ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ή ΟΧΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;



Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται, γύρισε απ΄το Βέλγιο, θα εξακολουθήσει στον Ρέντη και μετά από κάποιες μέρες θα΄χουμε τον πρώτο αγώνα της για την Ευρώπη. Αγώνα, αγώνα... Προτιμώ ετούτη τη λέξη, αντί "παιχνίδι". Παιχνίδι είναι να παίζουμε με τη Δόξα Σιταγρών στο Καραϊσκάκη ( κι΄ας μου συγχωρεθεί το παράδειγμα, δεν είναι...προσωπικό ). Εδώ, μέσα έξω, ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, όχι παιχνίδια... Η αποτίμηση λοιπόν που κάνω, της ομάδας, θα συνεχιστεί. Ένας σταθμός είναι σήμερα, στο μακρινό ταξίδι της τη σεζόν που ξεκινάει σε λίγο. Τί είδα, τι αποκόμισα, ποιές σκέψεις κάνω, τί περιμένω να γίνει, τί ΘΕΛΩ για φέτος και τη χρονιά που θα΄ρθει.

Θα  ξεκινήσω ανάποδα. Απ΄το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Έτσι θα πω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ. Και ότι περιμένω να πάνε καλύτερα τα πράματα, χωρίς να αποσιωπώ τα θετικά που είδα. Ως τώρα. Ούτε γκρίνιες, ούτε πολύ περισσότερο κατηγόριες, απαξιώσεις και τα ρέστα, απ΄αυτά που γεμίζουν το διαδίκτυο διάφοροι. "Γνωστοί" διάφοροι... Εκείνοι ρε που ξεμυτάνε στα ζόρια και λουφάρουνε στις καλές στιγμές της ομάδας. Πάντα θα υπάρχουν αυτά. Η εκλεκτική τύφλωση και η εκλεκτική κώφωση. Υπήρχαν από παλιά, θα τα΄χουμε και στο μέλλον. Εμμονικά σφυροκοπούν ορισμένες "ολυμπιακάρες". Για τα πάντα. Ανηδονία προς όλα σχεδόν απ΄όσα καταφέρνει η ομάδα, σε συνδυασμό όπωσδήποτε με διοικητική και προπονητική "αυθεντία"... Αλλ΄ας τ΄αφήσουμε δαύτα. Ανήκουν άλλωστε στη σφαίρα των νευρώσεων και, καμιά φορά, και των...ψυχώσεων, κι΄ας πάμε στα ουσιώδη.

1.  Η ΟΜΑΔΑ δείχνει να προετοιμάζεται σοβαρά, με ένταση, με πλάνο.

2. Ο ΣΑΝΤΣΕΘ είναι πολύ εργατικός, κέρβερος πραγματικός. Στις δηλώσεις του, ίσως, περισσότερο καθησυχαστικός. Για μένα. Τον μέσο οπαδό του Ολυμπιακού, θυμίζω, και τίποτ΄άλλο. Είναι μια πολιτική, που θα κριθεί από τ΄αποτελέσματα. Να βοηθηθεί απ΄τη Διοίκηση θέλω, σε όσα ζητάει. Για ν΄αξιολογηθεί δίκαια.

3. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ξεκινάω με τους τερματοφύλακες και τα μέχρι ΚΑΙ τον αγώνα με την Μπρυζ δεδομένα. Ο Καπίνο φαίνεται πως έχει μεγάλη διάθεση να πάρει τη θέση του πρώτου. Εργάζεται, όπως όλοι εξάλλου, σκληρά. Τα προσόντα, δεν του λείπουν. Θα δούμε. Ο Λεάλι δεν μπορεί ακόμη να κριθεί. Ένα μισάωρο έχει παίξει μόνο. Εκείνη η έξοδος και απόκρουση που έκανε πάντως στο σουτ για γκολ του Βέλγου κυνηγού, δεν μου διέφυγε. Από κανέναν δεν διέφυγε... Προχωράμε. Ο Φιγκέϊρας φαίνεται δραστήριος, προσεκτικός, σβέλτος, μαχητικός, το τσαμπουκαλίκι να προσέξει λίγο. Είναι νωρίς να τον κρίνω οριστικότερα. Μάλλον τον εμπιστεύομαι. Απ΄την άλλη μεριά, βλέπω έναν σοβαρό, ψύχραιμο, σαφώς έμπειρο και με επιθετικές αρετές οπισθοφύλακα. Με ησυχάζει ο Ντε λα Μπέγια, σαφώς περισσότερο απ΄τον υπ΄ατμόν - καθώς φαίνεται - Μασουακού. Στο κέντρο της άμυνας, η γνωστή κατάσταση. Τον Ντα Κόστα βλέπω να φεύγει. Μην επανερχόμαστε στα ίδια και τα ίδια. Χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και έμπειρο στόπερ ΚΛΑΣΗΣ. Τουλάχιστον. Στο κέντρο, πολυκοσμία. Τον Μιλιβόγεβιτς, τον Μπουχαλάκη, τον Καμπιάσο, τους θέλω. Για τον Μανιάτη και τον Ζντιέλαρ, χρειάζομαι χρόνο προκειμένου να εκφράσω οριστικότερη γνώμη. Ειδικά ο Καμπιάσο, θεωρώ πως δεν πρέπει να λείπει απ΄την ομάδα. Να μας βοηθήσει το θέμα της ηλικίας του μονάχα. Ο άνθρωπος, δεν έχει μεν την ταχύτητα πια που θα θέλαμε ( δικαιολογημένα ), έχει όμως ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, μερικά μάλιστα σημαντικά στον υπερθετικό - ακόμα -  βαθμό και με τον κατάλληλο χειρισμό του απ΄το προπονητικό και όχι μόνο τιμ, περιμένω να δώσει πολλά. Μακριά από ατυχίες...

Στην μπροστινή γραμμή τώρα, Φορτούνη, Ιντέγιε, Πάρντο, τους εμπιστεύομαι. Ο Τσόρι, χτες και όσο έπαιξε, έκανε πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Ο Καμπιάσο δεν κάνει λάθη σ΄αυτό τον τομέα. Φυσικά ο Ντομίνγκεζ είναι παίχτης κλάσης και δείχνει ορεξάτος μέχρι στιγμής. Περιμένω όμως πολλά απ΄αυτόν φέτος, ειδικά σε κρίσιμους αγώνες, γιατί πέρσι δεν μου τα΄δειξε. Να δικαιωθεί και αυτού η παραμονή, όπως και του άλλου Αργεντινού. Η ηλικία και το ιστορικό των περσινών τραυματισμών του, με ενδοιάζουν κάπως... Καλοτυχία εύχομαι και σ΄αυτόν. Ο Πουλίδο, ελπιδοφόρος. Ο Ντουρμάζ, μάααλλον είναι για να φεύγει(;). Τί να πω; Το...body language, έτσι δείχνει. Όπως και το τετ α τετ Μαρινάκη - προέδρου Μπεσικτάς... Περιμένουμε. Ο Σεμπά θα πρέπει να φτιάχνει βαλίτσες και φαίνεται πως το ξέρει καλά.  Δύο, άκουσα τα εξτρέμ τα οποία αναζητάει ο Ολυμπιακός και έναν επιθετικό. Τί; Για να φτιάχνει παιχνίδι ή φορ, ο τελευταίος; Προσωπικά θα ήθελα επιθετικό παίχτη δημιουργό, με τελική πάσα και υπό την προϋπόθεση οι αναζητούμενοι παίχτες των πτερύγων να μην είναι... σεμπάδες. Χτες με την Μπρυζ είδα πως μας έλειπε ένας τέτοιος παίχτης. Να ξεφεύγει απ΄την έντονη και συνεχή πίεση των Βέλγων και να κάνει την μπαλιά ασίστ, την μπαλιά - τρύπα...Τέτοιο πράγμα, ΔΕΝ ΕΙΔΑ. Δεν είναι δυνατόν ο Φορτούνης να τα κάνει όλα. Ή σχεδόν όλα... ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ; Θα κάνω σχετικά μια παρένθεση - παράδειγμα απ΄το μακρινό ποδοσφαιρικό παρελθόν. Ο Αντωνιάδης, του Παναθηναίκού, έβαζε γκολ. Πολλά. Αν δεν ήταν όμως ο μέγας Δομάζος να του δίνει εκείνες τις μπαλιές "πάρε-βάλε" συνέχεια, ο ψηλός δεν επρόκειτο να΄βαζε γκολ ούτε με δέηση στην Αγιά Μαρίνα που γιορτάζει αύριο... Γιατί ήταν ψιλοάσχετος από μπάλα. Ο ιδιοφυής ποδοσφαιρικά κοντός, ήταν εκείνος που τον αναδείκνυε χρήζοντάς τον σκόρερ...

Άφησα τους νεαρούς παίχτες απ΄τα σπλάχνα μας για το τέλος. Ο Μανθάτης ΜΠΟΡΕΙ να έχει μέλλον. Χτες δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, όσο έπαιξε. Το στηρίζω πάντως το παιδί. Πολύ ταλαντούχο.  Όπως και τον Τσιμίκα και τον Βούρο και τους άλλους δύο. Ανδρούτσο, Ρέτσο. Ευθύνη του Σάντσεθ πάντως ο χειρισμός τους και συνακόλουθα η περαιτέρω πορεία τους, αλλά ΚΑΙ της Διοίκησης.

4.  ΚΛΕΙΝΩ επαναλαμβάνοντας τα "ΘΕΛΩ" μου για τη σεζόν που΄ρχεται. Και όλων των γαύρων, βέβαια. Ξεκάθαρα πράματα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Εδώ, τους δυο τίτλους και καθαρές νίκες με το...εξυγιαντικό τρίο. Ζητάω όμως και ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της ομάδας. Οπωσδήποτε. Μετ΄επιτάσεως, που λένε. Ξέρω ότι ΑΥΤΟ δεν είναι απλό. Καθόλου. Το περιμένω όμως, ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ βήμα παραπέρα. Είναι η ώρα του. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ!

Τα εξωαγωνιστικά, τ΄αφήνω για το μέλλον. Εγγύς, μεσοπρόθεσμο και απώτερο. Ούτως ή άλλως θα΄χουμε ποοολύ δουλειά κι΄εκεί... Ο εικονιζόμενος επομένως στη φωτογραφία "ΘΡΥΛΟΣΠΕΡΜΟΣ", ΟΦΕΙΛΕΙ να φθάσει φέτος ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ στον στόχο που ΟΛΟΙ οι οπαδοί της ομάδας επιθυμούμε: Την ΔΕΟΥΣΑ...γονιμοποίηση των "απολυμαντών" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, εντός και εκτός χορτοτάπητα, σε συνδυασμό με ευρωπαϊκή πορεία συμβατή προς το..."ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ" του γνωστού σλόγκαν.

Σχόλια

Εικόνα fasteddie

Αποστολε καλησπερα.Πιστευω οτι οι αγωνιστικες...τρυπες στον Ολυμπιακο ειναι τοσο μεγαλες που μπορει να τις δει και το πλεον απαιδευτο (γυρω απο τα ποδοσφαιρικα) ματι.Κατα τη γνωμη μου παντα θελουμε 2 ΟΧΙ ενα σεντερ μπακ,μεταγραφες,γρηγορους,εφοσον δεν αξιοποιειται για φετος ο Γουτας.Στα πλαγια μπακ ευτυχως η διοικηση εδειξε αντανακλαστικα και η ομαδα φαινεται να ειναι οκ (εχω μια μικρη επιφυλαξη για Ομαρ,θα δουμε).Φιγκειρας,Ντε λα Μπεγια ηδη φαινεται οτι εχουν και την ποιοτητα και την εμπειρια να σταθουν στην ομαδα.Θυμαμαι τη φαση στο 2ο γκολ του Τζιμπουρ στο κυπελλο που εφυγε ΜΟΝΟΣ του και ο ανυπαρκτος Μαζουακου τον...κοιτουσε και σκεφτομαι οτι ο Ντε λα Μπεγια θα τον ειχε καταπιει ΖΩΝΤΑΝΟ.Τεσπα οτι εγινε εγινε...Στη μεσαια γραμμη επισης ειναι επιτακτικη η αναγκη ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ παιχταρα στιλ Καμπιασο (αλλα καμια δεκαετια νεοτερο...).Ζντιελαρ,Μπουχα δεν φαινονται μεχρι στιγμης να κανουν τη διαφορα,ο Κασαμι φευγει (και καλα κανει),ο Καμπιασο δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξει συνεχομενα ματς και μονο ως ανεκδοτο μπορω να δω τον..επανακαμψασα Πιρλο-Μανιατη για ακομη μια (μαρτυρικη) χρονια βασικο και εκ των αρχηγων στο Θρυλο.Ο Μιλιβογεβιτς φανταζει μονος στο κεντρο.Θες παιχτη εκει ακριβο με πνευμονια και να ξερει και μπαλα,τι να συζηταμε τωρα...
Επιθετικα η πραγματικοτητα ειναι οτι μονο ο Παρντο απο τα εξτρεμ μας ειναι επιπεδου Ολυμπιακου.Απο κοντα και ο Μανθατης ο οποιος εχει φοβερα στοιχεια αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσει να παιξει με τη μια βασικος οποτε χρειαζεσαι και εναν...Παρντο εξ αριστερων.Ο Φορτουνης ειναι αυτος που ειναι,βασικος και αναντικαταστατος.Δεκα ασιστ και καμια 15 γκολακια τα εχει για την πλακα του.Δε μπορω να βλεπω ομως αυτο το ΑΣΤΕΙΟ με το Φορτουνη εξτρεμ,ο ανθρωπος δεν ειναι παιχτης πλαγιας γραμμης,ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΑΙ εκει οσο και να...συγκλινει.Ο Τσορι για μενα πρεπει να παιζει ως αλλαγη για 25-30 ποιοτικα λεπτα,δεν παθαινει τιποτε αν δεν παιζει βασικος.Οσον αφορα τα σεντερ φορ,ειναι δεδομενο οτι θελουμε παιχτη γκολτζη,το εχουμε πει 100 φορες,εκτος και αν αξιοποιηθει ο Πουλιδο που για μενα ειναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ η αν ο Ιντεγε γινει...Κλοζε στα 28 του...Ειδικα με τον Ιντεγε θα χαρω πολυ αν με διαψευσει φετος και ματωσει τα διχτυα,αλλα προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να περιμενω να κανει κατι ο Ιντεγε που δεν εχει κανει ΠΟΤΕ ως τωρα στην καριερα του...
Κλεινοντας θελω να πω οτι η γυμνια της ομαδας σε ορισμενες θεσεις κανει μπαμ αμεσως μολις παιξουμε με μια απλα σοβαρη ευρωπαικη ομαδα.Διοτι το κριτηριο μου δεν ειναι βεβαια η Γανδη η η Βεστερλο (που και εκει τρωγαμε γκολ και φασεις) αλλα η Μπριζ (και η καθε Μπριζ).Η Αντερλεχτ,η Ντνιπρ κτλ κτλ κτλ.Ομαδες δλδ πανω κατω στα κυβικα μας (θεωρητικα παντα).ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ομαδες με ΚΑΛΟΥΣ και ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ παιχτες σε ολες τις γραμμες μας δημιουργουν πααααρα πολλα προβληματα και αμυντικα και επιθετικα καθως και τα χαφ μας (εκτος Μιλι-Φορτουνη) και τα σεντερ μπακ μας ειναι παιχτες αργοι και ψιλοατεχνοι.Τον Καμπιασο δεν τον βαζω στην εξισωση.Ειναι απιστευτος παιχταρας,εννοειται οτι ηθελα με χιλια να μεινει,αλλα δεν προκειται να παιξει πανω απο 15-20 ματς ειναι νομοτελεια.Το ιδιο ισχυει και για Τσορι.Δε μπορεις να στηριζεσαι σε 36χρονους σε μαραθωνιο αγωνων,οσο παιχταραδες και αν ειναι.Τα παραπανω γραφτηκαν εχοντας δει ΟΛΑ τα φιλικα της ομαδας ως τωρα με βαση και την περσινη εικονα.

υ.γ.1 Οπως πολυ σωστα γραφεις,ο Ολυμπιακος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κανει το βημα παραπερα ευρωπαικα.Ευρωπαικες πορειες με Ντα Κοστες και...Μανιατηδες ομως ξεχασε τις Αποστολε και εσυ και ολοι μας....Η αρχη εγινε στα πλαγια μπακ.Περιμενω αναλογες (και καλυτερες κινησεις) εκει που (συνεχιζουμε να) ποναμε.

υ.γ.2 Συνδυασμο σαν των ''μικρων'' Μανθατη και Ανδρουτσου που γλυκανε τα ματια μας με τη Βεστερλο προχθες,ειχα να δω καιρο στον Ολυμπιακο...Μου θυμισε κατι συνδυασμους Γκαλετι-Λουα Λουα που χανοταν η μπαλα...

υ.γ.2 Διαβαζω και ακουω μια χαλαροτητα τις τελευταιες μερες σχετικα με τον αντιπαλο μας στα προκριματικα,δλδ την ομαδα απο το Ισραηλ η την Σεριφ.Οτι περναμε χαλαρα,οτι δε χρειαζεται μεταγραφες η ομαδα για να περασουμε τετοιες ομαδουλες και τα γνωστα...νεοελληνικα.ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.Ενα εχω να πω κ κλεινω : ΜΑΚΑΜΠΙ.

Εικόνα apostolos gaganis

Όλοι θέλουμε το καλύτερο. Είναι το βήμα, ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ εκείνο που μας λείπει, με την από χρόνια διαμορφωμένη κατάσταση στα εγχώρια. Θέλει ΥΠΕΡΒΑΣΗ το πράμα. Ας περιμένουμε να δούμε... Τί άλλο να σου πω;

Εικόνα fasteddie

Απλα δεν θα ηθελα να φτασουμε στο σημειο να παιζουμε ολη την ευρωπαικη μας χρονια και εν πολλοις το ευρωπαικο μας μελλον τα επομενα χρονια με σεντερ μπακ Σιοβα και Μποτια...Και ειναι πραγματικα κριμα να βλεπω οτι ενω υπηρχαν οι προυποθεσεις τα προηγουμενα χρονια για μεγαλες ευρωπαικες διακρισεις,η ομαδα προδοθηκε απο τις γνωστες...οικονομικες μεταγραφες-λαβρακια του Σεπτεμβρη.Και επειδη βλεπω ηδη το κακο να ερχεται ΜΕ ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ και τα φιλοολυμπιακα μεσα να γραφουν για...εσωτερικη μεταγραφη Μανιατη,ξερω οτι ουτε υπερβαση θα γινει,ουτε η πολυποθητη μεγαλη πορεια.Τι να περιμενουμε δουλευομαστε μεταξυ μας??Ο Βρεντζος ελεγε οτι θα τελειωσει το γιουρο για να παρουμε...παιχταραδες.ΠΙΚΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ.Εφυγε ο Ρομπερτο και ηρθε ενας 23χρονος Ιταλος που επαιζε στη Φροζινονε...Μπορει να βγει...νεος Μπουφον αλλα δεν παυει να ειναι ρισκο.ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ...ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.Και οταν βλεπεις την παιχτουρα το Μανωλαρο να παει Τσελσι με 45 μυρια και εσυ να παιζεις με παιχτακια της σειρας,η πικρα ειναι ακομη μεγαλυτερη...
Γιαυτο ακριβως κραζω ΤΩΡΑ και δεν περιμενω,που ειναι νωρις και δεν εχουν αρχισει ακομα οι επισημες υποχρεωσεις ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

υ.γ. Συγγνωμη για την ενταση (απο την αγωνια μου προφανως γραφω ετσι) και φυσικα συμφωνω με αυτα που γραφεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Βγάλτο, βγάλτο αυτό που΄χεις μέσα σου... Καλό κάνει, Φάστυ.. ΑΥΤΟΙ αποφασίζουν όμως. Κι΄αν δεν κάνουν εκείνο που - λογικά - ζητάμε και τ΄αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, ΜΑΖΙ θα κράξουμε. Ας περιμένουμε όμως να τελειώσουν πρώτα οι μεταγραφές. Να δούμε και τα πρώτα επίσημα. Και το ξανακοιτάμε το πράμα. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να παραβλέψουμε τίποτα. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Αδιάλειπτη θα΄ναι η κριτική μας. Αδιάλειπτη, μα καλοπροαίρετη. Πάντα.

Εικόνα MIKE.A

Εμενα Αποστολε αυτος που για την ωρα με εχει ψιλοαπογοητευσει ειναι ο Παρντο! Θεωρω τον Ντουρμαζ καλυτερο παιχτη με καλυτερη ντριπλα, τεχνικη και καλα στημενα! Δηλαδη θα προτιμουσα ισως να πουλαγαμε τον Κολολομβιανο αν βρισκωταν ομαδα να πληρωνε καλα λεφτα, και να κρατουσαμε τον Ντουρμαζ που μπορει επισις να παιξει και οχταρι οπως στην Εθνικη Σουηδιας! Μπορει να κανω και λαθος δεν ξερω..

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Πάρντο, για την ώρα, δεν μπορώ να πω ότι μ΄έχει ικανοποιήσει. Τον περιμένω να στρώσει. Ο Ντουρμαζ απ΄την άλλη, έχει σίγουρα τεχνικές αρετές, τον βλέπω όμως κομμάτι αδιάφορο... Κάτι βλέπει ή και ξέρει ίσως και ο Σάντσεθ. Δεν ξέρω. Θα δείξει. Σε, ορισμένα όμως, ματς ο Ντουρμάζ ήταν πράγματι πολύ καλός πέρσι. Έναν ΤΕΤΟΙΟ Ντουρμάζ, θα τον ήθελα. Δεν τον βλέπω όμως μέχρις ώρας φέτος. Καθόλου. Απεναντίας, οσφραίνομαι άλλα. Ίδωμεν.

Εικόνα ze ηλιας

Kαλησπέρα doc.
Mε τσιγκλίζεις την ώρα που απολαμβάνω το μετασούρουπο σκάτς μου.
Συμφωνώ απολύτως στις ατομικές κριτικές και προτιμήσεις σου-με εξαίρεση τον Μπούχα που δεν τον "'εχω" για το ΘΡΥΛΟ.
Κατά τ άλλα να σου πω την αμαρτία μου αποφεύγω συνειδητά να βλέπω φιλικά της ομάδας εδώ και πολύ καιρό.
Κι αυτό διότι προσπαθώντας να μπω στο πετσί της ψυχολογίας τών σύγχρονων επαγγελματιών-ποδοσφαιριστών καταλαβαίνω πως παίζουν υπέρ του δέοντος συγκρατημένα (σχεδόν στ αρχίδια τους) για ευνόητους λόγους(τραυματισμοί κλπ),οι δε προπονητές δουλεύουν διάφορα συστήματα με τριάντα παίκτες οι οποίοι μπορεί και να μην είναι οι ίδιοι μετά από λίγες μέρες.
Για μένα το πιο χρήσιμο και συνήθως ασφαλές για να δει ο οπαδός ένα φιλικό είναι να αντιληφθεί αν ένας νέος παίκτης-μεταγραφή πρώτον κατέχει το τόπι και δεύτερον αν είναι ταχύς.Όλα τ άλλα προσεχώς.
Τέλος προς επίρρωση των παραπάνω καταθέτω περιστατικό που ενθυμούνται πολλοί από εμάς.
Εν μέσω πέτρινων χρόνων είχαμε αποκτήσει τον λαμπρόν ποδοσφαιριστή του άρεως σαλόνικας Σεμερτζίδη-καταξιωμένου και από τους καλύτερους στην ομάδα του-ο οποίος στα φιλικά προετοιμασίας μας έβγαζε μάτια,μάγευε,σκιζόταν.Σε τέτοιο σημείο που τον περίμεναν μετά τους αγώνες ο κόσμος στο πάρκιν του Καραισκάκη να τον συγχαρεί και τούλεγε
-Βάστα δυνάμεις Γιώργο για το πρωτάθλημα,βάστα.
Ξεκινάν οι επίσημοι αγώνες,σερνόταν ο Γιώργος,κάντε υπομονή λέγαν,συνεχιζόταν η κατρακύλα του.
Έτσι έφτασε και ο Αλέφας να του βγάλει το προσωνύμιο "πάπιας".
Συνεχεια στο scotch.

Εικόνα apostolos gaganis

Απλώς, το πάω χρονολογικά. Κάνω και θα κάνω σταθμούς, ΣΤΑΣΕΙΣ, όπως το γράφω. Τώρα κάνουμε προετοιμασία. Σ΄αυτή τη φάση, έχω κάνει μέχρι τώρα δυο στάσεις. Και σουμάρω, κατά την άποψη μου πάντα. Τα αποφασιστικά, αρχίζουν όπου να΄ναι. Ε, κι΄εκεί θα΄χουμε ασφαλώς πιο ενδιαφέρουσες στάσεις, για να τα συζητάμε. Αν είδες προσέχω ΠΟΛΥ τις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιώ. Για ορισμένους έχω βεβαιότητες. Για άλλους, αμφιταλαντεύομαι και περιμένω. Και για άλλους, έχω διαμορφώσει σίγουρα αρνητική άποψη. Το να ¨παιζουνε" μεταξύ μας μερικά ονόματα, είναι φυσιολογικό.

Εικόνα john

Θυμίζω επίσης και την πικρή εμπειρία του καλοκαιριού του 2006 με Σόλιντ στον πάγκο που μοιράζαμε τεσσάρες σε όλα τα φιλικά σε αγώνες που γίνονταν εξωπραγματικά πράγματα(λόμπα ο Ταραλίδης,ψαλιδάκι ο Οκκάς) και τελικά στα επίσημα σερνόμασταν στο τσ.λ μαζεύοντας μόλις 3 βαθμούς στη φάση των ομίλων.Για να πάμε και στο τώρα πριν 2 χρόνια δεν κοντράραμε στα ίσα Μίλαν,Σίτυ,Λίβερπουλ(με Γκαζαριάν να οργιάζει) και αργότερα χάναμε απο τον Πάοκ και δυσκολευόμασταν να νικήσουμε Εργοτέλη και Γιάννενα? Τα φιλικά παιχνίδια δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ και δεν πρέπει να τα βλέπουμε.Αυτό λέω συνέχεια στον εαυτό μου αλλα τελικά επειδή δεν μπορώ να μην δω αγώνα του Ολυμπιακού,τα βλέπω μεν αλλα δεν τα παίρνω στα σοβαρά

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ πάλι, από χρόνια, κρατάω μια μέση στάση... Τα βλέπω τα φιλικά. Δεν τα απορίπτω. Πρώτα πρώτα, γιατί δεν μπορώ χωρίς Ολυμπιακό. Ύστερα, δεν γίνεται να μη δεις τους νέους παίχτες. Μετά για να δω, τί γίνεται με τους παλιούς, κι αν οι εντυπώσεις μου γιαυτούς θα πρέπει ενδεχομένως ν΄αρχίσουν ν΄αναθεωρούνται ή όχι. "Κολλήματα" γενικώς, δεν έχω. Είμαι ελαστικός. Τις περισσότερες φορές. Διαφωνώ όμως με τους ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ. Σε γενικές πάντα γραμμές. ΝΑΙ, τα φιλικά δεν αποτελούν απόλυτο κριτήριο. Καθόλου. Αλλά δεν είναι και για ΠΕΤΑΜΑ. Όπως υπάρχουν παραδείγματα παιχτών που μας διέψευσαν στη συνέχεια αρνητικά, σε σχέση με όσα βλέπαμε απ΄αυτούς στα φιλικά, υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που δικαίωσαν ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ τις θετικές εντυπώσεις μας απ΄αυτούς στα φιλικά. Ή και άλλων, που μας διέψευσαν ακολούθως ΘΕΤΙΚΑ. Συμπέρασμα; Τα φιλικά έχουν την αξία τους σίγουρα. ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΩΣ. Και η πορεία στη συνέχεια των παιχτών ξεχωριστά, όπως και της ομάδας, είτε επαληθεύει είτε διαψεύδει τα πρώτα μυνήματα. Έτσι ήταν, έτσι είναι κι΄έτσι θα΄ναι. Μην ξεχνάμε τέλος και τους ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ παράγοντες. Παίζουν το ρόλο τους κι΄αυτοί...

Εικόνα john

Γεια σου Απόστολε! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε.Παρακολουθώ το σάιτ αν και δεν σχολιάζω τόσο συχνά όσο παλιά.Οι απόψεις μου πανω κάτω είναι γνωστές και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι σε κάθε άρθρο εξού και τα λιγοστά σχόλια μου.Εδώ θα είμαστε και εν καιρώ θα τα πούμε όλα

Εικόνα apostolos gaganis

Να΄σαι καλά Τζόνυ. Θέματα για συζήτηση, θα΄χουμε ουουου...