Ο "ΑΓΓΕΛΟΜΟΡΦΟΣ ΟΦΙΣ" ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ...



Για τον εικονιζόμενο ξέρω ό,τι έχει δείξει ο ίδιος μέσα από τα ΜΜΕ προς τα έξω στα χρόνια που κρατάει το τιμόνι του Παναθηναϊκού, και ό,τι έχω διαβάσει γιαυτόν, κυρίως από το RATM.

-  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

Είναι οι ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες που κουβαλάει κάποιος από γεννησιμιού του, μαζί μ΄αυτές που διαμορφώνει προοδευτικά απ΄την επίδραση του περιβάλλοντος πάνω του. Όταν αυτά όλα "βγαίνουν προς τα έξω", τα αποκαλούμε συμπεριφορά. Τόσο στις ήρεμες, όσο και - κυρίως - στις έκτακτες συνθήκες της ζωής. Στα ζόρια, που λέμε... Η συμπεριφορά αυτή, είναι μοναδική για τον καθένα μας και καθοριστική της ύπαρξής μας, της ατομικότητάς μας, σε συνδυασμό με την εξωτερική μας εμφάνιση. Βαριά αρχίσαμε, μου φαίνεται... Το ελαφραίνω όμως στη συνέχεια, οπότε...μη φοβού ή σωστότερα...βαριού.

-  ΤΥΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

Από τα παραπάνω, φαίνεται καθαρά ότι χαρακτήρας είναι, απλοποιημένα αλλά σοφότατατα, αυτό που λέει για κάποιον ο λαός μας "τί σόϊ άνθρωπος είναι τούτος" . Οπότε, γιααα να δούμε διάφορους τύπους ανθρώπινων χαρακτήρων, έτσι και προς εμπέδωση της έννοιας της λέξης αλλά και για...φρεσκάρισμα - γνωστών άλλωστε - πραγμάτων.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ: Αυτός που συνηθίζει να εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα αισθήματα του. ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ: Το αντίθετο. Ο "κρυφός", εκείνος που δεν εδηλώνεται .

ΖΕΣΤΟΣ: Αυτός που σε κάνει γρήγορα να νιώθεις ζεστασιά, οικειότητα, άνεση μαζί του. ΨΥΧΡΟΣ: Το αντίθετο. Κάτι που σε φοβίζει, απωθεί, ή σε κουράζει γρήγορα.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ: Αυτός που σου ανοίγεται εύκολα, ο ομιλητικός, ο εκδηλωτικός, ο γρήγορα οικείος, ο φιλικός, ο άνετος, εκείνος που δεν κρύβεται. ΚΛΕΙΣΤΟΣ: Το αντίθετο.

ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ: Ο άνθρωπος που "μπαίνει" σε όλα, πολλά ή δύσκολα και μπαίνει με δύναμη, ορμή.. Ο υπερβολικός ( άμα το παρακάνει ), παληκάρι αρκετά συχνά, ενίοτε ο τσαμπουκάς.

ΠΡΑΟΣ: Ο ήρεμος, ο ήσυχος, αυτός που έχει γαλήνη μέσα του, αυτοκυριαρχία, ισχυρό έλεγχο των συναισθημάτων του και δεν επηρεάζεται εύκολα ή καθόλου σχεδόν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα, ο...Βούδας ( όχι ο αναίσθητος ) , ο σενσέϊ ας πούμε...

ΔΥΝΑΤΟΣ: Κυρίως ο ανθεκτικός στις κακουχίες, στις ταλαιπωρίες της ζωής και ικανός να τις ξεπερνά. ΑΔΥΝΑΜΟΣ: Ο μη ανθεκτικός, ο ευάλωτος, ο εύκολα επηρεάσιμος και συχνά υποκύπτων.

ΚΑΛΟΣ: Πολλά πράγματα... Γενικά όποιος εμφορείται από αγνά αισθήματα για τους άλλους, ο ηθικός, ο φιλεύσπλαχνος, ο αλτρουϊστής, ο ανυστερόβουλος, ο στοργικός, ο φιλότιμος, ο...ο... ΚΑΚΟΣ: Όλα τα αντίθετα...

ΣΤΑΘΕΡΟΣ: Εκείνος που βαδίζει στη ζωή του με βάση ηθικούς κυρίως άξονες και δεν τους εγκαταλείπει. Κάποιος που μπορείς να τον εμπιστευτείς γιατί ξέρεις ή προδικάζεις πώς θ΄αντιδράσει, ο συνεπής. ΑΣΤΑΤΟΣ: Το αντίθετο. Ο απρόβλεπτος, ο ανεμοδούρας, ο αναξιόπιστος.

ΗΘΙΚΟΣ: Αυτός που κρατάει τον λόγο του, που διέπεται από καλές προθέσεις και τις τηρεί, ο άδολος, εκείνος που περπατάει με γνώμονα το ωφελείν ή - έστω - μη βλάπτειν. Για μένα, και "αυτός που φοράει παντελόνια", άντρας ή γυναίκα, ο ειλικρινής, αυτός που λέει αλήθειες. Πολύ κοντά δηλαδή, στον ευθύ τύπο. ΑΝΗΘΙΚΟΣ: Τα αντίθετα. Για πολλούς, και εκείνος με σεξουαλικές παρεκκλίσεις. Αυτός που "πατάει επί πτωμάτων" για τον σκοπό του.  Και άλλα πολλά...

ΣΥΜΠΑΘΗΣ: Αυτός που σε κερδίζει με την συμπεριφορά του ( ανεξάρτητα, αν είναι ειλικρινής ή όχι ) και σε φέρνει κοντά του. ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ: Το αντίθετο. Όχι κατ΄ανάγκην και κακός.

ΕΝΤΙΜΟΣ: Εκείνος που πράττει σύμφωνα με ένα υψηλό αίσθημα τιμής, ειλικρίνειας, καλής πίστης και αξιοπρέπειας, που΄χει μέσα του. ΑΤΙΜΟΣ: Ο δόλιος, ο ανειλικρινής, ο υποκριτής, αυτός που δεν κρατάει τον λόγο του ή προδίδει τον άλλο φερόμενος πούστικα ( ε, ας βάλουμε και κανα βρομόλογο μέσα...παραφλωρέψαμε ).

ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ: Εκείνος που κοιτάει μόνο το συμφέρον του, ο συμφεροντολόγος, ο υστερόβουλος που σου κάνει τον φίλο και κοιτάει πώς θα σε καρφώσει μόλις του δοθεί ευκαιρία.

Μαζί με όλα αυτά, ας προσθέσω και μερικούς άλλους αρνητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικό, το ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ υπάρχουν.... Αναπνοή βαθιά καιαιαια...

ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ, ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΚΡΥΨΙΝΟΥΣ, ΜΟΧΘΗΡΟΣ, ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ, ΓΛΟΙΩΔΗΣ, ΩΜΟΣ, ΦΑΥΛΟΣ και δεν έχει τελειωμό η λίστα... Τυχαίο;

-  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;  Τ Ι Π Ο Τ Α   ΑΣΦΑΛΩΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ - ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΩ, ΕΓΩ, Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ, ΤΟΝ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ... ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ΄ΡΘΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ Ο "ΑΓΓΕΛΟΜΟΡΦΟΣ ΟΦΙΣ" ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, Ε.... ΜΟΥΡΘΕ! ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ... ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΤΣΙ...ΣΒΟΥΟΥΟΥΠ,  ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΑ ΩΡΕΣ- ΩΡΕΣ; 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Δεν υπάρχει σχέση επειδή οι ανωτέρω ιδιότητες προσιδιάζουν στον άνθρωπο. Κι αυτός είναι αγγελόμορφος όφις. Ορίστε, εξηγήθηκε, Ώ Πολυγραφότατε!

Εικόνα Red Dragon

Απολαυστικο αρθρο Αποστολε!

Εικόνα apostolos gaganis

Ερυθρόδρακε, σκίζεις... Προσφέρεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Σε παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς. Να΄χεις όρεξη και δύναμη να συνεχίσεις, έτσι... Σε καμαρώνω, μαζί με μερικούς άλλους απ΄την παρέα σου...

Εικόνα thita

χαχαχα, ρε ο γιαχβέ να του δίνει μέρες λέμε του γιάνναρου στην πανάθα, με το καλό να πάρει και το μπάσκετ εύχομαι, σε πενήντα χρόνια που εμείς δεν θα είμαστε εδώ, τα παιδιά μας θα φροντίσουν να αναγνωριστεί η συμβολή του στον Θρυλο και θα στησουν ανδριάντα του στη συγγρού, στο ύψος της παλιάς express service, για ευνόητους λόγους

Εικόνα apostolos gaganis

ΙΩΔ ΧΕ ΒΑΟΥ...

Κι όμως... Ήθελα κάποιον άλλον... Δυνατότερο, ευθύτερο, καθαρότερο. Λιγότερο ζηλόφθονα κι εμμονικό. Μου γουστάρανε ανέκαθεν οι αγώνες μεταξύ ισοδυνάμων. Δεν ήθελα με τίποτε "να κλέβω εκκλησίες". Δε βαριέσαι...

Με τη νίκη σήμερα στο μπασκετάκι...

Εικόνα thita

Φυσικά βρε Απόστολε έχεις δίκαιο,αυτό είναι αθλητική άμιλλα,συγχώρα με αλλά εκεί με έχουν φτάσει οι Αλαφούζοι,νιαου,σαγόνιες και πρασινοφρουροι,από αντίδραση το λέω.

Εικόνα apostolos gaganis

I know, i know...

Εικόνα thita

Btw το .... έπιασα το οβραιϊκο ε

Εικόνα thita

Φυσικά βρε Απόστολε έχεις δίκαιο,αυτό είναι αθλητική άμιλλα,συγχώρα με αλλά εκεί με έχουν φτάσει οι Αλαφούζοι,νιαου,σαγόνιες και πρασινοφρουροι,από αντίδραση το λέω.