ΜΠΑΟΚΙΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ DRAGA ( τρισωμία Θ4)



Παρά το ό,τι το χθεσινό  0 - 0  του ΜΠΑΟΚ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  και οι όποιες μπουγατσομαλακίες διεμείφθησαν  στην άφιξη της ομάδας μας στο αεροδρόμιο, πριν, κατά, μετά τον αγώνα στη συνέντευξη του Περέϊρα και ξανά στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής, δεν ήταν συμβάντα από΄κείνα που λέμε ΄΄πιασάρικα΄΄, του λόγου μου, συνεπής προς όσα σας υποσχέθηκα, ανακοινώνω σήμερα Δευτέρα για πρώτη φορά...διεθνώς ένα νέο σύνδρομο, στο οποίο δίνω την ονομασία ΜΠΑΟΚΙΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΙΣΜΟΣ ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ DRAGA ( να...δουλέψει λιγάκι και το μυαλό ) ή ΤΡΙΣΩΜΙΑ Θ4. Τα παραπάνω, σε αντιστοιχία με την μογγολοειδή ιδιωτεία που λέγαμε παλιότερα και που τώρα πια εδώ και καιρό αποκαλούμε σύνδρομο Down ή τρισωμία 21, για τα γνωστά σε όλους μας άτυχα παιδιά... Επισημαίνω ότι όσα ακολουθούν, αποτελούν προϊόν και καταστάλαγμα ημετέρων λεπτομερών παρατηρήσεων και εμπειριών περίπου 6 δεκαετιών ( προσέχετε ύφος...ακραιφνώς επιστημονικόν, ε;). Εχουμε λοιπόν:

ΟΡΙΣΜΟΣ

Σύνολο κλινικών εκδηλώσεων χαρακτηριζόμενο βασικά από την δυάδα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ με ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ

Αρκετά συχνό στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές εντός και πέριξ πόλης αποκαλούμενης με τον παγκοσμίως καινοφανή και αρκούντως πρωτότυπον όρον... ΄΄συμπρωτεύουσα΄΄. Αλλαχού της επικράτειας, το σύνδρομο σπανίζει γενικώς.

ΑΙΤΙΟΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ

Για την εμφάνισή του απαραίτητη θεωρείται πρωτίστως η ύπαρξη του κατάλληλου γενετικού υποστρώματος στο άτομο, με την έννοια ότι προδιαθέτει τούτο στην ευκολότερη  ανάπτυξη του συνδρόμου ( είναι δηλαδή απ΄τη φύση τους ψιλομαλακισμένα τα σχετικά...θύματα ). Σπανίως η νόσος δυνατόν να ανευρεθεί και σε μη προδιατεθειμένα γενετικώς άτομα. Η ειδική γενετική ανωμαλία εν προκειμένω συνίσταται στην παρουσία ενός επί πλέον χρωμοσώματος στη θέση Θ ( αρχικό της λέξης ΘΥΡΑ ) 4 των χρωμοσωμάτων, μορίων του...περίφημου dna δηλαδή, στον πυρήνα των κυττάρων των υποψήφιων ν΄αναπτύξουν το σύνδρομο. Συγκεκριμένα, αντί για 2 ( ένα του πατέρα κι ένα της μάνας τους ) αυτοί εμφανίζουν 3 χρωμοσώματα, ήτοι ΚΑΙ του...γείτονα.

Σε τούτο ακριβώς το ΄΄ έδαφος'', επενεργούν στη συνέχεια συστηματικά και παιδιόθεν διάφοροι οδωτικοί, ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟΙ παράγοντες, με τελικό αποτέλεσμα την ΚΛΙΝΙΚΗ εκδήλωση του συνδρόμου, συνήθως περί την πρώτη ή και δεύτερη δεκαετία της ζωής. Ο σημαντικότερος από όλους αυτούς τους παράγοντες , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ τόσον ώστε χωρίς αυτόν ΜΠΑΟΚΙΚΟΣ ΜΟΓΓΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΩΣ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, είναι το άτομο να΄χει γίνει προηγουμένως φανατικός οπαδός γνωστού αθλητικού σωματείου της ΄΄συμπρωτεύουσας΄΄ συμβολιζομένου διά μελανολεύκου δικεφάλλλου όρνιου, με την επωνυμία ΠΑΟΚ ή...ΜΠΑΟΚ. Άλλοι ενισχυτικοί της εκδήλωσης της νόσου παράγοντες είναι:

1.  Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα, δηλονότι η αδιάκοπη και - για όλους τους αντίχριστους - λίαν επώδυνος και πρωκτοδιασταλτική τροπαιοφορία του ΘΡΥΛΟΥ σε πλήθος αθλημάτων, κυρίως όμως στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που μας ενδιαφέρει.

2.  Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΠΑΙΟΠΕΝΙΑ, αντίστοιχα, του ΠΑΟΚ, σε σημείο ώστε η εμφάνιση βροχής καταμεσής της Σαχάρειας ερήμου να είναι συχνότερη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο εκ μέρους της ομάδος αυτής.

3. Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ των - δύστυχων -  οπαδών του συγκεκριμένου σωματείου από τα ΤΟΠΙΚΑ ΑΡΔΟΜΜΕ ( κι όχι απαραίτητα μόνο αθλητικά ) σε συνδυασμό και συνεργασία με τις εκάστοτε διοικήσεις του, περί του ότι η τραγική γιαυτούς ποδοσφαιροκατάσταση οφείλεται στο ...γαμημένο Αθηναιοπειραιώτικο κέντρο και ειδικά στον κα..όλη τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τους κωλοπροέδρους του ( στόχος τώρα ο Βαγγέλας ), που΄χει πιασμένα ο ξεφτίλας τα πάντα, ΕΠΟ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ, ΔΙ-Α-ΤΗΤΕΣ ( μόνο τους...πολιτικούς αφήνουν έξω ), αντί να τους πούνε κατακάθαρα την ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτό δηλ. που τους είπε χτες μόλις ο προπονητής τους, ο...Παναγιάς, ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!  Που μεταφράζεται σε οικονομικά εγκλήματα χρόνια τώρα, έλλειψη επαρκών επενδύσεων ΚΑΙ με τον Βορινό τον Σκυθρωπό, παίχτες πρώτης γραμμής γιοκ, συνακόλουθες ήττες εκτός και γκέλες εντός, αστείους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και ΚΥΡΙΩΣ σε μια απίστευτη και συνεχή ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ με την ομάδα τους, που τους ΤΥΦΛΩΝΕΙ και τους ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ όλο και πιο πολύ έτσι ώστε ν΄αδυνατούν εδώ και δεκαετίες ν΄αντιληφθούν το αυτονόητο: ΑΝ ΔΕΝ ΨΥΧΡΑΙΜΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Μ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟ-ΑΛΛΟΘΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Ν΄ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ Σ΄ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ  ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ, ΧΑΪΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ! ...Και

4.  Ο εσχάτως παρατηρούμενος ΑΛΑΦΟΥΖΟΤΙΓΡΙΣΜΟΣ, που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί, λόγω του γνωστού και αδιάκοπου λασποθορύβου απο τα πάσης φύσεως ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ΄΄ ΑΡΔΟΜΜΕ ως προς τη διαμόρφωση ΤΥΦΛΑ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ... Παρά το γεγονός δηλαδή ότι οι ίδιοι οι Μπαοκτζήδες παρουσιάζουν μια κεντρο...φθονερότητα, κεντροδυσπιστία, κεντροαπέχθεια, κεντροφοβία κττ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ τουλάχιστον του συλλόγου τους τακιμιάζει εκ συστήματος τον τελευταίο καιρό με...κακές παρέες. Αλληλοϋποβλέπεται βεβαίως το τρίο, αλλά πρυτανεύουν ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ τα... ΄΄ Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου΄΄ και ΄΄Η ισχύς εν τη ενώσει΄΄. ΜΑΛΑΚΙΕΣ... Στόχος ο Μαρινάκης και αν κρίνω από τις χθεσινές ερωτήσεις κάποιων... Παοκάρων ντόπιων ΑΡΔοΜεΜΕδων, οι συστηματικές αλαφούζειες και τιγροειδείς αντιΟλυμπιακές προπαγανδιστικές νάρκες...δουλεύουν πολύ καλά και στην περιοχή της εγχώριας Αρκτικής. Όπως σ΄όλη την Ελλάδα, άλλωστε. Λυκοφιλίες όμως... Που στην ουσία υποσκάπτουν το ασπρόμαυρο δικέφαλο όρνιο, αλλά ή δεν το καταλαβαίνουν οι βόρειοι...Αϊνστάιν ή μάλλον καμώνονται πως... κλπ. Με την πρώτη ευκαιρία... θα το γαμήσουνε και θα με θυμηθείτε. Όπως κάνανε ενδεικτικά και σαν...ορεκτικό λ.χ. πέρσι με το ΄΄φιλικό΄΄ στη Λαγοφλώρο... Αρκετά όμως με τη διάνοιξη των... βλεβαρικών σχισμών τους. Στην οσχεοσακούλα  μας και να παν΄να πλακωθούνε στην τελική... Εμείς νάμαστε καλά...

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

α)  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Τα πάσχοντα από ΜΠΑΟΚΙΚΟ ΜΟΓΓΟΛΙΣΜΟ ή ΣΥΝΔΡΟΜΟ DRAGA ή ΤΡΙΣΩΜΙΑ Θ4 άτομα, εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλό IQ, συνήθως κάτω του 50, με φυσιολογική τιμή στους περισσότερους ανθρώπους το 100. Είναι επομένως ηλίθια, ευήθη, θεόχαζα, βλάκες, κόπανοι, ιδιώτες. Ορισμένοι εκ των πασχόντων φθάνουν σε έσχατο σημείο πνευματικής τύφλωσης, γκαβομάρας, τουτέστιν εκείνης του ΦΥΤΟΥ. Αδυνατούντες ( ή και αρνούμενοι μερικοί ) συνεπώς ν΄αντιληφθούν την οδυνηρή γιαυτούς ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ζουν σ΄έναν εντελώς ανύπαρκτο για όλους τους άλλους - πλην των ιδίων - κόσμο φαντασμάτων και μύθων, διατεινόμενα ( και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω ) ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Πολλοί μάλιστα από τους πάσχοντες, αυτοεκλαμβάνονται και ως...ΑΤΣΙΔΕΣ που ξέρουν ή/και καταλαβαίνουν, ψυλλιάζονται τα ΠΑΝΤΑ!  Στην περίπτωση βεβαίως αυτή, πλην του διαπιστούμενου χαμηλού δείκτη νοημοσύνης, δικαίως... απονέμεται στους ως άνω ασθενείς και υψηλότατος ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ (Masturbation Index, MI).... Να τονιστεί συναφώς ότι ο όρος ΜΟΓΓΟΛΙΣΜΟΣ στην ονομασία του συνδρόμου, έχει καθ΄ολοκληρίαν μεταφορική σημασία και χρησιμοποιείται απλώς για να παραπέμψει και τίποτ΄άλλο στα γνωστά, άτυχα και εξαιρετικά καλωσυνάτα ( σε αντίθεση με τους λαλαλάδες πάσχοντες της παρούσης ανακοίνωσης ) πλάσματα με το ιδιάζον μογγολοειδές προσωπείο...

β)  ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Είναι και οι πλέον χαρακτηριστικές. Περιλαμβάνουν εμμονές, ιδεοληψίες με κυριαρχούσα εκείνη εναντίον του Ολυμπιακού, παραισθήσεις, παραληρήματα μεγαλείου  ( Σ.Σ. τα ονομάζω συλλήβδην... ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΙΣΜΟ ), μια κατάσταση συνεχούς φθόνου, αντιπαλότητας, οδυνηρό σύμπλεγμα κατωτερότητας ( ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ), παθολογική δυσπιστία μέχρις αρνητισμού σε ο,τιδήποτε το...κεντρογενές και ιδίως Ολυμπιακογενές, μισαλλοδοξία, φαντασιώσεις ...τροπαιοκορεσμού ( ομιλούμε επομένως για...παρανοειδείς εισβολές ), έντονη τάση για βιαιοπραγίες και καταστροφική μανία εναντίον ο,τιδήποτε ερυθρόλευκου ( ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ), ΘΡΥΛΟαπέχθεια εξικνούμενη μέχρις εμφανούς αποτροπιασμού των έστω και ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ και μόνο της λέξης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ  ( παλιότερα Κόκκαλης ) κ.α.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η νόσος είναι δυστυχώς ανίατη. Εκείνο φυσικά που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,  ΒΑΣΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ. Χθες για παράδειγμα το ματς ήταν από τα ησυχότερα εδώ και χρόνια. Παρά ταύτα, τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ τους τις κάνανε οι πάσχοντες τόσο πριν ( ΜΑΤ, δακρυγόνα, ζημιές ) όσο και κατά τον αγώνα ( περίπτωση Τσόρι )... Γιατί όμως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σχεδόν στην ολότητά τους, ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ; Απλούστατα, γιατί ξέρουν ότι οι ξένοι δεν αστειεύονται με κάτι τέτοια και θα τιμωρηθούνε ΑΜΕΣΑ και ΑΥΣΤΗΡΑ σε κάθε ανάλογη περίπτωση. ΕΔΩ ΟΜΩΣ, ΕΔΩ...Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, Η ΑΣΥΛΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ! ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΝΤΟΠΙΛΙΚΙ, ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ! ΤΟ ΛΕΝΕ, ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΑΝ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ! Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΔ ΚΑΠΑΜΑ! Χθες το ματς δεν τους ΄΄βγήκε΄΄... Το΄χανε φοβηθεί απ΄την εμφάνισή μας και τη μαλακισμενοδική τους... Κάτσε να΄δινε όμως την πεναλτάρα ο Γιάχος στο 84΄ και σου΄λεγα΄γω τί θα γινότανε στο γήπεδο... Ή να γινόταν ανάποδα η φάση με μας αντί για δαύτους... ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ! ΘΡΑΣΙΜΙΑ... Ένα μήνα θα βλέπαμε παντού στην TV το ριπλέϊ, τουλάχιστον, με ειδικά αφιερώματα, όλος ο αθλητικός τύπος θα ούρλιαζε εναντίον του Ολυμπιακού, του χοντρού, της ΄΄εγκληματικής΄΄ οργάνωσης, του...αιδοίου της μητρός ημών και υμών και δεν συμμαζεύεται... Μπροστά οι βάρβαροι του ντόπιου οπαδικού τύπου με την παντιέρα της ΄΄κάθαρσης΄΄ και παραστάτες αταλάντευτοι οι βρομιάρηδες οι ΄΄αντικειμενικοί΄΄, οι ροβεσπιέροι, οι Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι Μαντέλα του ωραίου, του μεγάλου και τ΄αληθινού...

Ε Τ Σ Ι  Μ Ο Υ  Γ Ο Υ Σ Τ Α Ρ Ε Ι  Κ Ι  Ε Τ Σ Ι  Τ Η Ν  Κ Λ Ε Ι Ν Ω   Τ Ο Υ Τ Η  Τ Η Ν  Α Ν Α Ρ Τ Η Σ Η !   ΄΄Α Ν Τ Ι Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Α΄΄ !!!

 
 

 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Όποιο άτομο γενιέται με διαφορετικό αριθμό χρωμοσωμάτων στον πυρήνα των κυττάρων του από 46 ( 23 ζευγάρια ), που είναι το φυσιολογικό, μπορεί να΄χει χίλια δυο κουσούρια. Ενα όμως υπάρχει πάντα, σταθερά: Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. Τα Μπαόκια λοιπόν με τρισωμία Θ4 για τα οποία μιλάμε, γενιώνται με μια βραδύνοια εκ γενετής, η οποία απλά επιδεινώνεται με τον χρόνο απ΄τους ενισχυτικούς παράγοντες που αναφέρονται στο κείμενο. Οι πραγματικά ξύπνιοι και σωστοί ΠΑΟΚτζήδες, με 46 χρωμοσώματα ( υπάρχουν και τέτοιοι ), δεν κινδυνεύουν από σύνδρομo Draga. Πλην ελαχίστων. ΟΛΕ!

Εικόνα Ben

Εκπληκτική η ανάλυσή σας, κύριε Απόστολε! Μόνο μία απορία θα ήθελα να μου λύσετε, σας παρακαλώ πολύ: Αυτό το τρίτο χρωμόσωμα του... γείτονα, μήπως τυγχάνει να είναι από κομιτατζή, και δη, γείτονος χώρας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εικόνα apostolos gaganis

Το΄χω δώσει φίλε Ben να το εξετάσουν μαζί με τα οστά της Αμφίπολης...

Περιμένω και θα σου πω...