ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΛΜΑΡ, ΑΥΡΙΟ ΑΡΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ...



Στην οθόνη του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα έχουμε να παρακολουθήσουμε ΝΙΛΜΑΡ, αύριο ΑΡΟΥΚΑ και, βέβαια, σχεδόν καθημερινά κι΄από ένα επεισόδιο του γνωστού σίριαλ ΚΟΝΤΟΝΗΣ v/s ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ. Ας τα πάρουμε λοιπόν συνοπτικά και με χρονολογική σειρά.

1.   Ν   Ι   Λ   Μ   Α   Ρ

Γνωστός δεξιοπόδαρος διεθνής Βραζιλιάνος σέντερ φορ, 32 ετών, ύψους 1.80, τον παίρνουμε απ΄την Αλ Νασρ, που σημαίνει κατά λέξη "Νίκη", του Ντουμπάϊ, την πρώτη και αρχαιότερη ομάδα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ποδοσφαιριστής με μεγάλο όνομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει προετοιμασία και είναι έτοιμος να παίξει. Πρόκειται για μεταγραφή "αεροδρομίου" δηλ. εντυπωσιακού και εκτονωτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το σκεπτικό της Διοίκησης. Εκτονωτικού της δυσθυμίας των γαύρων, κυρίως για τον αποκλεισμό της ομάδας απ΄το ΤΣ.Λ. και το κακό μέχρι τώρα πρόσωπό της. Τα αφορώντα στον ποδοσφαιριστή, τα βρίσκει κανείς παντού, όπως και την - απαραίτητη - διάσταση απόψεων για τις σημερινές του δυνατότητες μεταξύ των οπαδών μας. Για τους άλλους, αδιαφορώ. Από τους αισιόδοξους μέχρι τους απόλυτα επικριτικούς, έχει ο μπαξές. Αναμενόμενο. Ειδικά για Ολυμπιακό... Η άποψή μου: Τρέφω ελπίδες ότι θα δω κάτι διαφορετικό στην μπροστινή γραμμή του Ολυμπιακού. Ο χειρισμός του παίχτη από τους υπεύθυνους ΟΛΩΝ των επιπέδων στην ομάδα, θα είναι αυτονόητα κεφαλαιώδους σημασίας. ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Θ΄ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

2.   Α   Ρ   Ο   Υ   Κ   Α

Επικίνδυνη ομάδα, κυρίως στην έδρα της, κατά την άποψη όσων δικαιούνται να έχουν τέτοια. Περιττό να πει κανείς οποιαδήποτε λόγια περί επίδειξης εκ μέρους μας ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ της μεγίστης δυνατής  προσοχής, συγκέντρωσης, σοβαρότητας, αποφασιστικότητας και λοιπών γνωστών. Τώρα τέρμα τα λόγια. Η αυριανή δοκιμασία έχει τεράστια σημασία για τον Ολυμπιακό και η έκβασή της ενδεχομένως θα προκαθορίσει εξελίξεις. Είναι το δέντρο, η τύχη του οποίου θα κρίνει μεγάλο κομμάτι του δάσους που ακούει στο όνομα "Ευρώπη". Και όχι μόνο(;). ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ "ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ". Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

3.   Τ   Ο     Σ   Ι   Ρ   Ι   Α   Λ     Κ   Ο   Ν   Τ   Ο   Ν   Η   Σ   -   Γ   Κ   Ι   Ρ   Τ   Ζ   Ι   Κ   Η   Σ

Βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή η ιστορία. Μιλάμε για λυσσώδη μάχη, αντί για τραπέζι ειλικρινούς συνεργασίας. Ας αφήσουμε τα γιατί και τα πώς. Έχουμε εκτόξευση ανοικτών απειλών ένθεν και ένθεν, με την δαμόκλειο σπάθη του διεθνούς αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου υψωμένη και στοχεύουσα τον αυχένα του. Κοινώς, έτσι κι΄έχουμε κάτι "χοντρό" απ΄τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που βλέπουμε και πέσει απότομα, κατακόρυφα και δυνατά η λεγάμενη ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, θα γίνει της πουτάνας... Ρε συγκρατημός δεν υπάρχει, ντιπ; Ντροπή ρεεε! Ντροπή για τούτο το χάλι! Έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά πλέον ετούτος ο πόλεμος.  ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ... Πρωταγωνιστής; Κάποια οριακή, τελικά, προσωπικότητα, κίνδυνος - θάνατος για το ποδόσφαιρό μας, όπως πλειστάκις τον έχω χαρακτηρίσει. Στο παρελθόν είχα προτείνει από΄δω μια λύση συμβιβαστική, που πιθανώς να μην μας έφερνε σ΄αυτό το σημείο. ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ. Δεν είναι ώρα για αμοιβαίους τσαμπουκάδες, αφού εκείνος που θα την πληρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ είναι όποιος αγαπάει την μπάλα και ν΄ αφήσει το τρίο της "απολύμανσης" τα σάπια, γιατί ό,τι μα ό,τι και να κάνει, στο τέλος ξέρουμε ποιά και πόση αλοιφή τοπικού αναισθητικού θα χρησιμοποιήσει για να καταπραϋνει τον αφόρητο πόνο του στο γνωστό σημείο... ΛΕΓΕ ΜΕ ΒΑΓΓΕΛΑΣ.

Υ. Γ.  Το χθεσινό μου άρθρο για το πραγματικό κόστος των μεταγραφών, αποσύρθηκε κατόπιν απαίτησής μου απ΄το σάϊτ και το φουμπού του RATM, επειδή ήταν ανακριβές. Και ήταν ανακριβές, γιατί βασίστηκε σε ανακριβές κείμενο. Όχι δικό μου. Ωστόσο, εκλεκτός σύγγαυρος έκανε στο φουμπού την διόρθωση που έπρεπε, πριν αυτό αποσυρθεί, κι έτσι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά το λεχθέν υπό του Ζίγκμουντ Φρόϋντ, ΟΤΙ:

Σχόλια

Εικόνα aris belem

Καλημέρα Απόστολε! Λίγα πράγματα μόνο θα πω για την φάση που διανύουμε και μια μικρή αναφορά στον Νιλμάρ. Το χω πει χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ, ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ δεν είναι το ζητούμενο εδώ Απόστολε, το ζητούμενο αυτής της πολιτικής γλίτσας μαζί με τον βόθρο που ταυτίζεται είναι η ΕΞΟΝΤΩΣΗ, η ΔΙΑΛΥΣΗ, η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Ολυμπιακού! Κανένα άλλο σωματείο δεν ζημιώνεται, το μόνο που διακυβεύεται είναι το όνομα και το μέλλον της ομάδας μας (θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει στο σύνολό του απαξιωθεί, όπως και ο ελληνικός αθλητισμός, που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται κάποια παιδιά εδώ στο Ρίο). ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ και οι πουστιές, πρέπει κάθε βουλευτής-πολιτικός-παρατρεχάμενος της κυβέρνησης να ΝΙΩΣΕΙ ότι η ζημιά που κάνουν στον Ολυμπιακό θα τους στείλει μια ώρα αρχύτερα πίσω στις τρύπες τους. Τι θέλει ρε ο γλίτσας, την απονομή πρωταθλήματος με υπουργικό διάταγμα με την σειρά στον ΠΟΑ, τον ρώσσο και την κούλα; Έγινε μια διαδήλωση για το βοθροκάναλο πέρσι, πού είναι η αντίδρασή μας φέτος για τις πουστιές που εκ νέου μαγειρεύονται; Πάρτε το χαμπάρι μάγκες, ο τύπος θέλει να διαλύσει την ΟΠΟΙΑ ΕΠΟ, να αδειάσει το Καραϊσκάκη, να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό επειδή θα πέσει στο χόρτο μια τσίχλα μασημένη, να τα κάνει όλα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!
Για τον Νιλμάρ η αλήθεια είναι ότι είναι στοίχημα. Έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, αναμφισβήτητα. ΑΛΛΑ θέλει καλό χειρισμό. Αν αφεθεί παρουσιάζει, κρούσματα ατομισμού και απειθαρχίας. Είναι δύσκολο να μπει σε καλούπι, ελπίζω να έρχεται με θέληση να δουλέψει και να προσφέρει. Επιβάλλεται έλεγχος της εξωγηπεδικής ζωής, οι Βραζιλιάνοι παίκτες είναι πιο χαλαροί και επιρρεπείς σε αλκοόλ και ξενύχτι. Μακάρι, όποιος πήρε το ρίσκο της επιλογής του, να δικαιωθεί στο ακέραιο.

Εικόνα Harry red logic

Γειά σας Σύγγαυροι,
Στην επικαιρότητα του ποδοσφαίρου της χώρας όλα τα λεφτά είναι η φαρσοκομωδία "κοντος-νούς".Το πρόβλημα οξύνεται και φαίνεται οτι συνδέεται με σύγκρουση συμφερόντων,διαπλοκή που λύεται με παρέμβαση από ανώτερες δυνάμεις! και νέα ισορροπία τρόμου(ποιός είναι ο μεγάλος ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ?
Δέν γνωρίζουμε τι παίζεται στο παρασκήνιο!Τή λύση δεν θα την δώσει ο φαιδρός αχυράνθρωπος "κοντός νούς"(θα ήταν Άσκηση-Μελέτης ακόμη και για τον γίγαντα ΦΡΟΥΝΤ) αλλά ο Προιστάμενος του....Αυτός τι πρεσβεύει?
Οχι συναισθηματικά(το γνωρίζουμε...) αλλα συμφεροντολογικά -ζύγισμα πολιτικού κόστους(και ολίγον κυρ Αλέκος-ΟΠΑΠ,και κάποιος άγνωστος Χ, κλπ)
Η Εξίσωση έχει πολλούς αγνώστους- να δούμε!

Υ.Γ .1. Είναι καλό να παίζουμε ΤΖΟΚΕΡ γιατί κάθε 4-5 φορές έχουμε Τζακ-ποτ!!! "πολλά τα λεφτά Άρη"
άραγε υπάρχει στατιστικά ανάλογο προηγούμενο παγκοσμίως???
Υ.Γ.2 Γιά Νιλμάρ μεγάλο ρίσκο,με προβληματίζουν οι εμφανίσεις του με Λυών, Βιγιαρεάλ,σε τι κατάσταση είναι σήμερα?είμαι δύσπιστος, θα φανεί στο χορτάρι συντόμως...

Εικόνα apostolos gaganis

Τίιιι έγινε; Τελικά θα΄ρθουν ή δε θα΄ρθουν οι..."βάρβαροι"; ΕΜΠΛΟΚΗ λέει... Α, ρε Θρύλε...

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, σύγγαυρε! Μου πήρες, με το σχόλιό σου, την...παρθενιά! Χεχε!

Έτσι είναι... Για πες μου, αν μπορείς και δεν σε κουράζει, τί άλλο λένε γιαυτόν τον παίχτη εκεί στη Βραζιλία; Βέβαια, θα τον δούμε και θα κρίνουμε. Αλλά να΄χαμε και καμιά πρόσθετη πληροφορία από σένα ειδικά, καλά θα ήτανε...

Εικόνα aris belem

Έλα αδελφέ, προφανώς και δεν με κουράζει και έχω κάποια να σου πω. Λοιπόν, ο Νιλμάρ ήταν πέρσι ο διακαής πόθος του προπονητή της Ατλέτικο Μινέϊρο, του Αγκίρε; Σου λέει κάτι το όνομα; Ναι, είναι ο ίδιος Αγκίρε, που πέρασε αλλά δεν έπιασε στο λιμάνι μας, επί ημερών του ακατονόμαστου μπούλη. Είχαν συνεργαστεί και στην Ιντερνασιοναλ και τον ήξερε και τον ήθελε πολύ. Ο Αγκίρε δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελαν όμως, αμφισβητήθηκε -ξένος γαρ- το ντιλ δεν προχώρησε κι έτσι ο Νιλμάρ έμεινε στην Αλ-Νασρ. Τώρα, όπως και στην πατρίδα, έτσι κι εδώ υπάρχουν αυτοί που τον εκτιμούν πολύ σαν παίκτη -τονίζοντας ωστόσο ότι αδίκησε μάλλον τον εαυτό του, με τα 2 περάσματα στην Ευρώπη- είναι άλλοι που πιστεύουν ότι δεν αντέχει και τόσο στο σκληρό, δυνατό παιχνίδι και μάλιστα προτιμούσαν τον Φρεντ (τον γνωστό χασογκόλη του μουντιάλ). Είναι υπολογίσιμη περίπτωση, παρόλο που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το πέρασμα από Αραβίες, Ασίες κ.ο.κ, ωστόσο πέρσι συζητήθηκε αρκετά η περίπτωσή του. Αν ρωτάς εμένα, θα σου έλεγα για έναν παίκτη με ανεπτυγμένο το ένστικτο του γκολ, που ωστόσο θα έπρεπε να δουλέψει περισσότερο τα σωματικά του προσόντα, τον θεωρώ αρκετά soft για το σημερινό ποδόσφαιρο. Αλλά, όπως προείπα, είναι ένα στοίχημα που μπορεί και να βγει όπως π.χ. του Ντάρμπισιρ. Αυτό ελπίζω.