ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ FIFA ΠΡΟΣ TON KYΡIO KONTONH.



 Είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA προς τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού. Την έχει δημοσιεύσει το RATM στο face book. Δημοσιεύτηκε άλλωστε και σε όλα τα ΜΜΕ. Σε τούτη την ανάρτηση θα επισημάνω τα κυριότερα σημεία της για κάθε συρρατμίτη που επιθυμεί να διαβάσει το κείμενο τούτο, με δεδομένο ότι ανέκαθεν επιθυμούσα το...συμμάζεμα, έτσι ώστε να μένουν στο μυαλό του άλλου κάποια χρήσιμα πράγματα. Δεν θα ασχοληθώ επί του παρόντος με την παραφιλολογία η οποία άρχισε ήδη να αναπτύσσεται γύρω από το θέμα. Την αφήνω να εξελιχθεί κάπως, πριν καταπιαστώ μαζί της. Είναι βεβαίως αναμενόμενο να λεχθεί τώρα ό,τι κατεβάσει η κούτρα του καθενός και ανάλογα με το πού στοχεύει και πόσο, φυσικά, καταλαβαίνει.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ:

1.  Ο κ. Κοντονής συνδέει το φαινόμενο της εγχώριας οπαδικής βίας προς τους χειρισμούς της ΕΠΟ αναφορικά με: α) την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, και β) την αντιμετώπιση εκ μέρους της αξιωματούχων, οι οποίοι τελούν υπό ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

2.  Η απόφαση του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας, χαρακτηρίζεται από την FIFA ως ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος και ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ. Συνεπώς υπάρχει ΠΑΡΑΒΑΣΗ του Καταστατικού της FIFA σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις. Και αντί αυτής της αντίδρασης του κ. υφυπουργού, θα μπορούσαν, κατά την FIFA, να εφαρμοστούν ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ, όπως η μετάκληση ξένων διαιτητών για τους υπόλοιπους αγώνες του Κυπέλλου και η διεξαγωγή τους ενώπιον κενών κερκίδων, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ, και με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα συνεχίζει να διεξάγεται κανονικά.

3.  Χρειάζεται να διεξαχθούν συζητήσεις ΣΕ ΒΑΘΟΣ μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με κάποιες διατάξεις ελληνικών νόμων από το 1999 μέχρι και του πρόσφατου κατά του ντόπινγκ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας. Ανοίγεται δηλαδή και νέο μέτωπο από την Επιτροπή.

4.  Η προσφυγή της ΕΠΟ κατά της πρόσφατης αποφάσης Κοντονή για το Κύπελλο, θεωρείται κατά την FIFA άσχετη με τα προκύψαντα θέματα.

5.  Μετά από τα παραπάνω, δίνεται στον κ. υφυπουργό ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ να ανακαλέσει την απόφασή του, διαφορετικά η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ιδιότητάς της ως μέλους της UEFA / FIFA, που σημαίνει κυρίως: Καμιά ομάδα από την Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται να έχει ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ AΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΑΔΗ  ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

6.  Εάν συνεχιστεί η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί από τις FIFA / UEFA, o διάλογος όμως για τους προαναφερθέντες νόμους θα ξεκινήσει.

7.  Σχόλια δεν θα κάνω. Ανέφερα και στην αρχή ότι το θεωρώ πρόωρο. Περιμένω πρώτα αντιδράσεις κι ύστερα θα επανατοποθετηθώ. Η επιστολή έχει χαρακτήρα τελεσιγράφου. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ...

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

By the way, Mr. Kontonis, xτες στο CHL, σύμφωνα πάντα με τα αντικειμενικά sites, δόθηκαν 2 ανύπαρκτα πέναλτυ. In addition, προχτές δόθηκαν 2 αυστηρές κάρτες (=αποβολή of Mr. Fernando Torres lala lala lala) για να "ευνοηθεί" η μπαρτσελόνα. We wonder πως δεν έχει ζητηθεί η βοήθεια σας ωστε να βρεθεί λύση για την γενικότερη κάθαρση του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Σκατοβάζελοι μπασκετικοί, χανουμοειδή αποβράσματα και τρώγλες του βορρά τον παίρνετε πατόκορφα καριόλες.

Εικόνα apostolos gaganis

Πολλή αδρεναλίνη, αδελφέ! Πολλή αδρεναλίνη στο κοκτέηλ... Βγάλε λίγο και βάλε παραπάνω ακετυλχολίνη... Δε βλέπεις εμένα;

Εικόνα Pavlos

Για να μην αναφέρουμε και το γκολ της Παρί με το οποίο προηγήθηκε 2-1, οπου ο Ζλάταν σαφώς συμμετείχε στη φάση και ήταν στη θέση οφφσαιντ. Εάν αυτό το γκόλ το είχε βάλει ο Ολυμπιακός, ο Κοντονής θα διέκοπτε το ΤσΛ και θα ζητούσε την παραίτηση του Ινφαντίνο και όλων των υψηλά ισταμένων αξιωματουχων της ΟΥΕΦΑ.

Εικόνα Romain

Είναι γνωστό ότι ο υφυπουργός λέει συνέχεια ψέματα. Είναι ασυνεπης και ένας πολιτικαντης της πλάκας. Μία αλλαγή στάσης του (κωλοτουμπα) θα την πληρώσει και θα είναι μεγάλο προσωπικό πλήγμα για τον ίδιο.

Οπότε δεν βλέπω να αλλάζει από μόνος του στάση.

Ο Τσιπρας ομως αν έχει λίγη τσιπα, λίγη λογική, και δεν είναι τυφλομενος θα πρέπει να επέμβει και να αποτρεψει το μοιραίο. Εκτός και αν είναι ήδη βρεγμενος και δεν τον ενδιαφέρει ακόμη ένα καζο.

Έχεις δίκιο ότι είναι απρόβλεπτος τύπος ο Κοντονής αλλά θα έλεγα και ο Τσιπρας. Οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο. Με τέτοιους τύπους που κατεστρεψαν την οικονομία της χώρας, τι να περιμένεις για το ποδόσφαιρο.

ΔΥΣΤΥΧΏΣ.

Εικόνα Romain

Η ΦΙΦΑ απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο. Κοντονη τον λένε.

Αυτός έχει διακόψει το κύπελλο. Άσχετο αν τον στηρίζει και ο αποτυχημενος πρωθυπουργός.

Πρόβλεψη μου είναι ότι θα συνεχίσει να κάνει λεονταρισμους. Την κωλοτουμπα όμως δεν την γλυτώνει. Ίσως την κάνει όταν δηλωθουν οι Ελληνικές ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις.

Μέχρι τότε θα μας παριστάνει το λιοντάρι.

Εικόνα apostolos gaganis

Εδώ θα΄μαστε, θα τα δούμε... Κι εγώ περιμένω, εύχομαι ακριβέστερα, να κωλοτουμπιάσει ο Κοντονής. Όταν πάντως ο Γαβαθιώτης π.χ. γράφει στο GAVROS gr. σήμερα, πριν από μιάμιση ώρα, ότι δεν τολμάει να κάνει πρόβλεψη και "ο Θεός να βάλει το χέρι του" μ΄αυτούς τους ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥΣ, ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΥΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ...ΑΣΑΦΕΙΣ που΄χουμε μπλέξει, εμένα αδελφέ αυτό μου αρκεί ως ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης. Ε, όσο να΄ναι, κάααποιες άκρες πρέπει να΄χει κι ΑΥΤΟΣ από΄δω κι απο ΄κει...

Εικόνα Romain

Συγνώμη αδερφέ. Η απάντηση μου στο σχόλιο σου, κατά λάθος γράφτηκε ψηλά αντί κάτω από το δικό σου.