Τώρα που ΄΄φορτώσαμε΄΄, το ερώτημα του γαύρου ζητάει απάντηση...



Τα πράγματα είναι απλά. Κάναμε σημαντικές, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ακόμα, μεταγραφές, ενώ οι αντίπαλοί μας δεν πλησίασαν ούτε κατά διάνοιαν. Δεν συζητάω βέβαια τη βουλγάρικη ΄΄σανίδα σωτηρίας΄΄ για τον Ιβάν. Της τελευταίας στιγμής και προκειμένου να κατευνάσει την πολλά...υποσχόμενη μουρμούρα των σληροπυρηνικών, αλλά και των πιο...φιλήσυχων της ομάδας του. Μένει πλέον να δούμε όλο το έργο, που έχει αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται μπροστά μας. Εμείς οι γαύροι, εκείνο που περιμένουμε φέτος ν΄απολαύσουμε ΚΥΡΙΩΣ, είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ από πέρσι. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να ΄΄βγούνε΄΄ όλες οι μεταγραφές μας, άλλα περιμένουμε τα...αυτονόητα: νταμπλ κι ένα βήμα περισσότερο ΓΕΝΙΚΩΣ στους ευρωπαϊκούς μας αγώνες. Να λοιπόν και το ερώτημα που γυρίζει από χτες στο κεφάλι μου... Το βλέπετε άλλωστε καθαρά και ξάστερα στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης. Το επαναλαμβάνω:

Τί γουστάρει άραγε περισσότερο ο γαύρος; Έξι νίκες με τις τρεις...χάριτες ( μέσα έξω ), ή μια πρόκριση στους 16 σε βάρος - το πιθανότερο - της Άρσεναλ;

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: Όταν λέω νίκες, εννοώ...δρακουλίσιες . Να τους ΄΄πιούμε το αίμα΄΄. Με ΚΑΛΕΣ εμφανίσεις και σκορ καθαρά, αποστομωτικά, όχι ΄΄φυματικά΄΄. Τέτοια, που να μην τους αφήνουν παρά μόνο να ψελλίσουν κάτι και για λίγο, αφού, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ΄ΝΑΙ, όλο και κάτι θα βρούνε να πουν... Δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός με το οπλοστάσιο παιχτών που διαθέτουμε, όσο κι αν ΟΛΑ τα ντέρμπι - ανεξαρτήτως συνθηκών - έχουν τις γνωστές ιδιαιτερότητές τους. Μια τέτοια εξάδα νικών, αγκαλιά φυσικά - δεν το συζητώ καν - με το νταμπλ, θα΄ταν Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ... ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ σ΄όλους τους...ακένωτους αντιΟλυμπιακούς βόθρους.

Δύσκολη όμως, ίσως και περισσότερο, η πρόκρισή μας φέτος στους 16 του Τσάμπιονς Λινγκ. Και κανένας δεν θα΄χει να μας πει και τίποτα, αν δεν επιτευχθεί. Ενώ αν τύχει και...γκελάρουμε με το τρίο, άσε... Από εχθρούς και φίλους. Παίζουμε εξάλλου με Μπάγιερν και Άρσεναλ... Εννοείται βέβαια, είσοδός μας στο Γιουρόπα. ΑΝ όμως περάσουμε στο Τσ. Λ., αυτό θα προσδώσει αναμφίβολα μεγάλη αίγλη στην ομάδα, θ΄αποφέρει πρόσθετα κέρδη και οπωσδήποτε κάμποσους πόντους...ανωτερότητας και καταξίωσης στο ευρωπαϊκό της προφίλ, με ευεργετικά συνακόλουθα.  Μετά τις νίκες μας πέρσι και πρόπερσι επί Γιουνάϊτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιούβε, πρόκριση - ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΙΛΟ - στους 16... Με μια διαφορά. Οτι σ΄αυτή την περίπτωση, σ΄όλα τα ντέρμπι με τους τρεις, το αποτέλεσμα θα΄ναι άγνωστο, τουτέστιν 1,2,Χ...Υποχρεωτικό για το ερώτημα. Όπως κι ότι απάντηση του στυλ ΄΄Τα θέλω όλα ρε μάγκα εγώ...Και σάρωμα εδώ ΚΑΙ πρόκριση στους 16΄΄, δεν γίνεται δεκτή απ΄την...υπεύθυνη για το ερώτημα επιτροπή.

Τί θέλει λοιπόν ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ο γαύρος για φέτος και ΕΙΔΙΚΑ για φέτος; Έχουμε, βλέπετε, ΕΜΕΙΣ την πολυτέλεια για τέτοια ερωτήματα... Μόνο μια ευχή να κάνω, μην το ξεχάσω, σαν φινάλε. Θα΄θελα ο Φουστεράκος μας, που θα βουϊζουν κάργα τ΄αυτιά του από χτες, να΄παιζε και με...έν-γκολο μάλιστα τρόπο σ΄ένα ή περισσότερα ντέρμπι. Γιατί το κάνω; Πρώτον, γιατί θα ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Και δεύτερον, γιατί αυτή η φωτογραφία του παίχτη με τον Σίλβα KAI ιδιαίτερα το...χέρι του δεύτερου από το ΄΄αδελφό΄΄ gavros.gr, Μ΄ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ και ζητούσα αφορμή και δικιολογία να τη χώσω με τον ένα ή άλλο τρόπο σε κάποιο κείμενό μου...

Σχόλια

Εικόνα redismagik

τα βιώματα μου είναι τέτοια που πιστεύω ότι ο εφησυχασμός και η υπεροψία που δείχνουμε στα εντός τον τοίχων παιχνίδια μας κάνουν μεγάλο κακό . αν πάμε στο γήπεδο με αυτή την νοοτροπία μονο καλο δεν θα είναι το αποτέλεσμα . όσο για το ερώτημα που τίθεται δεν έχω ξεκαθαρίσει ποια είναι η προτίμηση μου . ναι μεν μια πρόκριση προσφέρει αίγλη αλλα αν κάνουμε 6 νίκες στα ντέρμπι θα σημαίνει και σίγουρη κατάκτηση πρωταθλήματος . που σημαίνει οικονομική σταθερότητα και για τον επόμενο χρόνο εκτος από την χαρά ενός ακόμη τίτλου .

Εικόνα apostolos gaganis

Όπως και να΄ναι αδελφέ, μία είναι η ουσία: RED IS MAGIK!

Εικόνα redismagik

το REDISMAGIK με συντροφεύει από παιδάκι στα πρώτα χρονια του γυμνασίου σαν υπογραφή σε ότι χρειαζόταν κατι τέτοιο (το είχα παρεί ορμώμενος ένα πάνo που έμπαινε στο παλιό καραϊσκάκη συνήθως στην 14 ) .το έχω κρατήσει από τότε ως στα 42 μου που βρίσκομαι σήμερα . έκανα ένα λαθάκι τότε ..... το nickname έπρεπε να ήταν REDISOURLIFE !

Εικόνα vagio

Θέλω πειστική, χορταστική, επιθετική μπάλα στην Ελλάδα. οχι ντε και καλά 5αρες στην αλογοτροφη, αυτό δεν είναι εύκολο , το καταλαβαίνουμε όλοι. Επιθετική νοοτροπία γενικά, και θα έρθουν και οι φάπες.
Αυτό, μαζί με αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην Ευρώπη, κι ο,τι βγει. Τη συγκομιδη 9 βαθμών, τη θεωρώ αξιοπρεπή. Όχι όμως πορεία, αυτά τα λέγανε άλλοι και τα κοροϊδεύαμε. Αν αποκλείσουμε ένα θηρίο μετά τη φάση των ομίλων, η αν επιτέλους δούμε το Europa League-kväll με τη δέουσα σοβαρότητα και ως μια τεράστια ευκαιρία να πάμε ψηλά, τότε αλλάζει το πράγμα.

Εικόνα vagio

Europa league σκέτο.

Εικόνα apostolos gaganis

Το Europa League - μιλάμε για προχώρημα βαθιά, μέχρι και για τίτλο - είναι όντως το ΠΟΙΟΤΙΚΟ εκείνο ΕΥΡΗΜΑ που, παρ΄όλο ότι δεν αφορούσε την ερώτηση, ξεπήδησε καθαρά ως ΚΥΡΙΑΡΧΗ απαίτηση. Και η Ντνίπρο δηλαδή για παράδειγμα, τί είναι, που ΔΕΝ είμαστε εμείς; ΣΥΜΦΩΝΩ.

Εικόνα nik7os

Φίλε Απόστολε(μου επιτρέπεις τον ενικό)...

Το ερώτημα αυτό θα είναι διαχρονικό γιατί ο ΘΡΥΛΟΣ πάντα θα πρωταγωνιστεί παντού...

Αυτό που νομίζω πως λείπει όμως απο πολλούς ΓΑΥΡΟΥΣ

Εικόνα nik7os

συνεχίζω....είναι μια μεγάλη και καθαρή πρόκριση επί της αρσεναλ ή ακόμα & επί της μπάγερν(άσεμε να το ονειρεύομαι) & μια ακόμη(ή και περισσότερες) πρόκριση επί ενός ακόμη μεγαθήριου(στο τσακ δεν τα καταφέραμε με την Μάντσεστερ) για να κλείσει αυτή η πληγή που μας τυραννάει όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη...
Είναι όνειρο αλλά επίτρεψέ μου να θέλω να το ζήσω....

ΥΓ: Όσο για τους εντός των τειχών άστους κι αυτούς να ονειρεύονται...ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Νίκο... Ξέρεις ποιό είναι το θέμα; Ότι όταν παίζουμε με τους άλλους στο πρωτάθλημα, προτάσσουμε και διατυμπανίζουμε το ΄΄επενδύστε και σεις για να πάρετε τίτλο, όπως κάνουμε εμείς΄΄. Δηλαδή, τα μπάτζετ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝΕ. Ως προς την έκβαση μιας πορείας σχεδόν σίγουρα, ως προς το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι, όχι σίγουρα. Τα ίδια λένε κι οι αντίπαλοί μας, ως προς τους μεταξύ μας αγώνες: τα μπάτζετ δεν κερδίζουνε τα ντέρμπι. Όσο για την έκβαση του πρωταθλήματος, καλά...εκεί έχουμε το στόρι της...εγκληματικής οργάνωσης και ΄΄καθαρίσαμε΄΄... Αντίθετα, το κόνσεπτ μας ΑΛΛΑΖΕΙ άρδην στο Τσου Λου. Εκεί, εμείς με το ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ μπάτζετ έναντι τουλάχιστον των εκάστοτε δύο ισχυρών του ομίλου, επιζητούμε ΠΡΟΚΡΙΣΗ στους 16, δηλαδή ευνοϊκή ΕΚΒΑΣΗ πορείας και πολύ στεναχωριόμαστε αν δεν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, ΄΄ρίχνοντας΄΄ συχνά τον αποκλεισμό μας απ΄τους 16 σε διαιτησία και ατυχίες ( όχι πάντα άδικα, αλλά αυτά δεν συμβαίνουν ΜΟΝΟ σ΄εμάς ). Δεν αρκούμαστε δηλαδή σ΄ένα - δυο καλά αποτελέσματα ή, αν θέλεις, ΑΚΟΜΑ και στους 3 νικηφόρους αγώνεςστο Καραϊσκάκη, αλλά θέλουμε και κανα καλό αποτέλεσμα έξω, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ στον επόμενο γύρο, δηλ.ξαναλέω θετική ΕΚΒΑΣΗ πορείας, ΠΑΡΑ ΤΟ ΥΠΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΜΑΣ. Αυτό, μολονότι σαφώς θεμιτό, έρχεται σε ΑΝΤΙΦΑΣΗ μ΄αυτά που λέμε εδώ στους εγχώριους αντιπάλους μας, στους οποίους ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝ να σκέφτονται κατάκτηση πρωταθλήματος, σαρκάζοντας μάλιστα αμέσως κάθε τέτοια τους σκέψη, όταν αυτοί...τολμήσουν έστω να εκφράσουν κάτι τέτοιο...

Υ.Γ. Τί να σου επιτρέψω; Να ζήσεις ένα όνειρο, που ΟΛΟΙ οι γαύροι παρακαλάμε να ζήσουμε, και πρώτος ΕΓΩ; Ααααα, θα σε...΄΄μαλώσω΄΄. ΘΡΥΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑ!

Εικόνα nik7os

Η διαφορά με όλους τους απέναντι είναι πως εμείς κάνουμε πολύ έντονη κριτική στην ομάδα μας(ίσως & πολλές φορές άδικη) γι' αυτό και πάντα θα θέλουμε μεταγραφές και μεγαλύτερο μπάτζετ(μερικές φορές με φαντάζομαι οπαδό της μισητής ρεάλ κι αναρωτιέμαι πόσο μεγαλύτερο μπάτζετ θα ήθελα για αυτήν) αλλά αυτό που μας εξιτάρει είναι να δούμε μπαλάρα ακόμα και χωρίς πεντάρες....
Και στα λέω εγώ που μεγάλωσα με όνειρο - νίκη στο 90'+(στην μοναδική μας επίθεση) με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτελεί ο γκολτζής μας αποκρούει ο αντίπαλος γκολκίπερ κι έρχεται ο παίκτης-αλλαγή που μόλις έχει μπει (Παπαχρήστου ή ακόμα καλύτερα Εντβάλντο) - και τους το καρφώνει ενώ εμείς είμαστε στον έβδομο ουρανό και ζητάμε από τον διαιτητή να δώσει επανάληψη για να ξαναδούμε ξανά πάλι & πάλι το ίδιο έργο!!!!!!!

ΥΓ. Όπως κατάλαβες η μεγαλύτερη ηδονή που έχω βιώσει είναι το γκολ του Παπαχρήστου(εκείνα τα χρόνια) αλλά και το πέναλτι εκτός περιοχής που έδωσε ο Παπουτσέλης το 1996 στον Ιβιτς & εκτέλεσε ο Τζόλε(μπορεί να μην εκπληρώθηκε τ όνειρό μου αλλά το πλησίασε πολύ)....

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ στο Γυμνάσιο το μηχανάκι μου Παπαχρήστου το έλεγα, Νίκο.

Εικόνα nik7os

Αυτά είναι τα ωραία Σάββα μου, αυτά είναι τα ωραία!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Το υστερόγραγό σου, πράγματι ανάβει φωτιές...άγριας θύμισης. Καλό Σαββατοκύριακο φίλε!

Εικόνα nik7os

Καλό Σ/Κ & σε σένα φίλε μου....

Να ξέρεις ότι σε διαβάζω πάντα και μου φαίνεσαι τόσο οικείος - όπως και τ' όλα τα παιδιά εδώ μέσα - που με αναγκάζεις πολλές φορές να συμφωνώ ή να διαφωνώ φωναχτά ή και να γελάω μόνος μου διαβάζοντάς σε...

Συνέχισε να μας κάνεις να σκαλίζουμε την μνήμη μας....

Εικόνα apostolos gaganis

Για να μη το...πολυκουράζουμε, ας πάρω κι εγώ θέση στο ερώτημά μου. Εννοείται ότι και μετά, η...Επιτροπή θα δέχεται ευχαρίστως απόψεις φίλων. Λάβετε θέσεις λοιπόν. Έτοιμοι; Μπάμ!

1. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Συμφωνώ ή όχι. Εννοείται. Αδελφοσύνη στην πράξη. Όχι στα λόγια.

2. Η θέση μου είναι καθαρή. Ίσως και να την καταλάβατε... Εγώ είμαι ΓΑΜΙΑΣ. Παλιακόγαυρος. Δεν είμαι ΠΡΕΣΒΥΣ. Πρεσβείος... που΄λεγε και ο πρύτανης των Ελλήνων κωμικών Βασίλης Λογοθετίδης στο ΄΄Σάντα Τσικίτα΄΄ το ΄53... Πρεσβείος, είναι ο... PANATHINAIKOS.

3. Θέλω πρώτιστα και πάνω απ΄όλα, να πηδάω συστηματικά μέσα ΚΑΙ έξω το αντιΟλυμπιακό μέτωπο, και ΕΙΔΙΚΑ τον Βάζελο, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ γίνεται. Μπροστά σ΄αυτό, δεν με συγκινεί, από ιδιαίτερα έως καθόλου, ή πρόκριση μου στους 16 του Τσ.Λ., γιατί τους 8 δεν τους συζητάω βέβαια... Δεν μ΄αρέσει να προκρίνομαι στους 16 ( πολύ δύσκολο τώρα πια ) και να την τρώω από κάποιον απ΄τους τρείς, όπου και να΄ναι, και ΕΙΔΙΚΑ απ΄τον Βάζελο. Κι όχι 20 παραπάνω, αλλά ούτε 40, ούτε 80 και βάλε, μπορούν να μου εξασφαλίσουν 6 νικηφόρα με δαύτους, αφού μιλάμε για 2 αγώνες όλους κι όλους με τον καθένα τους κι όχι για ΠΟΡΕΙΑ. Άλλο πράμα η πορεία. Το ΜΠΑΤΖΕΤ, παίζει ρόλο στην ΕΚΒΑΣΗ μιας ΠΟΡΕΙΑΣ, και καθόλου απαραίτητα σ΄ένα αγώνα. Γιαυτό έχουμε και τις εκπλήξεις στο θεσμό του Κυπέλλου ΔΙΕΘΝΩΣ. Άμα π.χ. στο μπάσκετ πέρσι είχαμε την ίδια - εξαιρετική δεν αντιλέγω - πορεία στην Ευρωλίγκα, αλλά ΧΑΝΑΜΕ ΠΑΛΙ το πρωτάθλημα απ΄τον Βάζελο, γάμησέ τα... Τ΄ονοματεπώνυμο και η ηλικία μου, καθόλου απίθανο να΄χαν γραφτεί σήμερα σε λευκό, μαρμάρινο ( αθλητικό ) σταυρό...

4. Δεν είναι δυνατόν τα 9/10 των άρθρων του RΑΤΜ ν΄αφορούν ( και καλώς ) το ξεβράκωμα των αντιΟλυμπιακών και ΕΙΔΙΚΑ του Βάζελου, όλο τον χρόνο, μέσα κι έξω απ΄τα γήπεδα, και την ίδια ώρα να βάζουμε σε ΔΕΥΤΕΡΗ μοίρα τα μεταξύ μας αποτελέσματα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με την πρόκρισή μας στους 16, έστω και...σνομπάροντας το εγχώριο τρίο και ΕΙΔΙΚΑ τον Βάζελο. Σέβομαι την άποψη, αλλά θεωρώ ασυμβίβαστα τα δυο προηγούμενα. ΤΟΝ ( ΤΟΥΣ ) ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΧΟΡΤΟΥ, Ο-Φ-Ε-Ι-Λ-Ο-Υ-Μ Ε, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ ΤΟΝ (ΤΟΥΣ ) ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ 3 - Ο ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο-Σ!

5. Το θέμα της Ευρώπης αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Μιλάω για το Τσ.Λ. Το Γιουρόπα, σε τούτη την ανάρτηση, είναι εκτός θέματος. Οι αποστάσεις μας απ΄τους τεράστιους σε οικονομικό μέγεθος ευρωπαίους αντιπάλους μας είναι χαώδεις, ενώ και οι μεγαλύτεροι ( οικονομικά πάντα ) λίγο ή πολύ απ΄την ομάδα μας σύλλογοι, αριθμούν δεκάδες. Πρέπει να΄μαστε λοιπόν ρεαλιστές. Πού ν΄αναφέρω τους συγκρίσιμους με τον Ολυμπιακό... Τα ΄΄ όνειρα΄΄ και τα τοιαύτα, είναι καραπαπαριές... Ο Ολυμπιακός με τ΄αποτελέσματά του στους ομίλους τα τελευταία χρόνια, έστω και ΧΩΡΙΣ προκρίσεις στους 16, έχει κάνει ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Και με 100 και 150 ακόμη εκατομμύρια ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ στο φετινό μας μπάτζετ, πάλι θα ΠΑΛΕΥΑΜΕ για να μπούμε στους 16, με ΤΕΤΟΙΟΥΣ αντιπάλους στον όμιλό μας. Ο Μαρινάκης φτιάχνει φέτος κορμό για του χρόνου , που θα΄ναι διαφορετικά και δύσκολα τα πράματα. Στόχος, να μπούμε πια στους ομίλους, δηλ. η τριαντάρα. Δεν θα φτάνει ΜΟΝΟ η πρωτιά στο πρωτάθλημα... ΑΛΛΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...

6. Και θέλω να τελειώσω με δυο - διαφορετικά - θεματάκια, ώστε να συμπληρωθεί η απαραίτητη...επτάδα. Το πρώτο έχει σχέση με τον Ντουρμάζ. Είπαμε. Βελτιωμένος φέτος μεν, ΄΄κόπηκε΄΄ δε. Διαβάζω περί δυσφορίας του, επιθυμίας του για...αντρίκια face to face συζήτηση του θέματός του με τον Σίλβα και τα σχετικά. Το θέμα να κλείσει ( και θα κλείσει φαντάζομαι ) σβέλτα. ΕΤΣΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΣΤΟ ΚΑΛΟ...

7. Για φινάλε, το θέμα των...Τράκειων αποκαλύψεων γύρω απ΄το...φαινόμενο Κοντονής στο Newsbomb. To είδα το νέο στο φουμπού μας και διάβασα το άρθρο. Πρώτα ένα ερώτημα, ανεξάρτητα απ το περιεχόμενό του. Πώωως κι έτσι; Μετά, μια διαπίστωση. Ο συντάκτης του κειμένου ξέρει γράμματα, πρέπει να΄χει κάποια ηλικία ( γράφει το νεώτερος με ωμέγα ) και ΄΄στήνει΄΄ ωραία το άρθρο του, άρα είναι έμπειρος στο χώρο του. Τώρα για την ουσία των όσων γράφει; Σιγά την εκπληξάρα... Πήξαμε απ΄τους ΄΄περίεργους΄΄ και τους ψυχανώμαλους. Τί είν΄άλλος ένας; Αν θυμάστε πάντως, τον είχα αποκαλέσει Ιούλιο Καίσαρα εδώ μέσα. ΄΄Αι ειδοί του Μαρτίου΄΄, ήτανε η ΟΥΕΦΑ με τους Πλατινίδες και τους Ινφαντίνους. Απλά τούτο το δημοσίευμα έπαιξε και το ρόλο του...Βρούτου, με τη μαχαιριά του, για να ολοκληρωθεί το δράμα. Σπάνια φεύγει ένας άνθρωπος απ΄το πόστο του, με τόσες μούντζες... Η Δ Υ Ν Α Μ Η, Π Ο Σ Ο Φ Ε Υ Γ Α Λ Ε Α Κ Α Ι Α Π Α Τ Η Λ Η Ε Ι Ν Α Ι Τ Ε Λ Ι Κ Α ....

Εικόνα savvas gridlock

Μια σύντομη απάντηση, κουβέντα να γινεται.

''Θέλω πρώτιστα και πάνω απ΄όλα, να πηδάω συστηματικά μέσα ΚΑΙ έξω το αντιΟλυμπιακό μέτωπο, και ΕΙΔΙΚΑ τον Βάζελο, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ γίνεται.''

ΟΚ, αλλά για να το πετύχουμε αυτό, δεν θέλουμε μεταγραφές. Επίσης, το ''να πηδάω το γαύρο θέλω μόνο, τίποτε άλλο δεν με νοιάζει'', το λένε και οι Παοκτζήδες χρόνια ολόκληρα. Το λέγανε και οι Αεκτζήδες, ειδικά όταν πρωτοήλθε ο Μπάγεβιτς σε εμάς. Τους κοροιδεύαμε γι'αυτό, έτσι; Σε κάθε περίπτωση, όταν από το 1925 μέχρι σήμερα αλλά ειδικότερα τα τελευταία 20 χρόνια τους έχεις κάνει ολονών εδώ στην Ελλάδα τη σούφρα τάλιρο, κοιτάς να κάνεις και κάτι άλλο. Εκτός συνόρων. Το να βάλεις στόχο μόνο να πηδάς το βάζελο του μπανιστηρτζή Αλαφούζου (όχι ας πούμε το βάζελο των Βαρδινογιάννηδων ή των Απόστολου Νικολαιδη-Μαντζεβελάκη), χαμηλώνει και το μέγεθος της δικής σου ομάδας.

''Δεν είναι δυνατόν τα 9/10 των άρθρων του RΑΤΜ ν΄αφορούν ( και καλώς ) το ξεβράκωμα των αντιΟλυμπιακών και ΕΙΔΙΚΑ του Βάζελου, όλο τον χρόνο, μέσα κι έξω απ΄τα γήπεδα, και την ίδια ώρα να βάζουμε σε ΔΕΥΤΕΡΗ μοίρα τα μεταξύ μας αποτελέσματα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με την πρόκρισή μας στους 16, έστω και...σνομπάροντας το εγχώριο τρίο και ΕΙΔΙΚΑ τον Βάζελο. Σέβομαι την άποψη, αλλά θεωρώ ασυμβίβαστα τα δυο προηγούμενα.''

Απαντάμε στη λάσπη που μας πετάνε, όπως απαντάμε στη λάσπη που μας πετάνε Εθνικοί, Πανιώνιοι και λοιπές αντιολυμπιακές δυνάμεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως ζούμε για να κερδάμε τα Εθνικάκια. Άλλο το απαντώ στη λάσπη, από όπου κι αν προέρχεται κι άλλο το βάζω ως υπέρτατο στόχο να κερδάω αυτόν που με σπιλώνει. Αν είναι έτσι, στην Ευρώπη γιατί βγαίνουμε να παίξουμε; Μόνο και μόνο για να κάνουμε προπόνηση με την Μπάγερν, ώστε να συγκεντρωθούμε μετά στο μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή με τον Πλατανιά;

Εικόνα apostolos gaganis

Κουβέντα να γίνεται... Τυχεράκια! Θα πας στο ματς με την Μπάγιερν! Εγώ τελικά, ίσα-ίσα που προλαβαίνω το ντέρμπι με τον Πλατανιά...

Υ.Γ. Ω ρε, το χάνω λέει κι αυτό;

Εικόνα Pavlos

Ωραία ερώτηση και δύσκολο δίλημμα, φίλτατε Απόστολε...

Υπὀ Κ.Σ., θα προτιμούσα C.L. 16.

Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο Αλλά:

Επειδή φέτος είμαστε σ᾽έναν όμιλο μ᾽ένα μεγαθήριο κι ένα πολύ βαρύ όνομα,
κι επειδή μας έχουν γανώσει το κεφάλι τα παντοειδή σκουλήκια,

ειδικἀ για την περίοδο 2015-2016, επιλέγω:

μια καλή συνέχεια στο Europa (τουλάχιστον έως τους οκτώ -- μακάρι και παραπέρα)
και ΕΞΙ εκκωφαντικούς θριάμβους.

Με τις θερμότερες ευχές μου για μια πράγματι περήφανη θρυλική χρονιά!
Ζήτω ο Ολυμπιακός μας!

Εικόνα apostolos gaganis

Φίλε Παύλο, καλημέρα! Πάντα ευγενής, πάντα αγνός γαύρος, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ...

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ, ΣΥΓΓΑΥΡΕ!

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Καλησπερα αδερφια μου γαυροι, αν και αργα συμφωνω απολυτα, οτι ο Θρυλος εχει γινει ενας απ τους πιο τσαμπουκαδες στο C.L.,και το βλεπουν εκει εξω, αλλα αυτο που γνωριζω πολυ καλα ειναι οτι τα εγχωρια φιδια τα πατας παντοτε στο λαιμο για να μην παιρνουν ανασα κι ανασηκωνουν αναστημα.Σιγουρα οι αντιπαλοι μας ειναι στην Ευρωπη,στην Ελλαδα ομως, ειναι οι εχθροι μας.RED or DEAD against the machine...

Εικόνα apostolos gaganis

Έξοχος φίλε μου. Έξοχος... Ακρίβεια στη στόχευση, σπάνια. Ζηλευτή. Γαύρικη. Μπράβο σου!

Εικόνα tasos

Καί τά δύο Απόστολε καί τά δύο . Άκου ερώτηση σέ γαύρους.
Μέ τήν ευκαιρία , εύχομαι καλές νίκες στό θρύλο καί μεγάλη μπάλα.
Σέ όλους τούς γαύρους εύχομαι ,υγεία καί νά μας έχει ο θεός καλα νά απολαμβάνουμε τήν ομάδα μας.

Εικόνα apostolos gaganis

To ερώτημα αδελφέ ήταν τί απ΄τα ΔΥΟ... Και τα δύο μαζί, αποκλείστηκαν απ΄την....Επιτροπή. Αντεύχομαι εγκάρδια.

Εικόνα PhantomLord

Συμβιβαζομαι με 4η θεση στο τσου λου εαν...

Ολυμπιακος-παο καραισκακη {7-0 η 8-1 η 9-2)
παο-Ολυμπιακος {δε με νοιαζει}
Ολυμπιακος-αεκ {καλως τα παιδια...}
αεκ-Ολυμπιακος {0-1 στις καθυστερησεις με αμφσβτμν...}
Ολυμπιακος-Παοκ (2-0 ολα στο 2ο ημιχρονιο..ε?}
Παοκ-Ολυμπιακος (0-2 ολα στο πρωτο,φαβα το δευτερο ημιχ..)

Ειμαι σαφης..

Εικόνα apostolos gaganis

Βρε, βρε, βρε... Πού ήσουν εσύ σύγγαυρε τόσον καιρό; Σαν τα χιόνια... Καταλαβαίνω ότι επιλέγεις τα εδώ ματς, υπό προϋποθέσεις όμως... Σκίσιμο εγχώριο και από Ευρώπη, ούτε κρύο ούτε ζέστη... Είμαι σαφής;

Εικόνα ze ηλιας

Απόστολε καλησπέρα.
Γιατί γιατρέ μου μας ρίχνεις τέτοια μπαλάκια?Αφού ξέρεις οτι εξ ιδιοσυγκρασίας ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Και να σου πω ένα παράδειγμα.
Αν σούλεγε ο θεός του ποδοσφαίρου οτι θα έφτανες ακόμα και σε τελικό CL,παίζοντας όμως τσίκι τσίκι μπολ -βλέπε Ρεχάγκελ
αλλά και πρώην βάζελος επί Κυράστα,Μαρκαριάν κλπ- πες μου ποιος από εμάς θα το αποδεχόταν αδιαμαρτύρητα.
Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς το DNA μας είναι διαφορετικό απ όλους τους άλλους και θέλουμε ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ και να ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ΠΑΝΤΟΥ.

Θυμήσου τον Αίσωπο .

Ξεκίνησε ένας βάτραχος ποτάμι να περάσει
κι ένα σκορπιό συμφώνησε στην πλάτη ν’ ανεβάσει.
Μα στα μισά της διαδρομής εκείνος τον τσιμπάει
και το φονιά του ο βάτραχος πριν βυθιστούν ρωτάει:
« Δε σκέφτηκες πως θα πνιγείς μ’ έναν πνιγμό δικό μου; »
« Μα δεν μπορώ να κάνω αλλιώς· είναι το φυσικό μου ».

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίος ο Αίσωπος... Δε θέλω φαταουλιές... Είπαμε: ή το ένα ή το άλλο. Για να΄χει και μια...δυσκολία το πράμα. Μη μου ξεφεύγετε, μη μου ξεφεύγετε...

Εικόνα thita

όσο κι αν κοροϊδεύει ο σάββας, εγώ προτιμώ πρόκριση όχι στους 16 του ch.l., αλλά στο europa league (όπου θεωρώ πως με καλό προπονητή και σοβαρότητα αντί αλαζονείας μπορούμε να πάμε πολύ μακρυά) ως τρίτος, ισοβαθμώντας με άρσεναλ και μένοντας τρίτος λόγω π.χ. διαφοράς ενός γκολ, ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΑΡΤΟΥΖΟΞΕΠΑΤΩΜΑ του τριολέ της μαλακίας, με μέσο όρο 4 γκολ μέσα έξω, να μην μπορούν να κάτσουν μια βδομάδα και να είναι ο αιματοκρίτης στο 16 ένα μήνα από την αιμορραγία του σφιγκτήρα, και να διαβάζουμε για ντου των οπαδών, κλπ.

άτιμε βαλβέρδε, μου κάνεις αλλαγή στο 70+ (με σκορ 5-0) τζιμπούρ μιραλάς, δεν το έχω χωνέψει ακόμη ε.....

Εικόνα apostolos gaganis

Τυπικός δικηγόρος... Μου ΄΄ξεφεύγει΄΄ και μου πάει στο Γιουρόπα ( ενώ δεν ερωτάται γιαυτό ), φτιάχνοντας κι ένα σεναριάκι περί...ισοβαθμίας με Άρσεναλ κ.λ.π., μου θέλει όμως και παρτουζοξεπάτωμα του...τριολέ μ΄αιματοκρίτη 16, βαριά δηλ. αναιμία... Τί να του πεις; Τσ, τσ, τς...

Εικόνα savvas gridlock

Αποστολε, εγω λεω γαμω την Μπαγερν και την Αρσεναλ. Το βαζελο και τους τουρκους θελω να κερδαω με 6αρες, να τους βουλωσω το στομα (για 2 μερες, μετα θα ξαναρχισουν τη λασπη). Γι'αυτο και καθε καλοκαιρι απαιτω μεταγραφαρες 25-30 εκ. ευρω απο το εξωτερικο. Για να κερδαω το βαζελο με τους Μπουρμπο-ταυλαριδηδες, οχι την Μπαγερν. Αμα δεν κανεις 30 μυρια μεταγραφες, πώς να κερδισεις ρε φιλε τον Μπουρμπο, πλακα κανουμε τωρα; Γι'αυτο και βγαινω να παιξω Τσαμπιονς Λιγκ. Για να κερδαω το βαζελο, οχι την Αρσεναλ. Το οτι με νοιαζει μονο να κερδαω το βαζελο, φαινεται κι απο τις αντιδρασεις στο Καραισκακη, οποτε ερχεται καμια κατραπακια στην Ευρωπη, οπου ολοι βριζουν...

Τι να πεις για τους γαυρους. Ασε μην το συνεχισω, γιατι θα φυγει χολη...

Εικόνα apostolos gaganis

Θα...πάρω θέση συνολικά at the end of the show, που λένε. Ακούω πρώτα...τον ΛΑΟ!

Εικόνα RED HELL

Καλησπερα γιγαντα.Προσωπικα προτιμω γαζωμα στους μαλακες και καλη πορεια στο Γιουροπα(αν επιτελους σταματησουμε να ψωλαρμενιζουμε και να το σνομπαρουμε χωρις καμια λογικη).Παντως δεν κρυβω οτι το ματς με Μπαγερν το φοβαμαι πολυ.Θα ακουστει καπως αλλα αυτες τις ομαδες δεν τις εκνευριζεις.Η Πορτο περυσι στους 8 της εριξε 3 και στη Γερμανια εγινε αεξαρα.Ας καταφερουμε να νικησουμε στο Ναο Αρσεναλ-Ντιναμο και να μην χασουμε στο Ντιναμο και βλεπουμε για το κατι παραπανω.
ΥΓ.Φουστεραρε εισαι ενας απο εμας.ΜΗ ΜΑΣΑΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Μπονσουάρ ερυθροδιαβολάκο! Αν σου πω ότι συμφωνώ, θα...αποκαλυφθώ. Διό και αναμένω να κατακάτσει πρώτα η σκόνη και... μετά. Μπον-νουί...

Εικόνα CVRED

Καλησπέρα Απόστολε. Προσωπικά, προτιμώ την πρόκριση στους 16 απο το να νικήσουμε τα καρναβάλια. Ας λένε οτι θέλουν. Ας θεωρούν οτι έχουν ανώτερη ομάδα και πως αδικούνται. Οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, με βάση το budget μας, το status μας, τις αξίες μας και την ιδέα μας, βρίσκονται στο Champions League και όχι στην ελλαδίτσα.

Εικόνα apostolos gaganis

Κάνεις μάθημα περί...Γαυροσύνης, επιπέδου τελειόφοιτου του Χάρβαρντ... Εάν σου πω και σένα όμως ότι συμφωνώ, θα...μαρτυρήσω τον εαυτό μου. Υπομονή Σιβηρέδειε και θα την πω τη θέση μου ειλικρινά και χωρίς περιστροφές... Τουμόροου...