Σ΄ΑΥΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ!



Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός ήταν το πιο βαρύ όνομα στον ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα πια όμως, ο άλλοτε τόμος της ιστορίας του τελευταίου, έχει δύο μόνο σελίδες. Μόνο. Φύγανε ΟΛΕΣ οι άλλες. Εξανεμίστηκαν... Κι η μία γράφει ένα όνομα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ενώ η άλλη ΟΛΑ τα άλλα, σε συσκευασία του ενός: ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ....

Σε όλα πρακτικά τα αθλήματα που συμμετέχει ετούτος ο σύλλογος, πρωτεύει. Οι εξαιρέσεις σποραδικές έως σπάνιες ή και ανύπαρκτες. Σημαιοφόρο τμήμα, το ποδοσφαιρικό ασφαλώς. Κι αυτό είναι που τα΄χει δημιουργήσει όλα. Όλα όσα ζούμε τις τελευταίες χρονιές, με κορύφωση ( την πρώτη ) την φετινή.

Αφορμή για τούτο το άρθρο, τα χτεσινά στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το "κάρφωμα" του Σπανούλη στο τέλος του αγώνα, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Κι αν με ρωτήσετε γιατί το χάρηκα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, δηλ. για τη νίκη μας καθαυτή ή για την ξεραϊλα των βάζελων ( που΄χαν σίγουρο το νέο κλύσμα σε βάρος μας και άρα το πρωτάθλημα ) μετά από τούτο το...Βασιλικό καλάθι-μαχαιριά, δεν έχω πρόβλημα κανένα: ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ...

Θα κάνουν, λέει, ένσταση για βήματα στο τρίποντο του αρχηγού κι αν δεν δικαιωθούνε, δεν θα κατέβουν στο ΣΕΦ να παίξουν. Ξέρουν καλά ότι, μετά τα χτεσινά, θα τους ξεφτιλήσουμε στη έδρα μας ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΩΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... Η γνωστή φυσικά γωνιά  μας "Οσχέου και Αριστεράς Μηροβουβωνικής Πτυχής", διαθέτει ακόμη άφθονο χώρο... Δεν ξέρω βέβαια αν θα πραγματοποιήσουν την...απειλή τους και θα μπορούσα εδώ π.χ. ν΄αντιπαραθέσω και τις δικές μου αμφιβολίες για την...νομιμότητα του τριπόντου απ΄τον Διαμαντίδη ή ν΄ανατρέξω στο παρελθόν σε σχέση με τις αναρίθμητες διαιτητικές αβάντες προς την πράσινη ομαδα κατά τους μεταξύ μας αγώνες, αλλά δεν θα το κάνω... ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ. Και συγκεκριμένα, να καταδείξω και να δώσω έμφαση στην νέα πλέον τακτική του Αντιολυμπιακού γενικά μετώπου απέναντι στον ΘΡΥΛΟ. Εγκαινιασθείσα προσφάτως από τους ποδοσφαιρικούς, αλλά με τάσεις να γίνει πλέον...viral και σε άλλα αθληματα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ -ΚΑΙ- ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. Το εισέτι άπαρτο, βαζελόκαστρο...

Έτσι, στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ο ΠΑΟΚ του Ρωσοπόντιου δεν κατεβαίνει Καραϊσκάκη να παίξει Κύπελλο, γιατί...σφαγιάστηκε διαιτητικά στην Τούμπα. Διάβαζε: έκλασε μαλλί να κατέβει... Ο άλλος πάλι, ο Φαιδρογιαννάκης, μας είπε με τη σειρά του χτες προχτές ότι το πρωτάθλημα που πήραμε πέρσι ήταν...κάλπικο, ενώ φέτος νταααξ, αλλά τις παρανομίες μας τις κάναμε και πάλι... Άσε που όπου να΄ναι υποβιβαζόμαστε κι άμα ξαναδούμε Ευρώπηηη...  ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ...ΠΑΡΑΓΚΑ. Αλλά κι ο τρίτος, ο μαγκάκος, έκανε ό,τι μπορούσε με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού να φέρει τον τελικό του Κυπέλλου στα μέτρα της ομαδίτσας του. Τα κατάφερε, και τον πήρε στο φινάλε τον τίτλο. Για το τελευταίο, βέβαια, συνεργήσαμε κι εμείς τα μάλα (κία μας...).

Στο ΜΠΑΣΚΕΤ γυναικών απ΄την άλλη, τους κερδίζουμε στον Τάφο του Ινδού, θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να "διαπομπεύσουν" τα κορίτσια μας, για να...τιμωρηθούν που τους κλείσανε το σπίτι εκεί μέσα...  Στο ΒΟΛΕΪ γυναικών, τα ίδια... ΕΜΠΡΑΚΤΟ μίσος και των γονέων απ΄τα βαζέλια... Αλλά και στο ΠΟΛΟ γυναικών χτες, με την...βουλιαγμένη, νααα διαμαρτυρίες και λοιπά καραγκιοζηλίκια ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ απ΄την γνωστή ευτραφή κομπλεξική αδελφή του επίσης γνωστού...

ΑΡΑ η διαμορφούμενη ήδη αντίδραση του αντιΟλυμπιακού μετώπου στις απανωτές επιτυχίες του Ολυμπιακού,  συνίσταται πλέον στο δίσκελο: "ΠΑΡΑΓΚΙΣΙΕΣ"  Ο-Λ-Ε-Σ  ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ Η....ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΜΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥΖΟΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΒΡΟΜΟΞΥΛΟ ΤΟΣΟ Σ΄ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ..."ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" Μ΄ΕΣΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ....

ΕΣΥ λοιπόν, εσύ είσαι ο κύριος υπεύθυνος για όλ΄αυτά! Εσύυυ.... Ο Χο-χο-χόοοο... Αυτός που΄χω στη φωτογραφία της ανάρτησης... Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ! Τους άλλαξες τα φώτα στα χρόνια της ηγεσίας σου... Τους πάτησες... Τους άλλαξες τα πρέκια... Τους καθήλωσες στις δευτερότριτες θέσεις... Τους κατάντησες διακοσμητικά, άντε...σχεδόν, στοιχεία... Με αποτέλεσμα την διαμόρφωση του ανείπωτου σημερινού τους πόνου... Του απύθμενου φθόνου εναντίον μας... Του αφόρητου κόμπλεξ για΄μας.... Της απόλυτης και απάλευτης παραφροσύνης τους σε σχέση με την αντιμετώπισή μας... Της απελπισίας τους για το ζοφερό παρόν και το ακόμα ζοφερότερο μέλλον που τους περιμένει... Εδώ θα΄μαστε να τα ζήσουμε. Γιαυτό και είναι απαραίτητη η εκ μέρους μας άσκηση μεγάλης προσοχής και η επίδειξη ευστροφίας, ικανότητας και πυγμής στην υλοποίηση των όσων θεωρούνται ουσιώδη για την εξακολούθηση της κατίσχυσης του ΘΡΥΛΟΥ και της συνακόλουθης ολοκληρωτικής εξαφάνισης των άλλων απ΄το στερέωμα της κατάκτησης τίτλων...

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΥ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ... ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ... ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΙΣΩΣ, ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΙΣΩΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ... ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ! Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ... ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ!

Σχόλια

Εικόνα Pr0pheT7

Επειδή από τους βάζελους γνωστούς άκουσα ακόμα ένα μάτσο όμορφες ορολογίες, όπως το step back, μετά από το non call, φαγώθηκα σήμερα να διαβάζω sites για τα περιβόητα βήματα, γιατί, ειλικρινά, πρέπει το 95% να μην ξέρει καν τι είναι βήματα.

Θα ζητήσω από τους admins, αν μπορούν, να το προωθήσουν και σε κανένα έντυπο ή ραδιοφωνικό μέσο γιατί ματώσανε τα αυτιά μου και πονέσανε τα μάτια μου να ακούω μαλακίες, ειδικά όταν προέρχονται από τους διαιτητές του αγώνα. Ειλικρινά ζούνε όλοι αυτοί σε ένα παράλληλο κόσμο.

Λοιπόν, πρώτα ξεκινάμε με τις παραπομπές:
[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Traveling_%28basketball%29
[2] http://www.ageofbasketball.net/index.php?option=com_content&view=article...

Το άρθρο του κανονισμού της FIBA που μας ενδιαφέρει είναι το 25 [1]. Αναφέρει πως βήματα είναι όποια κίνηση δεν καλύπτεται από το άρθρο και μετά αναφέρει αναλυτικά πως ορίζεται το pivot/"σταθερό" πόδι. Υπάρχει μια σειρά από παραμέτρους, πρακτικά αυτό που μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε, είναι αυτό που ξέρουμε όλοι, δηλαδή πως "σταθερό" μπορούμε να έχουμε, τόσο όταν λαμβάνουμε την μπάλα από πάσα, όσο και όταν τελειώσουμε την ντρίμπλα μας, ανάλογα με την επαφή που έχει το ένα ή και τα δύο πόδια την ώρα που λαμβάνουμε την μπάλα ή σταματάμε την ντρίμπλα. Στην περίπτωσή μας, τόσο ο Διαμαντίδης όσο και ο Σπανούλης έχουν σταθερό, μετά από το σταμάτημα της ντρίμπλας τους το αριστερό πόδι, ενώ το δεξί είναι στον αέρα. Αμέσως μετά και οι δύο σηκώνουν το "σταθερό", με πήδημα, και προσγειώνονται στο δεξί μόνο, από όπου πηδούν και εκτελούν σουτ. Για να δούμε τι λέει το [2] αναφέροντας τον κανονισμό και ερμηνεύοντάς τον:

"Παρόλα αυτά, το κομμάτι που θεωρώ περισσότερο άγνωστο σχετικά με τους περιορισμούς των βημάτων, είναι αυτό που προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους επιτιθέμενους παίκτες, που έχουν καθορίσει το πόδι πίβοτ. Ένας παίκτης λοιπόν, «Για να πασάρει ή να σουτάρει για καλάθι, ο παίκτης μπορεί να σηκώσει το πόδι του πίβοτ και να προσγειωθεί στο ένα ή στα δύο πόδια ταυτόχρονα και μετά από αυτό, το ένα ή και τα δύο πόδια δύναται να σηκωθούν από το έδαφος αλλά κανένα πόδι δεν μπορεί να επιστρέψει στο έδαφος πριν η μπάλα ελευθερωθεί από το χέρι/α του παίκτη»"

Και ακολουθεί και βίντεο. Ο κανονισμός αυτός πρέπει να είναι αυτός ακριβώς που επιτρέπει το 1-2 βηματισμό στο μπάσιμο. Δηλαδή, ξεκινάς πιάνοντας την μπάλα και "δημιουργείς" "σταθερό" πόδι στο πρώτο βήμα, ενώ πηδάς από το "σταθερό" στο 2 και μετά πρέπει είτε να πασάρεις είτε να σουτάρεις πριν ακουμπήσει το όποιο πόδι στο έδαφος.

Και οι δύο φάσεις λοιπόν δεν ήταν βήματα, ενώ το επιθετικό του Διαμαντίδη ήταν. Μπορούν λοιπόν οι διαιτητές του τελικού, που έβγαλαν και ανακοίνωση τρομάρα τους, να πάνε να πάρουν το επίδομα δουλείας και προπαγάνδας και να σταματήσουν να σκοτώνουν το μπάσκετ.

Αυτό που με τρελαίνει είναι πως έχουμε τον κανονισμό, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ, και τρέχουμε να περιμένουμε από κάθε μαϊντανό να μας πει τι έγινε. Και υπάρχει κόσμος που έπαιξε μπάσκετ και μου το έπαιζε σήμερα "προφέσορ" τρομάρα του...

Αϊσταδιαλ!

Εικόνα apostolos gaganis

Εμένα μ΄έπεισες. Και μου ξεκαθάρισες πράγματα, γιαυτό σ΄ευχαριστώ. Σ΄ευχαριστώ ακόμη για τον κόπο σου ν΄ασχοληθείς λεπτομερειακά με το θέμα και να μας το παρουσιάσεις τόσο αναλυτικά και τεκμηριωμένα στο σχόλιό σου. Νομίζω ότι μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο παιχνίδι μαζί τους, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να διαφυλάξουμε τούτη τη φορά το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν πρεπει να πετάξουμε την καρδάρα με το γάλα, που τόσο ηρωϊκά μαζέψαμε προχθες. Το τί άναρθρες και υστερικές κραυγές βγάζουνε, το προσπερνάμε και κοιτάμε πολυ προσεκτικά να πετύχουμε τον στόχο μας.

Εικόνα MIKE.A

Αποστολε ενοειτε οτι στον μεγαλο Σωκρατη οφειλετε κατα το μεγαλυτερο ποσοστο αυτο το αντιολυμπιακο μενος αλλα θα πρεπει να θυμασαι οτι Ολυμπιακοι και αντιολυμπιακοι υπηρχανε απο την δεκαετια του 60! Λογω της δεκαετιας του 50 που τα σαρωναμε ολα, και εκεινες τις εποχες μετα τον πολεμο και τον εμφυλιο η νεολαια και γενικα ο κοσμος λογω των δυσκολιων της ζωης το ειχε ριξει στο αθλητισμο και μαλιστα στο ποδοσφαιρο, ο ΟΣΦΠ του 50 ξυνιζε πολλους!
Δεν θα ξεχασω στα πετρινα χρονια που η ομαδα ουτε τιτλους επαιρνε αλλα την ειχανε και της καρπαζιας λογω Σαλιαρελη και αλλων, το τοτε Εθνος Σπορ ειχε κανει μια ερευνα δεν θυμαμαι ακριβως ποσους ρωτησανε, νομιζω 1.600 η 1800 ατομα απο ολη την Ελλαδα για το ποια ομαδα υποστηριζανε και επισις ποια ομαδα αντιπαθουσανε!
Στους οπαδους βεβαια βγηκαμε πρωτοι! Ελα ομως ακομα και σε εκεινα τα χρονια βγηκαμε πρωτοι και σε αυτους που μας αντιπαθουσανε!!!!!!!! Εντυπωση ομως προκαλεσε το οτι στους ρωτηθεντες οπαδους του Ηρακλη (οσο ποσοστο ρωτηθηκε απο αυτους τελος παντων) οι περισσοτεροι αντιπαθουσαν τον Θρυλο ασχετα που πριν χρονια απο τοτε υπηρχε η υποθεση δωροδωκισας (λουλουδιων) και μετεπειτα η υποθεση δωροδωκιας του Ορφανιδη! Απιστευτο!
Ειμαι σιγουρος οτι μετα απο αυτο το κολπο που ειχε κανει ο Βαρδινογιαννης στον Πανιωνιο για να αρπαξει τον Μαραγκο τζαμπα, και ηταν επισις η αιτια ο Πανιωνιος να χασει και αλλους παιχτες και στην κυριολεξια να διαλυθει, (αυτο ειχε γινει μετα την παραπανω μετρηση του Εθνους) ειμαι σιγουρος ξαναλεω οτι αν μετα απο λιγο καιρο μετα το συμβαν, αν ρωτουσανε τους οπαδους του Πανιωνιου ποια ομαδα αντιπαθουσαν περισσοτερο τον ποα η τον ΟΣΦΠ οι περισσοτεροι θα ελεγαν τον.. Ολυμπιακο! Τοσο αντιολυμπιακο μενος υπαρχει εδω και δεκαετιες!
ΥΓ: Δειτε σημερα τι εγινε με τον Τζιπουρ! Που τωρα ΘΥΜΗΘΗΚΕ να τον καλεσει ο αθλητικος δικαστης! Δειτε τι εγινε με τον Μπακατσετα (εκτος 18αδας) λογω αεκουλας! Αν σε αυτα τα δυο εμπλεκοτανε ο Ολυμπιακος θα ειχανε βγει τα τανκς!

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι. Ανέκαθεν από τότε τον Ολυμπιακό τον εχθρευόντουσαν πολύ περισσότερο οι άλλοι, από ό,τι άλλους συλλόγους. Τα έζησα κι εγώ και τα ξέρω. Όχι όμως αυτό το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ, τό σημερινό. Πάντα και παντού τον πρώτο, τον μισούνε οι υπόλοιποι. Τότε όμως, το ΄50 και το ΄60, ΜΙΛΑΓΑΜΕ κιόλας αρκετές φορές στις κερκίδες μεταξύ μας. Δίπλα-δίπλα, που καθόμασταν. ΤΩΡΑ, αυτά είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ πράγματα. Αν ήμασταν δίπλα ο ένας με τον άλλο, θα μας μαχαιρώνανε ή και θα μας εξοντώνανε ακόμα. Καλά, το ξύλο, θα΄ταν το μόνο μέσο...επικοινωνίας μεταξύ μας. Και τότε έπεφτε ξύλο. Όχι όμως το ΚΑΚΟ που υπάρχει σήμερα στις ψυχές τους για΄μας. Δεν υπήρχε τέτοιο πράμα τότε... Εμ; Ευνόητο! Τέτοια πολυετής κυριαρχία, είναι και παγκοσμίως σπάνια. Γιαυτο και σπάνια, παγκοσμίως, είναι και η εχθρότητά τους εναντίον μας.

Εικόνα REDHERAKLIO

Προσυπογράφω τα από τον Απόστολο γραφόμενα.....Η προηγούμενη εβδομάδα μου έδειξε δύο πράγματα...1)πόσο αμάθητοι ήμαστε στις ήττες και 2)την εξαιρετική, ομολογουμένως, αντοχή των αλλόθρησκων που περνάνε δεκαετίες στην πίκρα....Σκέψου μάλιστα εκεί που νόμιζαν ότι θα πάρουν ανάσα με την αποχώρηση του ΣΩΚΡΑΤΗ ,τους προέκυψε η άλλη συμφορά, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ...Είναι να τους λυπάσαι,αλλά εγώ δεν τους λυπάμαι,μέχρι να δηλώσουν το σεβασμό τους στον καλύτερο

Εικόνα apostolos gaganis

...Κάτι που δεν πρόκειται να κάνουν στον αιώνα τον άπαντα, οπότε "ου λύυυ-πη, ου στε-να-γμόοοοος...". Αυτό που είπε ο Χάκετ σε μεταγωνιστικές δηλώσεις του: η αντιπαλότητα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, όπως την βιώνει, πιθανώς είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε αθλητικό επίπεδο ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Και συμπληρώνω ότι, δεν ξέρω αν είναι η μεγαλύτερη, πιστεύω όμως πως είναι ΣΙΓΟΥΡΑ μέσα στις 4 - 5 πρώτες παγκοσμίως...

Εικόνα fasteddie

Καλησπερα Αποστολε.Δεν σχολιασα (συνειδητα) τις προηγουμενες ημερες γιατι ημουν με το αιμα ανεβασμενο στο κεφαλι και θα εγραφα αρλουμπες...Παμε λοιπον.Αρχικα συμφωνω 10000000% για τον τιτανομεγιστοτεραστιο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ που ολες οι μετεπειτα γενιες Ολυμπιακων πρεπει να τον εχουν σε εικονιτσα διπλα απο τους Αγιους...Ο μεγαλυτερος ευεργετης του Ολυμπιακου μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ο οποιος :
-Ανελαβε μια ομαδα πτωχευμενη,στα προθυρα της διαλυσης και οχι μονο την ξεχρεωσε,αλλα την εκανε πανισχυρη,φτιαχνοντας μια παντοκρατορια και διαλυοντας ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τον ανταγωνισμο σπαζοντας τον (οποιο) τσαμπουκα των αντιολυμπιακων.
-Εφτιαξε ΤΗ ΓΗΠΕΔΑΡΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ,πραγμα που οι...εξυγιαντες ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ,εχουν μεινει στις μακετες και στους...ερανους (γελαει ο κοσμος).
-Αναγεννησε το τμημα μπασκετ το οποιο (κακα τα ψεματα) πριν αναλαβει αυτος δεν μας εκανε και ιδιαιτερα...υπερηφανους,κανοντας το ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ του συλλογου στα δυσκολα πετρινα χρονια,σηκωνοντας την κουπα στη Ρωμη και προετοιμαζοντας το εδαφος για το επος που ζησαμε τα τελευταια χρονια.
-Οταν κουραστηκε-βαρεθηκε δεν παρατησε τα δυο τμηματα,αλλα φροντισε η διαδοχη κατασταση να ειναι ιδια ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
Κυριως γιαυτους τους λογους (αλλα και πολλους αλλους) ειναι για μενα ο μεγαλυτερος.
Παμε τωρα στα αλλα τα πιο...προσφατα.Προσωπικα φιλε Αποστολε (και το εχω γραψει πολλακις) ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να παιρνω το πρωταθλημα απο το Νοεμβρη.Δεν εχει πλακα,δεν εχει γουστο,ειναι σα φαγητο αναλατο ρε πουστη μου.Θα μου πεις,ο Ολυμπιακος φταιει??Οχι βεβαια,αλλα θα ηθελα να υπαρχει ανταγωνισμος μεχρι τελους.Θα δειτε μετα γεματα γηπεδα και ενδιαφερον του κοσμου.Οσο για το κυπελλο,χαλαστηκα ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΩΡΟ.Μετα μια χαρουλα.Και επειδη δεν το αξιζαμε αγωνιστικα (δεν ξερω αν το δωσαμε και δεν με ενδιαφερει-μιλαω γιαυτο που ειδα στην τηλεοραση) αλλα και επειδη σκεφτηκα ''δεν πειραζει ρε ας χαρουν κι αυτοι καμια φορα''.Ουτε μας το εκλεψαν ουτε τπτ το αξιζαν και μπραβο τους,ωρα τους να χαρουν.Ετσι η αλλιως εχουμε χαρει τοοοοσες φορες που δεν θα τρελαθω κιολας,εχω αποθεμα!!Τωρα τα γραφικα που διαβαζαμε απο τις φυλλαδες τους και τις εκπομπες των ''αντικειμενικων'' λιγο-πολυ αναμενομενα.
Παμε στο μπασκετ.Τεραστια νικη ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ.Διοτι :
-Εισαι πολυ καλυτερη ομαδα και σου κανει ευκολα μπεικ ενας γερασμενος και αταλαντος βαζελος (σε σχεση με το παρελθον),ενω χρειαζεσαι ηρωισμους για να κερδισεις ενα ματσακι δικο σου στο οακα.Οκ δεν σε αφησε η διαιτησια εκει μεσα να παρεις διαφορα,αλλα η αληθεια ειναι οτι και στα δυο ματς ΣΟΥΤΑΡΑΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ.
-Στρομπερι,Μιλουτινοφ ειναι φανερο οτι δε μπορουν σε τοσο υψηλο επιπεδο (οτι κι αν κανουν απο εδω κ περα) ενω ο Ουορικ δεν εχει βοηθησει επισης καθολου.Μιλαμε για 3 ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.
-ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ.Αν για ακομη μια φορα εμφανιστουμε σαν...ματιασμενοι στο ΣΕΦ (πανω απο 80 ποντους ουτε στην Α1 δεν εβαζε φετος ο βαζελος...) γαμησε τα.Ειμαστε ΠΟΛΥ καλυτερη ομαδα και πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το βγαλουμε στο γηπεδο.
Παντως γενικα το μπασκετ ειναι αλλο επιπεδο,μιλαμε για τιτανομαχιες αναμεσα σε δυο θρυλους του ευρωπαικου μπασκετ.Ελικρινα αν βλεπουμε ματσαρες σαν τη χθεσινη ας το παιρνει ο καλυτερος δεν με χαλαει (αρκει βεβαια να ειναι η διαιτησια σωστη-αλλα δυστυχως το 50-50 ο γιαννακοπουλος ΔΕΝ το αντεχει...).

υ.γ.1 Ρε Γιωργαρε,εχουν στερεψει τα κοσμητικα,σε ευχαριστουμε για ολα ρε παιχταρα.
υ.γ.2 Η τριπονταρα του αρχηγου εξαιρετικα αφιερωμενη στις ΚΟΤΑΡΕΣ που εβριζαν την Ολυμπια.ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,ΖΩΑ.
υ.γ.3 Την Πεμπτη μονο φωνη και στηριξη στην ομαδα,εμεις δεν ειμαστε σαν αυτους.
υ.γ.4 Καλος,χρυσος,παιχταρας ο Διαμαντιδης αλλα ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩ ρε παιδια,ελεος δηλαδη,στην τελικη αντιπροσωπευσε τοσα χρονια ενα συστημα που με το στανιο στερησε απο τον Ολυμπιακο μας τοσους τιτλους.ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΩ (Ειδικα τα συνθηματα με μαναδες ειναι ΕΜΕΤΙΚΑ) αλλα δεν θα τον χειροκροτησω κιολας,να ερθει,να φαει το Σπανουλοκοντοσουβλι του ησυχα ησυχα και να παει να γ#$@#...

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ Φάστυ. Για τον Διαμαντίδη που λες, θα πω ότι ήταν μεγάλος παίχτης, αλλά δεν θα τον χειροκροτήσω . Και όχι επειδή είναι βάζελος. Αυτό μπορεί να μου δυσκολεύει πάρα πολύ το χειροκρότημα, αλλά δεν μου το καθιστά και εντελώς αδύνατο. Θα τον χειροκροτούσα, αν η ηθική του, η συμπεριφορά του στους αγώνες ήταν αντίστοιχη με την αγωνιστική του αξία. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Έτσι, να πάει στο καλό, τα χέρια μου όμως ΚΑΤΩ...

Εικόνα Pr0pheT7

Έχει πρόβλημα η ομάδα με τον Σφαιρόπουλο και βγαίνω να το πω τώρα που κερδίσαμε και όχι μετά από μια ήττα. Αν πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος θα είναι μόνο από την προσωπική απόδοση παικτών και όχι από προπονητή και τακτικές και το Φ4 το χάσαμε γιατί δεν είχαμε προπονητή και τακτικές. Ο Άρτζι φαντάζει γίγαντας. Ο βάζελος δεν θα έπρεπε να βλέπει ούτε με τα κιάλια, ούτε με αυτή την διαιτησία καν τους τελικούς. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται να παίζουμε μια μόνο άμυνα και να βγάζουν 29 ασσίστ που οι περισσότερες ήταν τρίποντα, χωρίς κάποια προσαρμογή.

Να πάρουμε το πρωτάθλημα με το καλό και οι αφοί θα πρέπει να κάνουν κάποιες ριζικές αλλαγές.

Εικόνα apostolos gaganis

Ας περιμένουμε να δούμε την τελική έκβαση των πλέϊ οφς. Η γνώμη μου είναι ότι, αν το πάρουμε, ο Σφαιρόπουλος θα μείνει.

Εικόνα fasteddie

Να μην υποτιμουμε τον αντιπαλο,ο Πεδουλακης εμπειρος προπονητης ειναι,οχι κανενας χθεσινος.Για τον Σφαιροπουλο συμφωνω,εχει κανει πολλα λαθη φετος (για μενα κυριως σε επιλογες παιχτων),αλλα μαθαινει απο τα λαθη του,χθες τον επαιξε αψογα τον αγωνα και πιστευω θα ειναι λαθος αν φυγει,ειδικα αν παρει τον τιτλο.Εξαλλου δεν φταιει αυτος αν οι παιχτες αστοχουν σε ελευθερα σουτ,τι να κανει?
Οσο για το Φ4 πιστευω οτι το χασαμε κυριως λογω τραυματισμων.

Εικόνα holland74

Παιδιά χρόνια τώρα είχα φανταστεί μία τέτοια μαχαιριά του Βασίλη μέσα στο ΟΑΚΑ, σε νεκρό χρόνο, να είμαι ειλικρινής βέβαια το είχα ονειρευτεί σε 5ο τελικό...Παρόλα αυτά, νομίζω είναι σουτ που σου δίνει το πρωτάθλημα, διότι τώρα η ψυχολογία είναι με το μέρος μας, το θεωρώ δύσκολο να χάσουμε ξανά στο ΣΕΦ... Πάντως να πω πως έπρεπε να κάνουμε φάουλ στην τελευταία τους επίθεση...

Εικόνα apostolos gaganis

Οι βάζελοι έχουν ΨΥΧΩΣΗ με το μπάσκετ, ΚΥΡΙΩΣ γιατί ο σβέρκος τους είναι κατακόκκινος από΄μας στο ποδόσφαιρο. Είναι η αντιστάθμιση στην πίκρα τους απ΄τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Έτσι "κρατιούνται". Αν διατηρηθεί λοιπόν, ΑΝ, η - αρχόμενη, στα σπάργανα - ηγεμονία μας ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ το άθλημα, πέφτουν σούμπιτο στο κενό της απόλυτης ανυπαρξίας και κατάθλιψης. Δύσκολο πάντως. Γιατί οι Γιαννακόπουλοι κι ο Τράκης είναι παλαβοί βάζελοι. Και το΄χουνε το χρήμα... ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ; ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ...

Εικόνα Αλέξανδρος

Καλησπέρα αδέρφια σύγαυροι

Η χθεσινή νίκη τους έκανε σκόνη. Όπως πρέπει. Τα γραφικά που λένε δεν νομίζω ότι θα τα κάνουν. Θα κατεβούν και θα δώσουν και διαστάσεις στο θέμα μάλιστα. Και σε περίπτωση που χάσουν στο επόμενο παιχνίδι τότε θα θυμηθείτε τα λόγια μου. Αδιόρθωτος ο Τράκης... Αυτός ο άνθρωπος γενικά δεν ξέρω τι σκέφτεται και πως. Αλλά αν κρίνουμε το λεξιλόγιο που αράδειασε πέρυσι στομ Σπανούλη αλλά και ότι και χθες είχε πάλι φραστικό επεισόδιο με τον ίδιο παίκτη δείχνει πολλά... Δεν πρέπει οι παίκτες μας να αφήσουν αυτή την ομάδα να μας πάρει το πρωτάθλημα. Και στο πρώτο ματς χάσαμε στην λεπτομέρεια. Τους έχουμε. Όσο για τον Τράκη; το εξώφυλλο της φυλλάδας του σήμερα δείχνε πάρα πολλά για άλλη μια φορά. Μας προσφέρει κύμα γέλοντος όμως το οποίο το ευχαριστιόμαστε....! Αδημονώ να δω την Σπάρτη στην Σούπερλιγκ. Μόνο και μόνο για να δω τον Τράκη απέναντι στον ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ...

Όσο αφορά το μπάσκετ των βάζελων ένα θα πω και όλοι ξέρουν ότι είναι αλήθεια. Οι βάζελοι (πλην εξαιρέσεων) δεν αγαπούν ούτε το μπάσκετ ούτε την ομάδα μπάσκετ τους. Είναι το μόνο άθλημα που έχουν το πάνω χέρι απέναντι στον ΘΡΥΛΟ και εκεί βγάλανε όλες τους τις υπαρξιακές κρίσεις. Αυτό νομίζω το ξέρετε και εσείς εδώ πέρα που γράφετε άρθρα και οι αναγνώστες. Σημασία έχει να τους κόψουμε με μια συνεχή αυτοκρατορία ΚΑΙ αυτήν την χαρά τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο βήμα έγινε. Επί Τράκη ο Παναθηναϊκός δεν έχει επισκεφτεί ένα φάιναλ φορ. Σιγά σιγά παίκτες αποσύρονται, άρα πρέπει το στέμμα να το κρατήσουμε για χρόνια εμείς τώρα και να βλέπουμε τον Τράκη να την βγάζει... Σπαρτιάτικα!

Εικόνα fasteddie

Προσωπικα φιλε δεν θελω να κοψω καμια χαρα απο κανεναν.Αν ειμαι καλυτερη ομαδα να το σηκωνω,αν οχι να το σηκωνει ο αντιπαλος.Και ο μπασκετικος βαζελος ειναι πολυ βαρια φανελα,μας αρεσει δεν μας αρεσει.Εκει που συμφωνω μαζι σου ειναι οτι (δυστυχως) αυτο το συμπλεγματικο ατομο που διοικει τον βαζελο στο μπασκετ δεν καταλαβαινει ουτε απο υγιη ανταγωνισμο ουτε τιποτε,ειναι ενας τραμπουκος που θελει να κερδιζει με οποιονδηποτε τροπο και κοστος,ενω επ'ουδενι δεν εχει μαθει να χανει.Επειδη ομως γενικα το μπασκετ ειναι ΔΙΚΑΙΟ αθλημα,πιστευω κι εγω οτι ειδικα σε επιπεδο ευρωλιγκας δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ για διακριση γιατι ουτε Ελληνες πολυ καλους εχει πλεον αλλα ουτε φραγκα ριχνει σε αντιθεση με τον Ολυμπιακο που εχει την αφροκρεμα σε Ελληνες και θα συνεχισει να πρωταγωνιστει.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου συρρατμίτη μου! Περιμένουμε την Πέμπτη. Θεωρώ ότι η χτεσινή μας νίκη, έγειρε την πλάστιγγα με το μέρος μας. Μένει να το δούμε. Ακόμα πάντως είναι νωρίς. Ας το χαρούμε όμως. Ήταν κλύσμα άνευ προηγουμένου...