ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΑΝΤΙ ΚΑΣΚΟΛ


Tags: -

            Δεν πρόκειται να υποπέσω στο σύνηθες σφάλμα του εξωραϊσμού των περασμένων που πάει χέρι χέρι με την τραγικοποίηση των παρόντων. Η τάση των ανθρώπων να εμφανίζουν το παρελθόν καλύτερο από το παρόν εξηγείται, νομίζω, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας εκείνων των αμυντικών μηχανισμών της ψυχής για τους οποίους, εξ όσων γνωρίζω, μίλησε πρώτος ο Φρόυντ: «απώθηση», «άρνηση» κ.α. Αρέσει στους ανθρώπους να λησμονούν τα δυσάρεστα και να συγκρατούν μόνο ό,τι τους προσέφερε χαρά και ικανοποίηση. Γι’ αυτό και η φράση «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν φτωχά αλλά ξέγνοιαστα» ακούγεται πολύ συχνότερα από τη φράση «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ξέγνοιαστα αλλά φτωχά». Ήδη ο Ησίοδος (8ος αι. π. Χ. – πόσο πιο πίσω να πάμε;) έπεσε στην εν λόγω παγίδα και έγραφε για τους προγόνους του ότι ήταν καθ’ όλα ενάρετοι ενώ η δική του γενιά βρισκόταν δήθεν σε τροχιά εκφυλισμού. Δεν είχε δίκιο. Οι πρόγονοί του ήταν κι εκείνοι άνθρωποι με κουσούρια και οι σύγχρονοί του ήταν κι εκείνοι άνθρωποι με αρετές. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι το κακό, καθώς περνούν τα χρόνια, κερδίζει συνεχώς έδαφος εις βάρος του καλού. Αλίμονο εάν συνέβαινε έτσι.
            Σε ό,τι αφορά τη δική μας εποχή, φαινόμαστε, νομίζω, άδικοι, όταν γνωματεύουμε, και δη με αλύγιστη σιγουριά, ότι «δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο». Αληθεύει, βέβαια, ότι περνάμε μια βαθύτατη κρίση αξιών, ότι έπεσε ομίχλη και χάσαμε τον προσανατολισμό μας, ότι επιτρέψαμε να φθαρούν πολλά από εκείνα τα ανεκτίμητα που οι αμέσως προηγούμενοι συγγενείς μας τα ακριβοφυλούσαν στο εικονοστάσι τους. Υπάρχουν, όμως, και σήμερα κάποιοι που φυλάνε Θερμοπύλες και, πού ξέρετε, μπορεί στο τέλος οι Μήδοι να μη διαβούνε...
            Ωστόσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, παρατηρείται στις μέρες μας κάτι το εξαιρετικά ανησυχητικό που δεν παρατηρούνταν ποτέ πριν – τουλάχιστον, όχι με τόση ένταση. Μιλώ για τη σύγχυση ρόλων. Το «everyone is everybody else», που έλεγαν κάποτε οι Barclay James Harvest. Μολονότι εκείνοι το τραγουδούσαν στα 1974, και με άλλο νόημα, έχω την αίσθηση ότι το πράγμα κολλάει καλύτερα με το 2016. O καθένας πια είναι κάτι άλλο από αυτό που διατείνεται ότι είναι. Δεν πρόκειται απλώς για ό,τι εννοούμε με τη λέξη «υποκρισία». Πρόκειται μάλλον για μιαν, όχι απαραίτητα ηθελημένη, απίσχναση των διαχωριστικών γραμμών οι οποίες άλλοτε οριοθετούσαν τα καθήκοντα, τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του καθενός: Οι πολιτικοί δεν είναι πια πολιτικοί. Είναι πρώην τηλεμαϊντανοί που περνούσαν ένα βράδυ απ’ το Σύνταγμα, είδαν φώτα στη Βουλή κι ανέβηκαν να πουν μια καλησπέρα. Οι τραγουδιστές και οι τραγουδίστριες δεν χρειάζεται πια να έχουν καλή φωνή. Χρειάζεται να έχουν οι μεν κοιλιακούς, οι δε καμπύλες, και οι μεν και οι δε μαζί καλό manager. Αρχαιογνώστες δεν είναι, φυσικά, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι ελληνιστές που κοιμούνταν και ξυπνούσαν πάνω απ’ τα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων, όταν εμάς εδώ μας έσκιαζε η φοβέρα και μας πλάκωνε η σκλαβιά, ούτε οι Έλληνες καθηγητές που έκαναν και κάνουν τα βιβλία σχεδόν φυσικές προεκτάσεις των χεριών τους, ούτε τα νέα παιδιά που κόντρα σε όλους και σε όλα ξοδεύουν τα νιάτα τους μέσα σε βιβλιοθήκες και σπουδαστήρια. Αρχαιογνώστες είναι οι τηλεπωλητές βιβλίων (;) και μόνον αυτοί. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι πια δημοσιογράφοι. Είναι φερέφωνα των αφεντικών τους, κι ό,τι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αφεντικού δεν είναι είδηση.
            Κι εμείς οι οπαδοί κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να απομακρυνθούμε από τον παραδοσιακό ρόλο του οπαδού. Δεν μας είναι αρκετό να πηγαίνουμε τις Κυριακές στο γήπεδο και να φωνάζουμε για την ομάδα μας. Τις Κυριακές ας καθόμαστε σπίτι. Το ζητούμενο είναι να φτιάξει ο πρόεδρος κανάλι, για να ασχολούμαστε με την ομάδα όλες τις υπόλοιπες μέρες πλην της Κυριακής. Να βλέπουμε να αναδεικνύονται τα σκάνδαλα των απέναντι, να γουστάρουμε. Εν τω μεταξύ, μάλλον οι απέναντι επιδίωξαν μια τέτοια εξέλιξη, θέλοντας να μεταφέρουν το παιχνίδι εκεί που αισθάνονται δυνατοί, δηλαδή στην επικοινωνία. Κι εμείς προθυμότατα ανταποκρινόμαστε στην πρό(σ)κληση, ώστε να πάψει να ισχύει εκείνο που λέγαμε παλιά, ότι, δηλαδή, «με τους φίλους ή τους συγγενείς μας που υποστηρίζουν άλλη ομάδα είμαστε αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά». Πρέπει η αντιπαλότητα να δυναμώνει συνεχώς μέχρι να γίνει μίσος, και το μίσος να αναπαράγεται όλο το εικοσιτετράωρο από όσο το δυνατόν περισσότερα fora. Τι κι αν η Ισπανία της Real και της Barcelona έχει λιγότερα αθλητικά μέσα απ’ όσα η Ελλάδα; Δεν ξέρουν αυτοί. Εμείς ξέρουμε.
            Το κανάλι του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με πολλούς φίλους πρέπει να ανοίξει... «χθες», θα είναι μια υπόθεση εντελώς ασύμφορη. Η αγορά των διαφημίσεων βρίσκεται στα Τάρταρα, οι δυναμικές ηλικίες περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο απ’ όσο στην τηλεόραση, και  χαΐρι από το όλο εγχείρημα δεν θα προκύψει.
           Ως οπαδός που είμαι, μού φαίνεται απείρως πιο εύλογο να αξιώνω από τον διοικητικό επικεφαλής της ομάδας μου να κάνει μεταγραφές παικτών και όχι δημοσιογράφων. Δεν το θεωρώ λογικό να του ζητάω να δίνει συνεντεύξεις τύπου και να απαντάει στην προπαγάνδα κανενός. Κάτι τέτοιο θα αναγόρευε τους προπαγανδιστές σε συνομιλητές του Ολυμπιακού και θα αποτελούσε εμπράγματη παραδοχή του ότι όσα λένε είναι αρκετά σοβαρά ώστε να χρήζουν απάντησης. Η προπαγάνδα δεν πείθει κανέναν που δεν θέλει να πειστεί και η απόκρουσή της δεν ξεπείθει κανέναν που δεν θέλει να ξεπειστεί. Εμείς μένουμε εμείς και οι απέναντι μένουν οι απέναντι. Και η ζωή συνεχίζεται ακριβώς όπως θα συνεχιζόταν και χωρίς την προπαγάνδα. Η θέση μου ως οπαδού είναι στο γήπεδο και όχι μπροστά σε μια οθόνη. Θα έρθει κάποτε μια μέρα που οι οπαδοί θα ζητούν από τους προέδρους των ομάδων τους να φτιάξουν και  κόμμα πολιτικό, σε ένα πιο μακρινό μέλλον θα τους ζητούν να ιδρύσουν και εξωπλανητική αποικία – εγώ, ευτυχώς, δεν θα υπάρχω τότε.  

 

            Και μια που το αποφάσισα να γίνω αιρετικός, ας το παρακάνω: Χάρηκα πολύ που μετά τον αγώνα με τον ζελέ είδα γύρω μου χαρούμενα πρόσωπα. Χάρηκα με τη χαρά των προσώπων αυτών. Σε μια εποχή που το γέλιο και η χαρά αναζητούνται ως βάλσαμο, εγώ είμαι ο τελευταίος που θα αποθαρρύνει οποιονδήποτε ψάχνει ευκαιρία για να γελάσει, να πανηγυρίσει, να εκτονωθεί. Αλλά παίζαμε με τον ζελέ, την ομάδα του καράφλα, την ευρισκόμενη κάμποσες δεκάδες βαθμών πίσω μας. Όταν κατακτήσουν το EUROPA LEAGUE, τότε να έρθουν οι παίκτες μας στο πέταλο να τους αποθεώσουμε. Η νίκη επί του ζελέ ήταν τόσο σημαντική όσο η προχθεσινή επί του Αστέρα. Κι ακόμη κι αν δεν ερχόταν, δεν θα χαλούσε ο κόσμος. Ούτε θα δικαιωνόταν ο καράφλας, ούτε θα μάθαινε ο Ταυλαρίδης την μπάλα που δεν ξέρει, ούτε θα ξεχνούσε ο Καμπιάσο την μπάλα που ξέρει, ούτε θα έβγαινε αποτυχημένος ο Σίλβα, ούτε θα έχανε η Βενετιά βελόνι. Ως γαύρος δεν θεωρώ ότι οφείλω απαντήσεις σε κανένα (μ)πούστη. Είμαι μίλια μακριά τους, και το ξέρω και το ξέρουν.

 
ΥΓ: Είστε όλοι φίλοι κι αδερφοί, και την υγειά μας να ’χουμε να διαφωνούμε. Μη βαρούτε ομαδόν.               

Σχόλια

Εικόνα Τσιμεντος

Καλησπερα καταρχην...
Ειμαι πολυ καιρο αναγνωστης των ρατμ, αλλα μολις σημερα αποφασισα να μπω στη διαδικασια να σχολιασω, με αφορμη το παραπανω αρθρο, θελω να συμφωνησω καταρχας οτι απαιτειται σιγουρα ο Ολυμπιακος να εχει δημοσια φωνη. Αυτην την φωνη ομως μπορει να την αναλαβει η ιδια η διοικηση της οπως ολα τα ευρωπαικα σωματεια, με εξαιρεση μονο 2-3 κολοσσους με τους οποιους δεν θα πρεπει να μπαινουμε σε συγκριση γιατι δεν υπαρχει...τα μεγεθη ειναι τρομερα και η αποσταση τεραστια.
Ενα αλλο θεμα που σχετιζεται με την μεσω ΜΜΕ εκπροσωπηση του Ολυμπιακου, ειναι και η εκπομπη της θυρας 7, γιαυτο το θεμα δεν υπαρχει βημα πουθενα να μιλησει κανεις Ολυμπιακος αν εχει διαφορετικη αποψη...ειτε μεσα απο το οπαδικο κινημα, ειτε μεσα απο οπαδικες ιστοσελιδες...ενω ΟΛΟΙ γνωριζουν την καπηλεια του Ολυμπιακου σηματος και της ΙΔΕΑΣ προς ιδιον οφελος καποιον, την αναγωγη οπαδων σε τηλεπερσονες και την παρουσια τους σε εκπομπες σαν τα <<καρντασιανς>> και του Κωστοπουλου, που για...ονομα του Θεου δεν εκφραζουν το οπαδικο κινημα του Ολυμπιακου, αφου αυτο υποτιθετε οτι εκπροσωπουν.
Με βια και απειλες απο το 1996 εχει επικρατησει μια ομαδα ανθρωπων μεσα στη θυρα 7, τιποτα δεν λεγεται και τιποτα δεν γινεται συνθημα αν δεν ειναι της εγκρισης αυτης της ομαδας, οι γυρω τους βολευοντε σε θεσεις εργασιας μεσα και γυρω απο τον Ολυμπιακο, εκπομπες με 090 χρεωση και προσφατα αρκετοι χορηγοι μεσα στους οποιους και τραπεζικα προιοντα, κοματικοποιηση και ξεκαθαρη προωθηση περιεργων αποψεων, ασχετων με την παλαι ποτε απολιτικ θυρα 7
Πολλα θα ηθελα ακομα να πω, πολλοι μα παρα πολλοι φιλοι και αδερφια Ολυμπιακοι συμφωνουν, αλλα δεν μιλουν γιατι φοβουντε, ελαχιστοι απο τους παλιους <<μπροστινους>> μας εχουν μεινει εκτος παιχνιδιου και αυτοι ειναι μακρυα απο το πεταλο η και μακρυα απο το ιδιο το καραισκακη, με το καλο η με το αγριο...
Πολλοι βαλτοι η και οχι, θα με πειτε βαζελογαυρο, αλλοι σκετο βαζελο η παοκτζη, αλλα οι περισσοτεροι που ξερεται τι πραγματικα συμβαινει 20 χρονια τωρα θα με καταλαβεται, οτι ισως να αγαπαω ΑΓΝΑ περισσοτερο απο αυτους...αλλα και εγω φοβαμαι πια με γυναικα και παιδι στην πλατη...
Αυτα τα ολιγα και να ειστε ολοι καλα ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!

Εικόνα nissios

Γεια σου, τσιμέντο. Συμφωνούμε σε αυτό που λες κάτω κάτω, ότι ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Για τα υπόλοιπα έχουμε τοποθετηθεί παλιότερα, μη λέμε τα ίδια συνέχεια.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150723/thyra-l7

Εικόνα Τσιμεντος

Φιλε μου, ειναι δικο μου το λαθος, δεν ειχα διαβασει αυτο το αρθρο, αν το ειχα διαβασει δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να γραψω...Ειναι βεβαιο οτι δεν θα λεμε τα ιδια συνεχεια, αφου στην ουσια εχει κλεισει το θεμα χρονια τωρα, χωρις να πουμε τιποτα στην ουσια. Σιγουρα δεν περιμενα να διαβασω κατι αλλο σαν απαντηση και ομολογω πως ηταν και πολυ <<προσεγμενη>> αυτη που ελαβα. Να πηγαινει ο Ολυμπιακος καλα και δε γαμιεται...ας ειμαι εγω ο λαθος και σεις οι σωστοι...

Εικόνα el trick

Θα συμφωνήσω ότι η καλύτερη απάντηση στη βρωμιά των άλλων δίδεται στο γήπεδο. Οπότε όποιος πάει στο γήπεδο βλέπει και εν χρειαζεται το γυαλί.
ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε όλοι στο γήπεδο.
Κάποιοι (για να μην πω η πλειονότητα που είναι και το σωστό) είμαστε με τον ΘΡΥΛΟ χωρίς να τον βλέπουμε ζωντανά. Είτε γιατί μένουμε μακρυά είτε και άλλους λόγους.
Άρα την καούρα μας τη βλέπουμε μόνο στο γυαλί.
Αν τώρα το γυαλί μας λέει ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ τούτο είναι λάθος του Ολυμπιακού εκείνο είναι το σφάλμα του προπονητή του ΘΡΥΛΟΥ, για το δείνα φταίει ο διαιτητής που υπακούει στις εντολές της ΚΕΔ και καθοδηγείται από την εγκληματική Οργάνωση του πρεζέμπορα (εδώ μπαίνει το όνομα του εκάστοτε διοικητικού ηγέτη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ).
Αν λοιπόν όλα αυτά μένουν χωρίς απάντηση τότε για πόσο λες ακόμα και εσεί δεν θα αρχίσεις να αμφισβητείς ότι αυτό που βλέπεις στο γήπεδο δεν είναι έτσι αλλά μπορεί να είναι αλλοιώς;;;;;

Εικόνα el trick

....εσύ....

Εικόνα el trick

....εσύ....

Εικόνα nissios

Φίλε, δεν μπορούμε να ζητάμε από τους απέναντι να σταματήσουν να αμφισβητούν τον Ολυμπιακό. Είναι ζωτικό γι' αυτούς να το κάνουν. Είναι το οξυγόνο τους. Θέλει πολλά κιλά @@ και θέλει και καθαρότητα μυαλού και θέλει και απουσία κόμπλεξ για να βγει κάποιος από αυτούς και να πει: "Ο Ολυμπιακός μάς έχει αφήσει πολύ πίσω του και εμείς έχουμε μπλέξει με αεριτζήδες και απατεωνίσκους". Τίποτε από αυτά δεν έχουν. Με έναν σοβαρό οπαδό άλλης ομάδας που βλέπει τα αυτονόητα να κάτσω και να συζητήσω και του πω και να μου πει. Τώρα ολόκληρος Ολυμπιακός να πιάνει κουβέντα με το κάθε αρδάκι του δεκάευρου; Άμα ο άλλος επιλέγει να βλέπει αθλητικά στο ΣΚΑΪ, ε είναι άξιος της μοίρας του. Για τους Ολυμπιακούς που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο δεν έχω να πω τίποτε. Σ' αυτό στέκομαι με σεβασμό.

Εικόνα el trick

Αν το πρόβλημα ήταν μόνο το ΣΚΑΙ τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Όμως δεν είναι μόνο το ΣΚΑΙ. Η ΕΡΤ που την πληρώνουμε όλοι μας τα λέγει καλά;;;; Μήπως το ΜΕΓΑ;;;; Μήπως μπορεις να μου αναφέρεις έστω και ένα κανάλι τηλεοράσεως πανελλήνιας εμβέλειας που να λέγει και να δείχνει σωστά τα του ΘΡΥΛΟΥ;;;;;
Αναφέρομαι βέβαια στην τηλεόραση γιατί από αυτή κυρίως έχουμε εικόνα. Αν αυτή την εικόνα που μας δείχνουν την ¨πειράζουν¨ για να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν τότε ποιός θα μπορέσει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας;;;;
Η εικόνα αντιμετωπίζεται με εικόνα.
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε κάθε ΑΡΔ που θα αμολάει την μπαρούφα του (έστω βαρουχα του). Αρκεί να υπάρχει μία εκπομπή που να δείχνει ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σε πανελλήνια εμβέλεια.

Εικόνα jorge rojo

Γειά σου Νίκο. Μου έλειψαν τα κείμενα σου, ιδιαίτερα αυτά με τις κυλιόμενες στα αεροδρόμια. Πράγματι αιρετικά τα όσα γράφεις, τη στιγμή που γίνεται συχνότατα αναφορά από πολλούς για την ανάγκη ύπαρξης καναλιού που να δίνει απαντήσεις στην προπαγάνδα των άλλων.
Επί της ουσίας συμφωνώ μαζί σου. Η προπαγάνδα και το ψέμα υπάρχει λόγω της αδυναμίας τους να αντιπαρατεθούν αγωνιστικά με τον Ολυμπιακό. Αρα η απάντηση μας πρέπει να δίνεται με την ακόμη μεγαλύτερη ισχυροποίηση μας, δηλαδή στο δικό μας γήπεδο και όχι σε αυτό το οποίο θέλουν να μας σύρουν.
Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα πρέπει η διοίκηση της ομάδας μας, στα θέματα που αφορούν την αμφισβήτηση των τρόπων απόκτησης αυτής της υπεροχής, να δίνει σκληρές και πειστικές απαντήσεις.
Αυτά φίλε, νάσαι καλά και θα τα πούμε.

Εικόνα nissios

Γεια σου, Γιώργαρε. Άντε να δω πότε θα τα πούμε, τρέχω και δεν φτάνω ρε γαμώτο...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ειναι τιμη για το RATM τα κειμενα του nissiou.

Εικόνα nissios

Καλά, κάτσε να γράψω τώρα στο καπάκι καμιά Ιστορία Για Αγρίους για το 1995, στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, που κάτι τρεχαλατζήδες εκεί πέρα ανεβαίνανε τις κυλιόμενες ανάποδα για να γλυτώσουν το μαδέρι, εκεί να δεις τιμή...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα με κάνεις να το ξαναδιαβάσω καμιά δεκαριά φορές για να δω πού διαφωνούμε...

Εικόνα nissios

Γεια σου, Θωμάρα! Την Ειρηνούλα και τα μάτια σου! Χαιρετισμούς.

Εικόνα fasteddie

Χαιρετω.Μπραβο για τη γλωσσα και το υφος του κειμενου,καλο θα ηταν να το διαβασουν οι...Φωστηρες των ''μεγαλων'' επισημων σαιτ μπας και ξεστραβωθουν,που διαβαζεις κειμενα τους και απορεις πως τελειωσαν το δημοτικο...
Απο εκει και περα ειλικρινα με εβαλες να κανω δευτερες σκεψεις,ενω ημουν απολυτα υπερ της δημιουργιας καναλιου-φορεα αντιπροπαγανδας κτλ.Ομως η εκφραση σου ''Η προπαγάνδα δεν πείθει κανέναν που δεν θέλει να πειστεί και η απόκρουσή της δεν ξεπείθει κανέναν που δεν θέλει να ξεπειστεί.'' κατα τη γνωμη μου δεν ειναι σωστη.Και αυτο γιατι ακουω πολλους Ολυμπιακους τωρα τελευταια που δηλωνουν ντροπιασμενοι,μουδιασμενοι,οτι δεν ασχολουνται με τη βρωμια του ποδοσφαιρου κτλ κτλ κτλ.Αν δεν ειναι αυτο αποτελεσμα προπαγανδας τοτε τι ειναι?Δε νομιζω οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι ηθελαν να πεισθουν για...δηθεν ''εγκληματικες οργανωσεις'' και λοιπες μπουρδες των εντεταλμενων.Η καθημερινη πλυση εγκεφαλου αυτα τα αποτελεσματα εχει.Οι αντιολυμπιακοι δεν με ενδιαφερουν.Αυτοι ΟΝΤΩΣ δεν χρειαζοταν και ιδιαιτερη προσπαθεια για να...πεισθουν!Οι Ολυμπιακοι ομως ιδιαιτερα οι Ολυμπιακοι που δεν εχουν τις γνωσεις η το σθενος να αντιδρασουν (π.χ. μικρα παιδια,γυναικες,αντρες που δεν ασχολουνται φανατικα,κτλ) πιστεψε με περνουν δυσκολες ωρες και με τους γυρω τους αλλα κυριως ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
Απο εκει και περα εχεις απολυτο δικιο ως προς το αδιεξοδο που μας οδηγει ΟΛΟΥΣ αυτη η κατασταση.Δηλαδη ποια ειναι η συνεχεια?Να δερνομαστε με την παραμικρη αφορμη?Να μαχαιρωνομαστε για τις ομαδες?Να μισουμε φιλους μας,συγγενεις,γνωστους μας επειδη υποστηριζουν απλα αλλη ομαδα???
Τελος +φωνω 100% με την αγωνιστικη ατσαλωση της ομαδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τις οποιες κινησεις αντιπροπαγανδας γινουν.Φερε εσυ 2-3 ακομα ''Καμπιασους'' και αστους να λυσσανε και να πνιγονται στη μιζερια τους...

Εικόνα nissios

Ευχαριστώ, φίλε, για τα καλά λόγια. Το δέχομαι αυτό που λες για τους μετριοπαθείς Ολυμπιακούς που νιώθουν παράξενα και μπαίνω κι εγώ σε δεύτερες σκέψεις. Αλλά σε μια χώρα τόσο μικρή όσο η δική μας, που όλοι ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν όλοι οι άλλοι, ε πρέπει κι αυτοί οι μετριοπαθείς οπαδοί του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας να κάνουν τον κόπο και να σκεφτούν λίγο ποιοι μιλάνε για εξυγίανση. Δεν χρειάζονται περαιτέρω επιχειρήματα εκεί. Αν π.χ. ο Μελισσανίδης θέλει να εξυγιάνει κάτι, σημαίνει ότι αυτό το κάτι είναι ήδη υγιές. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτε.

Εικόνα Pr0pheT7

Φίλε, σωραίος!!!!

Εικόνα nissios

Χαίρε, προφήτα!

Εικόνα thita

Καταρχάς, νεαρέ μου (χεχεχε), καλώς σε βρήκαμε ξανά, μην χάνεσαι. Το κείμενο σε ήθος, γλώσσα και περιεχόμενο είναι υπέροχο, ως συνήθως, δεν ξέρω το βιοποριστικό σου αντικείμενο αλλά πιστεύω έχεις θέση σε οποιοδήποτε μέσο λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα (ναι, ΚΑΙ στο κανάλι που θα φτιάξει ο πρόεδρος, χεχεχε-ξανά).

Ως προς την ουσία, στα περισσότερα συμφωνώ (μηχανισμός αμυντικός ο εξωραϊσμός του παρελθόντος ΚΑΙ η διαγραφή/απώθηση δυσάρεστης μνήμης, κλπ.) και υπερθεματίζω, το να (προσπαθείς να) είσαι κάποιος άλλος απαλλάσσει από τις ευθύνες βλέπεις (πρωτίστως απέναντι στον εαυτό σου).

Σε κάποια έχω άλλη άποψη βέβαια. Καλώς ή κακώς, η επικοινωνία παίζει πλέον μεγάλο ρόλο στην ζωή μας (ίσως λόγω και της ..... οριζόντιας ενασχόλησης/γνώσης που λέγαμε/τε κάποτε προ καιρού εδώ μέσα) και αναδεικνύει ή υποβαθμίζει την ουσία, οπότε είναι ένας χώρος που δεν μπορεί κανένας, ούτε ο Ολυμπιακός να αγνοήσει. Επειδή το internet μας έχει κάνει όλους σοφούς/ιατρούς/μηχανικούς/δικηγόρους (κλπ.) και βασικά ξερόλες, προσπάθειες σπίλωσης και απομείωσης δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες, ιδίως ενόψει του ότι δημιουργούν τεκμήρια ενοχής του στυλ "δεν απαντάει, σιωπά, άρα είναι αλήθεια αυτά που λένε", κλπ. Εξάλλου είπαμε, ο Θρύλος ποτέ δεν απέφυγε σύγκρουση, πόσο μάλλον όταν μας πνίγει το δίκαιο και όταν το πεδίο αντιπαράθεσης είναι απλά και μόνο οι εντυπώσεις και μια χοντροκομμένη, πλην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ προπαγάνδα. Έτσι γεννήθηκε και αυτό το σάϊτ, σωστά?

Για το τηλεοπτικό κανάλι ναι, η εποχή είναι κακή, αλλά κάθε κρίση περιλαμβάνει μια ευκαιρία λένε οι κινέζοι, σήμερα που μιλάμε, με μια τηλεοπτική άδεια νέα και άρα νέα εταιρεία (ώστε να μην φορτωθεί κανένας αμαρτίες δανείων, κλπ., του παρελθόντος από τα άλλα δίκτυα), με χαμηλό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια λειτουργικό κόστος λόγω μισθοδοσίας και νέων τεχνολογιών, κλπ., μπορεί να γίνει το σκοπούμενο, ιδίως εάν το δίκτυο δεν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από τον πρόεδρό μας, αλλά με μια συμμετοχή του (μεγάλη και πάντως ικανή να κάνει την φωνή του να ακούγεται) σε ένα σχήμα που θα περιλαμβάνει και ένα δημοσιογραφικό επιτελείο που ήδη λειτουργεί (π.χ. χατζηνικολάου/real), δεν είναι όσο δαπανηρό φαίνεται το εγχείρημα (με τα οικονομικά μέτρα του προέδρου μιλάω, όχι τα δικά μου ε.....), το θεωρώ γενικά σαν κίνηση εξαιρετικά χρήσιμη, αν όχι αναγκαία.

Εικόνα nissios

Υπάρχουν πράγματα που αξίζει τον κόπο να γίνουν: Θα ήθελα να πλουτιστεί περαιτέρω το μουσείο του Ολυμπιακού, να προσληφθεί εκεί εξειδικευμένο προσωπικό, να αναχθεί το πράγμα σε κάτι που θα υπερβαίνει τα οπαδικά. Θα ήθελα να καταγραφούν επισήμως οι ερασιτεχνικοί τίτλοι, να αναπτυχθούν κοινωνικές δράσεις ουσίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να οργανωθούν καλύτερα οι ακαδημίες, να ενταθούν οι προσπάθειες για οριστική και χωρίς αστερίσκους περιέλευση του "Καραϊσκάκη" στην κυριότητα του Ολυμπιακού. Αυτά θα τα χαιρέτιζα με ενθουσιασμό μεγάλο.

Το χωριό μας είναι μικρό, και η εποχή της πληροφορίας το μίκρυνε κι άλλο. Γνωριστήκαμε όλοι με όλους. Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που δεν ξέρει πόσο αντικειμενικό site είναι το sdna; Υπάρχει στοιχειωδώς ενήμερος άνθρωπος που δεν ξέρει από πού ξεκινά η προπαγάνδα, τι σκοπεύει να κάνει, και πόσο αξιόπιστοι είναι οι διακινητές της; Αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος, τόσο ανενημέρωτος και τόσο μωρόπιστος, εγώ προσωπικά δεν θα τον ήθελα για γαύρο. Τι να τον κάνω; Το σάι μας είναι άλλη φάση. Ξεκίνησε ως αντι-αντιολυμπιακό αλλά μετά υπερέβη τις αρχικές τους στοχεύσεις.

Θα τα πούμε. Απλώς έχει τρεχάματα ο Γκριλόκης και δεν τον βρίσκω να του πάρω το mail.

Εικόνα thita

σίγουρα υπάρχουν πράγματα για να γίνουν και πάντα θα υπάρχουν, απλά η προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (=θυμώνω) και καλό είναι να αναπτύξουμε αμυντικές δομές, ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός που ανεχόμαστε/υφιστάμεθα το εναντίον μας σύστημα αυτό

ναι, χωριό η ελλάδα αλλά ξέρεις πόσοι ολυμπιακοί υπάρχουν που δεν ξέρουν τι εστι οντόνι, παπαθεοδώρου, κλπ.? οι περισσότεροι..... και δεν είναι ότι θα μας αλλάξει ομάδα η προπαγάνδα, το συναίσθημα δεν το κλέβει κανείς και καμία "επικοινωνία", απλά ενδεχομένως δεν μπορούν οι δικοί μας να μπουν σε μια κουβέντα με νουθετημένους αντι-ολυμπιακούς

having said that, δέχομαι να μην γίνει κανάλι από τον πρόεδρο, αρκεί να ..... υποχρεωθούν ΟΛΟΙ οι Ολυμπιακοί να διαβάζουν το RATM τουλάχιστον άπαξ ημερησίως χεχεχε

να είσαι πάντα καλά και να ..... μας γράφεις (κυριολεκτικά)

Εικόνα red apple

Νέε... Άριε δεν ανήκεις στην πυρά ούτε στον ψόγο

Καλά τα λέεις αν και στο θέμα του καναλιού οι ομάδες που ανέφερες τυχαίνει να διαθέτουν δικό τους κανάλι, για να προωθούν τη δημόσια εικόνα τους, να διατηρούν τη συνοχή των οπαδών τους.

Μόνο υπ'΄αυτή την έννοια νοείται ένα ανάλογο Ολυμπιακό εγχείρημα και όχι ως βήμα αντιπροπαγάνδας. Προσωπικά θα χαιρόμουν να εξέλειπαν οι συνθήκες που βαστούν αναμμένο τον πυρσό των ratm. Αλλά στην καταφρονεμένη και περιθωριοποιημένη ελλαδίτσα κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, επί του παρόντος.

Όσο δε αφορά στα πανηγύρια, πιο σύμφωνος με τη σκέψη σου δεν θα μπορούσα να είμαι... Για μένα είναι σαν να μπαίνουμε στο τριπάκι του επαρχιωτισμού που θέλουν να μας κρατήσουν και ο Ολυμπιακός είναι φορέας παγκοσμιοποίησης για να μας τρελαίνει από χαρά μια νίκη απέναντι στους απέναντι

Εικόνα nissios

Παραδέχομαι ότι τα έμπλεξα. Αυτό με τα κανάλια των Ιβήρων δεν το γνώριζα. Γνώριζα μόνο ότι έχουν λιγότερες εφημερίδες από μας. Πάντως, το σάι το δικό μας είναι οπαδικό, δεν είναι του επίσημου Ολυμπιακού, και εν τοις πράγμασι έχει υπερβεί κατά πολύ την προγραμματική του στόχευση, να αποδομεί την αντιολυμπιακή προπαγάνδα. Εδώ μέχρι και συνταγές μαγειρικής προσφέρονται στο κοινό: http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130504/kontosoybli-toy-mitsara

Εικόνα red apple

Έλα τώρα που έχουμε υπερβεί κατά πολύ την προγραμματική στόχευση, Άριε!!! χα χαααα. Πέρα απότο φαιδρό του πράγματος, πιστεύεις οτι έχουμε υπερβεί κάποιο εσκαμμένο; Κι αν ναι, τί και ποιό;

ΥΓ Ο κάθε Ολυμπιακός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει μηχανισμός αντιπροπαγάνδας αφού είναι ντε φάκτο παραγωγός ειδήσεων και γεγονότων

ΥΓ του ΥΓ Άγιαξ, PSV, Άρσεναλ. Λίβερπουλ, Παρί, Μπάρτσα, Ρεάλ, Μπάγερν μεταξύ άλλων οι ομάδες που διαθέτουν δικό τους κανάλι

Εικόνα nissios

Εννοούσα ότι μπορεί το σάι να είχε αρχικά ως στόχο την αποδόμηση της αντιολυμπιακής προπαγάνδας, εξ ου και η επιλογή του ονόματός του, αλλά στην πορεία αναπτύχθηκαν εδώ μέσα φιλίες, κατατέθηκαν μνήμες, αναδείχθηκε η ιστορία του Θρύλου, και γενικώς έγιναν ένα σωρό αξιολογότατα πράγματα που θα άξιζε τον κόπο να γίνουν ακόμη κι αν δεν υπήρχε το αντιολυμπιακό αρδομάνι.

Ένα ολυμπιακό κανάλι δεν θα το βλέπει κανείς μη ολυμπιακός. Και ίσως οι ολυμπιακοί που θα το βλέπουν να ξεχαρμανιάζουν και να αποδυναμώνεται το κίνητρό τους να πάνε γήπεδο.

Πήρα έναν πίνακά σου με ένα τραίνο και το έβαλα wallpaper στο p.c.! Πολύ όμορφο.

Εικόνα red apple

Μόλις επέστρεψα από τη δουλειά και βλέπω πως έχασα τεύχη!

Κοίταξε, το μέλλων κανάλι Ολυμπιακός θα το βλέπουν ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ οι αντι... Είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνουν τα νέα των κορυφαίων. Θα βλέπουν μπαλίτσα, μπασκετάκι, πόλο, αναλύσεις, παιχταράδες θα παρελαύνουν μιλάμε για ΤΟ θέαμα.

Κατά δεύτερο, το ξέρεις πως δεν έχω συχνή πρόσβαση στο λαπ τοπ που ανήκει στη γυναίκα μου κι έτσι κι εκεί χάνω τεύχη. Θα μπω να δω το τρενάκι μου που ζωγράφισα στα windows από μια φωτό που το είχα τραβήξει μπροστά από μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία του Πύργου.

Εικόνα apostolos gaganis

Νομίζω ότι ένα κανάλι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα το βλέπανε και αντιΟλυμπιακοί. Όχι λίγοι. Είναι η ψυχολογία των ανθρώπων έτσι... Στην αρχή από περιέργεια. Μετά για να δουν τί "ψέματα" λέμε και να πηγαίνουν ύστερα στα στέκια τους για να μας απαντήσουν, όπως κάνουνε κι οι δικοί μας, που βλέπουνε Θωμαϊδη και Μακεδονία tv κι έρχονται μετά π.χ. σ΄εμάς για να τους "εκθέσουν", τους ειρωνευτούν, τους ξεβρακώσουν... Πιάνω ακόμα τον εαυτό μου να διαβάζει κάθε πρωί στα πρωτοσέλιδα ΠΡΩΤΑ τις αντίπαλες οπαδικές, κατά σειρά Πράσινη, Ωρα, Μετροσπόρ, Αρένα, Αθλ. Ημέρα, μετά τις "αντικειμενικές" και τελευταία τις τρεις δικές μας. Κι από ό,τι ξέρω, ακολουθούν κι άλλοι την ίδια ή παρεμφερή σειρά. Πρώτα το μουρνόλαδο και μετά τη φέτα πορτοκάλι για να "πάρει" την μουρνολαδίλα... Τους αγώνες μας πάλι, αν τους μετέδιδε - και θα΄πρεπε - το κανάλι μας, θα τους βλέπανε ΟΟΟΛΟΙ τους, παρακαλώντας να την πατήσουμε, όπως κάνουνε αντίστροφα και κάμποσοι δικοί μας σε παιχνίδια του βάζελου ΚΥΡΙΩΣ, αλλά και της ικτερικιάς. Στον ΠΑΟΚ, μόνο ματιές ρίχνουνε οι περισσότεροι απ΄ αυτούς. Δεν τον...αντέχουν.

Τον κόσμο τον φέρνει στα γήπεδα μια ομάδα, όταν παίζει ωραία μπάλα κι όταν στριμώχνεται βαθμολογικά. Θέλει κινητρο το πράμα... Αν και φέτος πάνω από 20000 μέσος όρος εισιτηρίων δεν είναι κακός για τις μέρες που ζούμε κι έχοντας "καθαρίσει" από τόσο νωρίς τον τίτλο.

Κοσμείς το ratm όταν γράφεις κι είμαι πολύ χαρούμενος γιαυτό...

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε πεφιλημένε. Εσύ κι ο Γιώργος κοσμείτε το σάι. Αυτά που λέμε εμείς οι άλλοι μπορεί κανείς να τα ακούσει και απ' αλλού. Εγώ, αν δεν υπήρχε το σάι, δεν θα ήξερα κανέναν Παπαθεοδώρου. Θα έχανα τίποτε; Όχι. Αλλά, αν δεν υπήρχε το σάι, δεν θα ήξερα ούτε εσένα και τον Γιώργο. Θα έχανα τίποτε; Ναι. Τόσο απλό.

Εικόνα john

Ρε φίλε παρακολουθώ με προσοχή τα γραφόμενα σου και με αφήνεις με ανοιχτό το στόμα καθε φορα!!! Εχεις μοναδικό χάρισμα στον γραπτό λόγο. Η καθε σου πρόταση εχει άμεση συνάφεια με την προηγούμενη και βασίζεται πάνω σε αυτη. Εχεις μια μοναδική ικανότητα να γράφεις με περιεκτικό και απολύτως κατανοητό τροπο. πίσω απο τις μικρές φράσεις σου κρύβονται κατεβατά ολόκληρα. Εχεις την ικανότητα να πεις κατι και να το εκφράζεις απολύτως κατανοητά σε δυο τρεις προτάσεις,τη στιγμή που ενας απλός χειριστής του λόγου χρειάζεται καμία δεκαριά παραγράφους για να το πει !!!Μονο εσυ και ο Γιωργαρος ο μαουνιέρης το έχετε αυτο το χάρισμα!!!

Πως το καταφέρνεις ρε φίλε; Ειναι ταλέντο απο τον Θεό η το εξασκείς;

Εικόνα nissios

Να 'σαι καλά, Γιάννη. Η ελληνική γλώσσα (και ίσως όλες οι γλώσσες αλλά εγώ μόνο για την ελληνική μπορώ να μιλήσω) είναι ωκεανός. Όσο τη σκαλίζεις, τόσο ανακαλύπτεις δυνατότητές της που δεν τις φανταζόσουν πριν. Π.χ. εγώ σχετικά πρόσφατα ανακάλυψα τα μυστικά της στίξης. Ο Γιώργος είναι άλλης στάθμης χειριστής της γλώσσας, και της ελληνικής και πολλών άλλων. Παίζει μόνος του...

Εικόνα apostolos gaganis

Εεεεε...πώς; Το να ξέρεις τον κύριο Παπαθεοδώρου, είναι must...