ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 2002



Πάμε σήμερα να δούμε άλλη μία καραμέλα στο στόμα όλων των αντιολυμπιακών, που αφορά τις περιβόητες ''αποκαλύψεις'' που έκανε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για την ''παράγκα του γαύρου''.
 
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2002, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα, σε ένα ματς που ο ΠΑΟ είναι τρεις πόντους πίσω στη βαθμολογία και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Μιλάμε για το ντέρμπυ του Ευθυμιάδη.
 

 
Ο ΠΑΟ κινδυνεύει με πολύ σοβαρή τιμωρία, που φτάνει μέχρι και την αποβολή του από το πρωτάθλημα, όπως διαβάζουμε στην ''Καθημερινή'' του ορκισμένου εχθρού του Κόκκαλη ''Τουίτη'' Αλαφούζου, στις 27 Μαρτίου 2002.
 
Mε αγωνιστική και οικονομική καταστροφή απειλείται ο Παναθηναϊκός, καθώς, εκτός των άλλων, κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμη και με ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα από έναν έως τρεις μήνες! Aναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 30, παράγραφος 7 του KAΠ: «Σαν ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης του ποδοσφαίρου θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και γιατρών του αγώνα που γίνεται με βάναυση προς τα πρόσωπα αυτά συμπεριφορά εντός του περιβάλλοντος αγωνιστικού χώρου από μέλη της διοίκησης και των σωματείων ή ΠAE, ποδοσφαιριστών, προπονητών ή οποιοδήποτε άλλου προσώπου εντεταλμένου από το σωματείο ή την ΠAE που υπηρετεί στο χώρο αυτό. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από την επιβολή ποινών στους υπαιτίους επιβάλλεται στο σωματείο ποινή αποβολής από όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, διεθνείς αγώνες) από έναν έως τρεις μήνες!». Παράλληλα, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό της έδρας τους από μία έως τέσσερις αγωνιστικές. Στην περίπτωση που οι δηλώσεις του προέδρου της ΠAE Παναθηναϊκός, Aγγελου Φιλιππίδη θεωρηθούν δυσφημιστικές για το ποδόσφαιρο, τότε η αθηναϊκή ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με μία επιπλέον αγωνιστική και ο κ. Φιλιππίδης με προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και με εξάμηνη στέρηση του εταιρικού του αξιώματος. Στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής του ντέρμπι, Mάκης Eυθυμιάδης περιγράφονται με λεπτομέρειες οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Γράφει για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τους κ. Φιλιππίδη, Mαρκαριάν. Aναφέρει ακόμη πως τον χτύπησαν οπαδοί και υπάλληλοι της ασφάλειας του γηπέδου, ενώ για τους κ. Kαρβουνίδη (φυσιοθεραπευτή του Παναθηναϊκού) και Mολνάρ (άμεσο συνεργάτη του κ. Mαρκαριάν) υπογραμμίζει πως του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και τον κλότσησαν στα πόδια.
 
8 μέρες μετά το ντέρμπυ, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2002, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην εκπομπή του στο ALTER, αρχίζει να δημοσιεύει υλικό από κασέτες που έφτασαν, λέει, στα χέρια του, μετά από ''δημοσιογραφική έρευνα'', για την ''παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου''. 8 μέρες μετά το ντέρμπυ της ντροπής, την ώρα που ο βάζελος βρίσκεται με το ένα πόδι στον γκρεμό, αναλαμβάνει δράση λοιπόν ο ''Ζούγκλας'' Τριανταφυλλόπουλος, που κατά δήλωσή του έχει πολύ καλές σχέσεις με το Βαρδινογιάννη, τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟ, από τον καιρό που δούλευε σε ΜΜΕ που ανήκαν στον όμιλο Βαρδινογιάννη. ''Τυχαία'' πράγματα. Σε αυτές τις κασέτες υπάρχουν κάποιες συνομιλίες διαφόρων παραγόντων του ποδοσφαίρου, για υποτιθέμενες συναλλαγές, δίχως να αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο. Υπάρχει και η περιβόητη φράση του τότε προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά Σπάθα, για τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω.
 

 
Ο Σπάθας από το Κερατσίνι ευχήθηκε ''να κερδάει ο γαύρος'' κι αυτό έγινε σημαία, λες και έκανε κάτι γι'αυτό ο ίδιος, επηρεάζοντας κάποιο διαιτητή σε συγκεκριμένο ματς, ώστε να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σε αυτές τις κασέτες, το οποίο προκύπτει από μία συνομιλία του Σπάθα με τον τότε εν ενεργεία διαιτητή Σπύρο Βούλγαρη.
 
Σπάθας: Καλησπέρα.
Σπύρος: Έλα, καλησπέρα.
...Σπάθας: Έχεις μιλήσει με τον Λάμπρο καθόλου;
Σπύρος: Με τον Λάμπρο τον Μάρη;
Σπάθας: Ναι.
Σπύρος: Ναι, με πήρε τηλέφωνο.
Σπάθας: Περιμένεις κάτι;
...Σπύρος: Εντάξει; Λοιπόν...και μου είπε, έλα να συναντηθούμε. Λοιπόν...και πράγματι συναντηθήκαμε. Λοιπόν. Μου είπε, λοιπόν ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τον άσο και είναι διατεθειμένοι να δώσουνε χρήματα. Του λέω, άκουσε με να σου πω κάτι. Εγώ έχω μιλήσει με τον Γιάννη. Μου έχει πει όσο μπορώ χωρίς να εκτεθώ, να πάω λίγο την ομάδα. Έτσι; λοιπόν αλλά από κει και πέρα Λάμπρο το μόνο που προέχει είναι ο Σπύρος και τίποτα άλλο.
Σπάθας: Πολύ ωραία.
Σπύρος: Και γυρίζει και μου λέει θα σου ζητήσω τότε κάποιες κάρτες. Λοιπόν και μου ζητάει τα ονόματα που μου είχες δώσει εσύ να μην τα δείξω.
Σπάθας: Μάλιστα.
Σπύρος: Έτσι; Μου είπε ότι οι άνθρωποι στον "άσο" είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάποια χρήματα. Έτσι; Εγώ του είπα αυτά τα πράγματα, μπήκα μέσα στο παιχνίδι, από τους έξι που μου είχες δώσει εσύ παίζανε οι δυο. Οι άλλοι τέσσερις ήταν πάγκο.
Σπάθας: Ωραία.
Σπύρος: Έβγαλα στον έναν...
Σπάθας: Μπράβο.
...Σπύρος: Και πάμε παρακάτω. Τελειώνει το παιχνίδι και με πιάνει στην άκρη ο φίλος μας, ο...
Σπάθας: Ο Παντελής...
Σπύρος: Με το τυρί. Λοιπόν και μου λέει μίλησα, μου είπε ότι τα πάει καλά μαζί σου, οτί δεν τα πάει τόσο καλά με τον Παππά
Σπάθας: Μπράβο, έτσι μου είπε, μου το είπε.
Σπύρος: Μπράβο. Λοιπόν και του λέω ναι, ο Γιάννης μου μίλησε, μου είπε ότι μπορούσα, αλλά ξέρεις ότι ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Μου λέει ότι δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο.
Σπάθας: Δεν έχουν οι άνθρωποι.
Σπύρος: Έτσι ακριβώς. Όπως το λες. Κανένα απολύτως παράπονο.
Σπάθας: Σπύρο, εγώ επειδή θέλω να είμαι...
Σπύρος: Και ξέρεις και τι άλλο μου είπε; Και την Τρίτη θ' ανέβω στην Αθήνα.
Σπάθας: Ναι, δεν θα έλθει λόγω της Εθνικής το παιχνίδι.
Σπύρος: Και να δω πως μπορώ να σώσω την ομάδα.
Σπάθας: Αδελφέ, εγώ απέναντί σου αγόρι μου θέλω να είμαι εντάξει, γι' αυτό επειδή τους είπα να μη στείλουνε πουθενά τίποτα, θα φροντίσω με τους ανθρώπους να πιούμε ένα καφέ γιατί είναι καλοί άνθρωποι, αλλά θέλω να ακούσεις ότι ο Γιάννης δεν έχει ανακατευτεί σε τίποτα που να ήταν επιλήψιμο για το Σπύρο.
Σπύρος: Και εσύ Γιάννη να ξέρεις ότι ο Σπύρος δεν πάιζει χωρις τον Γιάννη. Εντάξει;
Σπάθας: Φιλιά, τα λέμε.
Σπύρος: Ό,τι θέλεις...
Σπάθας: Γεια σου.
Σπύρος: Γιάννη, ό,τι θέλεις για το επόμενο, σε περιμένω.
Σπάθας: Φιλιά.

 
''Λάμπρος'' είναι ο Λάμπρος Μάρης, τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ (για τους λίγους που ίσως δεν ξέρουν, ΕΠΑΕ ήταν η σημερινή Superleague), πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟ και παράγοντας, επισήμως, της ομάδας του Αγίου Νικολάου εκείνη την περίοδο. Ήταν αυτός που ως πρόεδρος της ομάδας της Κρήτης, έστειλε το Σωτήρη Κυργιάκο στον ΠΑΟ, για όσους θυμούνται. Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν φέρεται να προσπάθησε και εν τέλει να πέτυχε να κιτρινιστούν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, που ήταν ο Ουντέζε και ο Αμπονσά, στο παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, που έληξε με σκορ 0-0. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 27-2-2001
 
 

 
Γιατί όμως μπήκανε στο μάτι οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ? Πολύ απλά, έπρεπε να συμπληρώσουν έξι κίτρινες και να χάσουν τα δύο επόμενα ματς. Δύο εβδομάδες μετά το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2001, ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τη δεύτερη θέση, που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League. Τελικά κέρδισε με σκορ 5-2, με τον Ολισαντέμπε να κάνει πάρτυ, αφού οι γρήγοροι αμυντικοί του ΠΑΟΚ που θα μπορούσαν να τον περιορίσουν απουσίαζαν και η ομάδα του Μπάγεβιτς έμεινε πολύ πίσω στη βαθμολογία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-2-2001
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-3-2001
 
Απουσιάζουν οι Ουντέζε, Αμπονσά, ενώ ο Εγκωμίτης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
 
Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της συγκεκριμένης συνομιλίας Σπάθα-Βούλγαρη, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΟΚ, που απειλούσε με προσφυγές στα δικαστήρια. Ο τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ και παράγοντας που προερχόταν από τον ΠΑΟ, κανόνιζε να ευνοηθεί ο Παναθηναικός. Η ανακοίνωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όπως και η ''άλλα αντ'άλλων'' απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟ, τα λένε όλα, όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή στις 2 Απριλίου 2002.
 
Kαι η... μη έξοδος του ΠAOK στο Tσάμπιονς Λιγκ μέσω του περσινού πρωταθλήματος είχε προαποφασιστεί στα γραφεία του υποκόσμου που κινούσε τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος ήταν να συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός. Aυτό προκύπτει, μεταξύ των άλλων αποκαλύψεων, απ’ όσα προυσιάστηκαν στην εκπομπή «Kίτρινος Tύπος». Eπόμενο ήταν να ξεσπάσει... πόλεμος ανακοινώσεων ΠAOK - Παναθηναϊκού. «Ο Παναθηναϊκός, την ώρα που διεκήρυσσε την καθαρότητα στο ποδόσφαιρο, εμφανίζεται από τηλεοπτική εκπομπή, μέσω του μέλους του Λάμπρου Μάρη, να στήνει τη διαιτησία στον αγώνα μας με τον ΟΦΗ και να επιτυγχάνει τον αποδεκατισμό μας με κάρτες, για να έχει μια πιο εύκολη δουλειά», τονίστηκε χθες σε ανακοίνωση του ΠAOK. Kαι υπογραμμίστηκε: «Το κήρυγμα της καθαρότητας ήταν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Στην ουσία και αυτοί είναι βουτηγμένοι βαθιά στο παρασκήνιο της συναλλαγής. Η ανάγκη για εξυγίανση και από τους εξυγιαντές προβάλλει επιτακτική, αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα την προωθήσει όταν το προεδρείο της ΕΠΑΕ είναι ο μεσάζων της στημένης διαιτησίας». Oπως γνωστοποιήθηκε, ο ΠAOK θα διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη σε ποινικό, αστικό και αθλητικό επίπεδο και θα απαιτήσει ηθική δικαίωση. Aκολούθως, εκδόθηκε ανακοίνωση – απάντηση του Παναθηναϊκού: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρεί ότι η εν λόγω ανακοίνωση πρέπει να αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο ωστόσο αιτιολογείται από τη δίκαιη αγανάκτηση και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για τα συμβαίνοντα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι από τους αποκαλυφθέντες διαλόγους του διαιτητή κ. Βούλγαρη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά κ. Σπάθα δεν προκύπτει η παραμικρή ανάμιξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Προκύπτει αντιθέτως ότι ο κ. Σπάθας έδωσε σαφείς εντολές στον κ. Βούλγαρη να μη δείξει κίτρινες κάρτες σε συγκεκριμένους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ως άνω εντολή δόθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επίσης πληροφορούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι ο κ. Λάμπρος Μάρης ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως άλλωστε είχε τονίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αγγελος Φιλιππίδης, κατά την πρώτη του συνέντευξη Tύπου (Ιούνιος 2000). Eίναι χαρακτηριστικό ότι από την ΠAE Oλυμπιακός δεν υπήρξε ούτε επίσημη, αλλά ούτε και ανεπίσημη αντίδραση.
 
Την ίδια ώρα, στην ίδια εφημερίδα και στο ίδιο της φύλλο, διαβάζαμε για τη δίωξη παραγόντων του ΠΑΟ, η οποία πέρασε στα ψιλά, μετά ''τα σκάνδαλα του γαύρου''.
 
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα έκτροπα που σημειώθηκαν την προπερασμένη Kυριακή στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού – Oλυμπιακού, στο γήπεδο της Λεωφόρου Aλεξάνδρας, άσκησε χθες κατά παραγόντων της ΠAE ΠAO αλλά και κατά αγνώστων οπαδών η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Mαρία Mαλούχου. H ποινική δίωξη ασκήθηκε βάσει της δικογραφίας, η οποία είχε σχηματιστεί από την Aστυνομία και στην οποία περιλαμβάνονται βιντεοκασέτες που δείχνουν τον αγώνα αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη του. Eιδικότερα η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιαιοπραγία εντός αγωνιστικού χώρου κατά του φυσιοθεραπευτή της ΠAE ΠAO Xρήστου Kαρβουνίδη και του βοηθού προπονητή Γαβριήλ Mολνάρ, ενώ ο πρόεδρος της ΠAE Aγγελος Φιλιππίδης και ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Mαρκαριάν διώκονται για έργω και λόγω εξύβριση.
 
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, τέτοιες συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον ανθρώπων που εμπλέκονταν, άμεσα ή έμμεσα, με την ΠΑΕ ΠΑΟ, θα οδηγούσαν σε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και σε πρώτη φάση σίγουρα σε αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟ, αν φυσικά αγνοούσαμε το ότι οι κατηγορίες προέκυπταν από προιόντα υποκλοπής και την υπόθεση την έκρινε κάποιος αθλητικός δικαστής ή εισαγγελέας καθαρά ποδοσφαιρικά. Αν το αδίκημα ήταν κατ'εξακολούθηση, δηλαδή αν προέκυπτε κάτι αντίστοιχο και σε άλλα ματς προς όφελος της ΠΑΕ ΠΑΟ, τότε ο Παναθηναικός θα κινδύνευε μέχρι και με υποβιβασμό. Λίγες μέρες μετά, λοιπόν, αφού ακούσαμε κι άλλες κασέτες του ''Ζούγκλα'' για τον ''κοκκαλιάρη'' Θωμά Μητρόπουλο και το ''θείο'' Κόκκαλη (που δεν ακούγεται ΠΟΥΘΕΝΑ), με αοριστίες και φήμες για πάρε-δώσε και εκβιασμούς διαιτητών, η δημοσιοποίηση των κασετών ''ξαφνικά'' σταμάτησε. Σε ένα δικαστήριο ή έστω στον αθλητικό δικαστή και σε οποιοδήποτε όργανο απονομής δικαιοσύνης στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγορίες εναντίον ομάδας επειδή ένας πρώην παράγοντάς της -ο Θωμάς Μητρόπουλος εκείνη την περίοδο δεν ήταν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός- φερόταν να μιλάει για ''ταρίφες'' διαιτητών αφηρημένα, δεν θα μπορούσαν να σταθούν. Αντίθετα, θα στέκονταν μια χαρά κατηγορίες για ομάδα της οποίας κάποιο πρώην μέλος Δ.Σ. και νυν αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, ζήτησε και πέτυχε να κιτρινιστούν παίκτες μιας ανταγωνίστριας ομάδας. Στην Ιταλία αυτό συνέβη πάντως με τη Γιουβέντους και τη Μίλαν. Κανείς και πουθενά δεν δικάζεται για αφηρημένα, αλλά για συγκεκριμένα αδικήματα. Κανείς πρώην ή νυν παράγοντας του Ολυμπιακού δεν φαίνεται στις κασέτες του ''Ζούγκλα'' να δωροδόκησε, να απείλησε, να εκβίασε παίκτη/παράγοντα/διαιτητή, ώστε να αποκομίσει όφελος η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ μπορεί να το πει αυτό? Με αυτό το σκεπτικό υποδέχτηκαν τις ''αποκαλύψεις'' τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Θρύλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-4-2002
 

 
Ο μεγάλος μας πρόεδρος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, έδωσε το στίγμα του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 3-4-2002
 

 
Τι έμεινε απ'όλα αυτά? Ο ΠΑΟ την σκαπούλαρε με μία ΓΕΛΟΙΑ τιμωρία για τα αίσχη με τον Ευθυμιάδη, που ''περιέργως'' καθυστέρησε να ανακοινωθεί.
 
Tην περασμένη Παρασκευή ήταν να ανακοινώσει ο αθλητικός δικαστής τις αποφάσεις του για τις υποθέσεις που σχετίζονταν με τα θλιβερά επεισόδια του ντέρμπι της «Λεωφόρου Aλεξάνδρας», Παναθηναϊκός - Oλυμπιακός. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προχώρησε σε γνωστοποίηση της ετυμηγορίας του, με καθυστέρηση μίας ολόκληρης εβδομάδας. Aς είναι... Tι προκύπτει από τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες; Kαταρχήν, ο ιδιοκτήτης της ΠAE Παναθηναϊκός, Bαρδής Bαρδινογιάννης πρέπει να βρει άμεσα νέο πρόεδρο, καθώς ο Aγγελος Φιλιππίδης τιμωρήθηκε με έκπτωση από το αξίωμά του για έναν χρόνο και δεκαοκτάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Aκόμη, οι «πράσινοι» μένουν χωρίς προπονητή για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αφού στον Σέρτζιο Mαρκαριάν επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 40 μέρες. Aντιθέτως, αθωώθηκαν ο φυσικοθεραπευτής, Χρήστος Καρβουνίδης και ο βοηθός προπονητή του Mαρκαριάν, Γκαμπριέλ Μολνάρ. O Παναθηναϊκός... γλίτωσε τον αποκλεισμό από τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Tου επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 87.000 ευρώ. Mάλιστα, το πρώτο τέταρτο της ποινής του δε θα το εκτίσει στον αγώνα του Σαββάτου με τον Iωνικό, αλλά στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής με την Ξάνθη. Tις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές θα τις εκτίσει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον Oλυμπιακό, ο Tάκης Λεμονής θα πρέπει να βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργάτη, με δεδομένο πως ο Tάσος Mητρόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες. Πρόστιμο 33.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ομάδα του Πειραιά, ενώ αθωώθηκε ο Aγγελος Γεωργίου. Πάντως, οι ποινές εφεσιβάλλονται. Ο υφυπουργός Aθλητισμού, Γιάννης Kουράκης δήλωσε: «Αφήνω τις αποφάσεις τόσο στη δική σας κρίση, όσο και των Ελλήνων φιλάθλων. Πάντως, υπάρχει αναγκαιότητα να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και να προσδιορίσουμε τα όρια του αυτοδιοικούμενου του χώρου. Δεν θέλουμε ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης».Nίκος Γαβαλάς
 
Κανείς ''έγκριτος'' ΑΡΔ φυσικά δεν θυμάται κάτι τέτοιο σήμερα. Όλοι μιλούν για τον Σπάθα και το ''ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε'', αυτήν την ευχή και όχι απειλή του Πειραιώτη Σπάθα. Όλοι μιλούν για τον ''κοκκαλιάρη'' και το ''θείο'', αλλά τα υπόλοιπα ξεχάστηκαν. Το πώς έφτασαν οι κασέτες στα χέρια του Τριανταφυλλόπουλου, ελάχιστους απασχολεί. Το γιατί ο δημοσιογράφος, που κατά δήλωσή του έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες, σταμάτησε τη δημοσιοποίηση των υπολοίπων κασετών, που ο ίδιος κατά καιρούς ισχυρίστηκε πως έχει στα χέρια του, ελάχιστους απασχολεί. Ρωτάμε λοιπόν κι εμείς, αφήνοντας στην άκρη την τιμωρία του ΜΟΝΟΥ εμπλεκομένου στην υπόθεση ΠΑΟ, για το ''στήσιμο'' του Λάμπρου Μάρη στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, μια τιμωρία που ελάχιστοι ''έγκριτοι'' ΑΡΔ θυμούνται και αποζητούν έστω και σήμερα.
 
''ΖΟΥΓΚΛΑ'', ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΣΕΤΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ?

Σχόλια

Εικόνα SotosFeanor

ο Ο καθένας θυμάται ότι τον συμφέρει!Αόριστολογίες και υποννοούμενα χρησιμοποιούν οι άλλοι ενώ για τα δικά του υπήρχαν χειροπιαστά πράγματα!Και φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε,κανείς δεν άκουσε....Τον γλιτώσανε τον παναθηναϊκουλη οι μαϊμουδιες του Ζουγκλα από τα χειρότερα

Εικόνα red apple

Θυμάμαι, σαν τώρα, δα τον ΜΑΚΗ, στην ΖΟΥΓΚΛΑ, να μιλάει με τον εξυγιαντή Κούγια στο τηλέφωνο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι σε βάρος του Ολυμπιακού και του Κόκκαλη και...αίφνης ο Αλέξις να αποκαλύπτει την ιστορία με το στήσιμο στο ΟΦΗ-ΜΠΟΑΚ (κατά κόσμο ΜΠΑΟΚ)...

Θα πρέπει να ακούστηκαν ίσαμε 163 γκούλπ-γκουλπ στο στούντιο...

Μετά πήγαμε σε διαφημίσεις

Αργότερα...μην τον ξανάδατε τον Παναή τον ΜΑΚΚΚΗ....

ΟΥΣΤΤΤΤ

Εικόνα red apple

Βαλθήκαμε να μας αποτρελάνουμε, με τα όσα ανεβάζει το RATM...

Εγώ θα θυμήσω το οτι οι αχρείοι έχουν κάνει σημαία τον ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗ, την ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ, το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΑ ΚΕΡΔΑΝΕ και το ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, τον ΤΟΡΟΣΙΔΗ που τα χώνει στον επόπτη μετά το ματς με την Ξάνθη και λησμονούν τον ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, την ΛΕΩΦΟΡΟ και το ΟΑΚΑ, διαχρονικά, τον ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ, τον ΦΙΛΙΠΙΔΗ, και το κάθε αρ...δι!

Αλήθεια, όλοι όσοι μας μιλούν για την "κόλαση στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, πρόπερσι, πώς είναι δυνατό να ξεχνούν τα όσα έγιναν κείνη τη βραδιά, όπου απόλαυσα τον Σερ Τάκις, να τους έχει γραμμένους και να τους προσκαλεί να κατέβουν στον πάγκο για τα περαιτέρω...

Δεν βγάζουμε άκρη με δαύτους...Δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. ΠΆντα θα είναι ένα βήμα μπροστά στην παραπληροφόρηση, στην ψευτιά και στην πρόκληση...

ΕΥΤΥΧΩΣ που ΥΠΑΡΧΕΙ το RATM!

Εικόνα μαουνιέρης

Δυστυχώς οι κάθε λογής "μάκηδες" αλώνιζαν και αλωνίζουν ακόμα άνετοι και... δημοκρατικοί!

Εικόνα dono

Αλήθεια η υπόθεση με τους κοριούς και η τιμωρία του ζέλα για τα δρώμενα με τον Ευθυμιάδη (κατά τα άλλα θυμόμαστε την Ριζούπολη που δεν άνοιξε μύτη) ποιά ήταν τελικά? Χμμμ πάλι παράγκα ο γαύρος? Αμάν πια!!

Εικόνα savvas gridlock

Την τιμωρία για τον Ευθυμιάση την βλέπεις μες στο άρθρο. 4 αγωνιστικές κεκλεισμένωνε των θυρώνε. Για τους κοριούς περίμενε. Το 2004 έγινε η φτιάξη, ούτε 10 χρόνια περάσανε. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί στην Ελλάδα, αλλά ωσάν καταπέλτης θα πέσει στα κεφάλια των βαζέλωνε. Εμείς μπορεί να μην ζούμε τότες, αλλά η τιμωρία θα'ναι αμείλικτη.

Εικόνα clark gheibol

λες να τους ρίξουν στ' αφκιά πάλι κανα πρόστιμο 2.700 ευρώ και να βγαίνει ο λαχανοκεφτές και να κλαίγεται πάλι για τη γκόκκινη ΕΠΟ και τα εξοντωτικά προστίματα σε ζέλα;