ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ: ΤΟ ''ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ''



Το θέμα με το ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ και τη σύμβαση παραχώρησής του, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα προπαγάνδας των αντιολυμπιακών. Στο ίντερνετ ή σε προσωπικές συζητήσεις μαζί τους, θα ακούσεις τα πιο απίθανα και παλαβά επιχειρήματα. ''Σας το έκτισε το κράτος ρε γαύροι, με δικά του έξοδα και μετά το χάρισε στον Κόκκαλη να το εκμεταλλεύεται''. Εδώ θα δούμε τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Ανοίχτε τα μάτια σας ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. Εδώ δεν είναι το τριόροφο, ούτε οι greenwebfans για να λέμε ψέμματα επί πληρωμή.
 
Θα το πάμε λίγο ανάποδα το έργο, γιατί αυτοί που λένε τα ψέμματά τους χωρίζονται σε διάφορα επίπεδα ασχετοσύνης. ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ, μετρίως άσχετοι και οι πιο επικίνδυνοι, αυτοί που ξέρουν, αλλά σκοπίμως διαστρέφουν την αλήθεια. Έτσι, θα ξεκινήσουμε απαντώντας στους ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣ που λένε πως ''το έργο το πλήρωσε το κράτος, φράγκο δεν έβαλε κανείς άλλος''. Απάντηση

Όπως βλέπουμε στη λίστα αυτή με τις υπερκοστολογήσεις των Ολυμπιακών Έργων, που κατατέθηκε στη Βουλή το 2004, ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΦΡΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.
 
Νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να επιμείνουμε άλλο εδώ. Ούτως ή άλλως, αυτοί που έλεγαν την παραπάνω ''σοφία'', ήταν ελάχιστοι και τόσο καθυστερημένοι και άσχετοι, που γελούσαν και τα τσιμέντα μαζί τους. Αφού όμως ξεκαθαρίστηκε αυτό το σκηνικό, μια και καλή, πάμε να δούμε τι ακριβώς όριζε η σύμβαση παραχώρησης του Σταδίου.
Νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού γράφτηκε την Δευτέρα. Η ιστορική στιγμή της υπογραφής από τον Γιώργο Λιάνη και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη της σύμβασης για την ανακατασκευή του Σταδίου Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, ανοίγει νέους ορίζοντες και ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για τον πειραϊκό σύλλογο. «Ξεκινά μια ιστορική περίοδος για τον Ολυμπιακό του 21ου αιώνα» δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης και τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για την ιστορική αυτή εξέλιξη. Ο κ.Κόκκαλης χαρακτήρισε ως έμπρακτη προσφορά του Ολυμπιακού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 την κατασκευή του υπερσύγχρονου νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου το οποίο όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ. Ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση για την ψήφιση του νομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πάντοτε πρωτοπόρος στην προσπάθεια ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού. Για πεντακάθαρη σύμβαση μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα προσφέρει τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στην ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού ενώ διασφαλίζει και το μέλλον του ίδιου του Σταδίου Καραϊσκάκη. Θα προχωρήσουν τα γήπεδα και για τις άλλες μεγάλες ομάδες διαβεβαίωσαν ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Λιάνης.
 
Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης είπε τα εξής: «Είναι ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό. Μετά το 1925 γράφουμε πάλι χρυσή σελίδα στην ιστορία μας αφού θα αποκτήσουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Ως ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας δίνουμε το παράδειγμα και στους άλλους συλλόγους να μας ακολουθήσουν ώστε το ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί σε σωστά πλαίσια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον Υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα των Ολυμπιακών Αγώνων τον κ.Καρτάλη, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε ώστε να τελειώσει μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Ιδιαίτερα τον κ.Βενιζέλο που στην τελική φάση είχε δυναμική παρέμβαση ώστε να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Ολυμπιακό, τους αρχιτέκτονες τον κ.Αγιοστρατίτη και τον κ. Συναδινό οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα έργο για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι. Εμείς οι Ολυμπιακοί είμαστε υπερήφανοι σήμερα γιατί κάναμε μια πρωτοποριακή κίνηση. Είναι η πρώτη μεγάλη ιδιωτική επένδυση σε αυτό το χώρο στην Ελλάδα. Το γήπεδο θα είναι μια προσφορά του Ολυμπιακού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Θα είναι συμμετοχή όχι με λόγια αλλά και με ουσία για την άρτια διοργάνωση του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλω να ευχαριστήσω και τα πολιτικά κόμματα που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια με την υπογραφή του νομοσχεδίου. Και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που υπερψήφησαν το νομοσχέδιο, όπως και τα άλλα κόμματα που είχαν τις αντιρρήσεις τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε χρόνο ρεκόρ -γιατί θα είναι σε χρόνο ρεκόρ- έτσι ώστε στο τέλος του Ιουλίου του 2004 να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σήμερα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί ξεκινάμε με υπερσύγχρονες υποδομές για να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα από την οποία όλος ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει να ωφεληθεί. Γιατί πολλοί αθλητές μας μετέχουν στις εθνικές ομάδες και είναι ολυμπιονίκες. Πιστεύω ότι το 2004 ο Ολυμπιακός θα έχει τους πιο πολλούς πρωταθλητές στους Ολυμπιακούς από κάθε σωματείο. Ξεκινά σήμερα μια ιστορική περίοδος για τον Ολυμπιακό του 21ου αιώνα».
 
Ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε:«Χρειαζόμασταν ένα ακόμη σύγχρονο στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Αθήνα, πέραν του ΟΑΚΑ. Επίσης έπρεπε να βρούμε λύση για τη μόνιμη στέγαση του Ολυμπιακού αλλά και να διασφαλίσουμε το μέλλον του Σταδίου Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός αποκτά τη χρήση και αναλαμβάνει την κατεδάφιση του παλιού και σαθρού Καραϊσκάκη και θα ανακατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα διασφαλίζει και τη φιλοξενία του Εθνικού. Της άλλης ιστορικής ομάδας του Πειραιά. Η σύμβαση εγκρίθηκε τόσο από τη Βουλή όσο και από το ελεγκτικό συνέδριο και η Πολιτεία έχει λάβει όλες τις εγγυήσεις για τα δικαιώματά και τα ανταλλάγματά της από αυτή τη σύμβαση. Γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη Λεωφόρο και σ αυτή τη βάση θα γίνει η τελική συζήτηση με το κράτος. Θα δοθούν λύσεις ταυτόχρονες και ισοδύναμες».
 
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, τόνισε: «Είναι μεγάλη μέρα για τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα στάδιο που έχει κάνει ένα μακρύ ταξίδι στον 19ο, τον 20ο και τώρα τον 21ο αιώνα. Η Πολιτεία παραχωρεί το Στάδιο στον Ολυμπιακό και μ αυτό το Στάδιο ξεκινά η κυβέρνηση τη μεγάλη προσπάθεια για να λύσει το πρόβλημα της ανυπαρξίας μεγάλων γηπέδων στις μεγάλες και ιστορικές ελληνικές ομάδες».

***Για όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.
 
***Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι της Πολιτείας, ενώ από τον Ολυμπιακό ήταν επίσης, εκτός από τον κ.Κόκκαλη και τον κ.Θεοδωρακάκη, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Γιώργος Λούβαρης.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-4-2003


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22-4-2003
 
 
Eνα όνειρο γενεών οπαδών του Oλυμπιακού γίνεται πραγματικότητα. H ομάδα του Πειραιά θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα, το Στάδιο Kαραϊσκάκη, την περίοδο 2004 - 05. Tότε, θα περάσει το κατώφλι ενός υπερσύγχρονου γηπέδου το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζει άμεσα ο Oλυμπιακός, καθώς μπήκε... τέλος στο πολύχρονο σίριαλ που αφορούσε στο φαληρικό στάδιο. Xθες, ο υφυπουργός Aθλητισμού Γιώργος Λιάνης και ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού Oλυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανακατασκευή του Σταδίου Kαραϊσκάκη από τους «ερυθρόλευκους».

Oπως γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού Eυάγγελος Bενιζέλος, «ο Oλυμπιακός αποκτά τη χρήση και αναλαμβάνει την κατεδάφιση του παλιού και σαθρού “Kαραϊσκάκη” και θα ανακατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα διασφαλίζει και τη φιλοξενία του Eθνικού. Tης άλλης ιστορικής ομάδας του Πειραιά. H σύμβαση εγκρίθηκε τόσο από τη Bουλή όσο και από το ελεγκτικό συνέδριο και η Πολιτεία έχει λάβει όλες τις εγγυήσεις για τα δικαιώματα και τα ανταλλάγματά της από αυτήν τη σύμβαση».

Ωστόσο, την περασμένη Tρίτη η Eλληνική Oλυμπιακή Eπιτροπή ζήτησε απ’ τον κ. Bενιζέλο τη σύμβαση. Θεωρεί πως άλλη σύμβαση πήραν στα χέρια τους οι βουλευτές και άλλη τελικώς υπογράφτηκε απ’ την Πολιτεία και τον Oλυμπιακό. Ωστόσο, το κείμενο της σύμβασης δεν είχε φθάσει μέχρι αργά χθες στα γραφεία της EOE, γεγονός που γεννάει εύλογα απορίες.

Tο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων και περνάει στην κυριότητα του Oλυμπιακού για 49 χρόνια. Mετά 15 χρόνια θα καταβάλει στη ΓΓA το 15% απ’ τις εισπράξεις και τα διαφημιστικά έσοδα.

«Δίνουμε το παράδειγμα και στους άλλους συλλόγους να μας ακολουθήσουν ώστε το ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί σε σωστά πλαίσια», δήλωσε ο κ. Kόκκαλης. Kαι πρόσθεσε: «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε χρόνο-ρεκόρ, έτσι ώστε στο τέλος του Iουλίου του 2004 να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Oι οπαδοί του Oλυμπιακού πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί ξεκινάμε με υπερσύγχρονες υποδομές για να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα από την οποία όλος ο ελληνικός αθλητισμός θα ωφεληθεί».

- Mόνος του θα προπονείται ο Zε Eλίας με απόφαση της διοίκησης του Oλυμπιακού. O Bραζιλιάνος αμυντικός μέσος απολογήθηκε χθες για την αποχή του από τις προπονήσεις προφασιζόμενος τραυματισμό.

Eνα όνειρο γενεών οπαδών του Oλυμπιακού γίνεται πραγματικότητα. H ομάδα του Πειραιά θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα, το Στάδιο Kαραϊσκάκη, την περίοδο 2004 - 05. Tότε, θα περάσει το κατώφλι ενός υπερσύγχρονου γηπέδου το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζει άμεσα ο Oλυμπιακός, καθώς μπήκε... τέλος στο πολύχρονο σίριαλ που αφορούσε στο φαληρικό στάδιο. Xθες, ο υφυπουργός Aθλητισμού Γιώργος Λιάνης και ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού Oλυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανακατασκευή του Σταδίου Kαραϊσκάκη από τους «ερυθρόλευκους».
 
Τι βλέπουμε λοιπόν, ειδικά στις δύο τελευταίες ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ εφημερίδες? 
 
1) ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΚΚΑΛΗ 'Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Η ΓΓΑ παρεχώρησε ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, όχι την κυριότητα του σταδίου. Τι θα πει αυτό με απλά λόγια? Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ή Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Ή ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ.
 
2) ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, απλώς για 15 χρόνια η ΓΓΑ δεν θα εισπράττει ''ενοίκιο'', ποσοστό δηλαδή από τα εισιτήρια και τις λοιπές χρήσεις του Σταδίου. Ήταν το σκόντο που έγινε, επειδή ακριβώς ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
3) Η παραχώρηση γίνεται για 49 χρόνια και τότε θα επιστραφεί το στάδιο στη ΓΓΑ, σε όποια κατάσταση είναι τότε. Βέβαια, πριν επιστραφεί, εκεί θα παίζει ο Ολυμπιακός, άρα δεν τον συμφέρει να παίζει σε γήπεδο της πλάκας, ούτε και θα του επιτρέψουν οι διεθνείς και εγχώριοι θεσμικοί φορείς να το πράξει. Έτσι, το επιχείρημα ''σε τι κατάσταση θα παραδωθεί τότε? Ερείπιο θα είναι'', πάει περίπατο.
 
Δημιουργείται ένα θέμα με τη σύμβαση και το πότε αυτή θα έρθει στο φως, ώστε να μπορεί να την μελετήσει ο καθένας. Περνούν κάποιοι μήνες και αναλαμβάνει δράση ο Φίλιππας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12-10-2003
 
Στάδιον ... Κοκκαλισκάκη! 
 
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ
 
Η παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη, για 49 ολόκληρα χρόνια, στον Ολυμπιακό, κρίθηκε ότι από μόνη της δεν ήταν ικανοποιητική για το σύλλογο, τους οπαδούς και κυρίως τον πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη!
 
Το νέο «στάδιο Καραϊσκάκη», στην ουσία, πήγε συστημένο στον Σωκράτη Κόκκαλη, που έκανε όλες τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης, έδωσε τα χέρια με τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Λιάνη. Αυτό έλειπε...
 
Γι' αυτό, όπως προκύπτει από τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, την οποία οι αρμόδιοι κρατούσαν μέχρι τώρα μυστική, η ΓΓΑ θα χορηγήσει στον Ολυμπιακό και οποιαδήποτε πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, «τις οποίες ήθελε παραχωρήσει για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, σε οποιοδήποτε σωματείο το οποίο συμμετέχει σε ΑΑΕ που αγωνίζεται στην Α' εθνική κατηγορία».
*Αμέσως αμέσως, δηλαδή, συνάγεται ότι από τη στιγμή που η ΓΓΑ ανέλαβε το κόστος κατεδάφισης του γηπέδου της ΑΕΚ, θα πρέπει να ανέλαβε και το κόστος κατεδάφισης του σταδίου Καραϊσκάκη, έτσι ώστε ο Σ. Κόκκαλης, στον οποίο ουσιαστικά παραχωρήθηκε το στάδιο, να μη θεωρήσει εαυτόν αδικημένο! Οσο για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, ο θεός και η ψυχή αυτών που τα εκχώρησαν και εκείνων που έχουν λαμβάνειν... Αλλωστε, όπως λέει η σύμβαση, ολ' αυτά συμφωνήθηκαν επειδή «το σωματείο θα αναλάβει χωρίς επιβάρυνση της ΓΓΑ την ολοκλήρωση του παρόντος έργου»!
 
Η «Αθήνα 2004»
 
Ομως, προφανώς, επειδή η όποια συνεισφορά της ΓΓΑ στην ανέγερση του Καραϊσκάκη δεν κρίθηκε, ούτε αυτή, ικανοποιητική, την προσπάθεια του Σ. Κόκκαλη θα συνδράμει και η «Αθήνα 2004» με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την κατασκευή του πάρκινγκ (περίπου 1.130 θέσεων) και ό,τι άλλο απαιτηθεί στο πλαίσιο των «ολυμπιακών προσαρμογών» του...
*Χαρακτηριστικά στη σύμβαση αναφέρεται ότι «όλοι οι προβλεπόμενοι χώροι υποστήριξης του γηπέδου, όπως καταστήματα αθλητικών ειδών, εντευκτήρια, εστιατόρια, αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, μουσείο, megastore, γυμναστήριο, καταστήματα cafe, θα παραδοθούν με όλη την υποδομή των δικτύων εγκαταστάσεων αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αλλά ανοιχτοί και αδιαμόρφωτοι»! Που σημαίνει ότι οτιδήποτε απ' όλ' αυτά θεωρηθεί απαραίτητο για το 2004, πρέπει να το αποπερατώσει με δικές της δαπάνες, προς όφελος του Σ. Κόκκαλη, η Οργανωτική Επιτροπή του 2004...
*Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και «ο πολυώροφος κτιριακός όγκος που αναπτύσσεται άνωθεν της βασικής στάθμης εισόδου στο γήπεδο, ο οποίος θα παραδοθεί με όλη την υποδομή δικτύων -ως προς τους χώρους εστιατορίων, champions club και σουίτες επισήμων, αλλά χωρίς βασικές διαμορφώσεις»!
*Οσο για τους χώρους διοίκησης του σταδίου, θα παραδοθούν διαμορφωμένοι μόνο όσον αφορά... τα εξωτερικά τους τοιχώματα.
*Η παράδοση του σταδίου στην «Αθήνα 2004» θα γίνει στις 30.6.2004, δηλαδή περίπου 40 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί, όμως, για κάποιες εργολαβίες, η παράδοση αυτή να παραταθεί μέχρι τις 31.7.2004, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες πριν από τους Αγώνες.
*Ο Ολυμπιακός, πάντως, υποχρεούται από τις 31.5.2004 (περίοδος συνύπαρξης) να διαθέσει το στάδιο στην ΟΕΟΑ, «προκειμένου η τελευταία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες και επεμβάσεις προσαρμογής του σταδίου, του περιβάλλοντος χώρου και των χώρων στάθμευσης...».
*Και για να μην υπάρχουν επικίνδυνες παρεξηγήσεις, ρητά συμφωνείται ότι «οποιοδήποτε κόστος συνδέεται με τη λειτουργία και τη χρήση του σταδίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και κάθε δαπάνη για την προσαρμογή του σταδίου σε απαιτήσεις της ΟΕΟΑ, βαρύνουν αποκλειστικά την ΟΕΟΑ και όχι το σωματείο».
*Τι θα συμβεί, όμως, αν ο Ολυμπιακός δεν παραδώσει έγκαιρα (ή και καθόλου) το στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Με βάση το σκεπτικό της ΔΕΣΟΠ (συνεδρίαση της 27.11.02) και τα όσα ψήφισε κατόπιν η Βουλή, θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σύμβαση θα ακυρωνόταν και το στάδιο θα επέστρεφε στην ΕΟΕ από την οποία ουσιαστικά διά της βίας το απέσπασε η κυβέρνηση για να το παραχωρήσει στον Ολυμπιακό.
*Αμ δε, όμως! Αν, λοιπόν, το στάδιο, με ευθύνη του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε απλώς καταπίπτει υπέρ της ΓΓΑ το σύνολο των εγγυήσεων (2,5 εκατ. ευρώ) και «η ΓΓΑ συμφωνεί ήδη και αποδέχεται ότι τα παραπάνω ποσά αποτελούν πλήρη και ολοσχερή αποζημίωσή της για την προκληθησόμενη ζημιά από τη μη παράδοση του σταδίου για την τέλεση του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου».
 
Ασυδοσία
 
*Φυσικά, το σύνολο του έργου πρέπει να παραδοθεί ένα και πλέον χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς και συγκεκριμένα στις 30.9.2005. Αν ο Ολυμπιακός καθυστερήσει την παράδοση, «η ΓΓΑ δικαιούται να αξιώσει κάθε θετική η υποθετική ζημιά της». Τρέχα γύρευε, δηλαδή...Επειδή το «σωματείο», δηλαδή ο Ολυμπιακός και στην πραγματικότητα ο Σ. Κόκκαλης, θα μπορούσε να αισθανθεί άβολα απ' όλες τις παραπάνω... ασφυκτικές δεσμεύσεις, η ΓΓΑ του παρεχώρησε «δυνάμει της παρούσας, το δικαίωμα να προβεί σε οιαδήποτε εσωτερική τροποποίηση ή και μεταρρύθμιση στις εγκαταστάσεις του σταδίου, που είναι τυχόν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή τους για τη συμφωνηθείσα χρήση».Δηλαδή, εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...
*Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρεχώρησε μόνο κατ' επίφαση το στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ), ο οποίος και υπογράφει, διά του προέδρου του Λ. Θεοδωρακάκη και του γεν. γραμματέα, Π. Σιούφα, τη σχετική σύμβαση....
 
Βάρος
 
Στην ουσία, το στάδιο πήγε συστημένο στον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος είχε κάνει και όλες τις διαπραγματεύσεις, χάρη στην παρακάτω παράγραφο της σύμβασης: «Για την κάλυψη των δαπανών κατασκευής του σταδίου, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (...) αυτού, δημιουργίας των χώρων στάθμευσης (...), καθώς και συντήρησης και λειτουργίας του σταδίου, το σωματείο μπορεί να εκχωρήσει και να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του αντίστοιχα, που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση παραχώρησης, σε τρίτου».Για το νέο γήπεδο φρόντισε η ΓΓΑ. Για τον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει η «Αθήνα 2004».
*Το στάδιο Καραϊσκάκη, λοιπόν, για τα επόμενα 49 χρόνια, θα ανήκει στον Σ. Κόκκαλη και μάλιστα χωρίς ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός να δικαιούται τα προβλεπόμενα από το νόμο έσοδα (ποσοστό επί των εισιτηρίων, διαφημιστικών πινακίδων και εμπορικών χρήσεων), καθώς στη σύμβαση γίνεται αναφορά στην τροπολογία με την οποία η Βουλή είχε φροντίσει (δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 του νόμου 2725/99) να απαλλάξει τον Σ. Κόκκαλη από αυτό το... δυσβάσταχτο βάρος!
*Οσον αφορά δε, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς την ΓΓΑ (15% επί των εισιτηρίων και των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά κανένα ποσοστό επί των εισπράξεων από τις εμπορικές χρήσεις του σταδίου), ο Σ. Κόκκαλης θα αρχίσει να τις εκπληρώνει 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Δηλαδή, το 2019...
*Η ΓΓΑ, πάντως, δεν μερίμνησε μόνο για τον Σ. Κόκκαλη, αλλά και για τους αγέννητους απογόνους του, καθώς προβλέπει ότι μετά τη λήξη της 49ετούς παραχώρησης, το στάδιο επιστρέφεται σε όποια κατάσταση βρίσκεται τη στιγμή εκείνη. Εκ του ασφαλούς, δηλαδή, ερείπιο!
 
Αν και θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε ένα προς ένα τα σημεία του δημοσιεύματος του Συρίγου, αφήνουμε άλλους, πιο ειδικούς από εμάς, να το κάνουν, ώστε να μην φανεί πως τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Πριν το κάνουμε όμως αυτό, ας σταθούμε σε ένα σημείο των παραπάνω γραφομένων του Συρίγου.
 
Γι' αυτό, όπως προκύπτει από τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, την οποία οι αρμόδιοι κρατούσαν μέχρι τώρα μυστική
 
Τη σύμβαση την κρατούσαν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ μυστική, λέει ο Συρίγος στις 12 Οκτωβρίου 2003, ενώ παρακάτω αναφέρεται σε συγκεκριμένα εδάφια της σύμβασης, την οποία έχει μπροστά του. Άρα τι σημαίνει αυτό?
 
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΓΟΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ''ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ''?
 
Πάμε τώρα και στην απάντηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
 
 
Ανακοίνωση με την οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στην κατασκευή του νέου Σταδίου Καραϊσκάκη, εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Η ανακοίνωση, απαντά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήγαγαν και τηλεοπτικοί σταθμοί, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός χρηματοδοτεί και κατασκευάζει ένα υπερσύγχρονο Στάδιο, στη θέση ενός γηπέδου, που είχε καταστεί επικίνδυνο για την προσέλευση των θεατών και για την υγεία των περιοίκων.

«O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ παράγει αθλητισμό αδιάλειπτα από το 1925 ως σήμερα.

Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που απαρτίζεται από όσους Ελληνες πολίτες επιλέγουν να προσφέρουν στον αθλητισμό και να υπηρετήσουν το σκοπό του σωματείου. Αυτό έκανε και με την πρότασή του για τη χρηματοδότηση και κατασκευή ενός νέου σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου «εις αντικατάστασιν του ερειπωθέντος Σταδίου Καραϊσκάκη», όπου μεγάλωσαν και μεγαλούργησαν γενιές αθλητών και φιλάθλων της ομάδας μας.
Την πρόταση αυτή ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων, αλλά όχι ο δημοσιογράφος κ. Φίλιππος Συρίγος. Αλλωστε, ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πνεύμα των οποίων υπηρετεί ο Σύλλογός μας επί 78 χρόνια - και ιδιαίτερα σήμερα που στηρίζει με κάθε του δύναμη την τιτάνια προσπάθεια της χώρας μας-, δεν τελούν της εγκρίσεώς του.
Είναι προφανές ότι υπάρχει χάσμα φιλοσοφίας ανάμεσα σε όσους προσφέρουν στον αθλητισμό με πράξεις και όσους ζουν από τον αθλητισμό με λόγια. Εμάς μας αφορούν οι πρώτοι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε αίολες τις ανυπόστατες αιτιάσεις του σε άρθρο του της Κυριακής 12-10-2003.
Με σκοπό τη σωστή ενημέρωση των Ελλήνων φιλάθλων, τους οποίους μάταια, προσπαθεί να παραπληροφορήσει ο «έγκυρος», κ. Φίλιππος Συρίγος, επισημαίνουμε ότι:
1. Το γεγονός ότι σπανίζουν στη χώρα μας αθλητικά έργα που χρηματοδοτούνται από μη κυβερνητικούς φορείς, δεν σημαίνει ότι το Σωματείο μας παραιτείται της υποστήριξης που παρέχει η Γ.Γ.Α. στα αθλητικά σωματεία. Αυτή η στήριξη όμως πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μη διαταράσσει την ισονομία και τον ανταγωνισμό.
2. Η Αθήνα 2004 θα διαμορφώσει τους χώρους όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τις δικές της προδιαγραφές, για ολυμπιακή χρήση. Αυτές οι διαμορφώσεις είναι προσωρινές και θα αφαιρεθούν προκειμένου το γήπεδο να είναι κατάλληλο για την μετά-ολυμπιακή του χρήση.
3. Το σύνηθες ύψος της εγγυητικής καλής εκτέλεσης που καταβάλλουν οι εργολάβοι δημοσίων έργων, ανέρχεται στο 5% του κόστους του έργου που εκτελούν. Αυτό είναι άλλωστε το ύψος της εγγυητικής που έχει λάβει το Δημόσιο για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
4. Ο Ολυμπιακός χρηματοδοτεί και κατασκευάζει γήπεδο για 49 χρόνια και όχι για 49 ημέρες. Δεσμεύεται να το συντηρεί με κόστος 1.000.000 ΕΥΡΩ ετησίως προκειμένου να μην περιέλθει στην κατάσταση του προηγούμενου, το οποίο από το 1997 είχε καταστεί επικίνδυνο για την ασφαλή προσέλευση θεατών και μέχρι πρόσφατα ακόμα και για την υγεία των περιοίκων.
5. Είναι προφανές σε κάθε καλόπιστο πολίτη ότι ο χρήστης και διαχειριστής μιας αθλητικής εγκατάστασης πρέπει να έχει το δικαίωμα «να προβεί σε οιαδήποτε εσωτερική τροποποίηση ή και μεταρρύθμιση στις εγκαταστάσεις του Σταδίου, που είναι τυχόν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή τους για τη συμφωνηθείσα χρήση».
6. Οσοι έχουν πολύχρονη σταδιοδρομία στον αθλητισμό, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στα αθλητικά σωματεία απαγορεύεται βάσει νόμου να κατέχουν μετοχές Ανωνύμων Εταιριών. Επίσης διά νόμου απαγορεύεται ο ενεχυριασμός ιδιόκτητων εκτάσεων ή εγκαταστάσεων, που βεβαίως δεν συντρέχουν στην περίπτωση του Σταδίου Καραϊσκάκη, του οποίου η χρήση και όχι ιδιοκτησία παραχωρήθηκε στο Σωματείο μας για 49 χρόνια. Λόγων των παραπάνω, είναι αδύνατη η εκ μέρους μας σύναψη τραπεζικών δανείων για τη χρηματοδότηση του έργου.
Αποτελεί μέγιστη προσφορά του Προέδρου της ΠΑΕ και ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ η από μέρους του ανάληψη και προσωπική εγγύηση υποχρεώσεων ύψους 60 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης.
Χωρίς αυτή, δεν θα ήταν δυνατή η εκπλήρωση του ονείρου εκατομμυρίων φιλάθλων του Ολυμπιακού.
7. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. λαμβάνει ό,τι δικαιούται εκ του νόμου. Το 15% επί των εσόδων καταβάλλεται από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την αποπληρωμή των δανείων μέχρι το 2019 και ακολούθως στη Γ.Γ.Α., παρότι η τελευταία δεν συμμετέχει ούτε στο κόστος κατασκευής αλλά ούτε και στο κόστος λειτουργίας του γηπέδου.
Το Σωματείο μας δικαιούται διά νόμου το 10% επί των εσόδων και προσμένουμε στην αύξηση αυτού του εσόδου που είχε μειωθεί αισθητά κατά την οκτάχρονη εξορία της ομάδας από τον Πειραιά και τη φυσική της έδρα.
8. Οσον αφορά τη συμφωνία ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του Σωματείου μας, έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να ψηφίζουν ή να καταψηφίζουν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό των διοικήσεων.
Εκείνοι που έχουν επιλέξει να προσφέρουν στον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό, έχουν δικαίωμα και καθήκον να μας κρίνουν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π»
Τα βασικά σημεία της απάντησης
1) Η ΓΓΑ χρηματοδότησε τα έργα του Καραισκάκη ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, τα οποία ήταν προκάτ και ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. Δηλαδή, έπρεπε να γίνουν κάποια έργα για το τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών, κάποια μπουθ για τους ΑΡΔ, κάποιοι χώροι υποδοχής των αθλητών κτλπ. Αυτά έγιναν, τα πλήρωσε η ΓΓΑ και ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Άρα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ δεν αποκομίζει όφελος από αυτά.
2) Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, βάσει νόμου ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΗΠΕΔΟ. ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ. Αναγκαστικά έπρεπε να συσταθεί εταιρεία.
3) Η ''πολύ χαμηλή'' εγγυητική εκτέλεσης των έργων ήταν Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, αν υπήρχε εμπλοκή κατά την πορεία των εργασιών.
Ο Συρίγος επανέρχεται, απαντώντας στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19-10-2003
Στάδιον Κοκκαλισκάκη με λεφτά της ΓΓΑ
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ
Ο μύθος πάνω στον οποίο στηρίχθηκε επικοινωνιακά η εκχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη στον Σ. Κόκκαλη, καταρρέει!
Οπως αποκαλύφθηκε από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού ΣΦΠ της 14/10/2003, τουλάχιστον ένα μέρος των δανείων που πήρε ο Σ. Κόκκαλης για την ανέγερση του σταδίου θα αποπληρωθεί με χρήματα που ειδικά γι' αυτό το σκοπό παραχώρησε η ΓΓΑ στον Ολυμπιακό, κατόπιν ειδικής νομοθετικής ρύθμισης! Ιδού το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
Τα επιχειρήματα
Τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης για την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό ΣΦΠ (και μέσω αυτού στον Σ. Κόκκαλη) ήταν δύο:
*Πρώτον, το κράτος θα απέφευγε τη σχετική δαπάνη.
*Δεύτερον, ο Ολυμπιακός θα έφτιαχνε το έργο ταχύτερα, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς.
Το πλήρες σκεπτικό αποτυπωνόταν στην απόφαση της 42ης συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής συντονισμού ολυμπιακής προετοιμασίας, στις 27/11/2002. Ιδού τα σχετικά αποσπάσματα:
1. «Η ΔΕΣΟΠ εστάθμισε την έκταση της παρέμβασης που πρέπει να γίνει στο Στάδιο Καραϊσκάκη, την ανάγκη αυτή να ολοκληρωθεί κατά προτίμηση πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μέγεθος της αναγκαίας επέμβασης. Η πραγματοποίηση του έργου αυτού, με τη διαδικασία των δημόσιων έργων, είναι αμφίβολη χρονικά και επιβαρύνει το Δημόσιο με μια δαπάνη που είναι λογικότερο να καταβληθεί από τον βασικό χρήστη του ανακαινισμένου σταδίου. »Η ΔΕΣΟΠ έλαβε επίσης υπόψη της, το γεγονός πως ανεξάρτητα από το ποιος θα καταβάλει το κόστος της ανακαίνισης του σταδίου, αυτό εκ των πραγμάτων θα λειτουργεί στη συνέχεια ως έδρα του Ολυμπιακού. Είναι άρα προτιμότερο η δαπάνη να καταβληθεί από τον Ολυμπιακό και όχι από το Δημόσιο».
*Η κυβέρνηση λοιπόν, αν και είχε ήδη δρομολογήσει δαπάνη περίπου τριών τρισεκατομμυρίων δραχμών για το 2004, εμφανίζεται στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, δηλαδή ενός ακόμα ολυμπιακού έργου, να τσιγκουνεύεται ένα ποσόν γύρω στα 20 δισ. Και για να μην το δαπανήσει, εκχωρεί το στάδιο για 49 χρόνια στον Σ. Κόκκαλη!
*Μάλιστα, στην ίδια απόφαση της ΔΕΣΟΠ, γίνεται σαφές ότι «ο Ολυμπιακός (και ως ΣΦΠ και ως ΠΑΕ) αναλαμβάνει την υποχρέωση (και αυτό συνιστά όρο της παραχώρησης, με ποινή ανάκλησης), να κατασκευάσει με πλήρη αυτοχρηματοδότηση, δηλαδή με δική του αποκλειστικά δαπάνη, νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο με βάση τις προδιαγραφές της FIFA».
*Τελικά, στην πορεία, δηλαδή κατά την ψήφιση της απαραίτητης τροπολογίας στη Βουλή και την κατάρτιση και την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του σταδίου από την ΓΓΑ στον Ολυμπιακό ΣΦΠ, «η δική του αποκλειστική δαπάνη» σχετικοποιήθηκε μέχρι του σημείου που να μπορεί βάσιμα να πιθανολογηθεί ότι, κατ' ουσίαν, το Στάδιο Καραϊσκάκη χτίζεται τελικά με χρήματα της ΓΓΑ!
Η τροπολογία
Η τροπολογία με την οποία νομιμοποιήθηκε η εκχώρηση του σταδίου στον Ολυμπιακό ΣΦΠ (και κατόπιν στον Σ. Κόκκαλη) στο άρθρο 4, παράγραφος Ε, αναφέρει:
2. «Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του σταδίου, θα καταβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η υποχρέωση της ως άνω καταβολής αρχίζει 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».
*Με βάση τη διατύπωση της παραπάνω τροπολογίας, οι αμύητοι είναι δυνατόν να θεωρήσουν ότι, ίσως και καταχρηστικά, μετά την παρέλευση 15ετίας καλείται ο Ολυμπιακός να καταβάλει το 15% των εσόδων στη ΓΓΑ. Στην πραγματικότητα όμως και κατ' εξαίρεση της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο Ολυμπιακός απαλλάσσεται επί 15 χρόνια από την καταβολή των νομίμων ποσοστών!
*Στη σύμβαση παραχώρησης του σταδίου (άρθρο 4, παράγραφος 4,2) γίνεται απολύτως σαφές ότι η καταβολή του 15% από το 2019 και μετά, είναι μια ακόμα παραχώρηση του κράτους προς τον Ολυμπιακό. Ιδού:
3. «Ποσοστό 15% επί των εσόδων, από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του σταδίου κατά την έννοια της υφιστάμενης αθλητικής νομοθεσίας, θα καταβάλλεται στη ΓΓΑ. Η υποχρέωση της ως άνω καταβολής αρχίζει δεκαπέντε χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».
Ομολογία
Η νέα αυτή παραχώρηση ξενίζει, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί το σκανδαλώδες σκεπτικό της, αν δεν ερχόταν να το αποκαλύψει ο ίδιος ο Ολυμπιακός ΣΦΠ, στην ανακοίνωση που έβγαλε την Τρίτη 14/10/2003.
4. «Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ -λέει η ανακοίνωση- λαμβάνει ό,τι δικαιούνταν εκ του νόμου. Το 15% επί των εσόδων καταβάλλεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αποπληρωμή των δανείων μέχρι το 2019 και ακολούθως στη ΓΓΑ, παρ' ότι η τελευταία δεν συμμετέχει ούτε στο κόστος κατασκευής, ούτε και στο κόστος λειτουργίας του γηπέδου»!*Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ομολογία του Ολυμπιακού ΣΦΠ, τουλάχιστον ένα μέρος των δανείων που έλαβε η «Στάδιο Καραϊσκάκη Α.Ε.» (στην οποία ο Σ. Κόκκαλης συμμετέχει κατά 70%) για την ανέγερση του σταδίου θα αποπληρωθεί με χρήματα (δηλαδή το 15%) που εκχωρήθηκαν διά νόμου από τη ΓΓΑ στον Ολυμπιακό.
*Παρ' όλα αυτά ο ΟΣΦΠ στην ανακοίνωσή του συμπεριφέρεται... σαν να κάνει χάρη στη ΓΓΑ, επειδή έστω και από το 2019 θα της δίνει το νόμιμο ποσοστό της, από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις. «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι», δεν λέει ο λαός;
Υστερα απ' όλ' αυτά νομίζω ότι όλοι πια μπορούν να αντιληφθούν πλήρως, γιατί η κυβέρνηση φύλαγε ως επτασφράγιστο μυστικό τη σύμβαση, γιατί δεν άρθρωσε λέξη μετά την αποκάλυψή της και γιατί αντίθετα ο Ολυμπιακός ασκεί (με εκπομπές από το κανάλι του προέδρου και συνεχή δημοσιεύματα στην εφημερίδα του προέδρου) τρομοκρατία σ' αυτούς που τόλμησαν να την αποκαλύψουν.
1) Ο Συρίγος διαμαρτύρεται επειδή το κράτος δεν έκτισε το γήπεδο με δικά του λεφτά. Αναρωτιέμαι, Φίλιππα, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις για τις τεράστιες υπερκοστολογήσεις των Ολυμπιακών Έργων, λες τα ίδια? Εσείς όλοι οι ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, λέτε τα ίδια τώρα, που ο Ολυμπιακός ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ?
2) Αναφέρεται ο Συρίγος σε λεφτά που χαρίζει η ΓΓΑ στον Ολυμπιακό. Τι εννοεί με αυτό όμως? Ο ίδιος το διευκρινίζει. ''Αν συνυπολογίσουμε τα λεφτά που χάνονται από τη μη καταβολή στη ΓΓΑ για 15 χρόνια του 15% επί των εισπράξεων, τότε είναι σαν να λέμε πως ουσιαστικά η ΓΓΑ, που παραιτείται από αυτά τα λεφτά, είναι σαν να τα χαρίζει στον Κόκκαλη''. ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ, όπως ηλιθιωδώς ισχυρίζονται κάποια πράσινα ΠΙΚΠΑ στο ίντερνετ ότι έχει γράψει ο Συρίγος. Τι απαντά κανείς σε αυτό καθ'αυτό το επιχείρημα, όμως? Αυτό, κύριε Συρίγο, είναι σκόντο. Σκόντο του κράτους προς αυτόν που το απάλλαξε από ένα τεράστιο βάρος. Για 15 χρόνια δεν παίρνει λεφτά η ΓΓΑ, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα. Αν πεις λοιπόν πως ''άρα δέχεσαι πως χάνονται λεφτά'', πρέπει να μας εξηγήσεις πόσα θα χάνονταν ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. Το έργο το ξεχνάμε? Αυτό το ίδιο το έργο, πόσα λεφτά γλυτώνει από τις τσέπες όλων των Ελλήνων? Ας μην απαντήσουμε όμως εμείς σε αυτό, αφού υπάρχει πιο αρμόδιος να το κάνει, με στοιχεία και νούμερα.
«Τρίτο θέμα (προηγήθηκαν κάποια άλλα και ακολούθησαν ακόμη περισσότερα) που θέλω να θίξω είναι τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μια εβδομάδα, νομίζω πριν από μια εβδομάδα και καλόπιστα τα κρίνω όπως καλόπιστα γράφονται, παραδέχομαι ότι υπάρχει αυτός ο συσχετισμός σε σχέση με το Στάδιο Καραϊσκάκη.
Θα δώσω μια ειδική άποψη για το θέμα που δεν είπα κατά καιρούς, διότι ενώ δεν εμπλέκεται άμεσα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αν θέλετε και οι σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν με την Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών αγώνων νομίζω πως μπορούμε να πούμε μια απάντηση που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Σχετικά λοιπόν με αυτό τον θόρυβο, που έγινε, τον τελευταίο καιρό με το στάδιο Καραϊσκάκη και τη δήθεν χαριστική σύμβαση του «Ολυμπιακού» έχω να πω τα εξής.
Ουσιαστικά για τον Υπουργό και για όλους μας, το δίλημμα ήταν πάρα πολύ απλό. Θα διατηρούσαμε το Στάδιο Καραϊσκάκη με τη μορφή που είχε, πληρώνοντας όπως πληρώναμε κάθε χρόνο περίπου μισό δις δρχ 550 εκατομμύρια για την ακρίβεια. Ή θα παίρναμε την απόφαση ανακατασκευής του, καθώς ήταν και άκρως επικίνδυνο σαν γήπεδο εξαιτίας της πολύχρονης χρήσης του, και της καταπόνησης της μεγάλης καταπόνησης που είχε από τους σεισμούς.
Σας εξηγώ ότι όταν το γήπεδο άρχισε να γκρεμίζεται, ως χάρτινος πύργος. Τόσο εξασθενημένο ήταν. Αν αναλαμβάναμε το κόστος της ανέγερσης σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έπρεπε να πληρώσουμε γύρω στα 15 δις χρήματα που η Πολιτεία δεν είχε να πληρώσει.
Με τη λύση που εδόθη παραδέχομαι ότι υπάρχει ένα μειονέκτημα που είναι ότι δεν υπάρχει στίβος. Θα σας απαντήσω για αυτό συνολικά τι κάναμε μετά, αλλά τα οφέλη είναι πολλά με κυρίαρχο το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε χαλεπή οικονομικά περίοδο για αυτή, δεν διαθέτει ούτε μια δραχμή για την ανακατασκευή -την ανέλαβε ο Ολυμπιακός. Και από το 15ο χρόνο της λειτουργίας του, θα εισπράττει μισό δις ετησίως από το ποσοστό των εισιτηρίων του γηπέδου.
Αυτός ήταν ο ισολογισμός. Δεν είναι αληθές αυτό που κατά κόρον γράφτηκε και γράφεται ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πληρώσει στον Ολυμπιακό χρήματα, για να κατασκευάσει τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Στη σύμβαση υπάρχουν ρήτρες, που αν δεν τηρηθούν θα υπάρχουν ποινές. Γι’ αυτό και πιστεύουμε απολύτως, ότι το έργο θα είναι έτοιμο και για τους Ολυμπιακούς αγώνες, σαν ένα υπερσύγχρονο στάδιο όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά όλης της χώρας.
Προσφάτως ανέφερα ότι ούτε μια ΠΑΕ δεν θα πάρει από μας ένα Ευρώ για να κατασκευάσει γήπεδο αλλά δεν αναφερόμουν στο γνωστό και αποδεκτό γεγονός, ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνδράμει τις ομάδες που έχουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ώστε οι προδιαγραφές των σταδίων τους από UEFA να γίνουν FIFA. Είναι προφανές ότι έχουμε δώσει χρήματα σε αυτές τις ομάδες.
Αυτό σημαίνει όμως ότι σε όλες τις ΠΑΕ που θα έχουν αυτή την διάκριση θα δοθεί ίση δυνατότητα να κάνουν τα γήπεδά τους καλύτερα και να τα κάνουν μια κλάση ανώτερη που είναι η τελική κλάση αυτή που λέμε FIFA. 
Ήδη έχουμε εκταμιεύσει τέτοια ποσά και προς την ΑΕΚ και προς τον Παναθηναϊκό και προς τον Άρη και προς τον ΠΑΟΚ και προς τον Πανιώνιο τα οφείλουμε και τα έχουμε αποδεχτεί. Θα τα δώσουμε με σύμβαση. 
Τα υπόλοιπα που ακούγονται για τα ζητήματα αυτά είναι εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας.
Ειδικότερα σε δυο δημοσιεύματα, έγκυρος δημοσιογράφος και φίλος, ο κ. Φίλιππος Συρίγος, κατήγγειλε τρία πράγματα για το Στάδιο Καραϊσκάκη. Ότι τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα αναλάβει η «ΑΘΗΝΑ 2004» και κάπου έχουμε «βρεθεί κι εμείς». Διαβεβαιώνω ότι δεν είναι αληθές, σε ότι αφορά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όσον αφορά τον «ΑΘΗΝΑ 2004», θα απαντήσει η ίδια η Οργανωτική Επιτροπή.
Δεύτερον ότι είναι δυσανάλογα μικρή η απλή κατάπτωση των εγγυήσεων σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης του σταδίου. Θεωρώ ότι τα 2,5 δις δρχ δεν είναι δυσανάλογα μικρό ποσό.
Τρίτο, τελικά λέει το στάδιο θα ανήκει για 49 χρόνια στον Σωκράτη Κόκκαλη, στον οποίο θα καταλήξει μετά από σειρά μεταβιβάσεων. 
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαθέτει το γήπεδο στον ερασιτέχνη και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι η απάντηση.
Και τέταρτον αναφέρει το ποσοστό 19% επί των εσόδων κατεβάζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2019 και μετά, είναι αυτό που είπα εγώ ότι μετά 15 χρόνια θα παίρνουμε μισό δις ετησίως ίσως και περισσότερα. Άρα αυτή είναι η απάντηση και σ’ αυτό το σοβαρό δημοσίευμα.
Τώρα αφήνω τελευταίο το σοβαρότερο από όλα τα θέματα, και για μένα το μόνο ουσιώδες. Πράγματι, ήταν στάδιο και γίνεται γήπεδο. Πράγματι δεν θα έχει στίβο το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη. Πράγματι αυτό είναι μια απώλεια για το ΣΕΓΑΣ και μια απώλεια για τον Πειραιά που είχε μεγάλες ανάγκες για τους αθλητές του στίβου.
Επειδή δέχομαι ερωτήσεις στη Βουλή, επίκαιρες και από συναδέλφους μου και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., απαντώ σ’ εσάς για το θέμα ευρύτερα, ώστε να έχουν και υπόψη τα δεδομένα για να μην κάνουν άσκοπες ερωτήσεις και επερωτήσεις.
Μετά την απόφαση περί της ανακατασκευής, με αυτοχρηματοδότηση, του Σταδίου Καραϊσκάκη και την παραχώρηση του στον Ολυμπιακό στο τέλος του 2002, προέκυψε η ανάγκη βάσει σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής και ημών, εξεύρεσης χώρου αθλητικής εγκατάστασης για τα σωματεία στίβου του Πειραιά.
Προτείναμε αρχικά, μεταξύ άλλων λύσεων και την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων όλων πλην ποδοσφαίρου που βρίσκονται σήμερα στο στάδιο κατασκευής στον Άγιο Κοσμά υπάρχει σχετική συζήτηση που εξελίσσεται. 
Ως προς την πρόταση της Ολυμπιακής επιτροπής και του ΣΕΓΑΣ για την κατασκευή ήπιας αθλητικής εγκατάστασης στον χώρο του Ιπποδρόμου, ο Δήμος της Καλλιθέας την απέρριψε ασυζητητί. Στην επιτροπή που συστάθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακών αγώνων τον κ. Καρτάλη, που κάνει σπουδαία δουλειά στα θέματα αυτά και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον κ. Έξαρχο, προτάθηκαν λύσεις για εξεύρεση χώρου προετοιμασίας των αθλητών στίβου του Πειραιά και από τις δυο ενδιαφερόμενες πλευρές δηλαδή και από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τον ΣΕΓΑΣ. 
Τελικά αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε -και κατασκευάζουμε- νέους χώρους αθλητικούς στους Δήμους Ρέντη και Κορυδαλλού, που είναι Δήμοι της περιοχής.
Στον Δήμο Κορυδαλλού λοιπόν προγραμματίζεται η δημιουργία, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, νέου αθλητικού κέντρου, στην περιοχή του Σχιστού, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: Στίβο 8 διαδρομών, δηλαδή ολυμπιακών προδιαγραφών με ελαστικό τάπητα κόστους 300 εκατομμυρίων δρχ, και το ίδιο προγραμματίζεται και στο Δήμο Ρέντη. 
Επιπρόσθετα ελαστικός στίβος, ανάλογης αξίας, έχει εγκριθεί και γίνεται με επιχορήγηση της ΓΓΑ στο Δήμο Δραπετσώνας.
Που είναι λοιπόν αυτή η ολιγωρία προς τον Πειραιά; Με τρεις τέτοιες πρωτοβουλίες; Καθυστέρηση υπήρξε το παραδέχομαι. Τώρα μας τίθεται μια πρόταση, από ότι λένε οι Βουλευτές, και απαντώ δημοσίως. Να κατασκευάσουμε αθλητικό κέντρο στην προέκταση του Σταδίου Καραϊσκάκη. Αυτή η πρόταση είναι ανέφικτη δεδομένου ότι όλη η έκταση του σταδίου καταλαμβάνεται από τις λειτουργίες του νέου ανεγειρόμενου γηπέδου και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για τη δημιουργία άλλων αθλητικών υποδομών εκεί.
Αν με την έκφραση «προέκταση σταδίου», εννοείται ο πρώην βοηθητικός στίβος του σταδίου, είναι γνωστό ότι αυτός μετατρέπεται στον απαιτούμενο από τη νομοθεσία χώρο στάθμευσης, ο οποίος δεν υπήρχε προηγουμένως.
Ο κ. Μπεντενιώτης, ο συνάδελφος μου, είπε ότι, υπάρχει και τρίτη πρόταση. Απαντώ ότι αναμένουμε προτάσεις και είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις, τόσο του ΣΕΓΑΣ όσο και του Δήμου. Αυτό ήταν το μόνο έλλειμμα που είχαμε σε όλη αυτή την ιστορία για την οποία γίνεται τόσος θόρυβος».
1) Το στάδιο είχε αρχίσει να γκρεμίζεται, είχε ήδη καταντήσει ερείπιο. Αυτό το ξέραμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί γύρω του, απλώς το επιβεβαιώνει και ο αρμόδιος υφυπουργός, μπας και καταλάβει κανείς το πόσο εκτίθεται κάποιος όταν λέει ''μετά από 49 χρόνια θα μας παραδώσει ο Ολυμπιακός ένα στάδιο ερείπιο''. ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΥΡΙΓΟ.
2) Για να το κτίσει η Πολιτεία, έπρεπε να πληρώσει 15 δις δραχμές. Της πλάκας ποσό, έτσι κύριε Συρίγο? Μάλιστα είναι μικρότερο από τα 20 δις που προσδιόριζαν οι δικές σου πηγές το τελικό κόστος, αλλά φαντάζομαι πως πάλι το θεωρεί κανείς υψηλό. Σωστά? Πρέπει λοιπόν να την πούμε σε κάποιον που ΓΛΥΤΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ?
3) Το στάδιο Καραισκάκη στην προηγούμενή του κατάσταση, στοίχιζε 550 εκ. δραχμές ετησίως στο κράτος. Παρά το ότι ήταν ερείπιο και έτοιμο να διαλυθεί, κόστιζε 1,5-2 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Αυτά τα χρήματα, που σταματήσαμε πια όλοι οι Έλληνες να δίνουμε για να συντηρηθεί ένα ετοιμόρροπο στάδιο, θα τα προσμετρήσετε κύριε Συρίγο ''στα λεφτά που χαρίστηκαν από τη ΓΓΑ στον Κόκκαλη για 15 χρόνια''? Αυτά μετρούν στην αποπληρωμή των δανείων της ΓΓΑ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΟΝΤΟ Η ΓΓΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ? Ρωτάμε κύριε Συρίγο, γιατί το ότι το κράτος, που δεν έβαλε σεντ για να γίνει το γήπεδο, θα εισπράττει ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ από το 2019 και μετά, καθαρά από τον κόσμο του Ολυμπιακού, δεν βλέπουμε να σας απασχολεί ιδιαίτερα.
4) Χώροι εκγύμνασης για τους αθλητές στίβου είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά, με ευθύνη της Πολιτείας, αφού μιλάμε για ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές. Μια ΠΑΕ θα έκτιζε ποδοσφαιρικό, σύγχρονο γήπεδο, αν αναλάμβανε να βάλει τα λεφτά για αυτό ο ιδιοκτήτης και ο κόσμος της ομάδας. Δεν θα έκτιζαν και χώρο στίβου. Δουλειά της Πολιτείας ήταν από εκεί και πέρα να φροντίσει να στεγαστούν αθλητές και Σύλλογοι που ''έμεναν στον δρόμο''. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Κοίτα όμως κωλοσφίξιμο που έχουν ορισμένοι ''για τους αθλητές στίβου του Πειραιά και ποιος τους στεγάζει για να προπονηθούν''. Αν δουλεύεις στου Τεγόπουλου, έχεις ευαισθησίες...
Κάπου εκεί τελειώνει ουσιαστικά η ιστορία, αφού και οι 2 πλευρές αναμασούν τα ίδια επιχειρήματα και τίποτε νέο δεν προστίθεται. Μετά από λίγους μήνες, δέχεται την γνωστή επίθεση ο Συρίγος στη Δαβάκη και αρκετά χρόνια μετά, θα επανέλθει στο θέμα, συνοψίζοντας όσα κατά την γνώμη του έχουν συμβεί.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 5-7-2009
Πήγε στράφι το μάθημα που πήρα τον Οκτώβριο του 2004. Γιατί να το κρύψω, άλλωστε; Μετά τις τέσσερις πισώπλατες μαχαιριές που εισέπραξα, εκείνο το απόγευμα στην Καλλιθέα, ναι είχα... πειστεί ότι το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ανήκει στον Ολυμπιακό και το λαό του
Ομως, αυτές τις μέρες διαβάζω ότι ο εφοπλιστής Ε. Μαρινάκης, εκτός από την αγορά της ΠΑΕ, διαπραγματεύεται με τον Σ. Κόκκαλη και την αγορά, αρχικά ενός μέρους, του γηπέδου. Το οποίο γήπεδο, επίσης διαβάζω, ανήκει στην εταιρεία «Καραϊσκάκη Α.Ε.», συμφερόντων του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ. Κόκκαλη.
Μα, αυτό ακριβώς δεν είχα αποκαλύψει από τις στήλες της «Κ.Ε.» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με συνέπεια να στοχοποιηθώ ως εχθρός του Ολυμπιακού; Και πώς γίνεται το απαγορευμένο μυστικό τού τότε να αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης για την αλλαγή φρουράς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός σήμερα και ταυτόχρονα να αναφέρονται, πια, σ' αυτό φόρα-παρτίδα σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης;
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα καλαμπούρια και ας ξαναδούμε εν συντομία την όλη ιστορία, χωρίς φόβο και πάθος, αφού τώρα πια όλοι ξέρουμε ή έστω μπορούμε, απαλλαγμένοι από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, να κατανοήσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί τότε και ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός.
Η κυβέρνηση Σημίτη επιδίωκε την εύνοια των οπαδών του Ολυμπιακού και γι' αυτό αποφάσισε να παίξει με το Στάδιο Καραϊσκάκη, το οποίο εμφανίστηκε να παραχωρεί τάχα στον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, ενώ στην πραγματικότητα το δώρισε, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ν.Δ., στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Κόκκαλη. Ο οποίος Κόκκαλης ανέλαβε να το γκρεμίσει και στη θέση του να ανεγείρει ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο θα εχρησιμοποιείτο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ο Κόκκαλης συνέστησε την εταιρεία «Καραϊσκάκη Α.Ε.» (μέτοχός της ο ίδιος κατά 99,98% και κατά το υπόλοιπο 0,02% ο Λούβαρης), η οποία δανειοδοτήθηκε με 60 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, συμφώνησε με την κυβέρνηση ότι για να μην αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επί 15 χρόνια που θα αποπλήρωνε το δάνειο, δεν θα κατέβαλλε στη ΓΓΑ το 15% επί των πάσης φύσεως εσόδων (εισιτήρια, σουίτες, καταστήματα, διαφημίσεις, πάρκινγκ, συναυλίες) όπως ο νόμος ορίζει.
Επιπλέον, ο Κόκκαλης απαλλάχτηκε και από την υποχρέωση να καταβάλλει 10% επί των εσόδων στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γι' αυτό και τότε θέσπισε τις περίφημες εισφορές των μελών με τις οποίες υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ θα αναπλήρωνε τα απολεσθέντα έσοδα.
Συμπερασματικά, ο Κόκκαλης, ξαλαφρωμένος από το 25% που θα έπρεπε να καταβάλλει στη ΓΓΑ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αποπλήρωσε το δάνειο με την μικρότερη δυνατή προσωπική του οικονομική επιβάρυνση και με δεδομένο ότι η παραχώρηση του οικοπέδου τού είχει γίνει εντελώς δωρεάν, βρέθηκε, για 40 χρόνια, κύριος μιας προνομιακής επιχείρησης, χωρίς ουσιαστικά να έχει επενδύσει...
Σε αντιστάθμισμα αυτού του σκανδάλου, επί Ν.Δ. μπήκε μπροστά ένα παρόμοιο: το γήπεδο (τάχα του Παναθηναϊκού) στον Ελαιώνα. Για το οποίο επίσης δεν μιλάει κανείς, ούτε καν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξάντλησε όλες τις αντιρρήσεις του στην εμπλοκή του... αποδιοπομπαίου Βωβού. Ενώ για τα αφεντικά του Παναθηναϊκού, που θα επωφεληθούν τα μέγιστα, δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα...
1) Ο Συρίγος αγωνιά για τα έσοδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που συρρικνώνονται, αφού δεν παίρνει λεφτά από τα μαγαζιά γύρω από το Καραισκάκη που εκμεταλλεύεται ο Κόκκαλης. Τον έπιασε ο πόνος τον γνήσιο γαύρο Φίλιππα για το καλό του Συλλόγου μας. Αφού πονάει λοιπόν, να τον ανακουφίσουμε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, κύριε Συρίγο, ανέλαβε να συντηρεί τον Ερασιτέχνη, εδώ και 9 χρόνια. Αρχικά με τα μέλη και πλέον αναλαμβάνοντας και το τρέξιμο όλων των τμημάτων. Αυτοί που εσείς και άλλοι, όμοιοί σας ''αντικειμενικοί'' δημοσιογράφοι, χαρακτηρίζετε ως οργανωμένο στρατό, έχουν φτάσει τα οικονομικά του Συλλόγου σε τέτοιο σημείο που εν μέσω της χειρότερης οικονομικής  κρίσης του τόπου από τον Εμφύλιο και μετά, ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ. Όλοι πληρώνονται όπως πρέπει και όλοι πια παρακαλάνε να έρθουν στον Ολυμπιακό, για να μην χάσουν τα λεφτά τους. Επίσης, τα συνολικά χρέη, που ήταν περίπου 6 εκ. ευρώ, έχουν μειωθεί κατά πολύ ήδη και σβήνουν του χρόνου. Πώς γίνεται αυτό? Με ορθολογική διαχείριση των χρημάτων που Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΔΙΝΕΙ. Μια ζωή, κύριε Συρίγο, ο κόσμος του Θρύλου συντηρούσε και συντηρεί τα πάντα γύρω από το Σύλλογο. Είτε αυτά είναι τμήματα, είτε το γήπεδο, είτε ό,τι θέλετε. Και όλα αυτά, ενώ το γήπεδο και σήμερα ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
2) Πάμε και στο πιο γελοίο σημείο των γραφομένων του Συρίγου, που αποδεικνύει από μία ακόμη μεριά την εμπάθειά του, την ασχετοσύνη του και το ότι ουσιαστικά, με τη σειρά αυτή δημοσιευμάτων, εξυπηρετούσε συμφέροντα του εργοδότη του, του Τεγόπουλου, επιχειρηματικού εχθρού του Κόκκαλη. '' Ο Κόκκαλης συνέστησε την ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ που δανειοδοτήθηκε με 60 εκ. ευρώ για το έργο''. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ ΠΗΡΕ 60 ΕΚ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΣΥΡΙΓΟ? Μήπως διαβάσατε την ανακοίνωση-απάντηση που είχε βγάλει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός το 2003 στα γραφόμενά σας, ότι δηλαδή ''ο Κόκκαλης ανέλαβε και τα 60 εκ. ευρώ του κόστους του έργου, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση'' και πιστέψατε πως αυτά τα 60 εκ. ευρώ προήλθαν από δανεισμό, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΖΙ? Ή μήπως ξέρετε την αλήθεια και την αποσιωπάτε? Να δούμε την αλήθεια?
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΣΤΑΔΙΟ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ'' 30-6-2005


 
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΣΤΑΔΙΟ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ'' 30-6-2006

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΣΤΑΔΙΟ Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ'' 30-6-2011

Τι θα πει κύριε Συρίγο ''ίδια κεφάλαια 19 εκ. ευρώ'' και μετά ''μετοχικό κεφάλαιο 20,5 εκ. ευρώ'' στην εταιρεία, με ομολογιακό δάνειο που είναι στα 37-35-33 εκ. ευρώ αντίστοιχα? Θα πει πως Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Ίδια είναι τα κεφάλαια που προέρχονται από την τσέπη αυτού που έχει το μαγαζί και όχι από άλλη πηγή. Ο δανεισμός, όπως βλέπουμε παραπάνω, περιγράφεται αναλυτικά στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του μαγαζιού με το ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που πήρε η εταιρεία από την Εθνική Τράπεζα. Άρα ο Κόκκαλης έβαλε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ και πήρε δάνειο 40 εκ. ευρώ, που αποπληρώνεται με τα έσοδα της εταιρείας. ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ποια είναι τα έσοδα της εταιρείας ''ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ''? Τα έσοδα από τα μαγαζιά γύρω από το γήπεδο. Τα Goody's, το Red Cafe, το Σουβλιστό Πορτοκάλι και όλα τα μαγαζιά εκεί γύρω. Ποια έσοδα έχουν αυτά τα μαγαζιά? Τα έσοδα από τον κόσμο που τα επισκέπτεται, που είναι φυσικά κόσμος του Ολυμπιακού. Άρα τι μπορούμε να πούμε για τους χρηματοδότες του γηπέδου Καραισκάκη?
20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΒΑΛΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Αυτά, προκύπτουν από ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ της εταιρείας, υπογεγραμμένους από ορκωτούς λογιστές. Όποιος έχει άλλα στοιχεία, ας μας τα δείξει. Δεν έβαλε φράγκο ο Κόκκαλης? Δείξτε μας τα στοιχεία σας κύριε Συρίγο και κύριοι επιδοτούμενοι. Εμείς στεκόμαστε σε έγγραφα δημόσια, που ο καθένας μπορεί να βρει. Με βάση αυτά, προκύπτουν τα παραπάνω.
Συνοψίζουμε την ιστορία ''ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ''.
1) ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΚΚΑΛΗ Ή ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ή ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ Ή ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ. 
2) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΕΒΑΛΑΝ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ''.
3) ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2004, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
4) Η ΓΓΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Ή ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Ή Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΓΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ.
5) ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΓΓΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Η ΓΓΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ''ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ''. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΓΓΑ. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ''ΧΑΡΙΣΜΑ'' ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ.
6) ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΣΟ ΥΨΗΛΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.
7) ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ?'' ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΟΣΗ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ''Ο ΤΑΔΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΟΙΚΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ, ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ''. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΕΛΑΚΗ-ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.
8) ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ''ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ'', ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ. ΛΕΦΤΑ ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕΝΤ. ΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΟ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ''ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ'', ΟΠΩΣ ΤΑ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ? ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ''ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ'', ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΤΙΣΑΝ ΝΕΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΣΑΝ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ?
Αυτά ας τα δει και ο κύριος Αλαφούζος, που μίλησε πριν λίγο καιρό για ''σκάνδαλο Καραισκάκη''. Κύριε Αλαφούζο, συγκεντρωθείτε στην παραγωγική εργασία του twitter σας καλύτερα, γιατί από όλα τα άλλα είστε τόσο άσχετος, όσο και τα λαγουδάκια που σας αβαντάρουν...

Σχόλια

Εικόνα nik7os

Μπράβο φίλε μου.....

Διδάσκεις πραγματική ιστορία....

Εύγε....

Εικόνα strkav

Τέτοια άρθρα αποτελούν γαυρικη κοινωνική προσφορά! Πολλά συγχαρητήρια!

Εικόνα strange7

Σάββα ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ και απο εμένα ..... !!! Πραγματικά λες πράγματα που εγω προσωπικά ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΙ σχεδόν καθημερινά με τον όποιον ΗΛΙΘΙΟ ΑΣΧΕΤΟ που λεει την βλακεία του .... !!! Με αυτο το άρθρο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ... !!!! ΤΟ βουλώσανε ΑΡΚΕΤΟΙ !!! Και θα το βουλώσουν ακόμα περισσότεροι ......

Απλά ήθελα να συμπληρώσω πως .... Η αγαπητή Ε.Ο.Α (Επιτροπή Ολυμπιακων Αγώνων) αρχικά δεν ήθελε να βγάλει απο τον φάκελο των εργων το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ..... Και είπαν τότε στην Δ.Ο.Ε (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι παρόλο που δεν μπορεί να γίνει γήπεδο (είχε ξεκαθαρίσει τότε ότι ιδιωτικά κεφάλαια απο πλευράς Α.ε.κ δεν υπήρχαν και το αναφέρεις και ξεκάθαρα στο άρθρο σου) ο τελικός του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών αγώνων θα γινόταν στις 3 η ωρα το μεσημέρι (Μέσα Αυγούστου Ντάλα ο ηλιος και 40 βαθμοί τουλάχιστον) στο Ο.Α.Κ.Α .... !!!! Κάτι βέβαια που μόλις η Δ.Ο.Ε το ακουσε δεν το δέχτηκε με ΤΙΠΟΤΑ για καθαρά εμπορικούς λόγους αλλα και για λόγους υγείας των ποδοσφαιριστών ......

Ολα αυτα για να μην κάνουν το χατήρι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που είχε ήδη έτοιμη την χρηματοδότηση ..... Στην ουσία με την κατάσταση αυτη ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΝΕ αρκετά και έτσι αναγκάστηκαν και υποχώρησαν και έκαναν αυτο που έπρεπε να κάνουν απο την αρχη ....... !!!!

Θα ήθελα επίσης να σε παρακαλέσω να ψάξεις τα αρχεια σου και να μου πεις αν η χρηματοδοτηση της ανακατασκευης του 1960 ηταν απο τον Καρέλα του Εθνικού εξ' ολοκλήρου η απλά είχε χρηματοδοτήση μέρος της κατασκευης της τοτε (δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω ο αείμνηστος Καρέλας χρηματοδότησε την κατασκευη των Θυρών 13,14 και 15 μόνο και όχι την κατασκευη ολοκληρου του γηπεδου) ...... Και αυτο γιατι έχω εναν ηλίθιο (αντιολυμπιακο) εθνικό και επιμένει ηλιθιωδώς ...... !!!

Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ .....
Συνέχισε έτσι ..... !!!
Εκανα εγγραφή αδερφέ και θα σε παρακολουθώ ..... !!!!!

Φιλικά
Ενας Ακόμα Αδερφός
Παναγιώτης

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες Παναγιώτη. Πολύ σωστά αυτά που λες για τη ΔΕΚΟ Ποδονίφτη και το φάκελο που είχαν καταθέσει για το ''Νίκος Γκούμας'' εν όψει των Ολυμπιακών. Η ιστορία του Σταδίου Καραισκάκη θα παρουσιαστεί αναλυτικότατα από εδώ πέρα, σε συνέχειες. Ο Καρέλλας είχε δώσει κάποια χρήματα όχι μόνο για κατασκευή θυρών, αλλά και για χωματουργικές εργασίες και υποστυλώματα της κατασκευής. Φυσικά και ΔΕΝ χρηματοδότησε το σύνολο του έργου και αυτό μόνο ένα Εθνικάκι-ντροπή της πόλης μας θα μπορούσε να το ισχυριστεί. Σε λίγο καιρό θα βάλουμε και τις αποδείξεις για όλα αυτά.

Εικόνα dono

Σάββα σούπερ όπως πάντα για να κλείνουν τα στοματάκια των αναιδών (κύναιδων)...

Εικόνα red apple

Σάββα σ' αγαπάω! Εγώ δεν τηρώ στοιχεία όπως εσύ, αλλά διαβάζω, μελετώ και θυμάμαι! Το πόσοι χύνουν δηλητήριο σε βάρος του Ολυμπιακού και του Κόκκαλη έχοντας τραφεί από τις δόλιες προπαγάνδες των εχθρών μας δεν περιγράφεται. Όσες φορές επιχείρησα να τους καταρρίψω αυτή την "πλάνη", στάθηκε μάταιο.
Έως ότου έφθασα στο θέμα του κλειστού μπάσκετ του ΜΠΑΟΚ.
Εδώ, υπάρχει σκόπιμη συσκότιση και για μας χύνεται, ακόμα, δηλητήριο.
Καλό θα ήταν επομένως, το χειμαρρώδες αυτό άρθρο και τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παρέθεσες να το συνοδέψεις, εφόσον έχεις, και με ένα ανάλογο που να αφορά στο πώς και με ποιανού χρήματα κατασκευάστηκε το γήπεδο του ΜΠΑΟΚ, το οποίο ανήκει στον ΜΠΑΟΚ και σε καμιά Πολιτεία, όπως το Γ. Καραϊσκάκης

Δεν έχω άλλα λόγια... μου έκανες ένα μεγάλο ηθικό δώρο απόψε!

Εικόνα savvas gridlock

Φυσικά και θα αναφερθούμε εκτενώς στο χαρισμένο από το Κράτος ''Παλλλλλατάκι της Πυλλλλαίας''. Στοιχεία υπάρχουν για όλα τα κρατικοδίαιτα σωματεία της Ελλάδας. Απλώς θα ανοίξει αργότερα ο φάκελος με τη ΔΕΚΟ του Βορρά. Σωματείο που οι αβάντες του από το κράτος πλησιάζουν το επίπεδο του Παναθηναικού, με χαρισμένα από τη χούντα χρέη, με κτισμένα γήπεδα με κρατικά λεφτά κτλπ... Βλέπεις τι γίνεται, είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να μπουν, σε τόσα μέτωπα, που έχουμε υλικό για 10 χρόνια, αν βαράμε 3 σχετικές αναρτήσεις τη μέρα. Ατελείωτη η προπαγάνδα εναντίον του Ολυμπιακού και έχει τόσα πλοκάμια, που για να ξεριζωθούν όλα θέλει κόπο και πολλή υπομονή. Σιγά σιγά και όλα θα γίνουν.

Εικόνα red apple

Δεν χρειάζονται τρςις αναρτήσεις την ημέρα! Πρέπει να αφομοιώνονται όλα αυτά. Να προλάβουν να διαβαστούν και δυό και τρεις φορές απο τον καθένα, για να τα εγκολπωθούν!

΄Εχει τεράστια σημασία αυτό, να το θυμάσαι!

Ένα απόγευμα, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς μου, συμμετείχα σε μια συζήτηση για το "σκάνδαλο Καραϊσκάκη" και τα γνωστά σε βάρος μας.
Λέω λοιπόν, στον χολερικό ΑΕΚΤΖΗ πράκτορα πως το γηπεδάκι στην Πυλλλαία είναι φτιαγμένο με δικά μου και δικά του χρήματα και πως ανήκει ολοκληρωτικά στον ΜΠΑΟΚ και μου έλεγε οτι λέω μαλακίες. Τί του είπα πως αν ήταν κρατικό θα λεγόταν Δημοτικό ή Κρατικό Στάδιο Πυλαίας, τίποτα αυτός, εκεί... Να βυσσοδομεί σε βάρος μας.
Επέμεινα και τον ανάγκασα να ψάξει στο νετ. Μόλις είδε οτι το γηπεδάκι είναι χάρισμα στον ΜΠΑΟΚ το βούλωσε!