριο λειτουργίας των συμπληρωματικών εγκαταστάσεων και χρήσεων που προβλέπονται στον παρόντα νόμο καθορίζεται ελεύθερα χωρίς χρονικούς περιορισμούς και σε κάθε περίπτωση ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων."
*** Το τελευταίο εδάφιο της παρ.3 προστέθηκε με την παρ.5 β`άρθρ.7  Ν.3207/2003,ΦΕΚ Α 302/24.12.2003.
  4. α. Η περίπτωση β` της παραγράφου Γ της υπ` αρ. 14969/472/1.2.1988 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων (ΦΕΚ 198 Δ`/4.3.1988) καταργείται και οι επόμενες περιπτώσεις γ` και δ` αναριθμούνται ως β` και γ` αντίστοιχα. Το διάγραμμα, που συνοδεύει την απόφαση αυτή, αντικαθίσταται με νέο διάγραμμα κλίμακας 1:5.000 που έχει θεωρηθεί από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων, στο οποίο απεικονίζεται και η ανωτέρω ρύθμιση και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  β. Η περίπτωση (Ι) του εδαφίου δ` της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του Ν. 2601/1998 αντικαθίσταται ως εξής:
  "(Ι). Η ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων επί οικοπέδου που δεν ανήκει στο φορέα της επένδυσης, εφόσον έχει παραχωρηθεί προς τούτο η χρήση του για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ετών από το Δημόσιο, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν καθεστώς ελεύθερης ζώνης, λοιπές ΒΙΠΕ, ΒΕΠΕ και ΒΙΟΠΑ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οργανισμούς τοπικής ή νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, μη κερδοσκοπικά σωματεία ή ιδρύματα, καθώς και από τεχνολογικά πάρκα προκειμένου για ανέγερση ή επέκταση κτιρίων εντός τεχνολογικών πάρκων."
  5. Η οικοδομική άδεια για το στάδιο αυτό χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύμφωνα με όσα ορίζονται στις περιπτώσεις β`, γ` και δ` της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του Ν. 2730/1999, όπως τροποποιείται με τον παρόντα νόμο.
  6. Οι εγκαταστάσεις του Σταδίου Καραϊσκάκη θα παραχωρηθούν, άνευ ανταλλάγματος, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 Α.Ε., για τις ανάγκες της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι ριζοσπάστες το λένε ξεκάθαρα, αυτός ο Νόμος είναι ο φάκελος των Ολυμπιακών Έργων. Άντε, να το δεχτούμε (που εμείς λέμε ότι είναι ο πάνω πάνω νόμος, ο 2730/1999). Πού λέει ρε γαμιόληδες ότι βγαίνει από κάπου η Κούλα; Πες μας ρε Σαμπράκο μεγάλε μπουρδολόγε, ψεύτη προπαγανδιστή, αμφιλεγόμενε άντρα, πες μας ρε. Πώς βγήκε η Κούλα από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων;
Όπως είδαμε, τον Αύγουστο του 2002, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ ο Ν.3044/2002 όπου στο άρθρο 19 προβλέπει την ανέγερση του γηπέδου από την Κούλα. Η μορφή του άρθρου αυτού είναι παρόμοια με αυτήν του άρθρου που έδινε τους όρους δόμησης για το «Καραϊσκάκης», είναι πρακτικά ίδια. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Μέχρι τον Αύγουστο του 2002 με Νόμο:
α) είχαν χωροθετηθεί ως ολυμπιακά έργα και τα δύο γήπεδα και
β) είχαν δοθεί όροι δόμησης για το «Καραϊσκάκης» και για την Κούλα
Με διαφορά μερικών μηνών δημοσιεύονται νόμοι που προβλέπουν τους όρους δόμησης και για τα δύο έργα. Μάλιστα, όπως είδαμε, για το γήπεδο της Κούλας θεσπίζονται όροι δόμησης καλύτεροι απ’ αυτούς που ίσχυαν για την περιοχή, αλλά δεν το εξετάζουμε τώρα αυτό. Σημειώνουμε δε, ότι η σύμβαση της ΓΓΑ με την «Καραϊσκάκης Α.Ε.» υπογράφηκε στις 21/4/2003, οχτώ μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου που καθόριζε όρους δόμησης για την Κούλα. Ποια είναι η διαφορά για τα δύο αυτά έργα; Ένα πρόβλημα για την Κούλα είναι το πολεοδομικό, αυτό το εξετάσαμε. Πέρα όμως απ’ αυτό, μήπως υπάρχει και μία άλλη, τεράστια διαφορά;

Τι συνέβη στη μπραγματικότητα;
http://www.newsbeast.gr/files/1/paperstemp/19325919193-20140604-back.jpg
Αντιγράφουμε από το άρθρο του Τσατάλη: …Από εκεί και πέρα, επειδή κάποιοι έχουν κάνει σημαία τις προσφυγές για τους νόμους Γρανίτσα και δηλώνουν… δικαιωμένοι, γιατί με αυτές εμπόδισαν το συγκεκριμένο σχέδιο να προχωρήσει… Δεν είναι καθόλου έτσι. Ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε το σχέδιο του Γρανίτσα, ήταν η έλλειψη χρηματοδότησης. Ιανουάριο 2004 που έβαλε μέσα τις μπουλντόζες μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σαν βουλευτής, για προφανείς λόγους, γιατί δεν εμπόδισε κανένας να γίνουν εργασίες για κάμποσες μέρες;…
Καλά, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, για να δούμε τι ακούγεται γενικά…
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/479/%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CE%BA
Αντιγράφουμε: Στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση, η προσφυγή στο ΣτΕ, δεν έκανε ζημιά, γιατί ακόμη και αν δεν τον εμπόδιζε η απόφαση ο Γρανίτσας δεν είχε βρει ποτέ τα χρήματα για να χτίσει το νέο γήπεδο, αφού η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει τίποτα παραπάνω από το να ρίξει, σε αυτόν και την ΑΕΚ, στάχτη στα μάτια για να της γλυκάνει προεκλογικά τον πόνο για τη ζημιά που της είχε προκαλέσει με το σκάνδαλο της αλλαγής στο φάκελο των Ολυμπιακών Έργων του 2004, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το γήπεδο της ΑΕΚ για να αντικατασταθεί από το υπό ανέγερση γήπεδο Καραϊσκάκη.
Θα μου πείτε «ντάξ’, οι τύποι τα λένε σήμερα για να καθησυχάσουν τους οπαδούς που φοβούνται το ΣτΕ, όσους δηλαδή δεν είναι τόσο άνετοι με το περιβάλλον όσο οι συντάκτες του κειμένου και ούτως ή άλλως είναι αναξιόπιστοι. Τι έγινε στην πραγματικότητα;». Εσείς τι λέτε;
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2003/04/22/31_h.jpg
Εφτά δις λέει ο Φίλαθλος στις 22/4/2003, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υπογραφής της σύμβασης του «Καραϊσκάκης», έλειπαν για τη γκατασκευή του γηπέδου της Κούλας. Μεταφραζμένα σε ευρώ αυτά μας δίνουν 20 μύρια. Το ποσό δηλαδή που έβαλε η Καραϊσκάκης Α.Ε. από τη τζέπη της για την κατασκευή του Ναού. Χρήματα που αποτελούν ίδια κεφάλαια της εταιρείας που προήλθαν από την εισφορά κατά τη σύστασή της, καθώς και τις ΑΜΚ που αυτή έκανε.
Συνοψίζουμε:
1) και τα δύο έργα χωροθετήθηκαν με τον ίδιο νόμο, ο οποίος ποτέ δεν τροποποιήθηκε μεταγενέστερα ώστε να αφαιρεθεί ένα από τα δύο
2) με διαφορά λίγων μηνών δημοσιεύτηκαν νόμοι που καθορίζουν όρους δόμησης και των δύο έργων (την εξέλιξη των έργων την είδαμε)
3) Η σύμβαση για το γήπεδο «Καραϊσκάκης» υπογράφηκε 8 μήνες μετά τη δημοσίευση του Νόμου για το γήπεδο της Κούλας
Αναπόφευκτα αναρωτιόμαστε ποιο από τα παραπάνω μέρη του συλλογιζμού όπως τον αναλύσαμε στην αρχή, ανταποκρίνεται στη μπραγματικότητα:
1) Φάκελος  Ολυμπιακών έργων: άντε, ας πούμε ότι υπάρχει με την έννοια που αναλύσαμε πιο πάνω
2) Ο Φάκελος περιελάμβανε μόνο την Κούλα: μπαρδόν;
3) Με παρασκηνιακές διαδικασίες βγήκε η Κούλα από κει μέσα: πώς είπατε κύριε;
4) Με παρασκηνιακές διαδικασίες χώθηκε ο γαύρος: ορίστε;
Ύστερα απ’ όλα αυτά γίνεται φανερό ότι μόνο ένα πράγμα έλειπε στην Κούλα (χώρια το περιβάλλον) για να φκιάσει γήπεδο: τα πεκούνια

Τώρα, μπορούσαν να πουν στους οπαδούς της Κούλας ότι το γήπεδο δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε σάλιο (άλλο που τώρα το παραδέχονται, γιατί τώρα έτσι τους βολεύει…); Αφού αυτοί τρέφονται με παραμύθα για να τραγουδάνε γυμνοί στη βροχή. Παραμύθα θέλουν, να ‘χαμε να λέγαμε. Για χαμένες πατρίδες, για χαμένα γήπεδα, για χαμένα πρωταθλήματα και αχ πουτάνα κενωνία, εμάς άμα μας άφηναν, να, τώρα θα ήμασταν στη θέση της Ντόρτμουντ, ας όψεται ο Σωκράτης. Βρήκαν λοιπόν μια ιστορία, την είπαν, την έχαψαν οι αεξήδες, την έχαψαν και οι δικοί μας που δεν έχουν τσίμπλα στο μάτι κι όλα μέλι γάλα: καθιερώθηκε στη συνείδησή τους ο μύθος, καθιερώθηκε και στη δική μας ο Σωκράτης ως Γαμιάς.
Ε, λοιπόν, μάγκες μου θα σας το πω: πολύ θα γούσταρα να μου αποδείκνυε κάποιος ότι ο Σωκράτης έβγαλε την Κούλα απ’ τα Ολυμπιακά Έργα. Θα το χαιρόταν η ψυχή μου να ξέρω ότι είχε τη δύναμη ν’ αποφασίζει ακόμα και για το αν θα χτίσουν γήπεδο οι άλλοι και ποιοι. Έφαγε τόση λάσπη, που στο τέλος λες «ε, ας το έκανε τουλάχιστον ρε πούστη μου να το ‘φχαριστηθούμε. Αφού αυτά τα πουσταριά θα γούσταραν να συμβεί το αντίστροφο και έχουν και το  θράσος να μέμφονται την Πολιτεία γιατί δε συνέβη».
Εμείς λοιπόν για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και το κλασσικό  είναι πάντοτε της μόδας θα πούμε: ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΑΜΙΑ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΤΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΑΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ. ΚΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΣΑΜΕ, ΣΟΡΙ ΡΕ ΓΑΜΙΑ, ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΘΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ.
 
ΥΓ. το θέμα με την έλλειψη κονδυλίων δε θα το αφήσουμε έτσι. Θα εξετάσουμε σε κάποια μελλοντική ανάρτηση και πώς περιμένουν να βρουν τα λεφτά εκεί στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» για να χτίσουν το νέο τους αυθαίρετο γήπεδο
 
 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Ετεροχρονισμένο το σχόλιο, Κλαρκ, αλλά ....ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα και καλογραμμένα κείμενα που έχω διαβάσει!

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

καθε κουβεντα και μια κολαση για καποιους, καθε λεξη και φως. Να εισαι καλα να μαθαινουμε και να τους ξεμπροστιαζετε ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΑΜΙΑ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΤΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΑΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ. ΚΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΣΑΜΕ, ΣΟΡΙ ΡΕ ΓΑΜΙΑ, ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΘΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ.......ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ ...

Εικόνα koropi48

Κλαρκ είσαι άπαιχτος! Τα γεγονότα που παραθέτεις δείχνουν πόση διαστρέβλωση έχει γίνει στο θέμα τόσα χρόνια. Εύγε, μας έφτιαξες! Ο σύντροφος που έχει πληροφορίες για το οικόπεδο στα συφιλαδέλφεια, που λένε ότι είναι δικό τους, (αλλά εγώ έχω πληροφορίες ότι ανήκε στην εκκλησία και το παραχώρησε), ας τις δημοσιεύσει να γελάσουμε λίγο ακόμη. Α! ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ! Για το γήπεδο μπάσκετ που έφτιαξε και χάρισε ο γίγας Βενιζέλος στους επτά φορές χρεωκοπημένους μπουγάτσες, θα παρέμβει κανένας Κορέας ή πολλά ζητάω;

Εικόνα yiage

Ευχαριστουμε παιχταρα Κλαρκ για το αρθρο αυτο. Θα επρεπε να το κανουμε και διανομη στους ολους ΑΡΔειους παντου. Μιλαμε για την διαστρεβλωση της διαστρεβλωσης ω διαστρεβλακωση!

Εικόνα el trick

Θέλω να μου πείτε αν αληθεύει και κάτι άλλο. Ο ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ της κατασκευής του ΝΑΟΥ μας και τί θα συνέβαινε αν πήγαινε κάτι στραβά και δεν μπορούσε να ήταν έτοιμο τότε ακριβώς που παραδόθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διδόταν π.χ. τρείς μήνες αργότερα.
Γνωρίζω άριστα (είναι δουλειά μου) ότι στην κατασκευή κτηρίων (γηπέδου εν προκειμένω) υπεισέρχονται τόσοι πολλοί παράγοντες, που το να καθυστερήσει η εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος είναι ΚΑΝΟΝΑΣ.
..... Για μένα το ότι ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ το παρέδωσε ΕΓΚΑΙΡΑ ήταν ΘΑΥΜΑ.

Εικόνα clark gheibol

Ε, τώρα θα σε μαλώσω, δε διαβάζεις το Σάββα. Στο μεγαλειώδες του άρθρο του για το γήπεδο αντιγράφοντας το Συρίγο (που είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που εγώ ξέρω να έχει ασχοληθεί διεξοδικά με τη σύμβαση του γηπέδου) γράφει www.redsagainsthemachine.gr/articles/120809/stadio-karaiskaki-xarismeno-...
"*Τι θα συμβεί, όμως, αν ο Ολυμπιακός δεν παραδώσει έγκαιρα (ή και καθόλου) το στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Με βάση το σκεπτικό της ΔΕΣΟΠ (συνεδρίαση της 27.11.02) και τα όσα ψήφισε κατόπιν η Βουλή, θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σύμβαση θα ακυρωνόταν και το στάδιο θα επέστρεφε στην ΕΟΕ από την οποία ουσιαστικά διά της βίας το απέσπασε η κυβέρνηση για να το παραχωρήσει στον Ολυμπιακό.
*Αμ δε, όμως! Αν, λοιπόν, το στάδιο, με ευθύνη του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε απλώς καταπίπτει υπέρ της ΓΓΑ το σύνολο των εγγυήσεων (2,5 εκατ. ευρώ) και «η ΓΓΑ συμφωνεί ήδη και αποδέχεται ότι τα παραπάνω ποσά αποτελούν πλήρη και ολοσχερή αποζημίωσή της για την προκληθησόμενη ζημιά από τη μη παράδοση του σταδίου για την τέλεση του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου».

Ασυδοσία

*Φυσικά, το σύνολο του έργου πρέπει να παραδοθεί ένα και πλέον χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς και συγκεκριμένα στις 30.9.2005. Αν ο Ολυμπιακός καθυστερήσει την παράδοση, «η ΓΓΑ δικαιούται να αξιώσει κάθε θετική η υποθετική ζημιά της». Τρέχα γύρευε, δηλαδή...Επειδή το «σωματείο», δηλαδή ο Ολυμπιακός και στην πραγματικότητα ο Σ. Κόκκαλης, θα μπορούσε να αισθανθεί άβολα απ' όλες τις παραπάνω... ασφυκτικές δεσμεύσεις, η ΓΓΑ του παρεχώρησε «δυνάμει της παρούσας, το δικαίωμα να προβεί σε οιαδήποτε εσωτερική τροποποίηση ή και μεταρρύθμιση στις εγκαταστάσεις του σταδίου, που είναι τυχόν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή τους για τη συμφωνηθείσα χρήση».Δηλαδή, εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε..."
δυστυχώς δεν έχουμε τη σύμβαση στα χέρια μας, αλλά πιστεύουμε το Συρίγο που τα αναφέρει αυτά

Εικόνα el trick

Τα 2,5 μύρια είναι η ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για την καλή εκτέλεση του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ (5% επί του καθαρού ποσού εργασιών χωρίς τον Φ.Π.Α).
Από την ΥΠΑΡΞΗ της και μόνο διαπιστώνουμε ότι
α) Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις που κατασκευαζόταν τότε είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και όχι του όποιου Κόκκαλη ή και του ΘΡΥΛΟΥ.
β) Ο οποιοσδήποτε εργολάβος κατασκευαστής έχει την δυνατότητα να αιτείται ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ παρατάσεις περαίωσης εργασιών που συνήθως του δίδονται διότι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το δημόσιο δεν είναι και ο καλύτερος νοικοκύρης ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, άρα ο Κόκκαλης ως κατασκευαστής ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΠΑΧΤΗ τότε θα έυρισκε μία δικαιολογία ώστε και το έργο να ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ (γιατί άλλωστε να πληρώνει ένα κάρο υπερωρίες στο προσωπικό για έγκαιρη κατασκευή)και να μην του εκπέσει η εγγυητική (Είναι τόσα πολλά τα παραθυράκια στους ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και διατάξεις που αφορούν το δημόσιο έργο). Εν καταλείδι ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ για μένα ΕΓΡΑΨΕ τα παραθυράκια και τις πόρτες των νόμων και ΠΑΡΕΔΩΣΕ το έργο τελειωμένο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ενώ είχε τη δυνατότητα τούτο να το αποφύγει και όχι μόνο αυτό αλλά να μην δώσει και ένα σκασμό λεφτά για υπερωρίες.
γ) Η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για κάθε ΔΗΜΟΣΙΟ έργο αλλά ΟΧΙ για έργα μεταξύ ΙΔΙΩΤΩΝ.
.....Όλα τούτα είναι απλά μία σταγονίτσα στον ΩΚΕΑΝΟ των παραδειγμάτων που αποδεικνύουν το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του ανδρός.

Εικόνα el trick

Υ.Γ. Ποιά εγγυτηική ΠΛΗΡΩΣΕ ο ΝΙΑΟΥ;;;;;

Εικόνα clark gheibol

Για τα Φιλαδέλφεια απ' όσο θυμάμαι δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σύμβαση με το Δημόσιο. Αλλά εκεί είναι μια άλλη ιστορία το ιδιοκτησιακό: δηλαδή η "Δικέφαλος 1924 Α.Ε" έχει υπογράψει σύμβαση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ για την παραχώρηση της γης, ενώ η ίδια εταιρεία παραδέχεται ότι η γη ανήκει στο Δημόσιο. Μάλιστα, θέλουν να ανήκει στο Δημόσιο η γη, έτσι ώστε να είναι ακατάσχετη, εφόσον είναι γη ταγμένη για συγκεκριμένο σκοπό. Στη γη που ήταν το γήπεδο υπάρχουν πάνω από 10 κατασχέσεις και άλλες τόσες υποθήκες. Έτσι και κάναν να πουν "η γη ανήκει στην ερασιτεχνική Κούλα", την άλλη μέρα θα είχε βγει στο σφυρί και από το Δημόσιο και από ιδιώτες. Θα τα δούμε αυτά εν καιρώ.
Η έκταση της γης που παραχωρείται είναι κι αυτή ένα μυστήριο από μόνη της, αλλά ας μην προτρέχουμε.
Εδώ αυτό που κρατάμε είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

Εικόνα yiage

Δεν χρειαζεται. Ενας Κουροπαλατης ειναι εγγυηση απο μοναχος του λεμε.

Εικόνα Spiros Legend

Πριν λιγο στον Σπορ FM βγηκε ενας γαμοσπιτος δημοσιογραφος της Αεκ,διαβαζοντας το ποιημα,για το οποιο ειχε πληρωθει,οτι 15 ατομα και ο Δημαρχος εμποδιζουν την νομιμοταταη κατασκευη του γηπεδου της Αεκ,με αυτον που ηταν στο στουντιο να συμφωνει σε ολα,εννοειται δεν ειπαν κουβεντα για τους τραμπουκισμους του στρατου ΠΑΝΗΛΙΘΙΩΝ του ΨΙΨΙΝΑ...ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΣΑΜΠΡΑΚΟΙ,ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΓΗΠΕΔΟ,ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!Κι εδω κολλαει το ευλογο,πιστευω,ερωτημα,ειμαστε 10 χρονια ακριβως απο την ολοκληρωση της κατασκευης του Καραισκακη και 11 και κατι απο την εναρξη κατασκευης,γιατι τοσα χρονια δεν εχουμε μια επισημη απαντηση-βουλωμα-ταφοπλακα στις ψευτιες και τα παραμυθια τους απο την επισημη ΠΑΕ Ολυμπιακος?Γιατι αφησαν να μεγαλωσει μια γενια με αυτο το αποκυημα αλητικης δημοσιογραφιας περι αντικαταστασης σε μια νυχτα κ.λ.π κ.λ.π.Επρεπε να φτασουμε 21-6-2014 για να μαθουμε λεπτομερειες απο το ευλογημενο R.A.T.M.,αφου μας τα εχουν κανει τσουρεκια τοσα χρονια αντιπαλοι και ΑΡΔ?Εγω αυτο δεν το καταλαβαινω,δεν μπορουσε αυτα τα απλα,γιατι απλα ειναι,να βγει επισημα σε συνεντευξη Τυπου η Παε μας και να τα πει,οτι δηλαδη δεν βγηκε κανενας φακελος της Αεκ,απλα δεν βρεθηκε χρηματοδοτης,κατι που ολοι γνωριζαμε δηλαδη,αλλα παραλληλα με νομο του 1999,ειχε επισης προβλεφθει η ανακατασκευη του Καραισκακη,απλα μετα προσδιοριστηκαν πιο συγκεκριμενα οι οροι και οι λεπτομερειες κατασκευης,αφου υπηρχε και ρεαλιστικο σχεδιο χρηματοδοτησης της κατασκευης το οποιο και πραγματοποιηθηκε?Οτι τελικα η κατασκευη του Καραισκακη ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΤΕΤΣΙΟΥ ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ?Γιατι εδω ειναι ολο το ζουμι,οτι μπορουσαν να γινουν παραλληλα τα 2 γηπεδα,αλλα αυτοι θελανε να τους φτιαξει το κρατος ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ και τελικα αυτο ηταν το σκανδαλο,αν θα γινοταν,η κρατικη χρηματοδοτηση...Πιστευω οτι αυτα τα επικοινωνιακα λαθη,εν κατακλειδι,τα πληρωνουμε τωρα με Νεογαυρους(καθε ηλικιας)και μισογεματες κερκιδες στο Καραισκακη και τα κλασσικα πλεον παντελονιασματα του Χοντρού,αφου δεν εγινε απολυτως σαφες και κατανοητο σε ολο τον κοσμο οτι το γηπεδο Καραισκακη ΑΚΟΜΑ αποπληρωνεται απο το ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Εικόνα clark gheibol

Δεν έχεις άδικο. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να απαντάει η ΠΑΕ σε κάθε είδους δημοσιεύματα δυσφημιστικά, την ώρα μάλιστα που οι αρδογράφοι δεν επιρρίπτουν σαφείς κατηγορίες για την ομάδα, αλλά ό,τι έχουν να πουν το λένε στα μουλωχτά. Δεν το λένε ξεκάθαρα, το λένε στην πουστιά. Έτσι καλλιεργούνται οι μύθοι και στη συνέχεια θεωρούνται δεδομένοι. Παρόλα αυτά, όπως μέσα απ' το διάφανο κέλυφος του αβγού του φιδιού βλέπεις το ήδη σχηματιζμένο ερπετό που λέει κι ο Μπέργκμαν, έτσι κι εδώ θα μπορούσες εύκολα να διακρίνεις την προσπάθεια να επιρρίψουν αλλού την αποτυχία τους.
Το γράφω και πάνω, αλλά είναι και ο λόγος ύπαρξης του σάιτ μας: υπάρχει μια προπαγάνδα εναντίον του γαύρου. Έχει πονέσει πολύ κόσμο ο Σωκράτης και τώρα ο Βαγγέλας ώστε να τους επιρρίπτουν όλες τις αποτυχίες των αντιπάλων. Βρέχει; Φταίει ο Βαγγέλας. Χιονίζει; Φταίει ο Σωκράτης.
Το θέμα είναι άλλο: έχουμε μυαλό να καταλάβουμε ότι εφόσον το γήπεδο χτίστηκε με ιδιωτικά κονδύλια δε χρειαζόταν καμιά συμμετοχή της Πολτιείας παρά μόνο στο θέμα των αδειών; Το θέμα της κατασκευής ήταν λυμένο. Αλλά εδώ φαίνεται ότι χρειάζεται ξανά και ξανά να αποδεικνύουμε το ίδιο πράγμα: ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ. Όταν θα το πάρουν χαμπάρι αυτό όλοι (και οι δικοί μας) όλες οι άλλες θεωρίες για λέσχες Μπίλντεμπεργκ, για Γέρους του Βουνού, για τους Νεφελίμ και τους γιους του φιδιού και λοιπά πάνε περίπατο από μοναχές τους.
Νομίζω ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να απαντά σε κάθε ανόητο που τραβάει μια μαλακία να περάσει η ώρα ή να βγάλει το ψωμί του. Εδώ έχει ένα σωρό άλλους θεσμικούς παράγοντες να της κάνουν πόλεμο, θα ασχοληθεί με τον κάθε αστοιχείωτο; Τι να πει δηλαδή; Ότι δεν έβγαλε την Κούλα από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων; Ξέρεις πολύ καλά ότι αρνητικό γεγονός δε γίνεται να αποδειχτεί, θα έμπαινε σε έναν αγώνα χωρίς τερματισμό.
Εγώ στη θέση τους θα έκανα το αντίθετο: θα έλεγα "ναι, έβγαλα την Κούλα γιατί δε γούσταρα να έχουν οι αεξήδες γήπεδο δικό τους", να δεις μετά που θα τρέχαν όλοι οι αρδικειμενικοί να γράφουν ότι λέω μαλακίες και ότι το γήπεδο δεν έγινε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν τα φράγκα...

Εικόνα Spiros Legend

Ακριβως,φιλε clark gheibol,επειδη δεν γινεται να απανταει στον καθενα,ειπα οτι επρεπε,θες με συνεντευξη τυπου της Παε,θες με αλλο τροπο,πιο ανεπισημο,με εκπομπες,τοτε,απο το TV ΜAGIC,με δημοσιευση στον φιλικο τυπο μας των σχετικων Νομων...Με καποιο πειστικο τροπο τελος παντων,να δωσει ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ,οπως εκανες εσυ και οι υπολοιποι απο αυτο εδω το site,NTOKOYMENTA,ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ στον κοσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ για να τα τριβει στα ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ του καθε ξεφτιλισμενου,ειτε ΑΡΔ,ειτε αντιολυμπιακου οπαδου...ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ?ΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Η (ΑΝΑ)ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΤΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...Προφανως δεν μπορεις να αποδειξεις την αποσυρση του φακελλου της Ν.Φιλαδελφειας,ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ(Εξωδίκως ή και δικαστικως αν χρειαστει) ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ...Και ξερεις κατι,ο Λακης Νικολαου π.χ.δεν ειναι ο καθενας,ουτε διοικητικα στελεχη της Παε ή Ερασιτεχνικης Αεκ που μιλαγανε ευθεως για σκανδαλα.Οτι και να λεμε εμεις,εγω βλεπω το αποτελεσμα,το οποιο ειναι εις βαρος μας,πρεπει να αποδεικνυουμε συνεχεια οτι δεν ειμαστε ελεφαντες για τα παντα και τους παντες,αυτη η ανωτεροτητα μας να μην ασχολουμαστε με τον καθε καραγκιοζη,εχει εκληφθει ως αδυναμια και ενδειξη,για να μην πω αποδειξη,ενοχης οχι μονο απο τους αντιολυμπιακους αλλα και απο πολλους δικους μας,καθε ηλικιας,αλλα κυριως των νεοτερων...Πιστεψε με(και εχω και πολυ κοντινα μου παραδειγματα)οτι μπορει εμεις να κατηγορουμε για νεογαυρους,αλλα εχει μεγαλωσει μια γενια απιστευτα ΕΝΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ,που τους εχει γινει τρομερος πολεμος νευρων και λασπης,και μη γνωριζοντας και παλιες εποχες και Πετρινα Χρονια,επρεπε συνεχεια να απολογουνται στο σχολειο,στις παρεες,παντου,στο κατηγορητηριο των ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ αντιολυμπιακων που ειχαν ετοιμα τα επιχειρηματα απο τους ΑΡΔ,ασχετα αν ηταν μαλακιες ή οχι...Αποτελεσμα αυτης της διαδικασιας ηταν η ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ των νεων Ολυμπιακων,ο δηλητηριασμος τους,ωστε να στρεφονται κατα της ιδιας τους της ομαδας με το παραμικρο και στο τελος τελος το ΞΕΝΕΡΩΜΑ ωστε να μην πατανε Καραισκακη,αλλα και στα υπολοιπα τμηματα,τα βλεπουμε τα χαλια μας και στον Ερασιτεχνη που παει καλυτερα απο ποτε και στο μπασκετ,που εκει πανε,κατα βαση,οι περηφανοι-μη ποδοσφαιρικοι και ντροπιασμενοι(απο το ποδοσφαιρο)Ολυμπιακοι...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ,μπορουμε να μιλαμε ωρες και μερες,προσωπικα,οσο γινοταν σε αυτες τις γραμμες,εδωσα το στιγμα μου οτι ανεξαρτητα τι κανουνε οι στημενοι ΑΡΔ το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις,ως επισημος Ολυμπιακος ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ,με τι εφοδια τον εξοπλιζουμε για να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...Οτι και να λεμε,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ την εχουμε χασει και θελει πολυ δουλεια για να ανατραπει αυτη η κατασταση.Σε αυτον τον πολεμο στρατευτηκατε αλλωστε ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΣΕΙΣ(Και Εμεις θα ελεγα,αφου αισθανομαστε σαν Οικογενεια εδω μεσα)του R.A.T.M.,AΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΣΠΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...Και να κρατησουμε αυτο,πολλα παιδια που τα λεμε Νεογαυρους,ανηκουν στην ΕΝΟΧΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΟΥΠΩΣΕΩΝ του Ολυμπιακου,που αντι να πετανε στους 7 ουρανους,κουβαλανε μεγαλο ψυχολογικο βαρος μεσα τους και ΤΟΝΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ και γι αυτο καποιος φταιει,καποιοι ευθυνονται,εστω και δια της αμελειας και της λαθος εκτιμησης της καταστασης...Οι Αντιχριστοι ΑΡΔ και Εργολαβικα ΜΜΕ θα συνεχισουν το ΠΟΥΣΤΙΚΟ εργο τους,ας κοιταξουμε να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αφού δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Κλάρκ τον πουτσαρά για το καταπληκτικό άρθρο, θα συμφωνήσω μαζί σου, Σπύρο. Το έθεσες πολύ ωραία όσον αφορά τα δηλητηριασμένα μυαλά της νεολαίας. Και για να μην το παίζω και ξερόλας, σε τέτοια μοίρα πιθανώς να ήμουν κι' εγώ αν δεν είχα ανθρώπους να με γαλουχήσουν στα Ολυμπιακά ιδεώδη από μικρό.

Εικόνα Spiros Legend

Γεια σου Θωμά,να είσαι καλά,εγώ πρώτος έχω κατηγορήσει τους Νεόγαυρους,αλλά δεν φύτρωσαν έτσι ξαφνικά...Οκ,κάποιοι καίνε κάρβουνο,αλλά δυστυχώς έχει πάρει διαστάσεις το φαινόμενο και πρέπει όλοι να το αλλάξουμε,τα παιδιά του R.A.T.M. έχουν κάνει μια μεγάλη επανάσταση,είναι ανεκτίμητο αυτό που κάνουν,αλλα όπως λένε και πολλοί άλλοι σύγγαυροι χρειαζόμαστε κάτι πιο μαζικό,π.χ. ένα δικό μας κανάλι και ραδιόφωνο,να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και να παίρνουν άμεσα απαντήσεις όλοι οι εχθροί μας αλλά και να μαθαίνουμε ιστορία πραγματική και όχι αυτή που σερβίρουν οι Εργολάβοι της αντιολυμπιακής πουστιάς...Και θα δεις πως θα πάρει πάνω της η νέα γενιά Ολυμπιακών και πως αντί να απολογείται θα ξεφτιλίζει τον κάθε πικραμένο που παριστάνει τον ξερόλα...ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΕΧΩ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΔΕΡΦΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ,ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ...Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ,ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ,ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕΙ,ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΛΕΣ,ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ,Ε ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ...

Εικόνα yiage

Σωστος και ευστοχος εισαι Σπυρο. Στην περιπτωση την δικη μου ομως λογω αποστασης δεν προλαβα να κανω "κατηχηση/λασποπροστασια" στον ανηψιο μου γαυρακι απο μωρο και αλλαξοπιστησε γιατι τον μπαρουφιαζανε φιλοι στη γειτονια και στο σχολειο με κλεψιες/διαιτησιες/παραγκες μαζι με τα ΑΡΔοκαναλα να επαυξανουν τις προπαγανδες δεν αντεξε και πολυ, σε μια σχολικη σεζον εγινε η ζημια.
Φαντασου ακομα και τωρα τις ενοχες των νεογαυρων -αυτων που αντεχουν ακομα- οταν δεν "βλεπουν" την αληθεια πουθενα. Ουτε τα προφανη δεν αφηνουν να περασουν στον κοσμο αλλοιωνοντας τα και διαβαλοντας ακομα και τα ευνοητα, για παραδειγμα Σε σκορ 0-0 μη καταλογισμος πεναλτυ υπερ μας=κοκοκο, σε σκορ που προηγουμαστε 3 η 4-0 πεναλτυ δικο μας που καταλογιζεται=παραγκα. Τι να λεμε τωρα???

Περιμενουμε πως και πως αυτο το καναλι του Ολυμπιακου που θα γαμησει οτι εχει μεινει αγαμητο στους "αλλοθρησκους".

Εικόνα clark gheibol

απ' ό,τι ακούγεται, δεν είμαστε πολύ μακριά από επίσημο μέσο ενημέρωσης του Θρύλου μας. Του χρόνου μάλλον

Εικόνα Spiros Legend

Μακαρι αδερφε,εδω με ενα TV magic που κουτσοεπιανε στο Λεκανοπεδιο μονο(οχι πανελληνιας εμβελειας δηλαδη)και με 3-4 οπαδους,Τακαρο,Ακη,Αλεκο κ.λ.π. και εστω μεσω σατυρας και χαβαλε και μπινελικιων γινοταν δουλιτσα,ακουγανε αυτα που επρεπε οι αντιολυμπιακοι,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΥΤΗ,αφου δεν του επετρεψαν να παρει αδεια για πανελλαδικης εμβελειας καναλι,θεσπιζοντας φωτογραφικα γι αυτον,το ασυμβιβαστο μεταξυ προμηθευτη του Δημοσιου και ιδιοκτητη ΜΜΕ(εδω γελανε και οι πετρες,ολοι οι νταβατζηδες του τοπου ακριβως αυτα τα 2 συνδυαζαν...)ηταν οτι εξυπνοτερο μπορουσε να κανει για να κραταει ψηλα το φρονημα της Ολυμπιακης οικογενειας...Τα χρονια περασανε βεβαια και μειναμε εντελως χωρις φωνη,περα απο καποια sites τυπου olympiacos24,gavros κ.λ.π. Δηλαδη οι αλλοι εχουν πυρηνικες κεφαλες και εμεις παλευουμε με σφεντονες...

Εικόνα apostolos gaganis

Ααααα...την αμαρτια μου θα την πω, αν και την εχετε καταλαβει. Αμα βλεπω Κλαρκ, φτιαχνω μερακλιδικα το καφεδακι μου, χωνουμαι πιο βαθια κι οσο μπορω πιο ανετα στην πολυθρονα κι αρχιζω το διαβασμα...Ετσι εκανα και τωρα. Στην αρχη, και για αρκετο διαστημα, ολα...βαιναν ομαλως. Ευχαριστημενος, φφφφφφρρρ, τραβαγα τις τζουριτσες μου και, δεν το κρυβω, ενα ψιλοσαρδωνειο υπομειδιαμα ειχε αρχισει να σχηματιζεται στο προσωπο μου. Πού θα μου πας ρε, σκεφτομουνα, σ΄εχω τωρα...σ΄εχω, διαβαζω οσο μπορω πιο προσεκτικα το κειμενο σου και τα ΄΄πιανω΄΄ ολα...ολα...Οχι παιζουμε! Κι υστερα...υστερα ηρθαν τα συνηθη: Νομοι, ξανα νομοι, να! αρθρα, να! παραγραφοι, να! ΦΕΚ και δωστου αριθμοι, δωστου και 3 σειρες αλαμπουρνεζικα για ΄μενα, αρχισαν οι ατελειωτοι χοροί...Μπλουζ, βαλσακι, ροκ, στριτ ντανς, ζεϊμπεκιά, αντικρυστος καρσιλαμας, χαλι-γκαλι, μποσα-νοβα, τουϊστ, τσαμικο, συρτο, τσα-τσα, μαμπο, αλλα να και το καλαματιανο, το πεντοζαλι, η καραγκουνα, το δεν ξερω τί και παει λεγοντας...Κοντευα να παθω συνδρομο Μενιερ ( ιλιγγος, βαρηκοϊα, εμβοες )...μεχρι...μεχρι που΄ρθε η ΛΥΤΡΩΣΗ: Το πολυποθητο ρημα ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΜΕ! Σαν να΄χα επιτελους περασει τον καβο-Μαλια αυτων των νομο-παραγραφο-πολεοδομο-δημοσιοϋπαλληλίστικων ΄΄κυματων΄΄ κι εμπαινα επι τελους στη τελικη ροτα για την μπουνατσα του λιμανιου...

ΤΩΡΑ ΠΙΑ, ΞΕΡΩ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣ: ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ ΧΑΝΟΥΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΕΣ!...

Τελειωνω την τελευταια μου ρουφηξια, που΄χε ξεμεινει παγωμενη στο φλυτζανι και εμπλεος χαρας, ευχαριστω τον Κλαρκ. Οπως παντα, ενδιαφερον - και με οποιον ΄΄καιρο΄΄ - το ταξιδι μαζι του...

Εικόνα clark gheibol

Φίλε Απόστολε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φοβάμαι βέβαια ότι τις επόμενες αναρτήσεις δε θα τις διαβάσεις καθόλου, όλο κόβω και κόβω νομοθεσία και όλο γεμάτες νόμους είναι. Κάποιος όμως πρέπει να κάνει τη βρόμικη δουλειά.
Δε χρειάζεται φυσικά να διαβάζεις το κείμενο της νομοθεσίας, ύστερα από το κείμενο ακολουθεί πάντα μια σύνοψη του τι έχουμε διαβάσει πιο πάνω.

Εικόνα el trick

Φίλε clark
Σε αντίθεση με τον Απόστολο, σε μένα αρέσει η παράθεση της οικείας με το όποιο θέμα νομοθεσίας - πολλώ δε μάλλον αν πρόκειται για το ΝΑΟ.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που όταν το παραθέτει αυτός που γνωρίζει αυτόματα αποκτά θέση ισχύος για τους νοήμονες.
Είναι ΤΟ επιχείρημα.
.......Στην τελική είναι ο ΚΟΛΑΦΟΣ των αντιολυμπιακών.

Εικόνα clark gheibol

φίλε ελ τρικ, το βασικό θέμα είναι ότι ο μύθος δεν αντέχει στην κοινή λογική. Θα είχε ένα νόημα πράγματι, μόνο αν το γήπεδο χτιζόταν με κρατικά λεφτά. Από τη στιγμή που χτίζεται με ιδιωτικά κεφάλαια ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ; Γιατί να μη γίνουν και τα δύο; Ποιος έχει συμφέρον να μη χτιστεί ένα γήπεδο αντιπάλου; Αυτό φυσικά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό κανενός. "Σε μια νύχτα βγήκε η Κούλα" λένε οι πιο λυρικοί, έτσι για να δώσουν και την εικόνα του σκοτεινού και παρασκηνιακού. Γελάνε και τα τσιμέντα. Ο Σαμπράκος στο κείμενο παραπάνω λέει ότι το ΠΑΣΟΚ αβάνταρε τον Θρύλο και χτίστηκε το γήπεδο. Βέβαια, προσέχει να μην πει ότι χτίστηκε με κρατικά λεφτά, αλλά το υπονοεί. Σου λέει ο ανυποψίαστος "αφού έγινε τέτοιο παρασκήνιο, προφανώς ο λόγος ήταν να φάει τα κονδύλια ο γαύρος".
Εν τω μεταξύ, το αστείο είναι ότι ο μεγάλος αυτός αναλυτής καταφέρνει να αυτοαναιρεθεί στην ίδια περίοδο: από τη μία λέει ότι ο μόνος λόγος που δεν έγινε το γήπεδο είναι ότι δεν υπήρχε σάλιο, από την άλλη ότι βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων η Κούλα για να μπει ο γαύρος. Και δεν αναρωτιέται κανένας που τον διαβάζει τι μαλακίες γράφει. Στο ίδιο περίπου πνεύμα είναι όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με το γήπεδο της Κούλας.
Έτσι, εμείς θα είμαστε εδώ για περνάμε από τη βάσανο της κοινής λογικής όλα τα δημοσιεύματα που σπιλώνουν το μεγαλείο του Θρύλου

Εικόνα apostolos gaganis

Αστειευομαι...Ο,τι και να γραφεις Κλαρκ το διαβαζω παντα απ΄την αρχη μεχρι το τελος με μεγαλη προσοχη, εστω και...μαζοχιστικη μερικες φορες διαθεση, γιατι καταληγοντας, θα μου μεινει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κατι ΧΡΗΣΙΜΟ. Ειναι και το υφος σου που μ΄αρεσει...Εξαλλου, ΄΄ εις τα ενδοξα... δια των στενων΄΄.

Εικόνα nmavronas

να δούμε ποιος θα φταίει που δεν θα γίνει και τώρα το γήπεδο της ΑΕΚ! Γιατί χρηματοδότες δεν υπάρχουν...

Εικόνα clark gheibol

ε, ποιος θα φταίει; Ο Βαγγέλας θα φταίει που θα θέλει ν' αρπάξει τα 20 της Περιφέρειας...
αλλά ας μην προτρέχουμε, μπορεί να το χρηματοδοτήσει το γήπεδο ο περήφανος λαός της ΑΕΚ. Άλλωστε ο Πρόεδρός τους το είπε ξεκάθαρα: "Βάζω εγώ 9 μύρια, βάζετε εσείς 20 και ένα που έχουμε εισφέρει ήδη, τριάντα. Βάζει τα 20 η Περιφέρεια, σύνολο 50, και τα υπόλοιπα με δανειζμό". Πόσα είναι τα υπόλοιπα;
Τα υπόλοιπα μαζί με το ΦΠΑ είναι περίπου 30 μύρια. Η Τράπεζα Πειραιώς θα δανείσει δήθεν 30 μύρια για να γίνει το γήπεδο. Ασπούμε ότι αν δώσει τα φράγκα η Περιφέρεια, μειώνεται ο ΦΠΑ κατ' αυτήν την αναλογία. Με το στόμα μπήκαν ήδη 80 μύρια. Ρευστό έχει μπει ένα μύριο

Εικόνα savvas gridlock

Μαλάκα, άμα άφηνες την ΑΕΚ να χτίσει γήπεδο, τώρα θα'χε 2 Τσου Λου και θα κάνανε συνέχεια φιέστες οι οπαδοί της. Τώρα που δεν την άφησες, τι να κάνουν κι αυτοί οι οπαδοί της ΑΕΚ; Τραγουδάνε γυμνοί στην βροχή, με τα μάτια δακρυσμένα...

Εικόνα clark gheibol

πάλι καλά να λες, γιατί σκέψου: τώρα θα ήμασταν εμείς στην τρίτη εθνική. Και καλά αυτό. Το να τραγουδάμε γυμνοί στη βροχή με τα μάτια δακρυζμένα (φαντάζομαι βέβαια ότι άμα είσαι γυμνός στη βροχή θα φαίνεσαι όλος δακρυζμένος) μπορείς να μου πεις πώς θα το καταφέρναμε;