Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΣΑΚΕ, ΑΣΕΑΔ, ΚΑΙ ...ΠΑΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.



Υπήρξε ένα 5νθήμερο, με έντονες συγκινήσεις για τον κόσμο μας στο μπάσκετ.  Από Παρασκευή19/12  μέχρι την Τρίτη 23/12. Και στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά με την τύχη της γνωστής ένστασης του Ολυμπιακού για την τιμωρία του Παναθηναϊκού και την κατακύρωση του προημιτελικού του Κυπέλλου στην ομάδα μας, λόγω της παράνομης παρουσίας του Δ. Γιαννακόπουλου σ΄εκείνον τον αγώνα. Ανέβηκαν στο RATM δύο σχετικά άρθρα από Συρρατμίτη ασχολούμενο με το μπάσκετ και μέτρησα συνολικά πάνω από 340 σχόλια. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι το ένα σχόλιο εδώ, αντιστοιχεί κατά μ.ο. σε τρία - τέσσερα άλλων ιστότοπων, η...χιλιάδα έχει ξεπεραστεί με βεβαιότητα, δείγμα της πολύ υψηλής...θερμοκρασίας του θέματος.

Υπάρχει επομένως ανάγκη για ένα ψύχραιμο...συμμάζεμα των όποιων διαθέσιμων στοιχείων υφίστανται για το θέμα και την επιχείρηση - έστω - σχηματισμού κάποιου σεναρίου προς συγκράτηση, μέχρι την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή την επόμενη εβδομάδα. Να ξέρουμε δηλαδή τί να περιμένουμε ως πιθανότερο ( κατ΄εμέ ), με βάση τα συντελεσθέντα, τις ενδείξεις και τη λογική. Επισημαίνω ότι δεν είμαι ειδικός στο μπάσκετ, δεν είμαι νομικός, αλλά απλός οπαδός του  ΘΡΥΛΟΥ και - πιστεύω - νουνεχής. Το σενάριο λοιπόν ( το΄γραψα και ως σχόλιο αλλού, πιο πρωϊ ):

1. Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και υποχρέωσε ( ή βάλτε άλλο ρήμα ) τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να εξετάσει την ένσταση της ΚΑΕ, ως όφειλε εξ αρχής. Αυτός, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και εφαρμόζοντας τον κανονισμό της ΕΟΚ, δικαιώνει τον Ολυμπιακό και ορίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

2. Η ανακοίνωση του Αθλητικού Δικαστή περί έκδοσης της απόφασής του την άλλη εβδομάδα (... να κάνουμε Χριστούγεννα, ντε... ), αποβλέπει στον μη επηρεασμό του κλίματος υπέρ του Ολυμπιακού, κατά τον Σαββατιάτικο αγώνα του με τον ΠΑΟ.

3. Σε περίπτωση που η ΚΑΕ ΠΑΟ υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, αυτή αναμένεται με βεβαιότητα να αποριφθεί, με δεδομένη ήδη την δικαίωση του Ολυμπιακού από το ΑΣΕΑΔ.

4. Το ΄΄στόρυ΄΄ αυτό το γνωρίζει ο Ολυμπιακός, γιαυτό και κρατάει - τώρα - χαμηλούς τους τόνους. Εντύπωση μου προκάλεσε πάντως η παρουσία χθες στον Αθλητικό Δικαστή 4 εκπροσώπων του Ολυμπιακού έναντι 2 μόνο του ΠΑΟ...

5. Υπάρχουν πιθανότητες ( θεωρώ λίγες, αλλά υπάρχουν ) το ευνοϊκό τούτο σενάριο, να μην πραγματωθεί. Σ΄αυτή την περίπτωση, περιμένω απ΄τους αδελφούς να πράξουν τα δέοντα μέχρι τελικής δικαίωσης.

6. Το ότι το πανηγύρι που στήθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν πρόωρο, υπερβολικό και παρέσυρε σε μεθύσι θριαμβολογίας και βιαστικές, πριν την ώρα τους, εκτιμήσεις πολύ κόσμο, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Έτσι έγινε. Μια ανακοίνωση έκφρασης ικανοποίησης απ΄την ΚΑΕ θα αρκούσε, μέχρι την οριστική κατάληξη της υπόθεσης δηλ. τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Αυτό απαιτεί η σύνεση, η γνώση καταστάσεων και η εμπειρία του παρελθόντος... Η λογική μπορεί να έλεγε ΄΄σπάστε πιάτα τώρα και ρίχτε τις ζεϊμπεκιές σας΄΄, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,  ΔΗΛ. ΣΤΟ...ΣΩΛΗΝΙΣΤΑΝ.

7. Το Σάββατο αγωνιζόμαστε ( δεν παίζουμε ) με τον βάζελο. Στηρίζουμε ολόψυχα την ομάδα και ζητάμε από τους παίχτες μας να τα δώσουν ΟΛΑ για την νίκη.

Υ.Γ.  Ο χοντρούλης στην εικόνα με την...υπερελαστικότητα των αρθρώσεων ( hyperelasticity of the joints ) θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε φανταστείτε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ...ΒΑΖΕΛΟ. Τέτοια ευκαμψία, τέτοια ευλυγισία πια...

 

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Χρόνια πολλά, καλά και ερυθρόλευκα...
Να είσαστε όλοι σας καλά συγαυροι συραμιτες !

Εικόνα apostolos gaganis

Xρόνια πολλά Τσίφ(τ)η! Πάω για τον Όρθρο των Χριστουγέννων! Μοναδικός. Την καλημέρα μου!

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ελπίζω ο χοντρουλης στη φωτογραφία...να μην κανει διατάσεις....
...προκειμένου να πραγματοποιήσει μια θεαματική κωλοτουμπα-κυβίστηση.
Δεν ειναι λίγα παρόμοια παραδείγματα που βιώνουμε στις μέρες μας.
Φυσικά εκτός απο το πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο...
...φοβάμαι οτι δεν θα υστερήσει και η δικαιοσύνη στις πιρουέτες.
Και δεν αναφέρομαι μονο στο μπάσκετ.
***Για τη Δικαιοσύνη έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην Κοινή Γνώμη ότι αποτελεί τμήμα της πολιτικής εξουσίας…!!!
Η ευθύνη για την «πτώση» αυτή της Δικαιοσύνης αποδίδεται στη στάση των κομμάτων, τα οποία έχουν συνηθίσει να εξυμνούν τη Δικαιοσύνη όταν η απόφαση ωφελεί τους ανθρώπους τους ή τις θέσεις τους και να τη μειώνουν όταν διαφωνούν με τις αποφάσεις της.
Ο δε Αριστοτέλης αυτή τη δημοκρατία θα χαρακτηρίσει ως τυραννία των πολλών, όταν στην πόλη κυρίαρχος είναι όχι ο νόμος, αλλά η θέληση της πλειοψηφίας, η οποία ελέγχεται και κατευθύνεται από τους δημαγωγούς («Πολιτικά» 129α/5-30).
Μην ξεγελιέστε με ¨ευνοικες¨ για εμάς δικαστικές αποφάσεις που απλά επικυρώνουν τα αυτονόητα.
Υπάρχει κινητικότητα στο παρασκήνιο που με κανει να ανησυχώ...
Αυτα για την ωρα...
Καλές γιορτές Απόστολε.

Εικόνα savvas gridlock

Υπάρχει κινητικότητα στο παρασκήνιο που με κανει να ανησυχώ...

Για ποιο πράγμα ανησυχείς; Για τις γελοίες διώξεις Κορέα;

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Οταν αποδεδειγμένα υπαρχει υπαλληλοποίηση της δικαστικης εξουσιας
και άμεση εξαρτηση της απο την πολιτική...
η οποιαδήποτε έωλη δίωξη...
μπορεί να παρει αλλες διαστάσεις μεσω
εφευρέσεων και χαλκευμάτων.
Δεν θα ειναι και η πρωτη φορά άλλωστε.
Ειναι πολύ έντονο το παρασκήνιο.
Απο τη στιγμη που ειδα τον πρόεδρο του Ολυμπιακου
να ειναι ο Νο1 στοχος τρομοκρατών στη χωρα...
αυτός...και οχι κάποιος πολιτικός ή δημοσιογράφος
ή φοροφυγάς λαθρέμπορος...
θεωρώ τα πάντα ικανά να συμβούν.

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄ευχαρίστηση σε ξαναβλέπω. Ανταποδίδω ευχές. Μην...ανησυχείς. Κι εγώ...δεν κοιμάμαι μονορούφι. Σηκώνομαι το βράδυ πολλές φορές...

Εικόνα μαουνιέρης

Όταν σηκωθείς, θα δεις και τις δικές μου ευχές! Και της Πόλυς (εννοείται). ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Απόστολε!

Εικόνα μαουνιέρης

Και στη σύζυγο!

Εικόνα apostolos gaganis

Αντεύχομαι ΟΛΟΘΕΡΜΑ. Φεύγω για εκκλησία. Ψέλνουμε το ΄΄Χριστός γεννάται, δοξάσατε...΄΄.

Εικόνα Romain

Χρόνια Πολλά Απόστολε, υγεία, χαρά και ευτυχία σε εσένα και στην οικογένεια σου για το 2015 και όχι μόνο.

Εικόνα apostolos gaganis

Είσαι πρώτος.

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΡΑΤΜΙΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Υγεία σε όλους (και τους απέναντι), και όλα τα άλλα μοιραία θα έρθουν!

Εικόνα apostolos gaganis

Ελπίζω Βασίλη παιδί μου με τους ΄΄απέναντι΄΄, να εννοείς τους απέναντι απ΄το σπίτι σου...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Σε όλους, σε όλους
Αχαχαχα

Εικόνα apostolos gaganis

BREAKING NEWS! ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 10ΜΗΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΑΡΕΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ - ΠΡΟΣΕΞΤΕ! - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ,΄΄ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ΄΄! ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απόστολε, τη δήλωση ότι θα φύγει την έκανε το πρωί, πριν βγει η νέα δεκάμηνη τιμωρία του και πριν βγει η απαλλαγή των Αγγελόπουλων. Άρα, μετά τη δήλωσή του, είχαμε άλλες δύο εκδικάσεις κατά του ΠΑΟ και υπέρ του Ολυμπιακού. Περιμένω, λοιπόν, να κάνει πράξη τη δέσμευσή του και να ξεκουμπιστεί.

Περίμενα μία τέτοια ανακοίνωση περί αποχώρησης, χωρίς να ξέρω ακριβώς το γιατί. Δύο λόγοι είναι πιθανοί στο φτωχό μου μυαλό... Ο πρώτος και ο πιο πιθανός είναι ότι θέλει μ' αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει τους δικαστές και να πάρουν απόφαση που θα τον ωθήσουν στην έξοδο. Ο δεύτερος είναι ότι, γενικά, κάνει τα πάντα για να τιμωρηθεί και τοιουτοτρόπως να φύγει από τον βάζελο, δήθεν αηδιασμένος από την "κόκκινη παράγκα". Να φύγει και καλά με ψηλά το κεφάλι. Τράκη, μας ζάλισες τ' αρχίδια.

Η ουσία είναι ότι πλέον είμαστε κατά 99% στον ημιτελικό του κυπέλλου, ότι οι Αγγελόπουλοι έκαναν μία απίστευτη ρεβάνς στις ανομίες του Τράκη, δικαιώνοντας εσάς που λέγατε από το καλοκαίρι ότι κάτι αλλάζει πλέον και ότι ο Τράκης έχει καταδικάσει τους κόπους των παιχτών και των προπονητών του βάζελου. Και μακάρι να ξεκουμπιστεί μια και καλή από κοντά μας και από τον αθλητισμό ένας ΒΡΩΜΙΚΟΣ "άνθρωπος". Ο αθλητισμός δε χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους.

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία και δουλειά.

Εικόνα apostolos gaganis

Να ζήσεις λεβέντη μου και να χαρείς ό,τι ποθείς. Δεν είμαι ακόμα ήσυχος. Πρώτα όμως να τους πάρουμε το Σάββατο. Θα παίξει κι αυτό το ρόλο του... Όχι στην απόφαση, αλλά στο γενικότερο κλίμα. Ρε τί έχουμε πάθει με το μπάσκετ...

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Κινήσεις πανικού και εκτόξευση απειλών προς κάθε κατεύθυνση (κυρίως προς τους δικούς του). Τώρα θέλει πιο ανελέητο χτύπημα, βέβαια στη γελοία ανακοίνωσή του "περί κόκκινης παράγκας" (ζήσαμε να το ακούσουμε και αυτό), όπου βάλει εναντίον όλων ...ξέχασε την ΕΟΚ. Παράγκα χωρίς την προϊστάμενη της ΚΕΔ αρχή γίνεται κύριε πους-Τράκη;

Εικόνα Αλέξανδρος

Ότι ίσως ψάχνει αφορμή να την κάνει. Αν φοράει παντελόνια θα το κάνει. Αν τον τηρήσει τον λόγο του τότε θα έχει κερδίσει μπόνους στα δικά μου μάτια και όχι επεδη θα φυγει απο την κωλομάδα του αλλα γιατί θα έχει τηρήσει τον λόγο του!

Εικόνα apostolos gaganis

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ για όλους μας. Μέχρι τότε, υγεία και με την νίκη μεθαύριο! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ, αν μας δικαιώσει, ανοίγει πιθανώς η πόρτα της ΚΟΛΑΣΗΣ για δαύτους, αφού μπορεί ν΄ακολουθήσουν κι άλλα δεινά... Ας μη λέμε όμως μεγάλα λόγια κι ας είμαστε απλά, ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ...

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

το έκτρωμ του συστήματος σωληνοτράκη πεθαίνει και στα τελευταία του είναι ακόμα πιό επικίνδυνο.Το κομάντο Αναστόπουλος έρχεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.Εμείς από την κερκίδα να σταθούμε δίπλα στην ομάδα με φωνή και χωρίς ούτε ένα αντικείμενο.Μη δώσουμε αφορμή στους γκρι λύκους να το κάνουν ροντέο.

Εικόνα apostolos gaganis

Γενικά, περνάμε δύσκολα μ΄αυτό το μπάσκετ, αδελφέ...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΓΑΝΤΑ! να χαίρεσαι την οικογένειά σου! η φωτο σου σκέτη ιντριγκα....

Εικόνα apostolos gaganis

Ελικρινά, δεν ξέρω πού αλλού μπορεί και πάει το μυαλό σου... Εσύ παιδί μου είσαι ικανός για...universal χρήση...

Εικόνα tsalouxidis

Το Σάββατο θα ήταν καλό να κερδίσουμε με 15+ πόντους.Κι επειδή έχουμε μείνει γενικώς, και ως ΚΑΕ, μονάχα στο κομμάτι της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου για τις αμέτρητες αυθαιρεσίες του ίσως πρέπει να αναδειχθεί ότι η παρουσία του στο κύπελλο δεν περιορίστηκε στις εξέδρες αλλά τραμπούκισε τους διαιτητές στο ημίχρονο επηρεάζοντας ουσιαστικά τον αγώνα, αρκεί να δει κάποιος τα μαρκαρίσματα στον Πρίντεζη στο δεύτερο ημίχρονο, και το ότι ο Ολυμπιακό έπαιξε δεύτερη σερί χρονιά νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του Παναθηναϊκού σε διοργάνωση της ΕΟΚ.Βλακωδώς παρασυρθήκαμε απ'το κλίμα που δημιουργήσαμε οι ίδιοι περί ηττοπάθειας με τον Παναθηναϊκό και περί δήθεν αδύναμου αντιπάλου -ο οποίος έριξε 30 πόντους στον Ομπράντοβιτς- με αμούστακα παιδιά -που έχουν μεγαλύτερο μ.ο. ηλικίας απ'τους δικούς μας- και λησμονήσαμε βασικές παραμέτρους που συνδιαμόρφωσαν το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Εικόνα apostolos gaganis

Ισχύουν Τσαλούχα όσα είπα και στον αδελφό μας, τον Αλέξανδρο Λ....

Εικόνα Αλέξανδρος

Λογικό από την μία κύριε Απόστολε να πανηγυρίσουν στην ΚΑΕ. Τόσα χρόνια γραμμένους τους έχουν σε όλα τα μήκη και πλάτη. Όπως έχετε αναφέρει και σε άλλο σχόλιο σας ο Ολυμπιακός του μπάσκετ είναι το ποιο αλλοπρόσαλλο παιδί που έχει αυτός ο σύλλογος σε όλα του τα τμήματα. Αλλοπρόσαλλα λοιπόν αντέδρασε και η διοίκηση με τόσα πανηγύρια. Μετά τα Χριστούγεννα θα μεσολαβήσει πιστεύω η πρωτοχρονιά και πάλι ίσως μπει λίγο στον πάγο η εν λόγω υπόθεση. Το θέμα είναι ότι πρέπει η ΚΑΕ να μην φερθεί αλλοπρόσαλλα σε καμια περίπτωση σε αυτήν την υπόθεση. Να παλέψουμε σαν Ολυμπιακοί. Μέχρι το τέλος. Χωρίς φόβο πάνω απόλα. Όσο για το Σαββατιάτικο ματς εκεί και αν οφείλουμε να κερδίσουμε γιατί το χρωστάνε οι παίκτες στον κόσμο. Όσο για την φωτογραφία είναι ότι ποιο επιτυχημένο μπορούσατε να βάλετε στο εν λόγω άρθρο!

Καλά Χριστούγεννα ρατμίτες μου από Μόναχο! Μακάρι του χρόνου να τα κάνω στην αγαπημένη μου παλαιά Κοκκινιά!
Ζήτω ο Ολυμπιακός!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Μέχρι κεραίας σε όλα! Το βασικό είναι να μην αποσυντονιστούμε το Σάββατο και να τους ρίξουμε τη σφαλιάρα που τους πρέπει (και στους 8 αντιπάλους μας).

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστό. Ο πρώτος στόχος το Σάββατο. Μετά, βλέπουμε, και ανάλογα...