Οι αριθμοί δεν λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια. ΣΥΝΗΘΩΣ όμως, την λένε ή την παραλένε...



Χτες βράδυ σήκωσα μια ανάρτηση για τον αυτοκράτορα Καλιγούλα, τον ΄΄Αποδυτηριάκια΄΄ και μερικά απ΄όσα έγραψε πρόσφατα ο δεύτερος γύρω απ΄ την ομάδα μας. Με κούρασε, μ΄άρεσε προσωπικά, με...ταξίδεψε κομμάτι στο παρελθόν, έκανα το ΄΄δικό΄΄ μου που λέει ο λόγος, αλλά δεν ήταν τυχερή να επιζήσει πολύ. Η αμείλικτη και πολύ καυτή επικαιρότητα, την κατάπιε κυριολεκτικά ΚΑΙ δικαιολογημένα. Την... αυτοκτονώ όθεν πάραυτα, καταργώντας την απ΄την πρώτη γραμμή. Έχουμε πολύ σπουδαιότερα νέα για ν΄ασχοληθούμε... ΚΟΡΥΦΑΙΟ, η κλήρωση αναμφισβήτητα του Τσάμπιονς Λινγκ. Δύσκολη. ΠΕΡΙΠΟΥ σαν την περσινή όμως, μολονότι ΄΄βαραίνει΄΄ ΠΟΛΥ τ΄όνομα της Μπάγιερν... Έτσι είναι βέβαια... Άλλος Μπάγιερν και Άρσεναλ, κι άλλος...φονική Καμπάλα. Τί να κάνουμε; Τρεχάτε στο CAS μετά...

Σήμερα λοιπόν λέω να σας παραθέσω μερικά - ενδιαφέροντα πιστεύω - νούμερα από το Transfermarkt. Τώρα που το΄μαθα... Θα μου κολλήσει κι αυτό σαν την...ηλεκτρονική ζωγραφική και περιμένουν στην ουρά κάτι Σφυρίγματα, κάτι Παραπολιτικά κι έχει ο Θεός Σαβα-ώθ... ΞΕΚΙΝΑΜΕ:

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 550 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 25 Πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα στη χώρα της, 55% των παιχτών ξένοι ( πόσοι παίζουν συνήθως, έχει σημασία ), μέσος όρος ηλικίας 26,2 έτη, γήπεδο Allianz Arena, 75.000 θεατές. Από σύνολο 29 παιχτών, πάνω από 14 ( οι μισοί περίπου ) φέρονται να έχουν εμπορική αξία άνω των 20 εκατομ. ευρώ. Εξ αυτών, 6 παίχτες έχουν αξία μεγαλύτερη των 40 εκατομμυρίων και οι 3 πρώτοι είναι: Μίλλερ 53 εκατομ., Λεβαντόφσκι 45 εκατομ. και Νόϊερ 43 εκατομμύρια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΜΑΔΑΣ: 390 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 13 Πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα στη χώρα της, 75% των παιχτών ξένοι, μέσος όρος ηλικίας 27,3 έτη, γήπεδο Emirates Stadium, 60.000 θεατές. Από σύνολο 24 παιχτών, οι 12 έχουν εμπορική αξία 15 εκατομ. ευρώ περίπου και άνω. Ακριβότεροι τρεις, οι Σάντσεζ 53 εκατομ., Οζίλ 40 εκατομ. και Άαρον Ράμσεϊ 28 εκατομμύρια.

ΔΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Η μικρότερης εμπορικής αξίας ( φωτό όμως, ναααα...) ομάδα του ομίλου, κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 17 Πρωταθλήματα και 13 Κύπελλα, 44% των παιχτών της ξένοι, μέσος όρος ηλικίας τα 24 έτη, γήπεδο Μaksimir, 37.000 θεατές. Ακριβότεροι παίχτες της, ο Κροατο-σκοπιανός αμυντικός χαφ Αριγιάν Αντεμί με 5 εκατομ. και ο Αλγερινός δεξιός εξτρέμ Ελ Αρμπί Χιλέλ Σουντανί, με γύρω στα 5 επίσης εκατομμύρια.

Για την ομάδα μας, τα΄χουμε γράψει πρόσφατα. Θυμίζουμε ή/και προσθέτουμε ορισμένα για συγκρίσεις : Συνολική εμπορική αξία περί τα 82 εκατομμύρια ευρώ. Πρωταθλήματα 42, Κύπελλα 27 ( μονοκράτωρ... ), γήπεδο Καραϊσκάκη 32 χιλιάδες θεατές, 59,5% ξένοι παίχτες, 25,3 έτη μέσος όρος ηλικίας παιχτών,  μεγαλύτερης εμπορικής αξίας παίχτες ο Ρομπέρτο και ο Πάρντο, γύρω στα 7 εκατομ. ο καθένας.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 700 εκατομ. ευρώ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ άνω των 655 εκατομ., ΤΣΕΛΣΙ  525 εκατομ., ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 420 εκατομ., ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 400, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ άνω των 380, ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 350, ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  άνω των 270, ΙΝΤΕΡ 157, ΜΙΛΑΝ 142 και έπεται μακράαα συνέχεια, ιδίως απ΄το ισπανικό αλλά όχι μόνο, πρωτάθλημα. Έτσι για να μάθουνε πολλοί και ΠΟΥ πατάμε και ΤΙ να ζητάνε...

Υ.  Γ.  ΜΑΛΜΕ 20 εκατομμύρια ευρώ... ΣΕΛΤΙΚ 42 εκατομμύρια...

Ε   Π   Ι   Μ   Υ   Θ   Ι   Ο   Ν

Παλιά- παλιά ( 1957 ), μια ρωσική ταινία που΄χε κάνει θραύση εδώ, λεγότανε ΄΄ Όταν πετούν οι γερανοί΄΄. Τατιάνα Σαμοϊλοβα. Γυναικάρα... Σου ξύπναγε μπερδεμένα... ΄΄μητρικά΄΄ ένστικτα. Τούτο το έργο, το σημερινό του σινέ ΄΄ Apostol΄΄, θα μπορούσε να λέγεται ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ... Εκεί δεν βασίζεται και το ΒΑΣΙΚΟ μας αντι-βαζελομπουγατσοχανουμο-επιχείρημα; ΄΄ Επενδύστε σοβαρά, για να κάνετε ομάδα΄΄; ΛΟΙΠΟΟΟΝ... ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ - ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕ  ΤΗΝ ΔΙΝΑΜΟ. Κι ας λέει ό,τι θέλει ο...Παπαδάκος, που πέρσι ΄΄έβλεπε΄΄ αποκλεισμό της Γιουνάϊτεντ από τον Θρύλο.... Τα θυμάμαι, τα θυμάμαι αυτά... Η κατάληψη της δευτεριάς, θα΄ναι ο ΑΘΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΩΝ. Γιατί υπάρχει και η...τέταρτη θέση. Δεν θα΄ναι και καμιά...εκπληξάρα. Όχι σαν κάτι μαλακίες πρωτοσέλιδα όπως π.χ. της GOAL, που΄ γραφε πριν απ΄τον ΠΡΩΤΟ αγώνα του Βάζελου στο Αζερμπαϊτζάν, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ( την...πρόκριση ντεεεε) και σήμερις μου γράφει φαρδέως-πλατέως ΑΤΙΜΩΣΗ & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... Είπαμε, κι ο δείκτης αυνανισμού ( Masturbation Index διεθνώς ) ακόμη, έχει ή έστω ΠΡΕΠΕΙ να έχει και κάποιο προς ΤΑ ΑΝΩ όριο...

Π   Ρ   Ο   Σ      Τ   Ο   Υ   Τ   Ο :

Ευάγγελε, με... Σιόβα πίσω κι αυτούς τους αντιπάλους, προβλέπω συχνά... κοκτέηλ-πάααρτιζ. Θέλουμε εκειδά, στο κέντρο, αξιοπρεπή λύση. Θέμε όμως και μπροστά το κάτι τις μας. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ΄ΚΕΙ ΚΑΤΩ, ΤΙ ΕΝΝΟΩ... ΄΄Παίζει΄΄ συνέχεια το πράμα τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ. Πουρκουά μάγκες; Έχετε προσέξει...θέμα; Άντε λοιπόν, λύστε το... Α! Μην το ξεχάσω! Σοβαρευτείτε και με το ΕUROPA LEAGUE... Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κακή διοργάνωση...

Σχόλια

Εικόνα MIKE.A

Ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια:
Εδω θελω να διωρθωσω οτι με την Νιουκαστλ παιζαμε με 9 (Γεωργατος - Κωστουλας) απο το Α ΗΜΙΧ. και οχι με 10 που εγραψα! Επισις αν παρατηρησωμε οι μεγαλες σφαγες εχουν γινει πριν χρονια αν εξαιρεσουμε την σφαγη στο πριν 3 χρονια παιχνιδι μεσα στην Λεβαντε! Ισως για αυτο τα τελευταια χρονια η ομαδα μας παει καλυτερα στην Ευρωπη! Θυμαμαι πριν χρονια μετα απο Ευρωπαικο αγωνα Γιουβεντους-Σελτικ που ειχαν αδικηθει οι Σκωτσεζοι! Βγηκε μετα τον αγωνα ο φουκαρας ο Σκωτος προπονητης, και ειπε οτι μια τετοια αδικια στερει την προκριση στην ομαδα του, διοτι ολα και ολα ειναι 6 μονο τα παιχνιδια σε ομιλο, και που μια ομαδα χρειαζετε 10-11-12 βαθμους να προκριθει, και που αν σου στερησουν 3 βαθμους most likely it's over! Αυτο παθαιναμε εμεις πολλες φορες! Και βεβαια σε αγωνα νοκ αουτ ισως ειναι ακομα χειροτερα οταν μιλαμε για δυο μονο αγωνες! Μεσα στο Λεβαντε πχ
με τα 2 ανυπαρκτα πεναλτυ, παιζωντας με 10 παιχτες αφου αδικα ειχε αποβληθει ο Αμπντουν για το δευτερο πεναλτυ, και ολα αυτα στο Α ημιχρονο, ε τοτε εκει η διαιτησια σε βγαζει νοκ αουτ απο την προκριση ΑΠΟ ΤΟ Α ΗΜΙΧ. ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Εικόνα MIKE.A

Παρακολουθω μπαλα απο τα μεσα του 60! Ειμαι του 1956! Θελω να γραψω ενα "σεντονακι" για την ομαδα μας στην Ευρωπη και τι περασε!
Πρωτα πρωτα στην Ευρωπη για ελληνικες ομαδες παιζουν ρολο (σε ομιλους) η κληρωση, το προγραμμα των αγωνων, η τυχη, και βεβαια η διαιτησια! Με την τελευταια 1 βαθμο πχ να σου στερησει (μια ισοπαλια που θα επαιρνες) σε βγαζει εξω απο τους στοχους σου οταν μαλιστα υπαρχουν μονο 6 αγωνες και βεβαια καλυτερες ομαδες απο σενα! Ποσο μαλλον αν σου στερησει μια νικη (3 βαθμοι)! Μεσα στην τυχη βαζω και τις παιδαριωδεις γκαφες παιχτων που δεν τις βλεπεις συχνα σε αγωνες, οπως επισις τα αυτογκολ και βεβαια γκολ σε νεκρο σχεδον χρονο και ολα αυτα που μπορει να σου στοιχησουν! Πχ συγκρουση Μποτια- Ρομπερτο στο Μαλμε απο ελευθερο μαλιστα βολε του Σουηδου τερματοφυλακα που φαγαμε γκολ!
Να θυμηθω στα μεσα του 1960 με την ΤΣΣΚ Σοφιας 1-0 εδω μεσα, και που χαναμε στην Σοφια 2-1 και στο τελευταιο λεπτο κερδιζωμε φαουλ εξω απο την περιοχη τους (τοτε δεν υπηρχαν καθυστερησεις ουτε μπολ μποις) και να φωναζει ο Μπουκοβι στον Αγανιαν "Γρηγορη στην εξεδρα η μπαλα" για να περασουν τα δευτερολεπτα και να ληξει ο αγωνας, και αυτος κανει σουτ χτυπαει η μπαλα στο τειχος, κανουν αντεπιθεση οι Βουλγαροι να το 3-1 και αποκλεισμος!
Με την Νταφρεμλιν (4-0 εξω) που στην ρεβανς ημασταν 3-0 και να μην θελει η μπαλα να μπει μεσα! Τα χαναμε προπαντων ο Σιδερης σε κενη εστια! Τοτε παρ'ολο που ολοι οι Ελληνες ημασταν με τις Ελληνικες ομαδες λογω που δεν βλεπαμε διεθνεις χαρες απο καμια ομαδα μας, βγαλανε οι βρωμοβαζελοι την φημη οτι δεν θελαμε να βαλωμε το τεταρτο γκολ γιατι ειχαμε χασει στην Σκωτια 5-0 η 6-0 μηδεν αλλα το κρυψανε τα τοτε ΜΜΕ! Αν ειναι δυνατον!
Εδω επανω θελω να αναφερω οτι και στην πορεια τους στο Γουεμπλευ οι Γαυροι ημασταν μαζι τους και μετα απο 2-3 χρονια οταν χασαμε απο τους "πετεινους" 5-0 (ετσι τους ελεγαν τοτε της Τοτεναμ) ο βρωμοΦυλακουρης ειχε βγαλει μετα απο μια εβδομαδα εναν πετεινο στον αγωνιστικο χωρο της Λεωφορου για να κανουνε πλακα οτι χασαμε απο τους πετεινους! Και εχεις τωρα πολλα απο τα κωλονεοΓαυρακια να γραφουν σχολια σε σαιτ, οτι κατα βαθος στενοχωριουντε για το καταντημα του ΠΟΑ με το να τους αποκλειουν οι Ασιατες της Σιβηριας, και οτι θελουν ενα ΠΟΑ δυνατο και υγιη! Τα μαλακισμενα!
Να χανωμε 1972 νομιζω απο Δυναμο Μοσχας 0-2 μεσα, και στην Ρωσια να τους εχωμε 1-2 και να μην δινετε πεναλτυ για το 1-3 στον Παπαδημητριου που στην φαση του πεναλτυ (εμπαινε μονος τετατετ) ο Ρωσος απο το τραβηγμα του ειχε σχισει το σορτσακι και επειτα πηγε στον παγκο να το αλλαξει!
Μετα απο 2-3 χρονια ειχαμε βεβαια και την σφαγη του Ουγγρου Παλοταυ με την Αντερλεχτ! Και ποιος δεν το θυμαται η το εχει ακουσει αυτο;
Ενα παιχνιδι με την Μπενφικα νομιζω (δεν θυμαμαι ποιο) μας εσφαξαν και εκει!
Αλλες αδικιες και ατυχιες δεν θυμαμαι εως το ΤΛ!
Εναν χρονο βεβαια πριν με την Φερεντσβαρος για το ΟΥΕΦΑ που μεσα στην Ουγγαρια ο Αλεξανδρης τα εχανε σε κενη εστια οπως και αλλες ευκαιριες, και αυτοι με 3 τελικες μας βαλανε 3 γκολ (3-1) και που στην ρεβανς
(2-2) ειχαμε αν θυμαμαι καλα 3 δοκαρια και πολλες ευκαιριες;
Τον Κολλινα με τα δυο ανυπαρκτα πεναλτυ στην Μαδριτη με την Ρεαλ οταν προηγηθηκαμε 0-1!
Στην ρεβανς με τον Γερμανο Κρουγκ που δεν εδωσε πεναλτυ στον Γιαννακοπουλο και αποβολη του Ισπανου τερματοφυλακα!
Τον Αυστριακο σφαγεα στην Λυον που δεν μας εδωσε 2 πεναλτυ και ακυρωθηκε για οφσαιτ γκολ του Τζιοβανι που καλυπτωταν ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ τουλαχιστον 1.5 ισως και 2 μετρα!
Μεσα στην Λα Κορουνια που τρωμε την ισοφαριση στις καθυστερησεις σε νεκρο χρονο!
Την βλακεια μας να χασωμε 3-2 στην Μολντε απο 0-2;
Το χερι αποκρουση πεναλτυ σαν τερματοφυλακα του Ρομπερτο Καρλος μεσα στην Ρεαλ αρα και αποβολη του παιχτη!
Με την Νιουκαστλ και το αυστηρο πεναλτυ και αποβολη στον Γεωργατο και που παιζαμε με 10 απο το Α ημιχ. λογω αποβολης του Κωστουλα;
Μεσα στην Γαλατα που αντι να κερδισωμε (το εγραφαν και οι Τουρκο οτι επρεπε) χανωντας μαλιστα μεγαλες ευκαιριες απο Καστιγιο χασαμε και απο πανω (1-0)! Και στην ιδια χρονια στον ιδιο ομιλο χανωμε στην εδρα μας 1-2 απο την Γιουβεντους απο δυο στημενα νομιζω και βλακια Καρκαμανη (αυτος ηταν το τερμα νομιζω), οταν συμφωνα με την αποδοση και τις ευκαιριες των δυο ομαδων η ισοπαλια θα ηταν το δικαιο αποτελεσμα! Γιατι το λεω αυτο; Γιατι αν παιρναμε την ισοπαλια με Γιουβεντους και την νικη με την Γαλατα στην Τουρκια η εστω την ισοπαλια θα μας αρκουσε μια ισοπαλια στο Τορινο και οχι νικη για την δευτερη θεση και να παμε να παιξωμε ανοιχτα και να φαμε 7 γκολ! Αλλα και παλι εκει εκτος μια καλη ευκαιρια της Γιουβεντους οτι αλλη τελικη εκανε μετρουσε γκολ! Τοση ατυχια πια!
Με την Γιουβεντους παλι και με τον αερα συμμαχο στο γκολ του Κοντε που θα πηγαιναμε στους 4!
Με την Ρεαλ παλι εδω μεσα στο 3-3 (ο καλυτερος αγωνας Ελληνικης και ξενης μεγαλης ομαδας κατα την γνωμη μου) και τα συνεχη φαουλ που εδινε εξω απο την περιοχη μας που σε ενα απο αυτα σκοραρε ο Ρομπερτο Καρλος!
Με το γκολ του Οκκα στην Μονακο που δεν μετρησε και που θα πηγαιναμε για τουρισμο στην Λιβερπουλ;
Με την Ροζερμποργκ μεσα 1-3 που στο 1-1 τους πιεζαμε και σε μια αντεπιθεση τρωμε ενα γκολ απιστευτο, που μετα απο σουτ (μαλλον για σεντρα πηγαινε) η μπαλα χτυπαει στο ποδι του Μαυρογενιδη παιρνει μια παραξενη καμπυλη και ξεγελαει τον Νικοπολιδη περνωντας απο πανω του!
Με την Μακαμπι στην Κυπρο και τον σφαγεα Ιταλο διαιτητη! Ανυπαρκτο πεναλτυ για αυτους αρα ανυπαρκτη αποβολη του Ανατολακη καραμπινατα 1 η 2 πεναλτυ που αρνηθηκε σε μας!
Με την Μπορντο μεσα στο 0-1 που χαθηκαν απιστευτες ευκαιριες τουλαχιστον για την ισοπαλια και το ακυρωθεν γκολ που δεν φαινετε να κανει φαουλ ο Νταρμπισιρ αφου ο αντιπαλος του επεφτε και παρασερνε τον παιχτην του Ολυμπιακου!
Μεσα στην Ανορθωση (3-1 με τους Κυπραιους να προηγουντε με αυτογκολ του Τοροσιδη, να βαζουν αλλο ενα με κεφαλια και να χανουνε αλλη μια ευκαιρια με τον ιδιο παιχτη (Σοριν) ιδια με το γκολ, και στο τελος με ενα σουτ που αλλαξε πορεια (σχεδον αυτογκολ και αυτο) να μας κερδιζουν 3-1 ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ! Οταν εμεις ειχαμε χαμενο πεναλτυ (Μητρογλου) δοκαρι (Γκαλετι) 3-4 κλασικες ευκαιριες και πανω απο 12 κορνερ!
Οταν με την αλλη Μακαμπι (πρωτη χρονια του Μαρινακη) να ακυρωνετε γκολ του Ζαιρι μετα απο μερικα δευτερολεπτα για φαουλ εξω απο την περιοχη μας, οταν ο παιχτης μας διεσχισε ολο το γηπεδο και σκοραρε!
Εκεινο το αλλο ΜΕΓΑΛΟ παιχνιδι που καναμε μεσα στην Ρεαλ με 10 παιχτες απο το 15λεπτο (αποβολη Τοροσιδη)που εκει που θα ισοφαριζαμε στο τελος (ηρωας ο Κασιγιας)τρωμε και γκολ στην αντεπιθεση!
Με την σφαγη στην Λεβαντε (3-0) (δυο ανυπαρκτα πεναλτυ αρα αδικη αποβολη του Αμπντουν) κατι που παραδεχτηκαν και τα Ισπανικα ΜΜΕ!
Με την Παρι εδω μεσα που ενω επρεπε να ειμαστε επανω στο σκορ με 2 τουλαχιστον γκολ στο Α ημιχ. αυτο τελειωσε ισοπαλο νομιζω, και το αδιανοητο ηταν που φαγαμε 3 γκολ στο Β ημιχ. ΑΠΟ 3 ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΑ, ΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΑ ΚΟΡΝΕΡ!!!!! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!
Με την ατυχια και τις χαμενες ευκαιριες στην Γιουναιτεντ με τον Χολεμπας να κανει το χαζο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ πεναλτυ, με το ΑΥΣΤΗΡΟ φαουλ στον Μανωλα και που σκοραρε ο Φαν Περσι, που του κερατα μπορει να τα χτυπαει καλα αλλα δεν ειναι και Ροναλντινιο στα φαουλ, και μετα τον αγωνα να βγαινει για MVP Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Μεσα στο Μαλμε που δεν μας δινετε πεναλτυ υπερ του Μανιατη και αποβολη υπερ μας, να μας εχει σκοτωσει ενας Σουηδος που επαιζε στο κεντρο τους (3-4 καρτες επρεπε να παρει και πηρε μια στο τελος νομιζω), να τους παιζωμε στα ισα και να φαμε αστειοτατο γκολ οταν μετα απο ελευθερο του τερματοφυλακα τους παρακαλω, που συγκρουσθηκαν ο Μποτια και ο Ρομπερτο και να στρωθει η μπαλα στον Σουηδο για να σκοραρει! Μηπως ομως και το δευτερο γκολ δεν μπηκε και αυτο επειτα απο ελευθερο του τερματοφυλακα τους που εστειλε την μπαλα παλι στην περιοχη μας και με το λαθος του Αμπινταλ και ενος αλλου παιχτη μας φαγαμε το δευτερο γκολ; Προσεξτε, ελευθερα χτυπηματα του τερματοφυλακα και οχι γρηγορα βολε για να μας πιασουν στον υπνο!
Και επειτα στην Γιουβεντους να φαμε το γκολ καραμπολα μπιλιαρδου που δυσκολα το βλεπεις σε γηπεδα!
Και βεβαια περσι που παιζαμε την Ντινπρο στα ισια και τρωμε γκολ απο σουτ που χτυπαει στον κωλο του Σαντανα και πηρε εκεινο το παραξενο φαλτσο! Οπως και το δευτερο γκολ που ηταν αυτογκολ των Μανιατη και Σιοβα! Και βεβαια ειχαμε και το γκολ του Μητρογλου που ακυρωθηκε οταν μετρησανε ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΚΟΛ των Μπεργκ με την Μπριζ και του παιχτη της Ατλετικο Μπιλμπαο (πρωτος αγωνας για σουπερ καπ) με την Μπαρτσελονα!
Και βεβαια στην ρεβανς που θα μποροσαμε να προηγηθουμε και με 2-0 και αντι για αυτο τρωμε την ισοφαριση ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΚΑΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ηθελα να σας δειξω, αλλωστε τα περισσοτερα τα περασατε και τα ξερετε οι περισσοτεροι, (αν θυματε καποια ακομα παιχνιδια αλλος φιλος ας μας τα θυμισει και αυτα) για το ΤΙ ΑΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, οπως και ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ, για τα ΑΠΙΘΑΝΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΜΕ που δυσκολα τα βλεπεις σε αλλους αγωνες, που ΟΛΑ αυτα τα παραπανω ισως να μας στερησαν προκρισεις και μεγαλες νικες επι μεγαλων ομαδων! Και λεω ΙΣΩΣ για να ειμαστε δικαιοι, αφου αλλοιωση αποτελεσματος σηκωνει μεγαλη κουβεντα! Πχ το χερι πεναλτυ του Ρομπερτο Καρλος και η αποβολη του στην Ρεαλ θα μπορουσε το πεναλτυ να χαθει η ακομα και να εμπαινε (ισοφαριζαμε) παλι μπορει να κερδιζε η Ρεαλ με 10 παιχτες! Η αν μετρουσε το γκολ του Οκκα στην Μονακο μπορει στα 10 τελευταια λεπτα οι Γαλλοι να σκοραραν παλι! Απο την αλλη μπορουμε να πουμε για αλλοιωση (ατυχια) οταν τρωμε γκολ σε νεκρο χρονο (Λα Κορουνια) η που εγιναν μεγαλες σφαγες εναντιον μας που δεν ηταν και λιγες κατι που λιγο πολυ ναι ειναι αλλοιωση! Και τελευταιο μην ξεχναμε ο Ολυμπιακος εχει μεινει εξω απο τους 16 ενω ειχε συγκεντωσει 4 φορες απο 9 βαθμους, και νομιζω μια η δυο φορες (μια σιγουρα) 10 βαθμους! Οταν ο ΠΟΑ εχει παει στους 16 με 8 βαθμους!

Εικόνα thita

Μπράβο μπράβο μπράβο

Για τις μνήμες και για όλα

Αν και τα περισσότερα θα προτιμούσα να ..... μην τα θυμάμαι

Παροιμιώδης η γκαντεμιά μας στην Ευρώπη, μας έχει κόψει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3-4 ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

κι εξίσου παροιμιώδης η σε βάρος μας διαιτησία

Ιδίως αντιπαραβάλλοντας την με του βαζελου

Εικόνα apostolos gaganis

Kαλημέρα και συγχαρητήρια για τη ΜΝΗΜΗ σου. Αρκετά απ΄αυτά που παρέθεσες, έχουνε μπεί στο μίξερ των αναμνήσεών σου ανακατεμένα με μπόλικο συναίσθημα, γιαυτό είναι και πιο...΄΄γευστικά΄΄. Αρκετά απ΄αυτά δεν τα θυμόμουνα ή ΝΟΜΙΖΑ ότι τα΄χα ξεχάσει, με το που σε διάβαζα όμως, τσουπ!, ερχότανε το γεγονός που περιέγραφες μπροστά μου. Με κέντρισες τώρα το πρωϊ με το πάθος και την καλή διάθεση που αναδίδει το κείμενό σου. Να πούμε λοιπόν δυο λόγια για τη μνήμη; Το κέντρο της στον εγκέφαλό μας βρίσκεται σε μια περιοχή στο εσωτερικό του, που λέγεται ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ. Εκεί, τα διάφορα γεγονότα που πέφτουνε στην αντίληψή μας ΄΄σκανάρονται΄΄, ξεδιαλέγονται τα ενδιαφέροντα ή τα χρήσιμα απ΄τα αμελητέα ή τα άχρηστα και στη συνέχεια, αυτά τα πρώτα, στέλνονται σε άλλες γειτονιές του εγκεφάλου, πιο περιφερειακές ( φλοιός ), σαν...τα προάστια να πούμε, όπου εμπεδώνονται πια και καταγράφονται ανεξίτηλα, για να γίνουν ΄΄μόνιμη μνήμη΄΄. Όταν πάθουμε ζημιά κι ο ιππόκαμπός μας ατροφήσει, μικρύνει, τότε έχουμε Αλτσχάϊμερ ( οι βάζελοι π.χ. πάσχουν από...επιλεκτικό - και σκόπιμο, θεραπευτικό ας πούμε - Αλτσχάϊμερ, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, για να μη θυμούνται τα κωλοδάχτυλα που τρώνε ). Αντίθετα εσύ, φαίνεται πως έχεις...υπερτροφία του ιπποκάμπου, έχεις δηλ. μεγαλύτερο από το σύνηθες ιππόκαμπο, για να θυμάσαι τόσα πράγματα... Υπάρχει κι άλλος εδώ, καλός φίλος, αλλά και άλλοι, με...κινηματογραφική μνήμη. Έσένα πάντως MIKE, δουλεύουν και συνεργάζονται αξιοθαύμαστα ΚΑΙ η ΄΄επεισοδιακή΄΄ σου μνήμη (= όσα έχεις ζήσει ) ΚΑΙ η ΄΄εννοιολογική΄΄ σου (= π.χ. ονόματα ). Αυτά τα...ολίγα, σαν το ΄΄ευχαριστώ΄΄ μου για τη...σχολιάρα που μας πρόσφερες. Θα σου πω μόνο τούτο, έτσι για να...παγκοσμιοποιηθούμε. Τέτοιες, παρόμοιες, ιστορίες σαν τη δική σου, είμαι υπερ-σίγουρος ότι θα΄χουν να μας διηγηθούνε και πολλοί οπαδοί, επίσης πολλών άλλων - απ΄τις παραπονεμένες, τις στερημένες κ.λ.π.- ομάδων, ακόμα και καλύτερων απ΄τη δική μας... ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ!

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Δηλ. η φετινη Αρσεναλ ειναι καλυτερη απο την Γιουβεντους?
με τιποτα

Εικόνα Κωστας 7

Απο οτι καταλαβα κ.Αποστολε (απο σεβασμο το κυριε και σε παρακαλω μην μου το απαγορευσεις)ειναι ακριβες κοπελες η Γερμανιδα και η Αγγλιδουλα ε?
Ελα ομως που σε εμενα οποια ερχεται σπιτι μου και περναει το κατωφλι μου κατα 99% την κουτοπονω.Αλλιως ας μην ερχοταν...Τα υπολοιπα στο γηπεδο,αλλωστε εχουν περασει μοντελα και μοντελα απο τον ναο μας,το καυλοραπανο ομως εκει.Καμαρωτο καμαρωτο.
Για περαστε....

Εικόνα apostolos gaganis

Ελπίζω παιδί μου Κώστα, όταν θα περιποιείσαι ΄΄δεόντως΄΄ την Γεμανίδα και την Αγγλίδα στο κονάκι σου, να μας αφήσεις να κάνουμε κι εμείς λίγο ...μάτι, έτσι για να χαρούμε και του λόγου μας κομμάτι και να μοιραστούμε λίγο απ΄την απόλαυσή σου... ΑΜΗΝ.

Εικόνα red7neck

Ας είμαστε ρεαλιστές και συνειδητοποιημένοι! Δύσκολα μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο με αυτή την κλήρωση και φρόνιμο θα ήταν να σκεφτούμε μία πιθανή έξοδο στο Europa League (και αυτή με πολύ κόπο θα έρθει). Η δυναμικότητά μας δυστυχώς σε σχέση με αυτή των Bayern, Arsenal είναι πολύ χαμηλότερη. Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι τα εκατομμύρια δεν φέρνουν τις επιτυχίες. ΟΛΑ μέσα στο γήπεδο θα φανερωθούν! Αν τα καταφέρουμε και περάσουμε όντως θα είναι άθλος, καθώς η κλήρωση δεν μας χαμογέλασε!Οψόμεθα.....

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ Κοκκινολαίμη7, το΄χω πάρει απόφαση από χρόνια... Είμαι ρεαλιστής. ΞΕΡΩ ποιές είναι οι δυνατότητές μου στην Ευρώπη, ξέρω μέχρι πού φτάνουν και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα χέρια μου. Μιλάμε για ΚΟΥΚΙΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ. Σκέψου τα ανάλογα όνειρα που κάνουνε οι οπαδοί ΔΕΚΑΔΩΝ ευρωπαϊκών ομάδων, με οικονομική δύναμη πυρός πολύ μεγαλύτερη, μεγαλύτερη, ίδια ή και λίγο κατώτερη απ΄τη δικιά μας, σε πρωταθλήματα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ απ΄το δικό μας... Χαμός... Τί τα θες, τί τα γυρεύεις; Ας ζήσουμε τις στιγμές, ας το φχαριστηθούμε όσο ( και αν ) μπορούμε κι ας δούμε - επί τέλους - ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ το EUROPA. Αυτό, ναι. Είναι σαφέστατα ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ. Όχι πιο κοντά στα μέτρα μας. ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ μέτρα μας, για μια πραγματικά καλή και περήφανη πορεία! ΄΄ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ΄Ω ΕΤΑΧΘΗ΄΄! Σωστός και προσγειωμένος ο Μαρινάκης: Πρώτος στόχος μας, δήλωσε, το νταμπλ. Γιατί πολλοί δικοί μας, σχεδόν ( ή χωρίς σχεδόν ) το...ψιλοσνομπάρουνε το νταμπλ! Και κάτι άλλο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΜΈΣΑ - ΕΞΩ, ΦΕΤΟΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ; Για λόγους που όλοι μας ξέρουμε. Κι αν γίνει αυτό, θα΄μαι ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ...

Εικόνα CVRED

Καλησπέρα Απόστολε.

Απλά θυμίζω πως πέρυσι, Γιουβέντους και Ατλέτικο, είχαν και έχουν φυσικά, υπερπολλαπλάσιο budget (όχι όσο μεγάλο έχουν Μπάγερν και Άρσεναλ βέβαια) απο εμάς και, τουλάχιστον εδώ μέσα, πόνεσαν. Έχω πίστη στην ομάδα. Μου έχει δείξει φοβερά στοιχεία φέτος.
Στο Europa φέτος, ο Ολυμπιακός μας, έχει τη δυνατότητα, με λίγη τύχη, να φτάσει στα ημιτελικά. Και μετά όλα γίνονται.

Και να σταθώ σε κάτι τελευταίο. Αν και δεν μου αρέσει να στέκομαι σε συγκεκριμένους παίκτες και συνήθως τους υπερασπίζομαι γιατί ανήκουν στην ομάδα, αλλά παίρνω πάτημα μια και τον ανέφερες. Ο Σιόβας δεν κάνει γι' αυτό το επίπεδο μάγκες. Κάναμε υπομονή, του δώσαμε ευκαιρίες, νομίζω ήρθε η ώρα, όχι απλά να κάτσει στον πάγκο, αλλά να πωληθεί. Δεν έχω πρόβλημα και να μην αγοράσουμε άλλο στόπερ πάντως, καθώς έχουμε κάνει μια μεταγραφή που πιστεύω πολύ και νομίζω οτι θα βγεί νέος Μανωλάς. Αυτός είναι ο Γούτας. Με το καλό να ξεπεράσει το πρόβλημά του το παιδί και να μπεί στην ομάδα. Δίπλα στο Ντα Κόστα, μπορεί να γίνει CB πρώτης γραμμής.

Εικόνα apostolos gaganis

Nίκες κάνουμε και μεγάλες, αδελφέ. Η ΠΟΡΕΙΑ μας όμως υστερεί. Και στο πρωτάθλημα π.χ. χάσαμε απ τους αντίχριστους πέρσι. Το πήραμε όμως, γιατί κάναμε συνολικά καλύτερη ΠΟΡΕΙΑ από δαύτους. Αποτέλεσμα έξω, μόνο με Διναμό μπορούμε να φέρουμε. Αν γίνει αυτό και κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, έχουμε ελπίδα για τους 16. Δύσκολα πάντως όλ΄αυτά... Μακάρι να επαληθευτείς στο θέμα του Γούτα. Περιμένω κι εγώ να δω τί θα γίνει μ΄αυτό το παληκάρι...

Εικόνα Αλέξανδρος

Χαιρετώ την οικογένεια του RATM και ειδικά τον Πατέρα Απόστολο που κάνει την ανάλυση που ακριβώς έχω εγώ στο μυαλό μου και οι φίλοι μου με πειράζουν ότι παραείμαι αισιόδοξος....
Ο όμιλος δαγκώνει ευτυχώς ή δυστυχώς. Περίμενα ένα μεγάλο θηρίο στον όμιλο μας. Θα μπορούσε η κλήρωση να μας έπαιρνε από κάτω λόγω ότι στην θέση της Άρσεναλ θα μπορούσε να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης πχ. Η Άρσεναλ θα είναι καλύτερη απο τις προηγούμενες τρεις φορές. Γρήγορη και μπελαλίδικη ομάδα. Αλλα στα δικά μου μάτια είναι σαν την Ρόμα. Δυνατή μεν, όχι όμως τόσο επικίνδυνη όσο άλλα ονόματα που έχει βγάλει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Αυτό που με ανησυχεί στην Άρσεναλ είναι το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά θα μας αντιμετωπίσει με ένα τέρμα ανωτερου επιπέδου. Ο Τσεχ είναι βρωμόγατος και έμπειρος αλλά συνάμα η Άρσεναλ όσο καλή είναι τόσο πονάει στα μετόπισθεν. Η Ντιναμό είναι δυνατή στην έδρα της. Και γενικά ανέκαθεν την ομάδα του τελευταίου γκρουπ την φοβόμουν λίγο παραπάνω απο οποιαδήποτε άλλη. Η Μπάγερν είναι ο χειρουργός χωρίς αναισθητικό όχι μόνο του ομίλου αλλα ολόκληρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει πολύ προσοχή αυτή η ομάδα. Το πρόγραμμα μας ευνοεί εξαιρετικά. Και επειδή θεωρώ ότι Άρσεναλ χτυπιέται αν εμφανίζεται σε κάθε ματς ο εξαιρετικός Ολυμπιακός που έχει κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα έχει δει απέναντι του θα το εκμεταλλευτεί αυτό. Εάν στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός πάρει βαθμό η βαθμούς κοιτάει πρόκριση μετά γιατί η ομάδα είναι ποιο ώριμη συγκριτικά με πέρυσι αφού έχει ενισχυθεί και όχι αποδυναμωθεί.

Το ιδανικό σενάριο: 3 νίκες μέσα και διπλό στην Κροατία και ας είναι δύσκολη έδρα και με 12 βαθμούς τους γράφουμε στα τέτοια μας και φυγαμε για τους 16.

Και τέλος δεν θέλω να κρύψω ότι χάρηκα λίγο που πέσαμε με την Μπάγερν. Ο λόγος; Εδώ και δυόμιση χρόνια μένω στο Μόναχο. Δεν έχω δει την ομάδα απο τότε που έφυγα γιατί Έτυχε να πέσουν Εκτός έδρας ματς όσες φορές ήρθα Ελλάδα και τελευταία φορά που ήρθα έριξε την διακοπή η κυβέρνηση (λίγο πριν παίξουμε με Ατλέτικο Μαδρίτης) Θα έχω την ευκαιρία να πάω στο Αλιάντζ Αρένα να δω την ομάδα που αγαπώ και να γουστάρω. Έστω και με τους οπαδούς της Μπάγερν θα προσπαθήσω να μπω γιατί τα εισιτήρια δαγκώνουν εδώ πάρα πολύ...

Καλή επιτυχία στην ομάδα που αγαπάμε. Μπορούμε να χτυπήσουμε την δεύτερη θέση και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά έχει ο θεός....

Εικόνα apostolos gaganis

Είπαμε Αλέξανδρε. ΕΥΡΩΠΗ: Το ιδεώδες σενάριο, 3+1 νίκες. Το πιθανότερο, 3η θέση και Γιουρόπα. Και το απευκταίο, χωρίς όμως να αποκλείεται, η 4η θέση. ΕΛΛΑΔΑ: Το ιδεώδες σενάριο, νταμπλ και νίκες επί των τριών μέσα -έξω. Μπορούμε και τα δυο; Σίγουρα. Εύκολο; Όχι. Δύσκολο; Μμμμμ...

Οι αναμνήσεις μου δύο δεκαετιών και βάλε απ΄τη γνωριμία μου με τη χώρα που βρίσκεσαι, συμπεριλαμβανομένου του Μονάχου, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ έως ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ. Με μια λέξη; ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ. Τα γύριζα πίσω για να ξανάρθουν όλ΄αυτά τα χρόνια, ειλικρινά στο δευτερόλεπτο... Με αγάπησαν εκεί πέρα. Και το εννοώ...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καθε επιτυχία εύχομαι στον Θρύλο, μπορεί και ξέρει πλέον να διαειρίζεται καταστάσεις στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ελπίζω να δούμε ωραίο θέαμα και να απολαύσουμε τις αναμετρήσεις.

σε πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα θα εμφανιστούν όπως πάντα κάποιοι και θα πουν ότι ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εάν παίζαμε αμυντικά, εγώ θα τους απαντήσω από τώρα, λέγοντας πως ΘΡΥΛΟΣ σημαίνει ΟΡΜΗ κι ΕΠΙΘΕΣΗ!
η Ελλάδα είχε μια ομάδα που έκανε το παν και κατέστρεφε το ποδόσφαιρο προκειμένου να πάρει κάποιο θετικό αποτελέσματα και κοιτάχτε που βρίσκεται τώρα.

μία ομάδα πρέπει να αντιπροσωπεύει συγκεκριμένη φιλοσοφία και να την ακολουθεί πιστά. και ο ΘΡΥΛΟΣ έχει φιλοσοφία και ξέρει να την υποτηρίζει έμπρακτα!

Υ.Γ.εάν έχουμε κάποιο επιτυχές αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική, μετά τα «Αθλέτικο Κερατσινίου» και «Γιουβέντους Περάματος», λες να αξιωθούμε να ακούσουμε από τους βάζελους και για «Μπάγερν Τερψιθέας»;

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστεύω ότι το πρώτο ματς με τη Μπάγιερν θα΄χει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ σημασία, κυρίως από την άποψη του ΗΘΙΚΟΥ ΜΑΣ για τη συνέχεια. Τυχόν νικηφόρο αποτέλεσμα, που ΕΙΝΑΙ στις δυνατότητές μας εδώ μέσα, θα΄ναι μια τεράστια ντόπα ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, τόσο χρειαζούμενης σ΄αυτό το επίπεδο. Κι ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε πολύ, είναι να ΜΗΝ ΦΑΜΕ ΓΚΟΛ. Κάτι πολύ δύσκολο, ειδικά με τις γνωστές αδυναμίες μας πίσω και την υψηλή ποιότητα των παιχτών της Μπάγερν, αφού πιστεύω πως έτσι ή αλλιώς, το γκολάκι θα το βάλουμε εμείς. Το θέμα είναι να το κρατήσουμε. Αυτοί θα παίξουν, ιδιαίτερα στην αρχή, πολύ προσεκτικά. Δεν νομίζω να επηρεαστούν απ΄τον κόσμο. Έχουμε να κάνουμε με ομαδάρα, που δεν είναι σαν πολλές αγγλικές όταν παίζουν εκτός έδρας. Τους Γερμανούς ΓΕΝΙΚΑ τους ξέρω καλά. Συνεργάστηκα μαζί τους 22 χρόνια, απ΄το ΄78 ως το 2000. Δύσκολα κάμπτονται στον ψυχολογικό τομέα, αλλά ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ. Είναι άνθρωποι κι αυτοί κι έχουν και φόβους και αδυναμίες. Απλά έχουν υπερ-ανεπτυγμένη ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Σπουδαίο όμως προσόν. Μερικές πετυχημένες κινήσεις χρειαζόμαστε ακόμα απ΄τον Βαγγέλα, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, μέχρι το τέλος του μήνα ΚΑΙ...ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Δ-Ι-Α-Σ-Κ-Ε-Δ-Α-Σ-Η!

Εικόνα john

Προβλέπω αξιοπρεπή παρουσία,μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη,ήττες με εχθρική διαιτησία και παιδικά λάθη εκτος έδρας,μάζεμα πολλών βαθμών και αποκλεισμό στις λεπτομερείες. Γνωστό το έργο χρονια τωρα. Η γκαντεμιά,η διαιτησία παντα μας κυνηγάνε. Όλες οι λεπτομέρειες εναντίον μας. Ποτε δεν μας ευνοούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Σαν να μας εχει καταραστεί κάποιος βαζελος

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΙΘΑΝΟ σενάριο.

Εικόνα savvas gridlock

Oμάδες όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ συνηθιζουν να ενισχύονται κυριολεκτικά την τελευταία ώρα των μεταγραφών. Επειδή το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με εμάς φέτος, είναι παρακινδυνευμένο να συζητήσουμε τώρα για τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχουμε, είτε στους 16 του Τσου Λου, είτε ως τρίτοι από τον όμιλο στο Γιουρόπα. Η Μπάγερν έχει πάρει φέτος το Βιντάλ από τη Γιουβέντους, μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριου γενικότερα στο ευρωπαίκό ποδόσφαιρο (για'μένα η μεγαλύτερη) και τον Ντάγκλας Κόστα από τη Σαχτάρ. Της έφυγε ο Σβαινστάιγκερ, που ουσιαστικά όχι απλώς αντικαταστάθηκε, αλλά αυτήν την ώρα στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα οι δύο παίκτες, κυριολεκτικά έκλασε ο Βιντάλ για να βγει ο Γερμανός. Τον αμυντικό χαφ Κίμιχ που πήρε από την Στουτγκάρδη, δεν τον ξέρω, αφού δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα Μπουντεσλίγκα. Σε κάθε περίπτωση, με Ριμπερί-Ρόμπεν-Γκέτσε-Ντάγκλας Κόστα στο πλάι, αλλά και τους Μίλλερ-Λεβαντόφσκι μπροστά, μπορεί να ισοπεδώσει οποιαδήποτε άμυνα. Για'μένα είναι όχι απλώς απλησίαστο μέγεθος για τον Ολυμπιακό, αλλά ο μόνος τρόπος με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε τα δύο ματς μαζί της, είναι ''πάμε κι ό,τι βγει'', με χαμηλά το κεφάλι και προσευχές να μην διασυρθούμε ακόμη και μέσα στον Πειραιά. Αλλιώς κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί, αν δεν έχουμε ήδη γίνει. H Άρσεναλ πήρε μόνο τον Τσεχ και πούλησε τον Ποντόλσκι στη Γαλατά. Είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι. Έχει τρομερό υλικό, ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά καταστρέφεται από την εμμονή του πανηλίθιου πούστη που την προπονεί, του Βενγκέρ, να υποχρεώνει όλα τα κεντρικά χαφ να παρακολουθούν τους πιτσιρικάδες ακραίους μπακ-χαφ να κάνουν αυτοί παιχνίδι. Τον καβαλάνε στα αποδυτήρια, δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το πράγμα. Η Άρσεναλ έτσι όπως παίζει είναι αντιμετωπίσιμη. Ακόμη και στο Λονδίνο. Αν έχουμε σφιχτοδεμένη ομάδα και συγκεντρωμένους παίκτες, όπως είχε ας πούμε η Γουέστ Χαμ στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ φέτος στο Έμιρειτς, μπορούμε να πάρουμε ακόμη και 4 βαθμούς στα δύο ματς μαζί της. Την Ντινάμο δεν την ξέρω καθόλου. Δεν την έχω δει ποτέ να παίζει μπάλα. Βλέπω ότι έχει ξοδέψει αρκετά λεφτά για μεταγραφές, ενώ πήρε και τον Ενρίκεζ της Γιουνάιτεντ, άρα το παραμύθι ''έλα μωρέ ποια Ντινάμο, είμαστε ήδη σίγουρα τρίτοι και κοιτάμε να βάλουμε κάτω την Άρσεναλ, μην σου πω και την Μπάγερν'', που διαβάζω δεξιά κι αριστερά από κάτι στόκους βλακόγαυρους, ας το αφήσουμε στην άκρη καλύτερα.

http://www.transfermarkt.com/gnk-dinamo-zagreb/transfers/verein/419/sais...

Από εκεί και πέρα, στα δικά μας, η άμυνα που έχουμε δεν είναι κακή. Ενίσχυση θέλουμε στα ακραία μας μπακ, πίσω από το Μαζουάκου, αλλά κι αν δεν γίνει δεν θα πεθάνουμε. Οι στόπερ μας, αν εκτίθενται κάπου, είναι στο ανοιχτό γήπεδο. Στα ευρωπαίκά ματς δεν θα ανοιχτούμε, μαζεμένοι πίσω θα είμαστε, οπότε οι στόπερ μας έχουν πλεονέκτημα, αφού ξέρουν να τοποθετούνται σωστά. Και ο Σιόβας και ο Μποτία και ο Ντα Κόστα, όπως φαίνεται, ελέγχουν πολύ καλά το χώρο. Ενίσχυση θέλομε στα χαφ, αφού ο Κασάμι δεν υπολογίζεται, ο Μανιάτης είναι ανέτοιμος και ο Μιλιβόγεβιτς λόγω τιμωρίας από την αστεία αποβολή του πέρυσι με την Ντνίπρο στο Καραϊσκάκη, χάνι τα δύο πρώτα ματς του Τσου Λου, με Μπάγερν εδώ και Άρσεναλ στο Λονδίνο. Η όποια μεγάλη κίνηση γίνει από τον πρόεδρο, αν γίνει τέτοια κίνηση μέχρι να λήξουν οι μεταγραφές, δεν πρέπει να είναι ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Στα χαφ πρέπει να είναι.

Εικόνα CVRED

Συμφωνώ σε κάποια, διαφωνώ σε κάποια άλλα.

Αρχικά, να πω, πως η Μπάγερν φέτος έχει στόχο το τρεμπλ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο γι' αυτή την ομάδα. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απο ομάδες του μεγεθους μας, με όση ψυχή, καρδιά και τσαμπουκά να παίξουμε. Δεδομένο.
Επίσης, η Άρσεναλ, δεν είναι η Άρσεναλ που έχουμε κερδίσει στο παρελθόν. Έχει πολύ ανώτερο υλικό, αλλά, όπως είπες, τον ίδιο κομπλεξικό προπονητή/manager. Αν ο Αλέξις δεν είναι στο βράδυ του και αντιμετωπιστούν καλά τα άκρα της, με σοβαρότητα και συγκένρωση, έχουμε κάποιες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στο Ναό.
Τη Ντιναμό δεν την ξέρω, αλλά δε νομίζω να είναι ιδιαίτερο εμπόδιο. Λογικά θα δυσκολευτούμε έξω, αλλά πιστεύω πως θα το πάρουμε το τρίποντο. Εκτός αυτού, είμαι αισιόδοξος, γιατί στην καλύτερη μας πορεία στο CL, την πρόκριση την σφραγίσαμε στην Κροατία (με εκείνη τη φοβερή κεφαλιά-ψαράκι-τρώω-χόρτο του Γιαννακόπουλου).

Συμφωνώ πως η άμυνα δεν είναι κακή. Ειδικά όταν επανέλθει ο Γούτας, τον οποίο πιστεύω πολύ. Διαφωνώ για τον Σιόβα, καθώς δεν θεωρώ πως αξίζει να παίζει σ'αυτο το επίπεδο. Στα χαφ, λογικά θα παίξει ένας εκ των Ζντιελαρ ή Τζανδαρη, με outsider το να παιξει ο Μπουχαλακης αμυντικό χαφ με τον Καμπιάσο δίπλα του. Βέβαια αν δεν έχει πουληθεί ο Κασάμι μέχρι τότε, μπορεί να δούμε και καμιά τέτοια αλχημεία. Το να πάρουμε όμως παίκτη για 2 παιχνίδα δεν μου κάθεται καλά.
Επιθετικά, επίσης διαφωνώ. Δεν έχουμε φορ που να μπορεί να παίξει στην κόντρα. Ο Φινμπόγκασον είναι φορ περιοχής και σαν τέτοιο φορ έκανε καριέρα. Όταν έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής η ομάδα του. Όταν στη συνέχεια πήγε σε ομάδες που έπαιζαν στην κόντρα, εξαφανίστηκε. Και το θεωρώ λογικό. Όποτε, μια και με Μπάγερν και Άρσεναλ, δεν πρόκειται να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής, πιστεύω πως χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ενα φορ που να βγαίνει στην κόντρα. Ή έστω να πάρουμε ένα εξτρέμ σαν τον Ερνάνι που ακούγεται και να παίξει ο Σεμπα φορ, που την ξέρει τη θέση.

Εικόνα savvas gridlock

''Συμφωνώ πως η άμυνα δεν είναι κακή. Ειδικά όταν επανέλθει ο Γούτας, τον οποίο πιστεύω πολύ.''

Αποκλείεται να δηλωθεί ο Γούτας στους 21 της λίστας του Τσου Λου. Εκεί χωράνε μάξιμουμ 4 στόπερ. Σιόβας-Μποτία-Ντα Κόστα συν ένας ακόμη που μαλλον θα έρθει, αριστεροπόδαρος να παίζει και αριστερό μπακ. Αν δεν έρθει τέτοιος παίκτης, θα μπει ο Αυλωνίτης στη λίστα. Ο Γούτας ήρθε τραυματίας και δεν τον έχει βάλει καθόλου να παίξει ο Σίλβα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον χώσει στους 21.

''Στα χαφ, λογικά θα παίξει ένας εκ των Ζντιελαρ ή Τζανδαρη, με outsider το να παιξει ο Μπουχαλακης αμυντικό χαφ με τον Καμπιάσο δίπλα του. Βέβαια αν δεν έχει πουληθεί ο Κασάμι μέχρι τότε, μπορεί να δούμε και καμιά τέτοια αλχημεία. Το να πάρουμε όμως παίκτη για 2 παιχνίδα δεν μου κάθεται καλά.''

Στη λίστα των 21 παικτών του Τσου Λου, χωράνε 4 κεντρικά χαφ. Μιλιβόγεβιτς-Μανιάτης-Καμπιάσο είναι σίγουροι. Ελπίζω να αποκτηθεί κι άλλος παίκτης. Αν δεν αποκτηθεί, θα πρέπει να μπει ένας και μόνο ένας από Ζντίελαρ-Μπουχαλάκη-Τζανδάρη στη λίστα. Λογικά, αν φτάσουμε εκεί, θα μπει ο Μπουχαλάκης, που έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες ως τώρα από το Σίλβα. Αν μπει όμως ο Μπουχαλάκης, με δεδομένο ότι ο Μιλιβόγεβιτς είναι τιμωρημένος στα δύο πρώτα ματς του Σεπτεμβρίου που θα δώσουμε στο Τσου Λου, ενώ και ο Μανιάτης θα μπει δυνατά κάπου στα μέσα Σεπτέμβρη στις προπονήσεις, άρα ουσιαστικά δεν υπολογίζεται άμεσα, θα πρέπει το κέντρο σου με Μπάγερν στο Καραισκάκη και Άρσεναλ στο Λονδίνο να είναι Καμπιάσο-Μπουχαλάκης. Θα βάλεις δηλαδή απέναντι στο Βιντάλ και στον Οζίλ τον Μπουχαλάκη. Τον γνωστό Μπουχαλάκη. Το σκέφτομαι και με πιάνει πονοκέφαλος. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.

''Επιθετικά, επίσης διαφωνώ. Δεν έχουμε φορ που να μπορεί να παίξει στην κόντρα...Και το θεωρώ λογικό. Όποτε, μια και με Μπάγερν και Άρσεναλ, δεν πρόκειται να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής, πιστεύω πως χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ενα φορ που να βγαίνει στην κόντρα. Ή έστω να πάρουμε ένα εξτρέμ σαν τον Ερνάνι που ακούγεται και να παίξει ο Σεμπα φορ, που την ξέρει τη θέση.''

Ούτε ο Μήτρογλου έβγαινε γρήγορα στην κόντρα, αλλά μια χαρά στάθηκε (στα καλά του) στα ματς στο Τσου Λου. Το βασικό σε αυτά τα ματς δεν είναι να βγαίνει ο φορ σου σφαίρα μπροστά. Αν έχεις φορ που απλώς κινείται γρήγορα στο χωρο, όπως ήταν π.χ. ο Σισέ ή αν το θες κι έτσι ο Μιραλάς των 0 γκολ στο Τσου Λου, στα ματς του υψηλού επιπέδου τα στόπερ των ποιοτικών αντιπάλων σου που ξέρουν να τοποθετούνται σωστά θα τον καταπιούν αμάσητο. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει το φορ σου, είναι σωστή υποδοχή μπάλας, να την φέρνει γρήγορα μπροστά με μέτωπο στο απέναντι τέρμα, αλλά πάνω από όλα να τελειώνει σωστά τις φάσεις, όποτε του δοθεί ευκαιρία. Αν είναι και γρήγορος, ακόμη καλύτερα, αλλά αυτό έρχεται μετά. Αν χρειαστείς ενέργεια κι έκρηξη, μπορείς να βάλεις εκεί το Σεμπά, όπως είπες, αλλά το βασικό είναι να έχεις φορ που να κάνει γκολ τη μία έστω φάση που θα του παρουσιαστεί. Όπως έκανε ο Μπεργκ χθες στο πρώτο γκολ του βάζελου, αν και του'ρθε πολύ δύσκολη μπάλα από αριστερά, στη σέντρα του Νάνο. Έχεις τέτοιο φορ; Εγώ λέω πως αξίζει να εμπιστευτούμε το Φινμπόγκασον. Να τον δούμε έστω αν μπορεί να ανταπεξέλθει, παρά την ομολογουμένως τραγική χρονιά που έκανε πέρυσι στη Σοσιεδάδ. Όχι να βιαστούμε να τον κρίνουμε. Η μεταγραφάρα αλλού επείγει, όχι μπροστά.

Εικόνα CVRED

Όντως δύσκολα θα δηλωθεί ο Γούτας. Με την ίδια λογική, κακώς θα δηλωθεί και ο Μανιάτης όμως. Γιατί κι αυτός δεν μπορεί να προσφέρει άμεσα (εκτός του ότι δεν μπορεί να προσφέρει για μένα).
Αν παίξουν Καμπιάσο - Μπουχαλάκης, στο δεύτερο ματς, καθώς στο 1ο ακόμα και ο Τουρέ να έπαιζε, δεν το παίρναμε, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Θεωρώ πως, μια και μιλάμε για αγώνα CL, θα επιλέξει, ο Σίλβα, κάποιον πιο αμυντικογενή παίκτη δίπλα στον Καμπιάσο, Ελπίζω, ξαναλέω, να μην είναι ο Μανιάτης αυτός.
Αναφορικά με την επίθεση, όχι απλά εμπιστεύομαι τον Φινμπόγκασον, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν ο παίκτης που ήθελα στην επίθεση του ΘΡΥΛΟΥ, εδώ και 2 χρόνια. Απίστευτη σεντερφοράρα. Η τραγίκη χρονιά που έκανε, ήταν λόγω του τρόπου παιχνιδιού της Σοσιεδάδ. Τον πιστεύω πολύ και θεωρώ πως, λογικά, θα ξεπεράσει τα 18-20 γκολ φέτος. Απλά δεν τον έχω δει ποτέ να αποδίδει καλά στην κόντρα. Μακάρι να πέσω έξω.
Τώρα, σε σχέση με το που χρειαζόμαστε τη μεταγραφάρα, θα ήθελα ένα σκυλί αμυντικό χαφ, αλλά έτσι κάψαμε τον Μιλι, μια και ο Καμπιάσο είναι δεδομένο πως θα είναι βασικός στα περισσότερα παιχνίδια.
Τέλος πάντων, έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή. Έχει δείξει πως κάνει σωστές επιλογές, δεν διστάζει να αφήσει στον πάγκο παίκτες που έχει επιλέξει ο ίδιος, ή συμπατριώτες του, μπροστά στο καλό της ομάδας και επίσης έχω δει καλή κίνηση, πίεση, κομπίνες και αυτοματισμούς, κατά διαστήματα. Θα δώσει τη σωστή λύση πιστεύω.

Εικόνα thita

φτάσαμε σε μια άλφα ηλικία και ωρίμανση και η λογική υποδεικνύει ότι εν πολλοίς, οι αριθμοί καθορίζουν τη ζωή μας. Μισθός, δείκτες υγείας, χρόνος, μεγέθη, τετραγωνικά, ιπποδύναμη, παντού η ... δικτατορία των αριθμών, ναι (μην πω για μνημόνια και μελαγχολήσουμε)

ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ... ΕΦΗΒΟ και δη δαφνοστεφανωμένο? Λογάει νομίζεις? Αφού από τώρα σκέφτεται τον αγώνα και το αίμα βαράει με πίεση στα αυτιά. Μυγάκια όλοι ρε, φευγάτε από μπρος. Τι λέγανε οι αριθμοί του πελέ στον πολυχρονίου? Αν οι παίκτες μπορούν να έχουν το μισό φρόνημα του ολυμπιακού κόσμου, τίποτα δεν είναι απίθανο, ιδίως μέσα στον ναό...

πείτε με γραφικό και αλέφαντο, με τα εμπρός σπαρτιάτες μου, κλπ.... Ναι, εναντίον μας οι αριθμοί και οι πιθανότητες, αλλά ρε φίλε, για να μην πω μολών λαβέ στα γερμανάκια και στους σεξοτουρίστες, ας πω "φαίνεται ότι θα κερδίσεις, αλλά να ξέρεις θα ματώσεις για να το πετύχεις"

μόνο αυτό θέλω από την ομάδα, εμφάνιση μαδρίτης, 2007-2008, με 10 παίκτες από την αρχή, ήττα με 4-2 γκολ, αλλά το γήπεδο να αποθεώνει τον κασίγιας που ΕΣΩΣΕ τη βασίλισσα, αυτός είναι ο δικός μου ολυμπιακός

Εικόνα el trick

Για μένα ήταν το πλέον "γεμάτο" ματσ του ΘΡΥΛΟΥ, που έχω παρακολουθήσει.
Το γαμώτο είναι ότι ήταν μία ήττα.

Εικόνα thita

(συμπληρώνω: αν έρθει και καμιά μεταγραφική ενίσχυση, καλά θα είναι)