ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;



Έριξα μια ματιά στο Transfermarkt τ΄απόγευμα, είδα τα νούμερα που αφορούν τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία των παιχτών μας καθώς και την πρόσφατη ( τα τελευταία 3 χρόνια ) διακύμανσή της, ειδικά δε στο διάστημα που βρίσκονται στον Ολυμπιακό, και σκέφτηκα να γράψω τούτο το άρθρο. Έτσι, θα γκρουπάρω τους παίχτες μας σε ΑΜΥΝΑ, ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, και ΕΠΙΘΕΣΗ, θα παραθέσω τα αριθμητικά στοιχεία για τον καθένα χωριστά σχολιάζοντάς τα ακροθιγώς, θα βγάλω τα (επί μέρους ) συμπεράσματά μου για την κάθε προαναφερόμενη υποομάδα και στο τέλος θα καταθέσω το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ που μου προκύπτει, απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος.

1.   Α   Μ   Υ   Ν   Α

α)  Τερματοφύλακες: Λεάλι, αξία 7.2 εκ. ευρώ! Η πορεία της σταθερή τα τελευταία χρόνια με μικρές αυξομειώσεις. Για΄μένα είναι φανερό ότι η απόδοσή του στην ομάδα μας, θα κρίνει πολλά για το μέλλον του γενικότερα. Καπίνο, 2.4 εκ., με την πορεία της απολύτως σταθερή. Τα ίδια ισχύουν και γιαυτόν. "Στοιχήματα" πάντως και οι δύο.

β)  Δεξιοί οπισθοφύλακες: Φιγκουέϊρας, αξία 3.5 εκ., η πορεία της ανοδική με μικρές αυξομειώσεις. Περιμένουμε να δούμε. Ελαμπντελαουί, αξία 7.2 εκ., σαφέστατα ανοδική η πορεία της στον Ολυμπιακό, τελευταία παραμένει σταθερή. Ασαφής ο τραυματισμός του, απροσδιόριστος ο ακριβής χρόνος επανόδου του, πρόσφατη πληροφόρηση καμμία...

γ)  Αριστεροί οπισθοφύλακες: Ντε λα Μπέγια ( Σ.Σ. Ωραίο...όνομα πάντως ), 3 εκ., πορεία πτωτική. Θα τον δούμε. Μασουακού, 7.5 εκ., σαφέστατα ανοδική πορεία στον Ολυμπιακό, τελευταία όμως επιπεδωμένη. Η γνώμη των γαύρων γιαυτόν, γνωστή. Ταλαντούχος μεν, αρκετά καλός επιθετικά, αμυντικά όμως έχει προβλήματα, να φύγει γιατί σνομπάρει και δεν παίζει όπως θα θέλαμε και θα μπορούσε.

δ)  Κεντρικοί οπισθοφύλακες: Σιόβας, 3.5 εκ., η πορεία της σταθερή, τον τελευταίο χρόνο πτωτική. Η γνώμη των οπαδών συμφωνεί. Υπό συνεχή κρίση και μουρμούρα ο παίχτης. Αργός σε προβληματικό βαθμό, με την πείρα και τα τεχνικά του προσόντα να μην αντισταθμίζουν ικανοποιητικά την έλλεψη ταχύτητας. Καλύτερος πάντως των άλλων δύο που ακολουθούν. Με γρήγορο παρτενέρ και εφ΄όσον ταιριάξουν, ενδεχομένως ν΄ανεβεί σε απόδοση ακόμα και ουσιωδώς. Μποτία, αξία 3.5 εκ,. με σαφώς πτωτική την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Το γνωρίζουμε όλοι. Ο παίχτης βρίσκεται υπό αμφισβήτηση στη συνείδηση όλων των γαύρων. Ντα Κόστα τέλος, αξία 2.4 εκ., έντονα πτωτική η πορεία της την τελευταία 3 ετία, έχει αποριφθεί σχεδόν από το σύνολο των οπαδών του Ολυμπιακού, που αμφισβητούν έντονα τη σκοπιμότητα της παραμονής του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι τερματοφύλακες είναι νέοι, ταλαντούχοι, ελπιδοφόροι, αλλά στερούνται ιστορικού εμπειρίας σε μεγάλες ομάδες. Προσωπικά  θα τους στηρίξω, τους θεωρώ πάντως "στοίχημα" και τους δύο και περιμένω να τους κρίνω στην πορεία. Η εμπιστοσύνη άλλωστε προς ένα παίχτη, γενικά, χτίζεται με τον χρόνο και αυτό αφορά όλους. Νέους, αλλά και ψημένους. Στην άμυνα τώρα, για τα πλάγια μεν φαίνεται να είμαι ήσυχος. ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , όπως όλοι, με το κέντρο της και ελπίζω, επίσης όπως όλοι, να δοθεί λύση ΓΡΗΓΟΡΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

2.   Μ   Ε   Σ   Α   Ι   Α      Γ   Ρ   Α   Μ   Μ   Η

α)  Μιλιβόγεβιτς: Αξία 7.5 εκ., πολύ έντονα ανοδική η πορεία της στον Ολυμπιακό. Καταξιώνεται διεθνώς σε πολύ καλό όνομα.

β)  Μανιάτης: Αξία 3 εκ., πτωτική η πορεία της. Αναμενόμενο. Αποτελεί ερωτηματικό. Είχα γράψει γιαυτόν θετικά, όσο βρισκόταν στο Βέλγιο. Θα τον στηρίξω λοιπόν, αλλά πολύ κριτικά. 

γ)  Μπουχαλάκης: Αξία 1.2 εκ., ανοδική η πορεία της, στάσιμη πρόσφατα ( βλέπε τραυματισμοί ). Φαίνεται πως έχει την εμπιστοσύνη ΚΑΙ του Σάντσεθ. Ταλαντούχος, δυνατός, πληθωρικός παίχτης, μπορεί ν΄αποβεί πολύτιμος για την ομάδα. Δουλειά και τύχη χρειάζεται. Τον πιστεύω και το΄χα γράψει κι΄αυτό στο παρελθόν.

δ)  Καμπιάσο: Αξία 1.2 εκ., έντονα και συνεχώς πτωτική η πορεία της. Ηλικία, τον Αύγουστο κλείνει τα 36 και μπαίνει στα 37. Τί να γράψω γιαυτόν τον παιχταρά; Η μακράν μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα της ομάδας σε διεθνές επίπεδο. ΑΞΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΑΨΥΧΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Στην περίπτωσή του, ξεκαθαρίζω. Καλώς γύρισε λοιπόν. Τον ήθελα. Δεν μ΄άρεσε που είχα μάθει πως θα φύγει... Με ΣΩΣΤΗ διαχείριση ΓΕΝΙΚΩΣ, μπορεί ν΄αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμος, ενώ μετά τη λήξη της καριέρας του, ΚΑΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. "Ανοίγει πόρτες" τ΄όνομά του, όπως και του Καρεμπέ...

ε)  Ζντιέλαρ: Αξία 1.8 εκ., με σαφέστατα ανοδική πορεία. Έτσι είναι... Η αδήριτη πραγματικότητα, σε σύγκριση με Καμπιάσο και Τσόρι για παράδειγμα... Μιλούν οι αριθμοί, αλλά δεν λένε πάντα τα πάντα... Ελπιδοφόρος παίχτης βέβαια και φέτος θεωρώ ότι θα κριθεί η περαιτέρω σταδιοδρομία του, στην ομάδα μας τουλάχιστον. Δεν έχει πείσει πάντως του γαύρους ακόμα. Ούτε και την ημετέρα ταπεινότητα. Δεν είναι ο παίχτης, με την μέχρι τώρα απόδοσή του, που θα θέλαμε για την μεσαία μας γραμμή.

στ)  Κασάμι: Αξία 7.2 εκ., ανοδική η πορεία της, ελαφρά πτωτική όμως φέτος. Kυκλοφορεί έντονα πως είναι υπ΄ατμόν, όπως και ο Μασουακού. Με καλή τιμη, bye bye... Ας περιμένουμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αναμφίβολα έχουμε πολλούς παίχτες στη μεσαία γραμμή. Και καλούς. Κάποιον παιχταρά επιτελικό ΟΜΩΣ θα΄θέλαμε όλοι, σε καλή ηλικία, γιατί Φορτούνης είναι ένας, ενώ το δίδυμο Καμπιάσο - Τσόρι έχει μια ηλικία και όπως και να το κάνουμε, παρά την υψηλή τεχνική και τεράστια πείρα του, στερείται ( εύλογα ) ταχύτητας και αντοχής λόγω του...πανδαμάτορος χρόνου. ΑΡΑ πρόβλημα, ιδιαίτερα όσο θ΄ ανεβαίνουν η πίεση και οι απαιτήσεις στη διάρκεια της σεζόν και οι θλάσεις θα ελλοχεύουν... Τα ξέρουν αυτά στου Ρέντη και είμαι σίγουρος ότι θα τ΄αντιμετωπίσουν. Πότε και με ποιόν είναι το θέμα. Το παραπάνω δίδυμο άλλωστε το χρειάζεσαι ιδιαίτερα σε επιλεγμένους αγώνες και στιγμές, για να σου φτιάξουν μια φάση και να σου πάρουν τον αγώνα ή να κρατήσουν ένα αποτέλεσμα που σε βολεύει...

3.   Ε   Π   Ι   Θ   Ε   Σ   Η

α)  Τσόρι: Αξία 1.2 εκ. με την πορεία της έντονα πτωτική. Τα είπαμε προηγουμένως. Περιμένουν πολλά οι γαύροι από αυτόν. Παιχταράς, με προβληματίζουν οι φυσικές του δυνάμεις και οι ενδεχόμενοι τραυματισμοί, που πέρσι τον ταλαιπώρησαν και δεν τον άφησαν να φανεί όπως θα ήθελε και ζητούσαμε.

β)  Φορτούνης: Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο του Ολυμπιακού, σήμερα. Αξία 12 εκατομμύρια ευρώ, με ραγδαία αυξητική τάση την τελευταία διετία.

γ)  Πάρντο: Αξία 7.2 εκ., ελαφρά ανοδική η πορεία της με ελαφρά πτώση φέτος. Που σημαίνει, στασιμότητα ή σταθερότητα. Όπως το πάρεις...

δ)  Ντουρμάζ: Αξία 4.5 εκ., ελαφρά πτωτική η πορεία της φέτος. Κι΄αυτός συζητείται για μεταγραφή. Δεν θα...σφαχτώ, αν την πάρει. Υπάρχουν πολύ καλύτεροί του, με τα ίδια λεφτά. Ο Μανθάτης έρχεται εξάλου, ενώ και η ομάδα είναι γνωστόν πως αναζητεί εξτρέμ. Συζητιούνται κάτι "φωτιές" στα ΜΜΕ. ίδωμεν...

ε)  Ιντέγιε: Αξία 7.2 εκ, παρακαλώ... Πτωτική η πορεία της όταν τον πήραμε, σ΄εμάς η τιμή του σταθεροποιήθηκε. Αποτελεί αντικείμενο συνεχούς κριτικής από αρκετούς γαύρους, μάλλον υπερβολικά αυστηρής θα την χαρακτήριζα. Τον θεωρω καλό παίχτη...

στ)  Πουλίδο: Θα παλαίψει πολύ για να μπει στην ενδεκάδα, παρά τα γκολ που σημειώνει. Εύκολα τα περισσότερα πάντως... Προσόντα έχει. Κλάση μεγάλη, δεν είναι. Η σημερινή αξία του ανέρχεται στα 1.8 εκ., πτωτική όταν τον πήραμε, στον Ολυμπιακό παρουσιάζει μάλλον ανοδική τάση.

ζ)  Σεμπά: Και τί δεν έχει ακούσει ο συγκεκριμένος... Καιρό τώρα. Κι΄όμως, η χρηματιστηριακή του αξία προσδιορίζεται από το Transfermarkt στα...3.6 ΕΚ. ευρώ. Δεν ξέρω αν πρόκειται για.. τυπογραφικό λάθος , αλλά ακόμα κι΄εγώ, που δεν ανήκω στους τόσο...εξαγριωμένους αντιΣεμπαδικούς, νομίζω πως με τόσα χρήματα μπορεί ο Ολυμπιακός να προσθέσει στο αγωνιστικό του οπλοστάσιο έναν σαφώς ανώτερο παίχτη... ΜΠΟΡΕΙ, είπα...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η επιθετική γραμμή έχει καλούς παίχτες, τους δύο θα τους άλλαζα όμως και θα΄φερνα δυο σφαίρες που να έχουν πρωτίστως πολύ μεγαλύτερη επαφή με τα δίχτυα από εκείνους.  Δεν τους αναφέρω, έτσι...από βίτσιο, αλλά τους φαντάζεστε όλοι... Θα "βαζελογαυρίσω" επομένως κομμάτι και θα φωνάξω στους υπεύθυνους, ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ: Κανόνισεεε.... Τα ξέρουνε φυσικά κι΄αυτά εκεί κάτω... Περιμένω το πρώτο όνομα, να "σκάσει" όπου να΄ναι. Τώρα αν θα΄χει και ταιράκι...

Γ   Ε   Ν   Ι   Κ   Ο      Σ   Υ   Μ   Π   Ε   Ρ   Α   Σ   Μ   Α

Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ. Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Η ΦΡΟΝΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ... ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΠΑΙΧΤΗ - ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ: ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ( ΑΚΡΙΒΟ, ΔΗΛΑΔΗ ). ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΗ, ΔΥΟ ( ΙΔΕΩΔΩΣ ) ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΕΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.

Σχόλια

Εικόνα Andreas

Αν και καλός για την εποχή ο χθεσινός Ολυμπιακός με μπέρδεψε λίγο στο τί θέλει να κάνει ο Σάντσεθ. Βέβαια τα φιλικά είναι για δοκιμές αλλά ούτε διάταξη συγκεκριμένη ξεχώρισα και κυρίως ούτε στυλ (πρεσάρουμε; αντεπιθέσεις; κατοχή; ποιο είναι το βασικό σχέδιο). Θα δούμε.

Ο Φιγκέιρας δείχνει Ελαμπντελαουί. Ο Ντε λα Μπέγια σοβαρός. Τα κεντρικά χαφ έχουν όλα το ίδιο κακό, είναι αργοί, όπως και τα στόπερ (εκεί υπάρχει και έλλειψη ποιότητας). Διάβασα πως ο Μπαλάντα που τον ακούμε από πέρυσι πήγε Βασιλεία με 3εκ. Σίγουρα είναι γρήγορος στόπερ, τα υπόλοιπα για τους ειδικούς της ομάδας. Και οι 3 στόπερ κατά την γνώμη μου δεν κάνουν για βασικοί στον Ολυμπιακό. Ξεφόρτωμα των 2 και αγορά 2 οπωσδήποτε και ας πάρει παιχνίδια ο Ρέτσος κι ο Βούρος. Αλλιώς, αν η ομάδα θεωρεί ότι τα παιδιά δεν κάνουν για Ολυμπιακό να μην τα κρατάει. Δεν μπορεί να έχεις ρόστερ με παίκτες που δεν σου κάνουν. Ή κάνουν και παίζουν (δεν εννοώ 30 παιχνίδια βασικοί) ή δεν κάνουν και φεύγουν.

Ο Σεμπά φιλότιμος αλλά άμπαλος. Ο Μανθάτης ελπίζω να μην καεί, δείχνει πολύ καλά προσόντα. Θέλουμε εξτρέμ καλύτερο του Ντουρμάζ. Ιδανικά πουλάμε Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Σεμπά, Ντουρμάζ. Αν μαζέψουμε περίπου 12-15εκ παίρνουμε 2 στόπερ και εξτρέμ των 4-5εκ που θέλουμε οπωσδήποτε και μια χαρά βελτιώνεται η ομάδα. Δε νομίζω ότι με 5εκ δε βρίσκεις στόπερ ή εξτρέμ καλύτερο απ' αυτούς που έχεις. Αν πουλήσουμε τον Κασάμι παίρνουμε και 8άρι. Εκεί βέβαια δεν βλέπω μεταγραφή, μου φαίνεται πάει ο Μπουχαλάκης για βασικός. Καλά στοιχεία, αλλά μαζί με Μίλι ο άξονας δεν στρίβει με τίποτα. Χρειάζεται παίκτης να μπορεί να πάει με την μπάλα 15-20 μέτρα τρέχοντας χωρίς να την πατήσει και να πέσει.

Εικόνα apostolos gaganis

Σε ΓΕΝΙΚΕΣ γραμμές, τα μυαλά ΟΛΩΝ μας ομονοούν... Το μπαλάκι σε Σάντσεθ, και βέβαια Βαγγέλα... Το θέμα του κέντρου της άμυνάς μας, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ. Καθυστερούμε....

Εικόνα RED HELL

Βλεποντας το φιλικο με τη Βεστερλο γενικα εμεινα ικανοποιημενος.Ως αλλος προπονητης της εξεδρας θεωρω οτι πρεπει να φυγουν το γρηγοροτερο Μαζουακου-ΝταΚοστα-Σεμπα-Κασαμι(καθαρα λογω ασταθειας και χαρακτηρα γιατι προσοντα εχει πολλα) και να ερθουν σεντερ μπακ-8αρι-εξτρεμ(με αυτη την σειρα).Ο αμυντικος επρεπε ηδη να εχει ερθει αλλα τελος παντων...
ΥΓ.Μεσα σε 5-6 χρονια ο "αστραπογιαννος" μετατραπηκε απο την ιδια εφημεριδα σε "Μπουρουσαρο".Μαλλον ολοι εκει μεσα καπνιζουν κατι.
ΥΓ2Που εχουν χαθει Σαββας και Ντραζα?
ΥΓ3(Και σημαντικοτερο)"Εκείνο, όμως, που προκαλεί δυσεπίλυτα ερωτηματικά και έντονες απορίες, είναι η στάση που φαίνεται να κρατάει (;) ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είτε δεν γνωρίζει είτε δεν δίνει σημασία στις αντι-Ολυμπιακές ενέργειες του πρώην στενού του συνεργάτη στην ερυθρόλευκη διοίκηση. Οι απορίες στην ερυθρόλευκη οικογένεια εντείνονται, με το σκεπτικό ότι αν ο Κόκκαλης ήθελε να πάρει θέση, θα την είχε πάρει. Και τότε, βεβαίως, ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος δεν θα τολμούσε να συνεχίσει τις προδοτικές του δραστηριότητες, όσο μεγάλο και αν είναι το «ΠΑΚΕΤΟ» (των υποσχέσεων) που όλα δείχνουν ότι ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ εκ μέρους των τριών… «εξυγιαντών».

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι αν ο Σωκράτης Κόκκαλης θελήσει να επέμβει, η επέμβασή του στο συγκεκριμένο πρόσωπο θα είναι καταλυτική και ακαριαία. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αδιαφορήσει, ούτε και να ξεχάσει.

Είπαμε, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας…"απο Γαβαθιωτη.

Εικόνα apostolos gaganis

Για την τετράδα που πρέπει να αναχωρήσει, συμφωνώ. Τον ΜΑΝΘΑΤΗ θέλω να τον δω και αύριο με την Μπρυζ. Αν είναι όπως τον θέλουμε και περιμένουμε, ο ΕΝΑΣ εξτρέμ, είναι αυτός. Αντί του...σνομπ Ντουρμάζ χθες, μπορούμε κατά τη γνώμη μου να βρούμε καλύτερο εξτρέμ. Για φορ, αρχίζει και με πείθει ΣΟΒΑΡΑ ο ΠΟΥΛΙΔΟ, εφ΄όσον συνεχίσει έτσι... Συμπληρώνει το στυλ του, ωραία τον Ιντέγε. Και βρίσκει τελικά δίχτυα, ενω φτιάχνει και γκολ. Παιχνίδια και αυτοπεποίθηση θέλει. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μου στα νέα παιδιά μας, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

Εικόνα apostolos gaganis

ΟΠΩΣ, ΟΡΘΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ O ΣΥΡΡΑΤΜΙΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΜΠΟΥ ΤΟΥ RATM, MICHAEL GALIATSOS, ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΩ ΕΠΙ 0,85, ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΣΤΕΡΛΙΝΑ.

Εικόνα holland74

Kαλημέρα σε όλους...
Χάρηκα με την επιστροφή του Καμπιάσο για πολλούς λόγους...
Ένας από αυτούς ίσως είναι αιρετικός, αλλά εγώ θα το πω, όσο και αν διαφωνούν όλοι μαζί μου:
Ο Καμπιάσο θα μ πορούσε να είναι η απόλυτη λύση στα σέντερ μπακ. Αν ήμουν προπονητής θα ζητούσα ένα γρήγορο στόπερ και θα χρησιμοποιούσα τον Καμπιάσο ως σκούπα...Θα έβγαζε μάτια..Η θέση θέλει μυαλό πάνω από όλα, το έχει κάνει η Μπάρτσα με το Ματσεράνο, κάποτε στα παλιά χρόνια γύρισε ο Μπεκενμπάουερ λίμπερο, αργότερα ο Λόταρ Ματέους και έπαιξε εκεί μέχρι τα 40...Ο Γκμοχ είχε γυρίσει το Μαυρίδη στόπερ στον βάζελο και ο άνθρωπος έπαιξε μπάλα...Το ίδιο έλεγα κάποτε για τον Τάσο Μητρόπουλο, αν είχε παίξει σέντερ μπακ θα είχε αφήσει ιστορία...Ξαναλέω Καμπιάσο συν γρήγορος στόπερ..Σε ηλικία 36-37 δεν θα αφήσω τέτοιον υπερπαικταρά και να μην τον εκμεταλλευτώ, θα τον έκανα ηγέτη στην άμυνα, να κατευθύνει όλη την ομάδα...
Επίσης θα ήθελα έναν box to box, έναν Βαγγέλη Κουσουλάκη στο κέντρο, άντε έναν Στολτίδη, παίκτες που να μποτρούν να μοιράζουν παιχνίδι και να πατάνε περιοχή, όχι μόνο να κόβουν, έτσι θα ελευθερωθούν πολύ Φορτούνης και Τσόρι...
Για εξτρέμ, επιθετικούς κλπ θα κοίταζα μετά από τον στόπερ και τον...Κουσουλάκη(για τους πιο παλιούς)...

Εικόνα apostolos gaganis

Το πρώτο που σκέφτηκες, δείχνει ένα...lateral way of thinking που το βρίσκω ενδιαφέρον, τουλάχιστον θεωρητικά. Θα ρώταγα, αν μπορούσα, τη γνώμη του Σάντσεθ επ΄αυτού. Κουσουλάκης, Στολτίδης: παιχταράδες... Μητρόπουλος σκούπα... Δε γελάω καθόλου... Δεν το΄χα σκεφτεί πάντως... ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τον Καμπιάσο και τον κεντρικό αμυντικό. Ο Καμπιάσο μπορεί να βοηθήσει αρκετά, ακόμα και ως βασικός εάν μείνει μακριά από τους τραυματισμούς που έβγαλε πέρυσι. Για παίχτες με τέτοια προσωπικότητα και χαρακτήρα μόνο θετική μπορεί να είναι η παρουσία τους σε μια ομάδα ανεξαρτήτως του χρόνου που αγωνίζονται. Για τον κεντρικό αμυντικό συμφωνώ και θεωρώ πως χρειαζόμαστε παίχτη μεγαλύτερου επιπέδου από τους είδη υπάρχοντες αν θέλουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για κάτι καλό στην Ευρώπη. Πέρα από την αξία χρειαζόμαστε και ένα άλλο είδος κεντρικού αμυντικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες τρεις. Σιόβας, Μποτία και Ντα κόστα είναι βγαλμένοι από το ίδιο καλούπι. Ψηλά και βαριά κορμιά, με μέτρια ταχύτητα και με αδυναμία στο να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω. Είναι νωρίς ακόμα και δεν αποκλείω στην συνέχεια ενδεχόμενη πώληση Ντα κόστα και νέα προσθήκη αμυντικού. Σε ότι αφορά την επίθεση πιστεύω πως μας λείπει το κλασικό φορ περιοχής. Πέρυσι φάνηκε σε πολλούς αγώνες. Ο ιντέγιε δεν είναι τέτοιος όπως δεν είναι και ο Πουλίδο, θέλουν χώρο για να δημιουργήσουν και να απειλήσουν. Τα εύκολα γκολ μέσα από την περιοχή και τα στημένα δεν πρέπει να μας ξεφεύγουν. Ο ιντέγιε σπαταλάει απίστευτη ενέργεια για να δημιουργήσει φάσεις με το να τραβιέται στα άκρα ή προς το κέντρο, χώρια η ανασταλτική του προσφορά μπροστά. Θα σκάσει αν τραβήξει πάλι μόνος του το κουπί. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον Πουλίδο που φέτος πρέπει να προσφέρει περισσότερα.

Εικόνα apostolos gaganis

Εσένα θέλω να σε βλέπω και στο κεντρικό court... Το δικό σου στυλ παίχτη, σπανίζει...

Εικόνα MIKE.A

Το λοιπον Αποστολε να και μια ισως τρελη ιδεα απο μενα!
Εχωμε παρει απο τον Ιανουαριο γυρω στα 12 εκ. απο Ρομπερτο, Ντοσεβι, Γιαταμπαρε, Ενεν, Διαμαντακο!
Αν πουλησωμε (οι αριθμοι ειναι οι πανω κατω λογικες τιμες σε εκ.) ΝταΚοστα 1.5-2, Μποτια 1, Μαζουακου 7-8, Ομαρ 7-8, Κασαμι 4-5, Σεμπα 1.5-2, Ντουρμαζ 3-3.5, τοτε μιλαμε για γυρω στα 35-36 εκ. στο συνολο! Το λιγωτερο θα ελεγα κιολας! Αρκετα λεφτα αλλα μην ξεχναμε και τα εξοδα της ομαδας!
Εχωμε παρει 3 παιχτες ως τωρα αν εξαιρεσωμε τον Καμπιασο! Παιρνωμε εναν καλυτερο αμυντικο απο αυτους που εχωμε ειτε με μεταγραφη 4-5 εκ. ειτε ως ελευθερο εστω λιγο πανω απο 30 ετων με μεγαλουτσικο ομως συμβολαιο αφου ενοειτε οτι θα κανει την διαφορα εκει πισω! Παιρνωμε εναν επιθετικο που να παιζει απο σεντερ φορ εως ακραιος (τετοιος ειναι και ο Πουλιδο) και δινωμε τα ρεστα μας για τον Μιραλας αν βεβαια πουλιετε! Ποσο πια κανει αυτος ο παιχτης ρε παιδια; Οχτω - δεκα εκ.; Ενοειτε οτι το συμβολαιο του θα ξεπερναει τα 2.5 εκ. αλλα δεν τα αξιξει; Θα μεινουν και λεφτα στην ομαδα και θα εχωμε ενα οχι και τοσο μεγαλο ροστερ και αρκετους παιχτες (προπαντων οι επιθετικοι) που θα παιζουν σε 2 θεσεις οπως ακραιος και φορ! Ο Μιραλας πχ. ο Πουλιδο, η αλλη μεταγραφη που αναφερα! Ευελικτο δηλαδη μπροστα αφου ακομα και ο Φορτουνης μπορει να παιξει και στα ακρα!
Τερμα, Καπινο - Ιταλος - Χουτεσιωτης!
Δεξια, Φιγκειρα (Μανιατης, ξερει την θεση και Βουρος)!
Αριστερα, Ντε Λα Μπεγια, Τσιμικας!
Σεντερ μπακ, Μεταγραφη, Σιοβας, Βουρος, Ρεντζος (Μιλιβογεβιτς σε ωρα αναγκης)!
Μεσοι, ανασταλτικοι, ντεμι ανασταλτικοι, επιθετικογενεις, Μιλιβογεβιτς, Ζντιελαρ, Καμπιασο, Μπουχαλακης, Μανιατης Φορτουνης, Τσορι!
Επιθετικοι, Μιραλας (ειπαμε), Παρντο, μεταγραφη, Μανθατης, Ιντεγιε Πουλιδο!
Εικοσιδυο παιχτες με ενα ευελικτο ροστερ που δεν θα υπαρχουν και πολλα παραπονα απο παιχτες (γιατι δεν παιζω) και με λιγωτερα λεφτα απο οσα πηραμε απο τις μεταγραφες! Μην ξεχναμε οτι εχωμε τα διαρκειας, τους χορηγους, τα τηλεοπτικα, και πανω απο 60% - 70% να περασωμε στο ΤΛ αρα λεφτα και απο εκει, η ακομα και αν δεν περασωμε κατα 90% θα παμε στο Γιουροπα που απο φετος δεν θα πληρωνει και λιγα!
ΥΓ: Τωρα αν παιρναμε και κανεναν καλο παιχτη box to box σε τιμη ευκαιριας η με μεταγραφη η ελευθερο η εστω δανεικο με ρητρα, θα ηταν ακομα καλυτερα! Και βεβαια αν δεν εμπιστευωντε ακομα τον ταλαντουχο Ρεντζο ας κρατησωμε και τον Μποτια! Τοτε θα εχωμε 24 παιχτες που ειναι ενα λογικοτατο ροστερ σε αριθμο!

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πω; Έχουν τη λογική τους όσα γράφεις. Οπότε, ξέρεις αδελφέ... Συστημένο στον Βαγγέλα το γράμμα με τις προτάσεις. Βάλε και μια φωτοτυπία της ανάρτησής μου μέσα, μπας και μου κάνει και καμιάν αύξηση... Γεια σου Μικέ! Σήμερα θέλω να δω Λεάλι και μερικούς άλλους με τη Βέστερλο... ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΟΥ! Θα δούμε Μικέ μου, θα δούμε και θα κρίνουμε. Την υγεια μας να΄χουμε... Στα προκριματικά, σοβαροί, αποφασιστικοί, και απολυτα προδηλωμένοι στο στόχο. Αυτό θέλουμε πρωτίστως. Πρόκριση στους ομίλους!