ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ"...




Το RATM ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ... Έτσι, μετά από παράκλησή μου, ο διακεκριμένος νομικός και συρρατμίτης μας Panos Thita έγραψε το κείμενο που ακολουθεί σχετικά με την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη. Είναι ακριβώς η περίπτωση που χαρακτηρίζεται ως "Όταν μιλούν οι ειδικοί"... Κείμενο ενδιαφέρον και υπεύθυνο, από άνθρωπο που ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ και όχι από...δικηγορίζον άτομο. Έχουμε γεμίσει άλλωστε από...δικηγοροειδείς. Καιρός να προσφύγουμε και σ΄αυτούς που έχουν και ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ γνώμη σε τέτοια ζητήματα. Πάμε στο κείμενο που μας ενδιαφέρει τώρα. ΑΠΟ ΤΟΝ PANO THITA:

 * Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα σήμερα το πρωτοσέλιδο και κυρίως το οπισθόφυλλο του ΓΑΥΡΟΥ.  Όχι, δεν είμαι αυνάνας, σαν κάτι άλλους απέναντι, για να ικανοποιούμαι στον δικαστικό ή τον πολιτικό, αντί του αθλητικού, στίβο, αλλά όταν σε πολεμάνε δεν μπορείς να διαλέξεις πάντα το πεδίο της μάχης, πόσο μάλλον όταν είσαι ένα κλαμπ που σε όλη του την ιστορία κάθε σύγκρουση και κάθε αναποδιά, με οποιονδήποτε, εντός και εκτός αθλητισμού, αναδείκνυε όχι την αδυναμία, αλλά την δύναμη και την δυναμική.
 
Καταδικάστηκε λέει ο Θωμαϊδης, με απόφαση του Αρείου Πάγου, σε καταβολή αποζημίωσης στον Βαγγέλη Μαρινάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων κλπ., μέσα από τις εκπομπές του στον ΣΚΑΪ. Δεν γνωρίζω και δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας ποιά ακριβώς εκπομπή του Θωμαϊδη σε βάρος του Προέδρου μας το 2012 θεμελίωσε την ιστορική βάση της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, με τι θεματολογία, ποιούς καλεσμένους κλπ. (είναι τόσες πολλές άλλωστε…), εικάζω πάντως με βάση το χρονοδιάγραμμα, ότι αφορά το «koriopolis».
 
Τι θα πει απόφαση Αρείου Πάγου; Πολύ απλά ότι δεν έχει παραπάνω. Δεν υπάρχει άλλο δικαστήριο για έφεση ή αναίρεση (ούτε καν η …έφεση της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δεν μπορεί να ακυρώσει την απόφαση). Η υπόθεση τελεσιδίκησε: ο Θωμαϊδης είναι συκοφάντης. Καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό (αγωγή στο πολυμελές πρωτοδικείο) ΚΑΙ στον δεύτερο βαθμό (έφεση στο εφετείο) ΚΑΙ στον τρίτο βαθμό (αναίρεση στην Άρειο Πάγο).  3-0 δηλαδή.  Υπάρχει βεβαίως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου μπορεί ο Θωμαϊδης να προσφύγει κατά της…Ελλάδας, επειδή δεν ήταν…δίκαιη η δίκη, ποιός ξέρει, κάτι θα βρει ο Άρης Ασβεστάς ή μπορεί κανένας εφέτης να ήταν... συμφοιτητής του Τζιμπλάκη στη Νομική Αθηνών το 1979 (αμφιβάλλει κανείς ότι κάτι τέτοιο θα διαβάσουμε αύριο-μεθαύριο στο sdna;).
 
Συνέπειες απόφασης; Αρκετές. Σε ουσιαστικό, νομικό και ηθικό επίπεδο. Ο Θωμαϊδης πρέπει καταρχάς να πληρώσει την αποζημίωση (πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία, ο Πρόεδρος εξάλλου πιστεύω θα τα διαθέσει, συμβολικά και σημειολογικά, σε αγαθοεργίες). Ακολούθως πρέπει να…περιορίσει λίγο (κομψά, κομψά το λέω) το δημοσιογραφικό του «λειτούργημα» σε βάρος του Προέδρου μας, διότι η απόφαση αυτή συνιστά πρόκριμα για παρόμοιες υποθέσεις. Δεν λέω φυσικά ότι κάθε φορά που κάνει αγωγή ο Μαρινάκης θα δικαιώνεται αυτόματα, αλλά πώς να το κάνουμε, έχει η υπόθεση αυτή την σημασία της, περισσότερο από όλα στο ότι δεν νοούνται πλέον ισχυρισμοί «συγνώμη, δεν ήξερα» κλπ. ή «ενημέρωση του κοινού», ούτε «ελαφρυντικά» (του «λευκού μητρώου», της αμέλειας, της μεταμέλειας και της … χαζομάρας), ενώπιον θεσμικών (πολιτικών, πολιτειακών και διοικητικών) και δικαστικών αρχών και παραγόντων. Βεβαίως κάποιοι που βλέπουν Θωμαϊδη, έχουν επισημάνει ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει «μαζευτεί» και ούτε μιλάει, ούτε παίρνει θέση, απλά αφήνει καλεσμένους να λένε αυτά που…πρέπει να πουν και αυτά για τα οποία επιλέγησαν προφανώς ως καλεσμένοι, ενώ μαγνητοσκοπεί την εκπομπή ώστε όταν αυτή μεταδίδεται, ο ίδιος να είναι αλλού.  
 
Επαναλαμβάνω: Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει και αυτόματα ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν θα μπορεί να πιάνει στο στόμα του τον Πρόεδρο. Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν, από καιρού εις καιρόν, διατυπώσει διάφορες τοποθετήσεις ως προς τα όρια της κριτικής σε σχέση με την προσβολή προσωπικότητας και την δυσφήμιση, αλλά και ως προς την στάθμιση του δημόσιου συμφέροντος (ενημέρωση κοινού, κλπ.) ως υπέρτερου σε σχέση με έννομα αγαθά του ατόμου. Η απόφαση αυτή όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόφαση «αρχής», θεσπίζουσα δηλαδή κατευθύνσεις, με αυτόθροη συνέπεια νέες δικαστικές κινήσεις του Προέδρου (είτε που εκκρεμούν, είτε που θα γίνουν) εναντίον του Θωμαϊδη για την ίδια αιτία (δυσφήμιση/προσβολή προσωπικότητας και προσωπικών δεδομένων, κλπ.) να έχουν ενδεχομένως αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.
 
Τις σε ηθικό επίπεδο συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης τις αντιλαμβανόμαστε όλοι, και πολλές μάλιστα έχει αναδείξει το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ρεπορτάζ και παρουσίαση του ΓΑΥΡΟΥ. Πώς θα μιλάει τώρα με τον συκοφάντη Θωμαϊδη ο κάθε εισαγγελέας; Πώς θα χρησιμοποιείται υλικό από τις εκπομπές του; Πώς θα μπορεί να καταθέσει ως μάρτυρας; Και πολλά άλλα, που καλά να είμαστε, θα τα βλέπουμε στο κοντινό μέλλον.
 
Αυτό πάντως που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ σιωπή και αδράνεια των εισαγγελικών αρχών για την (παρά την ρητή απαγόρευση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία παρουσιάζονται δημόσια εδώ και 4 περίπου χρόνια μέχρι και σήμερα στις εκπομπές του συγκεκριμένου (μέχρι του σημείου όχι απλά να προαναγγέλλονται οι δικαστικές εξελίξεις, αλλά να δημοσιεύονται π.χ. καταθέσεις και εισηγήσεις, πριν ακόμη λάβουν γνώση οι εμπλεκόμενοι). Εξήγηση υπάρχει μόνο εκτός των ορίων του νόμου και της ηθικής: είτε τα στοιχεία διαρρέονται από τους ίδιους τους εισαγγελείς κλπ., είτε αυτοί καλύπτουν (έστω και δια της αδράνειας) όσους τα διαρρέουν και τα χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι νομίζω σκόπιμο η επόμενη κίνηση του Προέδρου να είναι προς αυτή την κατεύθυνση: μηνυτήρια αναφορά κατά αυτών που ποιούν χρήση απόρρητων στοιχείων της δικογραφίας, αλλά και κάθε άλλου που θα φέρει στο φως η έρευνα (μόνο έτσι θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ οι εισαγγελείς του Ντογιάκου και της - για λίγο ακόμη - Κουτζαμάνη, να τεθούν προ των ευθυνών τους), μην πω και αγωγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση ( μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μπορείς να φτάσεις για κάτι τέτοιο, καθόσον υπάρχει ευθύνη του Δημοσίου).
 
Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αυτό το αντιλαμβάνονται πλήρως και σε όλη του την έκταση όσοι παρακολουθούν έστω και ακροθιγώς τα τεκταινόμενα στον χώρο του αθλητισμού εδώ και λίγα χρόνια, για την ακρίβεια από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την ομάδα. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιός είναι ο στόχος (ο ίδιος ο Μαρινάκης ή το κλαμπ) και προσωπικά μου είναι αδιάφορο, αφού σε κάθε περίπτωση βάλλεται ο Ολυμπιακός. Συνεχίζουμε. Έρχονται εκπλήξεις για τους απέναντι ( ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ). 
 
Υ.Γ.  Τι περίεργο που θάφτηκε η εξέλιξη αυτή από τους «αντικειμενικάρες» δημοσιογράφους, ε;  Αν ήταν όμως ανάποδα η απόφαση; *

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Εξαιρετική ανάλυση απ' αρχής έως τέλους. Έτσι πρέπει να απαντάει ο Ολυμπιακός! Και με τους ανθρώπους που γνωρίζουν πάντα δίπλα του. Μπράβο Πάνο, μπράβο Αποόστολε!

Εικόνα Spiros Legend

Στέκομαι στα <<προσεχώς> και τις <<εκπλήξεις μετά λόγου γνώσεως>>. Προσωπικά, ελάχιστα με ικανοποιεί η συγκεκριμένη απόφαση, αυτή καθαυτή... Αν δεν αποτελέσει αρχή-βάση για επόμενες αποφάσεις, ειδικά σε ποινικό επίπεδο, κατά της Εγκληματικής Οργάνωσης των συκοφαντών και του παραδικαστικού κυκλώματος, θα είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, μια αστεία αποζημίωση για τόσες πολλές και σοβαρές παράνομες πράξεις που οδήγησαν στην προσβολή της προσωπικότητας-συκοφαντία του Προέδρου μας. Βασικά, την θεωρώ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, <<προσβλητική>> για τον Μαρινάκη αυτήν την απόφαση, δεν είναι δυνατόν να κοστολογείται 10 χιλιάρικα συν δικαστ. έξοδα τέτοια συκοφαντία που όχι απλά ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ πολύ αρνητική άποψη στην κοινή γνώμη για τον ενάγοντα, αλλά μέσω των παγκοσμιοποιημένων, πλέον, ΜΜΕ, δημιουργεί ζημιά και αρνητικό αντίκτυπο, οπουδήποτε αναπαραχθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, δεδομένου ό,τι μιλάμε όχι απλά για έναν παράγοντα ποδοσφαίρου, αλλά και για έναν από τους 100 ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως, σύμφωνα με την λίστα Forbes. Όλα αυτά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να συνυπολογιστούν, πιστεύω,κάτι που δεν έγινε... Σε χώρες με σοβαρή δικαιοσύνη, μια αντίστοιχη περίπτωση θα ΜΑΤΩΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τον καταδικασθέντα συκοφάντη, σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα συνέχιζε απτόητος την εκστρατεία συκοφαντίας ΑΚΟΜΑ και μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, αλλά και μετά το Εφετείο. Και ακριβώς εδώ εστιάζω την ανεπάρκεια της αστείας αποζημίωσης, στο ό,τι δεν ήταν ΑΡΚΕΤΗ και ΙΚΑΝΗ να αποτρέψει την περαιτέρω κατασυκοφάντηση από τον καταδικασθέντα, που συνέχισε γνωρίζοντας ακόμα και την απόφαση του Αρείου Πάγου από τον περασμένο Αύγουστο(!), απλά πιο συγκεκαλυμμένα, το θεάρεστο έργο του... Και αφορά ΜΟΝΟ 2 συγκεκριμένες εκπομπές,όχι συνολικά την ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΛΑΣΠΗΣ και το πως τροφοδοτείται ΜΕΣΑ από τους θεσμούς της Δικαιοσύνης. Συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνεισέφεραν στην ερμηνεία και ανάλυση των προεκτάσεων αυτής της απόφασης, τον Απόστολο, τον Πάνο, τον Κλάρκη και όλους τους σχολιαστές Συρρατμίτες, συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα και την ορθή βάση στην οποία τέθηκε το θέμα, δηλ. περισσότερο με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σε μελλοντικές υποθέσεις και αποφάσεις, αν και ήταν μια μικρή, κατά την προσωπική μου άποψη, δικαίωση σε ηθικό επίπεδο του Προέδρου και μια καλή αρχή, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, αλλιώς, δεν ιδρώνει το αυτί τους από τέτοια <<τιμωρία>>, είδαμε όλοι πόσο προκλητικά την αγνόησε το συντριπτικό μέρος των ΜΜΕ, ως μη έχουσα κάποια ιδιαίτερη σημασία, παρά μια ηθική δικαίωση για το περιεχόμενο 2 εκπομπών που έγιναν πριν 4 χρόνια(ψιλά γράμματα για πισωγλέντηδες ΑΡΔίτες αυτά). Καλή συνέχεια, λοιπόν, και αναμένουμε εξελίξεις που θα αναγκάσουν τους αντικειμενικούς να γράψουν, θέλουν δεν θέλουν, αφού θα εμπλέκονται στην Εργολαβία και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα των Εισαγγελικών,Ανακριτικών και Δικαστικών Αρχών. Εκεί θα είναι ο ΚΟΛΑΦΟΣ, για τον οποίον όλοι θα πανηγυρίσουμε σαν κατάκτηση Τσάμπιονς Ληγκ...

Εικόνα REDNYC

ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΡΑΤΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ" ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΡΔΟΣΑΙΤ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΡΕ ΑΡΔΑΚΙΑ!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ 13, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΒΑΡΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝΕ ΠΑΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΩΚΟΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΓΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΝΟ!

ΥΓ - ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΑΝΟ - ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, (ΜΕΤΑ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ). ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ, Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ!

ΥΓ2 - ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ GREXIT - ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ Η ΚΟΥΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΥΤΕ Η ΒΑΖΕΛΑ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΓΟΦΟΡΟ! ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ? ΧΑΧΑΧΑ! ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ!

Εικόνα RED HELL

Τους εχω σιχαθει οσο δεν παει.Οχι μονο βαζελους-αεκτζηδες-παοκτσηδες.Ολη την υπολοιπη Ελλαδα που ειναι αντιΟλυμπιακη.Να θελουν ενα Grexit που θα εχει ανυπολογιστες συνεπειες για ολους μονο και μονο για να πληξουν τον Ολυμπιακο.Μακαρι να μην γινει τιποτα τελικα και ολα τα πουσταρια(βαζελος-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Αρης-Ηρακλης-Παναιτωλικος-Λαρισα κλπ)να βρισκονται μια ζωη στον πατο.Γιατι μονο αυτο τους αξιζει.Και αν συνεχισουμε να παιζουμε Ευρωπη θα υποστηριζω οποιαδηποτε ομαδα βρισκεται αντιμετωπη με δικη μας.Οχι που θα θελουμε να πανε και μπροστα αυτα τα μιασματα που θελουν μονο να βλαπτεται ο Ολυμπιακος.Για ενα λογο μονο δεν θα με ενοιαζε το Grexit.Tο οτι αν γινοταν κανενας πουστης δεν θα περνουσε απο Καραισκακι χωρις να νιωσει τι σημαινει οτι ο οπαδος του Ολυμπιακου δεν εχει κανενα εμποδιο πλεον στο να τα γαμησει ολα.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Μήπως εισαι ο δίδυμος αδελφός μου ρε μάγκα, ή έχουμε το ιδιο μυαλό κατα περίεργο τρόπο. Συμφωνώ εκατό τοις εκατό σε κάθε σου λέξη. Κοκκινη κόλαση ρε πουσταριά. REDS against all.

Εικόνα thita

Καλησπέρα σε όλα τα αδέλφια,ευχαριστώ όλους σας για τα καλά λόγια (συγνώμη που δεν απευθύνομαι στον καθένα ξεχωριστά,ως επιβάλει το ιντερνετικό savoir giver) αλλά και τον Απόστολο που με τίμησε ιδιαίτερα ζητώντας την γνώμη μου.

Απολογούμαι γιατί προσέγγισα το θέμα λίγο απλοΪκα, όχι από βαρεμάρα,αλλά για να μην νομικισω και ακουστεί εξεζητημένος λόγος,όπως άθελα μου έχει συμβεί στο παρελθόν,σε μια από τις πρώτες μου ενεργές συμμετοχές εδώ. Το άρθρο του κλαρκ δίπλα σαφέστατα πληρέστερο,προφανώς είδε και την απόφαση ο άνθρωπος,σε αντίθεση με εμένα.

Θα επανορθώσω στην επομενη ευκαιρία. οι εξελίξεις πολλές άλλωστε,έρχονται κι άλλες στο ίδιο πεδίο. Κάποιοι που συντάσσονταν με τις δυνάμεις της "υγείας" θα δουν το φως το αληθινό. Εδώ θα είμαστε.

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα Chief Bromden

Μπράβο ρε Πανό! Καλή δουλειά...

Εικόνα el trick

Δηλαδή τώρα μπορούμε να λέμε τον σαγώνια ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ανερυθρίαστα;;;;;;

Εικόνα clark gheibol

τεχνικά καταδικάστηκε από πολιτικό δικαστήριο σε αποζημίωση για προζβολή της προσωπικότητας που βασίζεται στο αδίκημα της εξύβρισης. Εγώ θα περίμενα και μια απόφαση ποινικού δικαστηρίου, αν και πιθανολογώ ότι θα τη σκαπουλάρει από κει

Εικόνα apostolos gaganis

Και με τη "βούλα" του Αρείου Πάγου...

Εικόνα Romain

Πολύ ενδιαφέρον. Μπράβο!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Εικόνα apostolos gaganis

Όλα για την Ολυμπιακάρα μας, αδελφέ! Όχι στην ΒΙΑ, ναι στην πειθώ με επιχειρήματα και επί αναποτελεσματικότητας, στην ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ των πραγματικά υπεύθυνων γιαυτήν, με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

Εικόνα thita

Κοιτά ρε Κοντονή προσέγγιση από τον Απόστολο τον οπαδό,και αντιπαραβαλλε με τον Αλαφούζο και τον ιβαν τους παράγοντες.

Εικόνα vagio

Διαφωτιστικοτατο αρθρο. Ευχαριστουμε Αποστολε για την πρωτοβουλια κι εσεαν αΘανο για την καταθεση των γνωσεων σου.
Παντως θα χαρω μονο αν τον δω να σαπιζει στη φυλακη τον πουστη.

Εικόνα apostolos gaganis

Νομίζω ότι είμαστε, ενδεχομένως, μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα στη χώρα μας. Αυτοί που σπέρνουν ανέμους τόσον καιρό, μέχρι τελευταία, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, θα πρέπει να΄χουν αρχίσει να ιδρώνουνε στον κώλο...

Εικόνα Brainstorm

Ολο το ζουμι για τις επομενες κινησεις ειναι η παραγραφος με την διαρροη στοιχειων απ τα εισαγγελικα γραφεια. Θελω να πιστευω οτι το νομικο τμημα της ΠΑΕ εχει απολυτη γνωση για τις παρανομιες (εδω εχω εγω ξερω γω που δεν εχω ανοιξει μισο βιβλιο νομικης) και οτι θα πρεπει να ξεσκεπαστουν ονοματα και διευθυνσης και οσων τα διεπραξαν και οσων δοκιμασαν να τους καλυψουν ακομα κι αν αυτοι ειναι ψηλα. πολυ ψηλα.

Εικόνα Brainstorm

**διευθυνσεις, διαολε.
sorry!
χαχα

Εικόνα apostolos gaganis

Μόλις κρέμασα την ανάρτηση, είδα με χαρά ότι και ο Κλάρκης ο Γκέημπλ έκανε κι αυτός την δική του, για το ίδιο θέμα. Διευκρινίζω: Πρώτον, δεν το ήξερα και δεύτερον ο Κλάρκης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ επίσης να έχει άποψη. Στην τελική, έχουμε ένα...Ράτμειο μπαράζ ενημέρωσης για το θέμα από σύγγαυρους με ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ. ΑΠΟΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ. Τους ευχαριστούμε και τους δύο. Πάνο και Κλάρκη...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

*αυτόθροη συνέπεια: μια συνέπεια που μιλάει από μόνη της, άμεση συνέπεια.