ΤΙ ΛΕΝΕ ΡΕ, ΟΙ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΙ...



Πρέπει να γεφυρώνουμε και τα, ενδεχόμενα, χάσματα... Αν και η γνωστή μηχανή, όλο και εφευρίσκει τρόπους να κρατά την αδρεναλίνη του ερυθρόλευκου αίματός μας, σε στάθμες υψηλές... ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ.

Έβλεπα, που λέτε, τον χθεσινό αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Και σε μια στιγμή του παιχνιδιού, τσακώνω τον εαυτό μου ν΄αναρωτιέται: "Ρε! Κοίτα, ρε, ποιοί παίζουνε στο κέντρο της ομάδας... Με τον Παναιγιάλειο... Ο Τζόρι, που λέει και μια ψυχή, κι ο Καμπιάσο...". Χαμογέλασα και συνέχισα να παρακολουθώ. Αλλά το θέμα, είχε ήδη καρφωθεί μέσα μου. Και βγαίνει τώρα, στον επιμηριαίο υπολογιστή μου, με την ήρεμη συνοδεία του soundtrack απ΄το Inception...

Τίιι έχουμε στο κέντρο, φέτος; Ένα πολύμορφο σύνολο εξαιρετικών παιχτών, μια πεντάδα όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ένα άθροισμα από γνωστά παγκοσμίως ονόματα ( ειδικά ο ένας ), έστω και στη δύση τους, τους δυο δηλ. αργεντινούς παιχταράδες, δυο μεστά και δυνατά παιδιά, τον Κασάμι και τον Μιλιβόγεβιτς κι΄έναν ανατέλλοντα αστέρα που είναι σε θέση, άμα προσέξει και προσεχθεί, να δώσει πολλά και εκτός, όπως πιστεύω, της χώρας. Τον Φορτούνη. Αφήνω τους εναπομένοντες δύο, για...συνδεσμομυοσκελετικούς - ακόμη -  λόγους.

ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ.

"Το ωραίον εν τη απλότητι" έλεγε η μακαρίτισα - και ολιγογράμματη -  μάνα μου, όταν ντυνότανε... Ολυμπιακάρα κι αυτή, όπως ΟΛΟΙ στο σόϊ. Ούτε ένας δεν ξέφυγε... Ούτε ένας. Έστω και μακρινός. Είπαμε. Γονίδιο, κληρονομούμενο κατά τον επικρατούντα χαρακτήρα. Αν το "πάρεις", πάει και τελείωσε. ΝΟΣΗΣΕΣ. Πόσο μάλλον, όταν το΄χουν και οι δυο γονιοί σου. Ούτε μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητες δεν έχεις να ξεφύγεις από τούτη την ηδονική γαυρομέγγενη...

Πάντα ξεμαρκάριστος. Πήγαινε η μπάλα στα πόδια του και τις περισσότερες φορές την έδινε αμέσως με τη μία, τρέχοντας στη συνέχεια γρήγορα να πάρει επίκαιρη θέση. Αν την κρατούσε για λίγο, κεφάλι ψηλά, σκόπευση και μπαλιά-διαβήτης, όχι στον οποιονδήποτε ξεμαρκάριστο, αλλά ειδικά σ΄εκείνον που έκρινε πως θα μπορούσε να φτιάξει "κατάσταση" για τους αντιπάλους. Μυαλό σβέλτο και ώριμο. Εχθρός του περιττού. Φίλος του δωρικού. Παρότρυνε συγχρόνως και επιβράβευε ή υποδείκνυε. Ποτέ επιτακτικά. Πάντα φιλικά, στοργικά, πατρικά θα΄λεγε κανείς. Τους νεότερους. Σχεδόν με συγκίνησε η συμπεριφορά του...

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ... Προσπαθεί να κάνει σωστό καταμερισμό δυνάμεων μεσ΄ στο παιχνιδι, ενώ ταυτόχρονα αποβλέπει στο να είναι όσο το δυνατόν χρησιμότερος για την ομάδα. Τα καταφέρνει. ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ, ΕΤΣΙ. Έβαλε και το γκολάκι του και το χάρηκε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Κι εμείς μαζί σου, Στέφαν... Α, ρε άτιμε χρόνε! Ακατάβλητε... Αδυσώπητε... Δεν κωλώνεις μπροστά σε τίποτα.... Παμφάγε... Κερατά...

ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ... Παίχτη πολύτιμο, ειδικών συνθηκών και αποστολών, τον θεωρώ. Το ξέρουν φυσικά εκεί κάτω και τον χειρίζονται ανάλογα. Σωστά. Το επικροτώ. Και στηρίζω απάνω του πολλές ελπίδες, ιδίως για τη μάχη με την Άρσεναλ...

Να κι ο έτερος...Καππαδόκης. Με την έννοια του, επίσης παιχταρά, συμπατριώτη του. Αναθάρρησα χτες. Το ίδιο κι αυτός, μου φαίνεται. Πέρασε πολλά. Κι εύχομαι να μην ξαναπεράσει παρόμοια ή άλλα... Γιαυτό και μέχρι τώρα  δεν έχει δώσει ούτε κατά διάνοιαν, εκείνα που θα μπορούσε και ήθελε. Ατυχία ΚΑΙ ηλικία μαζί... Όπως ο προηγούμενος. Έκανε βέβαια τις...απαραίτητες λάθος πασούλες του στην αρχή, έστρωσε όμως μετά, έβαλε και το "νεανικού τύπου" γκολάκι του με την κεφαλιά-ψαράκι και γενικότερα μου΄δειξε πως βρίσκεται στο δρόμο της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, της ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. Επί τέλους! Γιατί και μεστότητα δίνει στο κέντρο δημιουργώντας ευφυώς και μπορεί να εκτελέσει τον αντίπαλο, προ πάντων στα δύσκολα, χάρη στη υψηλή τεχνική του. Ασε που τον "πάει" πολύ η εξέδρα... Σ΄ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΜΕ ΤΣΟΡΑΡΕ!

Θα΄θελα να κλείσω, με τον τελευταίο της τριάδας των πολύ γνωστών διεθνώς παιχτών μας. Έχουμε βέβαια κι άλλους γνωστούς. Μπόλικους μάλιστα. Αλλά νααα, ετούτοι οι τρεις, όπως και να το κάνουμε, αποτελούν αδιαμφισβήτητα τον αφρό... Μιλαω για την τερματοφυλακάρα μας.

Δεν έπαιξε χτες. Όταν όμως αναφερόμαστε στην...αγία τριάδα ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ της ομάδας, δεν μπορεί να λείπει ο Ρομπέρτο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια γιαυτόν. Έχουν ειπωθεί άλλωστε τόσα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ. Όπως, αναντίρρητα, ΚΑΙ αυτός οφείλει στον Ολυμπιακό. Περιμένω να δικαιώσει την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουμε, στον αγώνα με τους Λονδρέζους. Δείχνει να΄χει πια "γαυροποιηθεί". Κι αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση βαθιά. Παρένθεση: Κοίτα να δεις, ωραία μουσική στο Harry Potter... Κλείν΄η παρένθεση.

Όταν λοιπόν διαθέτεις ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ παιχταράδων στην ομάδα σου, ΠΙΣΩ έχεις Μασουακού, Ελαμπντελαουί, Σιόβα, Μποτία, Ντακόστα, Σαλίνο και ΜΠΡΟΣΤΑ γίνεται  - Ο -  χαμός, με Ιντέγε, Πάρντο, Ερνάνι, Ντουρμάζ, Φιμπόγκασον ( ακόμη και Σεμπά που λεει ο λόγος ), ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ΄ΠΕΙ ΕΜΕΝΑ Η...ΑΛΛΗ ΤΡΙΑΔΑ; ΑΥΤΗ, ΜΕ ΤΑ...ΨΑΡΙΑ - ΚΛΟΟΥΝ; Ο,ΤΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ...

ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η    Π Α Ρ Α Μ Ι Κ Ρ Η    ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ... ΤΟ ΧΟΡΤΟ, ΤΑ ΤΑΠΩΝΕΙ ΟΛΑ! ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΑΡΔΟΜΕΜΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΗ ΛΕΞΗ ΓΑΥΡΟΣ, ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΝΤΑΣ Μ΄ΑΥΤΗΝ... ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ, ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΙ... ΑΛΙΜΟΝΟ ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ... ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ -  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΣΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ, ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΙΑ, ΑΝΤΕΕΕ...ΑΡΓΗΣΑΤΕ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΤΕ   Κ Α Λ Α    ΓΙΑ ΠΟΥ....

Σχόλια

Εικόνα vagio

Απεριόριστος σεβασμός για ένα μεγάλο και καταξιωμένο ποδοσφαιριστή που έπαιζε με τον Παναιγιάλειο λες κι έπαιζε με την Άρσεναλ. Και πανηγύρισε το γκολακι του, όχι σαν κάποιους άλλους που βάζουν γκολ στο Καραϊσκάκη και δεν μας κάνουν την τιμή να πανηγυρίσουν. Τέλος πάντων..
Όλοι καλοί αυτοί που λες Απόστολε, αλλα ο παίκτης που όταν θα φύγει θα αφήσει τεράστιο κενό, είναι ο Ρομπερταρος. Δεν ξαναβρίσκεις τέτοιον.

Εικόνα apostolos gaganis

Ή έτσι είναι ή έτσι φαίνεται... Θα δούμε. Πολύ κομβική, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΉ θάλεγα, η θέση του τερματοφύλακα. Κάτι που, συχνά, υποτιμάται αρκετά από αρκετούς, τα "φώτα" πέφτουν αλλού και μόνο όταν...κ.λ.π.

Εικόνα red apple

Απόστολε δεν σου ξαναμιλάω... Δεν έβανες μέσα το πουλέν μου, τη μπακάρα τον Σαλίνο! Ντροπή, αιδώς, όνειδος

Εικόνα apostolos gaganis

Τον έβαλα, μπρο! Μέσα είναι! Τί διάολο; Το μηχανάκι τον Λεάντρο θα ξέχναγα;

Εικόνα kostasf

Νομίζω ότι ο Καμπιάσο δεν χρειάζεται να κάνει συντήρηση δυνάμεων.
Παίχτης που είχε γεμάτη σαιζόν πέρσι στην Πρέμιερ δεν γέρασε απότομα.

Ένα δυο ματσάκια στα πόδια θέλει, και πιστεύω θα είναι στην ιδανική κατάσταση για το ματς με Άρσεναλ, όπου θεωρώ ότι θα είναι βασικός.

Το να σχολιάζει ο σκαι και τα υπόλοιπα ΑΡΔοΜΜΕ ομάδες Τσάμπιονς λιγκ έτσι ,
είναι υπέροχο δείγμα αυτογελοιοποίησης, και πραγματικά γελάω σκωπτικά κάθε φορά που τους ακούω.
Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει με κάθε νορμάλ φίλαθλο.

Το γέλιο που έριξα χθες βράδυ δεν περιγράφεται ,
όταν στο σκάι περνάγανε τρέηλερ με προειδοποίηση του ΠΟΑ να μην πάει κανείς στο ματς με την Παναχαϊκή γιατί έχουν πληροφορίες για προβοκάτσια επεισοδίων..
1. επιβεβαιώνεται και νομικά η σχέση του σκάι με τον παο σε οποιαδήποτε μελλοντική προσφυγή εναντίον του παο για δυσφήμιση του αθλήματος μέσω του σκάι,
και
2. είναι σίγουροι ότι θα γίνουν φασαρίες από μη υπαλλήλους τους που δεν τους αντέχουν πλέον, και ετοιμάζουν τη νομική τους υπεράσπιση , με αστεία επιχειρήματα ότι ήταν κουκουλοφόροι - προβοκάτορες - δείτε τι κάναμε μέχρι και τρέηλερ στο σκάι βγάλαμε κλπ.

ούτε επαρχιακή ομάδα που ανέβηκε από τη β εθνική δεν κάνει έτσι.

Ο Παναιγειάλιος πιο καλό σωματείο (και πιθανότατα και ομάδα) από δαύτους είναι.

Εικόνα apostolos gaganis

Βαδίζει στα 36 πάντως, Κώστα... Οπωσδήποτε, με ΣΩΣΤΗ διαχείριση, νομίζω κι εγώ πως θα αντεπεξέλθει. Μπορεί ν΄αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Πολύτιμος θα΄λεγα, σε ειδικές περιπτώσεις. Μακρυά από κακοτυχίες...

Εικόνα Romain

Προσπαθούν τώρα οι ΑΡΔ της Δαβάκη, να περάσουν ότι η Αρσεναλ χωρίς Καθορλα και Αλέξης Σάντζες θα είναι αδύνατη και ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη. Τους λένε οτι η Αρσεναλ παίζει στην Premier League και θα ήταν φαβορί με οποιονδήποτε ελληνική ομάδα. Ο Βεργης όμως και ο άλλος από το ΣΚΑΙ επιμένουν: "Αφού ο Ολυμπιακός τη νίκησε στο Λονδίνο. Γιατί να μην είναι φαβορί?"
Βέβαια όλες οι εταιρείες στοιχήματος που δίνουν φαβορί την Αρσεναλ είναι άσχετες. Μόνο οι υπάλληλοι του Αλαφουζου τα γνωρίζουν αυτά.
Το θέμα βέβαια δεν είναι η πρόβλεψη αλλά η επιμονή και ο πουστικος τρόπος που χρησιμοποιούν με στόχο να ρίξουν λάσπη στον Ολυμπιακό. Είναι για λυπηση ο τρόπος που προσπαθούν να πείσουν τον Αλαφουζο ότι κάνουν την δουλειά που τους πληρώνει.
Εδώ κάνουν τον ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ να φαίνεται άγιος σε σύγκριση μαζί τους.

Παρεμπιπτόντως...

Ολυμπιακός 3.50
Ισοπαλία 3.40
Αρσεναλ 2.10

Θα είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο και θα κριθεί περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που η Αρσεναλ θα μπει φιουριοζα.

Εικόνα apostolos gaganis

Τα λέει ωραία ο Τσίφης από κάτω, μπρο. Δύσκολο το ματς, αλλά είμαι αισιόδοξος. Έχουμε κι εμείς καλή ομάδα. Θα πρέπει να γίνουν πολλά για να μας αποκλείσει. Νομίζω ότι ο σοβαρός Ολυμπιακός, περνάει.

Εικόνα Chief Bromden

Γνωστό το κόλπο και πολυφορεμένο Romain...
Σε περίπτωση πρόκρισης θα προσπαθήσουν να την απαξιώσουν γράφοντας για τύχη και πληγωμένη Άρσεναλ ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα γράφουν για χαμένη ευκαιρία και θα μοιράζουν ευθύνες δεξιά και αριστερά...

Εικόνα Romain

Βέβαια. Αυτό έχουν στο θολωμένο τους μυαλό, Chief.

Προσπαθούν να κάνουν διπλή δουλειά για τον Τζάμπα. Να στηρίξουν τις επιλογές του, τις διακηρύξεις και τις αναβολές, αλλά και να ρίξουν την αμφιβολία και τη λάσπη στον Ολυμπιακό.

Εικόνα ze ηλιας

Θα σταθώ Απόστολε στην αρχή και το τέλος της ανάρτησής σου.
Κι εγώ στο οικογενειακό μου-και όχι μόνο στενό- περιβάλλον είχα την τύχη να περιστοιχίζομαι από ερυθρόλευκους,παρότι γκάγκαροι Αθηναίοι στην καταγωγή.
Σε οτι δε αφορά στην αντιπαράθεση με αλλόθρησκους που αναφέρεις στο τέλος - έχω παρατηρήσει οτι πολλοί φίλοι μας συρρατμίτες τραβιούνται με αυτή-η θέση μου είναι ξεκάθαρη ειδικά αν έχω να κάνω με εγκάθετους και χαχόλους:
ΠΟΥΤΣΑ-ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ στους μεν
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ στους δε
και τέρμα η κουβέντα

Εικόνα apostolos gaganis

Πραγματικά, πολύ λίγα ουσιαστικά πράγματα έχουμε ΠΙΑ να πούμε μ΄αυτούς. Μόνο στις πολύ προκλητικές περιπτώσεις απαντάμε. Ειδικά στα ψέμματα κι όταν η παραπλάνηση που επιχειρούν, ξεπερνάει όρια. Αλλιώς, γραμμένους τους έχουμε. Τους περισσότερους απ΄τους "επιφανείς". Όχι όλους πάντως. Βλέπεις...έχουμε και τις...αδυναμίες μας. Αυτούς, ααααπ! Δεν τους αφήνω! Ειδικά κάποιους που το παίζουν "επιπεδου", τίποτα "χιουμορίστες", "γραμματισμένους", πολύυυυ "καταρτισμένους" και τα συναφή... Ξέρεις τώρα...

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΡΕ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ; ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΜΑΙ Κ-Α-Λ-Υ-Τ-Ε-Ρ-Ο-Σ , ΕΙΜΑΙ Η Μ-Ε-Γ-Α-Υ-Τ-Ε-Ρ-Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΟΥΟΥΟΥΦ! ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ....

Εικόνα Chief Bromden

Εγώ ξέρω πως στο facebook του RATM τα αδέλφια μας ξεδίνουν με τους πονεμένους που μπαίνουν συχνά πυκνά.
Εμείς εδώ ξεραΐλα, έναν είχαμε και τον διώξαμε, έπρεπε να του φερθούμε με περισσότερη στοργή...

Εικόνα apostolos gaganis

Εδώ είναι...μπίζνες κλας.

Εικόνα thita

και αυτόν τον άνθρωπο βρε απόστολε τολμούν οι ΑΡΔακες να τον γράφουν δίπλα δίπλα με εσιέν και μπερμπάτοφ, ως εξίσου αποτυχημένες επιλογές

Εικόνα apostolos gaganis

"Το γαρ πολύ της θλίψεως...", Πάνο.