ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ...



Όπως λέει κι ο τίτλος, αυτό θα είναι ένα άρθρο μικρό σε έκταση, αλλά μεγάλο θέλω να πιστεύω, σε σημασία. Αφορά τον καλαθοσφαιριστή της ομάδας μας, Γιώργο Πρίντεζη. Τον "ήρωα της Κωνσταντινούπουλης", όπως τον έχω χαραγμένο στο μυαλό μου.

Γιώργο, παιδί μου, θέλω με τούτες τις γραμμές που σου γράφω να ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ και να Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ για το κουράγιο και την αυταπάρνηση που έδειξες κατά τη συμμετοχή σου στους αγώνες των πλέϊ οφ, με τον γνωστό αντίπαλο.

Πολλοί από΄μας έχουμε ήδη χάσει, τον μεγάλο φίλο και προστάτη μας. ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ. Τον έχουμε συνοδεύσει, έχουμε δει τις φτυαριές, έχουμε γυρίσει για τον καφέ και το κονιάκ, έχουμε δεχθεί τα συλλυπητήρια... Κι από τότε, τον κρατάμε μέσα μας, ΠΑΝΤΑ ζωντανό. Ολοι ξέρουμε επομένως τί σήμαινε για σένα αυτή η τραγικά επίκαιρη - μα αναπόφευκτη για τους πάντες - απώλεια. Την παραμέρισες όμως... Τις στιγμές που ΟΦΕΙΛΕΣ. Και έδωσες τον υπέρτατο αγώνα μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, νικηφόρα. Στο τέλος, λαβώθηκες ξανά από μια παλιά ιστορία στο πέλμα. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή στήριξες σ΄αυτό, όπως και σε κάθε εκατοστό του υπόλοιπου κορμιού σου, την τεράστια σωματική προσπάθεια που κατέβαλες. Θα΄ναι περαστικό. Το άλλο, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ, θα το ξεπεράσεις σιγά σιγά κι αυτό... Θα προχωρήσεις μπροστά και στην αθλητική σου καριέρα και στη ζωή σου γενικότερα. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ όμως, θα στέκει πάντα εκεί, σταθερά, αδιάκοπα παρών, μεσ΄στην ψυχή σου.

Και άλλοι αθλητές, από άλλες ομάδες, σε όλο τον πλανήτη, έχουν περάσει και θα περάσουν ΤΟ ΙΔΙΟ μ΄εσένα δύσβατο μονοπάτι. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ... Και γιαυτό αναφέρομαι σ΄εσένα. Είσαι παιδί του Δαφνοστεφανωμένου Ερυθρόλευκου Εφήβου. Ένα από τα εκατομμύρια που έχει... ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ"...

Τα δάκρυά σου, την στιγμή που σήκωνες το Κύπελλο του Πρωταθλητή χθες βράδυ στη φιέστα στο ΣΕΦ, θα πρέπει να κορνιζωθούνε... Και να συνοδεύουν ΠΑΝΤΑ αυτόν τον τίτλο, μαζί με την δική σου κορνίζα, του ΜΕΓΑΛΟΥ Βασίλη και όλων των άλλων παιδιών ΑΥΤΗΣ της ομάδας. Μιας ομάδας, η οποία μας χάρισε πριν από λίγες μέρες ένα από τα μεγαλειωδέστερα τρόπαια στην ιστορία του συλλόγου, ΓΕΝΙΚΑ.

Ζ  Η  Τ  Ω    Ο    Ο  Λ  Υ  Μ  Π  Ι  Α  Κ  Ο  Σ !

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι, Γιώργαρε...

Εικόνα Spiros Legend

Το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι για μια σειρά από λόγους ΣΥΜΒΟΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ! Από αυτά που μόνο ο ΘΡΥΛΟΣ μπορεί να κατακτήσει. Δεν περιμένουμε να καταλάβουν οι άλλοι και δεν μας νοιάζει κιόλας. Δυο πραγματάκια σχετικά με τον Γιώργαρο, τον νιώθω τόσο πολύ δικό μου(μας) άνθρωπο, που η είδηση της απώλειας του πατέρα του, μου δημιούργησε ανάλογα συναισθήματα με την απώλεια κάποιου συγγενή-φίλου. Δεν είχα καμιά διάθεση, ούτε για τελικούς μπάσκετ, ούτε για τίποτα, ενώ τους περίμενα πως και πως, για να πάρουμε αυτό <<ΤΟ ΑΛΛΟ>>, που πολύ εύστοχα λέει ο Απόστολος. Όταν είδα όμως την δύναμη της ψυχής του (πραγματικά είναι να ανατριχιάζεις και να υποκλίνεσαι...), να παίζει κανονικά και να είναι και ο καλύτερος παίχτης στον πρώτο τελικό, σκέφτηκα ό,τι του το χρωστάει η Ειμαρμένη αυτό το Πρωτάθλημα, εκτός ό,τι μας το χρωστούσε γενικά σαν Ολυμπιακός. Είναι από τις λίγες φορές που αποδίδεται Δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, αυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη, η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά για το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του Γιώργου, έγινε αυτή η εξαίρεση και το σηκώσαμε με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο που γινόταν. Ο Γιώργος είναι αδερφός μου και ας μην γνωριζόμαστε, κολλητός φίλος και ας μας ενώνει μόνο η Ολυμπιακή ΨΥΧΑΡΑ. Αυτή φτάνει και περισσεύει για να βουρκώσουμε μαζί του, την στιγμή της ύψωσης του τροπαίου στον ουρανό.ΓΙΩΡΓΟ ΨΥΧΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ποίημα...

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε Απόστολε καλησπέρα.Η ανείπωτη χαρά από αυτή την κούπα δε με άφησε να κάνω κάποιο σχόλιο στα αντίστοιχα άρθρα σας.
Με "γέμισε" το ξενύχτι έξω απ το ΣΕΦ περιμένοντας μαζί με το γιό μου τους ΗΡΩΕΣ.Γιατί περί ηρώων πρόκειται για όποιον γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες θριάμβευσαν.
Όσο για το ΓΙΩΡΓΑΡΟ να πω οτι είναι ο ορισμός αυτού που λέμε ΣΗΜΑΙΑ ενός συλλόγου,πόσο μάλλον του ΘΡΥΛΟΥ μας.

Να πω και κάτι που το γνωρίζουν λίγοι.
Όταν πριν από πολλά χρόνια που ο ΓΙΩΡΓΟΣ μας ήταν πιτσιρικάς είχε πάει να "δοκιμαστεί" στο οακα του αιώνιου μαλάκα,έγινε δεκτός και του είπαν να υπογράψει.
Και τότε ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ με ύφος ψιλοχαμένο τους απαντά:Yπάρχει ένα πρόβλημα
Τι πρόβλημα?
Είμαι άρρωστος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κι έτσι τελείωσε αυτή η σύντομη περιπέτεια του.

ΓΙΩΡΓΟ ,ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, ΖΕ! ΖΕΙΣ; Γιατί έχω καιρό να σε δώ απ΄τη "γειτονιά". Κάτι μου΄χες πει όμως για μια καινούρια δουλειά. Οπότεεε, μάλλον θα σου δώσω συχωροχάρτι...

Εικόνα koropi48

Κύριε Απόστολε, πολύ εύστοχο το άρθρο σου, βαθιά ανακουφιστικό. Όσοι έχουν υποστεί απώλειες γονέα, γνωρίζουν έναν ανείπωτο πόνο και ταυτόχρονα νοιώθουν αυτό που λέμε τέλος εποχής, τερματισμός της παιδικής ηλικίας, συνειδητοποίηση και της δικής τους φθοράς. Καλό κουράγιο στο παληκάρι που τιμά το έμβλημα του παγκόσμιου συλλόγου μας και ανταποδίδει αντρίκεια την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο.

Εικόνα apostolos gaganis

Ολοι όσοι σχολιάζουμε σε τούτη την ανάρτηση, μα όλοι ( κι΄εσύ φυσικά ), μιλάμε με ΜΙΑ φωνή. ΟΛΟΙ...

Δεν είναι δυνατόν να γινόταν αλλιώς...

Εικόνα KCS

Ενας ποιητής έχει πει πως κουβαλάμε τον πατέρα στην ψυχή μας όπως ο Αινείας τον κουβαλούσε στις πλάτες του. Μέχρι -ίσως- να τον απιθώσουμε στις πλάτες του γιού μας.

Εχω ξαναγράψει ότι ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μεγαλύτερος Ολυμπιακός που εχει υπάρξει στα χρόνια του επαγγελματικού αθλητισμού. Του αξίζει όλη η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου του Ολυμπιακού. Κουράγιο Γιώργαρε, σου είμαστε ευγνώμονες.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ και με τα δύο σκέλη του σχολίου σου. Ωραίο σχόλιο, επί τη ευκαιρία...

Εικόνα Northern Outpost

Μία φωτογραφία που αν μη τι άλλο πιστεύω οτι εκφράζει όλους όσους έχουν ακούσει εκείνον τον ξερό υπόκωφο ήχο του χώματος πάνω στην κάσα του γονιού μας.
Ειδικά όμως για εμάς, που γίναμε Ολυμπιακοί γιατί μάθαμε την ιστορία του δαφνοστεφανωμένου από τον πατέρα μας, ακούγοντας ιστορίες για τον Ρωσίδη με το μπανταρισμένο κεφάλι, τον Μουράτη που έσπαγε τα δοκάρια με το σουτ του και τον Φόντακα που έπαιρνε παραμάζωμα ολη την άμυνα όταν μπούκαρε στην περιοχή, η φωτογραφία αυτή αποκτά πια άλλη σημασία.
Γιατί ο Γιώργαρος, με την τιτάνια στάση του, αξιώθηκε να επιστρέψει και με το παραπάνω στον πατέρα του την τιμή που του έκανε να τον γαλουχήσει στην ιδέα και τα ιδανικά του Ολυμπιακού.
Εγώ το μόνο που μπόρεσα να κάνω στον συνοπαδό πατέρα μου πριν από δύο χρόνια, ήταν να βάλω κάτω από το μαξιλάρι του μέσα στην κάσα το κασκόλ του Θρύλου για να τον συνοδεύει εκεί ψηλά, στις κερκίδες του άλλου Καραϊσκάκη.
Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι στα δάκρυα του Γιώργου, του συνονόματου, του σύγγαυρου, ενώνονται τα δάκρυα όλων μας για τους πατεράδες μας που είδαν με ικανοποίηση από εκεί ψηλά τη μεγάλη τους αγάπη να πετυχαίνει έναν τέτοιο θρίαμβο....

Εικόνα apostolos gaganis

Σε καταλαβαίνω απόλυτα "Βορινέ Προφύλακα"... Κι εσύ φαντάζομαι ( όπως κι΄όλοι ) να καταλαβαίνεις πώς ήμουνα, όταν έγραφα το κείμενο... ΑΥΤΑ.

Εικόνα RED HELL

Συγκινηθηκα βλεποντας το Γιωργαρο να λυγιζει.Αυτος ο παιχταρας ειναι ο Ολυμπιακος προσωποποιημενος.
Και κατι αλλο που δεν κρατιεμαι και θα το γραψω εδω αν και το θεμα ειναι αφιερωμενο σε αυτον τον πολεμιστη.Μετα τα buzzer-beater του Μπιλαρου πριν απο λιγο ειχαμε buzzer-beater στο πολο και περασαμε τελικο.Πιστευω οτι ζουμε μια απο τις πιο ενδοξες στιγμες στην ιστορια του Ολυμπιακου μας.Θα ηθελα να γραψω κατι και για τον προκλητικο τερματοφυλακα των Ουγγρων αλλα σε τετοια αρθρα δεν χωρανε μαλακιες.
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα apostolos gaganis

"Μπαζερμπιτερ-ιακός" έχουμε γίνει φέτος... Μακάρι κι΄αύριο, αν έλθουν έτσι τα πράματα, να επαναληφθεί το φαινόμενο και να φέρουμε την κούπα...

Εικόνα tasos

Πράγματι αυτή η φωτογραφία θά συνοδεύει τό Πρίντεζη αιώνια στίς καρδιές τών οπαδών τού θρύλου. Όπως κάποτε ο άλλος μεγάλος Γιώργος, ο Σιδέρης ,τό πρωΐ κήδεψε τή μανούλα του καί τό απόγευμα έπαιξε στό γήπεδο τής περιβόλας μέ τούς βάζελους ,καί τό θυμάμαι ακόμη αυτό τό παιχνίδι γιατί είχα πάει μέ τό πατέρα μου. Καί ένας άλλος παίκτης τού θρύλου ,ο Νίκος Γόδας λίγο πρίν στηθεί στό εκτελεστικό απόσπασμα ζήτησε νά φορέσει τή φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός έτσι έγινε μεγάλος καί θρύλος ,από τούς παίκτες του ,αλλά καί έτσι έγιναν μεγάλοι οι παίκτες του παίζοντας σέ μία τέτοια ομάδα μέ τέτοια βαριά αλλά ένδοξη φανέλα.
Γι'αυτό καί όλοι εμείς οι πιστοί τής θρησκείας πού λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχουμε καθήκον νά μνημονεύουμε όλους αυτούς πού τίμησαν τή φανέλα καί νά εξιστορούμε τά κατορθωματά τους όπως τά ζήσαμε καί όπως μας τά διηγήθηκαν οι πρώτοι οπαδοί.
Ο Γιώργος Πρίντεζης θά είναι ένας από αυτούς ,μπήκε στό πάνθεον τών ηρώων.

Εικόνα apostolos gaganis

Στέκομαι ΠΡΟΣΟΧΗ. Κανένα σχόλιο...

Εικόνα nichio 1971

Έχοντας χάσει το δικό μου πατέρα στις 2/5, μπορώ να καταλάβω τι ένιωσες όσο λίγοι...
Το καλάθι της Πόλης και η παρουσία σου στους φετινούς τελικούς, σε καθιέρωσαν ανάμεσα στα ιερά τέρατα του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ συλλόγου της χωρας.
Ευχαριστούμε για ΟΛΑ,
Γιώργο Πρίντεζη

Εικόνα apostolos gaganis

Με τους αδελφικους χαιρετισμούς μου...

Εικόνα tsalouxidis

Όταν ρωτήθηκε ποιά είναι η πιο χαρούμενη στιγμή του στον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης απάντησε "το Λονδίνο" όπου είχε έναν περιφερειακό, δευτερεύοντα ρόλο και όχι μια απ'τις πολλές άλλες επιτυχίες που σημάδεψε με την απόδοσή του, προεξάρχοντος του τελικού της Πόλης.
Αυτός ο παιχταράς θα μπορούσε να αμείβεται εδώ και 3-4 χρόνια με διπλάσια χρήματα απ'ό,τι παίρνει στον Ολυμπιακό και να διεκδικεί συνεχώς ατομικές διακρίσεις σε πιο ευνοϊκά περιβάλλοντα. Αλλά αυτά είναι δέλεαρ για εμένα, για τον μέσο άνθρωπο, για τον μέσο χαρακτήρα.
Ο Πρίντεζης δεν είναι σύμβολο του Ολυμπιακού γιατί ο Ολυμπιακός, όπως και καμμια ομάδα σε κανένα σπορ, δεν βγάζει Πριντέζηδες. Δεν υπάρχει διαδικασία παραγωγής τους. Είναι καλύτεροι από μας. Είναι πιο σοφοί από μας. Αυτός ο βαθμός αυτοσυνείδησης, αίσθησης αυτοπραγμάτωσης μέσα απ'τη συλλογική προσπάθεια, συναισθηματικής ταύτισης του προσωπικού με το ομαδικό, συντονισμού της αγωνιστικής παρουσίας με τα οπαδικά θέλω είναι κάτι τόσο ευτυχές όσο και σπάνιο και δυσεύρετο. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένα στατιστικό άκρο που η αγαθή τύχη το έντυσε με τη φανέλα μας και θα το καταχωρίσει στην Ολυμπιακή μυθολογία περίπου σαν το Κάμελοτ και το βασιλιά Αρθούρο.

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραία τα λες... Όπου φχαριστιέται η ψυχή σου, εκεί είναι κι ΄η πατρίδα σου... Μη γράφεις όμως..."βασιλιά". Πιπέριιι... Φιλ-ικά στο λέω...

Εικόνα tsalouxidis

Καλά που δεν προπονεί ακόμα ο Μπάεβιτς.

Εικόνα aris belem

Καλημέρα Απόστολε. Μαχαιριά στην καρδιά τα δάκρυα του Γιώργαρου, αφενός γιατί επανέφεραν μνήμες προσωπικές, αφετέρου γιατί γνωρίζω τον ψυχικό πόνο πιο βιώνει αυτό το παλληκάρι εδώ και μήνες. Έχω ζήσει και θυμάμαι πολύ καλά παικτάρες και μορφές και αρχηγούς σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού μας - την τιμιότητα ωστόσο και την αυταπάρνηση αυτού του μάγκα, ζήτημα να την έχω ξαναδεί άλλες 3-4 φορές. Γιατί είναι ΠΑΙΔΙ μας, ακριβώς όπως το λες Απόστολε, ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Η τελευταία σου παράγραφος πρέπει επίσης να τυπωθεί και να μοιράζεται σε φεϊγ βολάν στο ΣΕΦ. Για να μαθαίνουν κάτι νεόκοποι που βρωμάνε αντικειμενικίλα, την σημασία αυτού του τρόπαιου, να μάθουν κάποιοι "λάτρεις του αθλήματος" τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ. Ένα τρόπαιο είναι πάντα χαρά, το συγκεκριμένο όμως είναι 100 κιλά υπερηφάνεια! Είναι ο τσαμπουκάς και τα κάκαλα αυτών των παιδιών απέναντι στην πουστιά, τέλος! Από τα μεγαλειωδέστερα και πιο μάγκικα τρόπαια!
Υ.Γ.: Διαβάζω "λάτρης του αθλήματος" και ξέρω εκ των προτέρων ότι έρχεται η τρόμπα. Σαν να λέμε είναι το ίδιο να βλέπεις χαλαρός με τις μπύρες σου, τους τελικούς του ΝΒΑ και το ίδιο την ομάδα με τον δαφνοστεφανωμενο!

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστόοος... Ωραία τα΄πε κι΄ο Π. Αγγελόπουλος στις δηλώσεις του...

Εικόνα nissios

Σπουδαία ανάρτηση για έναν σπουδαίο παίχτη. Το έγραψα κι αλλού, σε έναν φίλο που, όπως είπε σε κάποιο του post εδώ στο ratm, έχασε κι εκείνος τον δικό του πατέρα, την προηγούμενη μέρα του τελικού, και έτσι δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη: Σε αυτές τις περιπτώσεις λυπούμαστε για ΕΜΑΣ. Λυπούμαστε γιατί ΕΜΕΙΣ θα στερηθούμε αυτούς που φεύγουν. Εκείνοι, όμως, ίσως πηγαίνουν κάπου καλύτερα από εδώ. Και όσοι τυχαίνει να έχουν κάποια αναφορά στον Γιαραμπή δεν βάζουν καν εκείνο το "ίσως". Μόνο προσωρινά χωρίζουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Μακάρι να΄ναι αλήθεια και να ξανασυναντηθούμε... Κλασικός "μπαμπάκιας" εγώ..

Εικόνα holland74

O Γιώργος είναι το απόλυτο σύμβολο του Συνδέσμου...

Εικόνα apostolos gaganis

Καλησπέρα megaγαυρε Ολλανδέζε...

Εικόνα vagio

Αυτό το παλικάρι.. Η ψυχή του ειναι ο Ολυμπιακός. Αν ο γιος μου γινει τέτοιος άνθρωπος, θα είμαι ο πιο υπερήφανος πατέρας. Δακρύσαμε κι εμείς μαζί σου Γιώργαρε.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλησπερίζω τον τερατόγαυρο Βάγιο...

Εικόνα Brainstorm

Ο Σπανουλης ειναι Μυθος του μπασκετικου τμηματος και του Ολυμπιακου γενικοτερα, αλλα ο Γιωργος ειναι το DNA του Ολυμπιακου σε ενα ατομο.

Αιωνια και παντοτινη δοξα στους Ηρωες του Δαφνοστεφανωμενου.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ απολύτως, αδελφέ...