ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...



Διάβασα, προ ολίγου, την είδηση για την επίθεση ενόπλων εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή της Φενέρμπαξε από την Τραπεζούντα στην Πόλη. Αυτό στάθηκε αρκετό ερέθισμα για τον άνεργο δημοσιογραφικό νου μου ώστε να διακτινιστώ, συνειρμικά, στον κόσμο των "εγκληματικών οργανώσεων" - τόσο δημοφιλής, εσχάτως, στo no man's land που εξακολουθούν, ορισμένοι, να αποκαλούν, Ελλάς. Τώρα, το πώς διανοήθηκα να συνδέσω την επίθεση σε βάρος της Φενέρ, με την αθώωση της Γιουβέντους για το σκάνδαλο Calciopoli, θα σας γελάσω. 

ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΙΣΣΑ

Κάποτε, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θέλησε να το παίξει ο μίστερ κάθαρση και να ξεσκεπάσει τα άδυτα της Παράγκας που είχε δημιουργήσει, υποτίθεται, ο Κόκκαλης για να επωφελείται ο Ολυμπιακός και να παίρνει τα Κάλπικα. Η μισή και βάλε, Ελλάδα στηνόταν - χρησιμοποιώ, βλέπετε, το κατάλληλο για την περίσταση, ρήμα - στους καναπέδες για να παρακολουθήσει την αποκαθήλωση του Θρύλου, σε κασέτες! Ένα βράδυ βγήκε, όμως, στο τηλέφωνο ο Κούγιας και αποκάλυψε το πώς ο παναθηναϊκούλης, αυτή η άσπιλη και αμόλυντη ομαδίτσα είχε χρησιμοποιήσει έναν άλλο αμόλυντο, τον Λάμπρο Μάρη, τότε λαμπρό μεγαλοστέλεχος της ΕΠΑΕ, προκειμένου να μοντάρει τον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ κατά τρόπο ώστε, βασικοί ποδοσφαιριστές της μπουγατσομαδίτσας να εισπράξουν δεύτερες κίτρινες κάρτες και, έτσι, να μην έχουν το δικαίωμα να παίξουν την ακριβώς επομένη αγωνιστική, με τον ποα, στην Τούμπα.

Όσο ξαναείδατε εσείς εκπομπή του Κίτρινου Μάκη για την Παράγκα, ύστερα από εκείνο το τηλεφώνημα του ανδρός Κούγια, άλλο τόσο την είδα κι εγώ!

(Ο Σάββας για την υπόθεση: http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131013/oi-kasetes-toy-triant....)

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ...ΠΑΤΕΡΑ;

Καθώς αυτές τις ημέρες η μιντιακή Psorokostena έχει ξεσαλώσει με την εισαγγελική έρευνα για την "εγκληματική οργάνωση", και τις αλλεπάλληλες κλήσεις των φερομένων ως εμπλεκόμενους σε αυτή θυμήθηκα ένα από τα πιο συνταρρακτικά σκάνδαλα που ξέσπασαν ποτέ, στην Ιταλία: το σκάνδαλο Calciopoli που αφορούσε στον Λουτσιάνο Μότζι και στην Γιουβέντους, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν γενικός διευθυντής του συλλόγου. Ο ίδιος κατηγορήθηκε για στημένα παιχνίδια, στημένους ορισμούς διαιτητών, αθλητική απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση, ενώ η Γιούβε υποβιβάστηκε και της αφαιρέθηκαν δύο πρωταθλήματα.

Κατέθεσε, όμως έφεση που έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί αμετάκλητα αθώος για όλες τις σε βάρος του κατηγορίες. Παράλληλα με τον Mότζι αθωώθηκε και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιραούντο, του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί, επίσης, στο σκάνδαλο. Σε δηλώσεις του μετά την αθωωτική απόφαση ο Mότζι -τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον Λάκι Λουτσιάνο του ιταλικού ποδοσφαίρου-  δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος και ότι οι κατήγοροί του έχασαν άσκοπα το χρόνο τους.
Ύστερα από τη νέα τροπή, η Γιουβέντους αντεπιτέθηκε, ζητώντας να τις επιστραφούν τα δύο πρωταθλήματα που της αφαιρέθηκαν καθώς και 443.000.000 ευρώ για την οικονομική και ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός της στην υπόθεση.
Ο Καρπετόπουλος σχολιάζει στο sportfm. : "...Το λέμε πάντα, άλλο αν κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν: στα ποινικά δικαστήρια οι άνθρωποι δεν κρίνονται με βάση υποθέσεις και δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα όπως η «δυσφήμηση του αθλήματος». Η Γιουβέντους πλήρωσε τότε εντυπώσεις, καθώς και έναν κατευθυνόμενο μιντιακό θόρυβο. Τώρα θα τους χορέψει όλους στο ταψί..."

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ -ή δύο- ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ

Ο συνάδελφος Κώστας Μπράτσος είχε δημοσιεύσει το πλήρες ιστορικό της υπόθεσης, στο contra.gr, αλλά αμφιβάλλω αν συνειδητοποίησε το πως, ξετυλίσσοντας τις παραμέτρους του σκανδάλου δυναμίτισε, άθελά του, τα θεμελιώδη επιχειρήματα του μιντιακού βόθρου που επιχειρεί να εμπλέξει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη στα γρανάζια της "εγκληματικής οργάνωσης", που λυμαίνεται το ελλληνικό ποδόσφαιρο.     

http://www.contra.gr/Archive/ContraFiles/skandalo-o-adikos-ypovivasmos-ths-gioyventoys-video.3096285.html

Παραθέτω τα πιο σημαντικά αποσπάσματα του άρθρου:

"Όλα ξεκίνησαν όταν, το 2003, ο ιδιοκτήτης της Βενέτσια, Φράνκο νταλ Τσιν, με μία και μόνο φράση που εκστομίζει στην τηλεόραση καταστρέφει το ιταλικό ποδόσφαιρο. "Ρωμαϊκή συμμορία διαιτητών που απαντάει στον Μότζι", ήταν η επίμαχη φράση που χτύπησε "κόκκινο" στις δικαστικές αρχές της Νάπολης, οι οποίες άρχισαν να ξεμπλέκουν σιγά σιγά το κουβάρι του Calciopoli.

Η έρευνα διατάζεται στις 2 Μαΐου του 2006 και η βασική "μαγιά" της είναι οι συνομιλίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η κορυφαία αθλητική εφημερίδα της χώρας "Gazzetta dello Sport". Ο Μότζι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές, αφού φέρεται να συνομιλεί με όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Οι εισαγγελίες του Μιλάνου, του Τορίνου και της Νάπολης αρχίζουν ταυτόχρονες έρευνες και παραδίδουν τα εκατοντασέλιδα πορίσματά τους στον αθλητικό εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι.

Στις 22 Ιουνίου, ο εισαγγελέας Παλάτσι παρέπεμψε τις Γιουβέντους, Μίλαν, Λάτσιο και Φιορεντίνα στον αθλητικό δικαστή για παραβίαση του άρθρου 1 ή/και του άρθρου 6 του αθλητικού κώδικα, καθώς και μία σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο Μότζι, ο Τζιράουντο, ο Γκαλιάνι, οι ιδιοκτήτες της Φιορεντίνα, Αντρέα ντέλα Βάλε και Ντιέγκο ντέλα Βάλε, ο ιδιοκτήτης της Λάτσιο Κλαούντιο Λοτίτο, ο Καράρο κλπ.

Δέκα ημέρες αργότερα έρχεται η ώρα των πρωτόδικων αποφάσεων. Υποβιβασμός στη Serie B των Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Λάτσιο, αφαίρεση βαθμών της Μίλαν και οι "μπιανκονέρι" χάνουν και τα δύο τελευταία πρωταθλήματα.

Δίκη εξπρές

Η πιο σημαντική δικαστική υπόθεση του ιταλικού αθλητισμού έπρεπε να αρχίσει και να τελειώσει μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Το κομμάτι της έρευνας, ήτοι της απομαγνητοφώνησης και καταγραφής χιλιάδων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η αξιολόγηση των πιο σημαντικών εξ αυτών, η διαβίβαση των στοιχείων από την αστυνομία και τους ερευνητές στους αρμόδιους εισαγγελείς, η ανάγνωσή τους και η εκ νέου αξιολόγηση, οι κλήσεις σε απολογία εκατοντάδων ανθρώπων, οι ανακρίσεις, οι καταθέσεις, η σύνταξη κατηγορητηρίων και φυσικά η ακροαματική διαδικασία και οι εφέσεις έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε μία ετυμηγορία μέσα σε 50 ημέρες.

Κάτι τέτοιο ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Εκτός εάν αλλοιωνόταν η διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απαγόρευση της δικαστικής έδρας προς τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να χρησιμοποιήσουν video των επίμαχων αγώνων για να αποδείξουν ότι δεν έγινε τίποτα το μεμπτό. Ομοίως, σε μία δίκη που βασίστηκε σε τηλεφωνικές συνομιλίες, δεν επετράπη να ακουστεί κάποιο ηχητικό απόσπασμα, που θα μπορούσε να φανερώσει τη χροιά της φωνής ή τον τόνο γύρω από τον οποίο γίνεται μία συζήτηση. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα κείμενα των απομαγνητοφωνήσεων. Και φυσικά, δεν εξετάστηκαν μάρτυρες. Για οικονομία χρόνου...

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του προαπαιτούμενου χρονικού πλαισίου έπαιξε ρόλο και ο όγκος της δικογραφίας, ο οποίος έμοιαζε τεράστιος, αλλά όπως αποδείχθηκε αρκετά χρόνια αργότερα, ήταν το λιγότερο ελλιπής.

Επικεφαλής των ερευνών, όσον αφορά στην καταγραφή και απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχαν υποκλαπεί από την "Telecom Italia" ή είχαν εξασφαλιστεί από τις παρακολουθήσεις των αρχών από το 2004, ορίστηκε ο συνταγματάρχης Ατίλιο Αουρίκιο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου κατά τη διάρκεια δημοτικών εκλογών στην "αιώνια πόλη" στις αρχές της δεκαετίας του '90, αφού είχε κριθεί ένοχος για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Τα αποτελέσματα της δικής του δουλειάς ουσιαστικά καταδίκασαν πρωτίστως τη Γιουβέντους και δευτερευόντως Φιορεντίνα, Λάτσιο και Μίλαν. Όπως γνωστοποιήθηκε μερικά χρόνια αργότερα, όμως, οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από εκείνη τη διετή έρευνα (2004-2006) ανέρχονταν σε 171.000 και ο Αουρίκιο είχε απόλυτη γνώση της ύπαρξης των υπολοίπων τηλεφωνικών κλήσεων. 

Ο Ιταλός αξιωματικός αλλοίωσε εκ νέου τα στοιχεία που είχε στα χέρια του και διαβίβασε στις δικαστικές αρχές τηλεφωνικές συνομιλίες που "έκαιγαν" τη Γιουβέντους και τον Μότζι κατά κύριο λόγο, καθώς και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, πλην της Ίντερ. Καμία συνομιλία από εκείνες που επέλεξε ο Αουρίκιο να δώσει στον εισαγγελέα Παλάτσι από τις 3.000 που -θεωρητικά- εξέτασε δεν στοιχειοθετεί κατηγορία κατά των "νερατζούρι", παρότι υπήρχαν τέτοιες και μάλιστα πολύ πιο επιβαρυντικές από όσες οδήγησαν στην καταδίκη της Γιουβέντους στο αθλητικό δικαστήριο.

Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι μία τέτοια δίκη εξπρές δεν θα μπορούσε να είχε τα επιθυμητά για ορισμένους αποτελέσματα εάν δεν υπήρχαν διαφόρων ειδών "μαγειρέματα". Η αλλοίωση των στοιχείων ήταν το ένα, ο τρόπος με τον οποίο αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αθλητικό επίπεδο ένα δεύτερο.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν εμφάνιζαν τον Μότζι να συνομιλεί με κάποιον διαιτητή που επρόκειτο να διευθύνει αγώνα της Γιουβέντους, αλλά τον Ιταλό παράγοντα να συνομιλεί με τους δύο αρχιδιαιτητές, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον ορισμό των διαιτητών, χωρίς να τους πιέζει ή να τους δίνει εντολές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Γιουβέντους παραβίασε το άρθρο 1 του αθλητικού κώδικα της Ιταλίας, ο οποίος αφορά τη συμπεριφορά των στελεχών κάθε ομάδας και η οποία κρίθηκε αντιαθλητική. Αναλόγως τη βαρύτητα των αδικημάτων, μία τέτοια παραβίαση επισύρει τιμωρία που κυμαίνεται από ένα μικρό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση ορισμένων βαθμών.

Αντιθέτως, η προσδοκία αρκετού κόσμου κατά την έναρξη της διαδικασίας ήταν να αποδειχθεί παραβίαση του άρθρου 6 που έχει να κάνει με την προσπάθεια απόκτησης πλεονεκτήματος στον βαθμολογικό πίνακα μέσω χειραγωγημένου αγώνα ή απόπειρας χειραγώγησης. Μία τέτοια παραβίαση επιφέρει άμεσο υποβιβασμό της κατηγορούμενης ομάδας, ωστόσο το αθλητικό δικαστήριο απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους συλλόγους από οποιαδήποτε τέτοιου είδους παραβίαση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων κρίθηκε ένοχη για παράβαση ορισμένων διατάξεων του άρθρου 1, ενώ κάποιες περιπτώσεις όπως του Μότζι και του Τζιράουντο για πολλαπλές και κατ' εξακολούθηση παραβάσεις του συγκεκριμένου άρθρου. Με την τότε ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο έπρεπε να επιφέρει πιο αυστηρή κύρωση στη Γιουβέντους και στους παράγοντες, αλλά σε καμία περίπτωση ποινή υποβιβασμού και φυσικά αφαίρεσης τίτλων.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο νέος πρόεδρος της FIGC, Γκουίντο Ρόσι, τροποποίησε την κείμενη νομοθεσία και εξομοίωσε το άθροισμα πολλών παραβάσεων του άρθρου 1 με παράβαση του άρθρου 6, κάτι που ίσχυσε μόνο στην περίπτωση της Γιουβέντους, παρότι κι άλλοι παράγοντες ομάδων είχαν πολλαπλές παραβάσεις του άρθρου 1.

Με τα νέα δεδομένα, ο Ρόσι αποφάσισε τον υποβιβασμό της Γιουβέντους, παρότι οι παράγοντές της δεν είχαν ορίσει ούτε επιχειρήσει να ορίσουν κάποιον διαιτητή σε αγώνα της ομάδας τους ή σε κάποιον άλλον αγώνα του πρωταθλήματος. ο Μότζι κατάφερε να αποκρούσει τη συντριπτική πλειονότητα των κατηγοριών που τον βάραιναν (κέρδισε 4 από τις 5 δίκες σε ποινικά δικαστήρια), παρότι απέναντί του είχε κάθε δικαστικό, κάθε φίλαθλο άλλης ομάδας, σχεδόν κάθε ΜΜΕ και φυσικά την κοινή γνώμη που τον αντιμετώπιζε ως "πέτρα του σκανδάλου" προτού καν (κατά)δικαστεί.

Τον Ιανουάριο του 2009, η πολυπληθής νομική υπηρεσία του Μότζι φέρνει τα πάνω κάτω από τις πρώτες ακροαματικές διαδικασίες, αφού αποκαλύπτει 72 τηλεφωνικές συνομιλίες της διετίας των παρακολουθήσεων, οι οποίες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από την FIGC.

Σε αυτές τις συνομιλίες ακούγεται για πρώτη φορά στη διάρκεια του σκανδάλου και το όνομα της Ίντερ. Ο πρόεδρος του συλλόγου την περίοδο των αποκαλύψεων και παλιός "θρύλος" της ομάδας, Τζιατσίντο Φακέτι, ο οποίος "έσβησε" τον Σεπτέμβριο του 2006, φέρεται να συνομιλεί και αυτός με τους αρχιδιαιτητές. Αν και τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μάσιμο Μοράτι είχαν δηλώσει ότι ποτέ δεν επικοινωνούσαν με τους ανθρώπους της ιταλικής διαιτησίας, οι απομαγνητοφωνημένες κλήσεις ζωγράφιζαν μία διαφορετική εικόνα των σχέσεών τους. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, μάλιστα, ο Μπέργκαμο υποστήριξε ότι ο Φακέτι ήταν ο πιο δραστήριος από τους συνομιλητές του και τον καλούσε στο τηλέφωνο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Πλέον ήταν γεγονός. Όλες οι ομάδες και οι παράγοντες είχαν την ίδια συμπεριφορά με εκείνους της Γιουβέντους, όσον αφορά στις επαφές τους με τον διαιτητικό κόσμο. Μεταξύ αυτών και η Ίντερ, ωστόσο με βάση το περιεχόμενο των συνομιλιών που ακούστηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, οι συνομιλίες Φακέτι και Μοράτι με τους αρχιδιαιτητές και τους παράγοντες της ομοσπονδίας ήταν πολύ πιο ενοχοποιητικές από τις υπόλοιπες. Οι διοικούντες τους "νερατζούρι" επιζητούσαν τηλεφωνικώς μυστικές συναντήσεις με τους αρμοδίους και συχνά πίεζαν για να τοποθετηθεί διαιτητής της αρεσκείας τους, κάτι που αντιβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 6 του αθλητικού κώδικα και τιμωρείται με άμεσο υποβιβασμό.

Η αίσθηση που αποκόμισε το δικαστήριο ήταν λογική. Εάν αυτές οι καταδικαστικές για τους "νερατζούρι" συνομιλίες είχαν δει το φως μαζί με τις υπόλοιπες το 2006, η εικόνα του σκανδάλου θα ήταν τελείως διαφορετική. Από τις νέες συνομιλίες, οι παράγοντες της Ίντερ, της Μίλαν και της Λιβόρνο είναι εκείνοι που βάσει συνομιλιών μπορεί να ειπωθεί ότι επιχειρούν να επηρεάσουν τον ορισμό κάποιου διαιτητή και την απόδοσή του στον αγώνα.

Η αισιοδοξία της Γιουβέντους ότι θα δικαιωθεί μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις δέχθηκε ισχυρό πλήγμα όταν έλαβε την απάντηση της FIGC στο αίτημά της. Η ομοσπονδία έκρινε ότι οι "μπιανκονέρι" δεν είχαν κάποιο πάτημα στο αίτημά τους, αφού πλέον το όποιο αδίκημα της Ίντερ είχε παραγραφεί και δεν θα μπορούσε να ανοίξει νέα διαδικασία.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση από την πρώτη μέρα, Στέφανο Παλάτσι, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ansa" ότι η Ίντερ είχε παραβιάσει το επίμαχο άρθρο που επισύρει υποβιβασμό. Ήταν Ιούλιος του 2011 και ο Παλάτσι είχε δαπανήσει όλο τον προηγούμενο χρόνο εξετάζοντας τις συνομιλίες που έπρεπε να είχε στα χέρια του τον Μάιο του 2006, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στο γραφείο του.

"Η Ίντερ παραβίασε το άρθρο που αφορά σε αθλητική εξαπάτηση, σχετικά με την πιθανότητα απόκτησης πλεονεκτήματος στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι άμεσα υπεύθυνη για την εξασφάλιση πλεονεκτήματος στο πρωτάθλημα, με τον καθορισμό της λειτουργίας του διαιτητικού τομέα", ήταν τα λόγια του Παλάτσι

Αν και στο αθλητικό δικαστήριο δεν αποδείχθηκε ποτέ η παραβίαση του άρθρου που οδηγεί σε υποβιβασμό, η Γιουβέντους πλήρωσε με δύο πρωταθλήματα και την πρώτη σεζόν της εκτός Serie A τα όσα εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι έκαναν οι διευθυντές της.

Στην αντίπερα όχθη, μία ομάδα που φέρεται να είχε τουλάχιστον την ίδια παραβατική στάση στην εξεταζόμενη διετία, η Ίντερ, έμεινε και θα παραμείνει "αλώβητη" από όλο αυτό το σκάνδαλο, κερδισμένη κατά ένα πρωτάθλημα που ακόμα και ο εισαγγελέας που κίνησε τα νήματα σε αυτήν την υπόθεση υποστηρίζει ότι δεν το δικαιούται."

UNA FACCIA UNA RAZZA...

Χωρίς να θέλω να παραλληλίσω τις σοβαρές παραμέτρους της υπόθεσης "Γιουβέντους" με εκείνες που (ΔΕΝ) αφορούν στον Ολυμπιακό, δεν παύει να είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα στον τρόπο με τον οποίο εξυφάνθηκε η σκευωρία κατά της Γηραιάς Κυρίας καθώς και το πώς χειραγωγήθηκε το οπαδικό συναίσθημα από τις ιταλικές αρχές και τα ΜΜΕ, σε συνάρτηση με τη μεταχείριση του Θρύλου από το εγχώριο σύστημα. Όπως στην Ιταλία έτσι και στην Psorokostena, τα "ελλιπή και πειραγμένα" στοιχεία που δημοσιοποίησαν -και εξακολουθούν να παπαγαλίζουν- εντεταλμένα δημοσιογραφικά όργανα μοιάζουν να χρησιμοποιούνται με αποκλειστικό σκοπό για να "εξοντώσουν" τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του.

Την ώρα που το μόνο για το οποίο δεν έχουν κατηγορήσει, ακόμη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι για το ότι κάνει και ...πιάτσα στην παραλιακή, οι "πλυμένες μπουγάδες" και το στήσιμο στο Ξάνθη-ποα παραμένουν παραγραφείσες υποθέσεις, καταχωνιασμένες σε ανήλιαγα συρτάρια, ενώ η σεπτή μορφή του Νίκου Πατέρα μένει στο απυρόβλητο, παρ' ότι πρωταγωνιστεί στις "ύποπτες" συνομιλίες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΠΟΥ ΙΝΤΕΡ ΒΑΛΤΕ ΠΟΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ!

Red Apple

Σχόλια

Εικόνα Loukas

Ανοιξαμε χθες τη συζητηση για το καλτσιοπολις κ ερχεται σημερα το 'αντικειμενικο' σαιτ (αυτο που ο μαρινακης πρεπει να εξαφανισει αφου εχει ξεμπλεξει με τις κατηγοριες του) κ ο γιουβεντινος παλλατζας να εξισωσουν το καλτσιοπολις με το ελληνικο σκανδαλο. Δυο σκανδαλα εντελως διαφορετικα αλλα τα χρησιμοποιουν οι αντι-ολυμπιακοι γιατι επιθυμουν κ προσδοκουν ο Θρυλος να εχει την καταληξη της Γιουβεντους!

ΥΓ. Φιλε Red Apple αν το διαβασες το αρθρο ,αποτελει αλλη μια αποδειξη οτι εχουν μαυρα μεσανυχτα τα ελληνικα σαιτ...την συζητηση του Μπεργκαμο με τον Φακετι,οι δικηγοροι του Μοτζι την ειχαν παρουσιασει σαν την μητερα των υποκλοπων,χρησιμοποιωντας την φυσικα για την υπερασπιση του Μοτζι κ των λεγομενων τους 'οτι εκανε ο Μοτζι το εκαναν κ οι υπολοιποι'... δηλαδη οτι κ ο Φακετι ζητουσε να βαλουν διαιτητες (βαλε τον κολινα)... Ελα ομως που αποδειχτηκε οτι αυτη την φραση δεν την λεει ο Φακετι αλλα οι τυποι ειχαν πειραξει την υποκλοπη ωστε να φαινεται οτι την λεει ο Φακετι. Για αυτο σου ελεγα κ για μαυρα μεσανυχτα! Αυτα σου τα λεω απλα για πληροφορηση γυρω απ το θεμα του καλτσιοπολις, παροτι μπορει να μη σε ενδιαφερουν.

Εικόνα red apple

Eν τω με ΤΑΞΙ εσύ συνεχίζεις απτόητος για την αγαπημένη Ίντερ! Και φυσικά δεν με ενδιαφέρει. Εδώ μέσα σου έχουμε γράψει 500 φορές για το πού αναφέρεται το άρθρο, εσύ εκεί, στην Ίντερ. Μακάρι να υπερασπίζεσαι με τόση θέρμη και τον Ολυμπιακό, επειδή εγώ από όλα έχεις γράψει, υποστηρίξει και αναφέρει, δεν διακρίνω ψήγμα ολυμπιακού

Εικόνα Loukas

Τελικα απ τα σχολια μου δεν εχεις διαβασει κ καταλαβει τπτ.Αυτο ειναι το συμπερασμα... Πραγματι ενας μη Ολυμπιακος θα εγραφε για τις δηλωσεις του Λανγκφορντ (τις οποιες εχει διαβασει σε κοκκινο forum)...ενας μη ολυμπιακος θα εγραφε να εξαφανισει το Gazzetta ο Μαρινακης! Oταν θα χρειαστει να υπερασπιστω κ τον Ολυμπιακο θα το κανω ,μην ανησυχεις!

Εικόνα red apple

Προσωπικά, φίλε μας, διόλου με ενδιαφέρει το καλτσιόπολις, η Ίντερ η Γιούβε και αι λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις της γείτονος. Εσένα καίει και τσουρουφλίζει η υπόθεση. Κατάλαβα ό,τι κι αν μου έγραψες, αλλά θα σου αντιτείνω πως εσύ μοιάζεις να μην κατανόησες το μεδούλι της σκέψης μου, στο άρθρο. Στην υπόθεση η μέν Ίντερ βγήκε εκτός κάδρου -όπως ο Πατέρας -, η δε Γιούβε καταδικάστηκε. Η περίπτωση του Ολυμπιακού διαφέρει 100% αφού ουδείς μπορεί, σε αυτή τη φάση, να του καταλογίσει ατράνταχτες κατηγορίες, αλλά το γεγονός οτι παίζεται ένα σχέδιο δημιουργίας εντυπώσεων είναι υπεραρκετο, για τη ταπεινή γνώμη μου, προκειμένου να αφήνονται να πλανώνται σκιές πάνω του. Τώρα εσύ, συνέχισε να ασχολείσαι με την Ίντερ και άσε εμάς να κάνουμε λάθος. Καλή Ανάσταση

Εικόνα KYTHNOS 7

Είναι εντυπωσιακό να μιλάμε για αυτοκτονία του Παουγκ. Πραγματικα ποιος πιστεψε οτι θα μπορουσε να κανει κατι φετος ο Παοκ (οχι οτι έκανε αλλες χρονιές)???
Μια ομάδα που δεν έχει πανω απο 5 σχετικά καλούς παίχτες πως γίνεται να πάρει πρωτάθλημα??Με τις πορδές ως γνωστόν δε βάφονται αυγά!!!Από την αρχή της χρονιάς φαινόταν η κατασταση αυτή!
Αν κάποιος παρατηρούσε τη βαθμολογική συγκομιδή του Παοκ κατά τη διάρκεια που ήταν πρώτος(με τα όποια σπρωξίματα απο διαιτησία) θα έβλεπε οτι ήταν ίδια με την αντίστοιχη περσινή.
Αρα το συμπέρασμα είναι οτι απλά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν ήταν καλός και φυσικά ήταν θέμα χρόνου κάποια στιγμή να πάρει τα πάνω του. Ειδικά όταν έφυγε από τη μέση το C.L. που το θεωρώ πολύ μεγάλη φθορά για μια Ελληνική ομάδα.Κάτι που δεν το έχουν οι άλλοι εδώ και πολλά χρόνια.
Αν όμως ρωτήσεις κάποιον ΟΥΓΚ για τα χάλια της ομάδας του θα σου πει ότι φταίει ο ΘΡΥΛΟΣ και όχι η ανυπαρξία του ή το θεαματικό άνοιγμα των ποδιών του στο βαζέλα.
Αλήθεια μιας και η κουβέντα περί παραρτημάτων , ας μπει κάποιος να δει τα αποτελέσματα των ΟΥΓΚ με τον Ποα από το 1990 και μετά......

Εικόνα KCS

Οταν χάσαμε απ'το βάζελο έλεγα σε κάτι βαζέλες στη δουλειά ότι το μόνο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε ως το τέλος είναι τα Γιάννινα έξω. Το αποτέλεσμα συνάδει με την άποψη που έχω για τον φετεινό (μετά Μίτσελ) Ολυμπιακό.

Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία 20' απέναντι σε 70000 ΑΕΚτζήδες(διότι αυτό είναι που δίνει αξία στην πρόκρισή μας και όχι η αγωνιστική αξία της ΑΕΚ), ο Ολυμπιακός εδώ και πολύ καιρό κερδίζει τα εύκολα ματς και τα κάνει θάλασσα αν βρει λίγο δυνατό αντίπαλο.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ! Η αυτοκτονία του Μπαοκ ήταν πέρα από κάθε φαντασία, αξίζει να μνημονεύεται για χρόνια.

Τώρα για το τι πρέπει να γίνει δεν το ξέρω. Για να είμαστε δίκαιοι, το ότι έστω και λόγω αχρηστίας των άλλων παίρνουμε το πρωτάθλημα ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ επιτυχία. Οποιος δε συμφωνεί ας σκεφτεί τι θ'ακούγαμε αν ήταν λίγο καλύτερο το τσίρκο του Αλαφούζου ή αν κατάφερνε να ελέγξει ως το τέλος την εγγενή ανοησία του Μπαοκ ο Αναστασιάδης.

Προσωπικά από την τωρινή ομάδα απαιτώ ένα εμφατικό νταμπλ(άνετη νίκη στον Τελικό και με πολλά γκολ αν γίνεται). Για τα υπόλοιπα, ο πρόεδρος ελπίζω να ξέρει καλύτερα.

Εικόνα apostolos gaganis

Μωρέ μπορεί εμείς εδώ στο RATM να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι αντιδράσεις όσων γαύρων μπαίνουν΄εδώ μέσα, το θέμα μας όμως απόψε και αύριο και μεθαύριο και δεν ξέρω πόσο, είναι η τριάρα απ΄τον ΠΑΣ... Και πέρσι και φέτος, την τριάρα φαίνεται πως τη ΄΄γουστάρει΄΄ η ομάδα, έτσι για να μας μαυρίζει τη διάθεση και να σκιάζει τον τίτλο... Να μη μπορουμε να τον χαρούμε, ρε πούστη μου, όπως πρέπει... Τρία γκολ απ΄τα Γάννενα, είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ για παίχτες που φοράνε αυτή τη φανέλα. Τί νομίζουνε; Ότι τελείωσε το πρωτάθλημα; ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΙΑ!

Μαρινάκη, πήγες, είδες, έχεις καταλάβει, ξέρεις. ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ! Εμείς δεν είμαστε ούτε βαζέλια ούτε μπουγάτσες, ν΄αποφεύγουμε να βάζουμε το χέρι στη φωτιά και να κρύβουμε ή να ωραιοποιούμε ή να προφασιζόμαστε και μαλακίες... Εμείς οι Ολυμπιακοί, λέγαμε πάντα τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη! ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕς ΠΑΝΩ ΜΑΣ!

ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΣΤΑ ΙΣΑ: Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΗΤΤΑ ΑΠ΄ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗ! ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΏ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑΥΤΗΝ! ΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

Κανείς μας, δεν σηκώνει το σίγουρο αυριανό ( και βάααλε ) κράξιμο του ΘΡΥΛΟΥ, ΝΑΙ ΡΕ , ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, απ΄όλους τους αντίχριστους.... ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ! ΔΡΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ! ΝΑ ΧΕΣΩ, ΕΓΩ ΚΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΥΡΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ! ΤΕΡΜΑ Τ΄ΑΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΙΤΛΩΝ! Α Ρ Κ Ε Τ Α!!!

Εικόνα RED HELL

Τεινω να υιοθετησω την αποψη οτι παιρνουμε το νταμπλ λογω ανυπαρξιας των αλλων.Τετοια ελλειψη ποιοτητας δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να δω.Στο μισο μετρο χανουν τις πασες και τα κοντρολ.Για να τα λεμε ολα καναμε καποιες φασεις και ημαστε απειλητικοι σε μερικα σημεια.Αλλα να φοβασαι οτι θα το φας σε καθε επιθεση της αρμαδας του απειρωταν(και τα αρχιδια μας κουνιουνται)ειναι εξοργιστικο.Το γεγονος οτι δεν πρεπει(για μενα)να θεωρειται απο τις χειροτερες φετινες εμαφανισεις δειχνει ποση υπομονη εχουμε κανει φετος.Ε δεν αντεχεται να σου κανουν καζουρα οι παγουραδες.
Μαρινακη θυμισου το πρωτο σου καλοκαιρι στην ομαδα και πραξε αναλογα.Η υπομονη τελειωσε πλεον.

Εικόνα red apple

ωχ, τα πήρε ο Απόστολος.

εγώ πάλι το βλέπω πιο ψυχρά. Αφού εξασφαλίστηκε ο τίτλος πάλι καλά να λέμε. Έχουμε δουλειά μπροστά μας και είναι ώρα για ψυχραιμία, τανκς και νηφαλιότητα

Εικόνα apostolos gaganis

Δηλαδή για βουδιστική απάθεια ή αναγκαστική αυτολοβοτομή... Εγώ, Αδαμ, ευχαριστώ...δεν θα πάρω.

Τα υπόλοιπα θα τα πω, σε δεύτερο χρόνο...

Εικόνα Loukas

Σας διαβαζω τοσο καιρος παιδες με μεγαλη χαρα, ειδικα τα θεματα που αφορουν την βρωμια που υπαρχει στο ελληνικο μπασκετ κ τον "δικτατορα-βασιλια" βαζελακοπουλο κ σημερα για πρωτη φορα μου δωσατε αφορμη να σχολιασω... Ο λογος οτι υποστηριζω την Ιντερ κ την αγαπω οσο τον Ολυμπιακο (μανα ιταλιδα με θειο γιουβεντινο που στα τεσσερα,τωρα μπηκα στα -αντα, μου εκανε δωρο φανελα της Ιντερ).Φυσικα δεν περιμενω απ τον φιλο Red Apple να ενημερωνεται απο ιταλικα σαιτ για τα δρωμενα του calcio αλλα η παραμοιωση στο τελος με 'σκοτωσε'! Να αρχισω λεγοντας σας οτι ο Μοτζι οπου πηγαινε τον ακολουθουσαν σκανδαλα( Τορινο,Ναπολι κ μετα Γιουβεντους).Μονο αθωος δεν μπορει να ειναι ο συγκεκριμενος επομενως, ασχετα με το τι λεει. Να σε διορθωσω φιλε Red Apple λεγοντας σου οτι ο Μοτζι κ o Giraudo δεν αθωωθηκαν στο εφετειο της Ναπολης αλλα γλυτωσαν απο παραγραφη. Μαλιστα στο τελος της δικης ο γενικος εισαγγελεας της δικης Μazzotta δηλωσε οτι ΄ υπηρχε πραγματι μια συνομωσια που προσπαθουσε να καθοριζει τα αποτελεσματα των αγωνων, να ελεγχει τους ορισμους των διαιτητων, να καθοριζει τις καρριερες των διαιτητων κ να ελεγχει κ τις εκλογες στην λιγκα του καλτσιο'!Η Γιουβεντους γλυτωσε (σε προηγουμενη δικη οχι σ αυτην της Ναπολης)γιατι θεωρησαν οι δικαστες οτι ο Μοτζι οτι εκανε το εκανε για προσωπικο του οφελος.Η δικη του 2006 ηταν εξπρες γιατι ακολουθουσε το μουντιαλ κ δεν επρεπε να υπαρχουν μαυρες σκιες πανω απ το calcio, αλλα οι ερευνες ειχαν ξεκινησει απ το 1998. Τελος να σας πω οτι μια απ τις κατηγοριες κατα του Μοτζι ηταν οτι ελεγχε με μεγαλοδημοσιογραγους κ με το φιλο του Γκαλιανι τις εφημεριδες (υπαρχει συγκεκριμενη τηλεφωνικη υποκλοπη που μεγαλοδημοσιογραφος μιλαει με τον Μοτζι κ του λεει οτι αυριο βγαινει πρωτοσελιδο κατα της Γιουβεντους,κανονισε να μην βγει).Επομενως δε μπορουμε να γραφουμε οτι υπηρχε κινημα κατα της Γιουβεντους απο δημοσιογραφους.Επισης δεν ελεγχθηκαν(κ μαλλον δε θα ελεγχθουν ποτε!) κ οι ξενες καρτες sim που ειχε στην κατοχη του ο Μοτζι! Φυσικα δεν θελω να ανοιξουμε συζητηση στο Ratm για θεματα που αφορουν το καλτσιοπολις γιατι δεν αφορουν τους φιλους του ολυμπιακου.Το σχολιο μου το κανω μονο κ μονο γιατι θεωρω οτι το αρθρο του Red apple δημιουργει λανθασμενες εντυπωσεις,ειδικα στο συμπερασμα (με διελυσες φιλε Red Apple με το συμπερασμα, γιατι παντα θεωρουσα οτι οι δυο συλλογοι που αγαπω παρα τις διαφορες που εχουν ,εχουν παρα πολλες ομοιοτητες για μενα.Μαχητικοτητα κ στηριξη φιλαθλων στους καιρους που οι ομαδες δεν σηκωναν κουπες).Να κλεισω λεγοντας σας οτι αυτα που εχουν δει τα ματακια μου απ τη Γιουβεντους αν τα εβλεπαν οι αντιολυμπιακοι (υπαρχουν κ καποιοι που κανουν τουιτ ενω υποστηριζουν την γιουβεντους κ μας το παιζουν αρειανοι) θα επρεπε να ξεκινησουν λαικη επανασταση.Νομιζω φιλε Red Apple λογω των παρομοιωσεων που εκαναν με το υποτιθεμενο σκανδαλο στην ελλαδα κ το καλτσιοπολις,εγραψες το αρθρο.Εγω διαβαζα τα αρθρα που εγραφαν κατακαιρους δημοσιογραφοι ελληνες κ γελουσα με τα μαυρα μεσανυχτα που ειχαν!Αυτα κ ελπιζω να μην σας κουρασα. Συνεχιστε την καλη δουλεια που κανετε!

Εικόνα savvas gridlock

Λουκά καλώς ήλθες. Να σου πω ότι εγώ δεν υποστηρίζω κάποια ιταλική ομάδα, ούτε καν παρακολουθώ ιταλικό ποδόσφαιρο. Τη Γιουβέντους την ψιλο-σιχαίνομαι κιόλας. Τη συγκεκριμένη ιστορία όμως που λέγεται Καλτσιόπολις, κάπως την γνωρίζω. Υπάρχουν συνομιλίες και συναντήσεις του Μοράτι της Ίντερ με τα μέλη της ιταλικής ΚΕΔ και της ΕΠΟ, οι οποίες όταν μνημονεύθηκαν από τους δικηγόρους της Γιουβέντους στην αίθουσα του δικαστηρίου, η απάντηση που πήραν ήταν ''δεν μας ενδιαφέρει η Ίντερ''. Δηλαδή λες και όλα όσα έγιναν, έγιναν μόνο για να πέσει η Γιουβέντους. Στοχευμένα. Ακριβώς όπως μόνο τα τηλέφωνα του Μαρινάκη ανοίγουν, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες για εμπρησμούς φούρνων, αλλά τα τηλέφωνα του Μελισσανίδη έπειτα από την επώνυμη καταγγελία Ζωγράφου ακόμη να ανοίξουν.

Εικόνα Loukas

Επι ευκαιριας Σαββα να σου πω κ παλι συνεχιστε την καλη δουλεια... διαβασα ηδη το θεμα σας με τον ζακια κ περιμενω να φτιαξετε αλλο ενα θεμα με την κοντρα που εχει ανοιξει τελευταια μεταξυ της ΟΔΚΕ κ του βαζελακοπουλου. Επισης να διαβασουμε ρε παιδι μου κ την ανακοινωση που εβγαλε ο Καφφες κ δεν την ανεβασε κανενα αντικειμενικο σαιτ. Στο θεμα τωρα του καλτσιοπολις να σου πω οτι στην δικη του 2006 λογικο ηταν να μην τους ενδιαφερει η Ιντερ,αφου δεν ηταν κατηγορουμενη.Αυτο που προσπαθουσαν να δειξουν οι δικηγοροι του Μοτζι κ της Γιουβεντους (κ μετα στην δικη του 2011) ηταν οτι δεν εκλεβαν μονο αυτοι. Οτι αυτοι εκλεβαν αλλα εκλεβαν κι οι αλλοι, επομενως ή ολοι κατηγορουμενοι ή ολοι αθωοι. Δε γινεται ομως ετσι. Τωρα στο θεμα της Ιντερ,διαβασε σε παρακαλω αυτο http://www.fcinternews.it/focus/narducci-nessun-reato-penale-per-facchet... ειναι κομματι συνεντευξης του Ναρντουτσι (αθλητικος εισαγγελεας στη δικη του 2011) κ καντο μεταφραση απο ιταλικα σε αγγλικα για να ειναι πιο ακριβης η μεταφραση κ να βγαζεις νοημα. Προσεξε τα μαυρα γραμματα. Tα ιδια λογια μπορω να σου βρω κι απ τον Lepore που ηταν ο capo εισαγγελεας της δικης του 11. Η Ιντερ κ ο Φακετι,Μορατι δεν πηγαν ποτε σε δικη.Σε μια συνεντευξη του ο Παλατσι,αθλητικος εισαγγελεας, υποστηριξε οτι η Ιντερ γλυτωσε απο παραγραφη.Κι εδω θελω να σταθω.Σε αυτο το θεμα κατηγορω τον Μοραττι που δεν πηγε σε δικη κ αφησε σκιες πανω απ την Ιντερ. Περιμενω απ τον Μαρινακη να μην αφησει καμμια σκια πανω απ τον Ολυμπιακο. Ολους αυτους που πετουν λασπη κ ειδικα τους δημοσιογραφισκους να τους κυνηγησει μεχρι τελους.Ας μη βιαζομαστε κι εμεις να καταληξουμε σε συμπερασματα οτι δε θα ανοιξουν τα τηλ των αλλων. Περιμενουμε κ βλεπουμε κ τοτε θα κανουμε την κριτικη μας κι αν αποδειχτει οτι οι εισαγγελεις-δικαστες παιρνουν γραμμη απο αλλους και οτι μεροληπτουν τοτε θα πραξουμε τα αναλογα! Ξανατονιζω οτι με το καλτσιοπολις δεν υπαρχουν ομοιοτητες.Μην ξεχνατε οτι υπηρχαν κι αλλες ομαδες κ παραγοντες με ποινες. Εδω στην ελλαδα προσπαθουν να πληξουν την εικονα του Ολυμπιακου με προπαγανδα και εχουμε ανακαλυψει τους δημοσιογραφους-δικαστες!

Εικόνα clark gheibol

μην τον κατηγορείς το Μοράτι, καλά έκανε. Η Γιουβέντους καταδικάστηκε για illecito sportivo, όχι για το ποινικό αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Για το αθλητικό αδίκημα δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο ήρθε κάποιος σε επαφή με το διαιτητή ή τον αρχιδιαιτητή. Per l' illecito sportivo basta la telefonata είχε πει ο πρόεδρος της figc και αυτός είναι ο λόγος που η Γιουβέντους στρέφεται τώρα εναντίον της ομοσπονδίας για άνιση μεταχείριση. Θα καταδικαζόταν στάνταρ η Ίντερ και καλά έκανε και προέβαλε την ένσταση της παραγραφής.
Τώρα λοιπόν που παραγράφηκε το αδίκημα του Μότζι, τώρα που η παραγραφή εξαλείφει το αδίκημα σαν να μην έγινε ποτέ, τώρα μπορούμε εύκολα να πούμε ότι η Γιουβέντους ήταν ακριβώς όπως η Ίντερ. Illecito sportivo και για τις δύο, καμία ποινική ευθύνη. Τα ίδια και οι δύο, να μην ψάξω τώρα να σου στέλνω λινκ με συνομιλίες του Μοράτι με διαιτητές και αρχιδιαιτητές. Δες λίγο κι εδώ:
http://www.ju29ro.com/farsopoli/3237-palazzi-sullinter-era-illecito-spor...
Εγώ κάθε φορά που πάει 20 Ιουλίου κι αρχινάνε δημοσιεύματα για στημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα, χέζομαι πάνω μου, καθώς θυμάμαι ότι μια παρόμοια αδικία την έχω υποστεί μία φορά. Και τη δεύτερη θα μιλάμε για τον Ολυμπιακό, όχι για τη Γιουβέντους, δηλαδής τεράστια προσωπική ζημιά

Εικόνα Loukas

Ναι η Γιουβεντους κ ολες οι αλλες ομαδες που καταδικαστηκαν εφαγαν ποινες για παραβιαση του αθλητικου δικαιου. Δε μπορουν να κατηγορηθουν ομαδες για ποινικο αδικημα. Ο Μοτζι οι ποινες του για παραβιαση του αθλητικου δικαιου διαγραφηκαν,οπως κ οι ποινες του λογω προχωρημενης ηλικιας. Αλλα η κατηγορια για συσταση εγκληματικης οργανωσης παραγραφηκε.Δλδ με λιγα λογια δεν αθωωθηκε,αντιθετα επιβεβαιωσε το εφετειο οτι υπηρχε εγκληματικη οργανωση. Εχω βαλει κ μια συνεντευξη ενος εισαγγελεα που λεει το ιδιο πραγμα σε παρακατω σχολιο μου. Διαβασε κ το σχολιο μου με το Σαββα που του λεω γιατι θεωρω οτι η Ιντερ δεν τιμωρηθηκε. Φιλε μου, τελος για το Μοραττι, θεωρω οτι δεν επρεπε να αφησει καμμια σκια πανω απ την Ιντερ κ στο ονομα του Φακεττι (παρεπιπτοντως ο Μοτζι εχει αλλη δικη για σπιλωση του ονοματος του Φακεττι),γιατι αυτο ειχε υποχρεωση να κανει για τον κοσμο της Ιντερ.Εαν μεσα απ το δικαστηριο αποδεικνυονταν οτι πρεπει να τιμωρηθει η Ιντερ,τοτε να τιμωρουνταν.Οχι να υπαρχουν υπονοιες οτι η Ιντερ γλυτωσε λογω παραγραφης.

Εικόνα clark gheibol

Η παραγραφή εν επιδικία σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος. Κατηγορήθηκε για ένα αδίκημα και δε δικάστηκε ποτέ. Στο ποινικό δίκιο η αναίρεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι ένοχος προτού καταδικαστεί τελεσίδικα. Αυτό βέβαια που δείχνει να ενισχύει κάπως τη θέση σου είναι ότι ο ντε Σάντις καταδικάστηκε, αλλά δεν ξέρω για ποιο αδίκημα, δε θυμάμαι αν είχε κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Πάμε τώρα στο illecito sportivo. Αν για να καταδικαστεί μια ομάδα αρκεί η επαφή με το διαιτητή, είναι προφανές ότι η Ίντερ έπρεπε να καταδικαστεί αφού αυτές οι επαφές υπήρχαν. Το μέγεθος της τιμωρίας θα είναι ανάλογο με την παραβίαση. Μπορεί να τιμωρούταν περισσότερο ή λιγότερο, όπως και να 'χει, δε θα της έδιναν τιμής ένεκεν ένα πρωτάθλημα που έχασε στο γήπεδο, ξεκάθαρο αυτό. Το λινκ που βάζεις είναι δηλώσεις του αθλητικού εισαγγελέα που έκρινε ότι πρέπει να καταδικαστεί η Γιούβε το 2006, είναι αυτός που την έσυρε στα δικαστήρια. Αντίθετα, το λινκ το δικό μου είναι του επόμενου εισαγγελέα που όταν είδε όλη τη δικογραφία διαπίστωσε ότι και ο Μοράτι έκανε τα ίδια και του πρότεινε να παραιτηθεί από την παραγραφή (όπως έκαναν στα ποινικά δικαστήρια οι διαιτητές) για να δικαστεί κανονικά. Ο Μοράτι απάντησε φτύνοντας, επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά τη ρετσινιά του λούζερ.
Αν οι Έλκαν δεν απέσυραν την προσφυγή που έκαναν στο διοικητικό πρωτοδικείο του Λάτσιο όταν τους επιβλήθηκε η πρώτη ποινή, αυτή της γ΄ εθνικής και -17 βαθμούς, τώρα θα είχαμε διαφορετικά δεδομένα και για την αθλητική δικαιοσύνη. Δε θα έβγαινε απόφαση εξπρές για δικογραφία με 7.000 τηλεφωνήματα μέσα σε 15 μέρες. Θα υπήρχαν τα δεδομένα να κρίνουν πιο σοφά. Εγώ θα έλεγα ότι αν είναι να πέσω εγώ γαία πυρί μιχθήτω, θα με ένοιαζε αν τιμωρούνταν η ομοσπονδία για παραβίαση του αυτοδιοίκητου της φίφα αν ήταν εγώ να πέσω δεύτερη ή τρίτη εθνική; Στο μπούτσο μου, να μη βγει κανένας Ευρώπη. Εμπάση περιπτώσει, ο γέγονεν γέγονεν. Αλλά αν η Γιούβε επιτύχει αποζημίωση σε βάρος της ομοσπονδίας έστω και για 1 ευρώ, εγώ θα πω ότι αδικηθήκαμε.
Αλλά για το θέμα της παραγραφής μην έχεις καμία αμφιβολία, η Ίντερ τη γλίτωσε λόγω παραγραφής. Καμία υπόνοια, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση.

Εικόνα Loukas

Φιλε μου ανοιγουμε συζητηση οπαδικη που δεν αφορα τα παιδια που μπαινουν στο σαιτ... Εγω θα σου πω οτι ο Ναρντουτσι ηταν ενας απ τους τρεις εισαγγελεις στη δικη της Ναπολης που ξεκινησε το 2009 κ τελειωσε το 11.. ενω ο Παλατσι ηταν αυτος που εσυρε τους παντες στα δικαστηρια το 2006... Μπερδευτηκες. Αυτος μιλησε κ σε συνεντευξη του ειπε οτι η Ιντερ γλυτωσε απο παραγραφη. Για να γλυτωσεις ομως απο παραγραφη πρεπει να σου ασκηθουν κατηγοριες... Η Ιντερ δεν πηγε σε κανενα δικαστηριο. Παραγραφη δε σημαινει αθωωση... σημαινει οτι γλυτωνεις την επιβολη ποινων! Για αυτο εβαλα κ την συνεντευξη του Ναρντουτσι που εξηγει κι αυτο!

Εικόνα savvas gridlock

Κάτι έχουμε γράψει.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150304/sdoe-se-eok-ked

Τον Καφφέ δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου. Μπροστά ήταν όταν ο τιμωρημένος Γιαννακόπουλος απειλούσε τους διαιτητές του προημιτελικού Κυπέλλου τον Οκτώβριο του 2014 στο ΟΑΚΑ, αλλά ούτε τότε, ούτε αργότερα παρενέβη για να προστατεύσει τους διαιτητές. Γι'αυτό δεν κάναμε αποκλειστικά ανάρτηση για την επιστολή του, η οποία φυσικά στα περισσότερα είναι σωστή.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141022/o-geloios-ilias-kaffe...

Για τα της Ίντερ, από την στιγμή που αποδέχεσαι πως υπήρξαν συναντήσεις του Μοράτι με θεσμικά πρόσωπα του ιταλικού ποδοσφαίρου, θα έπρεπε η μπάλα να πάρει και την Ίντερ, από την στιγμή που τιμωρήθηκε γι'αυτό η Γιουβέντους. Υπάρχει διαβάθμιση στις ποινές, δεν λέω να τιμωρούνταν το ίδιο, αλλά όλα τα στοιχεία της Ίντερ γιατί δεν εξετάστηκαν καν;

Εικόνα Loukas

Eχει σημασια η αναρτηση για να καταλαβουν ολοι,πως αυτος ο βρυκολακας του ελληνικου μπασκετ,προσπαθει να ελεγχει τα παντα στο ελληνικο μπασκετ!Ακομα κ τους συνδεσμους των διαιτητων!Οπως θα θελα να βαζετε πχ κ συνεντευξεις του Λανγκφορντ μετα τον αγωνα παοκ-ολυμπιακο που ειπε καποια πραγματα για τον ημιτελικο κυπελλου, πραγματα δλδ που δε διαβαζουμε στα λεγομενα αντικειμενικα σαιτ.Ακομα κ σε ερυθρολευκα σαιτ!

Ναι υπηρχαν συναντησεις του Μοραττι κ του Φακεττι με τους αρχιδιαιτητες κ τα μελη της Figc(αντιστοιχη επο).Οπως κ τηλεφωνικες υποκλοπες.Σημασια εχει τι ελεγαν μεταξυ τους!Συναντησεις ειχαν ολες οι ομαδες.Μεχρι κ δωρα στους διαιτητες εκαναν.Θα επρεπε να εξαφανιστει το καμπιονατο.Για αυτο σου ειπα να διαβασεις την συνεντευξη του Ναρντουτσι,στην οποια λεει οτι στις τηλ υποκλοπες του Φακεττι δε λεγοντουσαν πραγματα που θα μπορουσαμε να θεωρησουμε αδικηματα.Υπαρχουν πραγματα που αφορουν το καλτσιοπολις που δε θα τα μαθουμε ποτε.Οπως ανεξηγητη ηταν κ η σταση της οικογενειας Ανιελι.Δεχθηκαν την αποφαση του 2006 χωρις αντιδρασεις(μια απ τις μεγαλυτερες οικογενειες στην Ιταλια,για να μην πω η μεγαλυτερη, που ειχαν στην κατοχη τους μια απ τις μεγαλυτερες ομαδες στην Ιταλια με τον περισσοτερο κοσμο).Αυτο μαλλον οφειλεται στα χρεη που ειχε η Γιουβεντους.

Εικόνα Loukas

Επισης για να μην παρεξηγηθω, δε λεω να κατεβασετε το αρθρο επειδη δεν ειναι εγκυρο... καταλαβαινω τι μηνυμα θελω να περασετε. Απλα εμενα με πειραξε το συμπερασμα κ για αυτο σχολιασα! Ε οχι κ βαζελοι της Ιταλιας... αν κ ετσι οπως εχουμε καταντησει αυτους κ τους αλλους ανυπαρκτους θυμιζουμε!

Εικόνα red apple

αυτό λέω κι εγώ, Σάββα, αλλά ο φίλος μας επιμένει σε "πράσινες" αποχρώσεις της πραγματικότητας

Εικόνα red apple

Kαλέ φίλε μας, πού διέκρινες υποψία πρόθεσης από την μεριά μου, να αθωώσω τον Μότζι και την Γιουβέντους; Ούτε ο ένας με ενδιαφέρει, ούτε για την άλλη καίγομαι. Δεν είμαι οπαδός καμιάς ξένης ομάδας. Μου υπεραρκεί ο Θρύλος. Τα στοιχεία που υπάρχουν στην ειδησεογραφία χρησιμοποίησα και πέραν τούτου ουδέν. Επιπροσθέτως, το ότι υποστηρίζεις και την Ίντερ δεν την αθωώνει από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο. Κι αυτό μέσα από την ειδησεογραφία βγαίνει και όχι από το μυαλό μου. Αντιθέτως, δεν υφίσταται αντεπιχείρημα για την Ίντερ, του επιπέδου "έχει πολλές ομοιότητες με τον Ολυμπιακό".
Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου και σου εύχομαι να βρίσκεις πάντα, κίνητρο για ανταλλαγή απόψεων

Εικόνα Loukas

Φιλε Red Apple δε σε κατηγορησα οτι προσπαθεις να αθωωσεις τον Μοτζι κ την Γιουβεντους! Αντιθετα στην προτελευταια μου προταση μου γραφω, οτι νομιζω οτι επηρεαστηκες για να γραψεις το αρθρο απ την ειδησεογραφια που παρουσιαζουν σαν ομοια το ελληνικο σκανδαλο με το καλτσιοπολις, γιατι προσδοκουν ο ολυμπιακος να εχει την καταληξη της γιουβεντους! Οπως βλεπεις στο σχολιο μου δεν προσπαθω να αθωωσω την Ιντερ ουτε στα ματια τα δικα σου ουτε στους αναγνωστες του αρθρου σου, που θα μπορουσα να το κανω κ να παραθεσω αντεπιχειρηματα κ για την υποτιθεμενη παραγραφη του Παλατσι κ για τις υποκλοπες του Φακετι.Αυτο γιατι δεν ειχα σκοπο με το σχολιο μου να διαμορφωσω θετικη εντυπωση για την Ιντερ κ γιατι θεωρω οτι το καλτσιοπολις δεν θα επρεπε να αφορα κανεναν φιλο του ολυμπιακου. Το σχολιο μου εγινε μονο για το συμπερασμα που εχεις γραψει εσυ, που να σου πω την αληθεια με πειραξε,γιατι οπως ειπα ,στα ματια τα δικα μου τονιζω, βλεπω πολλες ομοιοτητες με τον Ολυμπιακο κ γιατι σιχαινομαι την ομαδα που παρομοιαζεις την Ιντερ.Μπορει και να της φανταζομαι τις ομοιοτητες γιατι ειναι οι μονες ομαδες που αγαπω κ παρακολουθω!Τελος να σου πω οτι δεν σχολιαζω τοσο συχνα γιατι δεν θεωρω οτι με το σχολιο μου προσθετω κατι στην συζητηση.Τις περισσοτερες φορες με καλυπτουν κ οι αρθρογραφοι κ οι σχολιαστες!Το Ratm αποτελει οαση μεσα στα αντιολυμπιακα σαιτ κ το διαφημιζω σε οσους δεν το γνωριζουν!

Εικόνα red apple

Δεν το αντιλαμβάνεσαι, αλλά σα να χάνεις το δάσος για το προσωπικό σου δέντρο. Την Ίντερ. Η ιστορία με το κυνήγι και τις εντυπώσεις σε βάρος της Γιούβε έχει ομοιότητες με το κυνήγι και τις εντυπώσεις σε βάρος του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το δάσος μου

Εικόνα Loukas

Αυτο που προσπαθω να σου δωσω να καταλαβεις ειναι οτι δεν υπαρχουν ομοιοτητες μεταξυ του καλτιοπολις κ του σκανδαλου στην ελλαδα.Στην ιταλια καλως καταδικαστηκε για τα αισχη η γιουβεντους...στην ελλαδα θελουν να καταδικασουν τον αιωνιο δυναστη τους με ψευδη στοιχεια(μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο) κ πριν γινει καν η δικη. Δε ξερω κατα ποσο εισαι καλα πληροφορημενος για το θεμα του καλτσιοπολις κ απο που εχεις διαβασει για το καλτσιοπολις. Οταν διαβαζεις κατι για τον ολυμπιακο απο καποιον 'αντικειμενικο' το περνας πρωτα απο ελεγχο;Τωρα που διαβασες αυτο το αρθρο του contra το περασες απο ελεγχο πριν καταληξεις στο συμπερασμα σου;Γνωριζεις αν για παραδειγμα ο δημοσιογραφος υποστηριζει καποια ομαδα στο καλτσιο; Εχω παραδειγμα να σου φερω απο υποτιθεμενο αντικειμενικο ελληνικο σαιτ που σε θεμα που αφορουσε το καλτσιοπολις ο συντακτης του αρθρου ειχε αλλαξει ενα σημειο στην μεταφραση απ την τηλεφωνικη υποκλοπη(αυτο που ειχε αλλαξει ηταν το 'ευνοησε την ιντερ' ενω στην πραγματικοτητα ελεγε'προσοχη να μην ευνοησετε την γιουβεντους' σε ντερμπι)(Αν το βρω θα σου παρεθεσω κ λινκ).Συμφωνα με τα δικες σου γνωσεις ,παραγραφη σημαινει αθωωση;Διαβασες πουθενα τα λογια του εισαγγελεα που σου εγραψα εγω στο αρθρο; Το συμπερασμα σου ειναι βιαστικο (κ για μενα λαθος).Ειναι αδικο κ για τον ολυμπιακο να τον παρομοιαζουν με την Γιουβεντους, γιατι απο οτι ειδα καποιοι το κανουν ηδη στα σχολια. Την κλεινω την συζητηση γιατι δε θα καταληξουμε καπου... στο μελλον αλλη συζητηση μας να αφορα το θρυλο που ειναι σιγουρο οτι θα συμφωνουμε...

Εικόνα red apple

Eξακολουθώ να ισχυρίζομαι οτι η βασική διαφωνία σου είναι η αναφορά μου στην Ίντερ. Σε κανένα σημείο του άρθρου δεν παραλληλίζω τον Ολυμπιακό με την Γιούβε και το τονίζω ιδιαιτέρως, στο τέλος. Όσο για το αν διασταύρωσα τα αναφερόμενα στο κόντρα, η απάντησή μου είναι πως ναι φυσικά, ανέτρεξα σε ξένες - αγγλόφωνες - πηγές για το θέμα. Η είδηση όμως είναι η εξής: ο Μότζι αθωώθηκε και δεν υπήρξε παραγραφή.

http://www.inewsgr.com/17/motzi-paragrafi-pote.htm

και από το sports in.gr

Αθήνα
Το σκάνδαλο «Calciopoli» που ξέσπασε το 2006 στην Ιταλία με εμπλοκή κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων του Campionato αποτελεί το μεγαλύτερο στον χώρο του αθλητισμού, καθώς συγκλόνισε παγκοσμίως το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο. Και όμως, ο άνθρωπος που θεωρήθηκε ως «εγκέφαλος» εκείνης της σκοτεινής υπόθεσης, ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, το πρωί της Τρίτης, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία και πλέον η Γιουβέντους αξιώνει αποζημίωση «μαμούθ» για τις οικονομικές ζημιές που υπέστη από την υπόθεση.

Ο 77χρονος σήμερα Μότζι, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 2 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για αθλητική απάτη και συνομωσία, όμως σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε και οι κατηγορίες που τον βάραιναν έπεσαν στο κενό.

«Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004-05 και 2005-06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά», δήλωσε ο Μότζι με μεγάλη δόση ανακούφισης από την απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί πως και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιράουντο, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία και πλέον η Γιουβέντους είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση ζητώντας τεράστια αποζημίωση από την ιταλική ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως η «Μεγάλη Κυρία» είχε υποβιβαστεί και της είχαν αφαιρεθεί 2 πρωταθλήματα το καλοκαίρι του 2006, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να αξιώνει αποζημίωση ύψους 443.000.000 ευρώ για οικονομικές ζημίες, αλλά και απαξίωση της φήμης του ονόματος."

Όπου κι αν ανατρέξεις, το ίδιο θα διαβάσεις. Μόνο ένα παναθηναϊκό μπλογκ ή σάιτ -δεν θυμάμαι ακριβώς- ισχυρίζεται τα όσα μου γράφεις συνεχώς.

Μη με βάζεις στο τριπάκι να σκεφτώ πως είσαι πεμπτοφαλλαγγίτης!

Εικόνα Loukas

Κοιτα που στο τελος θα κατηγορηθω οτι ειμαι βαζελος. Φιλε μου δεν χρειαζομαι να ενημερωνομαι για το τι γινεται-εγινε στο καλτσιοπολις απο ελληνικα σαιτ,γιατι θεωρω οτι τα περισσοτερα εχουν μαυρα μεσανυχτα.Θα σταθω εδω"Η είδηση όμως είναι η εξής: ο Μότζι αθωώθηκε και δεν υπήρξε παραγραφή." Διαβασε αυτο σε παρακαλω http://www.goal.com/it/news/240/calciopoli/2015/03/24/10127642/cassazion... καντο μεταφραση απο τα ιταλικα στα αγγλικα για να ειναι πιο ακριβης η μεταφραση κ πες μου που ακριβως λεει οτι αθωωθηκε ο Μοτζι;Ειναι η ειδηση που βγηκε ακριβως μετα το τελος της δικης στο εφετειο της Ναπολης. Οπως διαβασεις θα δεις οτι λεει για παραγραφη.Δεν υπαρχει καμμια αθωωση.Aντιθετα μετα της δικης στη Ναπολη επιβεβαιωθηκε οτι υπηρχε ενα συστημα που ελεγχε το καλτσιο κ οτι τα ατομα 'γλυτωσαν' την καταδικη λογω παραγραφης. Τωρα αυτο μαλλον απο οτι καταλαβαινω δε θες να το καταλαβεις αλλα εξακολουθεις κ πιστευεις οτι αθωωθηκε ο Μοτζι, πραγμα που μονο ο Μοτζι το πιστευει! Και αν εμενα δεν με πιστευεις διαβασε κι αυτο http://www.vogliadiroma.com/calciopoli-narducci-con-la-prescrizione-non-... κ προσεξε αυτο το σημειο 'La dichiarazione di prescrizione di un reato presuppone che il reato esisteva, è stato commesso da quella persona ma a causa del tempo trascorso, non lo si condanna in concreto.'. Ο Ναρντουτσι ηταν ενας απ τους τρεις εισαγγελεις στη δικη του 2011.

Εικόνα red apple

Κάρο αμίκο Λούκας, αρκετά με την Ίντερ και την Γιούβε. Εφόσον κατάλαβες για ποιό λόγο γράφτηκε το άρθρο δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε.

Εικόνα Red Dragon

Καταπληκτικη δουλεια.Αυτο απλα παιδες.

Εικόνα KYTHNOS 7

http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2015/04/05/alafouzos-kai-velis-ka...
Για του λόγου το αληθές διαβάστε το παραπάνω και γελάστε με την άνεσή σας!!!
Πόσο μπροστά είστε ρε παιδιά του RATM???
Και πάλι σας ευχαριστούμε που μας ανοίγετε τα μάτια πολύ πριν τους άλλους!!!

Εικόνα red apple

Kι αν είχες την υπομονή να διαβάσεις όλο το άρθρο στο contra.gr θα έχεις δει, φυσικά, ανάλογο εισαγγελικό κυνηγητό της Γιούβε για αστείες αποφάσεις διαιτητών

Εικόνα KYTHNOS 7

Για να πω την αλήθεια με αφορμή το άρθρο σου μπήκα και διάβασα και του contra.gr

Εικόνα red apple

Έβγε φιλομαθή νέε μου

Εικόνα KYTHNOS 7

Οφείλω να πω ότι δεν είχα ιδέα στο τι γίνεται στην υπόθεση calciopolis. Λογικά οι περισσότεροι δεν ξέρουν... και φυσικά φαντάζομαι ότι αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα των μισθοφόρων - υπαλλήλων δημοσιογράφων της αντικειμενικοτητας!!! Δηλαδή μη γίνει η μαλακία και "ξυπνήσει" καμία προβατάρα, άσε να τους ταΐζουμε χορταρακι μπας και ασχοληθούν με κάτι άλλο παρά με την ανυπαρξία τους.
Μου κάνουν εντύπωση τα bold σημεία του άρθρου... Μήπως, λέω... Μήπως στην όλη υπόθεση έχουν μπλεγμένη την ουρά τους κάποιοι άλλοι και τους βγει μπούμερανγκ το παιχνίδι??.??
Πραγματικά τι γίνεται με τον περίφημο στοιχηματισμό του Ξάνθη - ποα και τις κασέτες του καθαρού Πατέρα???
Μπράβο στα παιδιά του RATM που ανεβάζουν τέτοια άρθρα.!!!

ΥΓ ο καρπετοπουλος (παρ ότι δεν τον πηγαίνω καθόλου) τελευταία κρατάει τελείως διαφορετική γραμμή από το ραδιοφωνικό αφεντικό του??? Είναι ιδέα μου???
Και το contra βγάζει επίσης πολύ ωραία αρθρακια τέτοιου είδους...