ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ, PART 19: "Ο πάντα εκεί"


Tags: -

            Αντί άλλου προλόγου, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί ως άλλοι Στέντορες: «ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΛΟΓΟΙ!» Άι σιχτίρ πια, δεν παλεύεται η κατάσταση, απελπίστηκα. Μου πέρασαν απ’ τον νου εκατό διαφορετικοί πρόλογοι και τους απέρριψα και τους εκατό! Ο ένας ήταν πολύ λόγιος, ο άλλος ήταν πολύ ιδεαλιστικός, ο άλλος παραήταν ρεαλιστικός, ο άλλος πήγε να γίνει φιλοσοφικός αλλά κάπου σκόνταψε, και οι άλλοι ενενήντα έξι δεν θυμάμαι τώρα για ποιο λόγο δεν με κάλυψαν, πάντως δεν με κάλυψαν. Ωστόσο, και οι εκατό απέληγαν σε μια παράκληση που είχε κάπως έτσι: «Φίλοι συρρατμίτες, μη θαυμάσετε, μην απαξιώσετε. Μη θεοποιήσετε, μη δαιμονοποιήσετε. Μην υιοθετήσετε, μην απορρίψετε. Μη χαρίσετε τον στέφανο της δόξας και μη ρίξετε την πέτρα του αναθέματος. Απλώς προβληματιστείτε». Και μ’ αυτά και μ’ αυτά  ψιλοβγήκε μια παραγραφούλα, η οποία ήταν ο εκατοστός πρώτος πρόλογος που σκέφτηκα, αυτός που τελικά εγκρίθηκε, και αυτός που στην επόμενη τελεία θα ολοκληρωθεί, μήπως βρω κι εγώ επιτέλους την ησυχία μου.
 
            Ο Τόλης είναι ο Τόλης. Έτσι, σκέτα. Ούτε παρατσούκλια, ούτε άλλα προσδιοριστικά. Ο Bob Dylan τραγουδούσε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα:
...But you’re gonna have to serve somebody, yes indeed
You’re gonna have to serve somebody
It may be the devil or it may be the Lord
But you’re gonna have to serve somebody

Λοιπόν, ο Τόλης επέλεξε (;) να υπηρετήσει με τον τρόπο του τον Ολυμπιακό. Καλώς; Κακώς; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του και, κυρίως, από μέσα του. Εγώ θα πω μόνο ότι σε αντίθεση μ’ εμένα, τον περίπλοκο, που κάνω δέκα ώρες να βρω έναν πρόλογο, ο Τόλης είναι απλός άνθρωπος, και οι απλοί άνθρωποι δίνουν απλές απαντήσεις σε όλα αυτά που στους περίπλοκους ανθρώπους φαίνονται περίπλοκα. Ο Τόλης ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των μελών της θύρας 7 που δεν είναι μέλη της θύρας 7. Είναι η θύρα 7. Με τα καλά της και τα στραβά της˙ με τα ωραία της, με τα λιγότερο ωραία της, και με τα καθόλου ωραία της˙ με τα γέλια και τις χαρές της, και με τα δράματα και τις πίκρες της˙ με όλα εκείνα της που άξιζαν τον κόπο και μ’ όλα τ’ άλλα της που δεν τον άξιζαν.
            Όταν στα 1980-1 τα πεζούλια της θύρας-θρύλου του Θρύλου γέμισαν (απ’ όσο ξέρω, για πρώτη φορά) με μακρυμάλληδες, ροκάδες, φρικιά, σκουλαρικοφόρους, τατουαζάκηδες και άλλους κοινωνικά στιγματισμένους νεαρούς, ο Τόλης ήταν ήδη εκεί, τότε παιδάκι ακόμη. Ήταν ήδη εκεί και έμελλε να αφήσει το σημάδι του στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα και ταυτόχρονα να δεχθεί και ο ίδιος το δικό τους σημάδι. Μαζί με τον Γιώργο, τον άλλο Γιώργο, τον Λάμπρο, τον Κώστα, τον άλλο Κώστα, τον παράλλο Κώστα, τον Νίκο, τον Άκη, τον Γιάννη, τον Μήτσο, τον Βασίλη, τον Διομήδη, τον Γιώτη, τον Παντελή, τον Ανδρέα, τον Τάσο, τον Λουκά και αμέτρητους άλλους. Στο δεύτερο μισό της ίδιας δεκαετίας, κάποιοι απ’ τους προαναφερθέντες είχαν αραιώσει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τώρα στα «πράγματα» της 7 είχαν έρθει άλλα ονόματα: ο Μάκης, ο Γιάννης, ο άλλος Γιάννης, ο Τάκης, ο Άγγελος, ο άλλος Άγγελος, ο Αχιλλέας, ο Νίκος, ο Βασίλης, ο Ιάκωβος, ο Πυθαγόρας, ο Αργύρης, ο Σάββας, ο Κώστας, ο Πάνος, ο Σοφούλης... Ο Τόλης ήταν πάλι εκεί. Ώσπου αραίωσαν και οι δεύτεροι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Είχε μπει πια η δεκαετία του ενενήντα και είχε έρθει η σειρά του Χρίστου, του Όθωνα, του Αλέκου, του άλλου Αλέκου, του Μιχάλη, του Τάσου, του Μάνου, του Σωτήρη, του Λάμπη, του Κυριάκου, του Άρη, του Στέλιου και αμέτρητων άλλων. Ο Τόλης ήταν ακόμη εκεί. Ύστερα ήρθε η δεκαετία του 2000 και έφερε μαζί της άλλα ονόματα, που δεν τα ξέρω πια και τόσο καλά, γιατί στο μεταξύ ας πούμε πως είχα αραιώσει κι εγώ. Όμως, ο Τόλης δεν αραίωσε. Αραίωσαν λίγο τα μαλλιά του, αλλά αυτός ήταν ακόμη εκεί. Πάντα εκεί. Και σήμερα ακόμη, στα μισά της δεύτερης δεκαετίας της τρίτης χιλιετίας μ.Χ., ο Τόλης είναι πάλι εκεί. Ούτε ρούπι από εκεί.
             Σε πόσες μανούρες έχει πάρει μέρος; Σε πόσους κινδύνους έχει εκθέσει τον εαυτό του; Τι εντύπωση έκανε στο πέταλο των «πανθήρων» στη Νέα Σμύρνη, όταν μπήκε μόνος του μέσα και, όταν βγήκε, κάποιος απ’ τους αρχιπάνθηρες είχε ένα προβληματάκι στην κάτω γνάθο; Τελικά ήταν ή μήπως δεν ήταν παναθηναϊκοί εκείνα τα τρελά αγόρια της Ν.Ο.Π.Ο. που στο μπαράζ του Βόλου το 1982 τον εκλιπαρούσαν απ’ τα βάθη του Παγασητικού: «Τόλη, αφήστε μας να βγούμε, ρε. Δεν είμαστε παναθηναϊκοί, μόνο ναζιστές»; Όχι εδώ αυτά. Αυτά όχι εδώ. Αυτά ας τα πουν οι περπατημένοι του facebook και του youtube. Εδώ θα πούμε μόνο ότι ο Τόλης έμενε στα Πατήσια και είχε στο σπίτι του γάτες. Υοu know γάτες; Αυτά τα συμπαθή τετράποδα κατοικίδια που σεμνύνονται για την κοινή τους βιολογική καταγωγή με τα λιοντάρια, τις τίγρεις, τις λεοπαρδάλεις, τους ιαγουάρους, τα τσιτάχ, τους λύγκες, τα πούμα, τους οσελότους και όλους τους υπόλοιπους αίλουρους, αν υποτεθεί ότι υπάρχουν υπόλοιποι, γιατί ενδέχεται να τους είπα όλους.  Ε, από αυτά ο Τόλης είχε σπίτι του πολλά. Γατιά πολλά. Παντού στο σπίτι γατιά. Τ’ αγαπούσε τα γατιά πολύ. Ο Τόλης αγαπούσε πάρα πολύ τα γατιά.  Πάρα πολύ ο Τόλης τα γατιά αγαπούσε.
            Δεν θυμάμαι ακριβές έτος, αλλά θυμάμαι ότι παίζαμε στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Εθνικό. Η απόλυτη παραδοξότητα: ο Ολυμπιακός έπαιζε στο παλιό Καραϊσκάκη και γηπεδούχος ήταν ο αντίπαλος! Δεν γίνονται αυτά. Τέλος πάντων, μετά τη λήξη του ματς (του κάθε ματς στον παλιό ναό) το βαρύ πυροβολικό της 7 έβγαινε απ’ την 6. Εκείνη τη θύρα χρησιμοποιούσαν οι περισσότεροι για τα μπες-βγες ή τη μεγάλη πύλη κάτω απ’ το «μπαλκόνι» το οποίο φαίνεται στην φωτογραφία της ανάρτησης. Ίσως γιατί αυτές οι δύο πόρτες βρίσκονταν πιο κοντά στη Στρατιά. Ίσως γιατί η είσοδος-έξοδος της ίδιας της 7 έσερνε μια κατάρα... Πάντως, και μετά τον συγκεκριμένο αγώνα απ’ την 6 έβγαινε το πολύ το γαυρομάνι. Απ’ την 6 βγήκε κι ο Τόλης. Κάπου στη Λάμπρου Βεΐκου, πολύ κοντά στη Στρατιά, ένας κύριος προσπαθούσε να ξεπαρκάρει, όταν είδε τον Τόλη να τρέχει προς το μέρος του και να του φωνάζει με τις φλέβες του λαιμού πεταγμένες έξω: «Περίμενεεε!.. Στάσουουου!..» Εντάξει, δεν μπορώ να μπω και στην ψυχή του οδηγού, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι δεν θα ένιωσε και πολύ βολικά βλέποντας έναν αντισυμβατικής εμφάνισης οπαδό να τρέχει με μανία κατά πάνω του, με τις μαλλούρες να ανεμίζουν από πίσω σαν χαίτη καλπάζοντος αραβικού. Ο κύριος διέκοψε, θέλοντας και μη, τη διαδικασία του ξεπαρκαρίσματος, βγήκε απ’ το αυτοκίνητο και, προσπαθώντας ενδεχομένως να κατασιγάσει την ανησυχία που τον έζωνε, βιάστηκε να πει στον Τόλη, που ολοένα και πλησίαζε, κάτι τέτοιο: «Ολυμπιακός είμαι, φίλε. Στο γήπεδο ήμουν κι εγώ...» Ο Τόλης κάποια στιγμή έφτασε λαχανιασμένος στο σημείο του μερικώς ξεπαρκαρισμένου αυτοκινήτου και, χωρίς σε πρώτο χρόνο να πει τίποτε στον κάπως τρομαγμένο κύριο, έσκυψε και άρχισε κάτι να ψαχουλεύει πίσω απ’ τις μπροστινές ρόδες. Όταν ξανασηκώθηκε, κρατούσε ένα γατάκι˙ άσπρο, τσιμπλομάτικο, μάλλον νεογέννητο. Τότε μόνο μίλησε στον ακόμη απορούντα κάτοχο του οχήματος: «Είναι πολύ μικρό», του είπε, «και δεν μπορεί να κουνηθεί. Παραλίγο να το πατήσεις...» 
 
            Ελόγου μου τι να κάνω τώρα; Μου βγήκε που μου βγήκε το λάδι στον πρόλογο, να τραβήξω τα ίδια και στον επίλογο; Ας πω μονάχα πως κι οι κρίνοντες κρίνονται, και οι κρινόμενοι κρίνουν, κι εγώ κρίνω εσάς, κι εσείς εμένα, κι ο ένας τον άλλο μας, κι ο καθένας μας συνήθως όλους τους υπόλοιπους και σπανιότερα τον εαυτό του, κι όλους μας μαζί ο Γιαραμπής. Ο μόνος που το μπορεί και που το δικαιούται.   

 
https://www.youtube.com/watch?v=5PssWubdA4I              
 
                        
              

Σχόλια

Εικόνα tsalouxidis

«Τόλη, αφήστε μας να βγούμε, ρε. Δεν είμαστε παναθηναϊκοί, μόνο ναζιστές»
Τί έγραψες ρε άνθρωπε πάλι. Αυτό θέλει ειδική ανάρτηση μοναχό του. Μου φύγανε σάλια απ'τα γέλια

Εικόνα giannhs pathsia

sedasta auta pou les,profanws kai megaluteros tha xereis kai pente pragmata parapanw,apla kati teleutaio kai gw kai to kleinw.h apopsh mou einai oti einai malakia na uparxoun tupoi pou exoun ginei kai oi prwtoi mages ston olumbiako{oikonomika ennow}se antithesh me to kathe paidi pragmatiko olumbiako pou tou ginetai o kwlos NA gia na balei 5 dekares sthn akrh kai na paei na dei thn omada exw.epishs einai malakia pou uparxoun 'opadoi' ntumenoi me th stolh tou sekiouritakou sto rolo tou mpatsou,polloi gia autous tous logous exoune kopsei kai to xeroume oloi auto kai erxomai sthn ousia tou arthrou oti o tolhs tha mporouse na eixe gbalei lefta kai den to ekane giati einai opados me o kefalaio se sugkrsh me kapoious allous.auth einai h apopsh mou aderfe,kalh sunexeia

Εικόνα nissios

Συζήτηση κάνουμε, Γιάννη. Αυτό το "το κλείνω εδώ" που είπα, το είπα, για να μην παρασυρθεί κανείς και πει ονόματα και πάρει στον λαιμό του ανθρώπους που δεν γνωρίζει προσωπικά.

Στα ίσια σου λέω ότι εγώ δεν ξέρω κανέναν οπαδό του Θρύλου που να έβγαλε λεφτά απ' τον Ολυμπιακό και να μην πήρε πούλο. Κι αυτοί που τώρα έχουν, όπως είναι λογικό, οικογένειες και δουλειές κτλ. ήταν κάποτε πιτσιρικάδες που βάζανε όλες τους τις οικονομίες για να πάνε να δούνε την ομάδα παντού. Αλλά δεν έκοψαν ΠΟΤΕ και έκαναν τον κύκλο τους στην εξέδρα, δεκαετίες ολόκληρες, με πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Οι σημερινοί πιτσιρικάδες θα βρούνε την επιμονή να κάνουν τον κύκλο τους στο γήπεδο ή στην πρώτη στραβή θα κόψουν; Μόνος σου είπες ότι ήδη πολλοί έκοψαν. Οι σεκιούριτι, κακώς κάκιστα, αλλά είναι απαραίτητοι, γιατί, όπως υπάρχει ο χουλιγκάνος που πάει στο γήπεδο για να ξεκαυλώσει, έτσι υπάρχει και ο οικογενειάρχης που πάει στο γήπεδο για να δει μπάλα. Δεν είναι πιο ολυμπιακός ο πρώτος απ' τον δεύτερο. Και ποιος να την κάνει την περιφρούρηση, ο παλιός που έχει φάει τη ζωή του στην εξέδρα και τον σέβονται ή ο απρόσωπος μπάτσος που όλοι τον βλέπουν σαν εχθρό;

Ο Τόλης είναι ο Τόλης. Μίλησα γι'αυτόν στο άρθρο, τι άλλο να πω; Να είσαι πάντα καλά και σ' ευχαριστούμε.

Εικόνα giannhs pathsia

kalhspera paidia,kalhspera nissie,parakolouthw to site kapoio kairo kai pragmatika eiste to pio axiologo mono kai mono epeidh anaferete katastaseis kai prosopa pou de prpei na xexniountai,eimai 33 kai eixa thn tuxh na menw 3 stena ap ton tolh,den ton xerw prosopika alla ton eblepa kathe mera me ton kwsta[punky]lamph, ton allon tolh tous triantafulakhdes{o mpilu sugxwremenos}kai genika sta k.pathsia tou klanane ta arxidia oi vazeles anekathen,htan ap tous ligous pou sto prwto kuma upallhlwn den asxolhthhke,h mallon asxolhthke gia ligo mexri pou egine mia stravh kai espase me dikous tou ta amaxia ths tote dioikhshs,diorthwse me an kanw lathos.eixe tuxei na hmoun sth prwth mou.....bolta to 2001-02 de thumamai kala, me tous tourkous sth kumhs,htan enas stratos monos tou etsi k alliws!an den etrexe to club tou peiraia pisteuw tha asxoliotane perissotero me to club sta pathssia pou htan duskolo na kraththei tote,tespa opws kai na exei o tolhs htan einai kai tha einai ap tous pio agnous opadous pou egbale oxi mono o olumbiakos alla twn ghpedwn genikotera,na ste kala paidia tha ta xanapoume...

Εικόνα savvas gridlock

Καλως ηλθες Γιαννη. Οταν μιλας για ''prwto kuma upallhlwn'', εννοεις προφανως καποια παιδια απο την 7 που τους πηρε στην Intracom ο Κοκκαλης. Σωστα; Μπορεις να μου πεις το γιατι αυτο τους κανει ''υπαλληλους''; Συζητηση κανουμε, δεν σου ''την πεφτει'' κανεις, πες ελευθερα ο,τι θες, για οποιο θεμα θες. Απλως θελω να καταλαβω ρε παιδι μου κατι που εδω και 30τοσα χρονια, απο τον καιρο του Νταιφα, ακουγεται για την 7. Δηλαδη αν ο χ,ψ προεδρος τα κανει πουτανα μια χρονια στην ομαδα, εγω που καθομαι στο πεταλο θα το βουλωσω και δεν θα τον κραξω, επειδη βολεψε στη δουλεια καποιον φιλο μου, γνωστο της 7; Το εχεις δει αυτο στην πραξη; Ξερεις το τι εχει ακουσει απο την 7 ο Κοκκαλης στο γηπεδο ή απο κοντα; Αφου εισαι 33, τα θυμασαι, σωστα;

Εικόνα giannhs pathsia

kalhspera savva,paidia ennoeitai oti kanoume suzhthsh kai epeidh lete swsta pragmata kai eiste antikimenikoi gi auto kai gw grafw edw.h intakom loipon....otan phre o kokkalhs kapoious olumbiakous na doulepsoun phre kai kapoious pou den htan tuxaioi,htan ta xeirotera xouligania tote pou den eixan mia kai ta ekanan poutana me to paramikro,palios eisai ta thumasai kalutera.vevaia autoi sth poreia phran dikaiwmata sthn kerkida exontas tis plates tis ekastote doihkhshs,epishs autoi oi tupoi sth sunexeia th legane kai se pitsirikades pou petagane mia petra se tuxon epeisodia,kai to legane poioi???autoi pou ta eixane gamhsei ola pou den eixan iero kai osio kai xafnika koirile kai to mhniatiko na peftei,gia na mh pw gia tous tupous tou....merokamatou pou xalinagwgoun th kerkida kai de gamietai mwre dinoume kai kamia fapa an kati paei strava,na dwseis fapa pou?se olumbiako,oloumbiakos se olumbiako dld??mallon o prwtos einai pio olumbiakos ap ton deutero.kai genika re savva giati eipa polla kai kourasa de goustarw th brwmia re file,milhsa ligo epifaneiaka giati an ta analusoume theloume 5 meres!kai milaw panta filika paidia kai me endiaferei h gnwmh sas...

Εικόνα savvas gridlock

Αφου σε ενδιαφερει η γνωμη μας και η δικη μου εν προκειμενω, μιλα με ονοματα. Σε ποιους αναφερεσαι συγκεκριμενα; Ποιοι παιρνουν μηνιατικο, απο που τα παιρνουν και ποτε βαρεσαν παιδακια; Ξαναλεω, δεν σου ''την πεφτει'' κανεις, γραψε ελευθερα ο,τι θες, μιλα ανοιχτα για οποιον θες, απλως πρεπει να συνεννοηθουμε. Για να συνεννοηθουμε, πρεπει να μιλησουμε συγκεκριμενα.

Εικόνα giannhs pathsia

dld twra ti mou zhtas??na lew onomata pws kai ti,dhmosia???nomizw den eimai sto mega kai egw den eimai o euaggelatos,osoi phgainan h pane ghpedo ta xoune dei h ta blepoune,de thelei kai polu mualo na katalaveis,oute ama sou pw duo tria onomata tha luthei to provlhma kai epishs de nomizw oti ola auta sou kanoun entupwsh oute perimenes ena tuxaio san emena na sta pei.h ousia einai oti uphrxan h den uphrxan auta uparxoun h den uparxoun?o kathenas exei matia kai blepei kai krinei opws nomizei....

Εικόνα savvas gridlock

''h ousia einai oti uphrxan h den uphrxan auta uparxoun h den uparxoun?''

Ε μα εδω ειναι το θεμα. Εγω λεω οτι δεν υπαρχουν. Εσυ προφανως λες οτι υπαρχουν. Για να καταλαβω τι εννοεις πως υπαρχει, περιμενω να μιλησεις συγκεκριμενα. ''Ο ταδε ειναι υπαλληλος, γι'αυτον και γι'αυτο το λογο''. Ξαναγραφω για τριτη φορα, μιλα ανοιχτα και μην φοβασαι πως καποιος θα σου ''την πεσει'', ή θα σε κυνηγησει με καποιον τροπο. Μιλα ομως συγκεκριμενα κι ασε το ''na lew onomata pws kai ti,dhmosia???'', γιατι τις μπηχτες για ''πρωτο-δευτερο κυμα υπαλληλων'' δημοσια τις εριξες.

Εικόνα giannhs pathsia

nai,kai sunexisa kai eipa 'o kathenas exei matia kai blepei kai krinei opws nomizei....'kai krinw pws uparxoune full kai de to lew mono egw,posoi olumbiakoi to lene,alloi exoun xekolhsei gi auta epeidh sixathhkan,otan anavei enas pitsirikas ena gono gia nakanei th kaula tou kai to petaei mesa kai gurnane oi...opadoi kai ton trampoukizoune kai tou lene mh ta petas re tha timwrhthei h omada kai ama pei kai tipota ma mou peftei kai kamia karpazia etsi gia na hremhsei.swpa re file,otan sto p.karaiskakh empaines mesa sto ghpedo kai ta ekenes poutana MESA sto ghpedo tote de se enoiaze an tha timorountan h omada??xafnika anhshxuse gia thn omada???kai einai allo pragma otan lew mia pragmatikothta pou oloi ligo polu katalavainoume kai allo na kathomai na dinw onomata kai na lew autos autos kai autos,kai sto finale monos sou eipes gia intrakom kai sou exhghsa ta epeixhrhmata mou panw s auto,e ti allo na pw????o nown noeitw...

Εικόνα savvas gridlock

''posoi olumbiakoi to lene,alloi exoun xekolhsei gi auta epeidh sixathhkan,''

Ποιοι το λενε και ποιοι σταματησαν να ερχονται στο πεταλο ''λογω των υπαλληλων''; Ξερεις καποιον; Εγω δεν ξερω κανεναν. Αυτους που ξερω να λενε κατι τετοιο, μολις σκαλισεις λιγο την ιστορια τους θα δεις οτι εχουν λερωμενη τη φωλια τους απο ασχετα θεματα και πανε να βγουν κι απο πανω με παραμυθια.

''otan anavei enas pitsirikas ena gono gia nakanei th kaula tou kai to petaei mesa kai gurnane oi...opadoi kai ton trampoukizoune kai tou lene mh ta petas re tha timwrhthei h omada kai ama pei kai tipota ma mou peftei kai kamia karpazia etsi gia na hremhsei.''

Ο ''οπαδος'' τον οποιο ειρωνευεσαι, δεν ειναι στο πεταλο για να μπαχαλευει. Το λεει και η λεξη, εισαι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ. Εχεις οργανωση, δεν κανεις ο,τι σου καβλωσει. Οταν υπαρχει κοινη αποφαση των συνδεσμων για ενα θεμα, π.χ. ''κραταμε στα χερια τα καπνογονα και δεν τα πεταμε'', αυτος που δεν θα την σεβαστει θα φαει φαπες. Δεν θα λυσεις ''με διαλογο'' το θεμα, γιατι εκεινη την ωρα που βραζει το αιμα ολων, δεν υπαρχει περιθωριο για διαλογο. Διαλογο κανεις στο συνδεσμο και πριν μπεις στο πεταλο, οχι την ωρα του αγωνα, με τα ντεσιμπελ να βαρανε τιλτ. Μπορει να μην σου αρεσει αυτο που σου λεω, αλλα ετσι ειναι κι ετσι ηταν παντα. Στην ''παλια 7'' η φαπα πηγαινε συννεφο, ειδικα σε τετοια θεματα που καποιος πιτσιρικος πηγαινε να σηκωσει κεφαλι, αγνοωντας αποφασεις συνδεσμων. Και μην μπερδευεις την ''ελευθερια'' με αυτα που λεμε. ''Ελευθερια'' δεν ειναι το ''κανω ο,τι θελω''. Διχως κανονες, διχως να σεβεσαι αυτα που απο κοινου αποφασισες με αλλα αδερφια σου (ουσιαστικα με αυτον τον τροπο σεβεσαι αυτα τα ιδια τα αδερφια σου), δεν εχεις θυρα 7. Εχεις ενα μπουρδελο. Δεν εισαι οργανωμενος οπαδος, αλλα μπαχαλακιας.

''swpa re file,otan sto p.karaiskakh empaines mesa sto ghpedo kai ta ekenes poutana MESA sto ghpedo tote de se enoiaze an tha timorountan h omada??xafnika anhshxuse gia thn omada???''

Το ''παλια'' ειναι παλια και το ''τωρα'' ειναι τωρα. Παλια δεν επαιρνες πρωταθλημα, τωρα παιρνεις. Π.χ. το 2010 που τα'χε κανει πουτανα ο Κοκκαλης, δεν νομιζω να σε εμποδισε κανεις ''μεγαλος της 7'' να τα κανεις κι εσυ πουτανα, στα play off με ΠΑΟΚ-Αρη. Παλια αυτοι που μπαινανε μεσα στο γηπεδο και τα κανανε πουτανα, ειχανε διοικηση Σαλιαρελη, με το Βαρδινογιαννη να προσπαθει να σε κανει ΟΦΗ του Πειραια. Δεν ειναι ομως μονο αυτα. Ειναι και καθαρα οπαδικοι οι λογοι της διαφορας του ''παλια'' με το ''τωρα''. Παλια σε καθε μπαχαλο υπηρχαν 2-3 εφημεριδες να το δημοσιευσουν. Σημερα υπαρχουν 14 εφημεριδες, 50 sites, facebook και καμια 10αρια καναλια, να βγαλουν βιντεο-φωτογραφιες απ'το καθε πεσιμο. Αυτο σε κανει παιχνιδακι στα χερια των μπατσων, που μπορουν να σε ''τσιμπησουν'' πριν προλαβεις να κλασεις. Και δεν τσιμπανε μονο εσενα, αλλα και τους υπευθυνους των συνδεσμων σου, που ειναι υπολογοι στους μπατσους για παρτη σου και μπορει να βρεθουν ''δεμενοι'' επειδη εσυ ηθελες να ξεκαβλωσεις και να πουλησεις μοστρα π,χ, στο πεταλο. Αλλη η καταστολη του 1985 και αλλη αυτη του 2015. Αν θες να ασχοληθεις και με αυτα, τα ''σκηνικα'', υπαρχουν τροποι, αλλα εκει που πρεπει, οπως πρεπει. Διχως να χρεωνεις τριτους και την ομαδα. Ξαναλεω, εισαι στο πεταλο επειδη εισαι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ. Εχεις οργανωση, δεν κοιτας απλως να ξεκαβλωσεις με μπαχαλα, ουτε να πουλησεις μοστρα ''μας τρεμουν ολοι, ειμαστε δυναμη και κοβουμε κωλους στην 7''. Την ομαδα κοιτας πρωτα, οχι την παρτη σου. Αυτο θα σου το επιβεβαιωσουν και καποιοι παλιοι στην 7, που αναγκαστηκαν να σταματησουν να ερχονται στην 7, επειδη ηταν ευκολος στοχος για τους μπατσους. Πριν 15-20 χρονια, ετσι; Σκεψου σημερα ποσο ευκολα γινεσαι στοχος απο τους μπατσους, με τη σημερινη τεχνολογια.

''kai einai allo pragma otan lew mia pragmatikothta pou oloi ligo polu katalavainoume kai allo na kathomai na dinw onomata kai na lew autos autos kai autos,kai sto finale monos sou eipes gia intrakom kai sou exhghsa ta epeixhrhmata mou panw s auto,e ti allo na pw????o nown noeitw...''

Ασε το τι καταλαβαινει ''λιγο-πολυ'' ο καθενας, γιατι απο τα μισολογα ξεκινανε οι παρεξηγησεις. Καθαρες κουβεντες. Τη σημερον ημερα, εδω και 5 χρονια, Κοκκαλης δεν υπαρχει στην ΠΑΕ. Καποιοι απο την 7 συνεχιζουν να δουλευουν στις επιχειρησεις του. Ειναι ''υπαλληλοι'' για'σενα; Για'μενα οχι, αφου Κοκκαλης μας τελειωσε. Επισης, το οτι καποιοι απο την 7 μπηκαν στις δουλειες του Κοκκαλη παλιοτερα, εκανε γενικα την 7 ''υπαλληλικη''; Για'μενα οχι, αφου το οτι καποιος διπλα μου δουλευει στου Κοκκαλη, δεν σημαινει πως εγω δεν θα κραξω τον Κοκκαλη αν και οποτε τα κανει πουτανα, ''σεβομενος το οτι βολεψε το φιλο μου''. Οποτε χρειαστηκε, η 7 εκραξε ασχημα τον Κοκκαλη, ειτε εντος ειτε εκτος γηπεδου. Πολλες φορες για'μενα πολυ πιο ασχημα απο οσο αξιζε στο Σωκρατη, χανοντας το οποιο δικιο μας. Ουτε καν αυτος που μπηκε π.χ. στην Ιντρακομ ειναι ''οπαδος-υπαλληλος'', αφου μια χαρα μπορει να τα χωσει στον Κοκκαλη μεσα στο γηπεδο με συνθηματα. Θα τα χωσει στον προεδρο της ΠΑΕ Κοκκαλη για την οποια μαλακια εκανε στον Θρυλο, οχι στο αφεντικο του, που του δινει δουλεια. Και δεν το λεω ''ετσι για να το πω'', αλλα επειδη ισχυει, με συγκεκριμενα παραδειγματα που το επιβεβαιωνουν. Εσυ που δεν θες να μιλησεις με ονοματα και συνεχιζεις τα ''ο νοων νοειτω'', τουλαχιστον μπορεις να απαντησεις καθαρα στα 2 παραπανω ερωτηματα;

Εικόνα giannhs pathsia

koroideuomaste twra etsi?dld den xereis kanenan pou na xei kopsei ghpedo gi autous tous logous,oute enan!!!!kai einai polu eukolo na leme exoun lerwmenh fwlia ktl ktl,kai den eirwneuomai kanenan pragmatikothtes lew,uparxoune kai pitsirikades sto petalo pou den einai organwmenoi kai demporoun na xeroun kai otan mpainei goal goustaroune na to fountosoune kai na trelathoune kai xafnika skaei o kathe...50euros kai ginetai oti ginetai,kai epeidh to perimena oti tha mou eleges gia palia 7 einai alliws na sth leei o agnos o opados kai alliws o allos gia na dikaiologhsei ta fraga tou,exei megalh diafora,kai de lew,malakia eina na stelneis pragmata mesa alla to thema einai pios tha sth pei,an einai kapoios swstos skuveis to kefali th trwws kai les kai euxaristw,apo bromikous me tipota kai pote.kai epishs se tuxon mpaxala an o allos exei provlhma kai de thelei na fanei epeidh einai kapoios an thelei koukoulwnetai kai mpainei h kanei to malaka kai menei pisw,oxi na bgainei mprosta kai na leei xekolate kai egw fainomai kai alles malakies me xaraktiristikotato paradeigma sth beroia fetos,loipon den epikrotw ta mpaxala se kamia periptwsh oute thelw na timwrhtai h omada alla otan se prokalesoune mpatsoi h apenanti opadoi tote eisai amilhktos file,kai ontws kokallhs den uparxei shmera,uphrxe tote omws kai mazi me auton kai autoi,kai exhghsa se alla sxolia mhn epanalamvanomai,eida epishs otan xasame ap th vazela sto 0-3,uphrxane autoi pou krazane marinakh kai kala kanane kai uphrxan kai autoi pou de shkwnan koubenta gia marinakh!!!ti prwtakousto!!loipon mages auta eixa na pw kai xekolaw giati opws leei kai to pallikari mh xalastoume kalokairiatika,o kathe enas exei tis apopseis tou kai gia mena inai autes,kai apo partu mou kleinei edw h olh fash...

Εικόνα savvas gridlock

''dld den xereis kanenan pou na xei kopsei ghpedo gi autous tous logous,oute enan!!!!''

Ναι, ουτε εναν. Αν εσυ ξερεις καποιον, πες μου να τον μαθω κι εγω. Ονομα.

''uparxoune kai pitsirikades sto petalo pou den einai organwmenoi kai demporoun na xeroun kai otan mpainei goal goustaroune na to fountosoune kai na trelathoune kai xafnika skaei o kathe...50euros kai ginetai oti ginetai''

Για σεκιουριτι μιλας δηλαδη; Εισαι υποχρεωμενος να εχεις σεκιουριτι, βασει Νομου, θες δεν θες. Οταν υπαρχει αποφαση συνδεσμων και ο πιτσιρικας την αγνοει, ναι, θα φαει φαπα. Ετσι γινεται. Διαλογος την ωρα του ματς δεν παιζει.

''einai alliws na sth leei o agnos o opados kai alliws o allos gia na dikaiologhsei ta fraga tou,exei megalh diafora,kai de lew,malakia eina na stelneis pragmata mesa alla to thema einai pios tha sth pei,an einai kapoios swstos skuveis to kefali th trwws kai les kai euxaristw,apo bromikous me tipota kai pote''

Πρεπει να πεις ονοματα ''βρωμικων'' ομως, δεν γινεται ετσι. Πετας λασπη και μπηχτες, διαβαζει κοσμος και βγαζει λαθος συμπερασματα. Αν δεν θες να τα πεις εδω, ελα στο πριβε στο φμπ να μου τα πεις.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008611928678

Ξαναλεω, δεν θα σου την πεσω εγω ή καποιος αλλος, δεν θα σε ''τραμπουκισει'' κανεις, μιιλα για ο,τι θες, αλλα συγκεκριμενα, οχι λασπη και μπηχτες.

''oxi na bgainei mprosta kai na leei xekolate kai egw fainomai kai alles malakies me xaraktiristikotato paradeigma sth beroia fetos''

Αυτο εγινε στη Βεροια, ε; Μηπως εγινε το αναποδο;

''loipon den epikrotw ta mpaxala se kamia periptwsh oute thelw na timwrhtai h omada alla otan se prokalesoune mpatsoi h apenanti opadoi tote eisai amilhktos file''

Εισαι αμειλικτος εκει που πρεπει, οπως πρεπει. Με το δικο σου τροπο, οριζοντας εσυ το παιχνιδι. Οχι αλειφοντας βουτυρο στο ψωμι των ΜΜΕ γενικα (που διψανε για ιστοριες με αιμοδιψεις χουλιγκανς), των ΜΜΕ των αντιολυμπιακων ειδικοτερα (που διψανε για ιστοριες με αιμοδιψεις γαυρους χουλιγκανς, που ''σφαζουν ατιμωρητα αφου εχουν ασυλια, ειναι ομαδα του κρατους'') ή των μπατσων, που θα σε ''δεσουν'' πριν προλαβεις να κουνηθεις. Ολοκληρη πτερυγα στην μπουζου εχει ηδη η 7, μονο η 7. Οχι και να κοιταμε πως θα μεγαλωσει.

''eida epishs otan xasame ap th vazela sto 0-3,uphrxane autoi pou krazane marinakh kai kala kanane kai uphrxan kai autoi pou de shkwnan koubenta gia marinakh!!!''

5 μερες πριν, οι ιδιοι παικτες κερδισαν τη Γιουναιτεντ στο ιδιο γηπεδο. Λες να εγιναν τοσο ''σαπακια'' ξαφνικα, απο τη μια στιγμη στην αλλη; Γιατι αν εχεις ομαδα που ειναι ενα βημα απ'τους 8 του Τσου Λου, για το οτι χανεις 0-3 απο το βαζελο του Πρανιτς μεσα στο Καραισκακη, σιγουρα ΔΕΝ ευθυνονται ''τα λαθη της διοικησης''.

Εικόνα nissios

Λοιπόν, Γιάννη, σου απαντάω εγώ και αυτή τη φορά ας το κλείσουμε εδώ οριστικά, γιατί δεν λέει να χαλαστούμε καλοκαιριάτικα. Θέλει πείρα και γνώση και γηπεδική ιστορία, για να καταλαβαίνει κανείς πότε πρέπει να γίνει το γήπεδο πουτάνα. Παλιότερα υπήρχαν λόγοι, τώρα δεν υπάρχουν. Όταν έχεις την υγιέστερη διοίκηση που θα μπορούσες να έχεις, παίρνεις τον έναν τίτλο μετά τον άλλον, είσαι καβάλα στ' άλογο και συνεχίζεις να θες να τα κάνεις όλα πουτάνα, τότε, φίλε, δεν σε νοιάζει ο Ολυμπιακός, σε νοιάζει το αντριλίκι σου. Και σου ξαναλέω ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το μαλακιστήρι που πάει στο γήπεδο για να ξεκαυλώσει είναι πιο ολυμπιακός από ένα παιδάκι μεταναστών που ζει στο εξωτερικό, δεν έχει πάει ποτέ στο γήπεδο και έγινε ολυμπιακός μόνο και μόνο επειδή του αρέσει το κόκκινο χρώμα. Όποιος θέλει να κάνει καμιά παλικαριά για να έχει να ανεβάσει κάτι στο youtube και να την πει στους απέναντι ας πάει να τσακιστεί όπου θέλει και καλά ξεμπερδέματα. Αλλά το Καραϊσκάκη είναι για όλους, και για τους οικογενειάρχες και για τους οργανωμένους και για τους ανοργάνωτους και για όλους. Και σου ξαναλέω για τελευταία φορά ότι όσοι μπέρδεψαν το οπαδιλίκι με θέματα άσχετα με τον Ολυμπιακό (επαγγελματικά, πολιτικά ή δεν ξέρω τι άλλο) φάγανε πούλο άσχημο. Από αυτούς που είναι πάντα ενεργοί και πάντα εκεί εγώ δεν ξέρω κανέναν υπάλληλο και δεν καταλαβαίνω για ποιους μιλάς. Τέλος.

Εικόνα nissios

Καλώς όρισες, φίλε Γιάννη. Όλα καλά και όλα ωραία όσα λες, και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια για το site. Υπάρχουν εδώ μέσα πολλά παιδιά που ξοδεύουν πολύ απ' τον χρόνο τους και απ' την ενέργειά τους, για να απαντούν στο κάθε τσουτσέκι που πιάνει στο στόμα του τον Ολυμπιακό. Εγώ είμαι, ας πούμε, περιφερειακός.

Έχω μόνο μια ένσταση να σου κάνω. Υπάλληλοι στην 7 δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε πρώτο κύμα, ούτε δεύτερο κύμα, ούτε κανένα κύμα. Όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έκαναν διάφορες λαδιές και αδίκησαν οι ίδιοι την ιστορία τους φάγανε πούλο. Και είναι ελάχιστοι αυτοί. Αυτά για τα υποτιθέμενα υπαλληλίκια τα λένε οι αντιολυμπιακοί προπαγανδιστές και, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί δικοί μας μυρωδιάδες που τα πιστεύουν. Συνήθως αυτοί που βγαίνουν μπροστά και βάζουν πλάτη για όλα τρώνε όλα τα χρεώματα και όλες τις κατηγόριες, κι αυτοί που για διάφορους λόγους (σεβαστούς, δεν λέω όχι) κρατάνε αποστάσεις και στέκονται πιο πίσω διατηρούν το όνομά τους άφθαρτο. Έτσι γίνεται παντού, έτσι έγινε και στην 7. Το κλείνω εδώ.

Εικόνα ze ηλιας

Τα σέβη μου φίλε nissie
Δεν το βάζεις κάτω,μας τσιγκλάς κάθε τόσο και καλά κάνεις και συνέχισε
Τι να πω για τον Τόλη ,είναι ο εκφραστής της αντισυμβατικότητας,του κόντρα στο ρεύμα,του κόντρα στη φύση
Τον έχεις περιγράψει άριστα στο γραπτό σου
Αυτά που δεν περιγράφονται όμως είναι οι "ομορφιές" του
Θα σταθώ στην τελευταία του που αναφέρεις στη Ν.Σμύρνη
Είναι κάτι σαν περιφρούρηση μέσα στο ταρτάν και ξάφνου δέχεται από πίσω μια από τις πετρούλες που πηγαινοέρχονταν στο νεοσμυρνώτικο ουρανό.
Και τότε σαστίζουν όλοι.Βλέπουν μία ψηλοκρεμαστή ματωβαμένη φρικιαστική φιγούρα -ήρωα του STEPHEN KING- να κατευθύνεται
έντονα εκνευρισμένος στην κερκίδα που φιλοξενούσε 2000 πάνθηρες και να πηδάει τα κάγκελα με σκοπό να τους "κάνει παρατηρήσεις"
Μετά είχαμε το έργο "η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" η σε διασκευή "ο πάνθηρας που έγινε γατάκι"

νάσαι καλά φίλε

Εικόνα nissios

Ze Ηλίας, λέμε! Γεια σου, γίγαντα. Κι ο Keith Richards έχει μείνει με την εντύπωση ότι αυτός είναι το θαύμα της επιβίωσης μαζί με τις κατσαρίδες. Ρε πού τα λένε αυτά ρε...

Εικόνα μαουνιέρης

Λόγω του ότι το παρατσούκλι μου είναι "Πούμας", συγκινούμαι ιδιαίτερα, λιμαNISSIE, με κάτι τέτοιες αγριοϊστορίες! (Και για τη φιλολογική πλευρά του θέματος: Ονομαστική: ο πούμας. Γενική: του πούματος, του πούμαντος και του πουμάτου, κ.τ.λ.)

Εικόνα nissios

Γεια σου, Γιώργο αίλουρε!

Εικόνα μαουνιέρης

Έχω κι ένα μπλογκ με παγκόσμια ποίηση που λέγεται ΛΕΩΝ ΑΙΛΟΥΡΟΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Αυτο με τη γατα οταν το ειχα πρωτακουσει, κοντεψα να παθω εμφραγμα απο τα γελια. Στη Νεα Σμυρνη το 2003 στο ημιχρονο ακομη και μπατσοι χαζευαν τον Τολη...

Εικόνα nissios

Στη 13 τα έκανε άλλος αυτά αλλά πού να τα πεις να σε πιστέψουν...

Δεν έκανα σωστά την επισύναψη του βιντεακίου ρε γαμώτο και δεν κόλλησε ωραία. Δεν θα το μάθω ποτέ το σύστημα. Δεν πειράζει.

Εικόνα savvas gridlock

Εχει γαμηθει η ενσωματωση εδω και μηνες, αλλα καποιοι ξυνουν τη μαιμου και δεν την φτιαχνουν. Παιζουν με τα νευρα μας και ρισκαρουν να εκραγει ως αλλος Βεζουβιος η οργη του καταπιεσμενου λαου, που θα πνιξει ολους τους βολεμενους αστους.

Εικόνα Chief Bromden

Όποιος αγαπάει τα ζώα έχει αναμφίβολα καλή καρδιά...
Βέβαια δεν είμαι σίγουρος εάν ο Τόλης θα είχε την ίδια αντίδραση εάν κάτω από τις ρόδες βρισκόταν κάποιο άλλο ζωάκι, λαγός ας πούμε...
Το σκηνικό στην Νέα Σμύρνη το είχα διαβάσει παλαιότερα κάπου αλλού (δεν θυμάμαι πού).
Εγώ θυμάμαι ένα άλλο σκηνικό με τους Εθνικούς σε αγώνα πόλο εάν δεν κάνω λάθος, ο Τόλης πρέπει να ήταν ,Δώσε τα φώτα σου Νissie!

Εικόνα nissios

Μπα, πανάθεμά σε, προβοκάτορα, εκεί βρήκες να σταθείς; Τα ίδια μου έκανες και στην προηγούμενη ιστορία. Κάτσε να πάω απ' την άλλη να σου τα ψάλω ένα χεράκι...

Εικόνα nissios

Χωρίς λόγια...

Εικόνα jorge rojo

Πρέπει να αραιώσεις φίλε nissie τα συνεχή σου κείμενα γιατί η συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη επιστροφή σε αναμνήσεις και συμβάντα που σημάδεψαν τα νιάτα μας δε βοηθάει καθόλου την καρδιά ενός μεσήλικα σαν και του λόγου μου.
Η περιγραφή σου είναι απόλυτα ακριβής, γιά τη μεγάλη αυτή μορφή. Θυμάμαι δεκάδες περιστατικά. Στις εξωγηπεδικές στιγμές ήταν πάντα μερικά μέτρα πιό μπροστά απο τους υπόλοιπους.(βλέπεις πόσο γλυκά το γράφω). Ηταν αυτός ο οποίος αντίκρυζαν πρώτα από όλους οι απέναντι στους δρόμους και αυτό δεν τους ήταν καθόλου ευχάριστο και στα στενά της λεωφόρου και στην Δεκελείας και στην επαρχία. Επίσης ατελείωτη λατρεία γιά το σύλλογο αλλά και γιά το άθλημα.
Προς το παρόν αυτά τα ολίγα και από μένα.

Εικόνα nissios

Γεια σου, γίγαντα! Έχεις δίκιο για το αραίωμα, το παράκανα τελευταία, αλλά μην ξανακούσω για ηλικίες και τέτοια. Ξέρεις, λέω κάθε φορά ότι αυτή η ιστορία θα είναι η τελευταία και μετά όλο και κάτι θυμάμαι (από αυτά που γίνεται να ειπωθούν, γιατί από τ' άλλα άσε καλύτερα). Να 'σαι πάντα καλά, φίλε μου.

Εικόνα jorge rojo

Συνέχισε φίλε μου και συνάδελφε στην αγάπη μας γιά το θρύλο να γράφεις και να μας ταξιδεύεις ξανά στα καλύτερα μας χρόνια, το φχαριστιέμαι πολύ να ξέρεις. Τα λέμε nissie.