ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 - 2015


Tags: -

Περιμέναμε όλο το προηγούμενο διάστημα να τελειώσουν οι μεταγραφές για να κάνουμε μια τελική σούμα για το που είμαστε φέτος γενικά αλλά και συγκριτικά με πέρυσι, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, στο ρόστερ μας. Τονίζουμε την λέξη θεωρητικό γιατί όλα θα αποδειχθούν στο χορτάρι, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και τα δεδομένα προσόντα τους που ώθησε την ομάδα να τους αποκτήσει.
 
Τερματοφύλακας
Εδώ τα πράγματα είναι δεδομένα από πέρυσι, μιας και δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το περυσινό ρόστερ. Βασικός τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, ρεζέρβα του ο Μέγιερι, με τον νεαρό Χουτεσιώτη να έρχεται από πίσω και να περιμένει τις ευκαιρίες του. Το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι ο βασικός μας τερματοφύλακας είναι μια παραπάνω χρονιά στην ομάδα, κάτι που πρέπει να θυμίζει στους απανταχού λογιστές ότι κόστισε στην ομάδα κοντά στα 6 εκ ευρώ καθαρά σαν ποσό μεταγραφής στην πρώην του ομάδα.
 
Αριστερός μπακ
Εδώ έχουμε αρκετές ανακατατάξεις μετά την πώληση του Χολέβα και την απομάκρυνση, ουσιαστικά, του Μπονγκ. Ήρθε ο Μαζουάκου, ένας μπακ με τεχνικές αρετές, δύναμη και ενέργεια στο παιχνίδι του. Θυμίζει τον καλό Χολέβα που δυστυχώς τις τελευταίες χρονιές είχε εξαφανιστεί, με ζητούμενο όμως την διάρκεια στην απόδοσή του. Η ρεζέρβα του θα είναι ο πολύπειρος Αμπιντάλ. Νέο δίδυμο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με θετικό όμως πρόσημο στην σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό δίδυμο Χολέβα – Μπονγκ.
 
Δεξί μπακ
Είχαμε την έλευση του Αμπντελαουί, που σε συνδυασμό με την παραμονή του Σαλίνο δημιουργείται ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Ο Ομάρ μοιάζει ποδοσφαιρικά στον Σαλίνο, έχει ταιριάξει καλύτερα με τον Ντοσεβί που συνήθως παίζει μπροστά του, πράγμα που φαίνεται από τις μέχρι στιγμής επιλογές ενδεκάδας του Μίτσελ. Πέρυσι είχαμε τον Σαλίνο μόνο του (αν χρειαζόταν κάλυπτε την θέση ο Μανιάτης ή ο Παπάζογλου), φέτος έχουμε ένα καλό και υποσχόμενο για το μέλλον δίδυμο. Αυτό από μόνο του κάνει τη θέση να έχει θετικό πρόσημο.
 
Κεντρικοί αμυντικοί
Μετά τη μεταγραφή του Μανωλά και την αποδέσμευση του Αβραάμ, έχουμε το δίδυμο Μποτία-Αμπιντάλ, που λογίζονται αυτή την στιγμή ως βασικοί, με τους Αυλωνίτη, Γιαννούλη και Σιόβα να έρχονται από τον πάγκο. Σε αυτή την θέση υπάρχει κατά την γνώμη μου και το μεγαλύτερο ρίσκο της χρονιάς. Ο Μποτία δείχνει δείγματα μη προσαρμογής, κάτι όμως που έχω την βεβαιότητα ότι θα ξεπεραστεί με τον καιρό. Δεν θεωρώ ότι είναι κακός παίκτης, όπως δεν θεωρώ ότι έχουμε δει ακόμα το πραγματικό πρόσωπό του. Μην λησμονούμε ότι μιλάμε για παίκτη Primera Division, μην παραλείπουμε το γεγονός ότι έχει σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο ποδοσφαιρικά της Ευρώπης και εφόσον δαπανήσαμε ένα σημαντικό ποσό για την απόκτησή του, είναι αστείο να τον βγάζουμε παλτό και άμπαλο από τα τέλη Αυγούστου. Εναλλακτικά στον πάγκο έχουμε τον Αυλωνίτη, τον νεοαποκτηθέντα Γιαννούλη και φυσικά τον τραυματία Σιόβα. Ειδικά οι εναλλακτικές λύσεις μας φαίνονται πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι υπάρχει τεράστιο ρίσκο φέτος με το κέντρο της άμυνας. Σε αυτή την δεδομένη στιγμή η θέση έχει αρνητικό πρόσημο σε σύγκριση με πέρυσι.
 
Αμυντικός χαφ
Φέτος έχουμε τον Εντιγκά, που μέχρι στιγμής λογίζεται βασικός και τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο Μιλιβόγεβιτς να τον κοντράρει για την φανέλα του βασικού. Σε σχέση με πέρυσι είχαμε την πώληση του Σάμαρη στην Μπενφίκα με ένα ποσό που όταν το γράφαμε πέρυσι εδώ μέσα στις κριτικές αγώνων, μας είχαν πάρει στο ψιλό αρκετοί σύγγαυροι. Η θέση μου δίνει την εντύπωση του αρνητικού προσήμου σε σχέση με πέρυσι, γιατί δεν ξέρω τον Σέρβο, άρα δεν μπορώ να ξέρω αν θα καλυφθεί επαρκώς η θέση του Σάμαρη, μιας και ο Εντιγκά υπήρχε και πέρυσι και αναζητείται ένας κόφτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Αφρικανού. Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει και η περίπτωση να παίξει εκεί και ο Μανιάτης σαν επιπλέον λύση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι πέρυσι η ενέργεια του Μίτσελ να δώσει φανέλα βασικού στον Σάμαρη ήταν θεωρητικά μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό της απόκτησης και χρησιμοποίησης του Σέρβου.
 
Εσωτερικός μέσος
Πέρυσι είχαμε τον Μανιάτη βασικό και τον Μασάντο ρεζέρβα του. Φέτος με την έλευση του Κασάμι, έχουμε τον Ελβετό βασικό και τον Μανιάτη ρεζέρβα του. Η θέση είναι εξαιρετικά ενισχυμένη και το πρόσημο της σύγκρισης με το περυσινό ρόστερ είναι βεβαιότατα θετικό. Μην ξεχνάμε και τον νεαρό Μπουχαλάκη, που ο Μίτσελ δείχνει να τον εμπιστεύεται, έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις στο κέντρο.
 
Επιτελικοί μέσοι
Φέτος από την στιγμή που αποφάσισε και δοκιμάζει συχνά ο Μίτσελ και τον ρόμβο στην διάταξη του κέντρου, η συγκεκριμένη θέση είναι κομβική. Πέρυσι είχαμε τον Τσόρι, τον Σαβιόλα και τον Φουστέρ, φέτος έχουμε ήδη την αποχώρηση του Σαβιόλα, με τον Αφελάι να δοκιμάζεται ήδη σε αυτή την θέση, που την κατέχει εξάλλου. Αν ο Τσόρι είναι καλύτερος φέτος (αυτό είναι το λογικό την δεύτερη χρονιά του στην ομάδα) και ο Αφελάι δεν έχει τραυματισμούς, σαφώς και είμαστε πολύ ενισχυμένοι σε σχέση με πέρυσι.
 
Πλάγιοι μέσοι
Πέρυσι είχαμε τον πασπαρτού Κάμπελ (που κατά τους ειδικούς πέρυσι τον Αύγουστο ήταν παλτό...), το Φουστέρ στα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια και κατά περίπτωση τον Ολαϊτάν. Φέτος έχουμε πληθώρα παικτών. Παίκτες σαν τους Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γκαζαριάν και Αφελάι, όχι μόνο καλύπτουν την θέση, αλλά μάλλον στην Ευρώπη θα κοπεί και κάποιος από αυτούς (Γκαζαριάν λογικά). Δεν το συζητάμε, οι θέσεις των εξτρέμ είναι πλήρεις και προκαλούν γλυκό πονοκέφαλο στο Μίτσελ, με άπειρες εναλλακτικές σε πρόσωπα και σχήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ειδική αναφορά εδώ πρέπει να γίνει στον Αφελάι. Αν αυτός είναι υγιής και πατάει καλά στα πόδια του, τότε η ομάδα θα απογειωθεί. Έχουμε να δούμε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του από την εποχή του μεγάλου καραφλού αρχηγού (εννοώ γενικότερα σαν ποδοσφαιρική προσωπικότητα και όχι σαν στείρα σύγκριση μεταξύ των παικτών).
 
Κεντρικός επιθετικός
Η απόκτηση του Μπενίτες, η αναμενόμενη άφιξη του Πουλίδο και η επιστροφή του Μήτρογλου, προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις σε μια θέση που πέρυσι είχες μόνο τον πιστολέρο, άντε και τον Ολαϊτάν σαν ρεζέρβα. Αν προσθέσουμε και την έκπληξη της προετοιμασίας Διαμαντάκο, τότε η θέση αριθμητικά καλύπτεται πλήρως. Παρ’ όλα αυτά προσωπικά θεωρώ την θέση σαν μεγάλο στοίχημα για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το βαθμό ετοιμότητας του Μήτρογλου, μιας κι έρχεται μετά από ένα διάστημα μεγάλης απραξίας (ουσιαστικά από το Δεκέμβριο του 2013 έχει να παίξει, τον είδα σε 2 περυσινά παιχνίδια της Φούλαμ και είχα τρομάξει). Αν αυτός είναι στα περυσινά επίπεδα απόδοσης, τότε φέτος θα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι. Ο δεύτερος λόγος είναι ο βαθμός προσαρμογής των δύο (ο Πουλίδο ακόμα δεν έχει πατήσει στου Ρέντη) νεοαποκτηθέντων από την Λατινική Αμερική. Αν προσαρμοστεί ο ένας από τους δύο και επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που τους συνοδεύουν, τότε όχι απλά θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, αλλά τουλάχιστον μια κλάση ανώτεροι σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Με τα σημερινά δεδομένα, η εντύπωσή μου είναι ότι δύσκολα θα δούμε να συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι μαζί, δηλαδή και ο Μήτρογλου να είναι όπως τον θυμόμαστε στον Πειραιά και οι Λατίνοι να προσαρμοστούν γρήγορα. Ίδωμεν...
 
Τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει θέματα και ξανά πολλή γκρίνια, που αφορά κυρίως τις αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ μας. Ας τα δούμε λίγο πιο προσεκτικά.
Ένα γεγονός που γίνεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο σε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, εμείς το μετατρέπουμε σε κραυγές απόγνωσης και κρύου χιούμορ, 
για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Είναι ανώφελο να δώσουμε παραδείγματα πρωτοκλασάτων παικτών που μετακινήθηκαν την τελευταία ώρα των μεταγραφών, όπως τον Ντι Μαρία, τον Τσιτσαρίτο, τον Φαλκάο, τους Γουέλμπεκ, Νεγρέδο, Καγκάβα, Αλόνσο κτλπ κτλπ κτλπ..
Αν θέλουμε δηλαδή να κρίνουμε με τους ίδιους όρους τα πράγματα, θα πρέπει να παραδεχθούν όλοι αυτοί που κράζουν σήμερα την διοίκηση του Θρύλου ότι και οι United, Real, Bayern, Arsenal, Dortmund, επίσης δεν έχουν καλό μεταγραφικό σχεδιασμό και κινούνται όπως να ναι. Οι πρόεδροί τους δε, παντελόνιασαν και άδειασαν τα ρόστερ των ομάδων τους...
Λάθη φέτος έγιναν από τη διοίκηση, λάθη στη διαχείριση του χρόνου αλλά και λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική. Όταν ψάχνεις 8 μήνες για κεντρικό επιθετικό και για να έχεις έναν ετοιμοπόλεμο για την 11άδα σου στο Champions League, αναγκάζεσαι να πάρεις δανεικό τον Μήτρογλου, τότε εδώ είσαι φάουλ. Τον Μπενίτες δεν τον κρίνω τώρα, μπορεί στο άμεσο μέλλον να μας βγάλει τα μάτια, αλλά το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής, μια πολυτέλεια που νομοτελειακά ποτέ δεν έχει ο εκάστοτε προπονητής της ομάδας για να δουλέψει και να φανούν οι νέοι παίκτες. Φέτος ειδικά, με όλη την κακή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γίνεται ακόμα πιο σφικτή η μέγγενη.
Για αυτούς που το ξαναπαίζουν λογιστές ας δούμε λίγο στα γρήγορα και σε σημεία τι ορίζει το financial fair play της ΟΥΕΦΑ.
1. Ισοσκελισμένους ισολογισμούς, δηλαδή πρέπει κάθε χρονιά τα έξοδα να μην ξεπερνούν τα έσοδα. Μέχρι πέρυσι όταν είχες έλλειμμα έβαζες λεφτά στην ΠΑΕ με μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και καθάριζες χωρίς να υπάρχει θέμα.
Από πέρυσι ισχύει το break even rule, δηλαδή ο κανονισμός για το νεκρό σημείο της εταιρίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον δεν μπορείς να πεις ότι ''είμαι λεφτάς, δεν με πειράζει να πέσει έξω η ΠΑΕ και μια χρονιά. Έχω λεφτά και θα κάνω μια ΑΜΚ για να καθαρίσω, όσο αρνητικά και να είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης'', γιατί αυτό πλέον απαγορεύεται. Επιβάλλεται να έχεις ισοσκελισμένους ισολογισμούς. Κλασσικό παράδειγμα των παραπάνω είναι το πρόστιμο σε Παρί και Σίτι, που ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο καλούνται να πληρώσουν 60 εκ ευρώ.
2. Μεταγραφές και γενικότερα λογιστικές κινήσεις κάνεις ΜΟΝΟ με τα λεφτά που έχεις στο ταμείο σου. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ. Αν δηλαδή έχεις πουλήσει το Φέτφα και το Βάις, έχεις συμφωνήσει ένα αντίτιμο στα 7 εκ ευρώ και αυτά τα χρήματα δεν τα πάρεις ποτέ (όπως συμβαίνει δηλαδή με την Τζένοα και τους Άραβες), τότε αυτά δεν θεωρούνται έσοδα της ΠΑΕ. Δεν μπορεί δηλαδή να τρελαθεί ο χ,ψ πρόεδρος, να πάρει έναν παίκτη με δικά του λεφτά και να τον έχει η ΠΑΕ ιδιοκτησία της. Αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς με το νόμο περί Ανώνυμων Εταιριών.
Κάτι τελευταίο πέρα από το ffp, που αφορά πάλι τον νόμο περί ΑΕ. Τα όποια εμφανιζόμενα κέρδη μιας εταιρίας ΔΕΝ μπορεί ο ιδιοκτήτης να ανοίξει το ταμείο και να βάλει χέρι σε αυτά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Τα όποια εμφανιζόμενα κέρδη μένουν στο ταμείο της ομάδας για μελλοντική χρήση (δηλαδή ενισχύεται ΜΟΝΟ το ταμείο της ομάδας) εκτός κι αν έχει προβλεφθεί μέρισμα στο τέλος κάθε χρόνο για τους μετόχους, πράγμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για ΠΑΕ. Μετά από αυτό θα ήθελα να μου πει κάποιος λογιστής – οπαδός πως ακριβώς παντελονιάζει ο χοντρός και κάθε άλλος πρόεδρος. Καλό είναι να λέμε μαλακίες, αρκεί αυτές να έχουν κάποια βάση.
Η χρονιά τώρα αρχίζει. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να στηρίξουμε την ομάδα, τώρα που περνάει ακόμα μια φορά κρίση χωρίς λόγο και αιτία. Όλοι περιμένουν την ομάδα στην γωνία και στην πρώτη στραβή να κάνουν τον προπονητή, το λογιστή και γενικότερα τον κριτή των πάντων. Εδώ ο άλλος μας έγραφε χθες για πέτρινα χρόνια και είναι 31 ετών. Έχει η ομάδα ελλείψεις? Σίγουρα. Πείτε μου όμως μια ομάδα στην Ευρώπη που να μην έχει στο δικό της ποδοσφαιρικό επίπεδο ελλείψεις στο ρόστερ της. ΜΙΑ ομάδα πείτε μου κι εγώ θα κωλοτουμπιάσω αμέσως. Βρείτε μου επίσης ΜΙΑ περίπτωση αποχώρησης φέτος που δεν ήθελε και πίεζε ο ίδιος ο παίκτης, ο Αβραάμ (τελευταία εβδομάδα), ο Χολέβας (από πέρυσι), ο Σάμαρης (μετά την επιστροφή του από το Μουντιάλ), ο Μανωλάς όλο το καλοκαίρι, κ.ο.κ.. Έκανε λάθη η διοίκηση? Ξαναγράφω ναι, αλλά για εμένα άλλο είναι το ερώτημα. Δουλεύει η ομάδα πάνω σε ένα πλάνο τα τελευταία δύο χρόνια? Εγώ λέω ναι, με όποια λάθη κι αν γίνονται.
Αυτά για τώρα, αναμένουμε τη λίστα των παικτών που θα δηλωθούν στο ΤΣΟΥ ΛΟΥ και επανερχόμαστε.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σχόλια

Εικόνα Sandokan

Την καλημερα μου σε ολους τους συγγαυρους.Ας κανω και γω ενα μινι σχολιο για το φετινο ροστερ.Ξεκινω λεγοντας οτι καθε χρονια αισθανομαι αισιοδοξος με την ομαδα και ποτε δεν προοικονομω αποδοσεις παιχτων.Ταμειο παντα γινεται στο τελος.

Καταρχας βλεπουμε πως το πλανο μαρινακη αποδιδει.Ο θρυλος σιγα σιγα εδραιωνεται στην ελιτ της ευρωπης κανοντας καλες εμφανισεις και πορειες.Αυτο πλεον και οι αλλοθρησκοι το βλεπουνε.

Οι παιχτες που ηρθανε στο συνολο τους με εξαιρεση τον Αμπινταλ (καπως ξινισα στο ακουσμα της μεταγραφης του αλλα η ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ του παρουσια στα φιλικα μου βουλωσε το στομα) ειναι παικτες διψασμενοι για διακρισεις,νεοι,ταλαντουχοι με αγνοια κινδυνου του τσαμπιονς λιγκ αλλα με παραστασεις σε μεγαλα και δυσκολα πρωταθληματα.Πολυ πιθανο να βλεπουν το θρυλο ως σκαλοπατι για μεγαλη μεταγραφη και οχι να μεινουν για χρονια αλλα ειναι κατι που ποσως μ ε ενδιαφερει καθως στην τελικη αναλυση εχουν λογο να σκυλιασουν στο τσαμπιονς λιγκ.

Απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης στεκομαι σε 3 παιχτες που πραγματικα με εντυπωσιασαν.Οσο και αν θελω να αποφυγω μεγαλες κουβεντες πιστευω ακραδαντα πως οι Μαζουακου Κασαμι και Μπουχαλακης θα κανουν μεγαλη καριερα.Για την ηλικια τους δειχνουν δειγματα ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ παιχτη.

Αυτο που με προβληματιζει μοναχα ειναι το κεντρο της αμυνας.Με ενα σιοβα ερωτηματικο εχεις ουσιαστικα μονο 2 παιχτες αξιους να ειναι στην 11αδα του ΘΡΥΛΟΥ μας.Μεγα λαθος.Τραυματισμοι παιζουν πολυ μεσα στο παιχνιδι και ειδικα στο ελληνικο πρωταθλημα με τους ξυλοκοπους του.Επισης θα ηθελα και ενα κοφτη στο κεντρο γιατι ουτε τον Εντιγκα αλλα ουτε και το Μανιατη θεωρω παιχτες 11αδας αλλα δε ξερω μπορει ο Εντιγκα να κανει τα ματς της ζωης του φετος.Ο προπονητης ξερει καλυτερα απτον καθενα.Αρχη απαραβατη.

Πιστευω στο τσουλου η 11αδα μας θα ειναι. Μαζουακου Ομαρ Μποτια Αμπινταλ στην αμυνα με τους μπακ να εχουν ολη την πλευρα.Εντιγκα-Μανιατης αμυντικα χαφ Τσορι λιγο πιο μπροστα.Ντουρμαζ - Αφελαι στα ακρα της επιθεσης και μπροστα μητρογλου.Ισως ενας εκ των εντιγκα μανιατη να αφησει τη θεση του στον Κασαμι.Ετσι κουβεντα να γινεται.

ΥΓ.δε θα με χαλασει καθολου η 3η θεση.Πιστευω ο περσινος ολυμπιακος θα εκανε παπαδες περισυ στο ουεφα.

Εικόνα clark gheibol

Καλώς ήρθες φίλε. Πάνω κάτω συμφωνούμε. Θα διαφωνήσω ως προς το Μανιάτη που για μένα είναι εντεκαδάτος, καθώς η προσφορά του σε τρεξίματα είναι πολύτιμη και σίγουρα για το Σαλίνο, ο οποίος είναι καλύτερος του Νορβηγού στα αμυντικά καθήκοντα, άρα μάλλον και πιο πιθανός να παίξει στην Ευρώπη. Αλλά μη στεναχωριέσαι, ο Ομάρ μπορεί να παίξει και μπροστά, έτσι να τους βλέπουμε και τους δύο, κάτι σαν το δίδυμο Χολέμπας- Μαρκάνο του Βαλβέρδε, με τον Ομάρ όμως να ξέρει δέκα καντάρια μπάλα πάνω απ' το Χολέμπας.
Οι παίχτες που ανέφερες (Μαζουακού- Κασάμι- Μπουχαλάκης, λιγότερο αυτός ο τελευταίος) είναι αυτοί που μου άρεσαν κι εμένα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ναζιάρη Ντοσεβή που και αθλητικός είναι και ξέρει το μπαλόνι. Πράγματι, φαίνεται να υπάρχουν κενά στην άμυνα, αλλά εγώ σκέφτομαι ότι αφού τα καταφέραμε καλά στην άμυνα τη χρονιά που είχαμε το Ζαρντίμ (εκεί κι αν ήταν στοιχήματα οι παίχτες, νέοι και άπειροι), ε, τι διάλο δε θα δέσουμε φέτος που στο κάτω κάτω έχουμε κι έναν Αμπιντάλ και κάπου παίζει και ο Σιόβας στο βάθος αν δε μας βγει η άλλη φετινή μεταγραφή, ο Μποτία.

Εικόνα Vatos Locos

δεν ισχυει το ισοσκελισμενοι ισολογισμοι

http://www.uefa.com/community/news/newsid=2064391.html

"3) Are clubs no longer allowed to have losses?

To be exact, clubs can spend up to €5million more than they earn per assessment period (three years). However it can exceed this level to a certain limit, if it is entirely covered by a direct contribution/payment from the club owner(s) or a related party.

The limits are:
• €45m for seasons 2013/14 and 2014/15
• €30m for seasons 2015/16, 2016/17 and 2017/18

In the following years the limit will be lower, with the exact amount still to be decided.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, αυτό αφορά το financial fair play. Για τσέκαρε και το break even rule. Εξαιτίας του break even φάγανε πρόστιμο 60 εκ. ευρώ η Σίτι και η Παρί.

Εικόνα Vatos Locos

http://www.espnfc.com/uefa-champions-league/story/1823876/manchester-cit...

According to FFP regulations, to avoid penalty, a team's losses backed by an owner's own pocket, rather than debt, must be less than 45 million euros in 2013-14 and 2014-15 and less than 30 million euros for seasons 2015-16, 2016-17 and 2017-18

εγω το καταλαβαινω αν ο λεφτας εχει διαθεση να καλυψει τα losses μπορει να το κανει αρκει ναναι στο οριο δεν ειναι απαραιτητο ναχεις ισοσκελισμενα εσοδα-εξοδα αλλιως παρα πολλες ομαδες θαχαν προβλημα

απο τα 60 εκ προστιμο τα 40 αν ειναι καλα παιδια θα επιστραφει

Should City and PSG comply with the regulations over the next two seasons, many of the penalties can be ended, and UEFA will return up to 40 million euros.

Εικόνα dono

Δεν υπάρχει θέμα καλών παιδιών Should City and PSG comply with the regulations over the next two seasons, ΑΝ είναι σύμφωνες με το ffp θα επιστραφεί μέρος του προστίμου, πράγμα που για τις δύο αυτές ομάδες είναι εξαιρετικά δύσκολο
Κοίτα λίγο αυτό από το άρθρο που βάζεις The FFP rules require clubs who play in the Champions League and Europa League to balance their finances, οι ομάδες οφείλουν να balance their finances, ορισμός δηλαδή του ισοσκελισμένου ισολογισμού.
Έχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που έχουν πρόβλημα, υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που έχουν αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω χρεών (άρα λόγω ffp), ομάδες όπως η Μάλαγα για παράδειγμα ή καλύτερα κοίτα λίγο το άρθρο που έβαλες Also receiving lesser penalties were seven other clubs: Galatasaray, Trabzonspor and Bursaspor from Turkey; Russian sides Zenit St Petersburg, Anzhi Makhachkala and Rubin Kazan; plus Levski Sofia from Bulgaria. Άρα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ομάδων που έχουν πρόβλημα με το ffp.
Τέλος σχετικά με την ελαστικότητα στον ιδιοκτήτη να βάλει λεφτά από την τσέπη του παρακάμπτωντας το break even rule αυτό που γράφεις δεν είναι απολύτως σωστό γιατί το άρθρο που παραθέτεις λέει ξεκάθαρα ότι για να αποφύγουν μέρος από το πρόστιμο πρέπει να μειώσουν τις ζημιές χρήσης κι όχι γενικά δεν πειράζει, δηλαδή έφαγαν το πρόστιμο μια χαρά και για να τους επιστραφεί ΕΝΑ μέρος από αυτό θα πρέπει να μειώσουν τα υπέρογκα ελλείματά τους στα επόμενα 3 χρόνια. Άρα είναι υποχρεωτικό να έχεις ισοσκελισμένους ισολογισμούς αλλιώς τρως πρόστιμο ΚΑΙ για να το πάρεις πίσω θα πρέπει να συμμορφωθείς με αυτό debt, must be less than 45 million euros in 2013-14 and 2014-15 and less than 30 million euros for seasons 2015-16, 2016-17 and 2017-18. Το πρόστιμο όμως το τρως μια χαρά και κανονικότατα

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, σωστα λες οσα λες, αλλα δεν εξεταζεις το break even, που αρχισε να εφαρμοζεται απο φετος. Γι'αυτο φετος φαγανε το προστιμο η Παρι και η Σιτι. Μεχρι φετος, οι λεφταδες μεγαλομετοχοι των δυο ομαδων κανανε ο,τι λες. Καλυπτανε απο την τσεπη τους τις τρυπες σε εσοδα-εξοδα. Απο φετος αυτο παπαλα. Και αυτο το "αν ειναι καλα παιδια για δυο χρονια" που λες, μεταφραζεται ως "δεν θα ξοδευετε οσα γουσταρετε". Καταλαβαινεις πως οταν η ΟΥΕΦΑ εχει τη δυναμη να το επιβαλλει αυτο στην πρωταθλητρια Αγγλιας και στην πρωταθλητρια Γαλλιας, δεν θα εχει κανενα προβλημα να το κανει στην πρωταθλητρια ομαδα της Ελλαδος.

Εικόνα jimakos

Τουλάχιστον ο Ολυμπιακος δεν μας αφήνει να πλήξουμε.Στα περισσότερα που γράφεις dono συμφωνώ. Οι πωλήσεις του Σαμαρη και του Μανωλά ήταν αναποφευκτες και στις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας το πρόσημο είναι θετικό. Το πρόβλημα , που βλέπω εγώ, δεν είναι τόσο οι πωλήσεις όσο οι αντικαταστάτες τους και κυρίως ο τρόπος αντικατάστρασης. Για να φύγει ο Σάμαρης μεσολάβησε τουλάχιστον ένα 10ημερο συζητήσεων. Ψάξε και βρες αντικαταστάτη, αν όντως θέλεις, και μην πας τελευταία ώρα στον σέρβο σαν λύση ανάγκης.( Για μένα η πραγματική ανάγκη είναι στα στόπερ αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.Αφού ο Μίτσελ ήθελε χαφ,πάσο)
Ζητάς επιθετικό από τον Μάιο,και όχι απο τον Ιανουαριο θα πω εγώ, και παίρνεις τον Μήτρογλου δανεικό, χωρίς όψιον αγοράς, και στο τέλος? Επιεικώς ερασιτέχνες (με καλοπροαίρετη διάθεση).Το ανέκδοτο με τον Πουλίδο ας μη το συζητήσουμε καλύτερα.
Υ.Γ.1 Ας μου εξηγήσει κάποιος την λίστα του C.L. και τη μη δήλωση του Ντοσεβί γιατί εγώ κάπου το έχασα.

Εικόνα savvas gridlock

Το Μήτρογλου τον πήρες επειδή προέκυψε το θέμα με τον Πουλίδο. Οι βασικοί σου επιθετικοί θα ήταν ο Πουλίδο με τον Μπενίτες. Αν αγόραζες φορ τώρα και δεν έπαιρνες δανεικό για έναν χρόνο το Μήτρογλου, θα έκοβες τελείως τον δρόμο του Πουλίδο για την χρονιά αυτήν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Αν σου βγει καλός ο Πουλίδο; Πού θα παίξει με δύο επιθετικούς μπροστά του; Έχει κάνει αγώνα το παιδί για να έρθει στον Θρύλο, δεν αξίζει να τον δούμε; Για τον Ντοσεβί τώρα, επανερχόμαστε σε μια κουβέντα που κάναμε πριν λίγες μέρες και ακούγαμε ''μην ασχολείσαι ρε φίλε με τη λίστα, έλεος πια, ας φέρει καλούς παίκτες και όλοι θα χωρέσουν''. Είδες που ΔΕΝ χωράνε όλοι; Eίδες το πόσο τενεκέδες είναι οι περισσότεροι ιντερνετικοί παντογνώστες; Το ρόστερ πρέπει να χτίζεται με βάση τις απαιτήσεις του Τσου Λου. Είναι συγκεκριμένες αυτές οι απαιτήσεις. Εμείς κάπου ξεφύγαμε και έπρεπε να κόψουμε κάποιους παίκτες που ήρθανε το καλοκαίρι. Τώρα στο γιατί κόπηκε ο Ντοσεβί και μπήκε μέσα ο Μπουχαλάκης φερ'ειπείν, θα σου πω ότι για τη θέση του ''8'', δεν έχουμε πολλές επιλογές. Στα εξτρέμ υπάρχει η επιλογή του να ανεβάσουμε Ελαμπντελαουί και Μαζουάκου. Νομίζω αυτό σκέφτηκε ο Μίτσελ. Επίσης, εγώ τον Μπουχαλάκη τον γουστάρω και μεταξύ αυτού και του Ντοσεβί, παρά το ότι παίζουν σε άλλη θέση, τον Μπουχαλάκη θα έβαζα στη λίστα του Τσου Λου. Έχει μεγάλα προσόντα το παιδί, αξίζει να τον εμπιστευθούμε.

Εικόνα jimakos

Για το ρόστερ και τις απαιτήσεις του C.L. συμφωνώ, αυτός πρέπει να είναι ο μπούσουλας. Εμείς είμαστε της υπερβολής και χάνουμε το μέτρο. Για τον Πουλίδο και τον αγώνα του να έρθει σε μας απόλυτα σύμφωνος και να πάρει τις ευκαιρίες του. Η ένσταση μου είναι ότι έπρεπε οι βασικοί σου επιθετικοί, ή έστω ο ένας να είναι τουλάχιστον στην Αμερική μαζί με την ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί , αφού θα παίρναμε τον
Μπενίτες, δεν τον παίρναμε νωρίτερα. Μερικές φορές έχω την εντύπωση οτι γίνονται πράγματα σε λάθος χρόνο.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Καλημέρα.
Να θέσω και εγώ άποψη….
Έφυγαν:
Μανωλάς : βελτιώθηκε απίστευτα τακτικά στον θρύλο μας, έπαιξε σουπερ σε Τ.Λ και ΜΟΥΝΤΙΑΛ…..ήταν και πολλά τα λεφτά!

Σαβιόλα : έπαιξε ενα μόνο ματς όλη την χρονιά, μόνο με άντερλεχτ μέσα…ένας καμένος πρώην παίκτης κατ’εμέ που είχε μεγάλο συμβόλαιο. Κακώς βέβαια, αλλά βλέπεις οι περισσότεροι συγαυροι θέλανε παίκτη κράχτη / αεροδρομίου. Πουλοπουλικούς τους χαρακτηρίζω …

Χολέμπας : Ήρθε ως επιλογή Λινεν από Β’ Γερμανίας. Έπαιξε ,προσέφερε, παικταράς (κατ’εμέ όταν ήθελε), αρκετές φορές με ανεπίτρεπτα αμυντικά λάθη, αλλά το παλικάρι ήθελε κ ψαχνόταν από πέρσι να φύγει…..το μοναστήρι να είναι καλα. Ολυμπιακός είμαι ρε, δεν παρακαλάω κανέναν λέμε.

Σάμαρης - ήρθε από τον Πανιώνιο, βελτιώθηκε μέσα στην χρονιά (χρεώνεται στα συν του Μιτσελ αυτό)..αλλά παίκτης επιπέδου σούπερλιγκ στην ουσία. Καλά έκανε κ τον πούλησε με αυτή την προσφορά.. συγνώμη αλλά αν κάποιος από εσάς ήταν Μαρινακης δεν θα τον πούλαγε; Τότε όλοι όσοι κατηγορούν τώρα για την πώληση, θα σε αποκαλούσαν και μαλακα.

Αβραάμ : Εδωσε και την ψυχή του, ήταν αμυντικός ογκόλιθος και κέρβερος αμυντικός. Προσέφερε πάρα πολλά αλλά…..δύσκολη η επαναφορά του απ' τον τραυματισμό…….ήθελε να φύγει ……αλλά όπως είπα και πιο πάνω Ολυμπιακός είμαι ρε, δεν παρακαλάω κανέναν λέμε.

Βάις : ένα παιχνίδι όλη του η συγκομιδή, το ματς με Παρί . Εκτός συγχρονου ποδοσφαιρου. Αλλιώς θα κατέληγε εκεί που πηγε η θα πήγαινε σε κάποια σοβαρή ομάδα. Φοβερό ντιλ και εύγε στον Αφρατακη!

Σέποβιτς: στενοχωρηθήκατε πολύ ε?

Βαλντέζ : πρώην παίκτης, αλλά Σαβιόλα….

Περεζ : εμενα περιέργως μου έκανε. Άτυχος με τον τραυματισμό του, ίσως έμενε.

Μαρκάνο : λάθος το 2ο πέρασμά του απ τον ολυμπιακό. Ποτέ δεν μου άρεσε ως στόπερ, μόνο ως πλάγιος μπακ επι Βαλβέρδε με Χολέμπας μπροστά του…...άθλια εμφάνιση στο μάντσεστερ..

Ιμπαγάσα : ΠΑΙΚΤΑΡΑ……αλλά..2 χρόνια ήταν αναπληρωματικός..μεγάλωσε…..κοιτάμαι μπροστά.

Μασάντο - μεγάλη απογοήτευση…..ούτε κόφτης ούτε δημιουργικός…..δύσκολος στο γκολ…..μετριάντζα του κερατά

Μπόνγκ – κατ’εμέ καλύτερος ο Γιαννούλης

Γιαταμπαρέ: δεν τον είδαμε είναι αλήθεια με παιχνίδια στα πόδια του...,,ίσως αδικήθηκε αλλά εφόσον σε αυτόν που τον βλέπει, τον δουλεύει στις προπονήσεις δεν του κάνει, η όποια άποψη μου περισσεύει.

Παπάζογλου: ούτε δεξί φουλ μπακ ούτε κεντρικός αμυντικός…..ουτε καν ποδοσφαιριστής. Απορώ…..ποιο μέσον είχε και έμεινε τόσο χρονικό διάστημα στο ρόστερ μας……

-ο Κάμπελ ήταν κ είναι παίκτης της Άρσεναλ, μετά απ' αυτό το μουντιάλ που έκανε δεν έμενε με τπτ στον Ολυμπιακό.

ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ....
-ο Μανιάτης…..τον ξέρουμε ως 8άρι. Επαιξε στο Μουντιάλ και 6αρι. Ψυχάρα, παθιασμένος, καίει νερό (όπως λέμε οι προπονητές κ σημαίνει αστείρευτες δυνάμεις) κ δυνατός αλλά ελάχιστη επιθετική προσφορά. Στη θέση του ίσως να παίζει ο Κασάμι (ίσως και μαζί αν παίζει , όπως προβλέπω, ρόμβο ο Μιτσελ )

-ο Αμπντελαουί μπορεί να παίξει άνετα δεξιά μπροστά κ πίσω ο Σαλίνο,

- Επίσης ο Αφελάι παίζει άνετα πίσω απ τον επιθετικό όπως στην PSV..

- εάν ο Μήτρογλου εμφανιστεί στο επίπεδο που ήταν όταν έφυγε κ με χαφ που σκοράρουν πλέον, κ αλλάζουν θέσεις (Τσόρι, Κασάμι, Ντουρμάζ, Αφελάι..) ο Ολυμπιακός ελπίζω να παίξει κανονικό σύγχρονο ποδόσφαιρο κατοχής…..άλλωστε αυτό διατυμπανίζει και προσπαθεί και θέλει ομολογουμένως ο Μίτσελ. ''Σκύλοι'' που ''δαγκώνουν'' κτλ έχουν ξεπεραστεί πλέον….τα χαφ κ οι κεντρικοί γενικά πρέπει να ξέρουν μπάλα, να βοηθούν στο τρανζίσιον κ να σκοράρουν.

Πολύ απλά ο ολυμπιακός, εκτός Μανωλά (που δεν γινόταν να μείνει) κ Αβράαμ (ως αρχηγού), ξεσαβούρωσε..
Παίκτες πολυεργαλεία φέτος…..2 παίκτες σε κάθε θέση…..(με ένα ερωτηματικό για την άμυνα, οκ)

Θα κάνει ζημιές…..
Δύσκολο να περάσει τον όμιλο με τους συγκεκριμένους αντίπαλους, η γιούβε δεν είναι μπενφίκα,η ατλέτικο καλύτερη απο παρί, αλλά κ στο europa με λίγη τύχη είναι για μεγάλα πράγματα φέτος..

Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα πω την αποψή μου και για τον Μίτσελ

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμμ....μια θετικη φωνη, μεσα στον ορυμαγδο της υστερικης Ολυμπιακοφροσυνης...Καλως τον. Γουσταρω να΄δω την διχογνωμια σου με τον Σαββα. Το γονιδιο της ιντριγκας βλεπεις, ενω το΄χω γενικα σε υπνωττουσα κατασταση, ξυπναει το πουστικο πού και πού...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
Χαίρεται κε Απόστολε! Παρ'ότι δεν γνωριζόμαστε, είμαι πιστός ''οπαδός'' των κειμένων σας!
Θαρρώ ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με αυτό το θέμα.

Εικόνα Chief Bromden

Σωστό σε βρίσκω, μόνο ο Μανωλάς θα λείψει πραγματικά.
Στην ουσία όλη η φασαρία περί ξεπουλήματος έγινε γιατί πέσανε μαζεμένες οι πωλήσεις ενώ οι περισσότερες αγορές είχαν ακολουθήσει πολύ νωρίτερα.
Το θέμα είναι καθαρά επικοινωνιακό και κοντόφθαλμο , όταν ο άλλος είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη έτοιμος για κράξιμο απλά ψάχνει την αφορμή χωρίς να σκέφτεται ψύχραιμα, για παράδειγμα:
Αν η απόκτηση Αμπιντάλ γινόταν μετά την πώληση Μανωλά , η αγορά Κασάμι καπάκι μετά την πώληση Σάμαρη και αυτή του Μαζουακού μετά την φυγή Χολέμπας δεν θα γινόταν πιστεύω ο κακός χαμός, χώρια τις υπόλοιπες (αρκετές) προσθήκες στο ρόστερ, σκέτη παράνοια...

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε απολύτως. Και για την άμυνα ας μην βιαζόμαστε. Ο Μποτία έχει πολύ καλό βιογραφικό και ας τον δούμε σε σειρά αγώνων, πριν βγάλουμε το οριστικό συμπέρασμα ''δεν κάνει, παλτό είναι''.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Μόνο σε ένα ΔΕΝ θα συμφωνήσουμε και το ξέρεις....

Εικόνα μαουνιέρης

Διαφωτιστική και εμπεριστατωμένη η ανάλυσή σου, σύγγαυρε dono. Γράφεις τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως (και εσύ) θα ήθελες να είναι. Να είσαι καλά.

Εικόνα olympiakaraga7te

ΡΟΜΠΕΡΤΟ (ΜΕΓΙΕΡΙ, ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ)

ΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ (ΣΑΛΙΝΟ) ΑΜΠΙΝΤΑΛ-ΜΠΟΤΙΑ (ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, ΣΙΟΒΑΣ) ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ)

ΝΤΟΣΕΒΙ (ΓΚΑΖΑΡΙΑΝ) ΜΑΝΙΑΤΗΣ (ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ) ΚΑΣΑΜΙ (ΕΝΤΙΝΓΚΑ) ΑΦΕΛΑΙ (ΝΤΟΥΡΜΑΖ)

ΤΣΟΡΙ (ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ)
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ, ΜΠΕΝΙΤΕΣ, ΟΛΑΪΤΑΝ)

Πανω κατω αυτος θα ειναι ο σχεδιασμος μας για τη νεα χρονια οπως προσπαθησα να παρουσιασω

Εικόνα olympiakaraga7te

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΕΡ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ :P

ΟΠΟΤΕ 26 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΩΝ, ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ 4/4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2/4 ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ 3/3 ΚΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ 3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΕΤΟΣ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΕΞΩ, ΒΑΖΕΛΟΣ ΜΕΣΑ, ΠΑΟΚ ΕΞΩ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ) ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΤΟ 2012-13. ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ. ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

Εικόνα Chief Bromden

Ένα θέμα που το θεωρώ κλειδί είναι ο αριθμός των τερμάτων που θα πάρουμε από τα χαφ και τα εξτρέμ μας, ο πλουραλισμός προσδίδει το απρόβλεπτο και παράλληλα αποφορτίζει και τον φόρ (κακά τα ψέματα ο Μήτρογλου θα τραβήξει το κουπί μπροστά).
Πέρυσι βοήθησε πολύ ο Κάμπελ, παλαιότερα ήταν ο Γκαλέτι, πιο πίσω Τζόλε και Γιαννακόπουλος, δέκα γκολ εύκολα έδινε ο καθένας τους, επίσης Στολτίδης και Ντουντού πρόσφεραν σε αυτό τον τομέα από τα κεντρικά χαφ .
Φέτος βλέπω ήδη τον Κασάμι να έχει βάλει δύο και να μπαίνει στις φάσεις, ο Αφελάι είτε από πλάγια είτε από τον άξονα σίγουρα θα βοηθήσει στο σκοράρισμα, ο Τσόρι θα δώσει και αυτός κάτι όπως και ο Φουστεράκος όταν με το καλό επιστρέψει, τον Ντοσεβί από την άλλη τον «κόβω» περισσότερο για δημιουργικό παρά για εκτελεστή, για τον Ντουρμάζ είναι νωρίς ακόμα και δεν έχω σχηματίσει πλήρη γνώμη, ο μπουχαλάκης το ψάχνει το σουτ και θα απειλεί από έξω, θα περιμένουμε και τον Μιλιβόγεβιτς να μπει και αυτός στην εξίσωση...

Για την άμυνα προβληματίζομαι και εγώ, μακάρι να βγει ο Μποτία και να γυρίσει δυνατός και ο Σιόβας...

Σχετικά με τα έσοδα , επειδή μπήκαν για παράδειγμα 100 μύρια στα ταμεία πρέπει να ξοδευτούν αμέσως και τα 100 σαν να μην υπάρχει αύριο; Δεν θα υπάρξει Γενάρης; Δεν θα υπάρξει Ολυμπιακός την επόμενη σαιζόν; Μην ξεχνάμε πως την ακριβότερη μεταγραφή φέτος την έκανε ο Μαρινάκης νωρίς την άνοιξη που τα έσκασε χοντρά για τον Ρομπέρτο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Αμπιντάλ, dono, δεν είναι μπακ απ του Μαζουακού. Ο Αμπιντάλ πλέον θεωρείται βασικό σέντερ μπακ. Ο Γιαννούλης είναι ο αναπληρωματικός του Μαζουακού. Ο Γιαννούλης είναι καθαρό αριστερό μπακ και δεν πρέπει να λογίζεται ως σέντερ μπακ.

Στη θέση του σέντερ μπακ υπάρχει το μεγαλύτερο θέμα, που δημιουργεί τρομερή ανασφάλεια σε μένα. Υπάρχει ποσοτική, τουλάχιστον, έλλειψη. Η φυγή του Μανωλά άφησε την ποιοτική έλλειψη (μακάρι να μας διαψεύσει ο Μποτία). Θα έλεγα ότι η φυγή του Αβραάμ άφησε την ποσοτική έλλειψη, αλλά φαίνεται ότι ο Μίτσελ είχε προαποφασίσει να πορευτεί η ομάδα με 4 σέντερ μπακ, αφού ο Αυλωνίτης θα έπαιζε στον Πανιώνιο αν δεν έφευγε ο Αβραάμ. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρίσκο να πάμε να βγάλουμε αυτή τη χρονιά με 4 σέντερ μπακ μόνο. Είναι και θέση που έχει κάρτες αν μη τι άλλο. Επίσης, θεωρούσα επιτακτική την ανάγκη να πάρουμε ένα σέντερ μπακ υψηλών προδιαγραφών. Τέλος πάντων, δεν κάνω εγώ κουμάντο. Ελπίζω ο Μίτσελ να έχει δίκιο. Θα φανεί στην πράξη.

Αμυντικός χαφ. Ρίσκο πέρισυ, ρίσκο και φέτος.

Είναι μεγάλη πρόοδος για την ομάδα η απόκτηση του Κασάμι.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα στα όσα λες. Πάμε να τα γαμήσουμε όλα φέτος Θρύλε μου!!!

Εικόνα john

Και μεσα σε ολα αυτα δηλώνεται η λίστα του τσου λου απο την οποία μένει εκτος ο Ντοσεβι ο Φορτουνης και ο Γκαζαριαν.Ενταξει ο Γκαζαριαν ok στερείται ποιότητας,ομως με τους άλλους 2 τι παιζει?Ο ντοσεβι είχε καλη παρουσία στα φιλικά,εκπληκτική παρουσία κόντρα στη Μίλαν και γενικά εώς τωρα λογιζοταν ως ενδεκαδατος.Απο την άλλη δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με Φορτουνη.Οσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο πειθομαι πως αποκτήθηκε όπως αποκτήθηκε ο Πελέ,ο Βλαχοδημος,ο Ντέ βισεντι(δηλαδή για να μη τους πάρουν οι αντίπαλοι μας) .Ασε που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μίτσελ είχε κοψει τον Φορτουνη όταν ακούστηκε το όνομα του κάπου τον Ιούνιο...Λες να του τον φόρτωσαν όπως του φόρτωσαν και τον Πελέ και τον Γιαταμπαρε?
Κρίμα πάντως γιατι πίστευα πως με την (λανθασμένη κατα τη γνώμη μου)παραχώρηση του Σαβιόλα ο Φορτουνης θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.Οπως το βλεπω να παει το πράγμα μάλλον θα τον βλέπουμε μόνο στα παιχνίδια κυπέλλου......

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είχε εκπλήξεις, οι οποίες θα κριθούν κι' αυτές ειρήσθω εν παρόδω. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι ο Φορτούνης δε λογίζεται ως γηγενής ή όπως τέλος πάντων λέγεται ο όρος. Διαφωνώ, όμως, για τον Γκαζαριάν. Και επίσης, μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω ένα παράπονο για τον Μίτσελ. Θεωρώ ότι ο Γκαζαριάν ήταν η αποκάλυψη των φιλικών. Η νούμερο ένα αποκάλυψη από τους νεοφερμένους. Κακώς ο Μίτσελ έβαλε βασικό τον Αφελάι με τη Νίκη Βόλου και πολύ περισσότερο κακώς έβαλε τον Ντουρμάζ στον Παναιτωλικό. Στην πρώτη περίπτωση έβαλε τον Αφελάι γιατί ήξερε πως θα είναι βασικός μέσα στη σεζόν και του έδωσε παιχνίδια, παρόλο που έπαιξε σε ένα μόλις φιλικό και αυτό όχι ολοκληρωμένο. Παρένθεση: ό,τι λέω είναι προσωπική εκτίμηση. Συνεχίζω. Στη δεύτερη περίπτωση, έβαλε τον Ντουρμάζ βασικό, ο οποίος δεν είχε παίξει ξανά ούτε σε φιλικό. Εδώ υπάρχει μεγάλο φάουλ για μένα. Στην ουσία δεν ανταμείβεις τον παίχτη σου για την πολύ καλή, αν μη τι άλλο, παρουσία του στα φιλικά και για τη δουλειά που έχει ρίξει, κάνοντάς του ξεκάθαρο ότι δε λογίζεται για το τσάμπιονς λιγκ. Και ρωτάω εγώ: γιατί να μη λογίζεται από τη στιγμή που έχει αποδείξει το αντίθετο μέσα στο γρασίδι; Η αξιοκρατική στάση του Μίτσελ ήταν το κύριο γνώρισμα του σαν προπονητή. Δεν έγινε ξαφνικά μεροληπτικός ο Ισπανός ούτε έχασε το μυαλό του. Μουτζούρωσε λίγο την εικόνα του αυτή. Ελπίζω να έχει δίκιο στις επιλογές του και να είμαι εγώ ο χαζός. Τα στραβά που βλέπω όμως θα τα λέω. Και γι' αυτό είναι οι οπαδοί, άλλωστε, για να εκφράζουν καλοπροαίρετα τη γνώμη τους.

Εικόνα dono

Μόλις το έγραφα είχα στο μυαλό μου το ΤΣΟΥ ΛΟΥ, έχεις δίκιο πάντως για τον Γιαννούλη, προφανώς είναι αρ μπακ. Μένει να δούμε πόσο και με ποιούς θα πάιξει

Εικόνα Harris K.

Καλησπέρα!
Θα ήθελα να παραθέσω μια εύλογη απορία που θεωρώ οτι πολύ φίλαθλοι του Ολυμπιακού -και μη- μπορεί να έχουν..Τα λεφτά που έχει εισπράξει ο Ολυμπιακός απο το τσου λου ειναι πάρα πολλα δίχως αμφιβολία..θεωρείς οτι θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερες μεταγραφές στις περιπτώσεις αντι-σάμαρη και σεντερ φορ? Εγώ πιστεύω πως ναι..Δεν αντιλέγω οτι μπόρει ο Μιλιβόγεβιτς και ο Εντιγκά να βγάλουν μάτια φέτος αλλά όπωσ και να το κάνουμε άλλο να έχεις έναν πρωτοκλασσάτο παίχτη στο κέντρο και άλλο κάποιον Μιλιβογεβιτς(ακόμα και με κίνδυνο να μην σου βγει όπως π.χ έγινε με περιπτώσεις όπως του Ριέρα)..'Ετσι θα γέμιζε και το γήπεδο με περισσότερο κόσμο κατά την γνώμη μου(όχι ότι είναι άδειο όπως λένε οι <<αντικειμενικοί>>)για να μην αναφέρω τα έσοδα απο φανέλες και γενικά μαρκετινγκ.

Εικόνα dono

Σύγαυρε μην κοιτάς όμως μόνο τα έσοδα, κοίτα λίγο και τα έξοδα της ΠΑΕ. Ψάξε εδώ μέσα και θα βρεις άρθρα του Σάββα με τους ισολογισμούς της ΠΑΕ. Είναι εύκολα κατανοητό ότι το ΄΄μαγαζί΄΄ κάθε άλλο παρά κερδοφόρο είναι από το 2010 που ανέλαβε ο Μαρινάκης.
Συγκεκριμένα για τον αντιΣάμαρη και σέντερ φορ που λες, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι παίκτης είναι ο Σέρβος και ο Μπενίτες, λέω πως στα δικά μου μάτια θα μπορούσε να πάρει κάτι πιο έτοιμο για 11άδα (δεν λέω καλύτερο μιας και δεν ξέρω τους παίκτες), ΑΛΛΑ εγώ δεν είμαι προπονητής του Ολυμπιακού.
όσο για τον κόσμο που λες, σε αυτό είμαι κάθετος, δεν έχει σχέση και εξηγούμαι. Όταν ανέλαβε το 2010 την ομάδα ο Μαρινάκης είχε λιγότερο ΜΟ εισιτηρίων από το 2009, την επόμενη χρονιά το 2011 με την ομάδα του Βαλβέρδε που παίζαμε ωραία μπαλίτσα είχε λιγότερο κόσμο από το 2010 των πολλών και πανάκριβων μεταγραφών κτλ Δεν πάει με την κοινή λογική το θέμα των εισιτηρίων όταν υπάρχει τέτοια κρίση εκεί έξω. Ακόμα και σε παιχνίδια με είσοδο 5€ τα πέταλα δεν είναι γεμάτα, άρα ούτε οι τιμές είναι το θέμα.

Εικόνα dono

*ούτε οι υψηλές τιμές δεν είναι το θέμα εννοώ

Εικόνα vagio

Γεια χαρα συγγαυροι κι απο μενα μετα απο πολυ καιρο. Δυσαρεστα γεγονοτα με εκαναν να λειψω απο την πιο γνησια γαυροπαρεα του διαδικτυου και οχι μονο. Παρολα αυτα σας διαβαζα εστω και στο ορθιο απο το κινητο. Τεσπαν η ζωη συνεχιζεται.

Η αναλυση του ροστερ αδερφε Dono περιεχει πολλα αν. ΑΝ βγει ο Μποτια, ΑΝ ερθει ο Πουλιδο, ΑΝ βγει ο Μπουχαλακης.. Αυτο απο μονο του ειναι αρνητικο αν σκεφτει κανεις πως μια ομαδα που με 2 η 3 προσθηκες θα ηταν σουπερ, ουσιαστικα ξηλωθηκε. Απο επαρση? Απο λαθος προγραμματισμο?
Σιγουρα καποιες προτασεις δεν μπορεις να τις αρνηθεις, σιγουρα καποιες τιτικες ΕΠΡΕΠΕ να παρουν ποδι, αλλα αυτο που εγγραψε και δεν ξεγραφει ειναι πως η ομαδα ξηλωθηκε. Θα εντοπισω τα μεγαλυτερα κενα στο κεντρο της αμυνας το οποιο μεχρι στιγμης προβληματιζει. Θα μπορουσε η διοικηση να επενδυσει σε μια εγγυημενη λυση για την αμυνα, να τα σκασει σε ενα σουπερ κεντρικο αμυντικο.
Με ανησυχει πως με τον ενα η τον αλλο τροπο η ευθυνη για τη διαμορφωση του ροστερ εχει πεσει κατα μεγαλο μερος στο Μιτσελ, ο οποιος θα δεχτει και τα πυρα σε περιπτωση που κατι στραβωσει. Θα περιμενα ας πουμε απο τον προεδρο να βγει και να πει, κυριοι πουλαμε και παραγουμε παικτες. Αυτο το μοντελο θα ακολουθησουμε για τους χ και ψ λογους.

Προφανως και η κουβεντα που κανουμε ειναι καλοβουλη καλοκαιρινη κριτικη που ελπιζουμε να διαψευστει μεχρι τελειας. Δεν αναθεματιζουμε, δε καταριομαστε και στηριζουμε μεχρι τελους. Οποιος αντιθετα λειτουργει, ας πραγματοποιησει τις απειλες του περι μη ανανεωσης του διαρκειας του. ΑΝτε γιατι καταντησε γραφικο να αγνοουμε τους πικραμενους και να βριζουμε 25χρονα γαυρακια στο ιντερνετ.

Τελειωνω με τον Αβρααμ. Θεωρω μικροπρεπεια και αγνωμοσυνη το να καταφερεται κανεις με υποτημιτικους χαρακτηρισμους στον Αβρααμ στα πλαισια του η ομαδα πανω απο ολα. Σιγουρα αυτο ισχυει, αλλα μην ξεχναμε πως η ομαδα ανα εποχη συνδεεται με προσωπα/ηρωες. Ο θρυλος του ταδε, η ολυμπιακαρα του Αναστο κτλ. Ο Αβρααμ προσφερε πολλες γαυρικες στιγμες. Θεωρησε πως αξιζε να παιξει εκεινος αντι πχ του Μποτια που οπως και να το κανουμε, δεν εθελξε κιολας οσο επαιξε. Φερτε μια σημαια στο μυαλο σας, ας πουμε τον Τζολε και σκεφτειτε αν θα ηθελε να φυγει η να μεινει ανα δεν επαιρνε ευκαιριες. Ακομα κι ο Θανασηα ο Μουστακιδης θα ηθελε να φυγει αν εβλεπε μπροστα του βασικο το Δημητρη Καζαζη.
Ο αβρααμ ειναι ο τελευταιος ΓΑΥΡΟΣ στην ψυχη ποδοσφαιριστης που εφυγε απο την ομαδα. Τωρα θα μπορει ο Νηγκλιτσιωτης να μας κανει ανενοχλητος τσαμπουκαδες στο καραισκακη κι εμεις ως ευρωπαιοι να κοιταζομαστε.

Εικόνα savvas gridlock

Αν ήταν γαύρος στην ψυχή όπως λες ο Αβραάμ, θα καθόταν να δουλέψει για να μην τον πουτανιάζει ο κάθε Σκούρτι και δεν θα απαιτούσε να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του, λες και είναι τσιφλίκι του ο Ολυμπιακός. Μετά τον τραυματισμό του, η ΠΑΕ του έκανε δεκαετές συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές. Ποιος τα κάνει αυτά για παίκτη με κομμένο χιαστό, που δεν ξέρουμε αν, πότε και πώς θα επιστρέψει; Του στάθηκε όλος ο Ολυμπιακός, τον στήριξε και τον υπολόγιζε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Μαρινάκης προσπάθησε προσωπικά να τον μεταπείσει για να μην πάει στην Τουρκία προχθές και μετά από απαίτηση του παίκτη, τον άφησε ελεύθερο, δίχως να ορθώσει το παραμικρό εμπόδιο στη μετακίνησή του στην Τράμπζονσπορ. Μήπως να καθόμασταν να μας γαμήσει κιόλας ο Αβραμάκος; Χορτάσαμε από Ολυμπιακάρες, φίλε. Δεν πάει άλλο. Ας πάει να γίνει ξεφτίλα στην Τουρκία ο μπαρμπα-Γιώργος Ανατολάκης του 2014. Στο καλό και καλά μυαλά.

Εικόνα vagio

Εισαι αδικος Σαββα. Ο Αβρααμ αξιζε μια ευκαιρια να παιξει. Σαν την ευκαιρια που πηρε ο Μποτια και τον πουτανιαζαν κατι κοντοπουτανα στο Αγρινιο και που δεν μπορει να καθαρισει φαση στον αερα θα σου πω εγω, και πες αν εχω λαθος.
Το να ζητας ευκαιρια, δε σημαινει πως ζητας τη φανελα του βασικου στο σπιτι σου, μην παρερμηνευεις τις καταστασεις.
Ο Μαρινακης προσωπικα του εχει φερθει ΑΨΟΓΑ, οπως σε ολους αλλωστε. Αλλα δεν αρκει αυτο, τοι θεμα ειναι πως ο Μιτσελ δεν του εδωσε ευκαιριες οπως σε αλλους. Η τουλαχιστον ετσι θεωρησε ο ΑΒρααμ ο οποιος εφυγε αξιοπρεπως και χωρις πχ να βαλει τους αυλικους αρδομαλακες της εθνικης να κραξουν το Μιτσελ. Ηθελε απλα να παιξει μπαλα. Αυτο δεν αναιρει το οτι προσφερε στην ομαδα και ηταν απο τους λιγους που μας εξεφραζε.

Εικόνα savvas gridlock

Nαι, αλλά ο Μποτία ήρθε τώρα. Περιμένω να τον δω σε βάθος χρόνου, όχι σε 1-2 ματς και αν βγει παλτό, εδώ είμαστε να τον κράξουμε. Δεν θα τον βγάλουμε στη σέντρα με την πρώτη. Τον Αβραμάκο τον βλέπω δυο χρόνια τώρα που είτε είναι τραυματίας, είτε σέρνεται στο χορτάρι. Παρ'όλα αυτά και σεβόμενοι το τι προσέφερε μέχρι να τραυματιστεί, όπως και το τι έκανε για να έρθει στον Θρύλο το 2008, ποτέ δεν είπαμε να φύγει. Όταν όμως απαιτεί με τσαμπουκά να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του και επειδή δεν του κάνουν τα κέφια, σηκώνεται και φεύγει, θα φάει σκατό από εμάς. Πάνω από όλα είναι ο Ολυμπιακός, όχι τα καπρίτσια του κάθε καλοπληρωμένου περαστικού. Και καμία αξιοπρέπεια δεν υπάρχει στη φυγή του. Υπάρχει ΑΝΑΝΑΔΡΟ κράξιμο στο Μίτσελ, που δεν του έκανε τα κέφια, το οποίο μάλιστα δημοσίευσε και η ΠΑΕ. Αυτά είναι κωλοτρυπιδίστικα πράγματα.

Εικόνα vagio

Οκ ρε Σαββα, τι να σου πω. Ειναι προφανες πως μεροληπτεις και στην προσπαθεια σου αυτη αγιοποιεις το Μαρινακη και το Μιτσελ. Κοιτα, αυτο σου βγαζει απιστευτη εμπαθεια τετοια ωστε να παρερμηνευεις τα γεγονοτα. Απο που πχ ειδες πως ο Αβρααμ ζητησε φανελα βασικου στο σπιτι του ρε φιλε? Απο που προκυπτει αυτο? Στα δικα μου τα ματια ζητησε απλα ευκαιριες. Τις οποιες δεν πηρε, πως να το κανουμε δηλαδη? Να κοροιδευομαστε?
Πανω απ'ολα ο Ολυμπιακος δε λες? Πανω κι απο προπονητες κι απο προεδρους τοτε! Κριτικη κανουμε και υπερανω κριτικης δεν ειναι ΚΑΝΕΙΣ. Δε γινεται να ειναι τελειος ο Μαρινακης και ο Μιτσελ, δε γινεται ρε αδερφε!
Διαβαζω και κατι αλλα ποστ σου που βριζεις μανες και γενικα απο το υφος του λογου σου φαινεται πως καποιους απο εμας δεν τους γουσταρεις.
Εκτιμω τον ανιδιοτελη κοπο που καταθετετε εδω μεσα, αλλα αν δεν δεχεσαι αντιλογο δεν γινεται δουλεια. Να συζηταμε, να διαφωνουμε, αλλα δε θα κανω και εικονισμα τον καθε περαστικο προπονητη και προεδρο. Θα τους κρινω οσο παει χωρις να κανω ζημια στην ομαδα.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν αγιοποιώ κανένα Μαρινάκη. Ορίστε η απόδειξη.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130119/gelaei-o-kosmos

Κριτική και στο Μίτσελ έχω κάνει εγώ εδώ μέσα, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, για την ενδεκάδα που κατέβασε απέναντι στο βάζελο στο Καραϊσκάκη και για διάφορα πράγματα μετά τον περυσινό Μάρτιο, ως σχόλια ή ως παρενθέσεις μέσα σε κείμενα. Ο Αβραάμ στράβωσε που δεν έπαιζε βασικός και ζήτησε να φύγει. Αυτό εσύ το δέχεσαι; Αν δεν το δέχεσαι, πες μου γιατί έφυγε. Αν το δέχεσαι, πες μου, το ανέχεσαι; Ποιος είναι ο Αβραάμ που έχει την απαίτηση σώνει και ντε να παίζει βασικός; Το ότι αυτός κι ενδεχομένως εσύ νομίζετε πως είναι πέντε κλάσεις ανώτερος του Μποτία, τι σημαίνει; Θα πρέπει να υποκαταστήσουμε τον προπονητή, που μπορεί να πιστεύει κάτι άλλο; Κι εγώ ας πούμε, άντε να το πω τώρα, δεν γουστάρω καθόλου τον Κάμπελ ως παίκτη. Ο Μίτσελ τον εμπιστευόταν και τον θεωρούσε μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Είδες να στραβώνω καθόλου ή να πετάω καμιά μπηχτή; Αν δεν αφήσουμε τον προπονητή να δουλέψει όπως γουστάρει, πώς θα τον κρίνουμε μετά;

Ποιοι είστε ''εσείς'' που δεν σας γουστάρω; Εγώ έβρισα τις μάνες αυτών που φώναξαν το ''πόσο το έπαιξες χοντρέ'' πέρυσι στο ντέρμπυ με το βάζελο. Αυτούς δεν γουστάρω και αυτούς βρίζω. Κανέναν άλλον. Και το Μαρινάκη ή/και το Μίτσελ να βρίσεις εδώ μέσα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν βρίσεις τον Ολυμπιακό όμως, όπως έκαναν αυτά τα ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ πέρυσι μέσα στο Καραϊσκάκη, με όλους τους αντιολυμπιακούς να γελάνε μαζί μας ''παραδεχτήκατε πως παίρνετε στημένα πρωταθλήματα'', ναι, ΔΕΝ σε γουστάρω. Αν πιστεύεις πως έκανε λάθος ο Μίτσελ που δεν εμπιστευόταν τον Αβραάμ και στο θέμα που ξέσπασε τελευταία είσαι με τον Αβραάμ, κανένα πρόβλημα, πες ό,τι θες, γράψε ό,τι θες. Μην μου λες όμως ότι δεν δεχόμαστε τον αντίλογο, όταν αφήνουμε και βάζελους να σχολιάζουν και καθόμαστε και τους απαντάμε αναλυτικά και βήμα-βήμα. Είδες να διαγράφουμε κανέναν εδώ πέρα;

Εικόνα vagio

Ο αβρααμ απλα δεν πηρε ευκαιριες, τελος.
Κοιτα ομως, δεν θα πεθανω κιολας που εφυγε ο Αβρααμ. Απλα θελω να θυμαμαι τις στιγμες που μας προσφερε, το οτι ηρθε στο θρυλο με τον τσαμπουκα και κοντρα σε ολους κτλ κτλ.
Και αν ερθει ως αντιπαλος στο καραισκακη θα σηκωθω ορθιος και θα τον χειροκροτησω. Δεν θα χειροκροτουσα πχ ΠΟΤΕ τον κοκκινομαγουλα οπως εκαναν πολλοι τοτε. Απο εκει και περα ας παει στο καλο ο Αβρααμ.

Ο,τι λεμε εδω ειναι απλες αποψεις και καλοπιστη κριτικη. Το οτι εγω πχ θεωρω πως ο Μιτσελ εκανε ενα λαθος, δε σημαινει πως θα παω στο γηπεδο να τον βριζω, μην τρελαινομαστε. Προφανως και θα κανει ο,τι γουσταρει ο Μιτσελ, προφανως και θα τον στηριξουμε, προφανως και θα στηριζουμε την ομαδα. Εδω βλεπαμε τον Καφε να παιζει βασικος 2 χρονια και δε μιλουσαμε.
Ομοιως και για το Μαρινακη, σε πρωτη αναλυση και οταν μια ομαδα που χρειαζοταν 2 με 3 προσθηκες για να απογειωθει, αυτος τους πουλαει ολους, ε τοτε δεν το λες και σουπερ πργραμματισμο αυτο. Ο μανωλας και ο Σαμαρης ηταν στοιχηματα που βγηκαν, αλλα κανεις δεν εγγυαται πως θα βγει πχ ο Μπουχαλακης (τον οποιο παρεμπιπτοντως πιστευω περισσοτερο απο το πουστρακι). Τα στοιχηματα δεν τα πιανεις καθε μερα, αλλιως θα ημασταν ολοι εκατομμυριουχοι.
Μακαρι να τα πιασει ολα τα στοιχηματα ο Προεδρος, μακαρι ο Μποτια να βγει σουπερ, εμεις ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Οσο για τα μπινελικια σου, εχεις δικιο. ΜΑζι σου ειμαι, απλα παρερμηνευσα την τοποθετηση σου.

Εικόνα apostolos gaganis

Το αν θα δικαιωθουν φετος οι μεταγραφες του Μαρινακη, θα το δειξει η πραξη. Ας περιμενουμε να ΄δουμε. Τα ιδια ακουγα και περσι: ΄΄Δυο - τρεις προσθηκες θελαμε ρε παιδι μου για να ημασταν εν ταξει, κρατωντας τον ιδιο κορμο, κι εμεις πηραμε ενα καρο...΄΄. Γκρινια...Κι ομως η πορεια ηταν θετικη, με λιγες - αλλα χτυπητες, για να τα λεμε - εξαιρεσεις. Φετος, εγινε μια μεταγραφικη...επανασταση. Τελειως διαφορετικο concept, για πρωτη φορα. Ας περιμενουμε λοιπον και μετα κριτικαρουμε. Εχω βαρεθει καθε χρονο, μα καθε χρονο ( οχι απο σενα ), αυτες τις ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΕΣ αναλυσεις... Αμα δικαιωθουνε,΄΄τα΄λεγα εγω΄΄. Αμα βγουνε ( ως συνηθως ) μουφες, ΄΄ομολογουμενως με εξεπληξε ευχαριστα, δεν το περιμενα για να΄μαι ειλικρινης και του΄χα σκασει ενα βρισιδι του κερατα. Η πιο ευχαριστη κωλοτουμπα κλπ κλπ΄΄. Και θεο και Μαμωνα. Ελεος! ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, η σιωπη ειναι προτιμοτερη. Εξυπνοτερη. Φρονιμοτερη...

Να΄σαι καλα ρε φιλε, να σε διαβαζουμε...

Εικόνα vagio

Η διαφορα μας με τους αλλους ειναι πως εμεις παρακαλαμε να διαψευστουν οι ας πουμε καφενειακου χαρακτηρα (οχι επιπεδου) κρισεις μας. Μακρια απο εμας οι σταλεγακηδες και οι ξερολες κυρ Αποστολε.
Επι τη ευκαιρια, εψαχνα χθες ολο το βραδυ εκεινο το κειμενο με τις αφηγησεις σου απο τα γεγονοτα της θυρας 7, και δεν το βρηκα.. Αν το εχεις καπου σωσμενο, κανε τον κοπο να το στειλεις!
Να'σαι καλα κυρ Αποστολε.

Εικόνα apostolos gaganis

Μονο ενας μπορει να μας βοηθησει σ΄αυτο φιλε vagio. Ξερεις ποιος. Εκεινος ο...Βελζεβουλης. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι μου΄χες γραψει πως σηκωθηκε, διαβαζοντας την περιγραφη, οχι μονον η τριχα, αλλα και το πετσι σου μαζι... Την ειχα θεωρησει τοτε πολυ τιμητικη για΄μενα τουτη τη φρασουλα σου και δεν θυμαμαι αν σ΄ειχα ευχαριστησει, οπως θα΄πρεπε, γι΄αυτο. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΩΣ - ΜΕ...ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ - ΤΩΡΑ. It is never too late, που λεγαμε κι εμεις καποτε, εκει στη Φρεατυδα...

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ πιστεύω πολύ τον Μπουχαλάκη. Λίγο τις τοποθετήσεις του στο χορτάρι να φτιάξει και το πώς βάζει το σώμα του στις διεκδικήσεις και είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Εικόνα dion

Φιλε, η ομάδα φέρθηκε άψογα στον Aβραάμ απ' στιγμή που τραυματίστηκε: του ανανέωσε το συμβόλαιο ενώ ήταν στο νοσοκομείο, τον είχε πάντα μέσα στους αρχηγούς της, ποτε δεν τον πίεσε να επιστρέψει, είχε πάντα θέση στο roster κι όλα αυτά ενώ η εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο, ήταν εικόνα παλαίμαχου. Με λίγα λόγια του προσέφερε τις ιδανικές συνθήκες για επανέλθει το κατά δυνάμην από τον τραυματισμό του. Μιλάμε για λυσσαλέα στήριξη που δεν ξέρω καν αν την έχουν δει αλλα κι αλλα ποδοσφαιρικά totem, σε παγκόσμια κλίμακα.

Επίσης, για τις ευκαιρίες που λες, φέτος ο Aβραάμ έπαιξε στα φιλικά, ενώ σε δυο επίσημα παιχνίδια έχει παίξει ήδη 45 λεπτά (στα οποια εκτέθηκε και αγωνιστικά, αλλα και απ' τα νεύρα του), συν του ότι θα δηλωνότανε στη λίστα του Ch L. Οποτε δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν πήρε ή ότι δεν θα έπαιρνε ευκαιρίες. Αλλα αυτό που μετράει πάνω απόλα είναι ότι με βάση τη στάση της ομάδας απέναντι του, ο Aβραάμ έπρεπε να μείνει και να παλέψει για τη θέση του ακόμα κι αν πίστευε ότι ο Μίτσελ τον αδικεί. Να δώσει τη μάχη του και σιγά-σιγά να κερδίσει τη θέση που πίστευε ότι αξίζει. Η ομάδα δηλαδή χαμένη δεν ήταν τόσα χρονια που τον στήριζε ενώ έβλεπε πως το πιθανότερο ήταν πως δε θα επιστρέψει ποτε? Αλλα υπάρχουν κάποια πράγματα που μετράνε πιο πολύ κι απ' τα καθαρά αγωνιστικά, τουλάχιστον η ομάδα αυτό του έδειξε. Ο Aβραάμ έκανε το ίδιο?

Για να το κλείσω, αν παρόλα αυτά θες να πας κάπου να παίζεις, κάν' το νωρίς: πες, "εγώ αν δεν είμαι βασικός θέλω να φύγω". Όχι τελευταία ώρα ν' αφήνει την ομάδα εκθετη και να πρέπει αν φωνάζουμε άρον-άρον πίσω τον Αυλωνίτη... Έτσι φέρθηκε η ομάδα στον Aβραάμ?

Εικόνα apostolos gaganis

Ηρεμησε λεβεντη. ΟΛΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. Αδερφια. Το ξαναγραφω: Αδερφια. Δεν ξεχναω ποτε τα λογια σου, πριν απο πολυ καιρο, πανω σε σχολιο - αφηγηση μου για το πώς ειχα ζησει τοτε στο Πασαλιμανι και στο Τζανειο τα τραγικα γεγονοτα της Θυρας 7. Δειχνανε ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ τα λογια σου. Ολοι για την Ολυμπιακαρα σκιζομαστε.

Εικόνα RED HELL

Γεια σου dono και λοιποι συγγαυροι.Θα χωρισω το σχολιο μου σε 3 μερη.Σε αγωνιστικα εξωαγωνιστικα(Διοικηση και μμε)και οπαδικα.
Στο αγωνιστικο μερος ο Μιτσελ φαινεται πως φτιαχνει κατι καλο.Η ισοπαλια στο Αγρινιο με τσαντισε αλλα μεσα στο παιχνιδι ειναι αυτα.Ακομα και τα μεγαθηρια κανουν και θα κανουν γκελες.Παιζαμε σε μια δυσκολη εδρα με μια δυνατη ομαδα απο τη 2η κιολας αγωνιστικη και με αρκετα καινουρια προσωπα.Δεν θα μπω σε περαιτερω αναλυσεις ακριβως για αυτους τους λογους επειδη δηλαδη περιμενω να δεσει το συνολο.Θα πω ομως οτι απο οτι φαινεται σε τετοιες δυσκολες εδρες θα πηγαινουμε σαν προβατα σε σφαγη.Μας πουλαει τσαμπουκα ο καθε τσοπανης και εμεις περα βρεχει.Εδω βαλαμε γκολ και οι δικοι "πανηγυρισαν"λες και ηταν φιλικο.
Στο εξωαγωνιστικο μερος αρχικα θα αναφερθω στη διοικηση που φετος το καλοκαιρι για μενα τα γαμησε.Πριν απο ενα μηνα θυμαμαι που χαιρομουν βλεποντας την ομαδα στην Αμερικη και ελεγα "τι ωραια θελουμε μονο σεντερ φορ και αριστερο εξτρεμ και ολα καλα".Ανακοινωνεται και ο Αφελαι και ακομη μεγαλυτερη η χαρα.Απο εκει και μετα ομως το χαος.Σαφως και οι πωλησεις ηταν σωστες καθως τοσα λεφτα δεν μπορεις να αρνηθεις(Μανωλας και Σαμαρης)η απο την αλλη ο σαβιολα δεν εκανε τιποτα ο χολεβας ηταν κωλοπαιδο και ο αβρααμ την ειδε ντιβα(προσωπικα τον ευχαριστω για οσα προσεφερε αλλα αδιαφορω που εφυγε).Οταν ομως ολα αυτα γινονται τελη αυγουστου τα γαμας ολα.Ειχες μια ετοιμη ομαδα που απο εκει που ηθελε 2-3 ποιοτικες προσθηκες εκανα 15 μεταγραφες.Πιστευω αν οι πωλησεις και οι αναλογες προσθηκες ειχαν γινει νωριτερα δεν θα υπηρχε τετοιο προβλημα.Απο την αλλη αντι να φερεις 2 εγνωσμενης αξιας παιχτες σε αμυντικο χαφ και φορ πας σε 2 στοιχηματα.Μπορει βεβαια να βγουν αλλα γιατι να το ρισκαρουμε?Κοντευοντας να ακουστω νεογαυρος ο Μαρινακης θα μπορουσε να τα σκασει για 2 παιχταραδες σε αυτες τις θεσεις αλλα τελος παντων τωρα μονο να τους δουμε στο γηπεδο μπορουμε και μετα να κρινουμε.Το ποτε θα δεσει η ομαδα με 9/11 βασικους να ειναι καινουριοι αλλο θεμα ειδικα οταν παιζεις σε 15 μερες με ολοκληρη ατλετικο.Οσον αφορα τα μμε 2 πεναλτυ στο αγρινιο δεν μιλαει κανεις παλιοπουτανες.
Και παμε και στα οπαδικα.Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο.Και εγω αρχισα τα καντηλια οταν χασαμε το ντιοπ για μαλακιες.Και εγω νευριασα οταν δεν πηγαμε σε πιο αξιοπιστες λυσεις στη θεση του Μανωλα ας πουμε.Αλλα αλλο αυτο και αλλο να βριζουν χυδαια τον Προεδρο.Πιστευω βλεπετε τι γινεται ειδικα σε ρεντπλανετ και γαυρο.Να τον βριζουν με απιστευτους τροπους λες και ειναι βαζελος ρε παιδια.Σαφως και εκανε πολλα λαθη το καλοκαιρι αλλα οκ τι πραγμα ειναι αυτο?Φεραμε μια ισοπαλια και ηρθαν τα πανω κατω.Πραγματικα ευχομαι να ανεβει η καριολα η αεκ να δυναμωσουν παο παοκ και να ωξυνθουν τα πνευματα.Τι παπαριες ειναι αυτες?Παρε παιχτες λεει αλλιως αδειο γηπεδο.Ολα αυτα ειναι πιπες.Και 3 μεταγραφαρες να εκανε παλι στο πρωταθλημα αδειο θα ηταν.Δεν αρμοζει αυτη η κατασταση στο ΘΡΥΛΟ.Εχω παρατηρησει οτι απο το 2007 και μετα αρχισε σταδιακα να μειωνεται η προσελευση για να φτασουμε στο σημερα.Ειναι ακριβα τα εισιτηρια(πηγα πρεμιερα με 2 δικους μου και τα συνολικα εξοδα ηταν 140 ευρω και αυτο ειναι φαουλ της διοικησης)αλλα απο την αλλη πως γεμιζει στην ευρωπη?Μονο οι πλουσιοι πανε?Ουτε καν.Και δεν πιστευω οτι ο κοσμος ξενερωσε με τον Ολυμπιακο.Ξενερωσε με την ελληνικη μιζερια.Αμα ξενερωνε με το Θρυλο και στην ευρωπη που ειναι πιο ακριβα αδειο θα ηταν.Ο κοσμος ζει και αναπνεει για την ομαδα του.Απλα καλομαθε και τωρα του αρεσουν μονο τα ευρωπαικα ματς που ειναι πιο δυσκολα.Για αυτο λεω να γινει οπως παλιοτερα το πρωταθλημα που ο βαζελος ειχε δορυφορους παντου και γινοταν της πουτανας καθε αγωνιστικη.Η ομαδα τους γαζωνε και ο κοσμος ηταν στην πριζα.Αντε να γινει μπας και ξεβρωμισουμε απο τους νεογαυρους.

Εικόνα dono

ΟΚ να τα πιάσουμε λίγο από την αρχή για να μην ξεχάσω να σου απαντήσω σε κάτι.
Για τα αγωνιστικά συμφωνούμε αλλά το φαινόμενο του ξυλοκοπήματος δεν είναι κάτι νέο για την ομάδα μας. Κάθε χρόνο τα ίδια Παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου, απλά φέτος έτυχε να πέσουμε σε δύο ομάδες γενίτσαρους τις δύο πρώτες αγωνιστικές και ταυτόχρονα να έχουμε και τους τραυματισμούς. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, η ομάδα πρέπει να προστατευτεί σίγουρα.
Η ομάδα της Αμερικής που μας έδειξε πολλά πράγματα ποιόν είχε που έπαιξε ενδεκαδάτος (σταθερά τέλος πάντων) και δεν υπάρχει τώρα? Οι διεθνείς έπαιξαν λίγο, την ομάδα την ανέβασαν οι γνωστές σταθερές της απόδοσής μας, δηλαδή ο Τσόρι, από τους άλλους που διακρίθηκαν στην Αμερική ποιοί δεν θα είναι στο ρόστερ φέτος? Δεν λέω ότι έλα μωρέ έφθγε ο Μανωλάς, αλλά εμείς δεν θα έχουμε πρόβλημα, λέω ότι η ομάδα της Αμερικής είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που θα δούμε φέτος στο πρωτάθλημα, συν αρκετές προσθήκες.
Συμφωνώ απόλυτα για την διατήρηση του κορμού, αλλά αλήθεια πόσο εφικτό ήταν αυτό φέτος? όταν δεν έχεις σέντερ φορ και εξτρέμ στην αρχή της προετοιμασίας εξ ορισμού χρειάζεται να κάνεις αρκετές προσθήκες, που αντικατέστησαν βασικά αυτούς που έφυγαν π.χ. ο Κασάμι τον Μασάντο, Ο Μποτία τον υπερσίγουρο για μεταγραφή Μανωλά, Ντοσεβί τον Κάμπελ, Μπενίτες τον Σαβιόλα, Μαζουάκου αντί Μπονγκ ή Χολέβα, κτλ
Τσέκαρε το κι εσύ και πες μου ποιά μεταγραφή δεν θα έκανες σαν διοίκηση, καθώς επίσης μέτρησε τους παίκτες που για τον χ (τέλος δανεισμού τους) ή τον ψ (πωλήσεις) λόγο έφυγαν. Κάτι άλλο σημαντικό, πέρυσι όλη την χρονιά και φέτος τα ίδια μιλάνε όλοι για δανεικούς, μπορεί να μοπυ πει κάποιος από τους 80 παίκτες που πήραμε, ποιοί και πόσοι είναι δανεικοί? Να είναι 3-4?
Από την στιγμή σύγαυρε που είχες τελικά τόσες ανάγκες για έμψυχο δυναμικό, δεν ήταν εύκολο να τα σκάσει να πάρει 2 παίκτες. Αυτό είναι και το πρόβλημα όταν δεν μπορείς να κρατήσεις τον κορμό σου. Αν όμως του χρόνου θέλεις 2-3 πάικτες δεν θα σου λέω τα ίδια, αλλάζει τότε το σκηνικό.
Ομοιογένεια με 9/11 νέους παίκτες στην ενδεκάδα ςίναι αδύαντον να έχεις, ειδικά όταν 1-2-3 παίκτες σου θα πάιξουν βασικοί σε 15 ημέρες.
Έχεις απόλυτο δίκιο, ο κόσμος έχει ξενερώσει με την Ελληνική μιζέρια, με την Ελληνική μαύρη πραγματικότητα

Εικόνα apostolos gaganis

Ειναι μια προσεγγιση στο θεμα λιτη αλλα περιεκτικη, λογικη, ενος ανθρωπου που δειχνει πως ξερει απο μπαλα, χωρις υστεριες και...κασσανδρισμους. Ενος ανθρωπου που δεν πασχει απο οπαδικη τυφλωση, ουτε ομως κι απ΄το αυνανωμα των ΄΄αντικειμενικων΄΄ ή την ασθενεια των βαζελογαυρων δηλ. τη νοσο των ΑΡΔοΜεΜΕδων. Τρεις, τεσσερις παρατηρησεις μονο:

1. ΄΄Ολα θ΄αποδειχθουν στο χορταρι΄΄. Ισως, η επιτομη του αρθρου. Κανεις δεν ξερει πραγματι ΑΚΡΙΒΩΣ, πώς θα εξελιχθει το πραγμα. Τεκμαιρει. Με βαση στοιχεια ( αρκετα, ασαφη ή και ανακριβή ) ή/και ενδειξεις ( αρκετες, τουλαχιστον προωρες ). Κατα τη γνωμη μου, η φρονιμοτερη οπαδικη σταση σε τουτη τη φαση ειναι ισως ( ας κανουμε και τον Αγγλομαθη ρε παιδι μου, ετσι...λιγο την ματαιοδοξια μας ) το watchful waiting, η...αγρυπνη αναμονη, ας πουμε. ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ. ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ.

2. Για το θεμα του αμυντικου χαφ ,dono, δεν θα΄βαζα καθολου προσημο. Οχι παντως αρνητικο, με βαση το ΄΄δεν ξερω΄΄. Οι δυο τελευταιες γραμμες εξαλλου στο σχολιο σου γι΄αυτη την θεση, ενισχυουν ο,τι σου γραφω.

3. Το υστερογραφο σου, επιβεβλημενο. Ορθως θυμιζεις ορισμενα, που θα πρεπει ολοι και παντα να΄χουν στο νου τους πριν σχολιασουν σε τουτο τον ιστοτοπο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. Ολα συνοψιζονται στο τρισκελο: Αγαπη για την ομαδα, μερακι για την αληθεια, παρρησία. Και

4. Γραφεις: ΄΄Καλο ειναι να λεμε μαλακιες, αρκει αυτες να εχουν καποια βαση΄΄. Μια απ΄τις ελαχιστες φορες, που θα διαφωνησω. Οταν λεμε μαλακιες, αυτο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι καλο. Κι οταν εχουν - εστω - καποια βαση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ μαλακιες...

Προσεχω παντα πολυ αυτα που γραφεις, γιατι ξερω πως ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ κι αυτο για΄μενα εχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΑ...

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ7

''ΑΡΔοΜεΜΕδων'' ΦΟΒΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα dono

Που είσαι ρε Μπίλαρε?

Εικόνα dono

1. Μα αλήθεια μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό? Οι κραυγές και η ανεξάντλητη γκρίνια ποιόν βοηθούν?
2. Απόστολε για να μην χαλάσω το μοτίβο της ανασκόπησης στις άλλες θέσεις, έπρεπε να βάλω ένα πρόσημο και σήμερα, τώρα, δεν μου βγαίνει θετικό χωρίς να σημαίνει τίποτα για το μέλλον αυτό.
3. Τι ΥΣΤ βγήκε γιατί μόλις το σήκωσα το άρθρο ένιωσα να απολογούμαι μέσα μου για κάτι
4. Σωστό...
Γυρισες Αθήνα?

Εικόνα apostolos gaganis

Θ΄αργήσω λίγο. Ζω ευλογία. Μακάρι ΟΛΟΙ έτσι. Φίλοι και αντίπαλοι.

Εικόνα rasputin7

Θα μπορουσε να γινει καποιου ειδους υπερβαση στον φορ και τον αντι-Σαμαρη!
Το κυριοτερο παντως για μενα ειναι ο χρονος που γινανε καποιες μεταγραφες.Αυτοι που αποκτηθηκανε για βασικη ενδεκαδα ηρθανε πολυ αργα και δεν εχουνε κανεις προετοιμασια καθολου με την υπολοιπη ομαδα.Ντουρμαζ,Αφελλαυ,Μπενιτεζ,Μητρογλου ποτε θα δεθουνε μεταξυ τους?Υπηρξε μεγαλη καθυστερηση και ελπιζω να μην το πληρωσουμε στη συνεχεια.
Για τις αποχωρησεις Αβρααμ,Χολεμπα συμφωνω απολυτα.Για Σαμαρη προσωπικα δεν το συζητω οτι ορθα πουληθηκε,τον Μανωλα θα τον ηθελα αλλα αν σκεφτεις το οικονομικο και την διαφορα επιπεδου του Ιταλικου με το Ελληνικο...δεν μπορεις να κανεις και πολλα.Για τον Μποτια αμφιβαλλω παρα πολυ...
Περιμενω να δω και κατα ποσο υπολογιζονται παικτες οπως οι Μπουχαλακης,Γιαννουλης,Φορτουνης και τι ρολο θα εχουνε.

Εικόνα dono

Σου έχω λύση, ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Με το παραπάνω τρίπτυχο όλα τα φτιάξουν, αν λείπει αυτό, σόρυ αλλά θα έχουμε θέματα. Ο Μίτσελ πάντως δεν δείχνει να υστερεί σε αυτό τον τομέα