MΑ ΚΑΛΑ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ, ΝΑΙ...



Χθες έγιναν οι τελευταίοι αγώνες για την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λινγκ. Τα αποτελέσματα, γνωστά. Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν. Πέρασαν στον επόμενο γύρο οι Μπαρτσελόνα, Μπάγιερν, Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ. Απ΄την άλλη, αποκλείστηκαν απ΄την είσοδό τους στους 8 κι έμειναν στους16 οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Ρόμα, Ζενίτ, Αϊντχόβεν, Δυναμό Κιέβου και Γάνδη. Έτσι, σκέφτηκα να βρώ τις πρόσφατες εμπορικές αξίες των ομάδων αυτών απ΄το έγκυρο TRANSFERMARKT, να κάνω τις συγκρίσεις μου μεταξύ τους, να πάρω και τον Ολυμπιακό, να κάνω και μ΄αυτόν τις συγκρίσεις μου σε σχέση με όλες τις προηγούμενες και να καταλήξω στα όποια συμπεράσματα για τις πορείες του σε Ευρώπη και Ελλάδα.

1.    Ο  Ι  Κ  Ο  Ν  Ο  Μ  Ι  Κ  Α    Σ  Τ  Ο  Ι  Χ  Ε  Ι  Α

Παραθέτω τις εμπορικές αξίες  των ομάδων ( το άθροισμα δηλ. των αξιών όλων των παικτών καθεμιάς στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ) που πέρασαν στις 8 σε εκατομμύρια ευρώ και κατά φθίνουσα σειρά:

ΡΕΑΛ 750,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 730,  ΜΠΑΓΙΕΡΝ 570,  ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 530, ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 430,  ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 380,  ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ 190, ΜΠΕΝΦΙΚΑ 180.

Οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τους 8 και έφθασαν τελικά μέχρι τους 16, έχουν την ακόλουθη εμπορική αξία:

ΤΣΕΛΣΗ 520,  ΑΡΣΕΝΑΛ 460,  ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 400, ΡΟΜΑ 250, ΖΕΝΙΤ 210,  ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 130,  ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ 120,  ΓΑΝΔΗ 70.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει σημερινή εμπορική αξία της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

2.    Π  Α  Ρ  Α  Τ  Η  Ρ  Η  Σ  Ε  Ι  Σ

-  Οι εμπορικές αξίες των ομάδων που κατάφεραν να περάσουν στις 8 του Τσάμπιονς Λινγκ, κυμαίνονται από 750 έως 180 εκατομ. ευρώ.  Κορυφαίες οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγιερν, Μάντσεστερ Σίτι, έπονται Παρί και Ατλέτικο και στην ουρά βρίσκονται η Βόλφσμπουργκ και η Μπενφίκα, η πιο "φτωχή".

-  Οι εμπορικές αξίες των ομάδων που αποκλείστηκαν απ΄τις 8, κυμαίνονται από 460 έως τα 70 εκατομ. ευρώ. Κορυφαίες οι Τσέλση, Άρσεναλ και Γιούβε, ακολουθούν οι Ρόμα, Ζενίτ, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόβεν και πιο "φτωχή" από ΟΛΕΣ, η Γάνδη.

-  Ο Ολυμπιακός διαθέτει την ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ εμπορική αξία συγκριτικά με ΟΛΕΣ τις παραπάνω ομάδες, είτε προκρίθηκαν στις 8, είτε αποκλείστηκαν και έφθασαν μέχρι τις 16, με εξαίρεση μία: την Γάνδη.

-  Οι εμπορικές αξίες των 15 αυτών ομάδων, σε σχέση με τον Ολυμπιακό είναι από ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ έως ΥΠΕΡ-ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΕΣ.

3.    Σ  Υ Μ  Π  Ε  Ρ  Α  Σ  Μ  Α  Τ  Α

α)  Μπορεί τα λεφτά να μην παίζουν τον ΑΠΟΛΥΤΟ ρόλο σ΄ένα τουρνουά, αλλά έχουν τον ΚΥΡΙΟ λόγο. Όσο περισσότερες ομάδες μετέχουν σε μια διοργάνωση, τόσο μεγαλύτερη η σημασία της οικονομικής ισχύος μιας ομάδας για την τελική επικράτηση. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΗ.

β)  Όταν μιλάμε για έναν ή δύο αγώνες μεταξύ δύο ομάδων, μπορεί να συμβούν πολλά. Μπορεί δηλ. όντως να αποκλειστεί μια ομάδα ισχυρή οικονομικά από μια άλλη ασθενέστερη. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση, ιδίως όταν το άνοιγμα της ψαλίδας είναι μεγάλο. Τούτο αποτελεί και την λεγόμενη έκπληξη, ή γκέλα του ισχυρού, ή άθλο του ασθενούς ή την... ομορφιά του ποδοσφαίρου. Συνήθως πάντως αυτό παρατηρείται στους μονήρεις αγώνες και όχι όταν υπάρχει ρεβανς είτε στην έδρα της ισχυρότερης είτε και της ασθενέστερης οικονομικά ομάδας, χωρίς βέβαια και να αποκλείεται η δεύτερη περίπτωση ( σε ρεβάνς, δηλαδή ).

γ)  Κάθε χρόνο παρατηρούμε αποκλεισμούς ομάδων - οικονομικών γιγάντων. Συνήθως από ισοδύναμους ή και υπέρτερους ακόμη οικονομικά αντιπάλους. Είπαμε: οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται, αλλά παραμένουν πάντα εκπλήξεις δηλ. συμβαίνουν σπάνια έως ασυνήθως.

δ)  Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 της διοργάνωσης αποτελεί λογικά ΑΘΛΟ και ΤΑΒΑΝΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, υπό τις σημερινές συνθήκες. Δεν χρειάζεται γιατί. Φαίνεται καθαρά γιατί. Και τα πράγματα από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν με τους προκριματικούς αγώνες, θα δυσκολέψουν ΣΑΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Για τους 32 η...πλώρη. Προς "γνώσιν ΚΑΙ συμμόρφωσιν" των αρμοδίων της ομάδας. Διάβαζε: του ΕΝΟΣ. Που το ξέρει καλά. Καλύτερα από΄μας... Οι επιτυχίες πάντως του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λινγκ είναι ΚΑΙ μεγάλες ΚΑΙ αδιαμφισβήτητες, επί ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ αντιπάλων. Σε μονήρεις ασφαλώς αγώνες. Οι πορείες, είπαμε, είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. Κοιτάμε πιο πάνω κι έχουμε την απάντηση...

4.    Μ  Ε  Ρ  Ι  Κ  Α    Ω  Σ    Ε  Π  Ι  Μ  Υ  Θ  Ι  Ο  Ν

Οι δικαιολογίες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίνγκας και του Κυπέλλου Ελλάδας από τα επισημότερα χείλη, είναι απλά ΓΕΛΟΙΕΣ. Και κακώς εξοργίζουν AKOMH αρκετούς απ΄τους δικούς μας. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ... Επειδή όμως ο βρώμικος ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ του αντιΟλυμπιακού μετώπου εναντίον μας, περιπλέκεται και επιπλέκεται από γηπεδική και εξωγηπεδική ΒΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ πράγματι να γίνει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μια ουσιαστική προσπάθεια εκ μέρους του τρίσκελου ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΕΠΟ - ΠΑΕ για κάποιο υποφερτό τέλος πάντων modus vivendi στον χώρο του ποδοσφαίρου μας. ΑΔΗΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ. Αλλιώς, νομοτελειακά αυτό θα καταστραφεί ΑΛΛΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ πιθανότατα θα θρηνήσουμε... ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΡΑΒΟΥΣ, ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΔΥΣΩΔΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΔΙΩΣ - ΣΠΕΚΟΥΛΑ.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΚΑΛΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΕΡΙ ΓΑΥΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΑΥΡΟΔΟΥΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ   Α-Ξ-Ι-Α  ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΤΕ, ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ "ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ"! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΖΕΣΤΕ...

Υ.  Γ  Εκείνο το Γιουρόπα Λινγκ μοναχά, εσείς εκεί οι...Ρεντιώτες, μήπως ήρθε ΠΙΑ η ώρα να το δείτε ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ; Λέω.... ΑΓΚΑΘΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΑΓΚΑΘΙ...

Σχόλια

Εικόνα thita

δυστυχώς ναι, τα μπάτζετ παίζουν ρόλο και η ψαλίδα στο τσου λου έχει ανοίξει και το ξέρουμε όλοι αυτό

κανένας δεν πειράχτηκε όταν ο Θρύλος έχασε από τσέλσι, αλλά ομάδες σαν την άντερλεχτ δεν δικαιολογείται να μην τις περνάμε, ιδίως στο καραϊσκάκης

προσωπικά την έννοια επιτυχία, κλπ., την προσεγγίζω πάντα σε συνάρτηση με τον στόχο

στόχος (π.χ.) για τον πανιώνιο η σωτηρία? πέτυχε, αφού είναι πέμπτος

στόχος για την πανάθα το πρωτάθλημα? απέτυχε αν βγει δεύτερος

στόχος για την ρεάλ το τσου λου? απέτυχε αν πάει τελικό και το χάσει

όλα τα άλλα είναι συγκυρίες, όπως π.χ. συγκυρία είναι οι "πορείες" της πανάθας στην ευρώπη με τους γκουμομπασινάδες, που κάθε φθινόπωρο στην κλήρωση κλαίγανε όλοι μαζί και μετράγανε πόσα θα φάνε και μετά, με δυο στραβοκλωτσιές το παίζανε μάγκες

ποτέ δεν παραδέχτηκαν πως ήταν φαβορί σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ματς, ούτε καν με καφενεία, το βάρος τους έλιωνε και τους έκοβε τα πόδια, διότι ποτέ δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας στην ευρώπη

όποιος έχει αρχίδια και βασίζεται στις δυνάμεις του ξεκαθαρίζει για τι πάει από την αρχή και αναλαμβάνει τον κίνδυνο να εκτεθεί και να χλευαστεί: π.χ., πάμε για πρόκριση ή πάμε για τρίτη θέση, κλπ. και αυτό βεβαίως καθορίζει τον τρόπο που προσεγγίζεις τον αγώνα (πας για νίκη ή για ισοπαλία και ό,τι παραπάνω κάτσει, κλπ.). Έτσι κινήθηκε ο Θρύλος στον όμιλο φέτος και έτσι κινήθηκε και με την άντερλεχτ, που είπε πάμε για πρόκριση, (γι' αυτό λέω αποτύχαμε στην ευρώπη όχι βέβαια τραγικά)

στον αθλητισμό υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα, σημασία έχει η προσπάθεια, ως προϊόν προετοιμασίας, τρόπου, μεθόδου, κλπ.

γι' αυτό κανένας από τους απέναντι δεν έχει ηθικό ανάστημα να παραδεχτεί πως πρέπει να κάνουν πρώτα ΠΟΛΛΑ πριν μπορέσουν να αμφισβητήσουν τον Θρύλο (το ομολογούν βέβαια όσοι φεύγουν από αυτούς, βλέπε τούντορ μόλις προχθές), αφού έτσι είναι σαν να συνομολογεί προς τους οπαδούς του ότι δεν πάνε για τίποτα, είναι πιο εύκολο και πιο θελκτικό και πιο επικοινωνιακό να πηγαίνεις για κούπα, κλπ., αλλά να φταίει ο γκιρτζίκης που απέτυχες, κλπ.

κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πολύ, η επιτυχία στον αθλητισμό απαιτεί είτε χρόνο, είτε χρήμα και οι απέναντι δεν θέλουν, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, να ξοδέψουν τίποτα από τα δύο

Εικόνα red apple

Να πω πως διαφωνώ; Θα πέσει καραφωτιά να με κάψει

Εικόνα apostolos gaganis

Δε μου λες; Πότε πας Μπέργουϊκ την επόμενη φορά;

Εικόνα red apple

έχω κάτι δουλίτσες με τα ΚΤΕΟ και τις ΔΕΚΟ και μετά την έκανα. Μου είπανε πως έχει μια εμποροπανήγυρι για τον άγιο Τζον Μακάλαχαν τον μακελάρη Βίκινγκς και μου τόνισαν, από το λορδόσπιτο πως είναι ε πι τα κτι κή η παρουσία μου στη γιορτή. Άσε που πρέπει να ρεγουλάρω λιγάκι τις ορμές της Γκουίνεβιρ και της υπηρέτριας που έχουν ξεσαλώσει τη απουσία μου!!! (πάμε μαζί; θα σε φιλοξενήσω στην ευρύχωρη σοφίτα μας. Θα σούχω και προσωπική υπηρέτρια...)

Εικόνα apostolos gaganis

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ΄ΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!

Εικόνα red apple

σου μιλάω επί τιμή, πως άμα γίνει κανά θαύμα της Παναγιάς στη ζωή μου και μαζώξω κανά φράγκο της προκοπής, σε παίρνω και πάμε με τον Ιπτάμενο Σκότσμαν στο Μπέργουικ!

Εικόνα Andreas

Απόστολε ως προς το πνεύμα της ανάρτησης συμφωνώ και απολύτως ως προς το 4 και το ΥΓ. Στην ανάλυση περί εμπορικής αξίας με βάση τις εκτιμήσεις του transfermarkt έχω μία κάποια επιφύλαξη. Αν προσέξεις η αξία κάθε παίκτη μεταβάλλεται και ανάλογα με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Που σημαίνει ότι κάποιος με μεταγραφή πχ στη Ρεάλ ανεβάζει την αξία του άμεσα σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα του και συνεπώς ανεβαίνει και η αξία της ομάδας. Λογικό μεν αλλά όχι απόλυτα ποδοσφαιρικό. Όντως η μεγάλη ομάδα τον ίδιο παίκτη θα τον πουλήσει ακριβότερα και ένα καλύτερο πρωτάθλημα ανεβάζει την αξία του παίκτη. Αυτό όμως δεν τον διαφοροποιεί απαραίτητα ως παίκτη.

Παραδείγματα με πρώην παίκτες του Ολυμπιακού το δείχνουν έντονα: (πρώτα τελευταία αξία στον Θρύλο, μετά η τρέχουσα αξία): Ο Μανωλάς από 4,5 σε 15, Κάμπελ από 2,5 σε 9, Μιραλλάς από 4,8 σε 9,75 και αντίθετα Μασουακού από 375χιλ σε 5,25εκ. Οπότε η εκτίμηση της εμπορικής αξίας είναι σχετική έννοια ως προς την ποδοσφαιρική ικανότητα.

Το πρόβλημα είναι ότι καλώς μεν κυνηγάμε τους Μασουακού κακώς δεν κρατάμε ή δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους Κάμπελ. Οπότε αν προσαρμοστούμε στα οικονομικά μας δεδομένα και επειδή δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεταγραφικά τα θηρία το ιδανικό θα ήταν να χτιστεί ένας κορμός που να μην αλλάζει ολόκληρος κάθε χρόνο. Οι πωλήσεις να γίνονται με προγραμματισμό αντικατάστασης. Αλλιώς με τα λεφτά των πωλήσεων καλύπτουμε τα κενά των προηγούμενων ετών και δημιουργούνται νέα κενά, των πωληθέντων. Αν παίρνεις πχ 15 από Μανωλά τα 5 τουλάχιστον πρέπει να πάνε για ένα καλό στόπερ (κι όχι Μποτία - Ντα Κόστα) και με τα άλλα 5 ας πάρεις ένα εξτρέμ που μπαίνει περιοχή. Το να μαζεύουμε όποιον κυκλοφορεί στην Ελλάδα κι έκανε 3 καλά παιχνίδια και να μην έχουμε τί να τον κάνουμε είναι περιττό. Ούτε θα προσφέρει ούτε αξία θα πάρει.

Για τις αποτυχίες στο Europa τα λέτε και με τους φίλους παρακάτω. Αναγκαστικά η ομάδα φορμάρεται νωρίς για να αντιμετωπίσει τα θηρία στους ομίλους (γι' αυτό και η επιτυχία ειδικά στα πρώτα παιχνίδια που ειδικά οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν φορμαριστεί γιατί είναι νωρίς) και μετά σκάμε. Νομίζω υπάρχει λύση όμως, το έκανε ο Βαλβέρδε. Τη χρονιά που πήγαμε στους 16 και παραλίγο στους 8 του Europa, Γενάρη και αρχή Φλεβάρη δεν βλεπόμασταν (πχ ισοπαλία με Δράμα). Οπότε είναι και θέμα στόχων. Νομίζω καλύτερη η πρόκριση από το αήττητο, το οποίο έτσι κι αλλιώς χάθηκε πιο πολύ εξωαγωνιστικά παρά λόγω ομάδας.

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ για τον αξιόλογο σχολιασμό. Συμβάλλεις με τις προτάσεις σου ουσιαστικά στο υψηλό επίπεδο της συζήτησης. Συμφωνώ με όσα αναφέρεις για την αξία των παικτών κλπ από το Transfermarkt. Τα νούμερα είναι όντως σχετικά. Είναι απλά ένα ενσταντανέ, έχουν μια δυνητικά μεγάλη αν θέλεις - σε ορισμένες περιπτώσεις παικτών - μεταβλητότητα, τα χρησιμοποιώ όμως αναγκαστικά σαν μπούσουλα προκειμένου να στηρίξω το "πνεύμα" του κειμένου μου, όπως ορθώς το επισήμανες. Δεν γίνεται αλλιώς... ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ!

Εικόνα ze ηλιας

Απόστολε θα σταθώ στο υστερόγραφό σου μιας και δεν πήρα θέση σε προηγούμενο άρθρο σου-ανασκόπηση χρονιάς.
Η ομάδα σου δίνει την εντύπωση εδώ και αρκετά χρόνια οτι προετοιμάζεται(αγωνιστικά? ψυχολογικά?)αποκλειστικά για καλές εμφανίσεις μόνο στο CL.Πράγμα που συνήθως καταφέρνει χωρίς όμως να έχει την ανάλογη συνέχεια και στο ουέφα.
Δεν είναι τυχαίο που σε μια πετυχημένη χρονιά όπως αυτή που διανύουμε,η μόνη γκρίζα νύχτα ήταν ο επαναληπτικός με τους
Βέλγους.Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτού του είδους η αγωνιστική συμπεριφορά-πορεία βγαίνει κάθε χρόνο "αυθόρμητα" ή "εσκεμμένα".
Συμπληρωματικά, στο τελευταίο σου άρθρο που αναφέρθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα της ομάδας ας αποδώσουμε τα εύσημα και στον κόσμο με τη συμβολή του μέσω των καρτών διαρκείας κάνοντας ρεκορ πωλήσεων.
Τέλος,από βδομάδα θα σας διαβάζω μεν αλλά θα σχολιάζω αραιότερα λόγω αναμενόμενου φόρτου εργασίας από νέο επαγγελματικό μετερίζι (στα γεράματα τρομάρα μου).

Εικόνα apostolos gaganis

Πρώτα-πρώτα εύχομαι με την καρδιά μου φουσκωμένα πανιά από τον ούρειο άνεμο της καλοτυχίας/επιτυχίας στο νέο επαγγελματικό σου εγχείρημα...

Πάμε τώρα στα άλλα... Είναι κοινή πεποίθηση, νομίζω, ότι κάθε χρόνο και από κάποια χρόνια ο Ολυμπιακός "χτίζεται" έτσι ώστε η απόδοσή του να κορυφώνεται κατά κάποιον τρόπο σε περίοδο Τσάμπιονς Λινγκ, για λόγους φαντάζομαι οικονομικούς, με συνέπεια όταν έρχεται η ώρα του Γιουρόπα να είναι μερικώς "άδειος", απροετοίμαστος, ξεφούσκωτος, με μειωμένο ενδιαφέρον σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιηγκ και όχι την αποφασιστικότητα και φόρμα για πορεία που θα΄πρεπε ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ σε τούτο τον θεσμό. Παρά το ό,τι υπάρχει χρόνος. ΤΩΡΑ βέβαια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά , γιαυτό και πιστεύω ότι θα΄χουμε ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΕΝΙΚΑ, ανάλογες προς τα ΝΕΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΤ΄ΕΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ...

Για τον λαό τέλος, που σωστά επισημαίνεις, έχω σκοπό μ΄αφιερώσω ειδικό άρθρο.

Υ.Γ. Δύο πράγματα ( συγγενή ) που ΟΦΕΙΛΕΙ να μάθει ο Ολυμπιακός - γιατί δεν τα ξέρει επαρκώς λόγω της φύσης του πρωταθλήματός μας, όπου όλο επιτίθεται - είναι να ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Πολύ σπουδαία για την Ευρώπη και ιδιαίτερα τώρα με τα προκριματικά...

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω και εγώ με ότι αφορά την αντιμετώπιση του συλλόγου προς το Europa. Το ξεφούσκωμα που παρατηρείται στην διοργάνωση εχει εμφανιστεί με όλους τους τελευταίους μας προπονητές και με διαφορετικό κάθε φορά ρόστερ. Θεωρώ πως δεν εχει να κάνει απλά με λάθος προγραμματισμό του εκάστοτε προπονητή, εξάλλου δεν μπορεί να κάνουν όλοι τους το ίδιο λάθος. Περισσότερο ως συνειδητή τακτική της διοίκησης το βλέπω, η οποία περνάει και στον προπονητή όπως ειναι λογικό. Φυσικά η τακτική αυτη δεν σημαίνει πως ειναι λανθασμένη αφού εκτός απο την υπέρβαση που κυνηγάμε στο CL με όλα τα οικονομικά οφέλη που την συνοδεύουν ,καθαρίζουμε παράλληλα και το πρωτάθλημα απο νωρίς. Το κλειδί ειναι να βρεθεί η ισορροπία γιατι ειναι κρίμα να χάνονται ευκαιρίες για διάκριση. Τα τελευταία πέντε χρόνια πιστεύω πως πραγματικά είχαμε πολυ καλές πιθανότητες για κάτι πραγματικά καλό...

Εικόνα apostolos gaganis

Στο "πνεύμα" μου, μας, είσαι. Τυχεράκια...

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Απόστολε...
Το ΥΓ είναι όλα τα λεφτά, ένα Europa League μπορούμε να το προσπαθήσουμε, όχι ότι είναι εύκολο, κάθε άλλο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Σαχτάρ έχουν επίσης μεγαλύτερη εμπορική αξία...

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι. Όλοι οι γαύροι το ίδιο θέλουμε. Και οι...επίσημοι, το ξέρουν καλά ΟΛΟΙ.