ΚΑΜΠΙΑΣΟ, ΕΣΙΕΝ, ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...



Σήμερα θα επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε τη διαχρονική πορεία της εμπορικής αξίας των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ονομάτων, που πήραν φέτος μεταγραφή σε ομάδες της χώρας μας ( χρονολογικά ): του Εσιέν στον Παναθηναϊκό, του Καμπιάσο στον Ολυμπιακό και του Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ. Παρουσίαση, αλα RATM... ΠΑΜΕ!

1.   Μ Ι Κ Α Ε Λ    Ε Σ Ι Ε Ν

Γκανέζος αμυντικός χαφ, 33 ετών, δεξιοπόδαρος, με 57 συμμετοχές στην εθνική της χώρας του. Αγωνίστηκε, πριν μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό, σε Μπαστιά, Λιόν, Τσέλσι ( 168 συμμετοχές ), Ρεάλ, Μίλαν. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΚΑΤΑ TRANSFERMARKT, 550 XIΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Ας δούμε την πορεία της:

Το 2004 στη Λιόν ήταν 11 εκ., το 2005 στην Τσέλση και σε ηλικία 22 ετών κορυφώθηκε στα 35 εκ., για να πέσει 7 χρόνια αργότερα, το 2012 και όταν ήταν 29 ετών, στα 23 εκατομμύρια. Από αυτό το επίπεδο και στην Ρεάλ πια, την ίδια χρονιά, η αξία του έπεσε εκ νέου κατακόρυφα για να φθάσει ένα μόλις χρόνο αργότερα, το 2013, κάτω από 11 εκ. και στη συνέχεια στη Μίλαν, από το 2014, όπου αξίζοντας τότε 7 εκ., κατρακύλισε και πάλι το 2015 στις 950 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα, στον Παναθηναϊκό και μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, το Τransfermarkt - όπως προαναφέρθηκε - τον κοστολογεί σε αξία στις 550 χιλιάδες ευρώ. Μένει να αξιολογηθεί από όλους μας και στον αγωνιστικό χώρο. Παιχνίδι επισήμως, δεν έχει παίξει ακόμα.

2.   Ε Σ Τ Ε Μ Π Α Ν    Κ Α Μ Π Ι Α Σ Ο

Είναι ο μόνος από τους τρεις, που τον έχουμε δει να αγωνίζεται. Ιταλοαργεντινός, ηλικία 35 στα 36, παρατσούκλι του το ΄΄ Cuchu΄΄ δηλ. γέρος. Αριστεροπόδαρο χαφ, με 52 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής. Έχει κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του 23 επίσημους τίτλους, αποτελώντας έτσι μέλος της αργεντίνικης κορυφαίας τριάδας ποδοσφαιριστών σε τίτλους, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο. ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Τον τελευταίο, είχα την τύχη να τον δω πριν από πολλά χρόνια σ΄ένα φιλικό νομίζω της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη. Τότε, θεωρείτο ο μεγαλύτερος παίχτης του κόσμου. Και για μερικούς, εξακολουθεί. Τον θυμάμαι με το 9, αν δεν απατώμαι, μεσ΄την κατάλευκη στολή του. Φαινόταν...γέρος στο πρόσωπο, μεγάλος πάντως, ήταν όμως κομψός σαν σιλουέτα και σαν παίχτης, απλός, τεχνίτης, γρήγορος στα πόδια, επιτελικός, έκανε κι ένα κολπάκι θυμάμαι με την μπάλα, για να πάρει το...οοοο απ΄την εξέδρα. ΑΥΤΑ.

Προηγούμενες ομάδες του Καμπιάσο πριν έλθει στον Ολυμπιακό, οι Ιντεπεντιέντε, Ρίβερ Πλέϊτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ ( 315 συμμετοχές ), Λέστερ, ενώ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ, ΚΑΤΑ TRANSFERMARKT, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ. Η πορεία της:

Το 2004 στην Ίντερ 10 εκ. και έκτοτε στην ίδια ομάδα, το 2007 στα 18 εκ., το 2010 στα 31 εκ., ( 30 ετών ), το 2014 πέφτει εντυπωσιακά ( 34 ετών ) στα 2.8 εκ. για να φθάσει την περσινή σεζόν στη Λέστερ τα 2 εκατομμύρια.

Κλείνω με το σχόλιο του Βεργέτη για τον παίχτη απ΄τον χτεσινό φιλικό με τον Αστέρα. Τα΄χουμε...ψυλλιαστεί βέβαια εμείς αυτά με όσα έχουμε δει, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα να ξαναθυμούμε τί είπε: ΄΄Σ΄αυτούς τους παίχτες κοιτάζω την ΤΑΧΥΤΗΤΑ των αποφάσεών τους. Έπαιζε με τη μία, φωτογράφιζε το γήπεδο, ήξερε ΑΠΟ ΠΡΙΝ πού θα δώσει την μπάλα, παίζει πολύ ΚΑΘΕΤΟ ποδόσφαιρο, που θ΄ανεβάσει ΤΑΧΥΤΗΤΑ ατον Ολυμπιακο΄΄...

3.   Ν Τ Ι Μ Ι Τ Α Ρ    Μ Π Ε Ρ Μ Π Α Τ Ο Φ

Άντε, άντε... και ΄΄πιασάρικη΄΄ φωτό του, για τους φίλους μου τους Παοκτζήδες...

Βούλγαρος δεξιοπόδαρος κεντρικός κυνηγός, 34 ετών, 77 φορές διεθνής με τα χρώματα της πατρίδας του. Προηγούμενες ομάδες: CSKA Σόφιας, Μπάγιερ Λεβερκούζεν ( 154 συμμετοχές ), Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ( 108 συμμετοχές ), Φούλαμ, Μονακό. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ, ΚΑΤΑ ΤRANSFERMARKT, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ. Η πορεία της:

Το 2004 στην Μπάγερ Λεβερκούζεν 7 και κάτι εκ., το 2006 στην ίδια ομάδα 14 εκ., το 2007 στην Τότεναμ 17 εκ., το 2008 στην ίδια ομάδα φθάνει τα 23 εκ., για ν΄αναρριχηθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 2009  στα 34 εκ., ( 28 ετών ) και να πέσει στην ίδια ομάδα το 2012 στα 11 περίπου εκατομμύρια. Τον ίδιο χρόνο πήγε στη Φούλαμ, όπου από τα 11 έπεσε στα 3.3 το 2014 και ακολούθως την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στην Μονακό για να περιοριστεί παρά πέρα η αξία του σε επίπεδο κατώτερο του 1 εκατομμυρίου ευρώ ( βλέπε πιο πάνω ).

Σ   Υ   Μ   Π   Ε   Ρ   Α   Σ   Μ   Α

Οι αριθμοί, το ξέρουμε, δεν λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια. Συνήθως όμως, ΤΗΝ ΛΕΝΕ.  Και οι τρείς παιχταράδες βρίσκονται βέβαια στη δύση της μεγάλης καριέρας τους. Πώς αλλιώς θα΄ρχόντουσαν στα...μέρη μας άλλωστε; Θα δούμε βέβαια στην πράξη αν ήλθαν για τα τελευταία τους ένσημα ή μπορούν πράγματι να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ και ιδιαίτερα ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, όχι μόνο στις ομάδες τους, αλλά γενικότερα στο ποδόσφαιρό μας. Ειλικρινά το εύχομαι. Μέχρι τώρα έχουμε δει αγωνιζόμενο μόνο τον Καμπιάσο. Σίγουρα έχει δείξει ορισμένα στοιχεία ΜΕΓΑΛΟΥ παίχτη, είναι όμως ανέτοιμος ακόμη, ιδίως από πλευράς φυσικής κατάστασης, τομέας ο οποίος ΄΄δουλεύεται΄΄ απ΄ότι ξέρουμε εντατικά. Ίδωμεν, αφού αν ΄΄πιάσει΄΄, το κέρδος για τον Ολυμπιακό και ευρύτερα όπως ανέφερα, θα΄ναι τεράστιο και ποικίλο. Τους άλλους δύο, περιμένουμε πρώτα να τους δούμε και μετά θα...αποφανθώμεν. Χωρίς ίχνος μεροληπτικού πάθους, γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ - Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΝ ΓΕΝΕΙ... Να πώ μόνο κάτι και να ολοκληρώσω. Τις υστερικές εκδηλώσεις των Παοκτζήδων στο καλωσόρισμα του Μπερμπάτοφ και τις παρακολούθησα και τις κατανοώ απόλυτα. Έτσι, μ΄αυτόν τον τρόπο, εκδηλώνονται τυπικά όλα τα σύνδρομα στέρησης... ΟΛΑ. Με...γαργαλήσανε όμως κάποια από αυτά που ειπώθηκαν και...βροντοφωνάχτηκαν. Καταλαβαίνουμε ποιά... Οπότε μην ακούσω πια κιχ, κυρίως απ΄τους γνωστούς... κωλοκύκλους, περί αντεθνικών συνθημάτων και τα τοιαύτα... Και κυρίως, μη δω τίποτα προστίματα ως...τιμωρία. Ξέρετε σεις οι ΄΄υπεύθυνοι΄΄. Δεν υπάρχει πλέον απλώς ΟΜΟΘΥΜΗ παραδοχή της ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ πλέον ταύτισης εκ μέρους των ασπρόμαυρων του Βορρά, με τους γνωστούς γείτονες. Ενδείξεις, είχαμε άφθονες εξάλλου ως τώρα... Υπάρχει από προχθές, μυριόστομη, θριαμβική, ΣΦΡΑΓΙΣΗ της. Δεν συμφωνούσα με τον χαρακτηρισμό. Αλλά τώρα, δεν έχω ΠΙΑ  ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ! ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ...ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ  ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΟΛΛΛΚΑ-ΓΛΟΥ; ΠΟΥ ΜΑΣ...ΛΥΠΑΣΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΤΩΡΑ, ΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΙ Η ΚΑΨΑ ΑΠ΄ΤΗ ΖΕΣΤΗ...  

Σχόλια

Εικόνα redismagik

κυριακή κοντή γιορτή . ο δικός μας και του παοκ είναι αλήθεια ότι είχαν συμμετοχές μέχρι και πέρσι . ο essien είναι ποιο μεγάλο ερωτηματικό . εμενα με ψυλλιάζει για αυτόν ότι πήγε και υπέγραψε στο τέλος του μαΐου λες και δεν θα έβρισκε ομάδα ! λέτε κάτι να ήξερε ?

Εικόνα Αλέξανδρος

Να προσθέσω κάτι. Για τον Καμπιάσο. Έχει παίξει και σε έναν προημιτελικό με την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2006 και αποκλείστηκε από την διοργανώτρια Γερμανία στα πέναλτι. Στο ίδιο Μουντιάλ η Γκάνα του Εσσιέν έφτασε στους 16 και τράκαρε πάνω στην Βραζιλία. Ο Μπερμπάτοφ δεν έχει καμία διάκριση σε Μουντιάλ αλλά έχει παίξει στο Γιούρο του 2004. Στην Γιουνάιτεντ πήγε σαν αντί-Σόλσκιερ για αυτό και τον έβαζε σαν αλλαγή στα περισσότερα ματς. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας επιθετικός που ξέρει να βάζει γκολ όμως. Θα κριθούν όλοι στο γήπεδο.

Εικόνα vagio

Απο τους 3 μονο ο Καμπιασο ειναι ακομα ποδοσφαιριστης. Ο Εσιεν ειναι καμμενο χαρτι μονο και μονο απο τις προσδοκιες που του φορτωθηκαν και στις οποιες ενδεχομενως ουτε στα ντουζενια του να μην μπορουσε να ανταποκριθει.
Ενα ματσακι του παοκ θα κατσω να το δω απο σεβασμο στον μπερμπατοφ, μακαρι να τους βγει η μεταγραφη. Μεταγραφη που απλα ηταν σταχτη στα ματια των μπαοκτσηδων. Σιγα το κατορθωμα δηλαδη, πιο βλακας, οπαδος δεν υπαρχει. Δεν θελει και κοπο να τον πιασεις μαλακα. Ο κοσμος και οι δημοσιογραφοι τους ειναι η τιμωρια και τροχοπεδη τους.